Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΕΚΤΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ. ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

Εκτός εκλογών ο Συνδυασμός "ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ" της Δέσποινας Μαρίνου διότι δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών  στα 11 Τοπικά Συμβούλια που είχε κατεβάσει από τα 45 που είναι  ο συνολικός αριθμός των  συμβουλίων. Αυτό αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι προέκυψε σήμερα κατά την ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο. 
Η απόφαση ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, σε έναν από τους 5 μεγαλύτερους Δήμους της Περιφέρειας και στον δεύτερο σε πληθυσμό Δήμο της Εύβοιας. Ο Συνδυασμός αυτός ήταν πράγματι οριακά συγκροτημένος και καταγράφεται ως αδυναμία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει δημοτικό συνδυασμό στην περιοχή όπου κυρίαρχη κομματική προσωπικότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του κ. Αποστόλου. Η προσφορά της Δέσποινας Μαρίνου αγγίζει συνεπώς τα όρια της κομματικής αυτοθυσίας καθώς το ξεχωριστό πολιτικό και προσωπικό της ήθος και  η αγωνιστική της ιστορία δεν άξιζε τέτοια αντιμετώπιση από τον πολιτικό της χώρο ο οποίος διεκδικεί την εξουσία στην κεντρική και περιφερειακή σκηνή.
Το νέο πολιτικό σκηνικό  αλλάζει πλέον τα δεδομένα στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. 

Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ


Οι περιοδείες των παρατάξεων του κου Θωμά και του κου Μπουραντά καλά κρατούν. Οι χειραψίες συνεχίζονται, τα ρουσφέτια και οι υποσχέσεις κορυφώνονται. Ο εκλογικός αγώνας προς άγρα ψήφων καλά κρατεί…
•             Οι πολίτες όμως ζητούν λύσεις στα προβλήματα τους …
•             Οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Θυμούνται καλά τα πεπραγμένα τετραετιών…
•             Οι πολίτες  απεγνωσμένα διαμαρτύρονται για τα σκουπίδια που καίγονται εδώ και χρόνια στον σκουπιδότοπο Αλιβερίου…
Εδώ και χρόνια τα σκουπίδια καίγονται στη χωματερή Αλιβερίου αλλά ποιος νοιάστηκε παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις συλλόγων, φορέων και πολιτών Ο σκουπιδότοπος (ΧΑΔΑ), καίει αδιάλειπτα ένα μήνα τώρα, εκλύοντας διοξίνες.  Η πυροσβεστική, προσπάθησε να θέσει τέλος στην πυρκαγιά, αλλά απέτυχε, αφού ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να σκεπαστεί με χώμα και μπάζα.  Όμως, η πλαγιά του σκουπιδότοπου είναι σαθρή, από τη χρόνια εναπόθεση σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο φορτηγά, τα οποία κινδυνεύουν να ανατραπούν. Γιατί τόσα χρόνια δεν ανακατασκευάσατε τη χωματερή με πρανή και δρόμο,  κ. Δήμαρχε? Κλείσατε τις χωματερές των γύρω χωριών με αποτέλεσμα όλα τα σκουπίδια να εναποτίθενται και να επιβαρύνουν το, περιβαλλοντικά πολύπαθο Αλιβέρι. Καμία,  μα απολύτως καμία πρωτοβουλία δεν πήρατε, για την επίλυση ενός τόσο  σοβαρού προβλήματος.
Αλλά, γνωρίζουμε, εσείς ασχολείστε με άλλου επιπέδου έργα. Τοποθετείτε αγάλματα  ανάμεσα στα κράσπεδα (Αλιβέρι), κόβετε κυπαρίσσια για να αναπλάσετε πλατείες (Κουτουμουλά), επενδύετε με πλάκες τις, ήδη, στρωμένες πλατείες (Κύμη). Έργα εντυπωσιασμού, έργα βιτρίνας. Για το βασικό πρόβλημα των σκουπιδιών, τι κάνατε;Ανακύκλωση για τους τύπους, μπλε κάδοι, με απ’ όλα, σε ελάχιστα σημεία, ενώ στα χωριά, ακόμα και η έννοια είναι ανύπαρκτη. Και τα πρόστιμα ¨πέφτουν βροχή¨ από την Ε.Ε. , για τη διατήρηση της ανεξέλεγκτης χωματερής.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ.
Υποψήφια Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ,ΜΕΤΕΧΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ακρίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον υποψήφιο Δήμαρχο, Θανάση Μπουραντά αναγνωρίζοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον που επέδειξε, ως Νομάρχης και αντιπεριφερειάρχης, για την λύση των προβλημάτων που απασχολούν τους οικισμούς της Κοινότητας του Μετοχίου.
Σε μια εντυπωσιακή σε συμμετοχή συγκέντρωση , οι κάτοικοι του Μετοχίου, συζήτησαν με τον κ. Μπουραντά για τα προβλήματα τους που απορρέουν από την απομακρυσμένη θέση που βρίσκονται και από τα έντονα φυσικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουν τους χειμερινούς μήνες.
  Τον κ. Μπουραντά καλωσόρισε ο υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος κ. Μαδαρός, ο οποίος αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις του για την επίλυση των προβλημάτων του Μετοχίου με κορυφαίο αυτό της οδοποιίας που έβγαλε το χωριό από την απομόνωση, ενώ έκανε έκκληση στους αντιπάλους για πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα που δεν θα βάλει σε δοκιμασία την κοινωνική ειρήνη.
     Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Μπουραντάς, θυμήθηκε την πρώτη του επίσκεψη στο χωριό , στην οποία είχε δεσμευθεί πως δεν θα ξαναρχόταν αν δεν γινόταν ο δρόμος, επισημαίνοντας πως σήμερα είρθε χρησιμοποιώντας αυτό το δρόμο που έδωσε την δυνατότητα επικοινωνίας με τα αστικά κέντρα του Νομού και τις αγορές για την διάθεση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής που φημίζονται για την ποιότητα τους.
   Ο υποψήφιος Δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα , στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Μετοχίου, στις φυσικές ομορφιές του, στα δάση και τις παραλίες του, στα ποιοτικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ,τονίζοντας πως θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, για την στήριξη και την προβολή τους προκειμένου να παραμείνουν οι κάτοικοι στο τόπο τους, εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης. Ιδιαίτερα για το τελευταίο, είπε πως θα ληφθεί πρόβλεψη για να μην αποκλείεται η περιοχή τους χειμερινούς μήνες, να μπορούν να μετακινούνται στα σχολεία τους οι μαθητές και να επιδιωχθεί η μόνιμη και όχι περιοδική παρουσία αγροτικού ιατρού.
Δήλωσε, πως σε συνεργασία με την περιφέρεια θα επιδιωχθεί η ολοκλήρωση των έργων οδοποιίας, η σύνδεση των οικισμών με την παραλία και η σύνδεση με την Ερέτρια.
Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων και την δυνατότητα που θα αποκτήσουν για την αντιμετώπιση Προβλημάτων της καθημερινότητας. 
Ακολούθησε διάλογος με τους Δημότες οι οποίοι μίλησαν για τα προβλήματα τους και την αδιαφορία της σημερινής Δημοτικής Αρχής για την επίλυση τους.
Τοποθετήσεις έκαναν και οι υποψήφιοι Σύμβουλοι που προέρχονται από την περιοχή, ‘όπως ο κ. Τσαλμάς εκλεγμένος με τον συνδυασμό του κ. Θωμά, ο οποίος αναφέρθηκε στις αντιδημοκρατικές μεθόδους του απερχόμενου Δημάρχου, ο κ. Αμπελιώτης  που τόνισε πως η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι Όραμα,προϊόν της ενότητας της κοινωνίας και εργαλείο για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Τοποθετήσεις στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της περιοχής , αλλά και στην θετική εμπειρία της συνεργασίας τους με τον κ Μπουραντά έκαναν και η κ Χονδρονικόλα, ο κ.Κούκης και ο κ. Κώτσαρης.
Την συγκέντρωση έκλεισαν οι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι καθόρισαν τις προτεραιότητες του χωριού τους και δεσμεύθηκαν πως θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να φανούν χρήσιμοι στο τόπο και τους συγχωριανούς τους.

    

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Ο συνδυασμός των "Νέων Οριζόντων " του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, με σκοπό την ενημέρωση των ετεροδημοτών του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και κατοίκων της Αττικής και όχι μόνο, εν όψη των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανώνει εκδήλωση στο Αμφιθέατρο στο Γκάζι, Πειραιώς 100 (Τεχνόπολις), 118 54, Αθήνα Αττική, την 9η Μαΐου 2014 και ώρα 19.00.
    Βασικός ομιλητής ο σημερινός  Δήμαρχος  και υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς.
    Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει :
    1. Τι παρέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή, με την εφαρμογή του "Προγράμματος Καλλικράτη" και την ενοποίηση των πέντε πρώην Δήμων.
    2. Τι έγινε στο Δήμο από 1ης Ιανουαρίου 2011 μέχρι σήμερα.

    3. Τι θα γίνει την επόμενη πενταετία στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΚΡΙΕΖΑ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Στην εκδήλωση προς τιμή των πεσόντων μεταλλωρύχων, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος των συνταξιούχων των πρώην εργαζομένων στη ΔΕΗ, συμμετείχε ο υποψήφιος με την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς.
 Ο κ. Μπουραντάς, παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνο δέηση,  προς τιμή των μεταλλωρύχων που πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στο παλιό Λιγνιτορυχείο.
Συνεχίζοντας την επικοινωνία και τις επαφές του με τους κατοίκους της περιοχής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου και επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Θανάσης Μποθραντάς, επισκέπτεται σήμερα Σάββατο 3 Μαΐου, στις 7.30 η ώρα το απόγευμα τα Λέπουρα και στις 8 τα Κριεζά .
Στις συναντήσεις αυτές, θα συζητήσει με τους Δημότες τα προβλήματα του τόπου τους και θα καταθέσει τις προγραμματικές θέσεις της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για την ανάπτυξη της περιοχής. 

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης  Κώστας Μιχαήλ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και Κούλα Βρανά του Δήμου Καρύστου
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε το πρωί για την Πρωτομαγιά που διοργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Νότια Εύβοια. Η 1η Μάη είναι ημέρα τιμής για τους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Με δεκαπέντε χρόνια να συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, δεκάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες παρευρέθησαν στη μαζική κινητοποίηση, που έγινε στην κεντρική πλατεία του Αλιβερίου, δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, ενάντια στην ΕΕ, στα μόνιμα μνημόνια και στις απαιτήσεις της αστικής τάξης, τιμώντας τους ταξικούς αγώνες του χτες.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιάννη Θαλασσινό μελος γραμματειας του ΠΑΜΕ Εύβοιας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Παπουτσή Κατερίνα, από την ομάδα της ΟΓΕ Αλιβερίου και εκ μέρους της ΠΑΣΥ, ο Γιώργος Παπαρήγας. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνoυ στο άγαλμα του Λιγνιτορυχου από το Χρήστο Χαρπαντίδη, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΚΤΩΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την μαζική παρουσία τους οι κάτοικοι των κοινοτήτων Ορίου και Οκτωνιάς, του πρώην Δήμου Αυλώνος, έστειλαν το μήνυμα και την βεβαιότητα της νίκης του συνδυασμού ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ , στις Εκλογές της 18ης Μαΐου.
Η εντυπωσιακή σε συμμετοχή παρουσία των κατοίκων των παραπάνω χωριών και ο διάλογος που αναπτύχθηκε με τον υποψήφιο Δήμαρχο, κατέδειξαν την απόφαση τους να κλείσει η παρένθεση που είχε δημιουργήσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, με την απραξία, την αδιαφορία και την περιθωριοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων.  Εξ αιτίας αυτής της πολιτικής, σημαντικά προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων παρέμειναν χωρίς λύση , με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολη η διαβίωση των κατοίκων.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, έδωσε έμφαση στο μοντέλο Δημοκρατικής Διοίκησης του Δήμου, που θα βάζει τον Δημότη στο κέντρο της πολιτικής και θα παρέχει την Δυνατότητα στα Τοπικά Συμβούλια να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τα χωριά και τους κατοίκους τους.
Στις τοποθετήσεις τους οι κάτοικοι της Οχτωνιάς , προέβαλαν τα βασικά προβλήματα του τόπου τους που έχουν να κάνουν με αναπτυξιακές υποδομές, την ποιότητα ζωής και την νεολαία, υπογραμμίζοντας την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής σε αντιδιαστολή με την Νομαρχιακή και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση η οποία έχει κάνει παρεμβάσεις και έχει δρομολογήσει λύσεις.
Ο κ. Μπουραντάς, από την πλευρά του τόνισε πως γνωρίζει τα προβλήματα, έχει κάνει ενέργειες για αυτά και πως σαν Δημοτική Αρχή θα επιδιώξει λύσεις για το αποχετευτικό δίκτυο, το αλιευτικό καταφύγιο , χώρους άθλησης της νεολαίας, τους οδικούς άξονες και την συντήρηση της εγκαταλελειμμένης αγροτικής οδοποιίας.
Από την πλευρά τους, τόσο οι κάτοικοι , όσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της σημερινής αντιπολίτευσης μίλησαν για μια σειρά από έργα τα οποία η σημερινή Δημοτική Αρχή εμφανίζει ότι έχει πραγματοποιήσει ενώ αυτά είτε είναι ανύπαρκτα είτε έχουν εκτελεσθεί από την Αντιπεριφέρεια.
      




ΤΖΙΝΑ ΧΡΟΝΑΙΟΥ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Της ΤΖΙΝΑΣ ΧΡΟΝΑΙΟΥ
Υποψ. Περιφερειακής Συμβούλου  Εύβοιας
Με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
Υποψ. Περιφερειάρχης ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ
Υποψ. Αντιπεριφερειάρχης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Όλοι γνωρίζουμε ότι, ανάπτυξη της οικολογικής γνώσης και εμπειρίας με όλα τα κατάλληλα μέσα ιδίως δε με την καλλιέργεια και διάδοση οικολογικής αντίληψης και συμπεριφοράς προς όλους, τους ευαισθητοποιημένους με τα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, με άμεσο σκοπό την προστασία και τον εμπλουτισμό της χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας, την επαφή του ανθρώπου με την φύση και ο σεβασμός προς αυτήν, θα βοηθήσει τον τόπο να εξελιχθεί περαιτέρω σαν τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός καθώς η τόσο κοντινή μας απόσταση με την Αθήνα, μας κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς.
Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η ενθάρρυνση ενεργειών και δραστηριοτήτων που θα υλοποιούν γενικούς ή ειδικούς οικολογικούς στόχους όπως ενδεικτικά : η προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η ορθολογική κατανομή και διαχείριση των φυσικών πόρων, η διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών, η συμβολή στην ίδρυση και οργάνωση – εποπτεία προστατευόμενων περιοχών, η εισήγηση στις αρμόδιες αρχές θεμάτων προστασίας της φύσης, η εναλλακτική ανάπτυξη, η διεύρυνση και ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου προστασίας του περιβάλλοντος, θα βοηθήσουν την Εύβοια να βγει από το τέλμα των ημερών και να αναδειχθεί σε τόπο έλξης τόσο στον εσωτερικό όσο και γιατί όχι, στον εξωτερικό τουρισμό.
Διαθέτουμε υπέροχες παραλίες, μοναδικές, οι οποίες χρειάζονται πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν και να γίνουν γνωστότερες.
Με βάση αυτά δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε έτσι ώστε η επόμενη Περιφερειακή Αρχή να συνδράμει με κάθε μέσο το τόπο μας, για να αναδειχθεί τουριστικά και πολιτιστικά, καθώς θεωρούμε ότι βρίσκεται κακώς, σε πολλή χαμηλή βαθμίδα σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς της χώρας.

Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                      ΑΛΙΒΕΡΙ 29-04-2014

Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία ανακύκλωσης, ακριβώς επειδή η συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών στο Δήμο υπερέβη κάθε προσδοκία, δώρισε στο Δήμο, με συμβολαιογραφικό έγγραφο,  ένα ολοκαίνουργιο  απορριμματοφόρο αποκομιδής ανακυκλώσιμου υλικού,  το οποίο και παρέδωσε στο Δήμο στις 4-3-14
Ο Δήμος, αμέσως και χωρίς καμία απολύτως χρονοτριβή, στις 7-3-14 υπέβαλλε τα  δικαιολογητικά έκδοσης αδείας κυκλοφορίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα, και παρά τις επανειλημμένες και έντονες οχλήσεις και διαμαρτυρίες του Δήμου, η Αποκεντρωμένη, αδικαιολόγητα, δεν έχει προβεί στη τυπική αυτή πράξη  έγκρισης κυκλοφορίας για, επαναλαμβάνομε, ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο.
Είναι προφανές ότι για την καθυστέρηση  δεν φέρει καμία ευθύνη ο Δήμος, αλλά οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης και η επικαλούμενη υπερβολική εργασία.
Ο Δήμος, την τετραετία αυτή, απέδειξε την σημασία που δίνει στην ανακύκλωση κατόρθωσε, από την μία, με δικά του έξοδα, να αγοράσει κάδους ανακύκλωσης, να τους διασπείρει στο κεντρικό δίκτυο, να μαζεύει τα ανακυκλώσιμα και από την άλλη να προκαλέσει  την προσοχή  της «Εταιρείας Ανακύκλωσης», όπως πιστοποιήθηκε με την δωρεά του ολοκαίνουργιου απορριμματοφόρου, που απεικονίζεται στη φωτογραφία.
Ας ρωτούσε ο συμπαθής δημότης πριν εκφράσει το μένος του, που αποδεικνύεται αναληθές.



Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                         28/04/2014
 Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου και επικεφαλής του  μόνου πραγματικά ανεξάρτητου από κομματικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης- Αλιβερίου» κατέθεσε τον συνδυασμό την Κυριακή 27 Απριλίου στις 1,30μμ, στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας. Πρόκειται για τον  μοναδικό υπερπλήρη  συνδυασμός με 210 άτομα που υποβλήθηκε για το Δήμο, καθότι οι υπόλοιποι υπολείπονται του μέγιστου αριθμού υποψηφίων, που είναι για το Δήμο  210. 
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης ΜΑΪΟΥ 2014
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ: "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΕΜΒΛΗΜΑ: ΕΝΑ ΔΙΚΑΤΑΡΤΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ
                                              
ΘΩΜΑΣ                ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                              
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΥΛΩΝΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ                   
ΕΠΩΝΥΜΟ          ΟΝΟΜΑ               ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ ή ΣΥΖΥΓΟΥ
ΖΕΡΒΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΗΣ)              ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΠΟΥΛΗ             ΣΟΦΙΑ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΤΣΙΡΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ  ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΑΣ             ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΟΘΗΤΑΚΗΣ      ΑΓΓΕΛΟΣ              ΙΩΑΝΝΗΣ
ΡΗΓΑΣ   ΜΙΧΑΗΛ               ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΣΑΜΠΑΝΗΣ        ΝΙΚΟΛΑΟΣ          ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
                               

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον Συνδυασμό ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Νέα Αρχή
Με Υποψήφια Δήμαρχο την ΜΑΡΙΝΟΥ Δέσποινα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ Γεώργιος του Ιωάννη
ΜΑΚΡΗΣ Σταύρος του Δημητρίου
ΝΕΑΚΗΣ Δημήτριος του Κωνσταντίνου
ΞΥΓΓΗ -ΤΣΙΡΜΠΑ Μαριάνθη του Αντωνίου
ΡΕΤΣΑ -ΡΗΓΑ Μαρία του Ιωάννη
ΡΕΤΣΑΣ Κωνσταντίνος του Ιωάννη
ΡΕΤΣΑΣ Περικλής του Κωνσταντίνου
ΣΤΟΥΠΗ Ελένη του Νικολάου
ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ Ευλαμπία(Βάνα) Του Γεωργίου
ΧΡΟΝΗΣ Ευάγγελος του Σταματίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΣΤΙΩΝ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Αναστάσιος του Σταύρου
ΚΑΡΤΣΑΜΠΑ Γεωργία του Γεωργίου
ΜΠΕΡΜΠΑΤΗΣ Παναγιώτης του Αλεξάνδρου
ΣΙΜΩΣΗ Γεωργία του Αθανασίου
ΤΖΟΚΑΣ Κωνσταντίνος του Χαραλάμπους

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ Γεώργιος του Βασιλείου
ΚΑΡΑΠΑΣ Αναστάσιος του Ιωάννη
ΛΑΜΠΡΟΥ Αθανάσιος του Χαραλάμπους
ΜΑΡΙΝΟΥ Ελένη του Ιωάννη
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Νικόλαος του Γεωργίου

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Υποψήφιος Δήμαρχος
Εκλογική Περιφέρεια Αυλώνος
1.            ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Υποψ.Δημ.Σύμβ.(Εκλογ. Περ.  Αυλώνος)
2.            ΚΕΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ                                 »
3.            ΝΤΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ      »
4.            ΞΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                                           »
5.            ΡΗΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ                              »
6.            ΣΑΜΠΑΝΗ- ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ                                           »
Εκλογική Περιφέρεια Δυστίων
1.            ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Υποψ.Δημ.Σύμβ.(Εκλογ. Περ.  Δυστίων)
2.            ΖΥΓΟΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                                 »
3.            ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ                   »
4.            ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ                 »
5.            ΛΑΘΟΥΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ                             »
6.            ΜΑΛΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ                                         »
7.            ΡΑΠΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ                           »
8.            ΡΑΠΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ                                   »
Εκλογική Περιφέρεια   Κονιστρών
1.            ΒΑΡΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Υποψ. Δημ. Σύμβ. (Εκλογ. Περ. Κονιστρών)
2.            ΘΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ                          »
3.            ΚΟΝΤΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ                                              »
4.            ΚΟΥΚΟΥΒΑΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ                             »
5.            ΜΠΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                                             »
6.            ΡΕΤΣΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ                                                »

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ       του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΥΛΩΝΟΣ
                                 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ        του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΛΥΚΟΣ                ΑΝΤΩΝΙΟΣ          του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΚΟΤΣΑΡΗΣ          ΓΕΩΡΓΙΟΣ             του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΟΥΚΗΣ                ΙΩΑΝΝΗΣ            του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ          του ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
ΠΑΠΠΑΣ               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΣΑΠΕΡΟΣ           ΤΙΜΟΛΕΩΝ         του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΦΛΩΡΟΥ-ΠΑΣΣΑ              ΕΛΕΝΗ  του ΙΩΑΝΝΗ
                                 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΝΤΩΝΕΝΑ        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΚΑΝΤΑΡΗΣ          ΝΙΚΟΛΑΟΣ          του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
                                 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ
ΜΑΚΡΥΝΙΚΟΛΑΣ              ΜΑΡΙΟΣ               του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ          του ΙΩΑΝΝΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ          ΝΙΚΟΛΑΟΣ          του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΣΤΑΜΟΥΛΗ        ΣΟΦΙΑ  του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
                                 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΧΛΑΔΕΡΗΣ
ΚΑΡΓΑΣ                ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ          του ΣΤΑΥΡΟΥ
ΜΠΕΝΕΤΟΣ         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΣΑΚΚΑ-ΛΑΜΠΡΟΥ           ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ   του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ        ΛΕΩΝΙΔΑΣ          του ΑΝΔΡΕΑ
                                 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΖΩΝΤΟΥ-ΜΠΑΣΤΟΥΛΗ   ΑΓΓΕΛΙΚΗ             του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΡΟΖΗΣ             ΙΩΑΝΝΗΣ            του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΤΣΙΝΗΣ            ΣΤΑΥΡΟΣ              του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΑΜΠΑΝΗΣ        ΙΩΑΝΝΗΣ            του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
                                 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΚΤΩΝΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       του ΧΑΡΙΛΑΟΥ
ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ      ΕΙΡΗΝΗ                του ΑΝΕΣΤΗ
ΛΑΓΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ              του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΠΑΡΟΛΑΣ       ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     του ΣΤΑΥΡΟΥ