Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Χαϊνάς
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H καταστροφή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, ενός διατηρητέου παραδοσιακού και ιστορικού κτιρίου αλλά και μίας εν λειτουργία εκπαιδευτικής υποδομής συγκλόνισε την ευβοϊκή κοινωνία και ιδιαίτερα τους Κουμιώτες. Η άμεση διερεύνηση των αιτιών  από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής είναι αναγκαία και αναμενόμενη. Παράλληλα όμως, με την αυτονόητη εξασφάλιση των καλών συνθηκών εκπαίδευσης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Σχολείου για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς  και για όσο χρόνο χρειαστεί για την αποκατάσταση του κτιρίου, απαιτείται η άμεση  και χωρίς τις συνήθεις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης και εν συνεχεία η  χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης έτσι ώστε το ιστορικό σχολικό κτίριο να επανέλθει στην αρχική του μορφή, να διατηρήσει χωρίς αποκλίσεις την αρχιτεκτονική του μορφή, την συνδεδεμένη  με την Κύμη και τις γενιές που πέρασαν από τα θρανία του, και εντέλει να ξαναλειτουργήσει  ως κυψέλη μόρφωσης το ταχύτερο δυνατόν. Αυτό το στοίχημα της τοπικής κοινωνίας  πρέπει να έχει την έμπρακτη και αποτελεσματική στήριξη της Πολιτείας  και των αυτοδιοικητικών θεσμών. Για την Αυτοδιοίκηση, τον Δήμο και την Περιφέρεια, είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ξαναδεί η Κύμη το 1ο Δημοτικό Σχολείο όπως ήταν πριν την τραγική καταστροφή. Οφείλει όμως και η Πολιτεία, η Κυβέρνηση, να σπεύσει και να συμβάλει  χωρίς καθυστερήσεις.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν. – Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ


                                                                                                                                                                                Κύμη 3/4/2014
                Την ερχόμενη Τρίτη (8/4/14) «βγαίνουν» σε διαθεσιμότητα όλοι οι οδηγοί ασθενοφόρων  και φύλακες του νοσοκομείου μας, όπως και όλων των νοσοκομείων της χώρας.
                Αυτό πρακτικά σημαίνει:
α) Δραματικό πρόβλημα στη μεταφορά ασθενών, για όσο διαρκέσει η διαθεσιμότητα. Και τούτο γιατί εκτός των άλλων, η περιοχή μας δεν καλύπτεται από το ΕΚΑΒ.
β) Σοβαρό κίνδυνο μετακίνησης, αλλαγής καθηκόντων και εργασιακών σχέσεων, ακόμα και απόλυσης για φύλακες και οδηγούς.
                Κατόπιν αυτών οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Κύμης:
1.            ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο για την εγκληματική προχειρότητα και ανευθυνότητα με την οποία προχώρησαν σε αυτές τις διαθεσιμότητες, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
2.            Για όποιες πρόχειρες λύσεις δοθούν, όσο διαρκέσει η διαθεσιμότητα, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ τους κατοίκους της περιοχής ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιπλοκών και παραπληγιών προκύπτει από λάθη κατά τη μεταφορά των ασθενών από ανειδίκευτο προσωπικό.
3.            ΕΚΤΙΜΑΜΕ ότι οι σημερινές διαθεσιμότητες είναι προπομπός και άλλων διαθεσιμοτήτων – μετακινήσεων, καθώς και της συνεχιζόμενης υποβάθμισης της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης, με:
•             «άδειασμα» των νοσοκομείων από μόνιμο προσωπικό,
•             ατελή κάλυψη των αναγκών με ελαστική – δουλεμπορική εργασία
•             μεταβίβαση των κερδοφόρων τμημάτων των νοσοκομείων σε ιδιώτες
4.            ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων), που με την ανακοίνωσή της στις 31/3/2014, αφήνει οδηγούς και φύλακες να μπουν σε σκληρές κινητοποιήσεις μόνοι τους χωρίς το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων, δίνοντάς τους έτσι «βορά» στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του κόσμου, που δεν θα βρίσκει ασθενοφόρα. Η στάση αυτή φαίνεται να αλλάζει μόνο εν μέρει, μετά τις πιέσεις από πρωτοβάθμια σωματεία.
5.            Εμείς πάντως, όλοι οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης, προχωράμε σε ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο προαύλιο του νοσοκομείου μας, την Τρίτη 8/4/2014 και ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9/4/2014, με αίτημα την άμεση ανάκληση των διαθεσιμοτήτων και επαναπρόσληψη των συναδέλφων οδηγών και φυλάκων.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΜΕ
–             Τα παιδιά μας στην ξενιτιά
–             Φτώχια και ανεργία για όσους μείνουν στον τόπο τους
–             Ανασφάλιστοι, άρρωστοι και ηλικιωμένοι μια ώρα νωρίτερα στον τάφο
                Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν τράπεζες, πολυεθνικές και οι υπάλληλοί τους (ευρωπαϊκές και ντόπιες «κυβερνήσεις» και «μέσα ενημέρωσης»).

ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ

Η ΚΥΜΗ ΘΡΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ "EVIAZOOM" ΣΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΠΑ: ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ Ή ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !



"Προβοκατόρικη (συκοφαντική) ανακοίνωση εναντίον του eviazoom, εξέδωσε το στέλεχος του ΚΚΕ, ονόματι Θανάσης Παππάς, για δημοσίευμα που αναφέρει ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον Δημήτρη Θωμά για Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου, το οποίο δημοσίευμα όμως είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο από άλλα blogs και sites της Εύβοιας, εδώ και 4 μήνες...
Να σημειωθεί, ότι για την συγκεκριμένη ανακοίνωση, έχουν άγνοια τα στελεχή του κόμματος στη Χαλκίδα και ο Θανάσης Παππάς θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα, αν δεν ανακαλέσει μέχρι αύριο (Παρασκευή 4 Απριλίου 2014).
Το στέλεχος του ΚΚΕ, ονόματι Θανάσης Παππάς, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση εναντίον του eviazoom αλλά και του Αλέξανδρου Θεοδώρου, για το δημοσίευμα (στις 2 Απριλίου), που αναφέρει ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον Δημήτρη Θωμά για δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου, το οποίο προερχόταν από το site του Ριζοσπάστη, με ημερομηνία όμως του 2002, όπου μόλις αντιληφθήκαμε το λάθος, η ανάρτηση αφαιρέθηκε, μετά από επικοινωνία που υπήρξε με το συγκεκριμένο στέλεχος, ο οποίος μας ενημέρωσε.
Όμως, το συγκεκριμένο δημοσίευμα με την λανθασμένη ημερομηνία, έχει αναπαραχθεί και υπάρχει στο διαδίκτυο, από άλλα blogs και site της Εύβοιας (Γιώργος Κουτσελίνης κ.λ.π.) εδώ και 4 μήνες αναφέροντας ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον Δημήτρη Θωμά για δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ενώ πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε ξανά σε site αλλά και στο facebook του Αλέξανδρου Θεοδώρου κ.α.."

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ: ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ


Μπαίνω, στην μάχη  των εκλογών  με  την υποψήφια  Δήμαρχο  Κύμης-Αλιβερίου Δέσποινα  Μαρίνου, μπαίνω διότι  έχω και μπορώ πολλά να προσφέρω,  να διορθώσουμε και να αλλάξουμε  πολλά, με μόνο κίνητρο  την δύναμη  για προσφορά.
Ανεξαρτήτου  αποτελέσματός, θα είμαι μαζί σας, θα μάχομαι  όπως όλο  αυτό τον καιρό για  την ασφάλεια  - την ανταποδοτικότητα  κράτους - δημότη -  την  αντικειμενική  σωστή λειτουργία των θεσμών -  την προώθηση  όλων των σημαντικών θεμάτων , που  απασχολούν όλους  μας.
Δεν ήρθα  ως  βιβλικό μάνα εξ '  ουρανού, μάχομαι  και θα συνεχίσω να μάχομαι  για την  σωστή και γρήγορη  λειτουργία , για την επίλυση  προβλημάτων που προκύπτουν, στον τόπο μας, χωρίς φόβο με πάθος θα αγωνιστώ για όλους μας, θα είμαι  όπως και τώρα κοντά σας  χωρίς διαχωρισμούς, με δύναμη προσφοράς  με  πρώτο  παράγοντα τον καθημερινό  άνθρωπο, την δημιουργία.
με τιμή 
Μπ. Γκαρούτσος
πτυχιούχος  Διοίκησης & Διαχείρισης  Έργων
Υποψήφιος  Τ.Σ   Μονοδρίου 
με την  υποψήφια  Δήμαρχο 
Δέσποινα  Μαρίνου

όλοι  μαζί μπορούμε για την '' Ανατροπή ''  

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ



Χαλκίδα 3 Απριλίου 2014
Ο Υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας  κ. Δημήτρης Κατσούλης  επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομο στην Επισκοπή στην Χαλκίδα.
Στη συνάντηση ο κ. Κατσούλης ενημερώθηκε για το σημαντικό κοινωνικό έργο της Μητρόπολης και για τα δύο σημαντικά έργα που έχει προτείνει ο Μητροπολίτης για ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ και τα οποία διαχειρίζεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Για το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης στην Χαλκίδα και για την Αναπαλαίωση του παλαιού Ξενώνα του Προσκυνήματος του Αγίου Ιωάννη Ρώσσου στο Προκόπι και την δημιουργία εκεί του Μουσείου  Μικρασιάτικου Πολιτισμού αναδεικνύοντας τα πολύτιμα κειμήλια που μετέφεραν οι πρόσφυγες  το 1924 και τα οποία παραμένουν αποθηκευμένα.  Το πρώτο έργο πέρασε από αρκετές περιπέτειες αλλά αναμένεται πλέον η επίλυση των προβλημάτων και η έναρξη  της κατασκευής του ενώ  το έργο στο Προκόπι δημοπρατείται συντόμως από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Ο κ. Δημήτρης Κατσούλης εξέφρασε την υποστήριξή του στην  πρόοδο και έγκαιρη ολοκλήρωση αυτών των δύο έργων τα οποία είναι σημαντικά όχι μόνο για την Εκκλησία αλλά και για την  τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Το μεν Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης  θα καταστεί  ένας πολιτιστικός, πνευματικός χώρος  που θα αναδείξει την Χαλκίδα ενώ το Μουσείο Μικρασιάτικου Πολιτισμού στο Προκόπι θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη του Θρησκευτικού και Πολιτιστικού Τουρισμού στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια με σημαντικές προεκτάσεις και σε άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κατσούλης οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και ο Υποψ. Περιφερειάρχης κ. Κώστας Χαϊνάς  υποστηρίζουν την συνεργασία της Περιφέρειας με την τοπική Εκκλησία σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και πολιτιστικής  ανάπτυξης και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούν.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΠΑΣ (ΚΚΕ) ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ EVIAZOOM


Με  ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα  και με  τον χαρακτηρισμό της  προβοκάτσιας απαντάει  το στέλεχος του ΚΚΕ  Θανάσης Παππάς σε  ανάρτηση στο fb που έγινε από τον  Α. Θεοδώρου  την  1η Απρίλη. Η ανάρτηση ήταν  δημοσίευμα του Ριζοσπάστη το 2002 και  την παρουσίασε    το eviazoom  στις 2 Απρίλη 2014 με δικό του προβοκατόρικο τίτλο.
Η  επιστολή έχει ως εξής:
Προς 
Eviazoom.blogspot.gr
Αγαπητοί  κύριοι
Αν το δημοσίευμα στην  ιστοσελίδα σας  που αφορούσε το ΚΚΕ και την στάση του στις δημοτικές εκλογές  στον δήμο Κύμης –Αλιβερίου  είχε ημερομηνία  1/4/2014  θα ήταν ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα και θα σας λέγαμε και χρόνια πολλά  για την γιορτή σας.
Στις  2 του Απρίλη που το δημοσιεύσατε  σας λέμε  απλά ότι είστε 
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ !!!
Τον λογαριασμό από την «αξία του  δημοσιεύματος»  μην ξεχάσετε να τον στείλετε στις 19 του Μάη στον κ. Θωμά  και στον κ. Θεοδώρου που φιγουράρει  στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπουραντά. 
Αφού  σας  αρέσει  όμως να  ψάχνετε   στις παλιότερες  εφημερίδες,  σας στέλνω για το αρχείο σας, χωρίς κανέναν δικό  μου σχολιασμό, μια  φωτογραφία    από την εφημερίδα  «Το ΒΗΜΑ» που δημοσιεύτηκε  στις 20/6/2010  και θα την βρείτε μαζί με το  άρθρο που την συνοδεύει στην  παρακάτω  διεύθυνση.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=338694&wordsinarticle

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Κύμη, 2-4-2014
Αγαπητοί συμπολίτες,
Με αίσθημα ευθύνης και παρακινούμενος από βαθύτατη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κύμης - Αλιβερίου στο συνδυασμό «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», με επικεφαλής τον  Θανάση Μπουραντά.
Θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση που μου έκανε ένας άνθρωπος, ο οποίος διαθέτει εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και γνωρίζει καλά τα προβλήματα ενός δήμου που ταλανίστηκε τα τελευταία χρόνια και σημαδεύτηκε από την απραγία και την αδιαφορία μιας δημοτικής αρχής, η οποία δε λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, αλλά το συμφέρον των «λίγων» και «εκλεκτών» της.
Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερα λάθη και πρακτικές  που υποβαθμίζουν την περιοχή και υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών.
Η συμμετοχή των πολιτών στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πολύ σημαντική, επειδή η δύναμη του πολίτη, είναι η ψήφος που θα λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός στον  Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, δίνοντας την ώθηση να μπουν τα τοπικά δρώμενα σε μία νέα τροχιά ανάπτυξης, μακριά από μικροκομματισμούς και προσωπικά συμφέροντα.
Είναι επιτακτική ανάγκη να βαδίσουμε όλοι μαζί στο δρόμο της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο μας. Ένα τόπο με προοπτική και δυνατότητες που μέχρι σήμερα, παραμένουν ανεκμετάλλευτες.
Μακριά από παθογένειες του παρελθόντος, εμείς οι νέοι άνθρωποι είναι απαραίτητο και αναγκαίο τη δεδομένη στιγμή να συμπορευτούμε με εσάς, τους πολίτες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, έτσι ώστε ο δήμος μας τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει, ένα δήμο ΠΡΟΤΥΠΟ για τα ελληνικά δεδομένα.
Η στήριξή σας θα μου δώσει όλη αυτή τη δύναμη που χρειάζεται, για να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών σας και με αίσθημα ευθύνης να δουλέψω για τον τόπο που μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι όλα αυτά τα χρόνια.
Με εκτίμηση
Αλέξανδρος Θεοδώρου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κύμης-Αλιβερίου


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                               
Η Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε. υλοποιεί στο Νομό μας Πρόγραμμα του Άξονα 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013 (ΕΠ.ΑΛ.) «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ». Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού έχει ανακοινωθεί πρόσκληση του Τοπικού Προγράμματος με τίτλο Τοπικό Πρόγραμμα Αειφόρου Ανάπτυξης Αλιευτικών Περιοχών της Νότιας Εύβοιας και Νήσου Σκύρου (www.evialeaderalieias.gr ).
Το Τοπικό Πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης των επιλεγμένων αλιευτικών περιοχών που θα στηρίζεται στη δημιουργία ενός προτύπου πολυαπασχόλησης και διασύνδεσης των τομέων παραγωγής μεταξύ τους. Το πρόγραμμα ενισχύει με 55% μη αλιείς και 60% αλιείς για την υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων.
Στα πλαίσια αυτών των ενεργειών σας προσκαλούμε σε συναντήσεις ενημέρωσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ                   ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ                                  ΩΡΑ
4/4/2014 ΑΓ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"                                                                                                                                                                                19:00
5/4/2014 ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΜΗΣ             ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ KΥMI PALACE        12:00
5/4/2014  ΟΚΤΩΝΙΑ             ΚΤΙΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΟΚΤΩΝΙΑΣ        19:00
6/4/2014   ΜΑΡΜΑΡΙ           ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ                          12:00
6/4/2014 ΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΥ     18:00

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεν θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις εκλογές του Μαΐου.
Στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου δεν θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος για την περιφερειακή ενότητα Ευβοίας. Εγώ πίστεψα στην αλλαγή, άλλοι δεν την πιστεύουν. Η αλλαγή είναι μία δύσκολη υπόθεση! Δεν αποτελεί ευχολόγιο, ούτε προεκλογικό σύνθημα. Χρειάζεται σύγκρουση με τις εμπεδωμένες αντιλήψεις, τις παλαιοκομματικές πρακτικές και τις τακτικές της κομματοκρατίας. Για να αλλάξει η χώρα πρέπει να αλλάξουμε εμείς.
Είναι, εν τέλει, μία επίπονη διαδικασία σύγκρουσης με τον εαυτό μας, με την καθημερινότητα, με τον τρόπο που μάθαμε να βλέπουμε τα πράγματα. Μπορεί να μη μου επέτρεψαν να δώσω την μάχη, αλλά δεν καταθέτω τα όπλα. Παραμένω πιστός στις ιδέες μου και στρατευμένος στη διαδικασία της πραγματικής αλλαγής. Πιστεύω σε αυτή τη χώρα. Πιστεύω στους συμπολίτες μου. Πιστεύω στις δυνάμεις μας. Πιστεύω στη γενιά μας. Αργά ή γρήγορα το παλαιό καθεστώς θα καταρρεύσει. Και τότε θα έχει σημάνει η δική μας ώρα. Η ώρα της αλλαγής, της δημιουργίας, της αδέσμευτης ένταξης στα πολιτικά δρώμενα.   
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Μανώλης
Πολιτικός Επιστήμων
Υπ. Δρ ΕΚΠΑ


ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

                                              03-04-2014

Διαψεύδουν τον Θανάση Μπουραντά,  εκλεγμένοι και υποψήφιοι   Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι  της αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Με δεδομένο ότι λάβαμε γνώση,  ότι ειπώθηκαν κάποιες ανακρίβειες αλλά και υπερβολές (θέλουμε να ελπίζουμε όχι ηθελημένα) και προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και παραπλανητικών συμπερασμάτων προς τους αναγνώστες και ακροατές των τοπικών ΜΜΕ, τους  κατοίκους  του Δήμου  μας, οφείλουμε  αλλά και υποχρεούμαστε    να αποκαταστήσουμε  άμεσα  την αλήθεια.
Οι είκοσι δύο (22)  υπογράφοντες το παρών κείμενο,  είχαμε θέσει υποψηφιότητα με το συνδυασμό  του Γιάννη Κούκη Δυναμική Πορεία στις εκλογές του 2010.  Ο συνδυασμός δεν έλαβε ποτέ καμία απόφαση για κοινή πορεία ή συνέχεια στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
 Οι υπογράφοντες το παρών,  με αίσθημα υπευθυνότητας   απέναντι στους συνδημότες μας επιλέξαμε  να στηρίξουμε την προσπάθεια του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου,  με  επικεφαλής τον  Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά.
Αποσαφηνίζουμε , ότι  οι όποιες  κινήσεις και  οι όποιες αποφάσεις του Γιάννη Κούκη είναι σεβαστές ,αλλά εκφράζουν μόνον τον ίδιο.
Ζητάμε  επίσης από τον  επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Κ.Μπουραντά να λέει όλη την αλήθεια όταν αναφέρεται στην αντιπολίτευση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και όχι  με τις δηλώσεις του να παραπλανά τους δημότες.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, ο πολιτικός μας πολιτισμός (έστω και σε προεκλογική περίοδο όπου οι φιλοδοξίες συγκρούονται και τα πνεύματα οξύνονται) μας υπαγορεύει και μας επιβάλλει, να εκφραστούμε με νηφαλιότητα, με αυστηρά   τεκμηριωμένο και πειστικό πολιτικό λόγο. 
 Οι υπογράφοντες

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Δήλωση Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Η απαίτηση της Κομισιόν για επιστροφή των 136 εκ. ευρώ που θεωρεί ως κρατική ενίσχυση της ΛΑΡΚΟ αποτελεί πρόκληση για τους εργαζομένους της, γενικότερα το λαό της περιοχής.
Είναι συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συναποφάσισαν με τα επιτελεία της ΕΕ και υλοποίησαν βήμα προς βήμα την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα να τίθεται επί τάπητος η ιδιωτικοποίησή της, χωρίς να έχουν αποκλειστεί τα σενάρια ακόμα και για κλείσιμό της. Αυτούς τους στόχους υπηρετεί και η απόφαση της Κομισιόν που η εφαρμογή της θα σημάνει νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας επιδιώκεται να σφίξει ακόμα περισσότερο η θηλιά στη λειτουργία της επιχείρησης για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της ιδιωτικοποίησής της. Όσοι όψιμα ανακαλύπτουν τώρα την Αμερική, τη στιγμή που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει μέσα στο αίμα του την ανταγωνιστικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την επιδείνωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων της επιχείρησης και του λαού.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Κοινή δήλωση των υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ στη Στερεά Ελλάδα
με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια και τους Δήμους

Στον πόλεμο κυβέρνησης- ΕΕ να σημάνει ξεσηκωμός!
Μονόδρομος η λαϊκή πάλη και αντεπίθεση!


Ο λαός της περιοχής και όλης της χώρας έχει τη δύναμη να πετάξει από πάνω του τα ασήκωτα βάρη που του έχει φορτώσει η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Να αξιοποιήσει την πείρα του και να δει μπροστά. Να μην πέσει στις νέες παγίδες που στήνει η κυβέρνηση, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες για βελτίωση της ζωής του με την εφαρμογή της δοκιμασμένης, επικίνδυνης πολιτικής που διαχειρίζεται τον  καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, καταδικάζοντας το λαό μας σε πολλά δεινά.
Απόδειξη αποτελεί ο νέος γύρος αντιλαϊκής επέλασης με την πολυδιαφημισμένη συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας και το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Τα ψίχουλα του ματωμένου πλεονάσματος που προέκυψε από την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, είναι στάχτη στα μάτια των εργατικών, λαικών οικογενειών.
Ο εμπαιγμός, πάνω στο κορμί των 1.500.000 ανέργων και των οικογενειών τους, αποκαλύπτεται με το μπούκωμα των μονοπωλίων με ζεστό χρήμα για την εφαρμογή των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας, μισής δουλειάς- μισής ζωής χωρίς δικαιώματα αλλά και τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις στο δημόσιο, με τη σχεδιαζόμενη απελευθέρωση των απολύσεων.
Η προκλητική μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, βάζει φωτιά στα ασφαλιστικά ταμεία, και οδηγεί σε μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες και ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες υγείας.
Τα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν για να μείνουν για όσο διαρκεί το μνημόνιο των μνημονίων, οι συνθήκες της ΕΕ που έχουν συνυπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τη σκληρή αυτή πραγματικότητα αποκαλύπτει και η υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τις εργοδοτικές ενώσεις και την υποταγμένη ηγεσία της ΓΣΣΕ, που καθηλώνει τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ μικτά και στα 511 για τους νέους. Συμφωνία που χαιρέτισε η κυβέρνηση καταργώντας, επί πλέον, τις τριετίες και τα επιδόματα  από το 2017, μειώνοντας κατά 50% τις τριετίες στους μακροχρόνια ανέργους. 
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις θέσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων θα γίνει πάνω στην καμένη γη των δικαιωμάτων του λαού μας, που θα ακριβοπληρώσει τις συνέπειες από την απελευθέρωση της αγοράς στο γάλα, ψωμί, φάρμακα, βιβλία.
Όσοι μιλάνε για βελτίωση της ζωής του λαού μέσα στα δεσμά της ΕΕ των μονοπωλίων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως από μια κυβέρνησή μπορούν να βγουν κερδισμένοι και οι επιχειρηματίες και οι λαϊκές οικογένειες, κοροϊδεύουν το λαό. Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, κερδοφορία του κεφαλαίου και συμμετοχή στις ενώσεις του είναι πράγματα ασυμβίβαστα με τα λαϊκά δικαιώματα.

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!! ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ….


Προς αναβολή οδεύουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου μετά το προχθεσινό οριακό αποτέλεσμα στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά ότι σκέφτεται να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές, στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται πολύ κοντά στο να αποφασίσουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και υπο το φόβο της πτώσης της κυβέρνησης, κυρίως λόγω τη αστάθειας του κυβερνητικού εταίρου, του ΠΑΣΟΚ, να προχωρήσουν σε πρόωρες εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.
Στο πλαίσιο αυτό, στην κυβέρνηση επανέρχεται το παλαιότερο σενάριο που θέλει και μεγάλο τμήμα των δημάρχων για παράταση της θητείας από τα 3,5 στα 5 χρόνια, δηλαδή έως τον Οκτώβριο του 2015. Με αυτό τον τρόπο στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως ακόμη κι αν χαθούν οι εθνικές εκλογές θα διατηρηθεί στα χέρια της ΝΔ και, κυρίως, του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται ότι έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, ένας ισχυρός πυλώνας εξουσίας, όπως είναι η τοπική αυτοδιοίκηση.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΟΥΣΑ

Πηγή: EVIAPORTAL
Στη πρώτη μεγάλη συγκέντρωση της "Συμπολιτείας", ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, έκανε αναφορά στις θέσεις και αρχές του συνδυασμού, στο κατάμεστο κέντρο "Λαμπούσα". Ο Θανάσης Μπουραντάς έδωσε ενωτικό μήνυμα στην συγκέντρωση της Συμπολιτείας
Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε τους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχθεί την πρόταση να είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού.
Πολλά νέα και παλαιά στελέχη της πολιτικής ζωής του Δήμου έδωσαν τη παρουσία τους σε ένδειξη στήριξης στο πρόσωπο του Θανάση Μπουραντά.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος έδωσε ενωτικό μήνυμα, τονίζοντας ότι οι διαχωρισμοί και κατηγοριοποιήσεις στους πολίτες θα σταματήσουν και ότι θα επιδιώξει συνεργασία με όλους τους φορείς του Δήμου, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και παρατάξεων.



ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΜΗNΥΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                     31-3-2014

Πετύχαμε στο έργο μας – Πάμε για νέες κατακτήσεις
Γέμισε η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, καθώς περισσότεροι από 700  κάτοικοι του Αλιβερίου,  βρέθηκαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού  ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 29 Μαρτίου στο Αλιβέρι.  Ο κόσμος , οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Τοπικοί  σύμβουλοι με την συμπολίτευση  αλλά και ένα πολύ μεγάλο μέρος από την  αντιπολίτευση, καθώς και  νέα στελέχη  που πρόσφατα προσχώρησαν στο  συνδυασμό,  δήλωσαν όλοι μαζί ένα βροντερό «παρών» στο πλευρό του Δημάρχου.
Ο παλμός της συγκέντρωσης έδειξε ότι οι κάτοικοι του Αλιβερίου,  θεωρούν  επιβεβλημένο να συνεχιστεί η πολιτική των έργων, του νοικοκυρέματος και της αποτελεσματικότητας του Δήμου και πως ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς  και η ομάδα του, έχουν πάρει ήδη πολύ μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη στις εκλογές του Μαΐου.  
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή στο Αλιβέρι, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι: Τα σκουπίδια έπνιγαν τους κατοίκους, ο βιολογικός καθαρισμός δεν λειτουργούσε και τα λύματα έπεφταν απ ευθείας στην θάλασσα, οι κατασχέσεις έτρεχαν, ενώ ο πρώην Δήμος Ταμυναίων χρωστούσε σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, έχοντας παράλληλα 8 μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους στην δημοτική επιχείρηση ύδρευσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΝΟΔΡΥΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΑΣ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Κ’ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ και Ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ  ΜΕ ΘΕΜΑ: « ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΕΛΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΒΟΗΘΕΙΑ;» ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ-ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
ΜΙΧΑΛΑΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
ΚΑΡΒΕΛΗ ΝΕΦΕΛΗ, ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ – ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Το ΔΣ του συλλόγου

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ:ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ: "ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ" ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

     ΣΥΡΙΖΑ
Οργάνωση Μελών Κύμης-Αλιβερίου

«Ανατροπή και Νέα Αρχή»
 με την  Υπ. Δήμαρχο Δέσποινα Μαρίνου και την
ΣΥμπαράταξη ΡΙΖοσπαστικής Αυτοδιοίκησης

Πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου,

Με αίσθημα ευθύνης, αφουγκραζόμενοι τον παλμό της κοινωνίας - όπως εκφράστηκε  στην πολιτική τετράμηνη καμπάνια συζήτησης που πραγματοποιήσαμε στα όρια του Δήμου μας - , και αφού διερευνήσαμε πιθανότητες αυτοδιοικητικών συμπορεύσεων σε καθαρή πολιτική βάση,  ενθαρρύναμε  και σήμερα ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζουμε την πολιτική στήριξη , στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, της Αυτοδιοικητικής  Κίνησης : «ΣΥμπαράταξη ΡΙΖοσπαστικής Αυτοδιοίκησης - Ανατροπή και Νέα Αρχή » , με επικεφαλής την αγωνίστρια της Αριστεράς ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ.
•             Στο πρόσωπο και το ψηφοδέλτιο της Δέσποινας Μαρίνου ο κάθε Αριστερός, Ριζοσπάστης, Σοσιαλιστής, Δημοκράτης, Οικολόγος, Πολίτης του Δήμου μας θα συναντήσει τον εαυτό του : Το «θύμα των μνημονίων». Τους αγανακτισμένους από το  απεχθές δημαρχοκεντρικό μοντέλο και ύφος της εξουσίας που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα στις διάφορες εκδοχές της. Τους άδολους αγωνιστές που το ατομικό καλό το βλέπουν στο κοινωνικά ωφέλιμο «εμείς».
•             Με το ψηφοδέλτιο της Δέσποινας Μαρίνου ΜΠΟΡΟΥΜΕ: Να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά τις άγριες συνέπειες των μνημονίων, καθιστώντας τον Δήμο πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης, κοιτίδα τοπικής πολιτικής έκφρασης και αγωνιστικής δράσης. Να αναδείξουμε τον Δήμο σε πυλώνα της μεγάλης ανορθωτικής αναπτυξιακής προσπάθειας για την Περιοχή μας που αποβλέπει να στηθούμε ως κοινωνία και χώρα στα πόδια μας, να ανοίξουμε προοδευτικούς δρόμους  προς όφελος του λαού μας και κύρια της Νεολαίας μας.
•             Το ψηφοδέλτιο της Δέσποινας Μαρίνου ΕΓΓΥΑΤΑΙ: Στη μάχη που θα δοθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα γύρω από τα επιχειρηματικά συμφέροντα ( Σκουπίδια – RDF – Ενεργειακό Κέντρο – Λιθάνθρακας – Φυσικός Πλούτος )την αντίσταση σε  παλαιοκομματικού τύπου «μηχανισμούς», ένθεν και εκείθεν,  χωρίς οιοδήποτε συνεκτικό πολιτικό επίπεδο αναφοράς στη συγκρότησή τους που εμφανίζονται σαν «κοράκια» διεκδικώντας θέση ισχύος. –  Η δημοτική παράταξη μας έχει πάρει από πολύ νωρίς θέση, και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της. Είναι με τα  κοινωνικά και λαϊκά συμφέροντα των μακρόχρονα αγωνιζόμενων πολιτών και των κινημάτων τους .
Πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου,
Η συλλογική αυτή και μόνο απόφαση εκφράζει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύει κάθε του μέλος. Οποιαδήποτε άλλη, διαφορετική, επιλογή, η συμπόρευση και πολύ περισσότερο η ένταξη  σε αντίπαλα ψηφοδέλτια, συνιστά απολύτως ατομική – προσωπική επιλογή , και δεν υπηρετεί το σημερινό πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς γενικότερα για τη χώρα και ειδικότερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ως τέτοια πιστεύουμε ,πριν από όλα, πως θα αντιμετωπισθεί και θα καταδικασθεί από την κοινωνία, αλλά και ως τέτοια αντιμετωπίζεται στα καταστατικά κομματικά πλαίσια. 


ΑΛΙΒΕΡΙ  29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014