Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ


Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2014

Ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι σήμερα, Σάββατο 25 Ιανουαρίου, γύρω στις 10 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Αστικό Κέντρο (ΑΚ) Κύμης Ευβοίας του ΟΤΕ, κατά πάσα πιθανότητα από εμπρησμό.
Η Πυροσβεστική κατέφθασε στο σημείο και κατά την επιχείρηση κατάσβεσης ανασύρθηκε νεκρός ένας άνδρας, αγνώστου ταυτότητας. 
Στο εν λόγω κτίριο δεν υπήρχαν εργαζόμενοι ούτε προγραμματισμένη υπηρεσία για το Σαββατοκύριακο, και η παρουσία οποιουδήποτε ατόμου στο κτίριο δεν αιτιολογείται.  
Ο OTE υποστηρίζει τις Αρχές στο έργο τους για τη διαλεύκανση του τραγικού συμβάντος και αναμένει το πόρισμά τους για την ταυτότητα του θύματος.
Επί τόπου μετέβησαν αμέσως ο Διευθυντής Τεχνικής Περιφέρειας Αττικής & Εύβοιας  και άλλα στελέχη του ΟΤΕ που βοηθούν τις αρχές στο έργο τους.  Στο εν λόγω κτίριο φιλοξενείται εξοπλισμός που καλύπτει τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες σε τηλεφωνία και ευρυζωνικότητα της περιοχής  της Κύμης. Εξαιτίας της φωτιάς σημειώθηκε μικρής έκτασης βλάβη σε συνδέσεις τηλεφωνίας και ADSL που αφορούν στην πόλη της Κύμης και τη γύρω περιοχή. Οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του Κέντρου θα ξεκινήσουν μόλις επιτραπεί από την Πυροσβεστική η είσοδος στο κτίριο.  

ΟΤΑΝ Η ΑΛΕΠΟΥ...ΠΗΔΑΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΦΤΑΝΕΙ...

Σε Blog πανευβοϊκής εμβέλειας διαβάσαμε το ακόλουθο σχόλιο:  «Σε περιπέτειες θέλουν κάποιοι να βάλουν μια μερίδα πολιτών στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους απωθημένα. Τραβούν το σκοινί σε κινήσεις που άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν τυχοδιωκτικές και είναι κρίμα διότι το κλίμα στην περιοχή είναι καλό με τους ρόλους κατανεμημένους δίκαια.» Ίσως έπρεπε ο συντάκτης να είναι πιο αναλυτικός ιδίως για να προστατεύσει εγκαίρως την «μερίδα των πολιτών» από τις περιπέτειες. Τώρα πιο κλίμα στην περιοχή είναι καλό και ποιοι ρόλοι είναι κατανεμημένοι αυτό  μόνο ο «ποιητής» το ξέρει. Δεν νομίζω πάντως να πειράχθηκαν τόσο πολύ  από την αναμενόμενη εξάλλου Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι και πολιτική και μεστή νοημάτων και άξια διαλόγου. Κακό πράγμα να μην μπορείς να στήσεις το παιχνίδι.
Και έρχεται μετά ο κάθε «προβοκάτορας» του καφενείου και διαδίδει ότι τρέχει ασθαίμων ο Μπακογιάννης να κλείσει τον νυν Δήμαρχο στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη, ιδέα που πριν από καιρό χρεωνόταν και στον Περγαντά. Είναι δυνατόν να εκθέτουν έτσι έναν «Ανεξάρτητο» τα τσιράκια της μνημονιακής συγκυβέρνησης; Α ναι κάποια στιγμή που δεν φαινόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιούσε την επιλογή του για τον Δήμο ακούστηκε ότι και στον Αποστόλου προτάθηκε η επιλογή του συγκεκριμένου «Δημάρχου» ως Αντιπεριφερειάρχη.
Καλό το παιχνίδι των εντυπώσεων αλλά και η γραφικότητα έχει όρια.

ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ


Γύρω στις 10.30 π.μ. πρώην εργαζόμενος του ΟΤΕ ο οποίος είχε βγει σε σύνταξη μπήκε στο υπόγειο του κτίριου του ΟΤΕ στην Κύμη και έβαλε φωτιά ενώ και ο ίδιος αυτοπυρπολήθηκε. Το  υπόγειο κατακάηκε. Αυτή την ώρα η Πυροσβεστική έσβησε την φωτιά. Η Αστυνομία έχει κλείσει τον δρόμο και αναμένεται η σήμανση.
Ο τραγικός αυτόχειρας  διαμαρτυρόταν γιατί αργούσε να του καταβληθεί η σύνταξη και προφανώς αντιμετώπιζε πέραν των άλλων προβλημάτων και οικονομικά προβλήματα που τον οδήγησαν στην σημερινή τραγική πράξη. Δυστυχώς ένα ακόμη θύμα της φονικής κρίσης. Η σκέψη όλων μας στην οικογένειά του. Η ευχή να είναι το τελευταίο θύμα αυτής της λαίλαπας. Δεν πάει άλλο.

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου 
Αθήνα 22/01/2014
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου καταθέτει ως ΑΝΑΦΟΡΑ την με αριθμό πρωτοκόλλου 29/10.01.2014 επιστολή του ερασιτεχνικού Αλιευτικού Συλλόγου Καραβού, ενόψει της σχεδιαζόμενης μετατροπής της Λιμενικής Υπηρεσίας Αλιβερίου σε παράρτημα του Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Επειδή η απουσία από τη θαλάσσια περιοχή του Αλιβερίου μίας ισχυρής Λιμενικής υπηρεσίας με κύρος και υπηρεσιακή δυνατότητα θα στερήσει από τους αλιείς και τους πολίτες την άμεση εξυπηρέτηση και θα τους υποβάλλει σε ταλαιπωρία χάνοντας χρόνο και χρήμα ταξιδεύοντας στη Χαλκίδα, επισυνάπτουμε την εν λόγω επιστολή και παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:http://kinisidikaiomaton.blogspot.gr

 Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014
      ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΜΕΛΩΝ   ΔΗΜΟΥ  ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ
          
ΣΗΜΕΙA  ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟ :
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜ. ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑ  ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ   ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ζούμε τις δραματικές επιπτώσεις μιας βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης του νεοφιλελεύθερου πολιτικοοικονομικού συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο:   Μείωση των  εισοδημάτων μας και του βιοτικού μας επιπέδου, έκρηξη της ανεργίας, φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων  της κοινωνίας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, διάλυση εργασιακών σχέσεων, απαξίωση θεσμών, αφυδάτωση  της δημοκρατίας.
Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού του Δήμου μας βιώνουν τον  υποσιτισμό και την  πείνα. Συμπολίτες μας  χά-νουν  κάθε προστασία από τα ασφαλιστικά τους ταμεία και δεν έχουν καμία  κάλυψη σε γιατρούς και φάρμακα. Μια κοινωνία  χάνει τα οράματα και τις ελπίδες της σε καθεστώς  διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.
 Οι παραπάνω πολιτικές – με το όνομα «μνημόνια» - έχουν άμεση επίπτωση και στην Τ.Α., όπου: απολύονται εργαζόμενοι, οι  θεσμοθετημένοι πόροι μειώνονται, ιδιωτικοποιούνται κρίσιμοι τομείς – διαχείριση απορριμμάτων, υδάτινοι πόροι, καθαριότητα-,  συρρικνώνονται ή καταργούνται  οι ήδη συρρικνωμένες κοινωνικές υπηρεσίες και προνοιακές δομές, ( βρεφονηπιακοί σταθμοί, «βοήθεια στο σπίτι», δημοτικά ιατρεία, τα ΚΑΠΗ, τα προνοιακά επιδόματα κ.λπ ), κρίσιμοι τομείς του Δημοσίου όπως η υγεία, η εκπαίδευση , οι συγκοινωνίες απαξιώνονται.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο  ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - μια καθαρά μνημονιακή μεταρρύθμιση- επέβαλλε ένα συγκεντρωτικό και δημαρχο-κεντρικό σύστημα εξουσίας, το οποίο: Δυσκόλεψε την καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων και την εξυπηρέτησή τους. Απομάκρυνε τους πολίτες από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Υπονόμευσε  τη λαϊκή συμμετοχή, τον λαϊκό έλεγχο και τη δυνατότητα άμεσης λαϊκής παρέμβασης. Μετέτρεψε την Αυτοδιοίκηση, από  αυτόνομο διακριτό πόλο του δημόσιου χώρου  σε γραφειοκρατικό διοικητικό μηχανισμό  του κράτους, με περιορισμένες αρμοδιότητες. Κατέστησε έναν γνήσια λαϊκό, βαθιά αμεσο-δημοκρατικό θεσμό, σε ένα θεσμό κλινικά νεκρό, το λιγότερο ένα άλλοθι εφαρμοζόμενων αντιδημοκρατικών πολιτικών , και το περισσότερο ένα θεσμό οριζόντιας εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών. Με τα υφιστάμενα όρια γεωγραφικής εξάπλωσής του στον δήμο μας δημιούργησε ένα αποκρουστικό δυσκίνητο μόρφωμα, αναποτελεσματικό εν τη γένεση του. 
Σε αυτές τις συνθήκες, όπου η χώρα μας βιώνει μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα, και  Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Για αυτό και αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία  για μια γόνιμη συνάντηση των συμπολιτών μας εν όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός μετώπου συμπαράταξης Κοινωνικών - Πολιτικών Μονάδων και  Συλλογικοτήτων, Αυτοδιοικητικών κινήσεων και Πρωτοβουλιών πολιτών, Δημοκρατών, Σοσιαλιστών, Αριστερών, Ριζοσπαστών, Οικολόγων, με στόχο την ανατροπή του άθλιου μνημονιακού status που έχει επιβληθεί στην Αυτοδιοίκηση και στη χώρα.
Ήρθε η ώρα πια!  Ωρίμασαν οι συνθήκες!  Οι καιροί το απαιτούν! Στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, οι σύγχρονες σημερινές αξίες και  τα οράματα  της Αριστεράς μπορούν να βρουν εφαρμογή. Στην νέα δύσκολη Εποχή, χρειάζεται μια νέου τύπου Δημοτική Αρχή. Για:

ΠΕΡΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ...

Στις προηγούμενες εκλογές οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κ.ο.κ.) αλλά και τα blogs δεν ήταν τόσο διαδεδομένα όσο  σήμερα. Τώρα πια έχουν απλωθεί επιβάλλοντας έναν νέο τρόπο επικοινωνίας ο οποίος ενώ δεν έχει τη ζωντάνια της προσωπικής δια ζώσης επαφής και συνήθως καταλήγει σε μονόλογους εγωϊστικών  και ενδεχομένως αντικοινωνικών προσωπικοτήτων, εντούτοις επιτρέπει στους επικοινωνούντες να βλέπουν την εικόνα και τον λόγο τους, να αυτοθαυμάζονται ασκώντας  ασύστολα το δικαίωμά τους στον ναρκισισμό. Άλλοι πιο επαγγελματίες επιδίδονται στο σπορ της δια του τύπου εξύβρισης, συκοφάντησης και ενίοτε εκβιασμού. Όλα τα έχει ο μπαξές. Το δικαίωμα λοιπόν στον διαδικτυακό ναρκισισμό ανήκει σε όλους συνεπώς και στους πονηρούς, τους κουτοπόνηρους, τους βλάκες, τους ηλίθιους. Εδώ ακριβώς συναντιέται με ένα άλλο  αναφαίρετο δικαίωμα, εκείνο της βλακείας. Τότε γίνονται κατά συρροή ασυναγώνιστοι οι δικαιωματούχοι. Ναρκισισμός και Βλακεία μαζί. Ξεχνούν όμως κάτι πολύ απλό αλλά συνάμα δυσνόητο γιαυτούς: scripta manet. Τα γραπτά μένουν για να τους ακολουθούν σαν «μικρές πορδές» της κατά φαντασία ιστορίας τους.
Τελικά μπορεί κανείς να γλυτώσει από όλους αυτούς; Από τους βλάκες και την βλακεία αδύνατον!!! Μπορείς όμως να μετριάσεις την επιρροή τους σε σένα (ο οποίος δεν ξέρεις εάν είσαι σαν αυτούς, διότι κανένας βλάκας δεν αναγνωρίζει την βλακεία στον εαυτό του).
Να κρατήσεις την ψυχραιμία  σου και να μην πέσεις στην ίδια λάσπη με τα γουρούνια. Μετά να συμφωνήσεις με τον εαυτό σου έναν κώδικα ηθικής, πολιτισμικής, κοινωνικής και πολιτικής δεοντολογίας τον οποίο προσπάθησε να τηρήσεις  με  γαϊδουρινή υπομονή.
Τέλος μην αδιαφορείς για όλους αυτούς που σε ενοχλούν  με τον ναρκισισμό, την βλακεία και την επικοινωνιακή υστεροβουλία. Ψάξε και μάθε όσα περισσότερα μπορείς, να ξέρεις με ποιους έχεις να κάνεις και τι κρύβεται από πίσω, τι παίζεται. Γιατί κάτι παίζεται…Δεν ξέρεις όλες αυτές οι πληροφορίες μπορεί να σου χρειαστούν. Μην εφησυχάζεις. 

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

"ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΥ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου με επίκεντρο δράσης την κοινωφελή και κοινωνική προσφορά,καλεί όλους τους άνεργους,άπορους,ευπαθείς ομάδες καθώς και όποιον έχει ανάγκη,στο γραφείο μας (Μπάκουλη 10,Αλιβέρι) το Σάββατο 01/02/14 και ώρα 12:00μμ-14:00μμ να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα

"Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις Ζαχάρου,Χοληστερίνης για 'Ολους"
Οι εξετάσεις θα γίνονται δωρεάν,ύστερα από πρόσκληση,σε όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια του Αλιβερίου. Λόγω περιορισμένου αριθμού ατόμων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                        Αλιβέρι 24-1-2014


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ολοκληρώθηκαν  οι επισκέψεις του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά και των συνεργατών του, σε όλα σχεδόν τα καταστήματα του Δήμου, ώστε να ευχηθούν στους εμπόρους και τους επαγγελματίες  «καλή χρονιά», υγεία, δύναμη και κουράγιο προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν την δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία ταλανίζει τη χώρα μας.
Οι επισκέψεις αυτές στις έδρες των Δημοτικών ενοτήτων και όχι μόνο στο Αλιβέρι και την Κύμη, επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, τόσο τα Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, όσο και το Πάσχα και ο χαρακτήρας τους δεν είναι μόνο τυπικός αλλά, κυρίως, ουσιαστικός.
Ο Δήμαρχος και το επιτελείο του, εκτός της ανταλλαγής ευχών,  έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν από κοντά με τους επαγγελματίες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να δρομολογήσουν λύσεις στο μέτρο του δυνατού.
Φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής είναι  η συνεχής επικοινωνία με τους δημότες, καθώς με αυτόν τον τρόπο  οικοδομούνται οι σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Αυτός είναι ο λόγος που ο Δήμαρχος δεν φείδεται χρόνου προκειμένου να οικοδομήσει αυτή τη μορφή επικοινωνίας – δημοκρατικής λειτουργίας, κάτι που συμβαίνει καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του και όχι μόνο κατά τους προεκλογικούς μήνες.  



Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΡΙΟ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ "ΓΑΛΗΝΟ" ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ




Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας
Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Γαληνό στο Αυλωνάρι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Την Πέμπτη 23 Γενάρη και ώρα 11.00π.μ. στη Πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην αδικία και την κοροϊδία που υφιστάμεθα, οι εργαζόμενοι-όμηροι του Super market Γαληνός-Λαουτάρης στο Αυλωνάρι.
Τόσα χρόνια που οι αλυσίδες Super markets του Γαληνού Λαουτάρη, του αποκαλούμενου «άρχοντα της Εύβοιας» στο χώρο του λιανεμπορίου μεσουρανούσαν, εργαζόμενοι και εργοδοσία ήμασταν χώρια στα κέρδη. Τώρα τις ζημιές, η εργοδοσία, θέλει να τις μοιραστεί ή καλύτερα να τις φορτώσει στους εργαζόμενους!! Απλήρωτη εργασία σημαίνει σκλαβιά.
Σημεία αναχώρησης με Πούλμαν:
               Αυλωνάρι, Supermarket Γαληνός 9:30π.μ.

               Αλιβέρι, Πυροσβεστική 10:00π.μ.

ΚΑΤΙ ΞΕΧΑΣΕ Η κ. ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ

Οι μέρες περνούν και ο εύλογος χρόνος έχει προ πολλού πάει περίπατο. Η κ. Καλλιόπη Γερακούδη, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης  κάτι έχει ξεχάσει. Για να βάλει το μυαλουδάκι της να δουλέψει και να το θυμηθεί. 

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΩΝ ΟΚΤΩΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΟΚΤΩΝΙΑΣ      ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Μετά από τις προγραμματισμένες εκλογές που έγιναν στον σύλλογο στις 31/12/2013 εκλέχθηκαν:
Πράεδρος:Μανής Σταμάτιος
Αντιπρόεδρος:Δήμου Παναγιώτης
Γραμματέας:Γούναρη Παρασκευή
Ταμίας:Παντελής Σταμάτιος
Αναπληρωματικά Μέλοι:Τσούρτος Παναγιώτης,Γκαρούτσος Ιωάννης,Κωνστάντιος Γεώργιος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΟΚΤΩΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά από την έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε την Κυριακή 19-1-2014 με θέματα:
1)Τροποποίηση καταστατικού
2)Ενημέρωση από την εξελικτική επιτροπή για τα πεπραγμένα του προηγουμένου Δ.Σ.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η ανανέωση για τη τροποποίηση καταστατικού και ακολούθησε μυστική ψηφοφορία για την απαλλαγή ή όχι της οικονομικής χρήσης των ετών 2012-2013 του προηγούμενου Δ.Σ.
Με συντριπτική πλειοψηφία (ψήφοι 47-2) δεν ενέκριναν τον οικονομικό απολογισμό και εξουσιοδότησαν το καινούργιο Δ.Σ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστρέψουν τα χρήματα στο ταμείο του συλλόγου.
Με εκτίμηση το

Δ.Σ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Τ.Ε. ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                                   21-01-2014
                                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια μας σε όλους όσους συνέβαλλαν  να έχει ευτυχή κατάληξη η προσπάθεια τόσων μηνών για την ίδρυση ενός κοινού συνδυασμού της Αντιπολίτευσης και όχι μόνο, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας, και εν προκειμένω της ίδρυσης της Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ».
Σαν Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων αισθανόμαστε ότι οι προσπάθειες μας όλων των Προέδρων που πιστέψαμε σε αυτό το εγχείρημα έλαβαν σάρκα και οστά.
Γι’ αυτό ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια, πάνω από όλους όμως ευχαριστούμε τον κ. Πιλάτη που συμμετείχε  από την αρχή σε αυτή την προσπάθεια και όπως φαίνεται πίστεψε σε αυτή περισσότερο από όλους μας.
Η ενέργεια του στο Πυργί να παραχωρήσει την θέση που εμείς του δώσαμε με την ψήφο μας, του επικεφαλής του Συνδυασμού, στο άλλο μέλος της Συμπολιτείας κ. Αμπελιώτη αναδεικνύει την αλληλεγγύη, την συνοχή αλλά και την δυναμική που υπάρχει στους κόλπους της Συμπολιτείας, μια πράξη ανατροπής, που πρέπει στις μέρες μας να γίνει παράδειγμα για όλους μας.
Με την ευκαιρία όλοι οι Προέδροι των Τοπικών Συμβουλίων καλούμε όλους τους πολίτες και κυρίως τους νέους του Δήμου μας να αγκαλιάσουν το νέο αυτό εγχείρημα, ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα καινούργιο ξεκίνημα με ελπίδα και όραμα για τον τόπο μας την ποιο όμορφη περιοχή της Ευβοίας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

                                                                Για την Συντονιστική Επιτροπή
                                                                     Κων/νος Τριανταφύλλου

                                                           Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: ΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ. Σ. Του Σωματείου Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων – Κρεμαστού, συνεδρίασε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου  2014. Στη συνεδρίαση αυτή με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό αλλά και ηλεκτρονικό τύπο, σχετικά με τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αλιβερίου – Κύμης,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ανέφερε ότι:
Σύμφωνα με το άρθρο  2 παράγραφος 4 του Καταστατικού του Σωματείου:
«Το Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα δεν είναι πολιτική οργάνωση υπό στενή έννοια, και δεν επιδιώκει την κατάληψη θέσεων εκλεγμένων αρχόντων σε οποιαδήποτε βαθμίδα διοίκησης, τοπική, περιφερειακή ή εθνική. Δεν ταυτίζεται με οποιοδήποτε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό σχηματισμό, κόμμα, παράταξη, εκλεγμένο αντιπρόσωπο ή άλλο πολιτικό παράγοντα. Ενόψει, όμως, του ότι στις διαδικασίες και τις αποφάσεις σχετικά με τον τόπο μας ο πολιτικός παράγων είναι βαρύνων, θα πραγματοποιεί παραστάσεις και θα συνεργάζεται με οποιαδήποτε πολιτική ή Δημοτική παράταξη, κόμμα, οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, εκλεγμένο ή υποψήφιο, οπουδήποτε και εάν ανήκει, εφόσον δέχεται τις θέσεις του Σωματείου και συντάσσεται με τους σκοπούς του.»
 Κάθε μέλος του Σωματείου ως πολίτης – δημότης έχει το αναφαίρετο από το νόμο και το Σύνταγμα δικαίωμα να συμμετέχει σε οποιοδήποτε σχηματισμό, κόμμα ή παράταξη, να επιδιώκει την κατάληψη θέσης σε οποιαδήποτε βαθμίδα διοίκησης, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει συμμετοχή ή στήριξη του Σωματείου στον συγκεκριμένο πολίτη - δημότη, αλλά ούτε και το δεσμεύει με τις θέσεις του και τη συμμετοχή του. Η συμμετοχή του αποτελεί προσωπική του επιλογή.
Σε περίπτωση δε που ζητηθεί συνεργασία του Σωματείου με οποιαδήποτε δημοτική παράταξη, κόμμα ή πολιτικό πρόσωπο, και η οποία θα εμπεριέχει τα όσα το άρθρο 2 παράγραφος 4 του Καταστατικού ρητά αναφέρει, τότε θα υπάρχει ανακοίνωση του Σωματείου μετά από απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης.
Τα μέλη του Δ.Σ. άκουσαν την εισήγηση του Προέδρου. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ. Σ. Του Σωματείου Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων – Κρεμαστού, συνεδρίασε την  Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014. Στη συνεδρίαση αυτή:
•Έγινε ενημέρωση από τον Γραμματέα και δικηγόρο του Σωματείου, για την πορεία των υποθέσεων που σχετίζονται με την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων και κυρίως για την αγωγή που εκδικάζεται την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 και τις τρεις υποθέσεις που εκδικάζονται το πρώτο 15/νθήρο του Φεβρουαρίου
   Ο πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι :
•ξεκίνησε η υλοποίηση των δράσεων που είχαν προταθεί από τα μέλη του Δ.Σ. στην προηγούμενη συνεδρίαση και συγκεκριμένα η δημιουργία Τράπεζας Αίματος σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Πρότεινε και έγινε ομόφωνα δεκτό, σε αυτή την προσπάθεια να συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα Αθλητικά Σωματεία των οκτώ χωριών. Έχουν γίνει οι απαραίτητες  συνεννοήσεις και προετοιμασίες με το νοσοκομείο για την πρώτη αιμοδοσία. Η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί από το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»
•Κατατέθηκε αίτημα στο Δασαρχείο για δεντροφύτευση συγκεκριμένων σημείων της περιοχής μας που κάηκαν από την πυρκαγιά το 2007.
•Ορίστηκε η πραγματοποίηση εκδήλωσης στον Άγιο Γεώργιο στις 20 Φεβρουαρίου 2014 (Τσικνοπέμπτη)
•Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ενημερωτικού εντύπου του Σωματείου ανά τετράμηνο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ "ΓΑΛΗΝΟ" ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας
Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Γαληνό στο Αυλωνάρι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 
Την Πέμπτη 23 Γενάρη και ώρα 11.00π.μ. στη Πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην αδικία και την κοροϊδία που υφιστάμεθα, οι εργαζόμενοι-όμηροι του Super market Γαληνός-Λαουτάρης στο Αυλωνάρι.
Τόσα χρόνια που οι αλυσίδες Super markets του Γαληνού Λαουτάρη, του αποκαλούμενου «άρχοντα της Εύβοιας» στο χώρο του λιανεμπορίου μεσουρανούσαν, εργαζόμενοι και εργοδοσία ήμασταν χώρια στα κέρδη. Τώρα τις ζημιές, η εργοδοσία, θέλει να τις μοιραστεί ή καλύτερα να τις φορτώσει στους εργαζόμενους!! Απλήρωτη εργασία σημαίνει σκλαβιά.
ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ..
Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι ήμαστε για ένα χρόνο απλήρωτοι και έχουμε μείνει χωρίς δουλειά, κάποιος κύριος Σαμαράς βρέθηκε να ανοίγει το κατάστημα, που δουλεύαμε τόσο καιρό, δίχως τη καταβολή των δεδουλευμένων μας. Εν ολίγοις...
Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!!
Το πλαίσιο που εκτυλίσσεται η συγκεκριμένη αδικία είναι το ίδιο, που από τη μία τα βάρη της κρίσης τα έχουν φορτωθεί οι εργαζόμενοι, είτε με κόψιμο μισθών, είτε με ανεργία, είτε με απλήρωτη εργασία, με χαράτσια, με απαράδεκτες υπηρεσίες υγείας, με αμορφωσιά για τα παιδιά τους. Από την άλλη, οι υπεύθυνοι για αυτή τη κατάσταση, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής νομοθεσίας, που όλα αυτά τα χρόνια θησαυρίζουν στις πλάτες μας, τη βγάζουν πεντακάθαρη!!
Με αυτήν την έννοια, ο αγώνας ο δικός μας είναι και αγώνας κάθε εργαζόμενου που δέχεται αυτήν την αδικία. Η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία γιατί και η επίθεση είναι ενιαία.
Σημεία αναχώρησης με Πούλμαν:
               Αυλωνάρι, Supermarket Γαληνός 9:30π.μ.
               Αλιβέρι, Πυροσβεστική 10:00π.μ.



ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΓΥΠΕΣ ΞΕΨΥΧHΣΕ ΣΤΗΝ ΟΚΤΩΝΙΑ


 ΠΗΓΗ: EVIAGREEN 
Ήταν η πρώτη φορά που είδαν ένα τόσο μεγαλόσωμο πτηνό. Κάποιοι από τους κατοίκους κατάλαβαν ότι πρόκειται για γύπα.
"Το είδος αυτό του γύπα, βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρής προστασίας με κοινοτική οδηγία, ενώ στην Ελλάδα βρίσκονται το πολύ 300 ζευγάρια." μας είπε ο Νίκος Τσερόλας, κάτοικος της Οκτωνιάς.
Ήταν πεσμένος σε ένα χωράφι και από άγνωστη αιτία ήταν νεκρός. Οι γύπες είναι μεγαλόσωμα πουλιά και δεν έχουν φτερά στο κεφάλι και τον λαιμό, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία. Το κεφάλι τους είναι σχετικά μακρουλό.
Το κοφτερό τους ράμφος είναι μακρύ και ευθύγραμμο, με κυρτό προς τα κάτω άκρο. Ο λαιμός τους είναι μακρύς και κυρτός.
Οι γύπες σπανίως επιτίθενται σε υγιή ζώα. Μπορεί όμως να επιτεθούν σε άρρωστα ή τραυματισμένα ζώα. Μόλις ανακαλύψουν ένα πτώμα ή ένα ετοιμοθάνατο ζώο ορμούν πάνω του με κάθετη εφόρμηση και φοβερή ταχύτητα, έχοντας τεντωμένο τον λαιμό, την ουρά σηκωμένη και τα φτερά μισόκλειστα.

"Ο θάνατος του μόνο απορία προκαλεί" είπε στο eviagreen o κύριος Τσερόλας.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.



Ο κύβος ερρίφθη, alea jacta est,  για τον Βαγγέλη Αμπελιώτη. Μετά από πολλούς δισταγμούς και πειραματισμούς κατανόησε ότι η εμπλοκή του στα δημοτικά δημιούργησε συσπείρωση σε διάφορες  πλευρές της τοπικής κοινωνίας  έτσι ώστε να αναγνωρίζεται από πολλούς  ως ο καταλληλότερος για την θέση του Δημάρχου. Όπως μας εξήγησε ένας από τους πρωτεργάτες της «Συμπολιτείας» στα εικοσιτετράωρα που κύλισαν μετά την εκλογή προέκυψαν νέα δεδομένα  για την αξιολόγηση της προοπτικής που δικαίωναν την  συλλογική αντίληψη των μελών της Συμπολιτείας. Κατόπιν αυτών  η εξέλιξη ήταν μονόδρομος. Οι δισταγμοί του Βαγγέλη Αμπελιώτη κατέστησαν αδύναμοι μπροστά στην αμφίβολη προοπτική του  εγχειρήματος του οποίου ήταν εμπνευστής. Έτσι αποφάσισε να διαβεί τον προσωπικό Ρουβίκωνα και να δηλώσει ότι δέχεται να είναι αυτός ο Υποψήφιος Δήμαρχος. Η απόφαση, λένε οι πληροφορίες μας, έγινε ένθερμα αποδεκτή από τα μέλη της Συμπολιτείας. Ασφαλώς δεν ήταν εύκολη η μετάβαση από την μία Κυριακή στην άλλη, πρυτάνευσε όμως η κοινή λογική και ο κοινός στόχος. Ο Γιάννης Πιλάτης ευθαρσώς προσχώρησε σε αυτή την προοπτική και έτσι τα διαδικαστικά ξεπεράστηκαν. Άλλωστε η πολιτική δεν είναι η τέχνη και το φετίχ των διαδικασιών αλλά η τέχνη της επικοινωνίας του μηνύματος μεταξύ πολιτών και υποψηφίων αντιπροσώπων τους. Όταν οι διαδικασίες δεν ευνοούν την επικοινωνία του μηνύματος δεν πρέπει να χάνεται χρόνος. Ένα αποφασιστικό ξίφος που την συγκεκριμένη στιγμή το κρατούσαν τέσσερα χέρια δύο ανθρώπων έκοψε τον γόρδιο δεσμό και ο δρόμος άνοιξε. Από εδώ και πέρα  όποιος είναι ειλικρινής, έχει πολιτικό λόγο και κυρίως πρόγραμμα και ικανότητα υλοποίησης, όποιος μπορεί να πείσει και να κάνει συμμέτοχους τους περισσότερους στο όραμά του αυτός και κερδίζει. Το «παιχνίδι» τώρα αρχίζει. Το εάν θα είναι στημένο, όπως το 2010, ή ανοικτό θα φανεί στην πορεία. Γιατί το 2010 ο παίκτης ήταν ένας, το έστησε, του βγήκε και νίκησε. Τώρα φαίνεται ότι θα γίνουν περισσότεροι. Η υποψηφιότητα Αμπελιώτη δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα. Το παιχνίδι τώρα ανοίγει..... Η χαρά των σχολιαστών και των θεατών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

                         
                   
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα 19-01-2014 συνεδρίασε η Πολιτική-Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής παράταξης,<ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ> αποτελούμενη από 1.Αποστόλου Μαρία 2.Αναγνώστου Παναγιώτης 3.Σιδεράκη Γεωργ.4.Τζάρα Κων.5.Λάμπρου Παν. 6.Δημά  Κων.7.Χαραρά Χρ.8.Μούντριχα Δημ.9.Μπενάκη Ιωαν.10.Μπάνο Νικ. 11.Λύκο Στεφ.12.Κότσαρη Γεωργ. και με την παρουσία των Προέδρων των  20  Κοινοτήτων και  γνωστοποιεί ότι:
Είμαστε  στην  ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους  Πολίτες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου ότι το επίλεκτο μέλος της <ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ> κ.Βαγγέλης Αμπελιώτης  αποδέχτηκε την ομόφωνη πρότασή μας και θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος της <ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ> στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Σας  γνωρίζουμε ότι το επίλεκτο στέλεχος της <ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ> κ.Γιάννης Πιλάτης ο οποίος είχε εκλεγεί  υποψήφιος δήμαρχος  κάνοντας την υπέρβαση για  την ενότητα και τη νίκη, τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Αμπελιώτη. Η  διαδικασία  αυτή δείχνει το νέο ήθος  στην τοπική αυτοδιοίκηση που πρεσβεύει η < ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ >

Πιστεύουμε  ότι η  ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ  του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗ δημιουργεί  ΕΛΠΙΔΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ, και ΟΡΑΜΑ  για τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Πραγματοποιήθηκαν στην Κύμη οι εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου της πόλης της Κύμης, οι οποίες άρχισαν στις 17 Ιανουαρίου 2014 με τον εσπερινό και την αρτοκλασία και συνεχίσθηκαν την επομένη με την Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια με την καθιερωμένη από χρόνια κοπή της πίτας στο Γηροκομείο της Κύμης. Εορτάσθηκε και στην Κύμη η μνήμη του Αγίου Αθανασίου
Εορτάσθηκε και στην Κύμη η μνήμη του Αγίου Αθανασίου
Σε όλες τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Δήμου στο Γηροκομείο, την οποία είχε οργανώσει και παρουσίασε η Αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών του Δήμου κ. Μπάτσα Αρετή, με την ενεργό συμμετοχή της Συμβούλου κ. Κατερίνας Κουιμιτζή, εννοείται κατά τρόπο άριστο, απεύθηναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ.Θωμάς και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης κ. Μαργέλης.
Ακολούθησε η επίδοση τιμητικής διάκρισης στο ΚΤΕΛ Ευβοίας για την συμμετοχή του σε εθελοντικές δράσεις για την καθαριότητα των ακτών, η βράβευση μαθητού προς τιμή του Ναυάρχου Νικολάου Παππά από τον Σύλλογο των εν Αττική Κυμαίων και η βράβευση από τον Δήμο μαθητών που διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε.
 Πλήθος κόσμου συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις, ειδικά δε στην κοπή της πίτας στο Γηροκομείο, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετείχε ο Δήμαρχος κ Θωμάς Δημήτριος, ειδικά δε την 18 Ιανουαρίου 2014 στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κύμης, τιμώντας την εορτή αλλά και την ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου, ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης, καθώς και μεγάλος αριθμός συμβούλων του Δήμου Συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Τέλος την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και ακολούθησε δεξίωση προσφορά του Συλλόγου Εμπόρων, Βιοτεχνών, Καταστηματαρχών Κύμης και περιχώρων και κυριών της Κύμης. Η σοπράνος Κωνσταντίνα Θανοπούλου και ο πιανίστας Ανδρέας Πριόνας, υπό την αφανή καθοδήγηση του πιστού φίλου της Κύμης κ. Κοκκίνη, διάνθισαν μουσικά την όλη εκδήλωση.
Ο Δήμος ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή και προσφορά τους και για άλλη μια φορά εύχεται μια καλύτερη χρονιά με υγεία και υπομονή.
Και του Χρόνου.!




Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ



Πριν από λίγο σε ευρεία σύσκεψη στελεχών της Συμπολιτείας Πολιτών Δήμου Κύμης Αλιβερίου ανακοινώθηκε η πρόθεση του Βαγγέλη Αμπελιώτη να τεθεί στη διάθεση της παράταξης που ο ίδιος συνέβαλε στην δημιουργία της προκειμένου να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ως ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Στην πρόθεση αυτή απάντησε θετικά και ο εκλεγείς την προηγούμενη Κυριακή Γιάννης Πιλάτης αναγνωρίζοντας το προβάδισμα και την δυναμική της υποψηφιότητας Αμπελιώτη. Πριν λίγα λεπτά στο Πυργί ανακοινώθηκε από τους δύο η απόφαση για την υποψηφιότητα Αμπελιώτη εξέλιξη που εμπνέει ενθουσιασμό στα μέλη της Συμπολιτείας και έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς. Ο Βαγγέλης Αμπελιώτης κάλεσε όλα τα μέλη της Παράταξης αλλά και όλους τους δημότες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου σε πανστρατιά για την δημιουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και κυρίως νοικοκυρεμένου Δήμου, ενός Δήμου που να μπορεί ενώνει όλες τις δημοτικές ενότητες σε ένα κοινό όραμα για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής. Ιδιαίτερα στάθηκε στους νέους δημότες, στην νέα γενιά την οποία κάλεσε να βγει στο προσκήνιο, να μπει μπροστά να συστρατευθεί στην αναγέννηση του τόπου. Έστειλε μήνυμα ενότητας σε όλους ανεξαρτήτως κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων, δηλώνοντας ότι η Συμπολιτεία ήταν, είναι και θα παραμείνει πάνω από κόμματα και διαχωρισμούς. Ενότητα, Ανάπτυξη και Δημοκρατία ήταν το μήνυμα του Βαγγέλη Αμπελιώτη.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ "ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΕΙ". ΣΕ ΛΙΓΟ ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σε λίγη ώρα ξεκινά ευρεία σύσκεψη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στο Πυργί. Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα υπάρξουν ανατροπές. Το σκηνικό αλλάζει άρδην. Το Λάλα το με τους ανταποκριτές του θα μεταδώσει όπως πάντα με σχόλια και πολιτικές αναλύσεις την είδηση που θα προκύψει και η οποία έτσι και αλλιώς θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλες δραματικές εξελίξεις.

ΣΤΟ ΚΟΙΛΙ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



Ο Σύλλογος του Κοιλίου έκοψε χθες την πρωτοχρονιάτικη πίττα του. Μαζεύτηκε όλο το χωριό και τα είπαν και τα ήπιαν. Ευχόμαστε σε όλους τους Κοιλιώτες ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και υγεία.