Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ


Η 8η Μαρτίου δεν είναι γιορτή! Την 8η Μαρτίου κάθε χρόνο δεν «γιορτάζουν» οι γυναίκες.
Άλλωστε τί είναι οι γυναίκες για να γιορτάζουν μία μέρα το χρόνο;
Οι γυναίκες είναι οι μανάδες μας, οι συζυγοί μας και οι κόρες μας και δικαιούνται να γιορτάζουν κάθε μέρα!
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Σήμερα λοιπόν δε λέμε χρόνια πολλά στις κόρες μας!
Σήμερα υπενθυμίζουμε στα κορίτσια μας ότι η δημοκρατία και η ισότητα είναι μια διαρκής πάλη!
Καλό αγώνα λοιπόν Κυρίες μου.

Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος

Επικεφαλής Συμμετοχικής Δημοτικής Κίνησης Αλλιώς!

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΣΩΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ

Σήμερα η Ημέρα της Γυναίκας.  Ημέρα σημαντική για όλες τις γυναίκες εάν αναλογιστούν την πορεία της θέσης τους στην Ιστορία.

Κατά σύμπτωση ίσως η Ημέρα αυτή μας φέρνει στην σκέψη ότι οι Γυναίκες λείπουν από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα τοπικά δρώμενα. Καμιά έως σήμερα δεν ακούστηκε για Υποψήφια Δήμαρχος. Και όμως ίσως στα επόμενα εικοσιτετράωρα και προς το τέλος της Εβδομάδας  να σκάσει το όνομα μίας γυναίκας ως Υποψήφιας Δημάρχου για το Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Είπαμε είναι εβδομάδα εκπλήξεων η επόμενη.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

8 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.
Η ιδέα για τον εορτασμό της προέκυψε κατά το πέρασμα στον 20ό αιώνα, το οποίο σηματοδοτήθηκε από την εκβιομηχάνιση, την πληθυσμιακή έκρηξη και τις ριζοσπαστικές ιδεολογίες. Το έναυσμα, όμως, είχε δοθεί αιώνες πριν, με τη Λυσιστράτη να πρωτοστατεί σε μια ιδιόμορφη «φεμινιστική» απεργία, προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος των ανδρών.
Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής επανάστασης οι γυναίκες του Παρισιού ζητούσαν «ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα» στις Βερσαλίες. Η γιορτή ουσιαστικά αφορά στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους έγραψαν ιστορία.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εργάτριες στο τομέα της υφαντουργίας και του ιματισμού κινητοποιήθηκαν στις 8 Μάρτη του 1857 στη Νέα Υόρκη για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς τους. Η αστυνομία επιτέθηκε και διέλυσε βίαια το πλήθος των λευκοντυμένων γυναικών, όμως το εργατικό κίνημα είχε ήδη γεννηθεί. Δυο χρόνια αργότερα, οι γυναίκες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις οργάνωσαν το πρώτο εργατικό σωματείο γυναικών και συνέχισαν τον αγώνα για τη χειραφέτηση τους.
Το 1908 παρέλασαν 15.000 γυναίκες στους δρόμους της Νέας Υόρκης ζητώντας λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερους μισθούς και δικαίωμα ψήφου. Υιοθέτησαν το σύνθημα «Ψωμί και τριαντάφυλλα», με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα την καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε για πρώτη φορά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα των ΗΠΑ στις 28 Φεβρουαρίου 1909. Ο εορτασμός της καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς.
Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, η φεμινίστρια Alexandra Kollontai έπεισε τον Λένιν να επισημοποιήσει τη γιορτή στη Σοβιετική Ένωση, όμως μέχρι το 1965 αυτή παρέμεινε γιορτή των εργατών.
Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος το 1960 αναζωογόνησε το ενδιαφέρον για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Στις μέρες μας, όμως, σε πολλές χώρες η ημέρα αυτή έχει χάσει το πολιτικό της μήνυμα: Αφενός εμπορευματοποιήθηκε και αφετέρου εκλήφθηκε ως ευκαιρία για να εκφράσουν οι άνδρες την αγάπη τους στις γυναίκες, όπως κατά την Ημέρα της Μητέρας και του Αγίου Βαλεντίνου.
Ωστόσο, περιστατικά που σημειώνονται με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας τη Γυναίκας, αποδεικνύουν την ανάγκη προβολής και τίμησης, αν μη τι άλλο, των αγώνων των γυναικών. Στην Τεχεράνη στις 4 Μαρτίου 2007, η αστυνομία ξυλοφόρτωσε χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που σχεδίαζαν συλλαλητήριο για τον εορτασμό της ημέρας. Οι δεκάδες γυναίκες που συνελήφθησαν κρατήθηκαν για μέρες στην απομόνωση. Οι ακτιβίστριες Shadi Sadr και Mahbubeh Abbasgholizadeh αφέθηκαν ελεύθερες μετά από δεκαπέντε μέρες απεργία πείνας.


ΑΙ ΕΙΔΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ


Λένε ότι αυτή η εβδομάδα που έρχεται, και ιδίως μεταξύ 13 και 16 Μαρτίου  μπορεί να είναι σημαδιακή για μερικούς δεδομένου ότι θα φέρει ανατροπές και ανακατατάξεις. Ας μην σπεύσουν πάντως κάποιοι να το συνδέσουν με συγκεκριμένα γεγονότα αλλά κυρίως με ρήσεις του τύπου «θυμήσου την 16η Μαρτίου». Συμπτωματικά κάπου εκεί είναι και «Αι Ειδοί του Μαρτίου» (15 Μαρτίου). Την υπόμνηση του Αρτεμιδώρου προς τον Καίσαρα «Φοβού τας Ειδούς του Μαρτίου» ο Καίσαρας την προσπέρασε  περιφρονητικά. Όταν έφθασε η 15η Μαρτίου συνάντησε λίγο προτού φθάσει στην Σύγκλητο τον μάντη και με ειρωνεία του λέει: «Αι Ειδοί έφθασαν» δηλαδή, έφθασε η 15η Μαρτίου και δεν συνέβη τίποτε. Ο Αρτεμίδωρος του απαντά «Έφθασαν αλλά δεν πέρασαν». Πράγματι λίγο αργότερα πέφτει νεκρός από το χέρι του Βρούτου.  Ο Καβάφης τα περιγράφει όλα αυτά πιο ωραία:
Μάρτιαι Ειδοί. Κ. Καβάφης
Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή.
Και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις
αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις
να τες ακολουθείς. Κι όσο εμπροστά προβαίνεις,
τόσο εξεταστική, προσεκτική να είσαι.
Κι όταν θα φθάσεις στην ακμή σου, Καίσαρ πια·
έτσι περιωνύμου ανθρώπου σχήμα όταν λάβεις,
τότε κυρίως πρόσεξε σαν βγεις στον δρόμον έξω,
εξουσιαστής περίβλεπτος με συνοδεία,
αν τύχει και πλησιάσει από τον όχλο
κανένας Αρτεμίδωρος, που φέρνει γράμμα,
και λέγει βιαστικά «Διάβασε αμέσως τούτα,
είναι μεγάλα πράγματα που σ’ ενδιαφέρουν»,
μη λείψεις να σταθείς· μη λείψεις τους διαφόρους
που χαιρετούν και προσκυνούν να τους παραμερίσεις
(τους βλέπεις πιο αργά)· ας περιμένει ακόμη
κ’ η Σύγκλητος αυτή, κ’ ευθύς να τα γνωρίσεις
τα σοβαρά γραφόμενα του Αρτεμιδώρου.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1911)

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                            6/03/2014


Ημέρα της Γυναίκας : Ξεκίνησε το Πενταήμερο εκδηλώσεων στο Δήμο Κύμης  - Αλιβερίου - Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη ομιλία με θέμα :                                                 
        «Η γυναίκα στις φυσικές επιστήμες»
από τη διευθύντρια Λυκείου Αυλωναρίου κα Κοτρόζου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»
Με αφορμή την 8 του Μάρτη ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, το Ινστιτούτο Γ.Ν.Παπανικολάου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής συνεργάζονται σε μια καινοτόμα σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν της Γυναίκας.
Ξεκίνησε την Τρίτη 4 Μαρτίου η έκθεση με έργα γυναικών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, η οποία φιλοξενείται στο Λύκειο Αυλωναρίου. Στο πλαίσιο της έκθεσης (η οποία λειτουργεί κάθε απόγευμα 6-9), πραγματοποιούνται ομιλίες με θέμα την γυναίκα και τις δραστηριότητές της.
Την Τετάρτη 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Αικατερίνης Κοτρόζου, διευθύντριας του Λυκείου Αυλωναρίου, με θέμα: Η γυναίκα στις φυσικές επιστήμες».
Την ενδιαφέρουσα ομιλία παρακολούθησε πλήθος κόσμου (όχι μόνο γυναίκες), καθώς η αίθουσα του Λυκείου Αυλωναρίου ήταν κατάμεστη.
Την ομιλήτρια προλόγησε η Αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Αρετή Μπάτσα-Θωμά, η οποία αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε, ώστε η έκθεση αλλά και οι ομιλίες να αποτελούν καινοτόμο πολιστική δραστηριότητα για την περιοχή.
Οι ομιλίες συνεχίζονται στον ίδιο χώρο και ώρα 6.30μμ, σήμερα (Παρασκευή 7 Μαρτίου) με ομιλήτρια την  εκπαιδευτικό Σοφία Μπουλή  και θέμα  «Η ζωή και το έργο της Αμαλίας Φλέμιγκ» και αύριο (Σάββατο 8 Μαρτίου), με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό Γιούλη Παπαναστασίου και θέμα   «Η γυναικεία Κουμιώτικη φορεσιά και τα μικρά της μυστικά» αντίστοιχα.
Ακόμη, ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου θα πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις «Αφιέρωμα στη Μελίνα» σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Κοινότητα του Μονπελιέ. Το πρώτο αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στην Κύμη την Κυριακή 9 Μαρτίου και ώρα 7μμ στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και το δεύτερο αφιέρωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου τη Δευτέρα 10 Μαρτίου και ώρα 7μμ.
Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επιπλέον από τις 12-15 Μαρτίου και μετά από πρόσκληση των συλλόγων Απανταχού Οξυλιθιωτών ‘Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ’, Παραλίας Κύμης ‘Η ΛΙΑΝΗ ΑΜΜΟΣ’ και Αγίου Βλασίου ‘Η ΠΑΧΑ’, μονάδα κινητού μαστογράφου θα βρίσκεται στην Παραλία Κύμης (ξενοδοχείο Κymi Palace), όπου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μαστογραφίες στο KYMI PALACE κατόπιν ραντεβού στο τηλ.694631644

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΝΙΚΙΑ ΒΡΥΣΗ

Ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών κ. Βλάχος έστειλε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών το παρακάτω έγγραφο.
Θέμα: «Συντήρηση οδικού δικτύου Ν. Ευβοίας»
Σχετ. α) 1544/756/6-2-2014  έγγραφό σας
         β) 21300/1016/20-2-2014 έγγραφο Sicap S.A.

   Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών, σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα εξακολουθεί να υφίσταται η ίδια επικίνδυνη κατάσταση στο σημείο που έγιναν οι εργασίες άρσης καταπτώσεων βράχων στο δρόμο Βρύσης- Μανικίων στις 17-02-2014.
Μετά δε τη διακοπή των εργασιών που έγινε ύστερα από καταγγελία  και παρέμβαση του δασαρχείου, μεγάλοι ογκόλιθοι έχουν κλείσει μέρος του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Επειδή υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και προκειμένου ν’ αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες ώστε ο χώρος να αποκατασταθεί πλήρως και η διέλευση των οχημάτων να διεξάγεται με ομαλότητα και ασφάλεια.
Σημειωτέων δε, ότι πριν και μετά τις εργασίες στο σημείο αυτό κατέπεσαν ογκόλιθοι στο οδόστρωμα και απομακρύνθηκαν από μηχανήματα του Δήμου.
Ο Δήμαρχος
Μ.Ε.Δ
Ο Αντιδήμαρχος
(Αρ. Αποφ. 19/13)
Βλάχος Αναστάσιος

 Ερώτηση: Η διακοπή των εργασιών προκάλεσε την πτώση των ογκόλιθων στο οδόστρωμα ή η παράνομη εκτέλεση έργων που κάθε άλλο παρά άρση των καταπτώσεων είναι; 

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗ.


Εργάτρια σε Απορριμματοφόρο του Δήμου τραυματίστηκε χθες σοβαρά από ηλεκτροπληξία στο κέντρο της Κύμης. Ενώ πήγαινε να μετακινήσει κάδο απορριμμάτων ακούμπησε καλώδιο βρεγμένο το οποίο ως φαίνεται είχε ρεύμα αφού κρεμόταν από στύλο της ΔΕΗ. Πιθανόν πρόκειται για καλώδιο που είχε κάποιο φωτιστικό ή είχε κοπεί ενόψει των εκτελούμενων έργων ανάπλασης. Η τραυματίας κτύπησε στο πόδι και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κύμης. Το ατύχημα είναι εργατικό και ο Δήμος πρέπει να το δηλώσει και να κάνει  όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Ούτε κουκούλωμα είναι δυνατόν ούτε στραβά μάτια. Το ατύχημα προκλήθηκε από τραγικές παραλήψεις κάποιων γιατί το ηλεκτροφόρο καλώδιο δεν ήταν ουρανοκατέβατο εκεί. Πρέπει να μάθουμε τις ενέργειες που έχουν γίνει για τον εντοπισμό και τη ποινική δίωξη των υπευθύνων. Γιατί κάποιος φταίει και μία ζωή κινδύνεψε.
Πριν ένα μήνα περίπου ένα ακόμη ατύχημα σε απορριμματοφόρο όχημα είχε ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό άλλου εργαζόμενου. Επίσης και αυτό το συμβάν αποσιωπήθηκε. Ευχόμαστε να μην τριτώσει το κακό.
Η ασφάλεια των εργαζομένων και  η σωστή και τακτική συντήρηση  του εξοπλισμού, η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, η τήρηση των οδηγιών του Τεχνικού Ασφαλείας τον οποίο ο Δήμος ακριβοπληρώνει, όλα αυτά πρέπει να φροντίζονται πρώτα και πάνω απ΄όλα. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Τουλάχιστον τώρα ας γίνει μία αρχή και όχι κουκούλωμα και σιωπή περιμένοντας το επόμενο.
Είναι απορίας άξιο ότι η σιωπή που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή ενθαρρύνεται και από την σιωπή ή την άγνοια όσων που κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να  έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο. Ας το κάνουν έστω και τώρα. Να ζητήσουν εξηγήσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων και την κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και των οχημάτων. Κάτι ανάλογο πρέπει να γίνεται και για την ασφάλεια κατά την εκτέλεση των έργων. Με την σωματική ακεραιότητα και την ζωή των εργαζομένων δεν δικαιούται να παίζει κανένας.

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ


Το απόγευμα της Τετάρτης, με συγκέντρωση στην αίθουσα της Εργατικής Εστίας (φωτογραφίες), ολοκληρώθηκε  η περιοδεία του Γ. Μαρίνου στη Κύμη. Όπως ήταν προγραμματισμένο, το πρωί ο Γ. Μαρίνος μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης με  τη Λαϊκή Συσπείρωση περιόδευσε στο εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής, στο ΙΚΑ Κύμης και στο Γ. Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου. Στη περιοδεία του ενημερώθηκε αναλυτικά για τα οξυμένα προβλήματα που έχουν προκύψει στους συγκεκριμένους χώρους και δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε να αναδείξει τα προβλήματα και να πιέσει, όπως μπορεί, για άμεσες λύσεις. Επίσης, ότι και το επόμενο διάστημα, θα είναι στο πλάι των εργαζόμενων και του αγώνα τους, με όλες του τις δυνάμεις. Με αυτή την έννοια αξίωσε, ο λαός της περιοχής, να ενισχύσει το ΚΚΕ, σε κάθε κάλπη, ώστε και ο ίδιος να είναι πιο δυνατός στον μονόδρομο που ανοίγεται μπροστά του, που δεν είναι άλλος από την αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων του.
 

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

     Άρθρο του Βασίλη Μούντριχα

Πλησιάζουν οι εκλογές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και πιθανόν πολύ κοντά και οι εθνικές.
Η διαδικασία γνωστή, μονότονη και τα τελευταία χρόνια απαξιωμένη.  Επιλέγουμε ,ψηφίζουμε και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα αρχίζουμε –και καλά κάνουμε – την κριτική στους εκλεγμένους, ξεχνώντας όμως κάποιες βασικές παραμέτρους όπως οι παρακάτω.
Εμείς τους επιλέξαμε μέσα από ένα ευρύτερο σύνολο ανθρώπων και τους τοποθετήσαμε στις θέσεις διοίκησης. Το επιχείρημα, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί τα πρόσωπα που εκλέγουμε είναι γνωστοί μας, άνθρωποι από τα χωριά μας, παλιοί μας συμμαθητές, δηλαδή αυτό που λέμε άνθρωποι της διπλανής πόρτας.
Επιλέγουμε με βάση την συνολική εικόνα του υποψηφίου, έχοντας θετικές προσδοκίες σε περίπτωση που εκλεγεί, επιλέγουμε με βάση την κομματική ταυτότητα  του υποψηφίου, όπως τα προηγούμενα τουλάχιστον χρόνια ή επιλέγουμε με βάση τον βαθμό συγγένειας και κοινωνικής σχέσης; Αν υπήρχε δυνατότητα να μετρηθούν οι απαντήσεις με αξιοκρατικό τρόπο , τα ποσοστά κατά την άποψή μου, θα ήταν συντριπτικά υπέρ της τελευταίας εκδοχής . Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι επιτροπές εκλογών των δημοτικών παρατάξεων , προσμετρούν από πολύ παλιά έως σήμερα ως σημαντικό στοιχείο τελικής επιλογής το άτομο με την μεγάλη οικογένεια, τους πολλούς συγγενείς , παραβλέποντας άτομα ή ικανότητες ατόμων , που όμως δεν φέρνουν σταυρούς. Βέβαια ,αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την πιθανότητα ένα άτομο του στενού μας οικογενειακού ή συγγενικού περιβάλλοντος να έχει συγχρόνως και τις δυνατότητες να ασχοληθεί με επιτυχία με τα κοινά. Όμως , μήπως έτσι περιορίζουμε τον κύκλο των πολιτών , από τον οποίο κάποιες επιτροπές θα προτείνουν –επιλέξουν υποψηφίους; Μήπως αποθαρρύνουμε πολίτες με ιδέες , φωνή και γνώση να συμμετάσχουν στα κοινά αφού δεν φέρνουν σταυρούς από την πολυπληθή ευρύτερη οικογένεια;

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

Ο εκλογικός οργασμός των έργων και της επίλυσης των «προβλημάτων» λίγο πριν την κάλπη καλά κρατεί.

Στην Οκτωνιά χρειάστηκε η επέκταση Δημοτικού Φωτισμού να περάσει μέσα από τα χωράφια για να φθάσει σε  κάποιο απόμακρο στάβλο. Αυτό κόστισε 4.400 ευρώ που πληρώθηκαν από τα δημοτικά τέλη, Δηλαδή πλήρωσαν όλοι οι Οκτωνιάτες!!!

ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ !!!!

Η φωτογραφία από το σχετικό δημοσίευμα στο blog του κ. Προέδρου
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης κ. Μαργέλης με δημοσιευμά του καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να διαμορφώνει χώρο στάθμευσης ενόψει της ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο να τηλεφωνήσει στον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Παππά ο οποίος περιμένει και ευθύς αμέσως θα σπεύσουν!!! Ισως είναι από τις λίγες φορές που ένας δημοτικός πολιτευτής κάνει δημόσια έκκληση στους "πελάτες" να σπεύσουν για να ζητήσουν ρουσφέτι!!! Είναι η σιγουριά της νίκης  ή μήπως η αδύναμη να κρυφτεί ανασφάλεια; Αλλιώς δεν εξηγείται. Μέσα στην Κύμη δεν ζεις κ. Πρόεδρε;, πόσο μεγάλο είναι το ιστορικό κέντρο; ψάξε να βρεις τους χώρους. Εκτίθεσε που εκτίθεσε μην εκθέτεις και άλλους....
Γράφει ο υπερδραστήριος Πρόεδρος: "Τι κούλουμα, τι αποκριές, τι εκλογές, με βροχή και λιακάδα, τα έργα συνεχίζονται. Ο  Δήμος Κύμης - Αλιβερίου είναι παντός καιρού και τα έργα συνεχίζονται.
Παράλληλα με τις εργασίες στο "Ιστορικό Κέντρο" και ειδικά στην πλατεία, χώροι στάθμευσης μικροί που θα εξυπηρετούν αριθμό αυτοκινήτων, δημιουργούνται προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες που ασφυκτικά πιέζουν.
Διευθετήθηκε ο χώρος απέναντι από το ΚΕΠ και ολοκληρώνονται και οι εργασίες στο Γηροκομείο.
Έχετε υπόψη σας κάποιο προσφερόμενο χώρο; Εδώ είμαστε! Ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου κ. Παππάς Βασίλειος σας περιμένει.Τηλεφωνήστε του και ερχόμαστε."


ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΑΥΡΙΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Τη Τετάρτη 5/3, στη Κύμη θα περιοδεύσει  ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».  Το πρωί, της Τετάρτης, θα πραγματοποιήσει περιοδείες σε εργασιακούς χώρους και το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση, στις 19:00, στην αίθουσα της Εργατική Εστίας της Κύμης. Συγκεκριμένα το πρόγραμμά του έχει ως εξής: 
11.00 Περιοδεία στην ΗΜΧ Κύμης
12.00 Περιοδεία στο ΙΚΑ Κύμης
13.00 Περιοδεία στο Γ. Νοσοκομείο Παπανικολάου
19.00 Συγκέντρωση- Ομιλία στην Εργατική Εστία Κύμης



ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΑΥΡΙΟ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Γιαννόπουλος αύριο θα βρίσκεται στη Κύμη και στο Αλιβέρι, όπου θα επισκεφθεί  το Νοσοκομείο  Κύμης, το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, το εργοστάσιο της ΔΕΗ και θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΤΡΑΧΗΛΙ


Στο μαγαζί του Σταμογιώργη έγινε το Σάββατο το βράδυ ο Αποκριάτικος Χορός του Συλλόγου του Τραχηλίου. Το κέφι άναψε νωρίς  και δεν έλεγε να σβήσει. Όλο το χωριό διασκέδασε έως τα χαράματα με τον Παναγιώτη Καράμπιλα και την Μαρία Κωνσταντινίδου. Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν ανεπανάληπτη.

ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΑΚΙ

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μανδρακαίων διοργανώθηκε, μετά από πολλές δεκαετίες, καρναβάλι στο Μανδράκι της Αχλαδερής. Τα παιδιά του Συλλόγου φρόντισαν για όλα βάζοντας όπως πάντα την προσωπική τους δουλειά αλλά κυρίως το πηγαίο κέφι τους και την αγάπη για την παράδοση. Άφθονο κρασί, ωραία εδέσματα και πολύ χορός. Αποκορύφωμα το κάψιμο του Καρνάβαλου, όπως τις παλιές καλές εποχές. 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΩΝ ΟΞΥΛΙΘΙΩΤΩΝ

Με μεγάλη συμμετοχή και πολύ κέφι έγινε χθες ο Αποκριάτικος Χορός του Συλλόγου των Οξυλιθιωτών " Ο Ευαγγελισμός". 

ΞΑΝΑΡΘΕ ΠΑΛΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΛΑΤΗΣ


Στα μέρη του βρέθηκε το τριήμερο των Αποκριών και Καθαράς Δευτέρας το ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Παράταξης «Συμπολιτεία» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Γιάννης Πιλάτης.
Το Σάββατο το βράδυ βρέθηκε στο χωριό Τραχήλι, στον αποκριάτικο χορό του πολιτιστικού Συλλόγου, όπου διασκέδασε με τους συνδημότες του. Την επομένη συμμετείχε στις εκδηλώσεις του καρνάβαλου στο χωριό του στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου, που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος.
Το ίδιο βράδυ βρέθηκε στο χωριό Κριεζά, όπου τίμησε με την παρουσία του το χορό που διοργάνωσε ο  πολιτιστικός σύλλογος.

Κατόπιν, διασκέδασε στη μουσικοχορευτική βραδιά του πολιτιστικού Συλλόγου στον Άγιο Ιωάννη, ανταλλάσσοντας ευχές με φίλους και συγχωριανούς του. 

24 ΝΕΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ -ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

« ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  για το Δήμο Κύμης -Αλιβερίου»          3 Μαρτίου 2014


Οι εκπλήξεις συνεχίζονται  στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου», με στόχο, το ψηφοδέλτιο αυτό  να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό και δυναμικό, αλλά  και να απαντά στις προκλήσεις των δύσκολων καιρών.
Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων 30 στελεχών από άλλους συνδυασμούς, οι οποίοι προσχώρησαν στους «ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» (ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση της  Λαμπούσας στις 2-2-14), δίνονται  σήμερα στην δημοσιότητα τα ονόματα άλλων 24 πολιτών, απ’ όλες τις Δημοτικές  Ενότητες  του Δήμου, οι οποίοι θέτουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά με τον συνδυασμό των Νέων Οριζόντων.
Πρόκειται για πρόσωπα καταξιωμένα στον κοινωνικό τους περίγυρο, με σημαντική κοινωνική δράση, τα οποία θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην υλοποίηση του προγράμματος των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κατά την διάρκεια της επόμενης, 5ετούς διάρκειας  Δημοτικής θητείας.
Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, με αφορμή των ανακοίνωση των ονομάτων των 24 πολιτών που θέτουν  υποψηφιότητα στις εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου  διαθέτει πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το κεφάλαιο αυτού του τόπου  είναι οι άνθρωποί του.  Καινούριοι συμπολίτες μας εμπλέκονται με τα κοινά , κάτοικοι του Δήμου μας, που   εκφράζουν όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις Δημοτικές Ενότητες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το ζήλο και το ενωτικό πνεύμα όλων των υποψηφίων μας, που έχουν αντιληφθεί το τεράστιο βάρος της ευθύνης να ενώσουμε, όλους τους κατοίκους, σε μια κοινή προσπάθεια για να αλλάξουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία στις εκλογές αλλά και στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν. Είναι βέβαιο ότι ο εμπλουτισμός του ψηφοδελτίου μας με τις  24 νέες αυτές παρουσίες, θα προσδώσει μεγαλύτερη δυναμική στην προσπάθειά μας.»
Τα ονόματα των 24 πολιτών που κατέρχονται στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου είναι :

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

Ο καιρός εξαιρετικός, δύο μέρες έβρεχε και σήμερα λιακάδα. Ο καιρός είναι με την Κύμη. ο Δήμος, οι επιχειρήσεις Θεοδώρου και η  Ένωση Εμπόρων, Βιοτεχνών Καταστηματαρχών Κύμης και περιχώρων, πάλι έκαναν το θαύμα τους.
    Οι δρόμοι γεμάτοι κόσμο, μικροί και μεγάλοι, που βρέθηκαν τόσα παιδιά, οι περισσότεροι με αποκριάτικα εξαρτήματα, καπέλα, περούκες, μάσκες και διάφορα άλλα πρωτότυπα αλλά και καθημερινά ρούχα, έδωσαν σε όλη την εκδήλωση την ευχάριστη νότα που της αξίζει.
    Η Αντιδήμαρχος αγνώριστη!

    Και του χρόνου.
ΠΗΓΗ: http://intzoublogspot.gr/