Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ, ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Γεννημένος την 3η του Σεπτέμβρη το 1983 στις Κονίστρες Ευβοίας. Αποφοιτώντας από το Λύκειο Κονιστρών, σπούδασε Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας στο Α-ΤΕΙ Αθήνας και φέτος ολοκληρώνει τις Μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Ζέλκα και μένει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, όπου εργάζεται στο ιδιωτικό νοσοκομείο «MEDITERRANEO HOSPITAL» στη Γλυφάδα.  Από το 2010 είναι μέλος διοίκησης του νοσοκομείου Κύμης και στη συνέχεια αναπληρωματικό μέλος διοίκησης των νοσοκομείων Χαλκίδας- Κύμης –Καρύστου μέχρι σήμερα. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση στα σπουδαστικά χρόνια, αφού ως μέλος της ΠΑΣΠ είχε διατελέσει εκπρόσωπος σπουδαστών στα όργανα του Α-ΤΕΙ Αθήνας και σήμερα συνεχίζει ως πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας – Α-ΤΕΙ Αθήνας. Έχει διατελέσει μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδος, υπεύθυνος για θέματα υγείας και νεολαίας από το 2008 έως το 2011.   Σε τοπικό επίπεδο, έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του «αείμνηστου» Δ. Παπαναστάση το 2006 και το 2010.  Είχε πρωτοστατήσει για τη δημιουργία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων στην περιοχή μας και συμμετείχε από τη θέση του Ταμία στο Το.Συ.Ν. Κονιστρών. 
EINAI ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

-Κύριε Νικολάου, προφανώς ως νέος εργαζόμενος και οικογενειάρχης βιώνεται την  κρίση. Εργαζόμενος μάλιστα στον τομέα της Υγείας θα βιώνεται προφανώς όχι μόνο την κρίση του ΕΣΥ αλλά και τις βαθιές ανθρωπιστικές συνέπειες της. Ας διαβάσουμε όμως τα πράγματα πιο αισιόδοξα.  Λένε ότι η κρίση θα μπορούσε να γίνει ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα κρατώντας ότι θετικό αφήνει πίσω του το παλιό και πετώντας στον σκουπιδοτενεκές της ιστορίας αρνητικές συμπεριφορές και πρακτικές. Συμφωνείτε;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δυστυχώς, η κρίση επηρεάζει πρώτα απ’ όλα τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και στη συνέχεια φτάνει στα όρια τους τις κοινωνικές δομές του κράτους, και φυσικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει εξαίρεση στο ΕΣΥ. Το ΕΣΥ ήταν το πρώτο βήμα για την κοινωνική ολοκλήρωση στην Υγεία, αλλά και για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων κι ενώ ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, η στασιμότητα και η αδυναμία να προσαρμοστεί  στα νέα δεδομένα οδήγησαν στην κατασπατάληση πόρων και τη δημιουργία ενός διεφθαρμένου τομέα. Στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης και καταπολέμησης των κακώς κειμένων στο ΕΣΥ, οδηγηθήκαμε στο άλλο άκρο: της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης του συστήματος της Υγείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ικανοποιούνται οι κοινωνικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών , καθώς δεν μπορούν πια να απολαμβάνουν το βασικότερο κοινωνικό αγαθό : την Υγεία, δικαίωμα για τον κάθε πολίτη και υποχρέωση του κράτους να το εξασφαλίσει σε όλους τους πολίτες του.
Η κρίση μας έδειξε τις αδυναμίες και τις αρνητικές συμπεριφορές του παρελθόντος, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να μας δείξει το δρόμο για να απαλλαγούμε από αυτές. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δημιουργήσουμε μία νέα αφετηρία, να διαγράψουμε το παρελθόν και να συνεχίσουμε στο μέλλον δυναμικά, δίνοντας στην κοινωνία αλλά και στον εαυτό μας την αξιοπρέπεια που έχει χαθεί. Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μέσα από την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο μας, αλλά  και την συμμετοχικότητα στην κοινωνία μας  αφήνοντας πίσω μικροσκοπιμότητες και εγωισμούς που δεν μας αφήνουν να δούμε το καλό του κοινωνικού συνόλου. 

-Ποιες κατά την γνώμη σας είναι οι άμεσες αναπτυξιακές προτεραιότητες στην περιοχή του Δήμου και σε ποια κατεύθυνση θεωρείτε σκόπιμη  την διεκδίκησή τους;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ήμουν από τους ανθρώπους που πίστευε ότι ένας μεγάλος δήμος, όπως ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου θα μπορούσε να δώσει την αναπτυξιακή προοπτική που χρειάζεται η περιοχή μας, και ακόμα το πιστεύω, αρκεί να αξιοποιήσει με πρόγραμμα τα πλεονεκτήματα του τόπου μας όπως είναι το παραλιακό μέτωπο, ο ορεινός όγκος, οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και οι βιομηχανίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  Θα έπρεπε να υπάρξει ένας  κοινός διαπαραταξιακός προγραμματισμός των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων, αλλά αυτό προϋποθέτει θέληση για συνεννόηση και ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο, κάτι το οποίο είναι λίγο δυσεύρετο στη περιοχή μας.  

- Στην περιοχή μας γνωρίζετε,  και ως κάτοικος αφού εδώ γεννηθήκατε και μεγαλώσατε αλλά και ως νέος επιστήμονας, την κατάσταση των δομών της υγείας (Νοσοκομείο Κύμης, Κέντρο Υγείας). Ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να πάρουν οι τοπικές αρχές για την διατήρηση και την αναβάθμισή τους. Εσείς σε ποιες πρωτοβουλίες θα καλούσατε  τους νέους της περιοχής σε αυτόν το θέμα;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γνωρίζω την κατάσταση των δομών υγείας της περιοχής μας, τόσο ως χρήστης των υπηρεσιών υγείας, όσο και ως μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου και αυτό μου επέτρεψε να αποκτήσω μια πιο σφαιρική αντίληψη της λειτουργίας, αλλά και των προβλημάτων που υπάρχουν. Οι μονάδες υγείας της περιοχής μας δεν ξεφεύγουν από τις παθογένειες του ΕΣΥ, καθώς δημιουργήθηκαν άλλες δεκαετίες, με άλλες ανάγκες και δεν έγινε κανένας σχεδιασμός για τη μετεξέλιξη τους στα σύγχρονα δεδομένα.
Θα μπορούσε να γίνει αξιοποίηση των συγκεκριμένων μονάδων με στόχευση στον ιατρικό τουρισμό και τους διεθνείς ασθενείς - ιδιαίτερα στον τομέα της αιμοκάθαρσης και της αποκατάστασης - αλλά αυτό προϋποθέτει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ώστε να επιτρέψει τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Για να μην παρεξηγηθώ όμως, όταν λέω ιδιωτικό τομέα εννοώ δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων με τη συμμετοχή νέων ανέργων επιστημόνων σε σύμπραξη με τις συγκεκριμένες μονάδες υγείας.
Με αυτό τον τρόπο θα ανοίγαμε έναν νέο δρόμο στο «Επιχειρείν» της υγείας,  χωρίς να χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα της, θα αξιοποιούσαμε το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας και θα βρίσκαμε πόρους και για άλλες δράσεις στην Υγεία.  

- Τελικά το μήνυμα στους πολίτες της γενιάς σας ποιο είναι; Αν είναι η Συμμετοχή, πιο κάλεσμα θα τους στέλνατε;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εάν δεν είναι η συμμετοχή, τι άλλο; Θα πρέπει η νέα γενιά να ταρακουνηθεί και να συμμετέχει και δεν εννοώ μόνο στις εκλογές, αλλά στην καθημερινότητα της κοινωνίας μας.  Οι εκλογές όμως είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας μας και θα πρέπει να έχουμε την ευθύνη και την ωριμότητα να επιλέγουμε προς όφελος της κοινωνίας και όχι του ατομικισμού.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΑΚΟΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ EΡΘΕΙ!!!

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΑΚΟΣ
Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και σπούδασε στη  Σχολή Θετικών Επιστημών, στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει μόνιμα στο Αλιβέρι και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με ειδίκευση στην εκπόνηση γεωλογικών, υδρογεωλογικών και οικονομοτεχνικών μελετών. Ταυτόχρονα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο τμήμα Διαχείρισης και Προστασίας Περιβάλλοντος του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.
Το Νοέμβριο του 2010 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Ευβοίας με το συνδυασμό "Στερεά Ελλάδα - Κλέαρχος Περγαντάς" και τη διετία 2011-2012 διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Στη δίνη της οικονομικής κρίσης ένας νέος επαγγελματίας ή επιστήμονας που ζει εδώ μπορεί να ονειρευτεί ένα καλύτερο αύριο γι’αυτόν και για τον τόπο μας;
Ζούμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας τις δυσμενέστατες συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Μιας κρίσης που εξαθλιώνει καθημερινά τους οικονομικά ασθενέστερους, διαλύει τη μεσαία τάξη και φαλκιδεύει το μέλλον και τα όνειρα της νέας γενιάς. Ο τρόπος με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εθνικές κυβερνήσεις προσπαθούν να διαχειριστούν την κρίση αυτή θέτει εν αμφιβόλω παραδοσιακές ανθρώπινες αξίες και κεκτημένα του Δυτικού πολιτισμού. Η συνεχής λιτότητα και η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς αναπτυξιακά μέτρα και προστασία των αδυνάτων, οδηγεί στην φτωχοποίηση, την εξαθλίωση, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τελικά την ανεργία, με μεγαλύτερα θύματα τους νέους και τις γυναίκες. Από τη ζοφερή αυτή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε ο Νομός μας, ούτε και οι Δήμοι που τον απαρτίζουν. Το δεύτερο κύμα αποβιομηχάνισης στην Εύβοια συντελείται ραγδαία με το κλείσιμο πολλών εργοστασίων, συνεπικουρούμενο από το κλείσιμο και την ανέχεια στην οποία βρίσκονται πολλές επιχειρήσεις. Στα όρια του δήμου μας (Δ. Κύμης – Αλιβερίου) παρατηρούμε αντίστοιχα φαινόμενα. Ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ως τεχνίτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, νέοι επιστήμονες που επιστρέφουν μετά το τέλος των σπουδών τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και της φτωχοποίησης. Στα πλαίσια αυτά είναι προφανές ότι οι λύσεις δεν είναι απόλυτα στα χέρια μιας τοπικής κοινωνίας, αλλά άπτονται κυρίως της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής. Τούτο όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες στο τόπο μας που μας επιτρέπουν όχι μόνο να ονειρευόμαστε, αλλά πρωτίστως να οραματιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για να τις αναδείξουμε. Ο τόπος μας έχει σημαντικά και ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για να αλλάξουμε τις συνθήκες και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Αυτό που απαιτείται είναι όραμα, σχέδιο, συλλογικότητα και αλληλεγγύη. Σε αυτή την προσπάθεια οι νέοι έχουν καθοριστικό ρόλο.

Με ποιες προϋποθέσεις νομίζετε ότι ο τόπος μας θα γίνει καλύτερος; Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι ευθύνες των τοπικών ηγετών ;
Οι προϋποθέσεις βελτίωσης και ανάπτυξης του τόπου μας αποτελούν συνάρτηση δυο διαφορετικών παραγόντων. Ο πρώτος έγκειται στο να αναγνωρίσουμε και να μελετήσουμε διεξοδικά ποια είναι αυτά τα πλεονεκτήματα, και ο δεύτερος και ουσιαστικότερος αφορά στην ύπαρξη ενός σχεδίου αξιοποίησης τους. Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να συνδυάσει πολλές και πολύπλευρες μορφές ανάπτυξης. Η εγγύτητα με την Αθήνα, που αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το τουριστικό μας προϊόν προσελκύοντας τουρίστες, αλλά και προωθώντας ακόμα περισσότερο την παραθεριστική κατοικία, με σεβασμό στο περιβάλλον και τους κανόνες οικιστικής ανάπτυξης. Επιπλέον, ο πρωτογενής τομέας (γεωργία, κτηνοτροφία) αποτελεί σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας και, ως εκ τούτου επιβάλλεται να βοηθηθούν οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Το ενεργειακό κέντρο Αλιβερίου, καθώς και οι βιομηχανικές μονάδες που υπάρχουν στην περιοχή, αποτελούν παραδοσιακά έναν ισχυρό οικονομικό πόλο. Η περαιτέρω ανάπτυξη του πρέπει όμως να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Εδώ και δεκαετίες η περιοχή έχει υποστεί μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση χωρίς πολλές φορές να τηρείται η περιβαλλοντική νομοθεσία και επίσης χωρίς εξασφάλιση και παροχή από μέρους των εταιριών, των ελάχιστων ανταποδοτικών έργων υπέρ της τοπικής κοινωνίας.Το λιμάνι της Κύμης είναι στρατηγικής σημασίας όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για τη χώρα και η αξιοποίηση του αποτελεί πρωτεύοντα στόχο. Σε όσα ενδεικτικά ανέφερα θα πρέπει να προσθέσουμε το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η περιοχή μας, τις πολιτιστικές μας παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα μας. Ο ρόλος των τοπικών ηγετών είναι η προώθηση όλων αυτών των πλεονεκτημάτων μέσα από ένα συνολικό σχεδιασμό. Σε μια εποχή που οι πόροι για την αυτοδιοίκηση μειώνονται συνεχώς, έχουμε υποχρέωση να απορροφήσουμε και το τελευταίο ευρώ είτε αυτό προέρχεται από το ΕΣΠΑ, είτε από άλλα προγράμματα, αλλά και από τους ΚΑΠ. Επιβάλλεται να συνεργαζόμαστε αλλά και να διεκδικούμε. Βασική προϋπόθεση είναι να προτάσσουμε το συμφέρον των πολιτών, να λειτουργούμε δημοκρατικά, να μην φοβόμαστε αλλά να επιδιώκουμε τη διαβούλευση και την ενημέρωση και να απαιτούμε λογοδοσία και πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΥΜΗΣ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ ΑΥΛΩΝΟΣ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
Υποψ. Περιφερειάρχης ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ
Υποψ. Αντιπεριφερειάρχης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ


ΜΑΣΤΟΡΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Φιλόλογος, Διευθυντής Γυμνασίου Κύμης,
Γεννήθηκε το 1963 στην Κύμη όπου και τελείωσε το Λύκειο. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής και του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Συμμετέχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με εισηγήσεις σε θέματα Φιλοσοφίας, Λογοτεχνίας και Μυθολογίας. Στο παρελθόν έχει εργασθεί ως μεταφραστής. Σήμερα υπηρετεί ως Γυμνασιάρχης στο Γυμνάσιο Κύμης.

ΜΠΟΥΡΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ)
Πολιτικός Μηχανικός
Κατάγεται από την Κύμη στην οποία γεννήθηκε και δραστηριοποιείται έως την συνταξιοδότησή του ως Κατασκευαστής- Πολιτικός Μηχανικός στην Αθήνα. Πέραν από τις βασικές σπουδές του ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π.  έχει παρακολουθήσει στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο μαθήματα κοσμολογίας, αρχαιοελληνικής τεχνολογίας, Ρωμαϊκού Πολιτισμού- Γλώσσας – Λογοτεχνίας και σεμινάρια μυκηναιϊκής λογοτεχνίας διαμορφώνοντας μία πολύπλευρη προσωπικότητα προοδευτικού διανοούμενου. 
Εργάστηκε ως κατασκευαστής εργαστηριακών έργων, κατοικιών και μελετητής – επιβλέπων μηχανικός ιδιωτικών και δημοσίων έργων.
Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση ως μέλος του ΤΕΕ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών. Επίσης έχει  σημαντική πολιτική δράση στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς και συμμετείχε σε εθνικές εκλογές ως Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας της Συμμαχίας, του ΚΚΕ Εσωτερικού, του Συνασπισμού αλλά και ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Κύμης.
Με την σύζυγό του, την Αρχιτέκτονα Φλώρα Κοντοπίδου έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά:  τον Γιώργο, Μαθηματικό και  Μηχανικό Λογισμικού, τον Βασίλη, Πολιτικό Μηχανικό, την Βούλη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό και τον Δημήτρη, Πολιτικό Μηχανικό
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διοικητικό  Στέλεχος του Νοσοκομείου MEDITERRANEO HOSPITAL
Γεννημένος την 3η του Σεπτέμβρη το 1983 στις Κονίστρες Ευβοίας. Αποφοιτώντας από το Λύκειο Κονιστρών, σπούδασε Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας στο Α-ΤΕΙ Αθήνας και φέτος ολοκληρώνει τις Μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος με τη Ζέλκα Βασιλική, με την οποία έχουν αποκτήσει δίδυμα κοριτσάκια προ ολίγων ημερών. Κατοικεί στον Άγιο Δημήτριο Αττικής κι εργάζεται στο ιδιωτικό νοσοκομείο «MEDITERRANEO HOSPITAL» στη Γλυφάδα.
Από το 2010 είναι μέλος διοίκησης του νοσοκομείου Κύμης και στη συνέχεια αναπληρωματικό μέλος διοίκησης των νοσοκομείων Χαλκίδας- Κύμης –Καρύστου μέχρι σήμερα. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση στα σπουδαστικά χρόνια, αφού ως μέλος της ΠΑΣΠ είχε διατελέσει εκπρόσωπος σπουδαστών στα όργανα του Α-ΤΕΙ Αθήνας και σήμερα συνεχίζει ως πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας – Α-ΤΕΙ Αθήνας. Έχει διατελέσει μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδος, υπεύθυνος για θέματα υγείας και νεολαίας από το 2008 έως το 2011.  
Σε τοπικό επίπεδο, έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του «αείμνηστου» Δ. Παπαναστασίου το 2006 και το 2010.  Είχε πρωτοστατήσει για τη δημιουργία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων στην περιοχή μας και συμμετείχε από τη θέση του Ταμία στο Το.Συ.Ν. Κονιστρών.
ΧΡΟΝΑΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΤΖΙΝΑ)
Ιδιωτική Υπάλληλος
Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από το Αυλωνάρι στο οποίο και κατοικεί μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Μητέρα ενός 26χρονου γιού.  Διετέλεσε διοικητικό στέλεχος της Mobil Oil Hellas A.E (1979-1997) και της BP HELLAS Α.Ε (1998-2011) υπηρετώντας σε νευραλγικούς τομείς της πώλησης υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας αναδείχθηκε επί δεκαετία σε Πρόεδρο του Mobil Club αξιοποιώντας τις δεξιότητές της  στην επικοινωνία, την ομαδικότητα και τη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων. Είναι από τους πρωτεργάτες  της ίδρυσης και Πρόεδρος  του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αυλωναρίου «Η ΡΕΟΥΣΑ» ασχολούμενη με τα περιβαλλοντικά  προβλήματα της περιοχής  και προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία της  στην οργάνωση πρωτοβουλιών της κοινωνίας των πολιτών στην γενέτειρά της.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΠΙΝΑΚΟΥΛΑ - ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ
Τεχνολόγος Τροφίμων
Κατάγεται από το Αργύρι Καρδίτσας. Σπούδασε Τεχνολογία Τροφίμων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εργάζεται  στο ΕΘΙΑΓΕ μετά την συγχώνευση του οποίου είναι υπάλληλος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ»  και υπηρετεί ως Υπεύθυνη Κατάρτισης στο Κέντρο «Δήμητρα» Νέας Αρτάκης και στο ΚΕΠΠΥΕΛ Χαλκίδας. Στην Χαλκίδα κατοικεί μόνιμα από το 2004. Υπήρξε εκπρόσωπος γονέων μέλος του Δ.Σ. του Α΄ Παιδικού Σταθμού Δ. Χαλκιδέων, μέλος της σχολικής επιτροπής  του  28ου  Νηπιαγωγείου Χαλκίδας.  Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας ενώ συμμετέχει στην πρωτοβουλία για την επανασύσταση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χαλκίδας.  Παντρεμένη  με τον Δημήτρη Κατσούλη έχουν δύο κόρες.
ΦΥΛΑΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Οικονομολόγος- Δημοτικός Υπάλληλος
Γεννήθηκε το 1965 στην Αμάρυνθο και κατοικεί στην Χαλκίδα.  Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Από το 1989 έως και το 1998 ασχολήθηκε με την Δημοσιογραφία και εργάστηκε στις εφημερίδες Νίκη, Αναγνώστης, Ναυτεμπορική, Κέρδος και Αξία. Το 1999 διορίστηκε  δημοτικός υπάλληλος στον Δήμο Αυλώνος και σήμερα είναι προϊστάμενος του τμήματος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.  Παράλληλα έχει άδεια άσκησης οικονομολογικού επαγγέλματος και Λογιστή Φοροτεχνικού Α΄τάξης. Έχει ενεργή συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα των δημοτικών υπαλλήλων της Εύβοιας. 




ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ- ΔΥΣΤΙΩΝ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
Υποψ. Περιφερειάρχης ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ
Υποψ. Αντιπεριφερειάρχης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

ΔΡΟΣΑΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών – Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας.

Κατάγεται από το Παρθένι και κατοικεί στο Αλιβέρι. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Ντούρμα και είναι μητέρα τριών παιδιών.
Είναι Πτυχιούχος PROFICIENCY Πανεπιστημίου Michigan & Τμήματος Μεθοδολογίας Hellenic American Union. Επίσης είναι Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Ε.Α.Π.  Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών - Ευρωπαϊκός πολιτισμός. Διαθέτει το Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Ιταλικής Γλώσσας.
Έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση έχοντας διατελέσει διαδοχικά από το 2001 έως το 2008  Πρόεδρος  των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου, Γενική Γραμματέας των  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  2ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου
Από το 1996 έως το 2000  υπήρξε Γραμματέας του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρθενίου και υπεύθυνη σύνταξης της εφημερίδας του Συλλόγου «Το Παρθένι Ευβοίας». Από το 2012 έως σήμερα είναι Υπεύθυνη  Συντονίστρια της Ακαδημίας Πολιτών Αλιβερίου.
Επίσης έχει  σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία ως  Μέλος Τοπικού Συμβουλίου Παρθενίου, Δήμου Ταμυνέων (1998-2002) και ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.ΠΟ.Κ.Α. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Περιβάλλοντος Πολιτισμού Δήμου Κύμης Αλιβερίου)( 2010-2014)

ΚΙΟΥΣΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Εργοδηγός Μεταλλειολόγος
Κατάγεται από το Παρθένι Εύβοιας  στο οποίο κατοικεί μετά την συνταξιοδότησή του. Σπούδασε στην Σχολή Εργοδηγών Μεταλλειολόγων Χαλκίδας και εργάστηκε επί 25 χρόνια στα Μεταλλεία Βωξίτη. «Δελφοί –Διστόμο» και εν συνεχεία «Μπράλλος» της Άμφισσας. Υπήρξε πάντοτε  δημιουργικός πολίτης χωρίς όμως να συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά δρώμενα και κυρίως σε εκλογικές διαδικασίες. Μετά την επάνοδο στην γενέτειρα γη αποφάσισε να ενεργοποιηθεί στην δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση για να εκπροσωπήσει τους συμπολίτες του που δεν θέλουν  να παραμείνουν άλλο αμέτοχοι και σιωπηλοί.



ΜΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Αγρότης


Γεννήθηκε και κατοικεί στα Βελούσια. Ασχολείται με την αγροτική παραγωγή και είναι γνωστός Αγρότης- Παραγωγός της Νότιας Εύβοιας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ


Κατά την χθεσινή ημέρα, Τρίτη, 13 Μαίου 2014, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Χαϊνάς και οΥποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κατσούλης  συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τις επαφές με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Εύβοιας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σίμωσης και τα παρευρισκόμενα μέλη της Διοίκησης όπως οι κ.κ. Γεροντίτης, Θαλάσσης, Χατζηλάμπρου, Μαραγκός, Παύλου κ.α.  ανέπτυξαν τις θέσεις του Επιμελητηρίου για τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας στην Εύβοια, για την κατάρρευση της ευβοϊκής οικονομίας και ζήτησαν την ενίσχυση του θεσμικού ρόλου της Περιφέρειας και την ενεργή συμμετοχή της στην παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού. Ο κ. Χαϊνάς παρουσίασε τις προτάσεις των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας επικεντρώνοντας ιδίως στην αναγκαιότητα του καθορισμού χρήσεων γης και στην έμπρακτη υποστήριξη των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια. Τέλος ο κ. Κατσούλης υπογράμμισε την σημασία μίας πολιτικά και διοικητικά αυτοτελούς Περιφέρειας η οποία αποτελεί στόχο των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα και στα ζητήματα της Εύβοιας.


Προηγουμένως, κατά την χθεσινή ημέρα, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Κατσούλης συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ηλία Καπράλο, συνταξιούχο Δασολόγο και πρώην Διευθυντή Δασών Εύβοιας επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Εύβοιας κ. Σταύρο Μπαμπατσούλη ο οποίος τους ενημέρωσε για τα σημαντικά προβλήματα του πρωτογενή τομέα, των αγροτών και κτηνοτρόφων της Εύβοιας, αλλά και τις δυνατότητες που έχει ο τομέας αυτός για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ρυτινοκαλλιέργεια η οποία αποδίδει στην Εύβοια το 70% της παραγωγής ρυτίνης  στην χώρα, στους όρους  με τους οποίους ασκείται το επάγγελμα του ρυτινοκαλλιεργητή και στις δυνατότητες που ανοίγονται για την δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας προϊόντων ρυτίνης στην Εύβοια, ένα παλαιό αίτημα που έως σήμερα παραμένει ανεκπλήρωτο. Ο κ. Κατσούλης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό και υπογράμμισε ότι η αξιοποίηση της ρυτίνης με μονάδα επεξεργασίας στην Βόρεια Εύβοια αποτελεί προτεραιότητα την οποία οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ στηρίζουν και θα δουλέψουν για την υλοποίησή της.

ΠΟΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ; ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ;


«Χωρίς μόνιμη εργασία είναι ένας στους τρεις κατοίκους της Εύβοιας» αναφέρει πρόσφατο άρθρο σε ιστοσελίδα. Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο και τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά.
«Το νησί της ανεργίας», «Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ανεργία η Εύβοια», «Καλπάζει η ανεργία στην Εύβοια»…
Πάνω από  30 % φτάνει το ποσοστό της ανεργίας στην Εύβοια, με τις γυναίκες και τους νέους 18-35 ετών να πρωταγωνιστούν.
Δε χρειάζονται όμως οι αριθμοί για να αντιληφθούμε αυτό που βιώνουμε καθημερινά ως πολίτες της Εύβοιας.
Βιώνουμε την ανεργία στο σπίτι μας, στο σπίτι του γείτονα… Βιώνουμε την ανεργία όταν βλέπουμε τα κίτρινα «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» στις βιτρίνες των καταστημάτων να πολλαπλασιάζονται… Στους συμπολίτες μας που ψάχνουν νέες ευκαιρίες σε έναν άλλον τόπο.
Και μια που αυτές τις μέρες αρέσκονται όλοι στο να θέτουν διλήμματα, θα θέσω και εγώ το εξής δίλημμα: Ποια είναι η Εύβοια που θέλουμε; Αυτή της ανεργίας ή αυτή της απασχόλησης;
Με ποιο κριτήριο θα οδηγηθούμε στην κάλπη; Θα ψηφίσουμε τον γνωστό, τον κουμπάρο, αυτόν που ίσως μας εξασφαλίσει μια θεσούλα και μάλιστα ευκαιριακή;
Ή θα ψηφίσουμε το συνδυασμό που θα αγωνιστεί για να μετατρέψει την περιφέρεια της Ανεργίας σε περιφέρεια της Απασχόλησης, της Κοινωνικής Ανάπτυξης, της Αλληλεγγύης;
Κανείς να μην υποκύψει στα ψευτοδιλήμματα! Όλοι μαζί με την ψήφο μας στο συνδυασμό «Η Στερεά σε Νέα Τροχιά» και στο Βαγγέλη Αποστόλου να συμπορευτούμε για τη δημιουργική ανατροπή!

ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ
Εκπαιδευτικός

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ

Δημήτρης Θωμάς , στην πολυπληθή συγκέντρωση στις Πετριές: «Τι κάνατε επί 20 χρόνια για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου κύριε Μπουραντά;»

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                         15.5.14

Σε δύο μεγάλες συγκεντρώσεις πολιτών, στις Άνω και Κάτω Πετριές, μίλησε την Τετάρτη, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς. Και στις δύο περιοχές η υποδοχή των κατοίκων ήταν πολύ θερμή, ένδειξη ότι το έργο των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κατά την προηγούμενη τριετία, έχει αναγνωριστεί από τους πολίτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις Κάτω Πετριές, παρά το γεγονός ότι η ώρα ήτα ήδη περασμένη, η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, ενώ αρκετός κόσμος παρακολούθησε την ομιλία όρθιος.
Αναφερόμενος στα θέματα τουριστικής ανάπτυξης, τα οποία αφορούν ιδιαίτερα την περιοχή των Πετριών και των Αγ. Αποστόλων, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από την Δημοτική Αρχή τα τρία προηγούμενα χρόνια, ώστε η περιοχή ν’ αναβαθμιστεί.
Παράλληλα έθεσε και τους στόχους της νέας πενταετίας, ένας από τους βασικότερους είναι η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, για τον οποίο έχει ήδη αγορασθεί το οικόπεδο, ολοκληρώνεται η μελέτη και έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση,  καθώς και μια σειρά ακόμη μέτρων τα οποία θα αναβαθμίσουν τουριστικά την περιοχή.
Αναφερόμενος στον υποψήφιο της Συμπολιτείας Θανάση Μπουραντά, ο Δημήτρης Θωμάς τόνισε ότι ο κος Μπουραντάς δεν έρχεται από το πουθενά καθώς έχει στην πλάτη του την διοίκηση του Νομού της Εύβοιας σχεδόν για 20 χρόνια: «Αναρωτηθείτε λοιπόν, τι έκανε τόσα χρόνια ως Νομάρχης, σε εποχές που υπήρχαν χρήματα, για την βελτίωση του οδικού δικτύου, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, το πρόβλημα της διαχείρισης  των απορριμμάτων και ένα σωρό άλλα ζητήματα που μας απασχολούν. Ελάχιστα πράγματα έως μηδαμινά. Γιατί λοιπόν να μπορέσει να τα κάνει τώρα από την θέση του Δημάρχου και χωρίς χρήματα;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου.

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Ακόμα ένα χωριό, από τα μεγαλύτερα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου , ο Άγιος Λουκάς, στέλνει το δικό του μήνυμα  νίκης σε κάθε γωνιά του Δήμου , βεβαιώνοντας πως το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, θα δώσει στην ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ την δυνατότητα, να αναλάβει το τεράστιο έργο της ανατροπής του φαύλου καθεστώτος που Διοικεί σήμερα το Δήμο.
     Η συμμετοχή των κατοίκων του Αγίου Λουκά , στην προεκλογική συγκέντρωση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ , είναι μια ακόμα απάντηση, στα παπαγαλάκια και τους διακινητές δήθεν δημοσκοπήσεων, που ουδέποτε είδαν το φώς της δημοσιότητας, για το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών, ποιόν εμπιστεύονται οι πολίτες, ποιός έχει κάνει έργο και ποιος βρίσκεται πραγματικά δίπλα στα προβλήματα και τις ανησυχίες του.
     Για αυτό το έργο που έχει επιτελέσει ως Νομάρχης και Αντιπεριφερειάρχης ο Θανάσης Μπουραντάς, μίλησε ο  Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και οι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι, κ. Αντωνίου, Μεταξάς, Ξύγγης και Βαλμά, οι οποίοι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον υποψήφιο Δήμαρχο και την πεποίθηση τους ότι με την παρουσία του στον Δήμο θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει το ίδιο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του χωριού τους.
     Ο κ. Μπουραντάς, ευχαρίστησε για την παρουσία τους  κατοίκους του Αγίου Λουκά, για τα καλά τους λόγια και για την εμπιστοσύνης τους ,δηλώνοντας πως θα προσπαθήσει με την συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους.
      Είπε πως το όραμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, είναι η Δημιουργία ενός Δήμου που θα ανταποκρίνεται στια καθημερινά προβλήματα των Δημοτών , θα δίνει λύσεις αξιοποιώντας όλο το δυναμικό των υπηρεσιών του και θα αναβαθμίσει την λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων αναδεικνύοντας τα σε άμεσους συνεργάτες του.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ



ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Χαϊνάς και ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κατσούληςεπισκέφθηκαν σήμερα, 14 Μαίου 2014, την Κάρυστο και περιόδευσαν στα καταστήματα της πόλης όπου συνάντησαν και συνομίλησαν με τους επαγγελματίες και τους πολίτες της Καρύστου. Η περιοδεία τους ξεκίνησε από το Δημαρχείο της Καρύστου.
Οι πολίτες της Καρύστου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να γνωρίσουν τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και το πρόγραμμά τους.

Τον κ. Χαϊνά και τον κ. Κατσούλη συνόδευαν οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τζίνα Χροναίου, Δέσποινα Δροσάτου, Θανάσης Κιούσης και Αριστείδης Φυλακτός καθώς και συνεργάτες τους. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας συναντήθηκαν και με επώνυμους προοδευτικούς δημοκράτες της Καρύστου οι οποίοι διαβεβαίωσαν την αμέριστη υποστήριξη στους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ  ως την μοναδική πρόταση για την Περιφέρεια στον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η "ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ" ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Του Δημήτρη Κατσούλη
Υποψ. Αντιπεριφερειάρχη Ευβοιας
με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
Στις Περιφερειακές Εκλογές της 18ης Μαίου 2014 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι εκ των πραγμάτων ένα «πολιτικό εργαστήριο» μελλοντικών εξελίξεων που αγγίζουν και την κεντρική πολιτική σκηνή. Είτε διότι έτσι προέκυψε είτε γιατί έτσι μεθοδεύτηκε, η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή η στηριζόμενη αλλά και προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ είναι απούσα από τις εκλογές. Έτσι δεν απολογείται ούτε υπερασπίζει το όποιο έργο της. Κανείς εξάλλου δεν ασχολείται μαζί της αξιολογώντας ή ασκώντας κριτική σε αυτό.
Στην ίδια Περιφέρεια ο κομματικός σχηματισμός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταθέσει ψηφοδέλτιο. Πρόσφατα ο Βαγγέλης Βενιζέλος εκφράζοντας ως Πρόεδρος το κόμμα, κάλεσε τα μέλη να ψηφίσουν όσο προοδευτικότερα γίνεται επιμένοντας μάλιστα ότι δεν στηρίζεται κρυφίως ο συνδυασμός της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή ο Κώστας Μπακογιάννης. Πέραν όμως από τα «πτερόεντα» λόγια υπάρχουν οι πράξεις και οι συμπεριφορές ορισμένων.
Είναι γεγονός ότι σε όλη την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, όπως εξάλλου και πολίτες που προέρχονται από την μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς υποστηρίζουν τον μοναδικό περιφερειακό συνδυασμό του χώρου, τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ  του Κώστα Χαϊνά. Πρόκειται για  όλον εκείνο τον κόσμο που εξακολουθεί να ελπίζει και να πιστεύει ότι οι κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας και της παραγωγής που είχαν βρει την πολιτική τους έκφραση στο ΠΑΣΟΚ και γενικότερα στην δημοκρατική προοδευτική παράταξη  μπορούν να ξαναβρούν πεδίο διαλόγου, αναζήτησης και ανασυγκρότησης της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης συναντώντας όλους του δημοκράτες που πιστεύουν στα ιδανικά του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για τους πολίτες εκείνους που δεν μεταφράζουν ως στρατηγικό και σταθερό πλέον ιδεολογικοπολιτικό στόχο την αναγκαστική, από την συγκυρία ίσως, συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για όλους εκείνους που δεν μπερδεύουν την κεντροδεξιά με την κεντροαριστερά.
Όλοι αυτοί οι δημοκράτες προοδευτικοί πολίτες της Στερεάς και της Εύβοιας μεταδίδουν το μήνυμα της  προοδευτικής πρότασης για τη διακυβέρνηση της Περιφέρειας από στόμα σε στόμα και διαδίδουν το ψηφοδέλτιο των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ από χέρι σε χέρι έχοντας στο νου και την καρδιά τις πολιτικές αξίες των δημοκρατικών αγώνων του κόσμου της εργασίας και της παραγωγής, την δημοκρατική αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στην πολιτική ελευθερία και την υπεράσπιση του λαϊκού συμφέροντος.
Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που προτίμησαν να γαντζωθούν στις καρέκλες της εξουσίας, να προτιμήσουν το προσωπικό τους συμφέρον και να αγνοήσουν τον κόσμο που τους ανάδειξε και τους έστειλε στις καρέκλες. Προτίμησαν να συνεργαστούν με την Νέα Δημοκρατία και στην Περιφέρεια ξεκόβοντας έτσι από την δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Τους έπεισε άραγε ο θολός πολιτικός λόγος του νέου τους αρχηγού- πρίγκηπα της Νέας Δημοκρατίας; Τους έπεισε ένα «αλλάζουμε» χωρίς πεδίο και περιεχόμενο; Πιθανόν γιατί αυτή είναι και η μαγική συνταγή να μην αλλάξει τίποτε, ούτε τα πρόσωπα των μετόπισθεν, ούτε αντιπεριφερειάρχες - βαποράκια του σκληρού συστήματος εξουσίας, να μην αλλάξουν οι πρακτικές των πελατειακών σχέσεων, οι πρακτικές της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Πριν λίγο καιρό είχαν φθάσει στο σημείο να μην μιλάνε μεταξύ τους αλλά τώρα τους ένωσε  πάλι το «μέλι» της διαχείρισης της εξουσίας και συνεβρέθηκαν εκ νέου παρατρεχάμενοί της με νέα όρεξη που την ανοίγει η σιγουριά του μεγάλου τζακιού που απλώνει τα πλοκάμια του, δοκιμασμένο στη διαπλοκή, και στην Στερεά Ελλάδα. Ήταν επόμενο ότι θα προστρέξουν οι Ευβοιείς Ηρακλιδείς της.
Τολμούν ακόμη και σήμερα, στην Εύβοια της ανεργίας και της κατάρρευσης, να στήνουν τα εκλογικά τους επιτελεία μέσα σε Περιφερειακές Υπηρεσίες και Περιφερειακές Εταιρείες λες και είναι προσωπικά τους μαγαζιά, να χρησιμοποιούν τους μοναδικούς τρόπους πολιτικής επικοινωνίας που γνωρίζουν, το ρουσφέτι, τον εκβιασμό, την παραπλάνηση, την υποκρισία, το ψέμα. Συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την αγωνία του Ευβοιώτη πατέρα, του Ευβοιώτη άνεργου, της Ευβοιώτισσας μάνας. Να εκβιάζουν ή να εκλιπαρούν όσους έχουν διορίσει αλιεύοντας – μεταφορικά και κατά κυριολεξία, όταν εξελίσσεται σε "χώρους αλιείας"-  πρόσκαιρα συναινέσεις και ψήφους χωρίς ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας.
Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με εφόδια όσα όλοι εκείνοι υποτιμούν αλλά και όλα όσα σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχει ανάγκη ο τόπος μας: την πολιτική ηθική, την αυθεντικότητα του πολιτικού λόγου και κυρίως την καθαρότητα της πρότασή μας για την προοδευτική διακυβέρνηση της Περιφέρειας. Τον σεβασμό στον Ευβοέα και Στερεοελλαδίτη πολίτη από τον οποίο ζητούμε την εντολή, την συμμετοχή στην αγωνία του για το αύριο της οικογένειας, των παιδιών του, του τόπου του. Εξάλλου εκεί ήμασταν πάντοτε και εκεί μένουμε. Η πολιτική για εμάς είναι πεδίον προσφοράς και συμμετοχής στο κοινό αγώνα του κόσμου της εργασίας και της παραγωγής δεν είναι ούτε επάγγελμα ούτε βήμα κοινωνικής καταξίωσης.

Ξέρουμε ότι απέναντί μας είναι η Λερναία Ύδρα ενός παρασιτικού πολιτικού συστήματος που «αλλάζει» με λόγια για να παραμείνει αμετάβλητο «σε πρακτικές, μηχανισμούς και στόχους», αυτό ακριβώς μας δυναμώνει ακόμη περισσότερο γιατί δίνει ψυχή στον αγώνα μας, ψυχή που μας χρειάζεται όχι μόνο έως την ώρα της κάλπης αλλά κυρίως για όσα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 19 Μαίου 2014. Αυτή εξάλλου θα είναι η συναρπαστική πορεία σε έναν πραγματικά νέο δρόμο που θα χαράξουμε μαζί όλοι οι προοδευτικοί δημοκράτες πολίτες αυτού του τόπου.

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
                            
      ΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ  ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Μ΄ αυτή την χαρακτηριστική φράση, που ουσιαστικά δίνει απάντηση, στο επιχείρημα της δήθεν προσχώρησης του συνδυασμού του, στο συνδυασμό του απερχόμενου Δημάρχου, υποδέχθηκε ο Γιάννης Κούκης και ο λαός του Αυλωναρίου τον υποψήφιο Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά . Ο κ.Κούκης, μίλησε για την εμπειρία του ως  μέλος της αντιπολίτευσης, την αντιδημοκρατική λειτουργία που επέβαλε ο απερχόμενος Δήμαρχος, την ουσιαστική κατάργηση θεσμών και διαλόγου, την ανυπαρξία έργου στην αδιαφάνεια και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.
Αυτές οι πρακτικές που αδρανοποιούν το Δήμο και την τοπική κοινωνία, είναι που οδήγησαν στη μεγαλύτερη κοινωνική ενότητα που εκφράστηκε μέσα από τη δημιουργία της Συμπολιτείας, που έρχεται να συσπειρώσει τις ενεργές δυνάμεις που ανησυχούν για το μέλλον και τις προοπτικές του τόπου μας.
Η παρουσία του κ.Μπουραντά αυτοδιοικητικού ανθρώπου με έργα, εμπειρία, γνώση και δημοκρατικές ευαισθησίες, εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος και την νίκη της Συμπολιτείας, που είναι η νίκη των ίδιων των πολιτών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Απευθυνόμενος σε μια κατάμεστη πλατεία από δημότες του τέως Δήμου Αυλώνος, ο κ.Μπουραντάς, αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό όραμα της Συμπολιτείας, που έχει σαν κυρίαρχο στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, με σεβασμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ορθολογική διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πόρων.
Κάλεσε ,σε συμμετοχή, τις  δυνάμεις της εργασίας το πλούσιο επιστημονικό δυναμικό της περιοχής ,τον επιχειρηματικό κόσμο, την νεολαία του τόπου μας να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση των αποφάσεων που τους αφορούν και καθορίζουν το μέλλον της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας. 

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11.05.14

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον προαύλιο χώρο του ναού της Θεοτόκου στην Δάφνη Αυλωναρίου, τιμήθηκαν οι ήρωες που κατάγονται από το χωριό και έχασαν την ζωή τους μαχόμενοι για την πατρίδα.
Το απόγευμα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, χωροστατούντος του Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κκ. Σεραφείμ, και στην συνέχεια, στον προαύλιο χώρο του ναού (ο οποίος διαμορφώθηκε από το εκκλησιαστικό συμβούλιο με την συνδρομή του Δήμου), πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά τ’ αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους φορείς αλλά και τους συγγενείς των ηρώων, και η σεμνή τελετή έκλεισε με την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου.