Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Βουλευτή Ευβοίας κ. Βαγγέλη Αποστόλου ως υποψηφίο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Η υποψηφιότητα Αποστόλου αναμένεται να συσπειρώσει τις προοδευτικές δυνάμεις της Εύβοιας δεδομένου μάλιστα ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι από εκείνες που ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει. 

Βιογραφικό του Βαγγέλη Αποστόλου
Γεννήθηκε στις 28/5/1949 στους Παπάδες Εύβοιας και μένει στη Χαλκίδα .
Σύζυγός του είναι η δικηγόρος Ζωή Κεμανέ και έχουν δύο κόρες, την Έλενα δικηγόρο και τη Μαρία φιλόλογο .
Σπούδασε Δασολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα
Διετέλεσε βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου την περίοδο 1996-2000, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα.
Ως βουλευτής ήταν μέλος δύο Διαρκών Επιτροπών της Βουλής , της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και με την έντονη δραστηριότητά του ευτύχησε να αναγνωριστεί από τους συντάκτες της Βουλής ως ένας από τους παραγωγικότερους βουλευτές τόσο στο νομοθετικό έργο όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο .
Ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας είχε το συντονισμό των θεμάτων Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του κόμματος και κατόπιν των θεμάτων Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής .
Ως ενεργός πολίτης υπερασπίστηκε και ανέδειξε πλήθος περιβαλλοντικών ζητημάτων αλλά και βρέθηκε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, τους αγρότες, τους εργάτες κι όσους αγωνίστηκαν για να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους.

Με την πλούσια δε αρθρογραφία του στα Κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης (Ελευθεροτυπία, Αυγή και Κόσμος του Επενδυτή) αλλά και στα Ευβοϊκά ανέδειξε πολλά ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, συγκροτήθηκε στη Λαμία η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή (ΠΣΕ) Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία των σ. Παναγιώτη Ρήγα από το οργανωτικό γραφείο της Κ.Ε. Κώστα Δελημήτρο και Θοδωρή Ρουμελιωτάκη μέλη της Κ.Ε.
Στην πρώτη συνεδρίαση της ΠΣΕ εκλέχτηκε ομόφωνα συντονιστής ο σ. Νίκος Θηβαίος.
Συγκροτήθηκε επιτροπή κατάρτισης και παρακολούθησης του περιφερειακού αναπτυξιακού προγράμματος.
Έγινε ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στους νομούς της Στερεάς και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς και για τον καλύτερο συντονισμό, σε επίπεδο περιφέρειας, για ζητήματα αγροτικής πολιτικής, περιβάλλοντος και επιμελητηρίων.
Τέλος τονίστηκε η ανάγκη για τη μεγαλύτερη δυνατή διαθεσιμότητα των στελεχών και μελών του κόμματος στη ανάπτυξη των αγώνων και τη στήριξη των κινημάτων, στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκολές.
      Γραφείο Τύπου
     Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή (ΠΣΕ)

      Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                                                                                                           N.E. EYBOIAΣ                                                                                     Χαλκίδα, 30/01/2014
                                                   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Περιφερειακό Όργανο Στερεάς Ελλάδας της ΔΗΜΑΡ, στην 3η συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε, χθες 29.01.2014, στο Δημαρχείο Αταλάντης, με θέμα τις εκλογές στην Περιφέρεια Στερεάς:
1.    Αποφάσισε και ψήφισε το κείμενο διακήρυξης των αρχών στις εκλογές της περιφέρειας
2.    Τη δημιουργία επιτροπών προγράμματος, και επικοινωνίας
3.    Αφού προβληματίστηκε επί των υποψηφιοτήτων των υπολοίπων πολιτικών εκλογικών σχημάτων, έκρινε ως θετική τη δυνατότητα καθόδου μας ως πολιτικού και αυτοδιοικητικού σχήματος, προερχομένου από την κοινωνία των πολιτών, ως λύση εφικτή – προσφορά στην περιφέρεια και νικηφόρα.
Προς τούτης καλούνται οι πολίτες  της Περιφέρειας σε συνδιαμόρφωση και σύγκλιση με το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιό μας.
4.    Η πλειοψηφία των κατατεθεισών προτάσεων των σχετικών με το πρόσωπο που θα ηγηθεί συνέκλιναν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής από την κοινωνία – έμπειρο αυτοδιοικητικό  και σημαιοφόρο των ιδεών μας
5.    Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με καταληκτική ημερομηνία την 15/02/2014
Από τη ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας παραβρέθηκαν οι : Αναγνωστάκης Δημήτρης, Αλατά Ελένη, Παπανδρέου Ανδρέας, Παύλοβιτς Αλέξανδρος, Χαϊνάς Κώστας και Χαϊνά Σοφία.

Ο Γραμματέας

Παύλοβιτς Αλέξανδρος 

198 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΠΛΗΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Επειδή πολλοί ρωτάνε για τον αριθμό των υποψηφίων στους δημοτικούς συνδυασμούς, δεδομένου ότι με την Απογραφή του 2011 ο αριθμός των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου από 33 κατεβαίνει στα 27 μέλη επαναλαμβάνουμε μία παλαιότερη δημοσίευσή μας την οποία συμπληρώσαμε ρωτώντας και κάποιους πιό ειδικούς. Όπως έχει σήμερα ο νόμος ισχύουν όσα ακολουθούν. Μπορεί να αλλάξει; Ασφαλώς μπορεί. Αλλά σήμερα ισχύουν τα ακόλουθα:
Οι εκλογές του Μαίου του 2014 για την ανάδειξη των νέων δημοτικών  αρχών θα γίνουν με την Απογραφή πληθυσμού του 2011. Σύμφωνα με αυτή ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου έχει μόλις 28.437 κατοίκους και κατεβαίνει την κλίμακα του αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο που θα εκλέξουμε το 2014 θα έχει 27 μέλη αντί για 33 που έχει το σημερινό. Θα χαθούν 6 έδρες. Η διαίρεση του πληθυσμού με τον αριθμό των εδρών μας δίνει το μέτρο για τον υπολογισμό του των εδρών ανά δημοτική ενότητα. Το πηλίκο της διαίρεσης του πληθυσμού της δημοτικής ενότητας με το μέτρο μας δίνει τον αριθμό των εδρών ανά δημοτική ενότητα. Έτσι η δημοτική ενότητα Ταμυναίων θα έχει οκτώ (8) αντί για δέκα (10) έδρες, η δημοτική ενότητα Κύμης θα έχει επτά (7) αντί για εννέα (9), η δημοτική ενότητα Αυλώνος θα έχει  τέσσερις (4) αντί για πέντε (5) και η δημοτική ενότητα Κονιστρών θα έχει τρεις (3) αντί για τέσσερις. Μόνο η δημοτική ενότητα Δυστίων παραμένει με πέντε (5) έδρες όπως έχει και σήμερα.
Από τις 27 έδρες οι δέκα έξι (16) θα ανήκουν στην πλειοψηφία και οι (11) στην μειοψηφία.
Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου θα είναι πλέον  επταμελής (7 μελής) αντί για τα εννέα μέλη που έχει σήμερα. Ο αριθμός των αντιδημάρχων θα παραμείνει ο ίδιος.
Ένας  πλήρης συνδυασμός μπορεί να έχει από 136 το ελάχιστον έως 198 το ανώτερο υποψηφίους.
Επιτρέπεται όμως και η ελλιπής σύνθεση συνδυασμού αρκεί να έχει: Συνδυασμό με πλήρη σύνθεση σε τρεις δημοτικές ενότητες (εκλογικές περιφέρειες), σε μία τουλάχιστον Δημοτική Κοινότητα έως τρεις υποψηφίους και σε εννέα Τοπικές Κοινότητες με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων τουλάχιστον έναν υποψήφιο στο Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας.
Δημοτική Ενότητα Ταμυναίων  8 έδρες  8-12 Υποψήφιοι
Δημοτική ενότητα Κύμης           7 έδρες  7-11 Υποψήφιοι
Δημοτική Ενότητα Δυστίων       5 έδρες  5- 8 Υποψήφιοι
Δημοτική Ενότητα Αυλώνος      4  έδρες  4- 6 Υποψήφιοι
Δημοτική Ενότητα Κονιστρών  3 έδρες    3-5 Υποψήφιοι
ΣΥΝΟΛΟ         27 έδρες                         27- 42 Υποψήφιοι  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΛΑΤΗΣ: ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Ο Γιάννης Πιλάτης  ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής παράταξης «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ» παράλληλα με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα ως Οικονομικός Διευθυντής του «Γ.Ν.Α  Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» όπου δίνει τη μάχη συγκράτησης των δαπανών και τήρησης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου του οικονομικού  έτους 2014 είναι παρών στην πρώτη γραμμή και   δίνει με όλες του τις δυνάμεις τη μάχη για τη συσπείρωση όλων των τοπικών κοινωνικών δυνάμεων στη δημοτική παράταξη «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» για μια νικηφόρα πορεία στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.   

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                             
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                         ΑΛΙΒΕΡΙ, 28-01-2014
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΜΠΑΚΟΛΑ 30
ΑΛΙΒΕΡΙ Τ.Κ. 34500
ΤΗΛ.:22233 50300
ΦΑΞ:22230 22555

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ο Δήμος μας μετά και από ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου και την μετατροπή του σε Λιμενικό Τμήμα της Χαλκίδας.
Γνωρίζουμε  σ΄ ολους τους  ιθύνοντες ότι είναι το μόνο Υπολιμεναρχείο της Εύβοιας που υποβαθμίζεται αντί να αναβαθμίζεται όπως θα έπρεπε και το απαιτούν οι συνθήκες.
Η περιοχή Αλιβερίου δικαιοδοσίας του Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου έχει μεγάλες παραθαλάσσιες βιομηχανικές μονάδες, πολλές ιχθυοκαλλιέργειες με προσωπικό αλλοδαπούς, με εκατοντάδες σκάφη, τουριστικά, ερασιτεχνικά, επαγγελματικά παράκτιας και μέσης αλιείας, με επισκέψεις πολλών εμπορικών και τουριστικών πλοίων εσωτερικού και εξωτερικού.
Η σχεδιαζόμενη από μη γνωρίζοντες την κατάσταση εδώ στο Αλιβέρι και  το πόσο απαραίτητο είναι ένα Λιμεναρχείο σε αυτή την πόλη, προχωρούν στην υποβάθμιση και μετατροπή του Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου σε παράρτημα του κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας. Ενέργεια που  θα έχει  πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην αστυνόμευση και την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου.
Απαιτούμε το Αλιβέρι και η περιοχή του να αποκτήσει ΑΜΕΣΑ Λιμεναρχείο και θεωρούμε απαράδεκτη την απουσία μιας ισχυρής Λιμενικής υπηρεσίας με κύρος και υπηρεσιακή δυνατότητα. Τυχόν υποβάθμιση της Λιμενικής υπηρεσίας Αλιβερίου θα στερήσει από τους αλιείς και τους πολίτες την άμεση εξυπηρέτηση  τους γιατί θα αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα μέχρι την Χαλκίδα, χάνοντας χρόνο και χρήμα.
Ο ναυτικός κόσμος της περιοχής, οι πολίτες και οι μεγάλες βιομηχανικές μονάδες απαιτούν όχι μόνο  την μη υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου αλλά και την αναβάθμιση του σε Λιμεναρχείο.
Ζητάμε οι βουλευτές του νομού μας να φέρουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα  με ερωτήσεις τους στον αρμόδιο Υπουργό στην Βουλή των Ελλήνων ώστε να αποτραπεί η υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου. Καλούμε επίσης  τον αρμόδιο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να πράξη τα δέοντα προς την κατεύθυνση αυτή.
                                                                                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                                 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ.ΘΩΜΑΣ

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Ισχυρό μήνυμα νίκης!

                                                                                          28/01/2014

Ισχυρό μήνυμα νίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου έστειλαν περισσότερα από 200 στελέχη του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης Αλιβερίου, που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα Χάνια  Αυλωναρίου  μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου  Δημήτρη Θωμά. Η μαζικότητα της συγκέντρωσης αλλά και το μαχητικό πνεύμα, απέδειξαν για μια ακόμη φορά, ότι ο συνδυασμός είναι έτοιμος από κάθε άποψη να δώσει τη μάχη των εκλογών με ενότητα, ενθουσιασμό και επιχειρήματα, τα οποία βασίζονται στο σημαντικό έργο που επιτελέστηκε τα τρία τελευταία  χρόνια, αλλά και στο έργο που έχει ήδη δρομολογηθεί  για τα επόμενα.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά, ότι οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ χαρακτηρίζονται από τρία βασικά στοιχεία:  Ανιδιοτέλεια, εντιμότητα και υπερκομματικότητα, καθώς τα κόμματα πρέπει να βρίσκονται εκτός τοπικής αυτοδιοίκησης και να αφήνουν τους πολίτες να κάνουν τις δικές τους επιλογές γι αυτούς που θα υπηρετήσουν  τον τόπο τους. Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο που επιτελέστηκε κατά την διάρκεια της θητείας του σε ολόκληρο το Δήμο, παρά τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε ο Καλλικράτης και η κρίση που μαστίζει την χώρα μας.
Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, ο Δήμαρχος την χαρακτήρισε ανύπαρκτη, αφού περιορίστηκε μόνο σε καταγγελίες και στείρα άρνηση, χωρίς να καταθέσει ούτε μια εποικοδομητική πρόταση όλα αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, απαντώντας στα «περί δημοκρατίας» την οποία ευαγγελίζεται ο έτερος συνδυασμός που φιλοδοξεί να λάβει μέρος στις εκλογές, ξεκαθάρισε: «Δημοκρατία είναι να βρίσκεσαι συνεχώς κοντά στον κόσμο και να συνδιαλέγεσαι με τους πολίτες ακόμη και όταν υπάρχουν διαφωνίες και εντάσεις. Και εμείς βρισκόμασταν, βρισκόμαστε και θα είμαστε πάντα κοντά στους πολίτες»

Μετά το τέλος της ομιλίας του Δημάρχου, ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με όλα τα στελέχη του συνδυασμού, τα οποία εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για τη μάχη των εκλογών αλλά και την βεβαιότητά τους για την μεγάλη νίκη στις 18 Μαΐου. 

Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς ανακοίνωσε μόλις τώρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. "Το ταξίδι μου στη τοπική αυτοδιοίκηση μετά από δώδεκα χρόνια θητείας, οκτώ ως Νομάρχης Βοιωτίας και τέσσερα ως Περιφερειάρχης τελείωσε". Είπε ο κ. Περγαντάς υπογραμμίζοντας ότι έως την τελευταία μέρα της θητείας του (31 Αυγούστου 2014) θα ασκήσει πλήρως τα καθήκοντά του.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

"Ραντεβού στα Γουναράδικα"
Με αφορμή την σημερινή (χθεσινή πλέον)  δικαστική περιπέτεια του Δημάρχου που φαίνεται ότι απασχόλησε και αθηναϊκής εμβέλειας ηλεκτρονικά ΜΜΕ καθώς μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην τοπική κοινωνία ιδίως της Κύμης θέλουμε να σημειώσουμε δύο – τρία πράγματα. Το έναυσμα το έδωσε και σχετικό σχόλιο φίλου που διαβάσαμε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι δικαστικές περιπέτειες των Δημάρχων κυρίως και λιγότερο των άλλων δημοτικών αρχόντων είναι συνήθεις. Άλλοτε έχουν σοβαρές επιπτώσεις και άλλοτε λιγότερο σοβαρές. Μερικές φορές οι ποινές της αργίας και της έκπτωσης είναι παντελώς αδικαιολόγητες και προσβάλλουν την δημοκρατική υπόσταση του θεσμού που υπηρετούν οι αυτοδιοικητικοί. Αυτό όμως δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη να αποφεύγουν ποινικά κολάσιμες και κυρίως ηθικά καταδικαστέες συμπεριφορές. Πρέπει να είναι υποδείγματα ήθους και όχι νταήδες ή αυταρχικοί.
Σε καμία περίπτωση πάντως η δικαστική περιπέτεια δεν υποκαθιστά τον πολιτικό αγώνα. Μία κακή δημοτική αρχή πέφτει μόνο με πολιτικούς αγώνες. Αντίθετα σε κάποιες περιπτώσεις οι καταδίκες, όταν δεν αφορούν απαξιωτικές και ηθικά απαράδεκτες συμπεριφορές, αξιοποιούνται προς όφελος των καταδικασθέντων.
Έντεχνα ορισμένοι μεγιστοποιούν και μυθοποιούν τις δικαστικές τους περιπέτειες για να αποτρέψουν τους πραγματικούς πολιτικούς αγώνες. Καλό είναι οι πολίτες να μην δίνουν μεγαλύτερη σημασία από αυτή που έχουν τα συμβάντα αυτά και να επιμένουν στην  κριτική και την απόρριψη ή αποδοχή με κριτήριο το παραγόμενο έργο, την κατάντια των χωριών, τους αδιάβατους αγροτικούς δρόμους, την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος σε «φρου φρου και αρώματα», την διάλυση της ΔΕΥΑ, την μη αξιοποίηση εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων,  την διαρκή προσθήκη προβλημάτων αντί για την επίλυσή τους.
Σε τελική ανάλυση μία ανίκανη και αναποτελεσματική Δημοτική Αρχή μπορεί να περνά χωρίς καταδίκη τα δικαστήρια αλλά θα καταδικαστεί από την συνείδηση των πολιτών οριστικά και αμετάκλητα «ισόβια στην γωνία»  για την εγκληματική αδιαφορία, ανεπάρκεια και κακοδιαχείριση.
Στους  πολιτικούς αγώνες μέχρις τελους  και στα κάθε φορά αντίστοιχα "γουναράδικα"  δώστε ραντεβού. Εκεί κερδίζονται σκληρά οι νίκες.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



Ούτε οι πληροφορίες μας ούτε η πραγματικότητα επαληθεύουν αυτά που επίμονα γράφονται από κάποιους, κατά παραγγελία, τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την συγκρότηση δημοτικής παράταξης από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Όχι μόνο είναι εύλογη αλλά και επιβεβλημένη από την κεντρική στρατηγική του κόμματος η κάθοδος με παράταξη η οποία θα έχει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά, στις δημοτικές εκλογές. Εξάλλου ο αντίστοιχος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια επιβάλλει την συγκρότηση δημοτικής παράταξης σε έναν από τους πέντε μεγαλύτερους Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Εάν δεν το κάνει τότε οι πολίτες που ακολουθούν το κόμμα αυτό θα αναγκαστούν να ψηφίσουν τον ίδιο συνδυασμό στον οποίο οι περισσότεροι ίσως στηρίζουν Γιαννόπουλο ή Μπακογιάννη για παράδειγμα, εάν κατέβουν αυτοί οι δύο. Προσωπικά πάντως θα προτιμούσαμε την "Λαϊκή Συσπείρωση". Γιαυτό είναι αναγκαία η δημοτική παράταξη στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσπάθεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς και μακάρι να ολοκληρωθεί σύντομα και με επιτυχία. Οι δημοτικές παρατάξεις είναι συνήθως ενότητες πολιτών σκεπτόμενων  και εν πάση περιπτώσει ενεργών και ανήσυχων. Δεν είναι αγέλες οπαδών όπως οι οργανώσεις των θερμόαιμων χουλιγκάνων. Μακάρι να εκφραστούν όλες οι πτυχές της τοπικής κοινωνίας σε έναν ανοικτό δημοκρατικό διάλογο και αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Ως προς τι το άγχος και η πρεμούρα ορισμένων να επιλέγουν τους αντιπάλους τους κατά το δοκούν και όπως αυτοί νομίζουν και να μην θέλουν να μετάσχουν στις εκλογές μη ελεγχόμενοι αντίπαλοι; Ας ηρεμίσουν και να σεβαστούν την νοημοσύνη των πολιτών. Αυτή είναι η Δημοκρατία. Τα γράφουμε αυτά γιατί διαβάσαμε κάπου δύο σχόλια που στοχοποιούν τον κ. Νίκο Στουπή και δεν μας άρεσαν καθόλου. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε κουτορνίθια; Έχει και η ανοχή στην βλακώδη προπαγάνδα τα όριά της. Εμείς, ως σκεπτόμενοι πολίτες, αναμένουμε την ολοκλήρωση των διεργασιών και την συγκρότηση μίας δημοτικής παράταξης που είναι αναγκαία στο δημοκρατικό κύκλο των εκλογών. Ακούμε μάλιστα και ενδιαφέροντα ονόματα για την ηγεσία. 

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.


Την Παρασκευή ο Αχιλλέας Μπέος αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Βόλου, κάτι που είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Οκτώβριο.
Σύμφωνα με το sentragoal.gr ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο «Αχίλλειον» στις 20:30, θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για δήμαρχος Βόλου, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη του ερχόμενου Μαϊου.
«Δίνεται μία ευκαιρία να έχει ο Βόλος έναν δήμαρχο που θα παραμιλάει όλη η Ελλάδα. Όταν το αποφασίσω, ας μην κατέβουν πολλοί, γιατί θα τρέχω μόνος μου. Και οι συνεργάτες μου δε θα είναι πολιτικοί, αλλά φρέσκοι και νέοι άνθρωποι, που θα τους γράψει η ιστορία» είχε δηλώσει στις 11 Οκτώβριο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 986» ο Αχιλλέας Μπέος που περιμένει την απόφαση του για παραπομπή σε δίκη ή όχι για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων. «Μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση του Αρείου Πάγου, έχω δικαίωμα να βάλω υποψηφιότητα για δήμαρχος, για βουλευτής, για οτιδήποτε» είχε τονίσει απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι υπάρχει νομικό κώλυμα


Πηγή: Ο Μπέος κατεβαίνει υποψήφιος στο Βόλο: | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/140034#ixzz2rjAZ3gTU

ΣΕ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΠΟΤΗΡΙΟΥ»




Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η δίκη του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά στο Μεταβατικό Μονομελές Πλημμελειοδικείο που συνεδρίασε στην Κύμη, για την γνωστή υπόθεση της εκτόξευσης του ποτηριού κατά του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βαγγέλη Μπελιά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης, το 2009. Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση όπου εξετάστηκαν δέκα έξι μάρτυρες το Δικαστήριο καταδίκασε τον Δήμαρχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη με την ποινή των 7 μηνών φυλάκιση με τριετή αναστολή. Κατά της Απόφασης ασκήθηκε Έφεση. Το ίδιο Δικαστήριο καταδίκασε με 7 μήνες  φυλάκιση με τριετή αναστολή και τον Βαγγέλη Μπελιά για συκοφαντική δυσφήμιση του Δημάρχου. Και αυτός άσκησε Έφεση.
Η συγκεκριμένη ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα δεν επιφέρει περαιτέρω συνέπειες για τον Δήμαρχο, δηλαδή την ποινή της αργίας. Βέβαια επιβαρύνει το ποινολόγιό του δεδομένου ότι εκκρεμούν  και άλλες ποινικές υποθέσεις για αδικήματα που επιφέρουν την ποινή της αργίας.
Η καταδίκη του Δημάρχου για το συγκεκριμένο αδίκημα αντισταθμίζει πάντως και την προσβολή του κύρους που υπέστη ο θεσμός από συμπεριφορές όπως η εκτόξευση του ποτηριού που επιδεικνύουν έλλειψη ψυχραιμίας και βιαιότητα.
Λαμβανομένης υπόψη και της ποινής του κ. Μπελιά καλό είναι οι δημοτικοί άρχοντες σε όποια πλευρά και εάν τοποθετούνται να εκτοξεύουν τεκμηριωμένα επιχειρήματα, να μην εκτρέπονται σε λεκτικές υπερβολές και κυρίως να μην εκτοξεύουν αντικείμενα ικανά να δημιουργήσουν θύματα.  Ψυχραιμία και δημοκρατική αντίληψη είναι αναγκαία εφόδια για όσους θέλουν να ασχολούνται με τα κοινά

Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΦΑΤΟΥΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ


27/1/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην από εικοσαημέρου προγραμματισμένη συνάντηση που είχε την Κυριακή το απόγευμα με τους συνεργάτες του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας Νίκος Φατούσης, Ναύαρχος ε.α ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του  για δήμαρχος Ερέτριας.
Γνωρίζοντας τις απαιτήσεις του Καλλικράτη και τα εφόδια με τα οποία θα πρέπει να είναι «οπλισμένος» εκείνος που θα αποφασίσει να ασχοληθεί με τα κοινά αποφάσισε να διεκδικήσει το δήμο της Ερέτριας μακριά από κομματικές ταυτότητες και πολιτικές δεσμεύσεις. Με συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια συνειδητοποιημένους ανθρώπους  που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με τον τόπο τους.
Με όρεξη για δουλειά, με συγκεκριμένες προτάσεις που θα μπορούν άμεσα να υλοποιηθούν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των δημοτών του Καλλικρατικού Δήμου Ερέτριας.
Προτάσεις και θέσεις που θα γίνουν γνωστές στους δημότες μέσα από ένα πρόγραμμα που ετοιμάζεται από ανθρώπους της καθημερινότητας οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Ο Νίκος Φατούσης ο οποίος κατάγεται από την Ερέτρια είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Ναυτικών  Δοκίμων με μεταπτυχιακές σπουδές στη Ανωτάτη Σχολή Πολέμου του Π.Ν και στη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Έχει ήδη διαγράψει 38 χρόνια σημαντικής προσφοράς στην Πατρίδα έχοντας υπηρετήσει σε διάφορές θέσεις και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ναυάρχου. Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο Γιάννα Παλαμά και έχει 2 παιδιά το Χρήστο και την Αγγελική.
Το 2010 οι Ευβοιώτες εξέλεξαν το Νίκο Φατούση μέσα στους τρεις πρώτους Περιφερειακούς Συμβούλους της Εύβοιας. Από τα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου πολλές φορές πάλεψε για τα θέματα που αφορούσαν και το δήμο της Ερέτριας.
Με εμπειρία στα κοινά συνέστησε ήδη μία οργανωτική ομάδα με την οποία θα καταλήξει και  τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει το όνομα του συνδυασμού.
Αυτή την περίοδο ο Νίκος Φατούσης εντείνει τις επαφές του στις πόλεις και στα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου Ερέτριας. Στόχος του είναι να συζητήσει με όλους φορείς –συλλόγους –δημότες, να καταγράψει τις ανάγκες ενός παραμελημένου τουριστικού δήμου που έχει τόσα πολλά να προσφέρει και τόσα λίγα απολαμβάνει.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ


                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26/1/2014
Η ίδρυση της Συμπολιτείας και η υποψηφιότητα του  Βαγγέλη Αμπελιώτη, δημιούργησε νέα δεδομένα στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Η πλειοψηφία των δημοτών είδαν στην υποψηφιότητα αυτή ως την σοβαρότερη πρόταση που έχει κατατεθεί για τον Δήμο. Κάποιοι όμως,  που έχουν μάθει χρόνια να διαφεντεύουν τον Δήμο και το τόπο κρατώντας τον όμηρο και δέσμιο των προσωπικών και παραταξιακών λογικών και συμφερόντων, «ανησύχησαν σφόδρα»
Δεν περίμεναν να ακούσουν τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τα προβλήματα του τόπου  και επιδόθηκαν βιαστικά σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση, σπίλωσης και απαξίωσης τόσο της παράταξης, όσο και του Βαγγέλη Αμπελιώτη.
Δεν έχουμε πρόθεση να απαντήσουμε σε όλα όσα κυκλοφόρησαν με κάθε μέσο και τρόπο στην περιοχή μας. Οι ενέργειες τους άλλωστε, προδίδουν φόβο και πανικό. Δεν το κάνουμε για λόγους πολιτικής ευπρέπειας, αλλά και γιατί δε θέλουμε  να οδηγήσουμε τον προεκλογικό διάλογο σε παρωχημένες αντιπαραθέσεις, οι οποίες είναι καταδικασμένες αμετάκλητα από την ελληνική κοινωνία.
Εμείς θα επιμείνουμε στον συγκροτημένο δημοκρατικό διάλογο, στη διαμόρφωση και πρόταση ενός ρεαλιστικού και υλοποιήσιμου προγράμματος που θα αντιμετωπίζει τόσο τις καθημερινές ανάγκες και προβλήματα, θα στοχεύει στον σχεδιασμό για μια πραγματική ανάπτυξη του τόπου μας. Με προσήλωση  στις αρχές της νομιμότητας – διαφάνειας – λογοδοσίας και χρηστής διοίκησης, αρχές που απουσιάζουν απολύτως από την σημερινή δημοτική αρχή.
Με αυτές τις αξίες και τις αρχές στην λειτουργία και την δράση μας, καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται για τον τόπο μας, να συμμετάσχουν χωρίς προαπαιτούμενα. Ελπίζουμε όσοι μεταχειρίστηκαν υπό το καθεστώς πανικού αυτές τις προπαγανδιστικές μεθόδους, να αντιληφθούν που οδηγούν το τόπο μας.
Οι πολίτες του δήμου μας γνωρίζουν πολύ καλά, πώς να αξιολογούν και τα πρόσωπα και τις πολιτικές.  Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτών την κρίση εμπιστευόμαστε.   

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ !


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                          26/01/2014


Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου, η οποία ελήφθη στην συνεδρίαση της 22/01/2014, εκφράζεται η αντίθεση του σώματος στην επικείμενη κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Αλιβερίου και στην συγχώνευσή του με το υποθηκοφυλακείο Χαλκίδας.
Οι λόγοι που καθιστούν εντελώς ανυπόστατη την πρόταση για κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Αλιβερίου είναι:
1.    Το υποθηκοφυλακείο Αλιβερίου εξυπηρετεί μια περιοχή 15.000 κατοίκων, σε μια πόλη που είναι έδρα Δήμου, έδρα Ειρηνοδικείου και οικονομικό κέντρο μιας περιοχής στην οποία δραστηριοποιούνται δέκα δικηγορικά και πέντε συμβολαιογραφικά γραφεία.
2.    Είναι αδιανόητο να υπάρξει συγχώνευση δύο υποθηκοφυλακείων (ως όμορων) την στιγμή που μεταξύ τους παρεμβάλλεται το υποθηκοφυλακείο της Ερέτριας. Η άποψη δε ότι, τα δύο υποθηκοφυλακεία (Χαλκίδας και Αλιβερίου), εφάπτονται σε μια ορεινή περιοχή του Τραχηλίου, δεν αντέχει σε κριτική.
3.    Στην περίπτωση που η συγχώνευση δεν αποτραπεί, τότε η μόνη λογική λύση είναι να συγχωνευθούν τα υποθηκοφυλακεία Αλιβερίου και Αυλωναρίου διότι: Είναι όμορα, υπάγονται στον ίδιο Δήμο, έχουν την ίδια έδρα Ειρηνοδικείου και στο Αυλωνάρι υπάρχει έτοιμο, υπερσύγχρονο, κτίριο Ειρηνοδικείου (διαθέτει ακόμη και μπάρες για ΑΜΕΑ), το οποίο παραμένει κενό μετά την συγχώνευσή του με το Ειρηνοδικείο Αλιβερίου (από 1/1/2013), οπότε θα αποφευχθεί και η καταβολή μισθώματος.
4.    Το επιχείρημα ότι θα δημιουργηθεί ένα κτηματολογικό γραφείο σε κάθε πρωτεύουσα νομού, επίσης καθίσταται ανυπόστατο για δύο λόγους. Α) Η ίδρυση των κτηματολογικών γραφείων έχει ανακοινωθεί για το 2018 και θα αργοπορήσει, καθώς ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί καμία κτηματογράφηση για ολόκληρη την Καρυστία. Β) Η ιδιαιτερότητα του Νομού της Εύβοιας επιβάλλει την ίδρυση κτηματολογικού γραφείου στην Καρυστία, κάτι που η πολιτεία έχει αποδεχθεί με την διατήρηση της Δ.Ο.Υ Καρύστου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 Επιμορφωτικός Προοδευτικός Σύλλογος Μονοδρίου
Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2014                                                          Αριθ. Πρωτ.: 54140127
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς
 1. Αρμόδιες Υπηρεσίες Δήμου Κύμης Αλιβερίου
2. Δήμαρχο Δήμου Κύμης Αλιβερίου
3. Τοπικό Συμβούλιο ΔΔ Μονοδρίου
4. Δημοτικό Συμβούλιο
5. Τοπικά ΜΜΕ

Ο Επιμορφωτικός Προοδευτικός Σύλλογος Μονοδρίου αποτελεί μη κερδοσκοπικό σωματείο (ΑΜ: 28/2011 ειδικού αρχείου Πρωτοδικείου Χαλκίδος).
Εκτός των άλλων σκοποί του είναι:
1. Η ανάδειξη και προβολή του φυσικού πλούτου καθώς και των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών στοιχείων του Μονοδρίου και της γύρω περιοχής στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
2. Η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης των μελών του.
3. Η Κοινωνική προσφορά.
4. Η προστασία του περιβάλλοντος.
Στα πλαίσια υλοποίησης των σκοπών του συλλόγου, το ΔΣ αυτού, θέτει προς κάθε εμπλεκόμενο τα κάτωθι θέματα:
ΘΕΜΑ 1. Ανάπλαση κεντρικής πλατείας και παιδικής χαράς κάτω Μονοδρίου.
Σε συνέχεια της αποστολής αιτημάτων ανάπλασης της παιδικής χαράς του χωριού μας (έγγραφα: α. Αριθ. Πρωτ.: 35130621 21/06/2013 β. 48130724, 24/07/2013) πραγματο-ποιήθηκε έργο, το οποίο κρίνεται ως απόλυτα ανεπαρκές.
Η ανεπάρκεια του έργου οφείλεται στο γεγονός ότι δεν καλύπτονται οι τεχνι-κές προδιαγραφές για την ασφάλεια των παιδιών.
Σε συνέχεια των παραπάνω ζητάμε:
Α. Την ορθή ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της παιδικής χαρά ώστε να καλύπτονται οι τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας.
Β. Την πραγματοποίηση συνολικής ανάπλασης της πλατείας στην οποία βρί-σκεται εγκατεστημένη η παιδική χαρά.
Ο χώρος παρουσιάζει πολύ σημαντικά σχεδιαστικά και άλλα προβλήματα τα οποία τον καθιστούν μη λειτουργικό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


                 Συναδέλφισσα  - συνάδελφε ,
Του χώρου εργασίας , συνταξιούχε , εργαζόμενε ημιαπασχολούμενε , άνεργε , νέα – νέε .
            Στις 18-12-2013 , ένα σύνολο συνταξιούχων , ιδρύσαμε , στην περιοχή Αλιβερίου , παράρτημα  με τους συνταξιούχους όλων των κλάδων εργασίας , ενωμένους μέσα σ’ αυτόν ,  σε κοινό ταξικό αγώνα για το σύνολο των προβλημάτων μας . Αγώνα συνεχή , με τον οποίο επιδιώκουμε και φιλοδοξούμε να συναντηθούμε σε κοινή ταξική – αγωνιστική πορεία , με όλο μαζί τον ενεργό λαό της εργασίας και για το σύνολο επίσης , όλων των προβλημάτων του. Πορεία δύσκολη αλλά αναγκαία και ωραία , από το πρώτο βήμα της σημερινής και άμεσης μικρής επιτυχίας μας , μέχρι την τελική και τελεσίδικη ταξική δικαίωσή μας .
            Φτάσαμε σ’ αυτήν μας την πρωτοβουλία, σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά τον ερχομό και στη χώρα μας της βαθειάς , εκτεταμένης , καθολικής και ατέρμονης καπιταλιστικής κρίσης . Τέσσερα χρόνια που προκειμένου να σώζεται και να τρέφεται ο γερασμένος πλέον Μινώταυρος του κέρδους  πρέπει να του δίνονται θυσία , με κάθε τρόπο , συνέχεια , όλο και περισσότερα κέρδη από τη δουλειά μας, τη δουλειά του εργαζόμενου λαού.
Έτσι μειώθηκαν δραματικά τα εισοδήματά μας (μισθοί , συντάξεις κ.λ.π. ). Περιορίστηκαν επικίνδυνα , τα προπληρωμένα από το μόχθο μας , φάρμακα , η φροντίδα της υγείας και η πρόνοια της ζωής μας . καταληστεύονται σχολεία και πανεπιστήμια και φυσικά στερεύουν από τις δυνατότητες παροχής μόρφωσης και σπουδών , στα παιδιά και τα εγγόνια μας . χαρατσώνονται άγρια μαζί με τα φτωχικά εισοδήματά μας ακόμα και τα είδη πρώτης ανάγκης ή βασικά στηρίγματα του λαϊκού νοικοκυριού , η θέρμανση , η πρώτη κατοικία , ένα χωράφι, λίγες ρίζες ελιές .  Ζούμε – ο λαός της εργασίας – εργάτες , υπάλληλοι ( δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ), μικρομεσαίοι , αγρότες , επαγγελματίες , βιοτέχνες , έμποροι ,νέοι και νέες , τέσσερα χρόνια άγριας επίθεσης ( σε εξέλιξη ) από τους κερδοκυνηγούς ( καπιταλιστές ) και τα κάθε λογής όργανά τους που ακούνε στο όνομα : Ιδιώτης , Επιχειρηματίας , Δανειστής , Επενδυτής  , Τράπεζα , ΔΝΤ, ΕΚΤ, Υπεύθυνη Κυβέρνηση , Αντικειμενικό κανάλι ενημέρωσης και πάει λέγοντας .

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΟΞΥΛΙΘΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                            Αλιβέρι 25-01-2014


Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα της εκδήλωσης του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Οξυλίθου, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24/01/2014 σε ταβέρνα του χωριού: «Σε πείσμα των καιρών θα χαμογελάμε και θα διασκεδάζουμε. Εύχομαι σε όλους αισιοδοξία, υγεία και δύναμη» ήταν τα λόγια του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά στον σύντομο χαιρετισμό του.
Ο Δήμαρχος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τα μέλη του ΚΑΠΗ που είχαν κατακλύσει από νωρίς την αίθουσα του κέντρου προκειμένου να γίνει η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.
Μετά τα τυπικά ακολούθησε φαγητό, χορός και τραγούδι, υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Στην εκδήλωση, εκτός του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά, παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αρετή Θωμά – Μπάτσα και Αναστάσιος Βλάχος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δυστίων Νικόλαος Μπότης, ο τοπικός σύμβουλος Οξυλίθου Γιάννης Κατσαρής , η Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ελένη Στουπή, Ιωάννα Καδδίτη και Λούλα Καραγιάννη τα μέλη του Δ.Σ του ΚΑΠΗ και πλήθος κόσμου.
Η πρόεδρος του ΚΑΠΗ Κατερίνα Κουϊμιτζή, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την παρουσία του και το αισιόδοξο μήνυμά του, ενώ ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς με την σειρά του της έδωσε συγχαρητήρια για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί το ΚΑΠΗ.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι, στο ΚΑΠΗ Οξυλίθου λειτουργούν τμήματα αγιογραφίας, πλεξίματος και γυμναστικής, γίνονται διαλέξεις ιατρικού περιεχομένου, διοργανώνονται εκδρομές, ενώ πολύ συχνά τα μέλη του ΚΑΠΗ, παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις.
Το ΚΑΠΗ Οξυλίθου είναι ένα από τα 9 Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων που λειτουργούν στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, παράγοντας πολύ σημαντικό έργο.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΑΛΛΑΓΗ.

H Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ για την συγκρότηση αυτόνομης δημοτικής παράταξης και την κάθοδο με την πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές είναι πράγματι  το μοναδικό έως σήμερα  ολοκληρωμένο πολιτικό κείμενο που έχει καταθέσει  δημοτική παράταξη. Αυτό οφείλουν να το παραδεχτούν όλοι και να γνωρίζουν ότι τους επιβάλλει να καταθέσουν και όσοι άλλοι μετάσχουν στις εκλογές τη δική τους πολιτική πλατφόρμα. Το ποιος είναι ωραίος, επικοινωνιακός και τζιμάνι  μπορεί να αποτελεί κριτήριο παραπλάνησης των ψηφοφόρων αλλά οι καιροί δεν επιτρέπουν  λάθη και επιφανειακές επιλογές. Συνεπώς περιμένουμε το πολιτικό πλαίσιο και των άλλων συνδυασμών. Όχι απαραιτήτως συστοιχισμένο με το κομματικό σύστημα αλλά οπωσδήποτε  βασισμένο στην αυτοδιοικητική πολιτική.
Με την πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούμε σε όλα, συμφωνούμε όμως σε πάρα πολλά. Δεν μας εκφράζει η υπαγωγή της αυτοδιοίκησης σε έναν κεντρικό πολιτικό και κομματικό στόχο διότι αυτό έρχεται σε αντίφαση με την ανεξαρτησία του τοπικού πολιτικού συστήματος έναντι του κεντρικού, ανεξαρτησία που είναι αναγκαία για την διεκδίκηση και την κατάκτηση όλο και μεγαλύτερου χώρου για την Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο μίας νέας δημοκρατικά συγκροτημένης Πολιτείας. Να ένα πεδίο διαλόγου και αναζήτησης νέων συγκλίσεων.
Ο στόχος της Ισχυρής και Δημοκρατικής Δημοτικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης προϋποθέτει εξουσία, τοπική αυτονομία, περισσότερη, θα λέγαμε πλέρια εσωτερική δημοκρατία και πραγματική συμμετοχή των πολιτών και των κινημάτων. Να ένα άλλο πεδίο αναζήτησης νέων συγκλίσεων.
Τέλος πώς να διαφωνήσει κανείς με τις  παρακάτω αναφορές;
 «Δεν μπορούν να την υπηρετήσουν παλιές, φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για το που και πως φτάσαμε ως εδώ σήμερα, που έχουν προτεραιότητα τις  πελατειακές σχέσεις και την συντήρηση ενός μηχανισμού που στα μυαλό του έχει την επαναφορά στις «παλιές του δόξες». Ούτε  και ετερόκλητες δυνάμεις που συνεκτικό τους ιστό έχουν την κυριαρχία του «ηγέτη» και την  οπαδική λογική, που πνίγει την δημιουργική δύναμη της συλλογικότητας, χτυπά την διαφάνεια, προωθεί την ευνοιοκρατία»…… «στο βάθεμα της Δημοκρατίας, με την θέσπιση κανόνων και σχέσεων μιας ριζικά διαφορετικής  ηθικής  και αισθητικής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αγκαλιάζοντας  και υπολογίζοντας  ισότιμα όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά. Αντιτάσσοντας     την   σεμνότητα    της κοινωνικής προσφοράς, την πιο πλατιά συλλογικότητα, και την  ενεργό συλλογική συμμετοχή του εμείς, στον αντίποδα του παραγοντισμού , του συγκεντρωτισμού, της κυριαρχίας του εγώ, και της κατά ανάθεση διοίκησης. Φέρνοντας    τον φρέσκο αέρα  της  αξιοκρατίας , της ισονομίας , του σεβασμού στην επιστημονική άποψη των ειδικών, της ριζοσπαστικής ανατροπής του παλιού και την δημιουργία του καινούργιου απέναντι σε κάθε τι παλιό, φθαρμένο, απαξιωμένο σε επίπεδο αυτοδιοικητικού λόγου, αλλά και σε κάθε παλαιοκομματική πρακτική του ψέματος, του εκβιασμού,  του ρουσφετιού, και της διαπλοκής  που διαμόρφωσε το δικομματικό σύστημα.»

Αυτές είναι μερικές από τις κορυφαίες αντιθετικές επιλογές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με  την Διακήρυξή του αλλά σημασία έχει και για  τις δημοτικές παρατάξεις  της Αριστεράς όπως και για όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις η  συμφωνία λόγων και πολιτικών πρακτικών. 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ενημερωθήκαμε από γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης ότι ο Διευθυντής του Σχολείου διένειμε φυλλάδιο του Δήμου με τίτλο «ΠΑΙΔΕΙΑ- ΣΧΟΛΕΙΑ- ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ»  που διαφημίζει το έργο της Δημοτικής Αρχής στα Σχολεία. Εάν έχει δοθεί η άδεια της προϊσταμένης αρχής ορθώς την εφάρμοσε. Αυτό όμως δεν σημαίνει το φυλλάδιο δεν  είναι προφανώς προπαγανδιστικό και προεκλογικό. Εξάλλου ο Δήμος μας, αποτελούμενος από πολλούς οικισμούς και πολλά Σχολεία δεν χρειάζεται έγγραφη ενημέρωση για όποιο έργο έχει επιτελεστεί. Το έργο το γνωρίζουν οι μαθητές και οι γονείς. Όταν το Σχολείο ενός χωριού αντιμετωπίζει μύρια προβλήματα λίγη σημασία έχει εάν δαπανήθηκαν και πόσα σε άλλο Σχολείο. Επίσης κάθε δίμηνο η εφημερίδα του Δημάρχου μπαίνει σε κάθε σπίτι και ενημερώνει μεταξύ των άλλων και τους γονείς για το «τεράστιο» έργο στα Σχολεία. Τι χρειάζεται ιλλουστρασιόν ειδική έκδοση; Τι χρειάζεται μία έκδοση η οποία  χρηματοδοτήθηκε από το υστέρημα των δημοτών εφόσον φέρει την σφραγίδα του Δήμου. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η οικονομική επιφάνεια της Δημοτικής Πλειοψηφίας  αποτελεί όπως αυτοπροβάλλεται το μεγάλο ατού στην μάχη των εκλογών. Ο βήχας, ο έρωτας και το χρήμα δεν κρύβονται. Σε κάθε περίπτωση πάντως χρησιμοποιήθηκε το Σχολείο και  το προσωπικό του για την προπαγάνδα της δημοτικής παράταξης που κυβερνά τον Δήμο. Ενέργεια πολιτικά απαράδεκτη, βαθιά καθεστωτική όμοια με την νοοτροπία των πολιτικών που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Φαίνεται ότι έχουν το χρήμα και το επιδεικνύουν σε ιλλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια με την βιτρίνα του θεσμού που οφείλουν να υπηρετούν ενώ οι δαπάνες για όλα αυτά έπρεπε να μειωθούν για να εξοικονομηθούν για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και κυρίως την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή που τα νοικοκυριά των παιδιών που μετέφεραν  το πολυτελές προπαγανδιστικό υλικό δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, γονάτισαν από την κρίση, μπορεί και να υποσιτίζονται. Την ίδια στιγμή που απελπισμένες ζωές χάνονται κάποιοι ξεκίνησαν ήδη τον πολυτελή και δαπανηρό προεκλογικό τους αγώνα.

Επειδή η περίοδος εφαρμογής της νομοθεσίας για τις εκλογικές δαπάνες έχει ξεκινήσει από τις 18 Ιανουαρίου 2014 θυμίζουμε ότι «Απαγορεύεται η διακίνηση κάθε μορφής ενθέτων φυλλαδίων, μέσω του τύπου, καθώς και η διανομή τους από καταστήματα δημοσίων υπηρεσιών και υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα»  συνεπώς και μέσω των Σχολείων και των μαθητών. Θυμίζουμε επίσης ότι για την συγκεκριμένη παράβαση τιμωρείται με πρόστιμο από 50.000-100.000 ευρώ ο παραβάτης συνδυασμός.