Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ


Αποδείχθηκε πλέον περίτρανα και επίσημα η συκοφάντησή μου από τον κ. Μαρκόπουλο σε εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού EXTRA CHANNEL το 2012.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1721/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο εναγόμενος κ. Μαρκόπουλος είχε σαφή πρόθεση να με εμφανίσει αναμεμειγμένο σε «σκάνδαλα» και στις υποθέσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, πράγμα που δεν επαληθεύτηκε από κανένα στοιχείο. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο κ. Μαρκόπουλος, ως μη εμφανισθείς, δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο περί των παραπάνω, ότι ουδέποτε κλήθηκα  από τις αρμόδιες αρχές που ερευνούσα το περιβόητο «σκάνδαλο» Τσοχατζόπουλου και ότι, αντιθέτως, εγώ όταν μπήκα στον πολιτικό στίβο ήμουν ήδη πετυχημένος επιχειρηματίας, συνεχίζοντας οικογενειακή επιχείρηση και είχα αποκτήσει σημαντική περιουσία.
Κρίνεται, περαιτέρω, ότι ο κ. Μαρκόπουλος γνώριζε την αναλήθεια των γεγονότων που διαδόθηκαν στην εκπομπή που εμφανίστηκε διότι κατάγεται από την ίδια  εκλογική περιφέρεια, ακόμα όμως κι αν την αγνοούσε, ήταν σε θέση να αντιληφθεί την προσβολή της προσωπικότητάς μου, εν τούτοις επιδοκίμαζε και συμπλήρωνε αυτά που λέγονταν από τον δημοσιογράφο κι έτσι εμφανίστηκε να αποδέχεται και να επαληθεύει τους ψευδείς για το πρόσωπό μου ισχυρισμούς.
Με βάση τα παραπάνω, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο κ. Μαρκόπουλος προσέβαλε από πρόθεση την προσωπικότητα και ειδικότερα την τιμή και την υπόληψή μου ως άτομο, επαγγελματία και πρώην πολιτικό, τον οποίον είχε εμπιστευτεί στο παρελθόν μεγάλος αριθμός συντοπιτών μου.
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προσθέσω το παραμικρό στο παραπάνω σαφές και αμείλικτο για τον κ. Μαρκόπουλο σκεπτικό. Η προσπάθειά του να με συκοφαντήσει έπεσε στο κενό και μάλιστα άδοξα, αφού ο ίδιος δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο, ούτε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, παρά τις πομπώδεις δηλώσεις του περί του αντιθέτου. Αυτά για τον κ. Μαρκόπουλο, αλλά και για οποιονδήποτε άλλον επιχειρήσει να σπιλώσει το όνομά μου, στο βωμό πολιτικών φιλοδοξιών ή στόχων. Το ποσό αυτό έχω πει εξ αρχής ότι θα το διαθέσω για το γηροκομείο της Μητρόπολης Κύμης.

ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Τ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

09/05/14

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ


Την Παρασκευή 9 Μαίου 2014 ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ  κ. Δημήτρης Κατσούλης επιστρέφοντας από την Σκύρο συνέχισε  το πρόγραμμα των επισκέψεών του στην Κύμη.
Από την επίσκεψη στο εργοτάξιο του Λιμένα της Κύμης
Αρχικά επισκέφθηκε το εργοτάξιο στο Λιμάνι Κύμης και διαπίστωσε την εξέλιξη του μεγάλου έργου της τροποποίησης του Λιμένα της Κύμης το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του σε πύλη προς το Βόρειο Αιγαίο και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα από τα λίγα και εξόχως σημαντικά έργα που χρηματοδοτούνται από το τρέχον ΕΣΠΑ στην Εύβοια η ολοκλήρωση του οποίου θα ανοίξει νέες προοπτικές για τις διαπεριφερειακές θαλάσσιες μεταφορές  και την σύνδεση της Εύβοιας με τον γεωαναπτυξιακό χώρο του Βορείου Αιγαίου .
Με την Αντιδήμαρχο Κύμης Αλιβερίου
κ. Αρετή Μπάτσα- Θωμά

Στη συνέχεια ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Μπάμπη Μπουρμά, Τζίνα Χροναίου και Γιώργο Νικολάου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Κύμης όπου συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο κ. Αρετή Μπάτσα-Θωμά η οποία τον ενημέρωσε για την πορεία των μεγάλων προτεραιοτήτων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Ο Δημήτρης Κατσούλης υπογράμμισε την σημασία της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας συνεργασία που πρέπει διαρκώς να γίνεται αποδοτικότερη.
Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ
Επόμενος σταθμός ήταν η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ και κατόπιν το Νοσοκομείο Κύμης στο οποίο συνομίλησε με τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Ευ. Χατζημαργαρίτη. Ο Αναπληρωτής Διοικητής ενημέρωσε για τα τεράστια προβλήματα του Νοσοκομείου  και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποτροπή της περαιτέρω υποβάθμισής του. Ο κ. Κατσούλης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό ποροσωπικό.
Δημήτρης Κατσούλης, Μπάμπης Μπουρμάς και Γιώργος Νικολάου έξω από την κλεισμένη πόρτα της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης,

Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης βρέθηκε κλειστή και με τους εργαζόμενους σε επίσχεση εργασίας. Ο Δημήτρης Κατσούλης προτίμησε την επίσκεψη στο άδειο εργοστάσιο και όχι την επιδίωξη της συγκέντρωσης έστω και ελαχίστων εργαζομένων διότι θέλησε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα της Ηλεκτρομηχανικής η οποία ακολουθεί την φθίνουσα πορεία της. Εξάλλου οι εργαζόμενοι της Ηλέκτρομηχανικής έχουν χορτάσει από λόγια ενώ τώρα εγκαταλείπονται  χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή προσπάθεια για την αναζήτηση επενδυτών ή την προσέλκυση νέων παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Τέλος ο κ. Κατσούλης επισκέφθηκε το ΙΚΑ Κύμης,  το Δασονομείο και την  Υπηρεσία Δόμησης.
Το απόγευμα επισκέφθηκε την Οκτωνιά και το Αυλωνάρι συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Γιώργο Νικολάου, Τζίνα Χροναίου και Αριστείδη Φυλακτό.
Στο Αυλωνάρι, Με τον Άριστείδη Φυλακτό, την Τζίνα Χροναίου και τον Γιώργο Νικολάου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ


Με τον Δήμαρχο κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη και τον Υποψήφιο Περιφερειακό συμβουλο κ. Μπάμπη Μπουρμά
Στην Σκύρο βρέθηκε χθες, Πέμπτη 8 Μαίου 2014, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ Δημήτρης Κατσούλης. Συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Μπάμπη Μπουρμά και Κυριάκο Τσάπελη συνάντησε αρχικά τον Δήμαρχο του νησιού κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη από τον οποίο ενημερώθηκε για τα κρίσιμα προβλήματα της Σκύρου, για τα έργα και προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά για την επόμενη δημοτική περίοδο. Ο κ. Κατσούλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ενημέρωση και εξέφρασε την υποστήριξη των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ στις μεγάλες διεκδικήσεις του νησιού ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου.
Στη συνέχεια ο κ. Κατσούλης επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Πολυιατρείο Σκύρου στο οποίο συνάντησε την άρτι αφιχθείσα νέα προϊσταμένη του κ. Δεληστάθη η οποία ενημέρωσε τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη για τις ελλείψεις του μοναδικού φορέα δημόσιας υγείας της Σκύρου ιδίως σε ιατρικό προσωπικό γεγονός που συντελεί στην υπολειτουργία του παρά την άψογη υλικοτεχνική υποδομή του. Ο κ. Κατσούλης υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο να μην στηρίζονται από την Πολιτεία οι Δομές Υγείας των νησιών και διαπίστωσε ότι πρέπει να μεταφερθούν στην Περιφέρεια οι αρμοδιότητες και οι υποδομές της δημόσιας υγεία έτσι ώστε να λαμβάνονται σε περιφερειακό επίπεδο τα μέτρα στήριξής τους και κυρίως απόκτησης του αναγκαίου προσωπικού.
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τα Γραφεία της Ναυτικής Εταιρίας Σκύρου η οποία ασκεί την θαλάσσια συγκοινωνία του νησιού  όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της Εταιρίας και τα άμεσα σχέδιά της. Στη συνέχεια συναντήθηκε στην Λιναριά με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κ. Κυριάκο Αντωνόπουλο με τον οποίο συζήτησε τον σχεδιασμό του Λιμενικού Ταμείου για την νέα προγραμματική περίοδο καθώς και για την επικείμενη εγκατάσταση του υδατοδρόμιου στην Σκύρο. Ο κ. Κατσούλης επεσήμανε την σημαντικότητα της ανάπτυξης νέων μοντέλων μεταφοράς όπως είναι υδροπλάνα τα οποία μπορούν να προσφέρουν συνολικά στην ανάπτυξη του νησιού.
Τέλος ο κ. Κατσούλης επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο στο Παλαμάρι της Σκύρου όπου ενημερώθηκε από την αρμόδια αρχαιολόγο για τα έργα συντήρησης του χώρου. Διαπίστωσε ότι η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στο Παλαμάρι πέραν της τεράστιας επιστημονικής σημασίας του, μπορεί να γίνει μοχλός αναθέρμανσης της τοπικής κοινωνίας.
Από αριστερά ο Μπάμπης Μπουρμάς ο Κυριάκος Τσάπελης και ο Δημήτρης Κατσούλη
Το απόγευμα της Πέμπτης ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και οι υποψήφιοι  περιφερειακοί σύμβουλοι που τον συνόδευαν συναντήθηκαν στην αγορά με πολίτες και εκπροσώπους φορέων και αντάλλαξαν απόψεις για τα κρίσιμα προβλήματα του νησιού.

ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ


Ο Δήμητρης Κατσούλης με τον Διευθυντή κ. Μπόζο, τον Προσωπάρχη κ. Δεμερτζή και τον Πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων της ΑΓΕΤ Μηλακίου κ. Φούτρα. Δεξιά ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θανάσης Κιούσης
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Δημήτρης Κατσούλης επισκέφθηκε δημόσιες υπηρεσίες και παραγωγικές μονάδες της περιοχής Αλιβερίου. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου όπου συζήτησε με τον διευθυντή του Κέντρου καθώς και την Πρόεδρο των Εργαζομένων για τις ελλείψεις του Κέντρου και για την ανάγκη στελέχωσής του με ιατρικό προσωπικό καθώς και λοιπό προσωπικό υποστήριξης
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δασαρχείο Αλιβερίου όπου συνάντησε την Δασάρχη κ. Γκοτζαμάνη η οποία τον ενημέρωσε για τα σημαντικότερα ζητήματα που διαχειρίζεται η υπηρεσία στην περιοχή ευθύνης της
Ο κ. Κατσούλης συναντήθηκε με τον Διευθυντή του κλιμακίου Μελέτης Επίβλεψης και Ελέγχου Έργων Αλιβερίου της ΔΕΗ κ. Αναγνώστου ο οποίος τον ενημέρωσε για το έργο της υπηρεσίας του καθώς και για την εξέλιξη των χρηματοδοτήσεων της ΔΕΗ για την κατασκευή έργων στην περιοχή με σημαντικότερο την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Αλιβερίου, έργο που θα αλλάξει την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Εν συνεχεία μετέβη στην ΑΓΕΤ όπου συναντήθηκε με  εργαζόμενους, με τον Διευθυντή του Εργοστασίου κ. Μπόζο και τον προσωπάρχη κ. Δεμερτζή ενώ είχε συνεργασία και με τον Πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Φούτρα. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα και την πορεία της Εταιρίας ενώ ο Πρόεδρος των Εργαζομένων τον ενημέρωσε διεξοδικά για τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων.


Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ 7 -9 ΜΑΙΟΥ 2014 ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΑΛΙΒΕΡΙ, ΣΚΥΡΟ, ΚΥΜΗ, ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ, ΑΥΛΩΝΑΡΙ


ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2014 ΑΛΙΒΕΡΙ
10.00-14.00          Επίσκεψη σε Δημόσιες και Δημοτικές Υπηρεσίες, στα εργοστάσια της Περιοχής Αλιβερίου, συνάντηση με φορείς του Αλιβερίου, περιοδεία στην αγορά του Αλιβερίου

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2014 ΣΚΥΡΟΣ                                                               
9.00- 12.00 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Σκύρου, στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου και άλλες υπηρεσίες του νησιού         
12.00-13.00         Επίσκεψη στο Φράγμα «Φερέκαμπου», στο "Σκυριανό Αλογάκι"
13.00-14.00         Επίσκεψη στη Λιναριά και στο Λιμενικό Ταμείο Σκύρου
               
18.00-20.00         Περιοδεία στην Αγορά της Σκύρου        
20.00- 21.30        Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και πολίτες           
                                   
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΙΟΥ 2014           ΚΥΜΗ- ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ - ΑΥΛΩΝΑΡΙ
10.0-10.30 Επίσκεψη στα Λιμενικά έργα στην Παραλία Κύμης
10.45-12.00 Επίσκεψη στην Μητρόπολη Καρυστίας, Νοσοκομείο Κύμης, στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης στην Δημοτική Κοινότητα Κύμης και στις Υπηρεσίες της Κύμης.
12.00-13.00 Περιοδεία  σε  Κύμη- Οξύλιθο          
17.30-19.30         Περιοδεία στη Δημοτική Ενότητα Κονιστρών

19.00- 21.00        Περιοδεία στην Δημοτική Ενότητα Αυλώνος

Μ.ΤΣΑΛΑ-Α.ΤΡΙΜΗΣ: ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ


Ως μέλη του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Κύμης θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τους πολίτες του τόπου μας για τις παρατυπίες που λαμβάνουν χώρα στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας. Παρατυπίες που καταστρατηγούν την Δημοκρατία και αντιβαίνουν στον κανονισμό λειτουργίας που μας έχει παραδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Άρθρο 5 του κανονισμού ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας πρέπει να προσκαλεί το συμβούλιο σε συνεδρίαση υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Στην Κύμη το τοπικό συμβούλιο συνεδρίασε τελευταία φορά στις 7/2, διανύουμε δηλαδή ήδη τον τρίτο μήνα χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να συζητήσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα της περιοχής!  Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση μας παρουσιάστηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής κοινότητας για το 2013, πάνω στον οποίο θα έπρεπε να γίνει σοβαρή συζήτηση, μιας και κατά την γνώμη μας ο απολογισμός αυτός είναι αναληθής.  Δυστυχώς όμως δεν είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε κάποιες ερωτήσεις και να αξιώσουμε πειστικές απαντήσεις.
Είναι πραγματικά απορίας άξιον το γιατί ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου αποφεύγει την συνεδρίαση του.  Ίσως να μην έχει χρόνο , καθώς είναι απασχολημένος με το να γράφει «λίβελους» στο διαδίκτυο για τους συνυποψήφιους του των άλλων συνδυασμών. Ίσως πάλι να αισθάνεται άφθαρτος και ανίκητος, σαν ένας σύγχρονος στρατηγός Ναπολέων. Στην τελευταία περίπτωση θα τον συμβουλεύαμε να είναι πιο σεμνός, γιατί πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ενός <<Βατερλό>>!
Τα μέλη της δημοτικής κοινότητας Κυμης
ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΛΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΜΗΣ

ΘΩΜΑΣ: ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΒΟΙΑΣ;"

NEOI OΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                  6-5-14
Δημήτρης Θωμάς:    «Τι κάνατε επί 20 χρόνια για το
Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Εύβοιας κύριε Μπουραντά;»
«Το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Εύβοιας είναι από τα χειρότερα, αν όχι το χειρότερο της Ελλάδας. Στο τιμόνι του Νομού, τα τελευταία 20 χρόνια βρίσκεται ο Θανάσης Μπουραντάς.  Ποιος φταίει για το χάλι των δρόμων; Ο κόσμος σκοτώνεται στην άσφαλτο και ο κος Μπουραντάς ακόμη συντάσσει μελέτες…»
Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του στο Πράσινο, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αρχικά στα έργα που έγιναν στην περιοχή, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, με κυριότερο την σύνδεση της αποχέτευσης του Πρασίνου με τον βιολογικό του Αλιβερίου.
Ειδική αναφορά έκανε ο Δημήτρης Θωμάς και στην καταπολέμηση των κουνουπιών, ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους για χρόνια και τώρα αντιμετωπίστηκε σε σημαντικό βαθμό.
Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση ο Δήμαρχος, τόνισε τον μηδενιστικό της ρόλο τα προηγούμενα τρία χρόνια, ενώ στον σημερινό επικεφαλής Θανάση Μπουραντά, επέρριψε τις ευθύνες για το χάλι του οδικού δικτύου της Εύβοιας.
«Επί 20 χρόνια, ο κος Μπουραντάς συντάσσει μελέτες χωρίς να έχει πραγματοποιήσει ούτε ένα οδικό έργο. Πως είναι δυνατόν, ενώ άφησε να περάσουν ανεκμετάλλευτες οι εποχές που ήταν Νομάρχης και υπήρχαν  διαθέσιμα χρήματα, να υπόσχεται ότι θα κάνει τώρα οδικά έργα, από την θέση του Δημάρχου και σε εποχή οικονομικής κρίσης; Προφανώς δίνει ψεύτικες υποσχέσεις ο άνθρωπος που επί  20 χρόνια ήταν απών από την περιοχή μας και από το Νομό» κατέληξε ο Δημήτρης Θωμάς.
Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου και οι κάτοικοι του Αργυρού, καθώς η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από πολίτες. Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε από την αρχή ότι στο Αργυρό δεν έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν, καθώς πρόκειται για περιοχή με εξαιρετικές παραλίες που μπορεί ν’ αναπτυχθεί τουριστικά. Παράλληλα, ο Δήμαρχος προανήγγειλε ότι στη νέα δημοτική περίοδο θα μπει τάξη στο θέμα των ιχθυοτροφείων που λειτουργούν ανεξέλεγκτα στην περιοχή .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ


Είμαι η Σοφία Τσολάκη, αναπληρώτρια δασκάλα, ετών 27 από την Κάρυστο Ευβοίας.
Λογικό είναι να μην έχω απαντήσεις για όλα, δεν έχω συμβουλές να δώσω, δεν έχω κάτι φιλοσοφημένο να πω…
Όμως οι απλουστεύσεις που κυριαρχούν παντού, μου θυμίζουν εγχειρίδια ευτυχίας που πουλιούνται στα σούπερ μάρκετ. Στην πραγματικότητα η ζωή είναι πολύπλοκη και συχνά άδικη και καθημερινά καλούμαστε να κάνουμε επιλογές, που όσο ασήμαντες κι αν φαίνονται, θα μας ακολουθούν για πάντα. Χώρια και που η ίδια η επιλογή είναι συχνά προνόμιο των λίγων, σ’ ένα σύστημα που κλείνει ερμητικά και τις τελευταίες χαραμάδες που είχε ανοιχτές για ίσες ευκαιρίες.
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Μαΐου, με πρώτες τις Αυτοδιοικητικές, αναδεικνύεται περισσότερο παρά ποτέ το βασικότερο πρόβλημα που βιώνουμε χρόνια ως πολίτες. Κι αυτό είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, η πληροφορία που δεν ελέγχεται, αλλά αναπαράγεται και υιοθετείται άκριτα, από ένα κοινό που καθημερινά βομβαρδίζεται από ανούσιες ειδήσεις και σταδιακά μετατρέπεται σε άβουλο παθητικό δέκτη. Εκεί βρίσκεται η ουσία κι εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι. Στον έλεγχο της πληροφορίας και την αδρανοποίηση των πολιτών.
Δυστυχώς το τίμημα αυτό πληρώνουμε όλοι μας: Της αδρανοποίησης και της αποχαύνωσης. Προφανώς αυτό βολεύει και όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που ποντάρουν στην αποχή στις εκλογές του Μαΐου.
Δεν είναι βεβαίως το μόνο επικοινωνιακό εργαλείο μιας και στο όνομα της δημοκρατίας, στο οπλοστάσιο της "ενημέρωσης", προστέθηκαν "δημοσκοπήσεις" και αμφιλεγόμενες "έρευνες" που ερμηνεύουν τις προθέσεις ψήφου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Επειδή όμως η αποχή των πολιτών από την ψηφοφορία και ιδιαίτερα των νέων είναι η βασική επιδίωξη των κομμάτων που έφεραν τις ζωές μας ως εδώ, καλώ όλους του πολίτες της Εύβοιας και ιδιαίτερα τους νέους, να απαντήσουν σε όλη αυτή την προσπάθεια χειραγώγησης της κρίσης τους με τη δημοκρατική τους συμμετοχή.
Καλώ τη γενιά μου να ακυρώσει με την ψήφο της κάθε προσπάθεια περιθωριοποίησής της και να στηρίξει την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα με ψήφο στο Συνδυασμό "Η Στερεά σε νέα τροχιά" με επικεφαλής τον Βαγγέλη Αποστόλου .
Για μας η πολιτική δεν είναι ιδιοτελής προσωπική επένδυση, αλλά εργαλείο προοδευτικής μεταρρύθμισης και δημιουργικής ανατροπής. Για εμάς τους νέους η ανάπτυξη θα έλθει στην πατρίδα μας την Εύβοια από τον κόπο και το μόχθο μας και θα την ονομάσουμε Προκοπή! Ελάτε όλοι στην κάλπη στις 18 Μαΐου σε ένα δυναμικό παρόν.
Εμείς κρατάμε τα κλειδιά της ελευθερίας... Μαζί θα χτίσουμε το μέλλον μας...
ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ


Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΝΗΠΤΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ
  Πολίτες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως το αποτέλεσμα της διαδικασίας ανακήρυξης των ψηφοδελτίων από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας δεν επιτρέπει, για τυπικούς λόγους, στο συνδυασμό μας τη συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για το γεγονός ότι η ελλιπής ερμηνεία του νόμου που δώσαμε περί ποσόστωσης γυναικών στα τοπικά διαμερίσματα, παρόλο που εν συνόλω διαθέταμε τον αναγκαίο αριθμό γυναικών στο ψηφοδέλτιό μας, οδηγεί το χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να απουσιάζει από τις επιλογές ψήφου των πολιτών και δυσχεραίνει τη δημιουργία προϋποθέσεων να ανοίξουν οι προοδευτικές λύσεις στην τοπική διακυβέρνηση του Δήμου μας.
Η ατυχής έκβαση της διαδικασίας κατάρτισης και ανακήρυξης του δικού μας συνδυασμού  και όχι μόνο (δύο περιπτώσεις στη Χαλκίδα και μία στη Β.Εύβοια)αποτελεί ένα μόνο δείγμα των τεράστιων δυσκολιών που έχει προκαλέσει ο “Καλλικράτης” στη δημοκρατική αυτοδιοικητική έκφραση των πολιτών και είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα του θεσμικού χάους που προκάλεσαν οι διαρκείς νομοθετικές μεταβολές που επέφερε το ΥΠΕΣ (είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία διευκρινιστική εγκύκλιος σε σχέση με την ποσόστωση φύλου εκδόθηκε μόλις στις 2/5, αρκετές δηλ. μέρες μετά το τέλος της προθεσμίας κατάθεσης των συνδυασμών).
Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε την απροθυμία στη συγκεκριμένη περίπτωση της Δικαιοσύνης να συνδράμει το συνδυασμό μας στη νόμιμη κατάρτισή του, όπως σωστά συμβαίνει κατά παράδοση σε όλη την Ελλάδα διαχρονικά, με τα κατά τόπους Πρωτοδικεία να στέκονται αρωγοί σε όλους τους συνδυασμούς και υποψηφίους, αφού σκοπός της διαδικασίας ανακήρυξης των συνδυασμών πρέπει να είναι η διευκόλυνση της δημοκρατικής συμμετοχής και όχι ο περιορισμός της.
Ζητούμε συγγνώμη από τους υποψήφιους που εμπνεύσαμε και έδιναν όλες τους τις δυνάμεις στην προώθηση της πολιτικής που επαγγελθήκαμε αλλά και από την κοινωνία που τόσο ένθερμα αγκάλιασε την προσπάθειά μας. Υποσχόμαστε – ανεξάρτητα του αντικειμενικού αποκλεισμού μας από τη νέα διοίκηση του Δήμου και του γεγονότος ότι θα προσφύγουμε και νομικά κατά του αποκλεισμού αυτού – ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες και τα προβλήματα τους που δημιούργησαν τα μνημόνια και οι δικομματικοί διαχειριστές τους στην κεντρική κυβέρνηση και τις κατά τόπους εξουσίες, πως θα βρεθούμε απέναντι στα σχέδια που τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα εξυφαίνουν στην περιοχή μας και έχουν βρει πρόθυμους τοπικούς άρχοντες να τα υλοποιήσουν(Λιθάνθρακας, Σκουπίδια κ.τ.λ) Η παράταξη Ανατροπή-Νέα Αρχή δηλώνει ότι θα είναι παρών και θα συνεχίζει την λειτουργία της
Πολίτες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, η επιλογή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορεί να απουσιάζει από το παραβάν των Δημοτικών εκλογών, είμαστε όμως σίγουροι πως οι πολίτες θα βρουν ενσυνείδητα την επιλογή ψήφου αντίστασης και ανατροπής στις εφαρμοζόμενες πολιτικές κεντρικά και τοπικά, απέναντι σε άρχοντες «σωτήρες» και πως θα υπερασπιστούν στους δρόμους του αγώνα τα συμφέροντα τους.
Τα ψηφοδέλτια όμως του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές και του «ΣΤΕΡΕΑ- ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ» του Βαγγέλη Αποστόλου θα είναι εκεί στον α′ και β′ γύρο για κάθε αριστερό, σοσιαλιστή, δημοκράτη να στείλουν το ελπιδοφόρο μήνυμα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της σημερινής κατάστασης και ανάδειξης στην ηγεσία της περιφέρειας του νέου και πραγματικά προοδευτικού προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

ΚΡΙΕΖΑ ΚΑΙ ΛΕΠΟΥΡΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Σε μια ανοιχτή συγκέντρωση, στην πλατεία των Κριεζών, οι Δημότες του Δήμου Δυστίων, έστειλαν το δικό τους δυναμικό μήνυμα Νίκης  της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, στις εκλογές της 18ης Μαΐου.
      Η πλατεία γέμισε ασφυχτικά , θυμίζοντας προεκλογικές συγκεντρώσεις , άλλων εποχών, όταν οι πολίτες συμμετείχαν με ιδιαίτερη ζέση. Αυτή η μαζική παρουσία  καταδεικνύει πως οι πολίτες επανέρχονται στο προσκήνιο, αποφασισμένοι να βάλουν την δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις που αφορούν τα Δημοτικά πράγματα και το δικό τους μέλλον.
    Λίγο νωρίτερα , στα Λέπουρα , ο κ. Μπουραντάς, μίλησε στους κατοίκους  , στην μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί στο χωριό τους , σύμφωνα με δικές τους μαρτυρίες.
     Αυτές οι συγκεντρώσεις πιστοποιούν την βεβαιότητα της Νίκης της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, η οποία είναι Νίκη του λαού του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου.
     Απευθυνόμενος στους Δημότες της περιοχής , ο υποψήφιος Δήμαρχος , Θανάασης Μπουραντάς, υπογράμμισε πως η πρώτη και ουσιαστική  Νίκη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ  είναι η ενότητα πολιτών με διαφορετική πολιτική προέλευση, που έχουν όμως μια κοινή αγωνία , για το μέλλον και την προοπτική του Δήμου , που αρνούνται να υποταχθούν σε  αντιδημοκρατικές πρακτικές , που αντιστέκονται σε λογικές απειλών , ύβρεων και τρομοκρατίας που μετέρχεται η σημερινή Δημοτική Αρχή που προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία.
        Κατήγγειλε την αδιαφάνεια που επικρατεί στην διαχείριση των οικονομικών  του Δήμου, στην απραξία και την ανικανότητα που την διακρίνει και στην ουσιαστική υποβάθμιση  των θεσμικών λειτουργιών με κορυφαία την κατάργηση στην πράξη των Τοπικών Συμβουλίων.
        Αναφέρθηκε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε ως Νομάρχης και αντιπεριφερειάχης για ζητήματα της περιοχής (γήπεδο Κριεζών , μελέτες διαχείρησης της Λίμνης του Δύστου , περιβαλλοντική μελέτη του υγροβιότοπου, μελέτη παράκαμψης των Κριεζών, προσθήκες αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο, εργασίες στο Γυμνάσιο, πεζοδρόμηση των οδών ,συντήρηση οδικού δικτύου κ.λ.π.)
        Για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής , έβαλε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση του ΣΧΟΑΠ , μέσω του οποίου θα υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφωθεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και το ανθρώπινο δυναμικό , για την δημιουργία θέσεων εργασίαςκαι τόνωση της τοπικής οικονομίας.
        Για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που έχει έντονα απασχολήσει την περιοχή , είπε πως θα αντιμετωπισθούν από μηδενική βάση με επιστημονικά κριτήρια , με απόλυτη διαφάνεια και συμμετοχή της κοινωνίας στην τελική απόφαση.
        Τόνισε ακόμα πως θα αξιοποιηθούν τα δημοτικά κτίρια με την φιλοξενία υπηρεσιών και δεν θα δαπανώνται χρήματα για την ενοικίαση χώρων που πολλές φορές ανήκουν σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
        Τέλος ο κ. Μπουραντάς παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού για το Διαμέρισμα του Δήμου Δυστίων και τους υποψηφίους του Τοπικού Συμβουλίου Κριεζών .

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                              4/05/2014

  Το «σύστημα Μπουραντά»  πρέπει να τελειώσει    δήλωσαν οι πολίτες του Αλιβερίου

«Γιατί κύριε Μπουραντά μεθοδεύσατε την χορήγηση της άδειας καύσης του RDF στην ΑΓΕΤ, κόντρα στις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου, των φορέων και των πολιτών; Γιατί μετά από αυτή την μεθόδευση σας ξήλωσε ο Περιφερειάρχης και είστε ένα χρόνο τώρα σε ένα γραφείο χωρίς αρμοδιότητες;» Αυτό το ερώτημα έθεσε ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς κατά την διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον πεζόδρομο του Αλιβερίου, όπου έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού. Και ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, απευθυνόμενος προς τους πολίτες που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το χώρο, συμπλήρωσε: «Ήρθε η ώρα, το «σύστημα Μπουραντά» να υποστεί την τελειωτική του ήττα»
Ο Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην τραγική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή από τον πρώην Δήμο Ταμυναίων καθώς και τα κατασχετήρια ύψους 2 εκ ευρώ τα οποία ήταν η «προίκα» της νέας Δημοτικής Αρχής πριν από 3,5 χρόνια.
«Παρόλα αυτά, καταφέραμε με σκληρή δουλειά και νοικοκύρεμα, όχι μόνο να κρατήσουμε το Δήμο όρθιο αλλά να παράγουμε σημαντικό έργο και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες με αυξήσεις στα τιμολόγια» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Θωμάς, αναφερόμενος στην συνέχεια στα έργα που άλλαξαν την όψη του Αλιβερίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος ανέφερε την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του Αλιβερίου, την αποκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού, την ανάπλαση στον Κάραβο, στην υπογείωση του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ και σε μια σειρά ακόμη έργων, τα οποία εκτελέστηκαν και εκτελούνται καθημερινά.
Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου τόνισε ότι ήταν απούσα και με μηδενιστική στάση όλα αυτά τα χρόνια, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι κάποιοι πρώην επικεφαλής δύο συνδυασμών εντάχθηκαν στον συνδυασμό του Θ. Μπουραντά, ωστόσο, τα μέλη των συνδυασμών βρίσκονται (και ως υποψήφιοι) στους ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.
Ο Δημήτρης Θωμάς κάλεσε τους πολίτες να δώσουν αποστομωτική απάντηση σε εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να τους έχουν δέσμιους και να τους ξεγελούν κάθε φορά με ψεύτικες υποσχέσεις, τονίζοντας ότι οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ θα είναι νικητές των εκλογών από την πρώτη Κυριακή.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους και η βραδιά έκλεισε με συναυλία του μουσικού συγκροτήματος  «ELEMENTARY – A»