Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΛΑΤΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ



Στο χωριό του, τον  Άγιο   Ιωάννη Αλιβερίου ,  βρέθηκε το Σάββατο  1-2-2014 ο  Γιάννης Πιλάτης  ιδρυτικό  μέλος  της Δημοτικής  Παράταξης   "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ" των πολιτών  του Δήμου  Κυμης –Αλιβερίου  και παρευρέθη στην κοπή της πίτας του πολιτιστικού  συλλόγου   Άγιου  Ιωάννη. Κατόπιν  διασκέδασε με τα μέλη   του Συλλόγου  Γυναικών Αλιβερίου και περιχώρων στο κέντρο Ανεμόμυλος  στο Αλιβέρι  στη κοπή της πίτας. Την επομένη το πρωί συναντήθηκε  με φίλους της  "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" στο χωριό  Παρθένι   και συζήτησαν για τις επερχόμενες  Δημοτικές  εκλογές, μετέφερε δε τις θερμές ευχές  του υποψήφιου Δήμαρχου  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗ..

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο συμπατριώτης πρώην Βουλευτής Γιώργος Μαρίνος θα είναι ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του ΚΚΕ. Για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη υποψήφια είναι η περιφερειακή σύμβουλος κ. Σοφία Ντούρου. Αυτά ανακοινώθηκαν σήμερα από το ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Μαρίνος γεννήθηκε στον Άγιο Λουκά το 1954. Είναι παντρεμένος με τη Σουλτάνα Καλαϊτζή κι έχει δύο παιδιά.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Ραδιοτηλεγραφητών και γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά.
Είναι μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και έχει εκλεγεί βουλευτής Ευβοίας το 2007 και το 2009.

Ναυτεργάτης ασυρματιστής. Επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του σωματείου Ασυρματιστών, με συνδικαλιστική δράση στο ναυτεργατικό κίνημα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Μετά την Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ με την πώληση του 66% των μετοχών της εταιρείας σε ιδιώτη επενδυτή, που ψηφίζεται αυτές τις ημέρες στη Βουλή η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Στόχος της είναι η δημιουργία και η πώληση νέας καθετοποιημένης «μικρής ΔΕΗ», που να είναι βιώσιμη, ανταγωνιστική.
Στην «μικρή ΔΕΗ» θα δοθεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις παλαιές μονάδες που αποσύρονται όσο και τις νέες μονάδες που κατασκευάζονται η τελείωσαν.
Φαίνεται ότι σε αυτό το σχεδιασμό η μονάδα φυσικού αερίου της ΔΕΗ Αλιβερίου μπαίνει πρώτη, αφού θα αποτελεί το ελκυστικότερη προίκα για την ιδιωτικοποίησή της. Πρόκειται για μια μονάδα που όχι μόνο μπήκε πρώτη σε εμπορική λειτουργία από όλες τις μονάδες φυσικού αερίου, αλλά ταυτόχρονα έχει στην κατοχή της λιμενικές εγκαταστάσεις και οικόπεδα μεγάλης αξίας.
Οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε σε αυτές τις πρακτικές και τις αποφάσεις, πόσο μάλλον όταν για τη περιοχή Αλιβερίου και την Εύβοια γενικότερα η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί το σημείο αναφοράς του ενεργειακού της κέντρου .

Είναι προφανές ότι με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών ο απόλυτος έλεγχος του φυσικού μονοπωλίου ( Δίκτυα), αλλά και του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας, θα περάσει στα ιδιωτικά συμφέροντα και το πιθανότερο σε μεγάλους ευρωπαϊκούς ομίλους, αφαιρώντας από την Ελληνική Κυβέρνηση κάθε δυνατότητα σχεδιασμού και καθιστώντας τους καταναλωτές «δέσμιους» σε συνθήκες …απελευθέρωσης.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Σωματείο Εργαζομένων με την συμμετοχή  όλων των μελών. Την πίτα έκοψαν η πρόεδρος του Σωματείου κ. Κυπαρισσία Ντινάκη με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Μιχάλη Αντωνίου. Τυχεροί για το 2014 ήταν οι συνάδελφοι Τριανταφυλλιά Κάλφα και Λυγερή Δομουντζόγλου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε γεύμα σε κοσμική ταβέρνα της πόλης. Τιμητική ήταν η συμμετοχή όλων των μελών εν ενεργεία κ συνταξιούχων συναδέλφων αλλά και ιατρών όπως επίσης τιμητική και αξιοσημείωτη ήταν η άφιξη του συνταξιούχου,  πρώην διευθυντή μας κ. Μητάκου. Ευχόμαστε σε όλους ''ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ''.

30 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ


 30 προσχωρήσεις,  στο συνδυασμό «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου» Και έπεται συνέχεια…!


Ξεκίνησαν για τα καλά οι προεκλογικές διεργασίες στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου! Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς  συνεχίζει καθημερινά τις επαφές για την στελέχωση ενός ισχυρού συνδυασμού νίκης! Έμπειρα και  ικανά στελέχη, με προσφορά στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και τα κοινά, συμπορεύονται με το Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά για να  υλοποιήσουν από κοινού τον δήμο της ανάπτυξης και της προόδου. Μιλά με το έργου και  στη γλώσσα του κόσμου και ετοιμάζει έναν συνδυασμό με πρόσωπα που δεν περιμένουν εντολές από κόμματα και βουλευτικά γραφεία.
Ο Δήμαρχος  Κύμης Αλιβερίου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου»  Δημήτρης Θωμάς, στη χθεσινή κοπή πίτας του συνδυασμού δήλωσε ότι, έχει την χαρά και την τιμή να ανακοινώσει μια σειρά νέων προσώπων, προερχόμενων από την αντιπολίτευση,  τα οποία θα συμμετέχουν  στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στις επερχόμενες εκλογές.
Τα πρόσωπα αυτά είναι:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ
ΨΥΧΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΛΕΤΙΑΝΩΝ  ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ  ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΙΤΑΛΩΝ   
 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ  ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ          ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ  ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΔΕΜΕΡΟΥΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ 
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ  ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΝΙΚΟΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ       ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ 
    ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΑΡΩΜΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  για το Δήμο  Κύμης – Αλιβερίου                        2/2/2014

Άρωμα νίκης στην  κοπή της  βασιλόπιτας     Πάνω από 1.200 άτομα στελέχη και φίλοι του συνδυασμού   «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου» διατράνωσαν την στήριξή τους στον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά  και τους συνεργάτες του Ανακοινώθηκαν 30 νέα στελέχη που προσχώρησαν από την αντιπολίτευση στους Νέους Ορίζοντες.

Εντυπωσιακή σε πλήθος και σε παλμό και πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, στο κέντρο «ΛΑΜΠΟΥΣΑ» στο Νεοχώρι.
Περισσότεροι από 1.200 πολίτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του κέντρου, που αποδείχτηκε πολύ μικρή προκειμένου να χωρέσει όλους τους φίλους του συνδυασμού, οι οποίοι πήγαν να διατρανώσουν την στήριξή τους στον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά και τους συνεργάτες του αλλά και να δώσουν το μήνυμα της μεγάλης νίκης στις εκλογές του Μαΐου.
Φανερά συγκινημένος από την προσέλευση του κόσμου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, ευχαρίστησε τους πολίτες για την παρουσία τους, τονίζοντας στην έναρξη της ομιλίας του:

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Mε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ο Αντιδήμαρχος κ. Παππάς ακούει με προσοχή τον Δημαρχιακό Λόγο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κ. Γερακούδη την έκανε γαργάρα και δεν τον έχει θέσει ακόμη σε αργία για το πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο να μετέχει σε όργανο που αποφασίσει την ανάθεση έργου στον εργολάβο γιό του. Δηλαδή τι πιο αυθεντικό δείγμα παλαιοκομματικής πρακτικής  και ιδιοτέλειας. Και άλλα πολλά από εκείνα που είναι βέβαιο ότι θα αγωνιστεί για να εξαφανίσει η Δημοτική Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ξεκινά σε λίγες ημέρες, του κόμματος της Αριστεράς του οποίου στέλεχος είναι ο παρακείμενος δημοτικός σύμβουλος κ. Ντόβολής, Υποψήφιος Βουλευτής και τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως γιαυτό αναγκάζεται να σκύψει το κεφάλι και να κρύψει το πρόσωπο για να μην δει όλα αυτά που βλέπει με ικανοποίηση ο κ. Αντιδήμαρχος. Ή για να μην σκέπτεται όλα αυτά τα σωστά που υποστηρίζει η διακήρυξη του κόμματός του και φωτογραφίζουν την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Ένα μόνο δείγμα:

«Φέρνοντας τον φρέσκο αέρα  της  αξιοκρατίας, της ισονομίας, του σεβασμού στην επιστημονική άποψη των ειδικών, της ριζοσπαστικής ανατροπής του παλιού και την δημιουργία του καινούργιου απέναντι σε κάθε τι παλιό, φθαρμένο, απαξιωμένο σε επίπεδο αυτοδιοικητικού λόγου, αλλά και σε κάθε παλαιοκομματική πρακτική του ψέματος, του εκβιασμού, του ρουσφετιού, και της διαπλοκής που διαμόρφωσε το δικομματικό σύστημα,…………   «την κοινωνική αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την διαφάνεια, την συλλογικότητα, την δημιουργικότητα, την ανάπτυξη, αντί να αποδεχθούν αυτά που τους υποτιμούν:  τις πελατειακές εξαρτήσεις, το παρασκήνιο, τον παραγοντισμό, την διαπλοκή, την ιδιοτέλεια και τα άνομα συμφέροντα»