Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ 80 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Το τελευταίο διάστημα στη περιοχή μας, όπως και στη κεντρική πολιτική σκηνή με όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ, γινόμαστε μάρτυρες σε ένα αλισβερίσι μεταξύ συνδυασμών και υποψηφιοτήτων που δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος. Η μόνη παράταξη που μένει εκτός από αυτό, το πάρε δώσε, είναι η Λαϊκή Συσπείρωση.
 Τι αποδεικνύει αυτή η διαδικασία; Από τη μια, οι “Νέοι Ορίζοντες” με τις μεταγραφές από τις άλλες παρατάξεις.  Από την άλλη, η σύμπραξη της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης, με το όνομα “Συμπολιτεία” και με έναν υποψήφιο Δήμαρχο που τον φόρεσαν “καπέλο” σαν “μεσσία” και τους βγήκε “Λούης”! Επίσης, κοτζάμ αξιωματική αντιπολίτευση ψάχνει να στηρίξει υποψηφιότητα και δεν βρίσκει. Βέβαια κάποια στελέχη της, το έχουν λύσει το πρόβλημα, συνεχίζουν να στηρίζουν τη παράταξη του Δημάρχου.  Όλη αυτή η κατάσταση μία πραγματικότητα αποδεικνύει, ότι και οι τρεις κινούνται στις ίδιες ράγες. Στις ράγες τις αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και την κεντρική εξουσία. Για αυτό το λόγο μπορούν να πηδάνε από το έναν συνδυασμό στον άλλο, με τόση ευκολία. Γιατί εξυπηρετούν ακριβώς την ίδια στρατηγική. Τη στρατηγική της κερδοφορίας των μεγάλων εργολάβων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΙΧΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ

Από την συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μουλκιώτη. Από αριστερά: Μ. Καρακικές, Κ. Χαϊνάς, Γ.Μουλκιώτης, Χ. Πολύμερος
Στη Λιβαδειά βρέθηκε ο υποψήφιος Κώστας Χαϊνάς την Τετάρτη 12-3-2014. Προηγούμενα συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ορχομενού κ. Ξηρογιάννη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζυγούρη, όπου παρουσίασε την ολοκληρωμένη πρόταση για την Κωπαϊδα που έχει καταθέσει ο συνδυασμός, με την ευκαιρία και της συζήτησης στη Βουλή για τον Οργανισμό Κωπαίδας.
Στην συνέχεια επισκέφτηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Μουλκιώτη μαζί με τον περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μάκη Καρακικέ και τον κ. Χρήστο Πολύμερο, όπου συζητήθηκαν σε ένα δημιουργικό κλίμα οι προτάσεις της περιφερειακής κίνησης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, για τα βασικά προβλήματα της Βοιωτίας.
Επίσης η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λιβαδειάς κ. Παπαγγελή. Η συζήτηση με το Δήμαρχο Λιβαδειάς ήταν πολύ δημιουργική και κατατέθηκαν πολλές ιδέες και προτάσεις για την πόλη της Λιβαδειάς αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα της περιοχής.
Τέλος στο χώρο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Χαϊνάς έδωσε συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης, την οποία παρακολούθησαν πολλοί φίλοι της κίνησης.
Την εκδήλωση άνοιξε ο περιφερειακός Σύμβουλος Μάκης Καρακικές ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό για την θητεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και κατέθεσε ένα σύνολο από προτάσεις για τη λειτουργία του θεσμού, τα ελλείμματα που υπάρχουν ακόμη που δυσκολεύουν στην αποτελεσματική λειτουργία του και παρουσίασε σε γενικές γραμμές τα βασικά προβλήματα της Βοιωτίας και τις προτάσεις της Κίνησης.
Ο Κώστας Χαϊνάς παρουσίασε την πρωτοβουλία ως μια συνάντηση ενεργών πολιτών, ως μια πρόσκληση συμπόρευσης και συνεργασίας των κοινωνικών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών, ώστε να αναδείξουν την πρόταση για την αυτοδιοίκηση της Περιφέρειας, ως την εναλλακτική λύση απέναντι στην συντηρητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μπακογιάννη, αλλά και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μιας λαϊκίστικης αριστεράς, η οποία επιδιώκει να μετατρέψει τις περιφερειακές εκλογές ως μια καθαρή κομματική αναμέτρηση, μακριά από τις παραδοσιακές αξίες της αριστεράς για μια αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση, όχι μόνο από το Κράτος και την Κεντρική εξουσία, αλλά και από τα κόμματα.
Μετά το τέλος της συνέντευξης ακολούθησε συζήτηση όπου κατατέθηκαν πολλές προτάσεις και σκέψεις για τις περιφερειακές εκλογές αλλά και για προβλήματα της Κωπαίδας και ιδιαίτερα για το θέμα της διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα της γης της Κωπαίδας.

12-3-2014

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Την Τετάρτη 12/3/2014 στη Λαμία υποψήφιος Περιφερειάρχης και βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου παρουσίασε τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας.
Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
«Συνεχίζουμε την πορεία μας για την κρίσιμη εκλογική μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών.
Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας….όπως πριν από είκοσι μέρες, όταν αναγγείλαμε την κάθοδό μας και την πρόθεσή μας, να διεκδικήσουμε την ηγεσία της περιφέρειας.
Στο διάστημα αυτό, κινηθήκαμε σε ένα μαραθώνιο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσουμε με τους απλούς πολίτες, τους τοπικούς φορείς τα αυτοδιοικητικά στελέχη, να αφουγκραστούμε τις διαθέσεις, να καταλάβουμε το κλίμα των αγροτικών περιοχών.
Παράλληλα συζητήσαμε με τους φορείς, με πολιτικούς χώρους, με κινήσεις πολιτών, με όλες τις κατηγορίες των πολιτών για να συγκροτήσουμε το Ψηφοδέλτιό μας και τους ανθρώπους που θα το στελεχώσουν.
Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε την βασική μας στελέχωση, τους αντιπεριφερειάρχες, που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της διαχείρισης των πραγμάτων στις Περιφερειακές Ενότητες της περιφέρειας.
Επιδιώξαμε στο ψηφοδέλτιό μας να συνδυάσουμε την πολιτική κατεύθυνση που δίνουμε σε αυτήν την πολιτική μάχη, με την εμπειρία, την εμπειρία των κοινωνικών αγώνων με την εμπειρία της διοίκησης, την αγωνιστική πορεία ανθρώπων που χωρίς ιδιοτέλεια στάθηκαν στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας, με το πολιτικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της περιφέρειας αύριο.
Οι αντιπεριφερειάρχες που θα βάλουμε στην πρώτη γραμμή του Ψηφοδελτίου μας είναι οι εξής:
•  Για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας έχουμε επικεφαλής τον Γεωπόνο και Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Στουπή, στέλεχος της αριστεράς στους φοιτητικούς αγώνες, με σημαντική παρουσία και συμβολή στους αγώνες του περιβαλλοντικού κινήματος στην Εύβοια, στο αγροτικό κίνημα, και σημαντική πολιτική παρουσία στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ


Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Καμαράτος, ο οποίος κάλεσε το λαό να συσπειρωθεί με το ΚΚΕ και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», γιατί η μόνη ψήφος που πονάει το σύστημα είναι η κόκκινη ψήφος.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αν. Στερεάς και Εύβοιας, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην πολιτική επικαιρότητα, τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Αν. Στερεάς και της Εύβοιας και στη σημασία των επερχόμενων εκλογών. Τόνισε ότι οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την περιφέρεια και τους δήμους έχουν ένα ενιαίο χαρακτήρα, από την άποψη ότι η πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια είναι βαθιά αντιλαϊκή, αδιέξοδη, δημιουργεί δραματικές καταστάσεις στο λαό και είναι ενιαία. Κάλεσε τους εργαζόμενους μπροστά στις εκλογές να βγάλουν συμπεράσματα, να έχουν αυστηρότερα κριτήρια, να μην εγκλωβιστούν στη λογική του μικρότερου κακού και  να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί αυτό θα είναι ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, θα είναι το διαφορετικό, το ελπιδοφόρο μήνυμα του λαού.


ΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΙΓΑΝΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ


Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΛΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΉ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ


Ο Γιάννης Πιλάτης βρέθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή χειρουργικής Γιώργο Παπαστρατή από το Αυλωνάρι Εύβοιας, στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας.

Ο Γιάννης Πιλάτης, ιδρυτικό μέλος της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία» του Δήμου Κύμης Αλιβερίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου μαζί με άλλους συμπατριώτες του από την ευρύτερη περιοχή του Αυλωναρίου αλλά και καθηγητές γιατρούς πανεπιστημίου. 

16 NEA ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ   ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                  10/03/2014

Συνεχίζεται η στελέχωση του συνδυασμού των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, με στελέχη ικανά που διαθέτουν όρεξη, ικανότητες και θέληση να προσφέρουν στον τόπο τους.  Ο  Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς  προετοιμάζεται  ένα σχεδόν χρόνο για την εκλογική αναμέτρηση,  με γνώμονα την επιλογή άξιων συνεργατών και είναι πλέον σχεδόν έτοιμος.
Στις τάξεις του συνδυασμού προσχώρησαν 16 νέα στελέχη (έχει προηγηθεί η τμηματική ανακοίνωση 54 ακόμη στελεχών το προηγούμενο διάστημα) που θα είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά με τον συνδυασμό των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ στις Τοπικές Κοινότητες. Τα στελέχη αυτά είναι:

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ ΣΤΗ Β΄ΕΘΝΙΚΗ


Μπράβο στον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης. Η ομάδα της Κύμης, η μοναδική ομάδα μπάσκετ σε όλες τις κατηγορίες που είναι αήττητη !
Συγχαρητήρια στον κ. Αλέξανδρο Θεοδώρου, στον κόουτς κ. Βασίλη Μπρατσιάκο, στην Διοίκηση, στους παίκτες και στους φιλάθλους που ακολουθούσαν παντού την ομάδα τους !

Από σήμερα η ομάδα και η Κύμη ζει μεγάλες στιγμές!!!! Για πρώτη φορά ομάδα της Κύμης στη Β´Εθνικη!!! Τα πανηγύρια ξεκίνησαν!!!''