Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ κ. ΖΕΜΠΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

28/3/2014
Ο Δημήτρης Κατσούλης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας  με την παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ της οποίας Υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι ο Κώστας Χαϊνάς, ξεκίνησε σήμερα τις συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους της Εύβοιας.
Στις 11 το πρωί συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Χαλκίδας με τον Δήμαρχο κ. Θανάση Ζεμπίλη.  Έγινε ενημέρωση εκ μέρους του Δημάρχου για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης αλλά και τις ευκαιρίες που έχει μπροστά της η Χαλκίδα. Για την αναγκαιότητα να εξασφαλιστούν πόροι προκειμένου να ολοκληρωθεί το Νοσοκομείο της Χαλκίδας, να ενταχθεί και να προχωρήσει η παράκαμψη της Χαλκίδας και να ολοκληρωθούν συντομότατα τα εκτελούμενα έργα  για την ανάδειξη του Πολιτιστικού Κεφαλαίου της πόλης, όπως η Αρέθουσα κ.λ.π. Επίσης συζήτησαν για την πορεία της επίλυσης των πολεοδομικών ζητημάτων στην συνοικία Η΄ καθώς και άλλα τρέχοντα προβλήματα της Χαλκίδας.
Ο Δημήτρης Κατσούλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ενημέρωση και δήλωσε ότι για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ η στενή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου αποτελεί  προτεραιότητα διότι υπάρχει κοινή στόχευση για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Η μητροπολιτική περιοχή της Χαλκίδας  έχει κορυφαία σημασία για την Εύβοια και την Περιφέρεια. Εκτιμά ότι η πόλη τόσο με την ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου όσο και με την ολοκλήρωση των μεγάλων υπερτοπικών υποδομών όπως η παράκαμψη και το Νοσοκομείο μπορεί να μπει σε μία τροχιά κατάκτησης του ιδιαίτερου ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή.
Στην συνέχεια, στις 12.00 το μεσημέρι  ο κ. Κατσούλης συναντήθηκε στο Διοικητήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Θανάση Μπουραντά.
Ο κ. Μπουραντάς ενημέρωσε τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη για να τρέχοντα και σημαντικά ζητήματα της Εύβοιας με ιδιαίτερη έμφαση στους οδικούς άξονες του Νομού. Παρουσίασε αναλυτικά το στάδιο των παρακάμψεων καθώς και των άλλων μελετών των οδικών έργων  καθώς και την προοπτική ένταξης και χρηματοδότησης. Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, στις λιμενικές υποδομές και στο χωροταξικό σχεδιασμό επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι για την ανάπτυξη της Εύβοιας η ολοκλήρωση αλλά και η σωστή εκπόνηση των ΣΧΟΟΑΠ και των ΓΠΣ που βρίσκονται σε εξέλιξη. Συζητήθηκαν επίσης τα ζητήματα της ανεργίας και της παραγωγικής αποδυνάμωσης του νομού.
Ο Δημήτρης Κατσούλης ευχαρίστησε τον κ. Μπουραντά για την εκτενή ενημέρωση και υπογράμμισε ότι  το Νοσοκομείο της Χαλκίδας και οι οδικοί άξονες με προτεραιότητα αντικειμενική στην παράκαμψη της Χαλκίδας είναι τα μεγάλα στοιχήματα της επόμενης περιόδου για τα οποία θα απαιτηθούν  εγρήγορση, κινητοποίηση και σκληρή διεκδίκηση. Πρέπει να γίνει σαφές ότι στην Εύβοια δεν υπάρχουν περιθώρια άλλη υπομονής. Το κράτος χρωστά στην Εύβοια και συνεπώς δεν μπορεί να περιμένει άλλο από τους Ευβοείς παρά την αγωνιστική διεκδίκηση όλων όσων δικαιούται ο νομός. Ανέφερε ότι το ζήτημα των διοδίων στο Σχηματάρι Χαλκίδα είναι η πρώτη ευκαιρία για να το καταλάβουν αυτό όλοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτό από την Εύβοια να πληρώνουν οι Ευβοείς όταν το Κράτος δεν έχει φτιάξει τους δρόμους της Εύβοιας.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: ΝΑΙ ΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΚΑ-ΣτΕ
ΕΔΡΑ:Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1& ΑΓΓ. ΓΟΒΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ 34100 ΤΗΛ:22210-20509 www.epka-ste.gr MAIL:info@epka-ste.gr Α.Μ. Ενώσεων Καταναλωτών 41/2011
Χαλκίδα 28-3-2014

Οι  Έλληνες  καταναλωτές  πιστεύουν  πως  η ποιότητα του ελληνικού  γάλακτος  είναι πολύ καλή  και  γι’αυτό  θα πρέπει  να ενισχυθούν οι   κτηνοτρόφοι μας  να αυξήσουν  την παραγωγή τους  για να μπορούν  τουλάχιστον  να καλύψουν  τις ανάγκες της  εσωτερικής αγοράς σε γάλα και προϊόντα γάλακτος. 
Αυτοί που μας κυβερνούν θα μπορούσαν   πριν πέντε χρόνια να ισχυρισθούν  ότι  αγνοούσαν  την ανάγκη  ενίσχυσης του  πρωτογενούς  τομέα  και την σημασία του για την  εθνική οικονομία . Σήμερα, μετά το ναυάγιο της πολιτικής τους  και την εξέλιξη των πραγμάτων  δεν μπορούν  επ’ουδενί να επικαλεστούν  άγνοια , αλλά περισσότερο φαίνονται  στα  μάτια μας ως  τρομοκρατημένοι και  εκβιαζόμενοι  από  το «Διευθυντήριο».
Ως ΕΠΚΑ-ΣΤΕ είμαστε  αντίθετοι  με την ταχτική των  βόρειο-ευρωπαϊκών   βιομηχανιών γάλακτος  και των χονδρεμπόρων –εισαγωγέων,  που προσπαθούν  με αθέμιτο  τρόπο  να υπηρετήσουν  τα οικονομικά τους συμφέροντα,  σε βάρος της ποιότητας  ενός  αγαθού βασικής διατροφής  με σοβαρή  διακινδύνευση  της  υγείας των  συμπολιτών μας .
Ο πόνος για τον καταναλωτή, δεν εξαντλείτε στην απελευθέρωση των ημερών παραμονής του γάλακτος στο ράφι μετά από υψηλή θερμική παστερίωση,(άρα προϊόν χωρίς ουσία)  αλλά από πραγματικούς ελέγχους στο κύκλωμα από τον κτηνοτρόφο μέχρι το ράφι του S/M. Αλλά ποιος τολμά να κάνει κάτι τέτοιο;

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΟΥΣΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                              28-3-2014

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Ο Συνδυασμός ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, σας προσκαλεί το Σάββατο 29 Μαρτίου   και ώρα 7 μ.μ. στην επίσημη έναρξη του εκλογικού μας αγώνα και στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου που βρίσκεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Αλιβέρι.
Θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος αγιασμός και η ομιλία του   Δημάρχου  Κύμης - Αλιβερίου. Σας περιμένουμε όλους να δώσουμε ένα βροντερό παρών γιατί  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!
Ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων και  Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου
Δημήτρης Γ. Θωμάς


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ


Το Γενικό Λύκειο Αυλωναρίου σας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Απριλίου και ώρα 19:00 σε ένα μικρό οδοιπορικό, με κείμενα, μουσική και ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας που ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου. Εκδήλωση για το Πάσχα από το Γενικό Λύκειο Αυλωναρίου
Εκδήλωση για το Πάσχα από το Γενικό Λύκειο Αυλωναρίου
Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΓΕΛ Αυλωναρίου.
Με εκτίμηση,
Ο υπεύθυνος της εκδήλωσης  Αστέριος Ι. Καραγιοβάννης (ΠΕ01-Θεολόγος)
Η Διευθύντρια Αικατερίνη Κοτρόζου (ΠΕ04-Φυσικός)



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                   28/3/2014

Μεγάλη συγκέντρωση στελεχών του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου πραγματοποιήθηκε στις 7:30 το βράδυ της Πέμπτης 27 Μαρτίου στο Αυλωνάρι. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 200 στελέχη του συνδυασμού, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, μετέφερε το ενθουσιώδες κλίμα από τις πρώτες προεκλογικές συγκεντρώσεις του συνδυασμού, τονίζοντας ωστόσο ότι «βρισκόμαστε 7 εβδομάδες  πριν τις εκλογές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουμε».
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου αναφέρθηκε στο βασικό χαρακτηριστικό του συνδυασμού που είναι η υπερκομματικότητα, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός αυτός ξεκίνησε και παρέμεινε υπερκομματικός επί 13 χρόνια, ενώ κάποιοι άλλοι εμφανίζονται τώρα ως υπερκομματικοί, εξ ανάγκης, καθώς τα κόμματα βρίσκονται σε δυσμενή θέση.
Επίσης, ο Δ. Θωμάς ανέφερε ακόμη ότι:

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ» ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ του ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛ γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Εύβοιας του ΚΚΕ και Υποψήφιου ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Το ΚΚΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ και με δεκάδες παρεμβάσεις αυτά τα χρόνια έχουν αναδείξει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στηρίζοντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία δικαιολογία.
Έχουν μεγάλες ευθύνες για την απαξίωση του εργοστασίου και τα προβλήματα των εργαζομένων, για τις αρνητικές συνέπειες που έχει αυτή η κατάσταση στις λαικές οικογένειες σε μια περιοχή με πολύ υψηλή ανεργία .  
Παρά την προσπάθεια αποσιώπησης, είναι αποδεδειγμένο πως η  απαξίωση των εργοστασίων της Αμυντικής Βιομηχανίας έχει τη βάση της στην ενιαία «αμυντική» πολιτική της Ευρωπαικής Ενωσης που προωθεί μέτρα συγκέντρωσης της Αμυντικής βιομηχανίας σε μεγάλους Γερμανικούς, Γαλλικούς κλπ ευρωπαικούς οικονομικούς ομίλους προβλέποντας τη συρρίκνωση, το κλείσιμο η την ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και την απόλυση εργαζομένων.
 Το εργοστάσιο  «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» Κύμης, τμήμα της Αμυντικής Βιομηχανίας, διαθέτει υποδομή και έμπειρο εργατικό δυναμικό με εξειδίκευση στην κατασκευή αναλώσιμων ειδών των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ των οποίων αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές βιολογικού - χημικού πολέμου και γενικότερα στρατιωτικές στολές.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ

                                       
                                        Αναγνωστάκης Δημήτρης

                                            Βουλευτής Εύβοιας     
                                                                                               Χαλκίδα, 27/03/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το σωματείο εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποβλέποντας σε μια συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου.
Με την παρέμβαση του Δημήτρη Αναγνωστάκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  του  πρόεδρου του Σωματείου Εργαζόμενων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης κ. Θεοδώρου με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. κ. Οικονόμου και με την παρουσία του βουλευτή.
Ο πρόεδρος των εργαζόμενων έθεσε προς τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου, όλους τους προβληματισμούς των εργαζόμενων, για το μέλλον της εταιρείας που απασχολούνται, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου, υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η δέσμευση για πραγματοποίηση συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου.

Η Δημοκρατική Αριστερά, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάι των εργαζόμενων της Ηλεκτρομηχανικής και θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις της για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, συμμετείχε σήμερα στην Ημερίδα που οργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Ο ρόλος του διαμεσολαβητή/συντονιστή στη σχολική ένταξη των παιδιών Ρομά: Εμπειρίες & προοπτικές».
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην ημερίδα ο υφυπουργός παρουσίασε τη δέσμη δράσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο για την καλύτερη δυνατή πρόσβαση και ένταξη στο σχολείο της νέας γενιάς Ρομά, επιβεβαιώνοντας την ευαισθητοποίηση του υπουργείου στο θέμα. Ειδικότερα, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας μεταξύ άλλων:
- Συμμετέχει με εκπροσώπηση στη Συντονιστική Διυπουργική Επιτροπή για την εξειδίκευση της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά
- Συνεργάζεται στενά με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε δράσεις υποστήριξης των σχολικών εγγραφών και φοίτησης των μαθητών Ρομά, με στόχο την καταπολέμηση της σχολικής διαρροής, τη διδακτική ενίσχυση των μαθητών Ρομά, την άμβλυνση στο γενικό πληθυσμό των αρνητικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων και τη διαμόρφωση θετικής εικόνας και στάσης για τους Ρομά.
- Υλοποιεί δράσεις για τη διδακτική υποστήριξη μαθητών, όπως Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π. και Ενισχυτικά Φροντιστηριακά Τμήματα Ζ.Ε.Π. Μάλιστα, συγκρίνοντας τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014, διαπιστώνεται ότι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής για παράδειγμα υπάρχει αύξηση της τάξης 75% στον αριθμό των ιδρυμένων και λειτουργούντων Τάξεων Υποδοχής Ζ.Ε.Π. και 32,7% στους φοιτώντες σε αυτές μαθητές.

- Με εγκύκλιο που εξέδωσε το Νοέμβριο του 2013, «διευκολύνεται» η ένταξη των παιδιών Ρομά στις σχολικές τάξεις, όπως για παράδειγμα με το να γίνονται δεκτά τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό είτε είναι γραμμένα σε μητρώα ή δημοτολόγια είτε όχι ή με το να μην παρακωλύεται η εγγραφή του μαθητή λόγω έλλειψης πιστοποιητικού μόνιμης κατοικίας ή αν δεν έχει την απαιτούμενη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΤΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΟΥΣ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                       27-3-2014



Σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, ανήγγειλε το μήνυμα της νίκης του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου» στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου ο   Δήμαρχος   Δημήτρης Θωμάς.  Πολύς  κόσμος επεφύλαξε ενθουσιώδη υποδοχή στον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου, ο οποίος την Τετάρτη 26 Μαρτίου πραγματοποίησε δύο προεκλογικές ομιλίες, στο Βίταλο (6 μμ) και τους Ανδρονιάνους (8 μμ).
Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στο έργο που επιτελέστηκε τα 3,5 προηγούμενα χρόνια στην περιοχή, δίνοντας μεγάλο βάρος στην διατήρηση των Δημοσίων Υπηρεσιών, τα έργα υποδομής, την αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων χρηματοδότησης αλλά και την προώθηση των μεγάλων στόχων, που είναι το Λιμάνι της Κύμης, το σπίτι – μουσείο και το Ινστιτούτο Παπανικολάου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και άλλα.
«Είμαστε μαζί σας  συνεχώς τα 12 τελευταία χρόνια, και στις χαρές και στις λύπες. Δεν ήρθαμε παραμονές εκλογών να παραστήσουμε τους σωτήρες» είπε ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς και συμπλήρωσε: «Καταφέραμε να κρατήσουμε τον Δήμο όρθιο μετά τον Καλλικράτη και να παράγουμε έργο, κάτι που ελάχιστοι δήμοι στη χώρα το κατάφεραν».
Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση ο κος Θωμάς τόνισε ότι ήταν απούσα όλα αυτά τα χρόνια και από την λειτουργία του Δήμου αλλά και από τα χωριά και τους Δημότες. Ακολουθώντας τακτική μηδενιστική και απαξιωτική, χωρίς να καταθέσει την παραμικρή πρόταση. Επιλέγοντας μόνο να βάζει τρικλοποδιές και εμπόδια

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
τηλ επικοινωνίας : 6978017641, 6942875947
Χαλκίδα 26/3/2014

Δελτίο Τύπου
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί τα μέλη της, τους εργαζόμενους και τους άνεργους από τους κλάδους του εμπορίου και του τουρισμού, τα σωματεία που έδειξαν την αλληλεγγύη τους και το προηγούμενο διάστημα, να βρεθούν αύριο Πέμπτη 27/3/2014 στα δικαστήρια της Χαλκίδας, 9πμ, στη συγκέντρωση συμπαράστασης για την εκδίκαση της υπόθεσης συνδικαλιστικής απόλυσης της προέδρου της Ένωσης από τον Ιούλη του 2013.  
Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη συνδικαλίστρια. Η εργοδοσία θέλει να στείλει μήνυμα προς όλους τους εργαζομένους ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να δεχθούν τις συνθήκες γαλέρας που επιβάλουν. Με την απόλυση της προέδρου θέλει να δείξει πυγμή και να παραδειγματίσει.
Να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους!
Η συμπεριφορά του εργοδότη δεν είναι ούτε μεμονωμένη ούτε εξαίρεση. Η απελευθέρωση των ωραρίων, οι εξοντωτικές συνθήκες, η απλήρωτη εργασία είναι επίσημη κατεύθυνση και πολιτική της ΕΕ για όλους τους εργαζόμενους και ειδικά για τον κλάδο του τουρισμού. Υπήρχε πολύ πριν την κρίση και τα μνημόνια. Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τον «μονόδρομο» της ΕΕ, αυτής της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που στηρίζουν και το ξενοδοχειακό κεφάλαιο. Ευθύνες έχει επίσης ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός (παλιός και «νέος») που στήριξε και στηρίζει τη λεγόμενη «υγιή επιχειρηματικότητα» και «ανταγωνιστικότητα». Επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα σημαίνει σφαγιασμό και του παραμικρού εργασιακού δικαιώματος. Αυτή την «ανταγωνιστικότητα» πληρώνουμε σήμερα.
Κανένας εργαζόμενος να μη φοβηθεί! Κανένας μόνος του!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 27/3/2014 9ΠΜ
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΤΗ ΛΑΜΠΟΥΣΑ


ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣ
Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί την κορυφαία στιγμή στη μακρόχρονη πορεία των αγώνων του ελληνικού λαού για ελευθερία  και ανεξαρτησία. Οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν για την Ελευθερία έχοντας για βασικό  τους όπλο την ενότητα και την μεγάλη δίψα τους για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!Η χώρα μας διανύει τον 4 χρόνο μια βαριάς και επώδυνης κρίσης. Μιας κρίσης που πλήττει τους εργαζόμενους ,τους  μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους ,τους αγρότες και κυρίως τους νέους της πατρίδας μας.
 Η Ημέρα αυτή μας διδάσκει πως αν έχεις έναν στόχο ,θάρρος και αποφασιστικότητα, τελικά, τον πετυχαίνει παρά τις όποιες δυσκολίες! Σήμερα λοιπόν χρειάζεται ένας νέος εθνικός στόχος. Ένας στόχος ανάκτησης της οικονομικής αξιοπιστίας και ισοτιμίας που θα μας οδηγήσει  μετά από επτά χρόνια ύφεσης και ανεργίας στην οριστική έξοδο από το μνημόνιο.
Για να ολοκληρωθεί  όμως αυτή η επώδυνη προσπάθεια θα πρέπει το σύνολο του πολιτικού μας κόσμου να μας διασφαλίσει το αυτονόητο .. την  ΕΘΝΙΚΗ  ΜΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ!!! Μακριά από ψευδαισθήσεις, ανύπαρκτα εναλλακτικά σχέδια, λαϊκισμούς και εμπρηστικούς διαξιφισμούς .Μόνο με ενότητα και ομοψυχία όπως και τότε θα καταφέρουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα νέο στρατηγικό πλαίσιο που θα έχει σαν επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του.
Όλοι μαζί ενωμένοι ξεπερνάμε τις δυσκολίες και κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον!! Ένα μέλλον που δικαιούμαστε και αξίζουμε όλοι οι Έλληνες .
Για την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο Γραμματέας Χ. Καραβας

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ


Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι
Η συμμετοχή μου στην περιφερειακή παράταξη των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ είναι αποτέλεσμα σοβαρού προβληματισμού που κατέληξε σε Απόφαση πολιτικής ευθύνης.
Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ φέρνουν το καινούργιο στην «πολιτική κοινωνία» της Περιφέρειας. Προοδευτική πολιτική αντίληψη, αποδεδειγμένη γνώση, εμπειρία βγαλμένη μέσα από τους αγώνες στην κοινωνία των πολιτών, εμπειρία βγαλμένη από την επιστημονική, επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα, μέσα από την καθημερινή αγωνία του κόσμου της εργασίας και της παραγωγής. Στον κόσμο αυτό απευθυνόμαστε, την δική του συμμετοχή επιδιώκουμε, τον δικό του αγώνα μεταφέρουμε και συνθέτουμε σε μία πρόταση σύγχρονης προοδευτικής περιφερειακής διακυβέρνησης.
Γνωρίζουμε την θεσμική και διαχειριστική κατάσταση στην οποία περιήλθε σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κυρίως λόγω των λανθασμένων αντιαναπτυξιακών και αντιαυτοδιοικητικών πολιτικών που ασκήθηκαν από το κεντρικό κράτος στο πλαίσιο της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς και λόγω της ψευδεπίγραφης θέσης της στην κατηγοριοποίηση των Περιφερειών και  λόγω επίσης ενός μοντέλου διακυβέρνησης που πρέπει να αλλάξει. Έχουμε απόλυτη επίγνωση του δυσμενών για την Περιφέρεια προβλέψεων της επόμενης προγραμματικής περιόδου γιαυτό είμαστε αποφασισμένοι να διαχειριστούμε με σύνεση και φειδώ τα λίγα, να αξιοποιήσουμε τις προτεραιότητες που συνάδουν με τις ανάγκες της Περιφέρειας και να αναζητήσουμε, με επιμονή, σχέδιο και ανοικτούς ορίζοντες, νέους πρόσθετους πόρους. Σχέδιο, Διεκδίκηση, Ανοικτοί Ορίζοντες. Αυτό είναι το τρίπτυχο στο οποίο τροχιοδρομείται η πρότασή μας.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΜΗ

foto:http://koumiotis.blogspot.gr/
ΑΛΙΒΕΡΙ
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Λαμία την Δευτέρα 24 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, έγινε η εκδήλωση ανακήρυξης των αντιπεριφερειαρχών για τη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Χαϊνά.
Στην ομιλία του ο Κώστας Χαϊνάς τόνισε :
“Οι περιφερειακές εκλογές του Μαίου έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως γιατί σηματοδοτούν το πέρασμα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην δεύτερη φάση της θεσμικής της ανασυγκρότησης, μετά την πρώτη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου. Γιατί τα θεσμικά ελλείμματα, τα κενά και η σύγχυση που επικρατεί σε πολλά θέματα που απασχολούν τους πολίτες, οι συγκρουόμενες αρμοδιότητες μεταξύ της αιρετής περιφέρειας και της αποκεντρωμένης διοίκησης, οι παρεμβάσεις της κεντρικής εξουσίας στα περιφερειακά πράγματα, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια καθυστέρησης στον θεσμικό εκσυγχρονισμό και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο νέος θεσμός. Από την άλλη πλευρά τα οξυμένα προβλήματα της περιφέρειας, οι ξεχασμένες αλλά απαραίτητες υποδομές, η ανεργία και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων, θέτουν επιτακτικά το πρόβλημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιφέρειας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και κινητοποιώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της”
Παρουσιάζοντας τους υποψήφιους αντιπερειφερειάρχες σημείωσε :
"Στις περιφερειακές εκλογές οι πολίτες έχουν τις εξής επιλογές :