Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΥΡΙΕΣ

Τελικά οι δύο μουριές που για χρόνια χάριζαν τον ίσκιο μπροστά στις Τράπεζες και απέναντι από τον Άγιο Αθανάσιο στο κέντρο της Κύμης  έπεσαν θύματα της ανάπλασης και απομακρύνθηκαν σήμερα το πρωί, απ΄ ότι λένε γύρω στις 6 τα ξημερώματα. Η απομάκρυνσή τους είχε προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των συντελεστών του έργου αλλά τελικά επικράτησε η άποψη εκείνων που θεώρησαν ότι έπρεπε να ξεριζωθούν γιατί ίσως ενοχλούσαν την αισθητική τους ή έστω έτσι κόλλησε το μυαλό τους. Εξάλλου αυτή η ανάπλαση έχει περάσει και θα περάσει από μύρια κύματα με την μελέτη να διαμορφώνεται  στο πόδι  και να είναι τόσο εύπλαστη ως «Τιραμόλα». Η ανησυχία αφορά και την ταχύτητα των εργασιών δεδομένου ότι πολλοί φοβούνται ότι θα ανταγωνιστεί την ανάπλαση του Αλιβερίου. Μία δημόσια συζήτηση για την πορεία των έργων και την μελέτη που εφαρμόζεται δεν θα ήταν άσκοπη. Αντίθετα θα έλυνε απορίες, θα χαλάρωνε τις ανησυχίες και θα καλλιεργούσε
πνεύμα κατανόησης. Για σκεφτείτε το…. εκλογές έρχονται!!!

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο "ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ" ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ

Η θεατρική ομάδα << Στρατής Τσομπανέλης>> του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου σε κάλεσμα του συλλόγου μας θα ανεβάσει την θεατρική παράσταση ''ο αρχοντοχωριάτης'' του Μολιέρου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Αυλωναρίου.
Εισιτήριο εισόδου : 2 ευρώ

"ΑΜΑΡΤΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...."



Ξέρουν οι πάντες την πρωτοφανή για  αυτοδιοικητικό συμπεριφορά  Αντιδημάρχου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου (κ. Παππά) ο οποίος ψήφισε σε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την ανάθεση έργου στον εργολάβο γιό του. Αναγκάστηκαν μετά την καταγγελία των «Πολιτών της Αυτοδιοίκησης» και πήραν πίσω τις αποφάσεις για να τις ξαναφέρουν από το παράθυρο χωρίς τον κ. Παππά αυτή την φορά στη συνεδρίαση. Η κ. Γερακούδη δεν τιμώρησε πειθαρχικά όπως είχε υποχρέωση τον κ. Αντιδήμαρχο αλλά όπως μαθαίνουμε διενεργείται προανάκριση και η υπόθεση δικαστικά βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ίδια εποχή που έσκασε το θέμα αυτό άλλος Αντιδήμαρχος μετείχε σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που επικύρωσε διαγωνισμό για «ελαστικά» στον γιό του. Τότε, μόλις συνελήφθηκαν στα «πράσα» έσπευσαν να λάβουν νέα απόφαση με τον κ. άλλο Αντιδήμαρχο απόντα. Χθες αναρτήθηκε – σαν να μην τρέχει τίποτε- η Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με τον κ. Αντιδήμαρχο συμμετέχοντα στην συνεδρίαση. Πρόκειται για την Απόφαση 309/6-11-2013  με ΑΔΑ: ΒΙΡΧΩΛΡ-ΨΕΘ. Προφανώς τώρα θα την κατεβάσουν και θα ανεβάσουν άλλη χωρίς τον κ. Αντιδήμαρχο μέσα. Όμως με την ανάρτηση της 309/6-11-2013 στο Διαύγεια αποδεικνύεται ότι τέτοια απόφαση πήραν.
Για όνομα του θεού!!! Τέτοια αλαζονεία; Πάλι βρέθηκε κάποιος που «αμάρτησε για το παιδί του»
ΙΔΟΥ  Η ΑΝΑΡΤΗΘΕΙΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                         14/02/2014


Υποβολή δύο προτάσεων στο πρόγραμμα ‘’Ψηφιακή Σύγκλιση’’
•             Ψηφιακά   τα αιτήματα των δημοτών
•             Διαδικτυακή και καθημερινή ενημέρωση για τη  Απασχόληση  και την Επιχειρηματικότητα
Αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών  θα έχει ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, αφού υπέβαλε δύο  προτάσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση" 
1.            Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας των πολιτών.
2.            Διαδικτυακή πύλη επιχειρηματικότητας και απασχόλησης.
Το πρώτο πρόγραμμα (διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας των πολιτών), δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν απ’ ευθείας το αίτημά τους στο Δήμο, είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε προβλήματα όπως, επισκευές οδοστρώματος, αποκαταστάσεις βλαβών κ.λ.π, χωρίς να χρειάζεται η παρουσία του πολίτη στο Δήμο ή η τηλεφωνική επικοινωνία. Με τον τρόπο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ενημερώνονται άμεσα για τα προβλήματα που προκύπτουν, προγραμματίζοντας την αποκατάστασή, ανάλογα με την σοβαρότητά τους, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα δίνεται παράλληλα η δυνατότητα στη διοίκηση του Δήμου να αξιολογεί τη λειτουργία του μηχανισμού αντιμετώπισης των αιτημάτων των .
Το δεύτερο πρόγραμμα (διαδικτυακή πύλη επιχειρηματικότητας και απασχόλησης), αφορά την δημιουργία μια διαδικτυακής βάσης δεδομένων (ιστοσελίδα), στην οποία θα βρίσκουν οι πολίτες όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας της περιοχής (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα), ενώ θα υπάρχουν και όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.
Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου συνεχίζει να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που του παρέχεται προκειμένου να παρέχει υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες. 

Τελικός στόχος του έργου είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας του Δήμου σε καθημερινά προβλήματα, προς όφελος της αποδοτικής τοπικής διακυβέρνησης και της εξυπηρέτησης του κοινού και στην  αποφυγή γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Στη βελτίωση επίσης της ποιότητας ζωής  των δημοτών, αλλά ιδιαίτερα των νέων και των ανέργων της περιοχής του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ  ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μιχαήλ
                                                                                                 13-2-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες, και τον αγώνα τους, ενάντια στους σχεδιασμούς και τα μέτρα της κυβέρνησης , που με εργαλείο το φορολογικό, χαρατσώνει  τη φτωχολογιά με φόρους, που  δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει.  Εξυπηρετεί έτσι τις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ 2014-2020, που προωθεί την καταστροφή  των μικρών και μεσαίων αγροτών, για να συγκεντρωθεί η γη και παραγωγή στους καπιταλιστές επιχειρηματίες μεγαλοαγρότες.   
             Γι αυτό ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς είναι αγώνας επιβίωσης. Οι  φόροι δεν έχουν τέλος στο εισόδημα, τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια, παρακρατήσεις επιδοτήσεων, δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη, χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, μεγάλες μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων κ.ά.
     Έρχονται αυτά να προστεθούν στις απλήρωτες από τους εμποροβιομήχανους σοδειές γεωργικών & κτηνοτροφικών προϊόντων, στις χαμηλές  τιμές παραγωγού όλων των αγροτικών προϊόντων, στην αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων, στη μη κάλυψη από ζημιές στο φυτικό & ζωικό κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ και μας  οδηγούν, με γοργό ρυθμό, στο ξεκλήρισμα.
    Η άγρια φορολόγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών με το κράτημα λογιστικών βιβλίων από το 2014, είναι η «κορυφή του παγόβουνου».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


Η  πολιτική  της  συνεχους  εξαθλίωσης  της  κοινωνίας  απο  την  μνημονιακή  συγκυβέρνηση  της  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  συνεχίζεται  και  με  την  ληστρική  αύξηση  στις  τιμές  των  διοδίων  προς  όφελος  των  κερδών  των  διαπλεκομένων  συμφερόντων  και  εις βάρος  των  χρηστών  των  εθνικών  οδών .
Μπροστά  σε  αυτήν  την κατάσταση  ο  ΣΥΡΙΖΑ  καλεί  τους πολίτες  σε  κινητοποιήση  και  συγκεκριμένα  σε  εκδήλωση-παρέμβαση  αύριο  Σαββάτο  15  Φλεβάρη  στις 12,00  το  μεσημέρι  στα  διόδια  που  βρίσκονται  εξω  απο  την  Θήβα  (επι  της εθνικής  οδού).
Απο  την Χαλκίδα  σημείο  συνάντησης  για  αναχωρηση  στις  11,00  στα  γραφεία  του  ΣΥΡΙΖΑ  (Μεσσαπίων 4).
συνδιοργανωτές
Ν.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ
Ν.Ε.  ΒΟΙΩΤΙΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

90 μέρες πριν από τις εκλογές παρακολουθούμε τους επικοινωνιακούς μονόλογους που μερικές φορές – αν όχι συνήθως- καταντούν μονότονες φτηνιάρικες προπαγάνδες. Σε αυτό τον χορό δίνουν μαντίλι δήθεν μέντορες της «επικοινωνίας», σεσημασμένοι απατεωνίσκοι με δύο- τρία ονόματα στο ποινικό τους μητρώο. Λιγούρια που έπιασαν την καλή αφού ένα άλλο χέρι σκορπά απλόχερα το χρήμα. Δεν είναι άλλωστε δικό του, δεν το έβγαλε με τον ιδρώτα του. Ανακύκλωση  μαύρου χρήματος;
Αυτό είναι το τοπίο.
Από την άλλη πλευρά, απουσίες με νόημα, δειλή άρθρωση ενός ξεπερασμένου πολιτικού λόγου. Ίσως το σημαντικότερο σε αυτές τις εκλογές θα εξηγηθεί μετεκλογικά.
Απουσία των νέων, της φωνής τους, της άλλης πρότασης. 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΟΞΥΛΙΘΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Μια σημαντική δραστηριότητα που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου των απανταχού οξυλιθιωτών "ο Ευαγγελισμός", είναι αυτή της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Η Τράπεζα αίματος Οξυλίθου δημιουργήθηκε το 1987 με τη βοήθεια των γιατρών Γιώργου Κουλούρη και Γιώργου Σακελλαρίου. Υπάγεται στο Γ.Ν.Ν Χαλκίδος με επικεφαλής τη γιατρό Μαρία Κούκουρα.
Η υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία της Τράπεζας Αίματος στον Οξύλιθο είναι από το 2010 η Βούλα Πάσχου, με την ορθή διαχείριση της οποίας η Τράπεζα Αίματος συνεχίζει να βοηθά πολλούς συμπατριώτες μας αιμοδότες. Κατά το παρελθόν υπεύθυνη υπήρξε η Κατερίνα Αντωνίου, από το 1996 ως το 2010, χάρη στην πολυετή προσπάθεια της οποίας η Τράπεζα διατηρήθηκε ζωντανή και υγιής.
Παλαιότερα η αιμοδοσία διοργανωνόταν μια φορά το χρόνο, κάθε Αύγουστο προκειμένου να βρίσκεται πολύς κόσμος στο χωριό και να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Τα τελευταία χρόνια γίνεται άλλη μια αιμοδοσία το Φεβρουάριο προκειμένου να ενισχύονται τα αποθέματα σε αίμα κι έτσι να βοηθούνται περισσότεροι συμπατριώτες μας αιμοδότες.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣΗΣ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ


Κατά τον μήνα Μάρτιο συντάσσονται οι αιτήσεις για την επιδότηση των καλλιεργητών ελαιοδένδρων.
 Οι αιτήσεις που υποβάλλονται αφορούν τις παρακάτω περιπτώσεις :
1. Τους καλλιεργητές που λαμβάνουν επιδότηση άνω των 200,00 ευρώ και που δεν έχουν καμία μεταβολή στα ιδιοκτησιακά τους στοιχεία.
2. Για καλλιεργητές που αγόρασαν ή κληρονόμησαν αγροκτήματα για τα οποία ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ελάμβανε κανονικά επιδότηση μεγαλύτερη των 200,00 ευρώ.
3. Για καλλιεργητές  που ελάμβαναν επιδότηση τα προηγούμενα χρόνια, λιγότερο όμως από 200,00 ευρώ, μετά από πράξη μεταβίβασης δικαιωμάτων και δεν έλαβαν πέρυσι γιατί δεν ανανέωσαν την μεταβίβαση.
(Δηλαδή, όταν ένας έπαιρνε 180,00 ευρώ μεταβίβαζε τα δικαιώματά του σε κάποιον άλλο που έπαιρνε 160,00 ευρώ και έτσι το σύνολο περνούσε τα 200,00 ευρώ. Έπαιρνε ένας την επιδότηση και έδινε και στον άλλο το ποσό που εδικαιούτο.)
   Για όλες τις περιπτώσεις απαιτούνται (αν είναι δυνατόν σε φωτοτυπία):
1.  ΑΦΜ (κάποιο έγγραφο που να γράφει το ΑΦΜ του δικαιούχου) .
2. Ταυτότητα.
3. Λογαριασμό τραπέζης που μπαίνει η επιδότηση( Φωτοτυπία 1ης σελίδας βιβλιαρίου).
4. Βιβλιάριο ΟΓΑ (όσοι έχουν).
5. Ε9 για ιδιοκτήτες ( που να αναφέρονται τα αγροκτήματα με τα ελαιόδενδρα).
6. Μισθωτήρια( για όσους νοικιάζουν ή μεταβιβάζουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα).
   Διευκρινίζεται ότι ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου με ελαιόδενδρα που δεν ελάμβανε ποτέ μέχρι τώρα  επιδότηση τώρα δεν μπορεί να λάβει.
    Οι ημερομηνίες που θα αρχίσουν να συντάσσονται οι αιτήσεις θα ανακοινωθούν όταν μας γίνουν γνωστές από ΟΠΕΚΕΠΕ.

     Για ερωτήσεις :  2222350024 κ. Αντωνίου

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο Κώστας Μιχαήλ θα είναι ο Υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Το ήθος και η αγωνιστικότητα του Κώστα Μιχαήλ αποτελούν κοινή διαπίστωση όλων όσων παρακολουθούν τα δημοτικά πράγματα. Επιπλέον η παράταξή του είναι η μοναδική πραγματικά αντισυστημική φωνή μέσα στον Δήμο και αξίζει να την δυναμώσουν οι πολίτες την ψήφο τους ακόμη περισσότερο.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Οι  υποψήφιοι που θα στηρίξει  το ΚΚΕ στους  Δήμους της  Βόρειας και της Νότιας Εύβοιας  με το ψηφοδέλτιο της  ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  είναι:
·        Ιστιαίας – Αιδηψού  : Καμαράτος  Θανάσης.  Δημοτικός σύμβουλος  , πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων Λουτρών, μέλος του ΔΣ του Εργ. Κέντρου Β. Εύβοιας
·        Μαντουδίου –Λίμνης – Αγ. Άννας : Λιαγκάκης  Στάθης.  Αγρότης, Πρόεδρος  Αγροτικού συλλόγου,  Δημοτικός σύμβουλος.
·        Κύμης - Αλιβερίου : Μιχαήλ Κώστας . Δημοτικός σύμβουλος  συν/χος  ΔΕΗ
·        Καρύστου:  Βρανά  Κούλα. Δημοτικός σύμβουλος , συν/χος  Δικηγόρος.
·        Σκύρου: Μαντζουρανάκη  Ματζουράνα.  Δημοτικός σύμβουλος, Γεωπόνος

                              Χαλκίδα 12/2/2014

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 η προγραμματισμένη εκδήλωση προς τιμήν του γνωστού  ποιητή  και πεζογράφου    Γιάννη Σκαρίμπα.
Την εκδήλωση οργάνωσαν  ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου & Περιχώρων   και  οι «Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα»
Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου  εν μέσω  πλήθους κόσμου, η φιλόλογος  και Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Αλιβερίου  Μαρία Θαλάσση –Γιατρά και ο εκπαιδευτικός Κώστας Μπαϊρακτάρης , πρόεδρος του συλλόγου « Φίλοι του Γ. Σκαρίμπα» παρουσίασαν την προσωπικότητα και το έργο του γνωστού ποιητή, πεζογράφου, βιβλιοκριτικού, θεατρικού συγγραφέα, καραγκιοζοπαίχτη και  ιστορικού, που ταυτίστηκε με την πόλη της Χαλκίδας και έγινε γι αυτήν, ότι ο Παπαδιαμάντης για την Σκιάθο, ο Ιωάννου για την Θεσσαλονίκη, ο Καρυωτάκης για την Πρέβεζα.

Τον γενικό συντονισμό του όλου επιτυχημένου εγχειρήματος είχε η Ελένη Φωτιά , ενώ ποιήματα και πεζά του Σκαρίμπα διάβασαν o Γιώργος Τζάνης, ο Κώστας Μπιμπίκας, η Ελένη Ηλία και ο Θοδωρής Γκέκας.
Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης Ο Γιώργος Δρακούλης, η Αλεξάνδρα Θαλασσινού, ο Γιώργος Ρούσσος και ο Γιώργος Ιακώβου ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα του Σκαρίμπα ενώ ευχάριστη έκπληξη για τους παριστάμενους  ήταν η παρουσία και η σύντομη παρέμβαση της θετής κόρης του Τασίας Σελέκου -Τσοπάνου.

(Σύνταξη κειμένου: Γιώργος Τζάνης)

Η ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ THΣ ΑΝΥΕΘΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ
Κύμη, 12/2/2014

Το σχέδιο που παρουσίασε με πανηγυρικό χαρακτήρα και τυμπανοκρουσίες, η Υφυπουργός Άμυνας, κα Γεννηματά, για τα ΕΑΣ, δεν αναφέρει τίποτα περισσότερο από την δραματική συρρίκνωση τους. Τα εργοστασιακά συγκροτήματα από 7 γίνονται 3 και οι εργαζόμενοι από 928 παραμένουν 500 αφού, αποχωρούν με εθελουσία έξοδο 313, οδεύουν προς ιδιώτη 65 και πετούν στα σκουπίδια 55.
Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης ή να έχεις το κληρονομικό χάρισμα για να καταλάβεις ποιοι είναι αυτοί οι 55 εργαζόμενοι.
Είναι αυτοί που εδώ και 12 μήνες είναι απλήρωτοι, όταν όλοι οι άλλοι εξοφλούνται.
Είναι οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής.
ΕΤΣΙ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΕΘΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ, ΣΑΝ <<ΠΑΤΡΙΚΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ>>.
      Είμαστε εργαζόμενοι Ομίλου Επιχειρήσεων και έχουμε τα ίδια δικαιώματα και βάσει νόμου με τους συναδέλφους μας των ΕΑΣ.
        Κέντρο λήψης αποφάσεων ήταν πάντα τα ΕΑΣ. Πάντα όλοι αντιμετώπιζαν την ΗΜΚ και τους εργαζομένους της  σαν ένα ακόμα εργοστασιακό συγκρότημα του ομίλου και όχι σαν μια αυτόνομη θυγατρική.
     Ακούσαμε, διαβάσαμε τις δηλώσεις της κας Γεννηματά ότι η Ηλεκτρομηχανική Κύμης παράγει πολιτικό προϊόν και σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού δεν υπάρχει το δικαίωμα για πολιτική παραγωγή, επομένως αν δεν πουληθεί, θα πρέπει να κλείσει και να οδηγηθούν οι εργαζόμενοι στην Ανεργία.
ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΕΣΤΕ κα ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ή ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΗ
 Και αυτό γιατί:
      Σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 2351/04-10-2013) με θέμα: «Ποιο κομμάτι είναι στρατηγικά πολιτικό και ποιο αμυντικό στα ΕΑΣ»  του κου Νικολόπουλου απαντήσατε ότι <<η εταιρεία ΕΑΣ ΑΒΕΕ λειτουργεί σε δύο διακριτούς τομείς, στην παραγωγή αμυντικού υλικού και στην παραγωγή πολιτικών και εμπορικών προϊόντων. Η λογιστική και μηχανογραφική παρακολούθηση των τομέων αυτών είναι διαχωρισμένη, η δε γενική κατηγοριοποίηση του υλικού γίνεται σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην απόφαση ΥΕΘΑ υπ’ αρ. 121078/6-12-2006 (ΦΕΚ Β1850)>>.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συμπολιτεία και ο υποψήφιος Δήμαρχος Βαγγέλης Αμπελιώτης, στην πορεία μας προς τις δημοτικές εκλογές, θέλουμε να καταθέσουμε τις προτάσεις-θέσεις μας, για ένα σύγχρονο Δήμο στην υπηρεσία του δημότη. Θέσεις οι οποίες αποτελούν δέσμευση προς τους δημότες για ένα δημοκρατικό, στην διοίκηση και λειτουργία, Δήμο.
  • Σεβασμός στην αξιοκρατία και τις δυνατότητες όλου του ανθρώπινου δυναμικού. Με διαφάνεια-νομιμότητα-ισονομία και χρηστή διοίκηση.
  • Αποκεντρωμένες υπηρεσίες σε όλες τις έδρες των πρώην Δήμων, οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Κοινοτήτων, του προέδρου και μελών Τ.Σ. Θα χορηγείται η πάγια προκαταβολή, για την αντιμετώπιση άμεσων και έκτακτων αναγκών των χωριών, όπως ρητά προβλέπεται από τον Καλλικράτη.
  • Το προσωπικό του Δήμου προσλαμβάνεται, εργάζεται και αμείβεται, σύμφωνα με το νόμο περί προσλήψεων και την εργατική νομοθεσία.
  • Υποχρέωση παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα-ηλεκτροφωτισμός).
  • Επαρκές και καθαρό δίκτυο ύδρευσης το οποίο θα εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών. Νερό πιστοποιημένο ως προς την καταλληλότητά του, από σύγχρονο εργαστήριο ελέγχου.
  • Πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα. Να γνωρίζει ο κάθε πολίτης από τη  «διαύγεια» του Δήμου, όλες ανεξαιρέτως τις αποφάσεις, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν την οικονομική διαχείριση του Δήμου.
  • Ίσες ευκαιρίες σε όλους τους επαγγελματίες-προμηθευτές-εργολάβους, σε εργασίες-προμήθειες και εκτέλεση έργων του Δήμου. Με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.
  • Πλήρη κοινωνικό έλεγχο των έργων και εργασιών του Δήμου από την τοπική κοινωνία.
  • Οι πληρωμές των τελών στον Δήμο να γίνονται με τους ίδιους όρους και κανόνες, χωρίς μεσολαβητές.
  • Συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, στη διαμόρφωση προτάσεων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε κάθε χωριό, με λογοδοσία της Δημοτικής αρχής.
  • Οργάνωση υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών (άνεργοι, οικονομικά περιθωριοποιημένοι, αναξιοπαθούντες κλπ). Με σεβασμό στις πραγματικές ανάγκες και την προσωπικότητα του κάθε πολίτη.
  • Οι πολιτικοί αντίπαλοι των παρατάξεων, υπάρχουν μέχρι την ημέρα των εκλογών. Μετά τις εκλογές υπάρχουν μόνο δημότες.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ



Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Άγιο Χαράλαμπο στην Ιερά Μονή Λευκών παρακολούθησε σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αθανάσιος Γιαννόπουλος.  Συνομίλησε με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ και τον Δήμαρχο κ. Θωμά.  Μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας επισκέφθηκε το Αυλωνάρι και το Αλιβέρι όπου μίλησε με κατοίκους για τα προβλήματα της τοπικής  κοινωνίας. 

ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ….ΕΝΑΣ «ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ» ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ, ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ!!!!



Μέχρι πρόσφατα ξέραμε ότι οι διαταγές πληρωμής  ήταν το τελευταίο χαρτί των πιστωτών ενός Δήμου ή μίας Δημοτικής Επιχείρησης για να πιέσουν  και εντέλει να κατορθώσουν να πάρουν τα χρωστούμενα. Η έκδοση μάλιστα διαταγών πληρωμής και η εκτέλεσή τους δημιουργούσε τρόμο στο Δημοτικό Ταμείο διότι θα μπορούσε να το αφήσει αδειανό.
Στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου όμως η διαταγή πληρωμής έχει αναδειχθεί σε τρόπο ανάθεσης έργων, μελετών, και προμηθειών. Χωρίς να τηρείται η νόμιμη διαδικασία ανάθεσης και παρακάμπτοντας τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Δήμος φαίνεται να συμφωνεί εκ των προτέρων για την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής, ο δικαιούχος καταθέτει την αίτηση, η Απόφαση εκδίδεται και ο Δήμος μη ασκώντας ανακοπή υποχρεώνεται ή διευκολύνεται να πληρώσει τα συμφωνηθέντα χωρίς κανέναν άλλο έλεγχο.
Ακόμη και τους δικηγόρους του πληρώνει έτσι, όπως προκύπτει από γνωμοδότηση που έχουμε υπόψη.
Η ιστορία θυμίζει την γνωστή παροιμία με τον τρελό. Στην ουσία είναι μία καταστρατήγηση και μάλιστα με άγνωστες πτυχές  μίας καθόλα νόμιμης  διαδικασίας απαίτησης των οφειλών από δύστροπους οφειλέτες. Έτσι εδώ ο δύστροπος οφειλέτης γίνεται συνεργάτης του πιστωτή κατά την γνωστή ρήση «κράτα με να σε κρατώ….».

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΊΣΤΙΚΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΛΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  9  Φλεβάρη 2014

Σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν ανυπόγραφα άρθρα σε ιδιωτικά blogs για την στάση και τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους της Εύβοιας και την Περιφέρεια  στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές θα θέλαμε να σημειώσουμε και να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:
1. Σήμερα  στο σύνολο της Εύβοιας οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ενωμένα προχωρούν την υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής επιλογής να δημιουργηθούν και να υποστηριχθούν αυτοδιοικητικά σχήματα αφ ενός  σε κάθε Δήμο με σαφές Αντιμνημονιακό – Αντικαλλικρατικό - Αντιφασιστικό – Δημοκρατικό πλαίσιο, και αφ ετέρου στην Περιφέρεια  αυτοδιοικητικό σχήμα με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Βουλευτή  Εύβοιας  του  ΣΥΡΙΖΑ  Βαγγέλη Αποστόλου.
2. Για  την  τεκμηρίωση  και   προώθηση των συγκεκριμένων πολιτικών είχαν προηγηθεί πλατιές Δημοκρατικές συζητήσεις στα πλαίσια των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και διαδικασίες πολιτικής διαβούλευσης και διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες και την κοινωνική βάση του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
3. Σε όλες τις περιπτώσεις οι προκρινόμενες επιλογές έτυχαν της έγκρισης της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών και της  πιο πλατιάς υποστήριξης του πολιτικού ακροατήριου ΣΥΡΙΖΑ. σε όλους τους χώρους. Η δε πρόταση για τον επικεφαλής Περιφερειάρχη συγκέντρωσε την ομόφωνη απόφαση στα όργανα που συζητήθηκε.
4. Είναι λοιπόν απόλυτα σαφές πως :
α.) οι επιλεγόμενες πολιτικές σε κάθε Δήμο συνιστούν προϊόν συλλογικής δημοκρατικής επεξεργασίας και ευθύνης  με πολιτικό περιεχόμενο και όχι επί μέρους ατομικές επιλογές μεμονωμένων στελεχών,  και, 
β) τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και κάθε μέλος ή στέλεχος του δεσμεύουν τέτοιου τύπου πολιτικές επιλογές, στις οποίες ακόμα και αν κάποιοι βρίσκονται στις μειοψηφούσες απόψεις οφείλουν να στρατεύονται με την πλειοψηφία στη δράση για την προώθηση του βασικού κάθε φορά πολιτικού σχεδίου.
Τέλος, για αυτούς  που δήθεν κόπτονται για το πώς επί μέρους τοπικές επιλογές μπορούν να επηρεάσουν την γενικότερη πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουμε να τους πούμε να μην ανησυχούν: Αν πραγματικά πονούν για την Αριστερά, στις επόμενες εκλογές θα βρουν να επιλέξουν ψηφοδέλτια που θα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ (με σαφές αριστερό προγραμματικό πλαίσιο,  με συνδυασμούς  που θα εκφράζουν το ύφος και την αισθητική της Αριστεράς) σε κάθε κάλπη και για κάθε σκοπό: Δημοτικές – Περιφερειακές – Ευρωεκλογές.
Μετά και τα σημερινά, πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε περιπτωσιολογικά  σε  κακόβουλα δημοσιεύματα που αγγίζουν τα όρια της προβοκάτσιας, και συνιστούμε πολιτική ψυχραιμία γιατί η προεκλογική περίοδος ακόμα δεν άρχισε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Άμεσα πλήττονται  και οι κάτοικοι της Χαλκίδας από τις πρόσφατες αυξήσεις κατά 60% στους σταθμούς διοδίων, όχι μόνον σε περίπτωση που αποφασίσουν μια μακρινή μετακίνηση αναψυχής-πράγμα όλο και πιο σπάνιο - αλλά και σε καθημερινή βάση αφού η πρόσβαση τους στην Αθήνα και σε άλλους κοντινούς προορισμούς για επαγγελματικές η άλλες υποχρεώσεις, επιβαρύνεται πλέον δραματικά.  Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί και διεκδικεί την άμεση ανάκληση των αυξήσεων στους σταθμούς των διοδίων και την επανεξέταση των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων καθώς και την υλοποίηση μιας Δημόσιας Διαχείρισης που θα συνοδεύεται από μείωση σταθμών και τιμών.
Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας

Χαλκίδα 8 - 2 - 2014

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΑΜΥΝΑΪΚΟ!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                                              8/02/2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
                                              
Εκφράζω  τα θερμά μου συγχαρητήρια στους παίκτες, τους παράγοντες και τους φιλάθλους του Ταμυναϊκού, για την πρόκριση της ομάδας στον τελικό του κυπέλλου Ευβοίας, για έκτη φορά στη ιστορία της.
Στον τελικό θα βρίσκομαι δίπλα τους, ευχόμενος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την τέταρτη κατάκτηση του τροπαίου από την ιστορική ομάδα του Αλιβερίου.
Παράλληλα, εκφράζω τα συγχαρητήριά μου και στην ομάδα του Δύστου, για την πολύ καλή  φετινή της πορεία στο θεσμό του κυπέλλου Ευβοίας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ