Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ" ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ 20 ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Υποψήφια Δήμαρχος
Δέσποινα Μαρίνου
Αρχιτέκτονας Μηχανικός
Η δημοτική παράταξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ, που αγωνίζεται για την ανατροπή των μηχανισμών που αντιπροσωπεύουν το σάπιο, το παλιό, το φθαρμένο, ανακοινώνει υποψηφιότητες πολιτών που διακρίνονται για το ήθος και τη συνέπεια τους όχι στα λόγια αλλά στα έργα:



-Φρυγανιώτη Βάνα              Αρχιτέκτονας  Εσ.Χώρων-Έμπορος
-Νεάκης Δημήτριος             Εκπαιδευτικός –Υποδ/ντής Γυμνασίου Αλιβερίου
-Θεοδώρου Γιώργος            Συν/χος Εκπαιδευτικός-Πρόεδρος  Σωματείου
                                                  συντονιστικής επιτροπής αγώνα
-Αρβανίτης Τάσος               Εκπαιδευτικός-Δ/ντής 1ου Δημοτικού σχολείου
                                               Αλιβερίου -Πρόεδρος συλλόγου Π/βθμιας Ε.Κύμης
-Ρέτσας Περικλής                Συν/χος ΑΓΕΤ
-Μπερμπάτης Παναγιώτης Συν/χος ΔΕΗ
-Στουπή Ελένη                     Απόφοιτος ΕΜΠ
-Μπάνος Γιάννης                 Γιατρός ακτινολόγος
-Σίμωση Γεωργία                 Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών
-Μαλακτάρης Γιάννης        Αυτοκινητιστής
-Μπαράκος Γιώργος           Γεωργικά Μηχανήματα
-Λάμπρου Θανάσης             Συν/χος ΟΤΕ
-Τζάνου Ελένη                      Νηπιαγωγός-μέλος Δ.Σ συλλόγου Π/βθμιας Ε. Κύμης
-Καράπας Τάσος                  Κτηματομεσίτης
-Ξύγγη /Τσίρμπα Μαριάνθη Συν/χος ΔΕΗ
-Τζόκας Κώστας                 Υπάλληλος υπουργείου Οικονομικών
-Αρβανίτης Νίκος                Μηχανουργός
-Νικολάου Θανάσης            Συν/χος ΔΕΗ
-Μάστορης Βελισσάριος     Χημικός Μηχανικός
-Θαλασσινός Γιώργος         Συν/χος ΑΓΕΤ
Αγαπητοί συμπολίτες, Το παλιό, το φθαρμένο, το σάπιο, ψυχορραγεί. Ας μην αφήσουμε να μας συμπαρασύρουν στον όλεθρο. Αντισταθείτε στις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές των μηχανισμών εξουσίας. Μην τους φοβάστε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ


Ονομάζομαι Μύρκος Δημήτριος και σας αποστέλω αυτό το μήνυμα ως πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Βλασίου του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.Στα έγγραφα τα οποία σας αποστέλλω έχουν παραληφθεί απο την ΔΕΥΚΑ.Σε αυτά παρουσιάζονται εργασίες στη κοινότητα στην οποία είμαι Πρόεδρος ως εξωφληθέντες και οι οποίες δεν έχουν πραγματοποιηθεί.Το συνολικό τους κόστος προσεγγίζει τα 21.000 ευρώ.Πρόκειται για μείζον θέμα, το οποίο μας προσβάλει ως κατοίκους της κοινότητας και για το οποίο ζητάμε απαντήσεις.Επιθυμώ την δημοσιοποίηση του κειμένου αυτού, με σκοπό να λάβει όλη η κοινότητα του Αγίου Βλασίου γνώση του γεγονότος και ελπίζοντας σε μία πειστική δημόσια απάντηση του απερχόμενου Δημάρχου

ΚΑΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ....ή Η ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Το υπέροχο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης , μετατράπηκε σε ερείπια , από την πυρκαγιά,που ξέσπασε την Παρασκευή  4 Απρίλη,το βράδυ
Το αίτιο, μάλλον εμπρησμός , όπως φημολογείται .
Μα ποιο δολοφονικό χέρι διέπραξε αυτό το έγκλημα; Ελπίζουμε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν .  
Το Δημοτικό Σχολείο , κατασκευάστηκε γύρω στο 1870, με σχέδια του εξαιρετικού αρχιτέκτονα Τσίλλερ .
Παρόμοια σχολεία, υπάρχουν σε πολλές περιοχές .
Μαθαίνουμε, ότι χάρη στις προσπάθειες των δασκάλων και του διευθυντή του σχολείου, είχε φτιαχτεί ένα μικρό μουσείο μέσα στο σχολείο, με πολύ παλιές σφραγίδες,παλιά κείμενα, βιβλία κ.α., που και αυτό καταστράφηκε ολοσχερώς .
Γιατί όμως συντελέστηκε αυτή η καταστροφή ;
 Μα, απλούστατα , διότι δεν υπήρχε καμμιά εγκατάσταση πυρασφάλειας στο κτίριο. Ας σημειώσουμε, ότι το κτίριο ήταν πέτρινο, με ξύλινα πατώματα - κουφώματα, και ξύλινη στέγη . Τι απόμεινε μετά τη φωτιά; Μόνο οι πέτρινοι τοίχοι .
Ποιος ευθύνεται γι'αυτή την εγκληματική αμέλεια ; Φυσικά ο υπεύθυνος φορέας διαχείρισης σχολικών κτιρίων δηλαδή ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου. Μάλιστα ο Δήμαρχος είναι μηχανικός και δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια κινδύνου.
Επιπλέον,πριν ένα μήνα, έγινε προσπάθεια εμπρησμού του Γυμνάσιου Κύμης. Ούτε αυτή η ενέργεια δεν αφύπνισε τη Δημοτική Αρχή;
Τα Δημόσια Κτίρια, όπου συναθροίζεται κοινό, απαιτούν ενεργητική πυροπροστασία, με τρόπο που θα προκύπτει από  την αντίστοιχη μελέτη .Και ας μην ενοχοποιούν οι υπεύθυνοι τους δασκάλους και τον διευθυντή του σχολείου, για να κρύψουν τις ευθύνες τους . Και τώρα τι γίνεται ;
Το σχολείο πρέπει να ξαναφτιαχτεί κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιπεριφερειάρχη .
Αφήστε στην άκρη τα έργα βιτρίνας και τα "ταξίματα" και δρομολογείστε εδώ και τώρα μελέτη ανακατασκευής του και εξασφαλίστε άμεση χρηματοδότηση, ώστε τον Σεπτέμβρη να είναι έτοιμο .Στο τέλος της θητείας σας, κάνετε και ένα καλό στον τόπο σας .
Επίσης, δρομολογείστε μελέτες πυρασφάλειας σε όλα τα σχολεία και στα δημόσια κτίρια .
 Χωρίς σχολεία, δεν υπάρχει παιδεία .
Δέσποινα Μαρίνου
 υποψήφια Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ- ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Δέσποινα Μαρίνου γεννήθηκε στο Αλιβέρι το 1952.
Απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ , με ειδίκευση στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική και στην αποκατάσταση πέτρινων κτιρίων , νεοκλασσικών, και μνημείων . Στα πλαίσια αυτά και για την περιοχή της εκπόνησε τις μελέτες "Καταγραφή και Αξιολόγηση των μνημείων της 7ης περιφέρειας του Νομού Ευβοίας" και¨Κοντοσταυλέικα¨ για λογαριασμό των τέως Δήμο Αλιβερίου και Κοινότητας Δύστου .Μελέτησε και πήρε έγκριση από την 23η εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων , για την ανακατασκευή της στέγης της Παναγίτσας στο Αλιβέρι. Συνέβαλλε στην κήρυξη από την εφορεία νεωτέρων Μνημείων του Λιμενοβραχίονα Καράβου σε Νεώτερο μνημείο της ιστορίας μας. Μελέτησε την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Νικολάου Κορακιών , στον Αγιο Λουκά.
Γαλουχημένη με τις αξίες της Αριστεράς και της Κινηματικής Δράσης διετέλεσε ενεργό στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και στην συνέχεια των κινημάτων περιβαλλοντικής προστασίας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής Εναντιώθηκε στην χωροθέτηση του εργοστασίου της ΑΓΕΤ το 1980 ,στο Μηλάκι. Πρωτοστάτησε να μπεί η λίμνη του Δύστου στη συνθήκη RAMSAR. Αγωνίστηκε , μαζί με τους συμπολίτες της,ενάντια στην καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ - αγώνας που συνεχίζεται- και ενάντια στην κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας παραγωγής ενέργειας στο Μηλάκι, που στέφθηκε με επιτυχία. Αγωνίστηκε για την αλλαγή θέσης του εργοστάσιου Φ.Α., όταν αποκαλύφτηκε ότι στη θέση αυτή βρέθηκαν ευρήματα από τους νεολιθικούς μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους.
Eίναι μέλος του δραστήριου συλλόγου Παρέμβαση και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Π.Ο.Λ.Ι.Τ.Η.Σ. στη Περιοχή Αλιβερίου.
Σήμερα, αναλαμβάνοντας την αυτοδιοικητική εκπροσώπηση του πολιτικού χώρου της Αριστεράς που υπηρετεί δηλώνει: "Ο συνδυασμός μας ,"ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Νέα αρχή" ,εμφορείται από νέες ιδέες για την Δημοτική Αρχή . Φιλοδοξούμε , με την στήριξη των πολιτών του Δήμου μας ,να ανατρέψουμε τις "Ναπολεόντιες" και αυταρχικές συμπεριφορές , που επιδεικνύει η σημερινή Δημοτική Αρχή . Ο Δήμαρχος, δεν εκλέγεται για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών [ ο κύριος Μπουραντάς, υπέγραψε στηνΑΓΕΤ - κόντρα στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που εξυπηρετούσε - την άδεια καύσης του RDF], αλλά για να προστατεύει την υγεία των πολιτών από κάθε είδους ρύπανση.
Η Δημοτική Αρχή, πρέπει να στέκεται αλληλέγγυα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, να κάνει τα πάντα, για την ανακούφισή τους .
Αναλαμβάνουμε δέσμευση , με τους πολίτες αντάμα, να αλλάξουμε ριζικά, το ύφος το ήθος και το περιεχόμενο της εξουσίας .
Ολοι μαζί, μπορούμε, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, για μας και τα παιδιά μας !
Ολοι μαζί, να κάνουμε μια νέα αρχή !
Δέσποινα Μαρίνου Υποψήφια Δήμαρχος 
για το Δήμο Κύμης- Αλιβερίου με τον συνδυασμό 
"ΑΝΑΤΡΟΠΉ-Νέα αρχή"


Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου γινόμαστε μάρτυρες μιας συνεχούς προσπάθειας απαξίωσης στη διαχείριση των απορριμμάτων. Χαρακτηριστικά η κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή του Αλιβερίου είχε σαν αποτέλεσμα πριν λίγο καιρό να καίει για δύο ολόκληρες μέρες φωτιά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ρύπανση της, είδη επιβαρυμένης ατμόσφαιρας του περιβάλλοντος της πόλης. Επίσης η εικόνα από τη χωματερή της Κύμης είναι δραματική. Χαρακτηριστικά φαίνεται από τις φωτογραφίες ότι η χωματερή είναι γεμάτη μέχρι έξω με σκουπίδια με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα, να αδειάζουν έξω στην απέναντι πλαγιά!! Αυτή η πολιτική είναι καταστροφική για το περιβάλλον και την υγεία του λαού.

  Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου που έχουν προσληφθεί, με οχτάμηνη σύμβαση, από το Γενάρη μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει δεκάρα. Αν σε αυτό συνυπολογιστεί ότι όλοι τους έχουν προσληφθεί ως μακροχρόνια άνεργοι όλοι καταλαβαίνουν την κατάσταση που βρίσκονται αυτοί και οι οικογένειές τους. Επίσης είναι γεγονός ότι το πρωί που πηγαίνουν για βάρδια δεν γνωρίζουν αν θα έχουν πετρέλαιο τα απορριμματοφόρα για να ξεκινήσουν για τη δουλειά τους. Ακόμη και η πολυδιαφημιζόμενη ανακύκλωση του Δήμου πνέει τα λοίσθια.

  Η άποψή μας σαν Λαϊκή Συσπείρωση είναι ότι η όλη διαδικασία της απαξίωσης δεν είναι τυχαία από τη Δημοτική Αρχή. Η διαδικασία της απαξίωσης στην αρχή με σκοπό ύστερα την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης έχει γίνει κανόνας. Αν σε αυτό συνυπολογιστεί ότι τέτοιες επενδύσεις χρηματοδοτούνται αδρά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τότε με ασφάλεια μπορεί να εξαχθεί το εξής συμπέρασμα. Το επόμενο διάστημα, μετά τις εκλογές, θα έχουμε εξελίξεις. Η επίσημη πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης για παράδοση σε μονοπωλιακούς ομίλους της διαχείρισης των απορριμμάτων όπως αποδεικνύεται έχει την αγαστή βοήθεια της κατά τα άλλα “ανεξάρτητης” δημοτικής αρχής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ! ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΝΙΚΗΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!"

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                 11/04/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Οι εκλογές θα τελειώσουν από την πρώτη Κυριακή. Είμαστε μπροστά και αυτό το εισπράττουμε από τον κόσμο. Τα μηνύματα νίκης έρχονται από παντού»
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του προς τα στελέχη του συνδυασμού των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 10/04 στο εκλογικό κέντρο της Κύμης.
Είχαν προηγηθεί επισκέψεις του Δημάρχου στον Κρεμαστό, τα Μανίκια και το Μακρυχώρι, όπου ο Δημήτρης Θωμάς και οι συνεργάτες του έγιναν δεκτοί μ’ ενθουσιασμό από τους πολίτες.
«Είμαι κοντά σας για μια ακόμη φορά. Εμείς δεν ερχόμαστε μόνο στις εκλογές. Είμαστε συνεχώς εδώ και λύνουμε προβλήματα» είπε ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο, ασφυκτικά γεμάτο, καφενείο των Μανικίων και συμπλήρωσε:
«Κάποιοι άλλοι που έρχονται τώρα ως σωτήρες, αναλογιστείτε τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, που είχαν τη δύναμη, για την βελτίωση του δρόμου προς το χωριό. Απολύτως τίποτα».
Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του Δημάρχου και στα Μανίκια, ένα χωριό στο οποίο λύθηκαν πάρα πολλά προβλήματα και η συνεργασία του Δήμου με τον πρόεδρο, τους κατοίκους αλλά και τον πολιτιστικό σύλλογο είναι άψογη.
Το καφενείο του χωριού γέμισε ασφυκτικά και οι πολίτες διατράνωσαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν τους ανθρώπους τους οποίους εμπιστεύονται και έχουν σταθεί δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ στην Κύμη, μετέφερε το ενθουσιώδες κλίμα που συναντά παντού, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ θα κερδίσουν τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή και κάλεσε όλα τα στελέχη σε εγρήγορση προκειμένου να διασφαλίσουν και να διευρύνουν την επικείμενη μεγάλη νίκη.

Αύριο, Σάββατο, 12/04 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Κύμης.  

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΕ ΜΑΝΔΡΑΚΙ ΚΑΙ ΝΕΟΧΩΡΙ

                                                                               
                                                                                                11-4-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι των Τοπικών Διαμερισμάτων Νεοχωρίου και Αχλαδερής και των οικισμών Μανδρακίου και Περιβολίων, στον υποψήφιο Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά.
Ο κ. Μπουραντάς, συνεχίζοντας τις περιοδείες του επισκέφθηκε χθες  τα παραπάνω χωριά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, όπου στις συναντήσεις του με τους κατοίκους αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, στον οποίο οι Δημότες επισήμαναν την έλλειψη Στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της περιοχής, την πλήρη αδιαφορία της σημερινής Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τα Τοπικά Διαμερίσματα, την αδιαφάνεια στην λειτουργία  του Δήμου και την απαξίωση των Τοπικών Συμβουλίων.
Από την πλευρά του ο κ. Μπουραντάς, μίλησε για μια νέα αντίληψη στην λειτουργία του Δήμου, για διαδικασίες  διαφάνειας και ελέγχου των πεπραγμένων του Δήμου και για πλήρη αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται πλησιέστερα στον πολίτη.
Ο κ. Μπουραντάς τόνισε πως η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, έχει σχέδιο για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την δημιουργία θέσεων εργασίας για να ξαναβρεί ο τόπος την χαμένη ζωντάνια του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώην Πρόεδροι των πάρα πάνω διαμερισμάτων, αναφέρθηκαν με ιδιαίτερη έμφαση στο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο κ. Μπουραντάς ως Νομάρχης και Αντιπεριφερειάρχης για την περιοχή, αναφερόμενοι στην  άψογη συνεργασία  τους και στα έργα υποδομής που έχει πραγματοποιήσει στα χωριά τους.

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΝΤΟΥΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΟΚΤΩΝΙΑ

Δελτίο Τύπου
  Περιοδεία θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο της Λαικής Συσπείρωσης, με επικεφαλής την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Σοφία Ντούρου και τον υποψήφιο Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, Κώστα Μιχαήλ στην Οκτωνιά, την Παρασκευή 11/4 στις 20.00. Θα καταλήξουν σε ομιλία, σε καφενείο του χωριού.


Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Σας προσκαλούμε σήμερα Τετάρτη 9 Απριλίου στις 19:00 μμ, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου, με θέμα την παρουσίαση της εξέλιξης του έργου των Σχολών  Γονέων στην Εύβοια. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Συμεών Κεδίκογλου, ενώ θα ακολουθήσουν και ομιλίες γονέων για τις βιωματικές εμπειρίες τους σε τμήματα των Σχολών Γονέων.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει αναλυτικά ως εξής:
19:00-19:30 Χαιρετισμός Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων  Συμεών Κεδίκογλου
Χαιρετισμοί Εκπροσώπων Τοπικών Φορέων
19:30-19:45 Ομιλία Υπεύθυνης Έργου κ. Νίκης Γεωργίου με τίτλο: «Η διαχρονική εξέλιξη του έργου Σχολές Γονέων» 
19:45-20:15 Ομιλίες Υπεύθυνου Σχολής Γονέων N. Εύβοιας κ. Ευάγγελου Ι. Χαϊνά και της εκπαιδεύτριας κας Ιωάννας Φουρμούζη με τίτλο: «Παρουσίαση του Έργου στο Ν. Ευβοίας»
20:15-20:40 Ομιλίες γονέων – κατάθεση βιωματικών εμπειριών από την παρακολούθηση τους σε τμήματα Σχολών Γονέων

20:40-21:00 Συζήτηση 

1oΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΜΗΣ: ΑΜΕΣΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                      ΑΛΙΒΕΡΙ   09-04-2014

Είναι γνωστό  σε όλους ότι την Παρασκευή 4 Απριλίου, καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης. Ένα διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και ένα σύμβολο για την τοπική κοινωνία. 
Την ίδια  ημέρα μετά το σβήσιμο της πυρκαγιάς, ο Δήμαρχος  Κύμης – Αλιβερίου  Δημήτρης Θωμάς ξεκίνησε σειρά επαφών προς κάθε κατεύθυνση, με σκοπό την  εξεύρεση πόρων  και κάθε δυνατής βοήθειας για την αποκατάσταση  του τεράστιου προβλήματος που προξένησε  η φωτιά.  Μια φωτιά που έχει προκαλέσει τεράστια ερωτηματικά και απορίες για τα αίτια που την  προξένησαν. Κάτι που οι αρμόδιες υπηρεσίες ερευνούν.
Σε πέντε μόλις μέρες ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του! Ο Δήμαρχος, ως όφειλε δεν άφησε  να  χαθεί ούτε μια μέρα.  Επικοινώνησε με την εφορία Νεοτέρων μνημείων  του Υπουργείου Πολιτισμού και πήρε την έγγραφη άδεια για την καθαίρεση των επικινδύνων υλικών  και τον καθαρισμό του κτιρίου και σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες αυτές.
Ήδη ο Δήμος σε συνεργασία με τον ΟΣΚ και τις τεχνικές Υπηρεσίες  της εφορίας Νεοτέρων μνημείων  ξεκίνησε τις  μελέτες (γεωτεχνική, στατική, αρχιτεκτονική και μηχανολογική)  για την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου, ώστε το συντομότερο δυνατόν να μπορέσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης η κατασκευή.
Την Δευτέρα  7 Απριλίου, σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Κύμης , ο Δήμαρχος και οι γονείς έδωσαν όρκο τιμής για την άμεση αποκατάσταση του σχολείου  και την καθημερινή άσκηση πιέσεων  προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον σκοπό αυτό.
Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αλλαγή διαρρύθμισης στο 2ο Δημοτικό, έτσι ώστε μετά το Πάσχα οι μαθητές να παρακολουθούν κανονικά το πρωί τα μαθήματα τους.  Σίγουρα  δεν είναι η βέλτιστη  λειτουργία  ούτε για τα παιδιά , ούτε για τους δασκάλους, όμως είναι μία  προσωρινή λύση μετά το τραγικό συμβάν.

Ο Δήμαρχος  βρίσκεται καθημερινά στο χώρο του σχολείου, συντονίζοντας προσωπικά τις ενέργειες.   Η Δημοτική αρχή για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται έκτακτες καταστάσεις, σεβόμενη τα παιδιά αλλά και τον πολιτισμό του τόπου μας.  

ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ


Υποψήφια Δήμαρχος
Δέσποινα Μαρίνου
Όλο και πυκνώνουν οι καταγγελίες και οι πληροφορίες, για άσκηση πίεσης, εκβιασμών και απειλών από ορισμένους συνδυασμούς και τους επικεφαλής τους προς τους πολίτες, προκειμένου να συμμετέχουν ως υποψήφιοι, στους συνδυασμούς, ή, στην ακόμα χειρότερη περίπτωση, να τους αποτρέψουν από το να συμμετέχουν στον συνδυασμό μας, «ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ».
Το παλιό, το ξοφλημένο, το σάπιο, ψυχορραγεί. Ακολουθώντας την παλιά, γνώριμη τακτική, τάζει δουλειές, διευκολύνσεις, ευνοϊκή μεταχείριση, βασιζόμενο στις αδυναμίες των πολιτών (οικονομικές, οικογενειακές, ανεργίας κλπ) και προσπαθούν να τους πείσουν ότι αποτελούν τη μόνη λύση των προβλημάτων τους, αν ξαναβγούν στην εξουσία.
Όμως ποιοι είναι αυτοί που εξακολουθούν να θεωρούν τους πολίτες “πελάτες στο μαγαζί του παππού τους”;
Το παλιό, το ξοφλημένο, το σάπιο, που επί σειρά ετών διοικεί το δήμο μας και την Εύβοια συνολικά.
Επαγγελματίες της αυτοδιοίκησης που με αδιαφανή και ρουσφετολογική διαχείριση στους πόρους και συνολικά των θεμάτων, δεν έχουν παρά να επιδείξουν ελάχιστο και μηδενικό έργο, ενώ προεκλογικά έταζαν λαγούς με πετραχήλια.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

Είχε γραφτεί στον τύπο ότι ο κ. Μπουραντάς ελέγχεται από το ΣΔΟΕ. Με την πιό πάνω ανακοίνωση το ΣΔΟΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ανακοινώνει το αποτέλεσματα των ελέγχων και σημειώνει ότι ΔΕΝ διαπιστώνει "προσαύξηση περιουσίας από πηγές που δεν έχουν δηλωθεί ή δεν έχουν φορολογηθεί".


Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών                                        Αλιβέρι, 04-04-2014
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης                                 Αρ. Πρωτ.: 70
Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης                                 
                                                                                             Προς:1) Όλα τα μέλη του                        
                                                                                                       2)MME
Γραφεία Συλλόγου                    
Ταχ.Δ/νση:Παπανικολάου 34                                                                                                                     
Τ.Κ.-Πόλη: 34500  Αλιβέρι                                           
Πληροφορίες: Αρβανίτης Τάσος
Τηλ –Fax: 22230-23318 - 22265



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την ολοσχερή καταστροφή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης από πυρκαγιά, το Δ.Σ. του Συλλόγου επισκέφθηκε με κλιμάκιό του το χώρο και εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την απώλεια των εκπαιδευτικών υποδομών, που εκτός των άλλων, αποτελούσαν αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης της Κύμης και της Εκπαιδευτικής μας Περιφέρειας.
Καλούμε τους υπηρεσιακούς, αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής να συσστρατευτούν στην προσπάθεια άμεσης αποκατάστασης της φοίτησης των μαθητών και στην απρόσκοπτη επαναλειτουργία του διδακτηρίου το συντομότερο δυνατό.
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι εκπαιδευτικοί της Περιφέρειας Κύμης θα συμβάλλουν καθοιονδήποτε τρόπο στην προσπάθεια αυτή.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΕ ΖΑΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟ


Όπως σε όλες τις εκλογικές του μάχες, έτσι και τώρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς, επέλεξε  το χωριό του  ως αφετηρία του προεκλογικού του αγώνα.

Οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα και η συγκέντρωση είχε  φιλικό και οικείο κλίμα καθώς ο αντιπεριφερειάρχης διάλεξε να κάνει μια "off the record"  συνάντηση. Επίσης ανακοινώθηκαν οι μέχρι στιγμής υποψηφιότητες για το τοπικό συμβούλιο Ζαράκων. Κατά το τέλος της επίσκεψης, του δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει με με τα μέλη του Τ.Σ. και τα στελέχη του Πολιτιστικού συλλόγου Ζαράκων και να ακούσει τις προτάσεις του.

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Τ.Γ. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το ΚΚΕ από τις 12 Φεβρουαρίου 2014 έχει ανακοινώσει ότι για το Δήμο Κύμης Αλιβερίου υποψήφιος που στηρίζει είναι ο Κώστας Μιχαήλ. Η οποιαδήποτε διασπορά ψευδών ειδήσεων από τοπικά μέσα ενημέρωσης του διαδικτύου ή ακόμη και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκοπό έχουν να παραπλανήσουν και να αφήσουν υπονοούμενα  για το ΚΚΕ.
Στήνουν  προβοκάτσιες   που ξεκινάνε από αυτούς που θέλουν να ωφεληθούν από αυτές. Από αυτούς που χρόνια τώρα  στα εκλογομαγειρεία τους, μαζί με την προβοκάτσια, έχουν χρησιμοποιήσει τον εκβιασμό, την εξαγορά, το ρουσφέτι  .
Να είναι σίγουροι  όμως ότι θα  πάρουν την απάντησή τους.
Το ΚΚΕ πάντα πορεύτηκε  με καθαρά χαρτιά  κοιτάζοντας στα μάτια τους εργαζόμενους  και τα λαϊκά στρώματα γενικότερα.      
Καλούμε όλους  μέλη, φίλους, ψηφοφόρους, σε επαγρύπνηση και  με μαχητικότητα  έως την ώρα της κάλπης.
Σε  κάθε λαϊκό σπίτι  να φτάσει το μήνυμα :
ΚΚΕ  για τις  Ευρωεκλογές
Γιώργο  Μαρίνο  για την  Περιφέρεια
Κώστα  Μιχαήλ  για τον δήμο  Κύμης -Αλιβερίου.

                                                                                Τομεακό Γραφείο Νότιας Εύβοιας του ΚΚΕ