Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κα Γαζή συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Μαρτίου στην Άμφισσα, αντιπροσωπεία των Ενεργών Πολιτών Στερεάς. Η κα Γαζή επισήμανε τα μεγάλα ελλείμματα και τις καθυστερήσεις του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στα τρία αυτά χρόνια που δοκιμάσθηκε και παρουσίασε τα βασικά προβλήματα της Φωκίδας αλλά και τις ενέργειες της αντιπεριφέρειας για την αντιμετώπισή τους.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΑΛΑΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 500.000 ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Σήμερα το ΛΑΛΑ ΤΟ ξεπέρασε τις 500.000 προβολές από την ημέρα του ξεκινήματός του, πριν από δύο χρόνια, τέσσερις μήνες και δέκα ημέρες. Αυτή είναι η 2.022η ανάρτηση. Για ένα Blog που δεν είναι επαγγελματικά ενημερωτικό οι αριθμοί αυτοί είναι τεράστιοι. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μας αφήνει να σταματήσουμε. Ευχαριστούμε όλους σας για την εμπιστοσύνη. Συνεχίζουμε για όσο ακόμη μπορούμε. Επόμενος στόχος το 1.000.000 προβολές.
Με την ευκαιρία αυτή ανακοινώνουμε ότι εδώ και μερικές ημέρες και σίγουρα έως τις εκλογές το ΛΑΛΑ ΤΟ δεν θα προβαίνει σε σχολιασμούς ή αναλύσεις των τοπικών πολιτικών γεγονότων. Θα δημοσιεύει μόνο τα Δελτία Τύπου ή επώνυμες ανακοινώσεις που του στέλνουν στην ηλεκτρονική του διεύθυνση.
Δεν είμαστε επαγγελματικό blog για να συναλλασσόμαστε με τους υποψηφίους. Παρά την μεγάλη αναγνωσιμότητα  η οποία διαρκώς ανεβαίνει, τον τελευταίο μήνα δεν πέσαμε ποτέ κάτω από 1.300 προβολές την ημέρα, ούτε διάθεση, ούτε λόγο έχουμε να προβάλλουμε διαφημίσεις υποψηφίων. Ούτε ασφαλώς κανείς μας απαγορεύει να το κάνουμε. Απλώς δεν θα το κάνουμε. 
Δεν ξεχνάμε την αφετηρία μας, τις αρχές στις οποίες επιμένουμε. Κριτική σε όσους έχουν εξουσία, καλοπροαίρετη και «παιδαγωγική». Εκεί θα ξαναγυρίσουμε μετά τις εκλογές. Έως τότε όμως θα είμαστε ανοικτοί μόνο για επώνυμες ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου.
Καλή επιτυχία σε όλους. Πράγμα αδύνατον ως αποτέλεσμα, δυνατόν όμως και ειλικρινές ως ευχή.

ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ . ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ 35 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

KΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα μπροστά σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, τη καθαρή και σταθερή πολιτική γραμμή, τη συνέπεια λόγων και έργων, δηλώνουμε τη στήριξή μας στη προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ. Πρέπει να βγει ενισχυμένο σε κάθε εκλογική μάχη, όπως των Δημοτικών, των Περιφερειακών και του Ευρωκοινοβουλίου.
Πριν τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές το ΚΚΕ έλεγε ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ-ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ. Τελικά έχασε τις μισές εκλογικές του δυνάμεις. Ποιος βγήκε χαμένος; Το λαϊκό κίνημα αδυνάτισε. Οι αντιστάσεις λιγόστεψαν. Τα αντιλαϊκά μέτρα πέρασαν πιο εύκολα. Τα λαϊκά στρώματα, τα πότισαν με μια ψεύτικη ελπίδα, ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα βγει και θα λύσει τα προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διογκώθηκε, έφτασε στο 27%, αλλά ο κόσμος πήγε “σπίτι” του. Λιγότερες και πιο μικρές σε όγκο κινητοποιήσεις και απεργίες. Έβρεχε και ακύρωναν τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Αυτοί που ήταν εκεί και με βροχή και με οποιεσδήποτε συνθήκες ήταν οι κομμουνιστές και οι φίλοι τους.
Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα. Μεσσίες που λύνουν προβλήματα δεν υπάρχουν. Με ανάθεση σε άλλους για να σου λύσουν το πρόβλημα, δεν γίνεται προκοπή. Οι κομμουνιστές λένε την αλήθεια δεν χαϊδεύουν αυτιά. Μας προειδοποιούσαν, έρχεται θύελλα. Η ΕΕ δεν φτιασιδώνεται, είναι Ένωση των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Οι κομμουνιστές τα λέγανε τόσα χρόνια. Όλοι οι άλλοι, πλην “Λακεδαιμόνιων” ήταν με το άρμα της ΕΕ. Τι κερδίσαμε, σαν λαός, τόσα χρόνια από την ΕΕ; Χαρακτηριστικό το σύνθημα που φώναξαν εργαζόμενοι από το μπλοκ του ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 20 Μάρτη, στο Αλιβέρι και έκανε την υποψήφια δήμαρχο, που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, να χάσει τη ψυχραιμία της. “ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ψήφισαν το Μάαστριχ πληρώνει ο λαός”. Τι να κάνουμε κυρία Μαρίνου, η αλήθεια είναι πικρή και πονάει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής έφτασε σε σημείο να δέχεται πρόταση διαλόγου από την “Συμπολιτεία” και να ανταποκρίνεται. Ήρθαν σε διάλογο με τη παράταξη που κατεβάζει τελικά για επικεφαλής τον κ. Μπουραντά. Ο κ. Μπουραντάς δοκιμασμένος στα τις Τοπικής Διοίκησης, καλός “νεροκουβαλητής” και αυτός, των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων. Χαρακτηριστική η πολιτική του θέση για το κάψιμο RDF από την ΑΓΕΤ. Οι κόντρες για το ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα μεγάλα συμφέροντα της περιοχής πρέπει, τα λαϊκά στρώματα, να μας αφήσει αδιάφορους. Η κόντρα τους δεν έχει να κάνει με τα δικά μας προβλήματα. Για εμάς αυτό που έχει σημασία είναι πως θα συμβάλουμε να φτιαχτεί ένα ισχυρό λαϊκό, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα που θα βάζει εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και θα έχει σαν προοπτική τον  άλλο δρόμο ανάπτυξης, τον δρόμο όπου θα αξιοποιούνται οι δυνατότητες της χώρας μας και της περιοχής μας γιατί σαν κριτήριο αυτής της ανάπτυξης δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Aλιβέρι Ευβοίας ΤΚ 34500 τηλ. 2223023322 & 2223023533 & 6944307218 email: spithas@tee.gr

Αλιβέρι 20-3-2014
Προς:
1.    ΥΠΕΚΑ Γραφείο Υπουργού
2.    ΥΠΕΚΑ Γραφείο ΓΓ Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
3.    ΓΓ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος – Θεσσαλίας
4.    Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος
5.    Αντιπεριφερειάρχη   Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδος
6.    Αντιπεριφερειάρχη   Πρωτογενή Τομέα  Στερεάς Ελλάδος
7.    Δήμο  Κύμης Αλιβερίου
8.    ΑΤ Αλιβερίου
9.    Δασαρχείο Αλιβερίου
10. Πυροσβεστική Υπηρεσία Εύβοιας
11. ΜΜΕ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
      κ. Εισαγγελέα Χαλκίδος

ΘΕΜΑ: «Πυρκαγιά στο ΧΑΔΑ Αλιβερίου και καύση τοξικών αποβλήτων»

Κύριοι,
 Δυστυχώς επαναλαμβάνουμε τα όσα προ διετίας περίπου σας είχαμε καταγγείλει επικαιροποιημένα μόνο κατά την ημερομηνία.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν  ότι εδώ και  τέσσερεις ημέρες  συνεχίζεται η πυρκαγιά πού ξέσπασε στον ΧΑΔΑ – σκουπιδότοπο Αλιβερίου, καθιστώντας αφόρητη την  κατάσταση στην ατμόσφαιρα της ευρύτερης περιοχής  του Αλιβερίου,  προφανώς από έκλυση επικίνδυνων  αέριων ρύπων, πιθανώς  και διοξινών, αν ληφθεί υπόψη η σύσταση των απορριμμάτων.
Για τέταρτη συνεχή φορά σε δύο χρόνια η χωματερή του Αλιβερίου καίγεται. Κανένα μέτρο προστασίας μας δεν έχει ληφθεί. Τα σκουπίδια πού είναι γεμάτα πλαστικά από το πρώην εργοστάσιο της εταιρείας «ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ ΑΕ» στη Θήβα καίγονται πάλι.
ΕΛΕΟΣ.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Γ. Λαγανάς                                                                                        Ε. Σπίθας


Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

20 Μαρτίου 2014

"Ενημερώνουμε τον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου ότι δεν είναι δυνατόν να κάνουμε διάλογο μαζί του στο προσφιλές σε αυτόν ύφος και ήθος.
Εμείς ασχολούμαστε με τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών και με αυτά που ο ίδιος έχει δημιουργήσει και τον αφήνουμε μόνο στον κατήφορο που έχει επιλέξει.
Τον καλούμε όμως να ανακαλέσει άμεσα ότι συκοφαντικό αναφέρει εναντίον μου στην αναφορά του για το ΣΔΟΕ, γιατί ούτε υπάρχει το παραμικρό, ούτε μπορούσε άλλωστε να υπάρχει ποτέ"

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Νικολάου, συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Χαϊνάς, την Τετάρτη 19 Μαρτίου στο Δημαρχείο Θηβών. Ο Δήμαρχος Θηβών έκανε έναν σύντομο απολογισμό της δράσης της δημοτικής αρχής και παρουσίασε τα κύρια προβλήματα του Δήμου, που συνδέονται με την ολοκληρωμένη διαχείριση των νερών, των απορριμμάτων, την αντιμετώπιση της ρύπανσης της γης και των νερών και άλλα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων.
Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Στρατέλο και εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών. Η συζήτηση και ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν πολύ δημιουργικός και ανταλλάχθηκαν σκέψεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Θήβας και γενικότερα η επιχειρηματικότητα, με τα κλειστά καταστήματα στη πόλη των Θηβών και με την αδυναμία πληρωμών ακόμη και των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ από πολλούς εμπόρους της περιοχής.
Τέλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Δημητρίου και εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Θηβών, οι οποίοι του παρουσίασαν την δραματική εικόνα με τις κλεισμένες επιχειρήσεις, αλλά και με αυτές που κινδυνεύουν με λουκέτο και τον κίνδυνο κατάρρευσης της παραγωγικής δομής της μεταποίησης της περιοχής. Επίσης επισημάνθηκαν τα προβλήματα της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας που μεγαλουργεί στην ευρύτερη περιοχή και εξαιτίας της υποστελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ


Είναι πράγματι οξύμωρο την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για ένα πλεόνασμα που προήλθε από την αφαίμαξη και την καταστροφή των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, από το γκρέμισμα του οικογενειακού εισοδήματος των νοικοκυριών, την ίδια ώρα που "αγοράζει" με κάθε τρόπο πολιτικό χρόνο μέσα από την αναβίωση των πελατειακών πρακτικών εκμεταλλευόμενη, ανέργους, θύματα της δικής της πολιτικής,  να αγνοεί επιδεικτικά το πρόβλημα των 55 εργαζομένων της ΗλΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ, που μένουν για δέκα τέσσερις μήνες απλήρωτοι. Ασφαλώς δεν είναι οι μόνοι αλλά αυτό δεν αφαιρεί το δικαίωμα να απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, την ίση μεταχείριση και κυρίως την παραμονή στην ενεργή παραγωγική διαδικασία. Η δυσμενής μεταχείριση μάλιστα των συγκεκριμένων εργαζομένων σε σχέση με τους υπόλοιπους των ΕΑΣ αποδεικνύει  την απόλυτη αδιαφορία των «κυβερνητικών παραγόντων» της Εύβοιας ή την ανικανότητά τους να υπερασπίσουν στοιχειωδώς τους εργαζόμενους από τους οποίους κατά καιρούς ζητούν την προτίμηση.
Αυτή είναι πάντως η μία όψη του προβλήματος της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ. Η άλλη είναι η μεθοδευμένη και διαχρονική απαξίωση μίας ακόμη παραγωγικής μονάδας της Εύβοιας που συνέβαλε με την απασχόληση στην τοπική ανάπτυξη.

Υποστηρίζουμε ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για να ξαναζωντανέψει η παραγωγική λειτουργία στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ανεξαρτήτως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της μορφής της διαχείρισης. Να προστατευτεί η υποδομή του εργοστασίου και να αναζητηθούν διέξοδοι πέραν από το οριστικό λουκέτο και την οριστική καταστροφή

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα Πέμπτη 20/03/14 τελείωσε η επίσκεψη της μονάδας κινητού μαστογράφου  στο Αλιβέρι την διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου σε συνεργασία με τον σύλλογο ''το Αιγαίο'' Αγ. Αποστόλων και τον σύλλογο Γυναικών Ζαράκων

Ευχαριστούμε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία,την  ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ, την εταιρία Avon και το προσωπικό τους για την άψογη συνεργασία τους. Ευχαριστούμε τους εθελοντές που για άλλη μια φορά στάθηκαν και βοήθησαν στην οργάνωση και μεταφορά της μονάδας, την εταιρία ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ για την προσφορά της σε τεχνικό προσωπικό. Τέλος ευχαριστούμε όλες εσάς τις γυναίκες που λάβατε μέρος αλλά τις γυναίκες που δεν τα κατάφεραν λόγω περιορισμένου αριθμού μαστογραφιών. Να ευχηθούμε καλά αποτελέσματα σε όλες τις κυρίες και να σημειώσουμε ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΑΡΙΝΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ
Συμπολίτες, συμπολίτισσες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
Με μεγάλη μου χαρά, σήμερα 20 Μαρτίου 2014,  ανακοινώνω ότι αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση μερίδας συμπολιτών μας να ηγηθώ ως υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου και να εκφράσω τον χώρο της ανανεωτικής – ριζοσπαστικής Αριστεράς  και ευρύτερα συνεργαζόμενων πολιτικών δυνάμεων που αποδέχονται την ανάγκη βαθιών ριζικών αλλαγών σε αριστερή , προοδευτική κατεύθυνση στην τοπική αυτοδιοίκηση και την χώρα.
Ο συνδυασμός που θα σχηματίσουμε φιλοδοξεί να ανατρέψει το ύφος της εξουσίας που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα στις διάφορες εκδοχές της, το απεχθές δημαρχοκεντρικό μοντέλο εξουσίας. Και μέσα από ένα μοντέλο συμμετοχικής δημοκρατίας των πολιτών να οργανώσει την αντίσταση της κοινωνίας στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές και να εκφράσει την πρακτική αλληλεγγύη της σε όλους όσους την έχουν ανάγκη, ώστε μέσα στην κρίση κανείς συμπολίτης μας να μην  νοιώσει μόνος.
  Η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και  φαρμακείου, η ουσιαστική στην πράξη λειτουργία  κοινωνικού-δημοτικού παντοπωλείου για τους άνεργους, τους ανασφάλιστους και τους μη έχοντες ικανοποιητικά εισοδήματα , θα αποτελέσει πρώτο μας μέλημα.

ΘΩΜΑΣ: ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ!!!


ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                 
  20-03-2014


Διαβάσαμε  με προσοχή την   ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κυρίου Θανάση Μπουραντά .   Ο συνδυασμός μας και ο επικεφαλής του Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς  καλωσορίζουν τον κ. Μπουραντά  στην εκλογική μάχη  και των Δημοτικών εκλογών. Θα χαρούν να φιλοξενήσουν τον απερχόμενο αντιπεφερειάρχη στην Κύμη, στις Κονίστρες , στο Αυλωνάρι και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου και να τον ξεναγήσουν, αφού 12 χρόνια τώρα δεν μας επισκέφτηκε ποτέ είτε ως νομάρχης είτε ως αντιπεριφερειάρχης παρότι τον καλέσαμε δεκάδες φορές . Είναι πολύ όμορφα  μέρη και αξίζει να τα επισκέπτεται κανείς. Ίσως βλέποντας  το τεράστιο αρχείο του Δήμου για τις μελέτες και τα έργα που έγιναν ή γίνονται όλα αυτά τα χρόνια,   να εγκαταλείψει την ιδέα για μια εκλογική αναμέτρηση βασισμένη σε ψέματα.  Φυσικά θα μας δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουμε και απόψεις επάνω σε ζωτικά ζητήματα όπως η καύση του RDF , ο νέος άξονας Χαλκίδα – Κύμη και  ίσως ως υποψήφιος  Δήμαρχος αναθεωρήσει τη στάση του γι’αυτά.  Αν βέβαια οι υποχρεώσεις του από τον έλεγχο της ΣΔΟΕ ,σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα  και στον ημερήσιο τύπο τον Ιανουάριο του 2013, για «μαύρο χρήμα» το επιτρέψουν.   
Στα στελέχη της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» εκφράζουμε τις ευχές μας να είναι καλορίζικος επιτέλους ο επικεφαλής τους.  Πράγματι μέσα από απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, κατάφεραν να φέρουν έναν νέο άνθρωπο, με νέες ιδέες, μακριά από κόμματα και μηχανισμούς   και κυρίως άφθαρτο.
Δημήτρης Γ. Θωμάς

Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


19 Μαρτίου 2014
Είναι γνωστό, ότι το προηγούμενο διάστημα έγιναν πολλές διεργασίες για τη συγκρότηση Συνδυασμού στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου, με σκοπό τη διεκδίκηση της ευθύνης του Δήμου για την επόμενη περίοδο.
Προς αυτή την κατεύθυνση, μου είχε προταθεί σε πολλές συναντήσεις που έγιναν τον περασμένο χρόνο, να αναλάβω την ευθύνη, ως επικεφαλής της προσπάθειας και ως υποψήφιος Δήμαρχος.
Τα στελέχη που είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία της συγκρότησης του συνδυασμού, συνέχισαν τις διαδικασίες διαλόγου και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, μου πρότειναν να αναθεωρήσω την προηγούμενη απόφασή μου και να αναλάβω την ευθύνη του επικεφαλής του Συνδυασμού.
Γνωρίζοντας
-              την πρωτοφανή κινητοποίηση εκατοντάδων πολιτών και στελεχών της περιοχής και της απόφασής τους να καταπολεμήσουν τη διχαστική συμπεριφορά της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία θεωρεί εχθρούς όσους δεν συμφωνούν μαζί της,
-              ότι στα δημοτικά πράγματα της περιοχής μας, κυριαρχεί ο ετσιθελισμός και ο αυταρχισμός, ενώ η δημοκρατική λειτουργία και διαφάνεια αναζητούνται,
-              ότι αναπτυξιακός σχεδιασμός δεν υπάρχει, ενώ η δημοτική αρχή καταφεύγει, χωρίς ντροπή, σε λαθροχειρίες και παρουσιάζει έργα άλλων φορέων (Νομαρχίας, περιφέρειας, κλπ) ως δικά της, για να καλύψει τις δικές της αδυναμίες και να παραπλανήσει τους πολίτες,
-              ότι τα στελέχη των τριών (3) συνδυασμών που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές, ξεπέρασαν εμπόδια και δυσκολίες και συμπορεύονται με μοναδικό σκοπό το συμφέρον του τόπου και των πολιτών,
δέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση και συμφώνησα να συνεχίσουμε αυτή τη σημαντική προσπάθεια των πολιτών και των στελεχών.
Για
-              Να εγκαταλειφθούν λογικές του απώτατου παρελθόντος που κυριαρχούν σήμερα στο Δήμο και οδηγούν σε απαράδεκτες διακρίσεις σε βάρος των πολιτών.
-              Να σταματήσει η κυριαρχία του ψέματος, του δήθεν, η υποτίμηση των πολιτών  και της κοινής λογικής.
Αυτοί που παίρνουν την εντολή να διοικήσουν το Δήμο έχουν υποχρέωση να υπηρετούν τον τόπο και τους πολίτες και όχι να τους καταδυναστεύουν με κατάχρηση της εξουσίας που τους εμπιστεύθηκε ο λαός.
Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Στεκόμαστε μ’ ευθύνη μπροστά στη νέα πρόκληση, με όραμα και σχεδιασμό. Είναι επείγουσα ανάγκη να πάρουμε  πρωτοβουλίες ώστε να αναπτυχθεί ο τόπος μας, κοινωνικά και οικονομικά και κυρίως να ανοίξουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης, με συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο και συνεκτικό προγραμματισμό.
Απευθύνω πρόσκληση στους πολίτες της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, να συστρατευθούμε όλοι μαζί, στον κοινό αγώνα


Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Για δεύτερη συνεχή ημέρα καίει η χωματερή του Αλιβερίου. Μπορεί η φορά του ανέμου να μην δημιουργεί ασφυκτικά προβλήματα στα γύρω χωριά αλλά για μία ακόμη φορά η περιοχή «λιβανίζεται» με την πλημμελή διαχείριση των σκουπιδιών. 

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΣΤΙΣ 22 ΚΑΙ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ


Με τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Μπακογιάννη (και υποψήφιο περιφερειάρχη), συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Χαϊνάς στο Δημαρχείο Καρπενησίου την Τρίτη 18 Μαρτίου. Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος Καρπενησίου παρουσίασε τα προβλήματα της πόλης και γενικότερα της Ευρυτανίας και τις προσπάθειες που έκανε η δημοτική αρχή τα προηγούμενα τρία περίπου χρόνια για την επίλυσή τους.
Στην συνέχεια ο Κώστας Χαϊνάς, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμπά με τον οποίο έγινε μια πολύ δημιουργική και εποικοδομητική συζήτηση, για τα ελλείμματα αλλά και τις δυνατότητες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Καραμπάς παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό της αντιπεριφέρειας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρυτανία.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



Η εφαρμογή μέχρι κεραίας της αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και τη κεντρική εξουσία από τη δημοτική αρχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι αναμφισβήτητη. Άλλη μία απόδειξη είναι και η ίδρυση από το Δήμο, Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που μάλιστα το διαφημίζει και στη δεύτερη σελίδα, της προεκλογικής έκδοσης, της εφημερίδας Νέοι Ορίζοντες. Την παρουσιάζει και σαν ανταπόκριση στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας!!!
“Τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων εκπαιδευομένων και μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 500.” Αντικείμενα των μέχρι τώρα 13 τμημάτων είναι: “Επεξεργασία Κειμένου-διαδίκτυο”, “Διαδικτυακά Εργαλεία και υπηρεσίες στη καθημερινή ζωή”, “Ιστορία της τέχνης”, “Εργαστήρι δημιουργικής γραφής” και “Ρώσικα, Αγγλικά και Ισπανικά για τον τουρισμό”!!!
Έχει φτιαχτεί και η αντίστοιχη ιστοσελίδα: http://kdbmka.blogspot.gr   
Η Δια Βίου Μάθηση είναι ενσωμάτωση, από  τις Ελληνικές Κυβερνήσεις,  της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 36/05 και ισοδυναμεί με ουσιαστική αναγνώριση των ψευτοκολεγίων. Η υλοποίηση της λεγόμενης Δια Βίου Μάθησης, από το Δήμο μας, προωθεί τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή μια «σούπα» σπουδών και πτυχίων και διαμορφώνει ένα σύστημα πιστοποίησης όπου αναγκάζει τους εργαζόμενους σε ένα διαρκές κυνήγι δεξιοτήτων και ψευτοκαταρτίσεων εκβιάζοντάς τους με το δίλημμα ανεργία ή προσωρινή, ελαστική, κακοπληρωμένη εργασία.

ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ



ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Βήμα για την αλλαγή των συσχετισμών προς ταξική κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στις εκλογές του σωματείου των εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κύμης Γ. Παπανικολάου. Όπως φαίνεται, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για την μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας, το προηγούμενο διάστημα, άφησαν παρακαταθήκη για το ταξικό εργατικό κίνημα. Η για πρώτη φορά συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου, παράταξης που στηρίζει το ΠΑΜΕ, κρίνεται απολύτως επιτυχημένη. Πήρε το 41,5% των ψήφων και εξέλεξε τρεις αντιπροσώπους στο επταμελές Δ.Σ. και έναν εκπρόσωπο για την ΑΔΕΔΥ.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 55 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 14 ΜΗΝΕΣ;


Είναι ένα ερώτημα, που παραμένει εδώ και πολύ καιρό αναπάντητο. Κανείς δεν γνωρίζει, εκτός απ’ τους υπεύθυνους, που κάνουν πως δεν γνωρίζουν.
Το γεγονός, όμως είναι ότι τα τελευταία χρόνια έγινε μια συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης της εταιρείας από όλους τους «αρμόδιους». Ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όλοι οι παράγοντες (διοίκηση, υπάλληλοι, συνδικαλιστές) της μητρικής εταιρείας (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) εργάστηκαν συστηματικά και μεθοδικά με στόχο να καταστήσουν την Ηλεκτρομηχανική εξιλαστήριο θύμα. Θυσίασαν τους 55 της Ηλεκτρομηχανικής, που αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε επίσχεση εργασίας για να πάρουν το πενιχρό επίδομα του ΟΑΕΔ και να θεωρούν την απόλυση λύτρωση από το μαρτύριό τους. Και αυτό για να σώσουν τους 800 δικούς τους υπαλλήλους. Λες κι ήταν δύσκολο μαζί με τους 800 να σώσουν κι άλλους 50 !!!
Αλλά ούτε καν τους απολύουν. Αντίθετα, οδήγησαν τη διοίκηση σε παραίτηση και προσπαθούν τώρα να οδηγήσουν και τους 55 προς αυτή την κατεύθυνση για να μην τους δώσουν ούτε αποζημίωση.
Υπάρχει όμως και μια κατηγορία εργαζόμενων, οι φύλακες, που παρ’ ότι εξαθλιωμένοι ψυχικά και οικονομικά, παραμένουν στις θέσεις τους, στις βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο. Αναρωτήθηκε κανείς τι θα γίνει αν αυτοί οδηγηθούν σε παραίτηση; Ποιος θα είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη της περιουσίας της εταιρείας;

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Στην αποψινή συγκέντρωση των μελών της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ αποφασίστηκε να κληθεί να αναλάβει την αρχηγία, μετά την παραίτηση Αμπελιώτη, ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης και πρώην Νομάρχης κ. Θανάσης Μπουραντάς.
Αύριο επιτροπή θα τον επισκεφθεί για να του ανακοινώσει την πρόσκληση. Έτσι φαίνεται ότι κλείνει ο κύκλος των αναζητήσεων και οριστικοποιείται το τοπικό πολιτικό σκηνικό αφού σε λίγες ημέρες θα οριστικοποιηθεί και το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Αύριο αναμένεται ίσως σχετική δήλωση από τον κ. Μπουραντά. 

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Συμπαράταξη  ΡΙΖοσπαστικής  Αυτοδιοίκησης Κύμης - Αλιβερίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από την στιγμή της ίδρυσής μας επιδιώξαμε εξαντλητικά την επαφή και συνεργασία με κάθε Πολίτη , Συλλογικότητα, και Αυτοδιοικητικό σχήμα, στη βάση ενός σαφώς προσδιορισμένου πολιτικού πλαισίου, ως προϋπόθεση οποιασδήποτε συζήτησης, για να πετύχουμε την πιο πλατειά συσπείρωση πού  θα μπορούσε  να φέρει μια πραγματική αλλαγή στο Δήμο μας σε αριστερή – προοδευτική κατεύθυνση , αναλαμβάνοντας το ρίσκο του χασίματος χρόνου. 
Μετά και τα τελευταία πρωτοφανή γεγονότα πού συνέβησαν στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και πού έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τους Πολίτες του Δήμου μας, θεωρούμε υποχρέωση μας να τους ενημερώσουμε υπεύθυνα, για όλα όσα συμμετείχαμε:
Προ είκοσι ημέρες περίπου δεχτήκαμε πρόταση διαλόγου από την Αυτοδιοικητική Παράταξη «Συμπολιτεία» μέσω του τότε επικεφαλής της, και με στόχο τη συνεργασία. Στην πρόταση αυτή ανταποκριθήκαμε και μέσα σε τέσσερεις συναντήσεις προβάλαμε τις δικές μας προϋποθέσεις για τη συνύπαρξη και την πιθανότητα κοινής καθόδου στις εκλογές του Μαΐου.
Προτείναμε δε η νέα διακήρυξη αρχών του νέου πιθανά εκλογικού συνδυασμού να στηρίζεται στα εξής:
·    Τασσόμαστε ξεκάθαρα  ενάντια στο μνημόνιο και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα και την αυτοδιοίκηση.
·    Αναφερόμαστε ξεκάθαρα στην ανάγκη  πολιτικής ανατροπής της σημερινής κατάστασης και των αιτιών που την δημιούργησαν.
·    Πιστεύουμε απόλυτα  στη δύναμη της κοινωνίας, τις αρχές της διαφάνειας και της δημοκρατίας
·         Είμαστε το αντίπερα άκρο, φθαρμένων πολιτικών δυνάμεων που ευθύνονται για το που και πως φτάσαμε ως εδώ σήμερα, που έχουν προτεραιότητα τις  πελατειακές σχέσεις και την συντήρηση ενός μηχανισμού που στα μυαλό του έχει την επαναφορά στις «παλιές του δόξες» . Αλλά και το αντίθετο  ετερόκλητων πολιτικά δυνάμεων που συνεκτικό τους ιστό έχουν την κυριαρχία του «ηγέτη» και την  οπαδική λογική , που πνίγει την δημιουργική δύναμη της συλλογικότητας, χτυπά την διαφάνεια , προωθεί την ευνοιοκρατία.
Επίσης προτείναμε το προγραμματικό πλαίσιο αρχών να είναι:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ


Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, που αποτελούνταν από τους Θεοδώρου Γεώργιο (Αντιπρόεδρο), Γκατζιώνη Βενετία (Γεν. Γραμματέα) και Μπαρδάκη Τριάδα (Μέλος).
Στη συνάντηση εκτιμήθηκαν τα δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί και οι προσπάθειες που απαιτούνται έτσι ώστε πρώτα και κύρια να καταβληθούν τα δεδουλευμένα 14 μηνών στους απλήρωτους εργαζομένους, αλλά και η διερεύνηση πιθανών σεναρίων στη συνέχεια λειτουργίας του εργοστασίου.
Άμεσες προτεραιότητες είναι η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η άσκηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου για τη σωτηρία του εργοστασίου.
Ο βουλευτής Εύβοιας

Δημήτρης Αναγνωστάκης

ΔΗΛΩΣΗ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ μέλος του Π.Γ της Κ.Ε και Υποψήφιου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ» ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ




Το ΚΚΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ και με δεκάδες παρεμβάσεις αυτά τα χρόνια έχουν αναδείξει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στηρίζοντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία δικαιολογία.
Έχουν μεγάλες ευθύνες για την απαξίωση του εργοστασίου και τα προβλήματα των εργαζομένων, για τις αρνητικές συνέπειες που έχει αυτή η κατάσταση στις λαικές οικογένειες σε μια περιοχή με πολύ υψηλή ανεργία .  
Παρά την προσπάθεια αποσιώπησης, είναι αποδεδειγμένο πως η  απαξίωση των εργοστασίων της Αμυντικής Βιομηχανίας έχει τη βάση της στην ενιαία «αμυντική» πολιτική της Ευρωπαικής Ενωσης που προωθεί μέτρα συγκέντρωσης της Αμυντικής βιομηχανίας σε μεγάλους Γερμανικούς, Γαλλικούς κλπ ευρωπαικούς οικονομικούς ομίλους προβλέποντας τη συρρίκνωση, το κλείσιμο η την ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και την απόλυση εργαζομένων. 
Το ΚΚΕ υποστηρίζει πως η «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» ΚΥΜΗΣ παράγει αναλώσιμα  στρατιωτικά υλικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές και άλλα υλικά απαραίτητα για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας και συνεπώς επιβάλλεται να λειτουργήσει κανονικά και να καταβληθούν άμεσα οι οφειλόμενοι μισθοί στους εργαζόμενους.      
Οι Βουλευτές του ΚΚΕ σε πρόσφατη ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ αναφέρει τα ακόλουθα :

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΩΜΑ- ΝΤΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ


                                                                                                17 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναντηθήκαμε πριν από 4 περίπου χρόνια σε μια κοινή προσπάθεια αλλαγής ενός κατεστημένου στην τοπική Αυτοδιοίκηση που είχε βαλτώσει την λειτουργία των Δήμων στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στον πρώην Δήμο Ταμυνέων. Η προσπάθειά μας αυτή ήταν ανιδιοτελής, με όραμα, αξιοπρέπεια, δύναμη,  ένα πραγματικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και ήταν νικηφόρα.
Θελήσαμε με ενότητα και με κοινούς στόχους να λειτουργήσουμε ενιαία για το κοινό καλό, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων του Δήμου μας.
Στο στραγγαλισμό των Δήμων (και του δικού μας) και την οικονομική αφαίμαξη που επέβαλαν τα μνημόνια και οι εφαρμοζόμενες κεντρικές πολιτικές, καταφέραμε να απαντήσουμε με αξιόλογο και αξιοπρόσεκτο έργο σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και βέβαια και στο Αλιβέρι, την έδρα του Δήμου.
Ο Καλλικράτης δημιούργησε, κόντρα στη θέληση των πολιτών, ένα Δήμο-γίγαντα, που τόσο σε θεσμικό όσο και σε χωροταξικό επίπεδο έθετε συνεχώς εμπόδια και συνθήκες ασφυξίας.  Αντιπαλέψαμε πολλά από τα αρνητικά που επέφερε, με όραμα, συνεχή προγραμματισμό κι ένα εκτενές σχέδιο. Θελήσαμε να αναδείξουμε ολόκληρο τον πλούτο και τις ομορφιές του τόπου μας και σε σημαντικό βαθμό  το καταφέραμε.
Συμβάλαμε στην παραγωγή θετικού έργου στους περισσότερους τομείς, στην παιδεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη, τον αθλητισμό, τον εξωραϊσμό των πόλεων και των χωριών του Δήμου μας. Τα έργα είναι πολλά και ορατά σε όλους, αλλά πολύ σημαντικά είναι και  εκείνα που ‘’δεν φαίνονται’’, όπως βιολογικoί καθαρισμοί, ανακύκλωση, κ.α.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ...ΕΡΜΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΛΙΚΙ

Τις τελευταίες μέρες όπως είναι φυσικό ενόψει των δημοτικών εκλογών γίνονται διεργασίες για να ολοκληρωθεί ο σχηματισμός των συνδυασμών ή για να προκύψουν νέοι υποψήφιοι. Τι πιο λογικό και υγιές σε μία δημοκρατική κοινωνία. Γιαυτό είναι τουλάχιστον παράταιρο το παρα-λαλητό ορισμένων  που απειλούν όσους ακούγονται ότι θα κατέβουν στις εκλογές και μάλιστα τους θεωρούν επικίνδυνους αντιπάλους. Οι τοπικές κοινωνίες είναι μικρές και όλοι γνωρίζονται. Το τι έχει  κάνει ο καθένας μπορεί εύκολα να γίνει γνωστό. Εξάλλου μόνο όσοι υπακούουν σε νόμους ομερτά μπορούν και ίσως κατορθώνουν να κρύψουν ένοχα μυστικά. Γιαυτό χρειάζεται ψυχραιμία και δημοκρατικό ήθος. Όσοι μπορούν και κυρίως θέλουν έχουν δικαίωμα να κατέλθουν στις εκλογές και να διεκδικήσουν την νίκη. Εξάλλου τότε έχει νόημα η νίκη. Εάν είναι να κτυπάμε στο καλάμι όλους τους αντιπάλους για να βάλουμε γκόλ τότε το γκόλ είναι κάλπικο. Γιαυτό σύνεση και ψυχραιμία. Όσοι πάντως θίγονται και συκοφαντούνται υπάρχει και ο Εισαγγελέας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καθείς έχει δικαίωμα να σπιλώνει επειδή έχει λεφτά να πληρώνει δικηγόρους. Ψυχραιμία λοιπόν και υπεράσπιση του δικαιώματος όλων να είναι υποψήφιοι και να διεκδικούν το έρμο το δημαρχιλίκι. Μακάρι να κατέβουν δεκάδες για να μπορούμε να επιλέξουμε τον καλύτερο.