Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΑΥΡΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΠΡΙΛΗ  ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.00 μμ
Θα μιλήσουν
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΧΡΗΣ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ;

Αγαπητοι Κύριοι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου
Πρίν λίγο καιρό ανακοινώσατε  με «ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ» ότι θα παραλαμβάνατε 2 ολοκαίνουργια απορριμματοφόρα και 400 κάδους που θα χρησιμοποιηθούν για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ .
Παρόλες τις εξαγγελίες ( μάλλον προεκλογικά τερτίπια) όχι απορριμματοφόρα δεν είδαμε αλλά η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών γίνεται (πάνω από ένα μήνα )  μαζί με την αποκομιδή των σκουπιδιών από το ίδιο απορριμματοφόρο.
Ερωτώ :
Για ποιο λόγο πρέπει ο πολίτης να μαζεύει τα ανακυκλώσιμα υλικά όταν αυτά καταλήγουν στην χωματερή μαζί με τα σκουπίδια ;;
Που βρίσκονται τα απορριμματοφόρα τα οποία έχουν δοθεί ως ανταποδοτικά για την ανακύκλωση ;;;(μάλλον θα εμφανιστούν λίγες μέρες πριν τις εκλογές )
Μετα τιμής
Κεχρής Δημήτριος
Κάτοικος οικισμού Διρρευμάτων  της ΔΕ Κονιστρών
Πρωην Πρόεδρος της Τ.Σ Κονιστρών

ΑΧΛΑΔΕΡΗ ΜΑΝΤΡΑΚΙ ΝΕΟΧΩΡΙ: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ  
                       
Εντυπωσιακή  υποδοχή επιφύλαξαν στον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά οι πολίτες στην Αχλαδερή, στο Μαντράκι και στο Νεοχώρι κατά την διάρκεια των προεκλογικών συγκεντρώσεων που έγιναν την Τετάρτη 23/04. 
Μιλώντας  στους  κατοίκους,  ο  Δήμαρχος  έκανε αναφορά στην κατάσταση που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, στην μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων κατά 80% (ΣΑΤΑ) και στην σκληρή προσπάθεια που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή προκειμένου να κρατήσει τον Δήμο όρθιο.
«Με σκληρή δουλειά και αγώνα καταφέραμε ώστε όλος ο Δήμος να λειτουργήσει σαν μια ενότητα. Φροντίσαμε να μην αυξήσουμε τα Δημοτικά τέλη στις δύσκολες εποχές που διανύουμε αλλά να εισπράξουμε τα τέλη που όφειλαν  μεγάλες επιχειρήσεις του Αλιβερίου και δεν τα εισέπρατταν στο βαθμό που έπρεπε, άγνωστο για ποιο λόγο, οι προηγούμενες διοικήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Θωμάς.

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στα έργα που εκτελέστηκαν στην κάθε περιοχή αλλά και σε εκείνα που προγραμματίζονται να εκτελεστούν την επόμενη πενταετία.
Αναφορικά με την αντιπολίτευση, ο Δημήτρης Θωμάς ξεκαθάρισε ότι ήταν απούσα όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ο σημερινός της επικεφαλής Θανάσης Μπουραντάς, παρά το γεγονός ότι ήταν επί σειρά ετών Νομάρχης και Αντιπεριφερειάρχης, έλαμψε όλα αυτά τα χρόνια δια της απουσίας του από την περιοχή.

 «Ο κος Μπουραντάς ήταν απών. Τον καλέσαμε εκατοντάδες φορές και δεν ήρθε ούτε σε μια εκδήλωση, ούτε σε μια κινητοποίηση. Ούτε να καταθέσει ένα στεφάνι σε μια εθνική επέτειο! Πού ήταν όταν κάηκε η περιοχή, το καλοκαίρι του 2012; Ούτε εκπρόσωπο δεν έστειλε. Πού ήταν όταν αγωνιζόμασταν να κρατήσουμε τα Νοσοκομεία και τις Δημόσιες Υπηρεσίες στην περιοχή μας; Απουσίαζε!  Που  ήταν για να αναλάβει πρωτοβουλίες  για τη συνέχιση των έργων του φράγματος στα Μανίκια;  Όσα δεν έκανε τόσα χρόνια ως Νομάρχης και ως Αντιπεριφερειάρχης, μπορεί κανείς να πιστέψει ότι θα τα κάνει ως Δήμαρχος εάν εκλεγεί;» κατέληξε ο Δημήτρης Θωμάς.

Το κλείσιμο των ομιλιών του Δημάρχου έγινε με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού για την αντίστοιχη τοπική κοινότητα.  Ο Δημήτρης Θωμάς στον διάλογο, που ακολούθησε αντάλλαξε απόψεις με τους κατοίκους και απάντησε στα ερωτήματα τους. 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΝΟΝΑ"

Η ΝΟΝΑ


Η ΝΟΝΑ: Ντοκιμαντέρ, Έγχρωμη , Διάρκεια: 105'
Παραγωγή: Ελληνική  Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου
Το Σάββατο 26 Απριλίου
στο
Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου ώρα 7.30μμ
σε μια εκδήλωση που διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Ανατροπή-Νέα Αρχή» στον
Δήμο Αλιβερίου-
Κύμης.
ΣΤΗΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ Ο Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Το νέο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά» είναι ένα ανορθόδοξο βιογραφικό της Άγκελα Μέρκελ. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας δημοσιογράφου Γερτρούδης Χέλερ, που μιλά στην ταινία.

Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ !! Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ!

ΔΗΜΟΣΚΥΜΗΣ–ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                 ΑΛΙΒΕΡΙ 23-4-2014

Επιτέλους εμφανίστηκε η απούσα αντιπολίτευση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, με μια ανακοίνωση που βρίθει ανακρίβειας, λάσπης και παραπλάνησης.
Διαβάσαμε με έκπληξη στα ΜΜΕ ότι εκλεγμένοι σύμβουλοι ή πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή για ανύπαρκτα έργα, υποτιμώντας την νοημοσύνη των πολιτών.
Δηλώνουμε ότι στις δικές μας κοινότητες έχουν εκτελεστεί, κατά την διάρκεια της παρούσης Δημοτικής περιόδου, όλα τα έργα που εμφανίζονται ως εκτελεσθέντα  και τα οποία  εμπεριέχονται στα εγκεκριμένα Τεχνικά Προγράμματα του Δήμου μας  και  της ΔΕΥΑΚΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι οι επιτροπές παραλαβής και ελέγχου οι οποίες τα έχουν παραλάβει,  απαρτίζονται από αιρετούς, αλλά κυρίως  τεχνικούς και υπαλλήλους του Δήμου ή της ΔΕΥΑΚ
Τονίζουμε ακόμη ότι:
1.   Όλα τα έργα εκτελέστηκαν με απόλυτα νόμιμο τρόπο και διαφάνεια.
2.   Όλα τα έργα έχουν τις απαιτούμενες από την νομοθεσία εγκρίσεις, ενώ είναι εγκεκριμένα και από το Δημοτικό Συμβούλιο στην κατάθεση των ετήσιων Τεχνικών Προγραμμάτων σε αυτό. 
3.   Η εκτέλεση έργων μικρού προϋπολογισμού επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και προσδίδει ευελιξία ώστε η λειτουργία των Δήμων να είναι περισσότερο αποτελεσματική. Παράλληλα διασφαλίζει την εκτέλεσή τους από ντόπιους εργολάβους- προμηθευτές, ώστε τα χρήματα να μένουν στην τοπική αγορά.
4.  Η στιγμή που η αντιπολίτευση «θυμήθηκε» να προβεί στην απαράδεκτη αυτή καταγγελία, αποδεικνύει ότι όλα αυτά γίνονται για προεκλογικούς λόγους, ενώ ταυτόχρονα μαρτυρούν το ήθος και το ύφος της εναπομείνασας αντιπολίτευσης.
 Αγαπητοί συνάδελφοι ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα!!!
 Τον Νοέμβριο του 2010  εκατοντάδες συμπολίτες μας, μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εξέλεξαν για να δουλέψουμε για το καλό του τόπου μας. Η δημοτική θητεία που διανύουμε ήταν ίσως η πιο δύσκολη των τελευταίων 30 χρόνων. Μια θητεία λειψή – μόλις 3,5 χρόνια – με πολλά προβλήματα, περικοπές πόρων και υποχρηματοδότηση του Δήμου μας από το κεντρικό κράτος, με ταυτόχρονη αποψίλωση του προσωπικού του. Παρ’ όλες τις δυσκολίες καταφέραμε με όσα μέσα και όποιες δυνατότητες μας παρείχε το θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» να σταθούμε στο πλευρό των δημοτών μας  και να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής τους.
Αρκετοί από εμάς είχαμε εκλεγεί με την σημερινή αντιπολίτευση του Δήμου, γεγονός όμως που δεν υπήρξε εμπόδιο για την άψογη συνεργασία μας με το Δήμαρχο.  Ο Δημήτρης Θωμάς , άνθρωπος της δράσης και του αποτελέσματος, κατάφερε – στην πιο δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά της χώρας και της Αυτοδιοίκησης – να αντιμετωπίσει και να επιλύσει σημαντικά και χρόνια προβλήματα του Δήμου μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις ουσιαστικής ανάπτυξης και προόδου για τον τόπο μας.
Δημιούργησε έναν Δήμο νοικοκυρεμένο, όσο γίνεται πιο οικονομικά υγιή και βιώσιμο, πρωτοπόρο στην ανάπτυξη και λειτουργία δομών κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, «πρωταθλητή» στην ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ και την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.
Η πορεία, το έργο και η διεκδικητικότητα του, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη και εχέγγυα μιας δυναμικής προοπτικής, για όλο το Δήμο  Κύμης – Αλιβερίου και τις κοινότητες που εκπροσωπούμε. 
Οι  υπογράφοντες πρόεδροι     

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

«ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ» Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!


Άρθρο της Δέσποινας Δροσάτου
Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου
με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
Αναδημοσίευση από: www.energoipolitesstereas.blogspot.com  

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η πατρίδα μας, ανάμεσα στις άλλες χώρες της Ευρώπης, είναι μεν μικρή αλλά διαθέτει τεράστιο, αν όχι τον μεγαλύτερο, ορεινό όγκο σε έκταση με πλούσιες ομορφιές και διαδρομές και ταυτόχρονα η χώρα με τη μεγαλύτερη θαλάσσια έκταση σε ακτογραμμές και με παραλίες από τις καθαρότερες και ομορφότερες.
Ο συνδυασμός της τεράστιας ακτογραμμής, των καλών καιρικών συνθηκών και του μοναδικού αρχαιολογικού και φυσικού πλούτου προσφέρει όλα τα εχέγγυα για να γίνει η χώρα μας ο  πιο περιζήτητος προορισμός στον κόσμο.
Το μέγα πλεονέκτημα της Εύβοιας, αν και νησί, είναι ότι η απόσταση από την Αθήνα είναι πολύ κοντινή και περιλαμβάνει στην έκτασή της έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς όγκους πανελλαδικά, με πανέμορφες διαδρομές.
Ταυτόχρονα η Εύβοια διαθέτει τεράστια θαλάσσια έκταση σε ακτογραμμές, με απέραντου κάλλους παραλίες, με το προνόμιο να βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θάλασσες, τον Ευβοϊκό κόλπο και το Αιγαίο.
Με βάση αυτά ως δεδομένα προτείνουμε σε Δήμους αλλά και στην Περιφέρεια να διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα εκδηλώσεις προβολής και ανάδειξης των χώρων πολιτισμού και φυσικού κάλλους που διαθέτει η Εύβοια.
Στόχος αυτών των εκδηλώσεων να είναι :
1.     Να προβάλλουμε και να κάνουμε ευρέως γνωστά τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Περιφερειακής μας Ενότητας (Εύβοιας). Νησί με εύκολη προσπέλαση μέσω θάλασσας ή γέφυρας Χαλκίδας όλο το 24ωρο, βουνό, διαδρομές, θάλασσα, παραλίες, κοντινή απόσταση από Αθήνα κλπ, με σκοπό την πλήρη και ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας.
2.     Να ενεργοποιηθούν διάφοροι σύλλογοι – σωματεία (Ορειβάτες, Ποδηλάτες, περιπατητές, φυσιολάτρες κλπ), που έχουν σχέση με το βουνό, τη θάλασσα, το περιβάλλον, τη φύση κλπ και υπό την αιγίδα των Δήμων να γίνεται μια φορά το χρόνο 2ήμερη, 3ήμερη ή εβδομαδιαία εκδήλωση, με σχετική θεματολογία, αφού δοθεί μια ονομασία η οποία θα προβληθεί στα μέσα επικοινωνίας, προσελκύοντας τουρισμό στην περιοχή μας, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις φυσικές μας ομορφιές στα βουνά, στα χωριά με ειδικές διαδρομές, καθώς και τις πανέμορφες παραλίες μας.
3.     Χάραξη και προβολή σε χάρτες GPS κλπ ειδικών διαδρομών, αφού σημανθούν με την κατάλληλη και από ειδικούς σήμανση, για ποδηλάτες, περιπατητές, ορειβάτες κλπ.
4.     Γενικότερη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών.
5.     Ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με προοπτικές κερδοφορίας κ.α.
6.     Ανάδειξη του πλουτοπαραγωγικού θησαυρού που κρύβεται στην περιοχή μας από τα υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα που παράγονται.
7.     Προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων ανάπτυξης, μέσα από καινούργιες δράσεις στον τουρισμό, με πηγή έμπνευσης το βουνό και τη θάλασσα, κλπ.

Δέσποινα Δροσάτου
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚΑ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Τ.Κ του δήμου Κύμης- Αλιβερίου, που υπογράφουμε το παρόν δελτίο τύπου, λάβαμε πρόσφατα γνώση, μετά από αίτημα που είχε υποβληθεί στο Δήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου τον 10/2012(!!!), των έργων και εργασιών που έχουν εκτελεστεί(;) στα χωριά μας το 2012 και μέρος του 2013 από την ΔΕΥΑΚΑ.
Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε διαπιστώνουμε, ότι ένας μεγάλος αριθμός έργων και εργασιών που φαίνεται ότι έχουν εκτελεστεί και έχουν πληρωθεί δεν έχουν υλοποιηθεί. Μας είναι αδιανόητο να αντιληφθούμε πως είναι δυνατόν να έχουν γίνει προμήθειες υλικών, να έχουν εργαστεί εργολάβοι και μηχανήματα, ενώ το έργο δεν έχει εκτελεστεί.
Για τις εργασίες αυτές, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ίδιος  δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ κος Δημ. Θωμάς, αφού οι εργασίες αυτές κατά το 2012 φαίνεται να έχουν εκτελεστεί με την αυτεπιστασία του ως προέδρου της ΔΕΥΑΚΑ.
Οι μεθοδεύσεις του δημάρχου είναι γνωστές. Πρώτα κάνει τις κατατμήσεις των έργων, έτσι ώστε να μην υπερβαίνουν το ποσό των 7.000 ευρώ, ανά εργασία επεκτάσεων δικτύων ύδρευσης- αποχέτευσης και κατασκευής αγωγών ομβρίων. Μετά προβαίνει σε προμήθειες υλικών, εργασίες εκσκαφής και αποκατάστασης, με ποσά κάτω των 5.000 ευρώ, έτσι ώστε τα εντάλματα να μην πηγαίνουν για έλεγχο στον επίτροπο.
Τεράστιες ευθύνες έχουν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής υλικών, αλλά και καλής εκτέλεσης εργασιών, που είναι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και μέλη του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚΑ, οι οποίοι πιστοποιούν εκτέλεση ανύπαρκτων εργασιών. Πρέπει να σημειώσουμε, ότι σε ερωτήματα που τέθηκαν πρόσφατα στον δήμαρχο, εάν μπορεί να βεβαιώσει το Δ.Σ ότι τα έργα αυτά έχουν εκτελεστεί, εκείνος απάντησε ότι αρμόδιοι για αυτό είναι οι επιτροπές παραλαβών.
Τέλος ευθύνες έχει η Αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας, η οποία επιτρέπει κατά τη συνήθη πρακτική της για το δήμο μας, τις κατατμήσεις έργων και εργασιών και την εκτέλεσή τους με την αυτεπιστασία του κ. Θωμά, χωρίς να ασκεί τον εποπτικό της ρόλο παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει.
Επειδή η υπόθεση αυτή είναι πάρα πολύ σοβαρή και εκφεύγει των «μικρών παρατυπιών» όπως επικαλείται ο δήμαρχος στις τελευταίες προεκλογικές περιοδείες του, είμαστε αναγκασμένοι να το καταγγείλουμε στα θεσμικά όργανα της πολιτείας, τα οποία καλούμε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την επιβεβαίωση των καταγγελλομένων και την επιβολή των εκ του νόμου προβλεπόμενων κυρώσεων.


Κοιν:
1. κ. Γ. Μιχελάκη Υπ. Εσωτερικών
2. κ. Λ. Γρηγοράκο Αναπληρωτή Υπ. Εσωτερικών
3. κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας
4. κ. Λ. Ρακιντζή Γ.Γ. Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημ. Διοίκησης
5. κα. Κ. Γερακούδη Γ.Γ Αποκεντρ. Διοίκησης Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας
6. Μ.Μ.Ε Ν. Εύβοιας
Οι Υπογράφοντες
Δημοτικοί Σύμβουλοι    

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Του Κώστα Δ.
Ένας δημοκράτης πολίτης

Άκουσα ότι ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Μπακογιάννη αφού και τρία πρώην στελέχη του (Σ.Σ.ΛΑΛΑΤΟ: και όχι μόνο) εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιό του και αναρωτήθηκα. Είναι δυνατόν ένας προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης να ψηφίζει Μπακογιάννη; Είναι δυνατόν να αποτελεί προοδευτική επιλογή το ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη; Ε λοιπόν προσωπικά λέω όχι .
Γιατί είναι ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή της παράταξης που έχει τεράστιες ευθύνες για την καταστροφική πορεία της χώρας τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Γιατί αν ψάξεις λίγο τα ψηφοδέλτια του θα βρεις τη βαθιά Νέα Δημοκρατία, της ΟΝΝΕΔ, του κ. Χειμάρα και των άλλων γνωστών στελεχών της πάλαι ποτέ δεξιάς.
Γιατί ο κ. Μπακογιάννης δεν έρχεται από παρθενογέννηση, όσο και αν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα περί νέου. Γιατί το νέο δεν ταυτίζεται με την ηλικία και πολλοί νέοι κουβαλούν παλιές ιδέες. Και ο κ. Μπακογιάννης μέχρι σήμερα δεν έχει αγγίξει καθόλου τα παλιά και κατεστημένα της Νέας Δημοκρατίας που ταλανίζουν τους πολίτες στο Κράτος και στην αυτοδιοίκηση, όπως είναι το ρουσφέτι, τα πελατειακά δίκτυα, η γραφειοκρατία, η αναξιοκρατία, η κομματοκρατία. Αυτές είναι οι γνωστές και αναφαίρετες σταθερές της Νέας Δημοκρατίας που πολιτεύθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα και αν πιστέψουμε ότι ο ίδιος κ. Μπακογιάννης δεν ασπάζεται αυτές τις αρχές τι θα κάνει με τα δεκάδες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έμαθαν χρόνια τώρα να λειτουργούν και να πολιτεύονται με αυτές τις αρχές και συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά του ;
Γιατί ο κ. Μπακογιάννης δεν ήρθε στην Στερεά για να μείνει. Είναι περαστικός απ’ αυτήν γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική του ανέλιξη, όπως κάνει κάθε καλός και προνομιούχος γόνος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας. Το απέδειξε από την πρώτη θητεία του ως Δήμαρχος Καρπενησίου. Δεν πρόλαβε να κλείσει 3,5 χρόνια. Παρότι είχε δεσμευτεί να μείνει Δήμαρχος μόλις τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας και του κου Σαμαρά για τη Στερεά αποφάσισαν Μπακογιάννη, ξεχάστηκαν και οι δεσμεύσεις και όλα. Έτσι θα γίνει και με την περιφέρεια Στερεάς. Το μόνο που ενδιαφέρει το κ. Μπακογιάννη είναι η πολιτική του ανέλιξη. Σήμερα, Δήμαρχος, αύριο Περιφερειάρχης, μεθαύριο Βουλευτής, στην συνέχεια υπουργός και στο τέλος Πρωθυπουργός. Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να σκέφτεται τη Στερεά και τα προβλήματά της όταν έχει άλλες προτεραιότητες ;

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


      22-4-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Η μαζική παρουσία, χθές το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι, των νέων της ευρύτερης περιοχής και η ανταπόκριση τους στο κάλεσμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, σηματοδότησε ελπιδοφόρα το μέλλον του τόπου μας και των ανθρώπων του.
    Οι νέες και οι νέοι, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους, δήλωσαν την απόφαση τους να πάρουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια, συμμετέχοντας ενεργά στα τοπικά δρώμενα, με θέσεις, απόψεις και προτάσεις, που μπορούν να δώσουν διέξοδο στις ανησυχίες τους, στην καθημερινότητα τους και στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας και την τοπική οικονομία.
     Στον διάλογο που αναπτύχθηκε, με τους νεαρούς υποψήφιους της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και τον υποψήφιο Δήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου, Θανάση Μπουραντά, αναφέρθηκαν στο δραματικό περιορισμό των θέσεων εργασίας, στην εντεινόμενη ανεργία, στην ανυπαρξία επενδύσεων, που υποχρεώνουν τους νέους να αναζητήσουν την τύχη τους μακριά από την πατρίδα τους. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η γήρανση του πληθυσμού, η πτώση του βιοτικού επιπέδου, η φτώχεια και ο μαρασμός της περιοχής.
   Υπογράμμισαν ακόμα, την έλλειψη υποδομών στον πολιτισμό, στην διασκέδαση και τον αθλητισμό.

    Από την πλευρά της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, τόνισε πως λύσεις στα προβλήματα της νεολαίας δεν μπορούν να υπάρξουν αν οι ίδιοι οι νέοι δεν συμμετάσχουν ενεργά στο σχεδιασμό της ανάπτυξης της περιοχής, μέσα από θεσμούς που θα διαμορφωθούν στο Δήμο που όλοι οραματιζόμαστε.
     Κάλεσε τους νέους να συμμετάσχουν στην ολοκλήρωση των ΣΧΟΑΠ της περιοχής, μέσω των οποίων θα καθορισθούν οι αναπτυξιακές αιχμές, που θα δώσουν νέα ώθηση στην τοπική οικονομία και ευκαιρίες επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, στους παραγωγικούς τομείς με την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού το οποίο στην περιοχή μας είναι ιδιαίτερα καταρτισμένο.
      Ανέφερε την αναγκαιότητα δημιουργίας στον Δήμο ενός γραφείου ενημέρωσης και αξιοποίησης των επενδυτικών προγραμμάτων για την νεανική επιχειρηματικότητα, που θα συμβουλεύει και θα βοηθά τους νέους να εκμεταλλεύονται τις  ευκαιρίες, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας.
     Οι Νέοι κλείνοντας την συνάντηση έδωσαν ραντεβού για απόψε Τρίτη 22 Απρίλη, στην γιορτή που διοργανώνουν στο Κάραβο, με ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι, δίνοντας έτσι το σύνθημα για την μεγάλη νίκη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, στις εκλογές του Μαΐου.


18 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Υποψήφια Δήμαρχος
Δέσποινα Μαρίνου
Αρχιτέκτονας Μηχανικός
Η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ανακοινώνει υποψηφιότητες πολιτών που πιστεύουν απόλυτα  στην δύναμη της κοινωνίας, τις αρχές της διαφάνειας και της δημοκρατίας και τοποθετούνται στο αντίπερα άκρο φθαρμένων πολιτικών δυνάμεων που ευθύνονται για το πως φτάσαμε ως εδώ σήμερα, που έχουν προτεραιότητα τις  πελατειακές σχέσεις και την συντήρηση ενός μηχανισμού για την επαναφορά του στις «παλιές του δόξες», και βρίσκονται στον αντίποδα  ετερόκλητων πολιτικά δυνάμεων που συνεκτικό τους ιστό έχουν την κυριαρχία του «ηγέτη» ,ο οποίος  πνίγει την δημιουργική δύναμη της συλλογικότητας, χτυπά την διαφάνεια , προωθεί την ευνοιοκρατία.
Καράπα Αγγελική                Υπάλληλος ΕΛΤΑ
Χρόνης Ευάγγελος                Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ-μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Ευβοίας
Τσίρμπας Γεώργιος              Συν/χος ΔΕΗ
Σίμωσης Σταμάτιος              Οικοδόμος
Μαρίνου Ελένη                     Οδοντίατρος
Σμπιλίρης Νικόλαος            Χειριστής Μηχανημάτων
Καρτσαμπά Γεωργία            Ιδιωτική υπάλληλος
Δεμερτζής Άγγελος               Οικοδόμος
Μπερμπάτη Ελένη                Ιδιωτική υπάλληλος
Γλυκός Ταξιάρχης                Φιλόλογος/ Ελαιοχρωματιστής
Θαλασσινού Ευαγγελία       Οικιακά
Καραπετάκος Γιώργος         Ηλεκτρολόγος-Ηλεκτρονικός
Μαρίνου Σοφία                     Άνεργη
Μακρής Σταύρος                   Συν/χος
Γκαρούτσος Χαράλαμπος    Πτυχιούχος ΤΕΙ  Διοίκησης & Διαχείρισης  Έργων
Ρέτσας Κων/νος                     Υπάλληλος ΔΕΗ
Κιούσης Ευάγγελος               Ελεύθερος επαγγελματίας
Νικολάου Τάκης                   Αγρότης

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Κ.Π. Καβάφης - Η Σατραπεία


Τι συμφορά, ενώ είσαι καμωμένος
για τα ωραία και μεγάλα έργα
η άδικη αυτή σου η τύχη πάντα
ενθάρρυνσι κ’ επιτυχία να σε αρνείται·
να σ’ εμποδίζουν ευτελείς συνήθειες,
και μικροπρέπειες, κι αδιαφορίες.
Και τι φρικτή η μέρα που ενδίδεις,
(η μέρα που αφέθηκες κ’ ενδίδεις),
και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα,
και πηαίνεις στον μονάρχην Aρταξέρξη
που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του,
και σε προσφέρει σατραπείες και τέτοια.
Και συ τα δέχεσαι με απελπισία
αυτά τα πράγματα που δεν τα θέλεις.
Άλλα ζητεί η ψυχή σου, γι’ άλλα κλαίει·
τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών,
τα δύσκολα και τ’ ανεκτίμητα Εύγε·
την Aγορά, το Θέατρο, και τους Στεφάνους.
Aυτά πού θα σ’ τα δώσει ο Aρταξέρξης,
αυτά πού θα τα βρεις στη σατραπεία·

και τι ζωή χωρίς αυτά θα κάμεις.