Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΕΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Φίλες και φίλοι, πολίτες της Στερεάς Ελλάδας

Η εκλογική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής ήταν ένα σημαντικό γεγονός για τη μελλοντική διακυβέρνηση της Στερεάς Ελλάδας. Εμείς δώσαμε την εκλογική μάχη λέγοντας αλήθειες και μόνο αλήθειες. Όπως κάναμε και στο παρελθόν στους καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της χώρας και της περιφέρειάς μας, όταν άλλοι ψήφιζαν μνημόνια ή απουσίαζαν.
Σήμερα ξεκινάμε μια ακόμη δύσκολη μάχη που θέλουμε να την δώσουμε μαζί με όλους εσάς. Τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, που θέλετε να ζήσετε και να προχωρήσετε με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και δημιουργικότητα για να κάνουμε τον τόπο μας ωραιότερο και τη ζωή μας καλύτερη.
Αγωνιζόμαστε απέναντι σε καθετί μνημονιακό και παλαιοκομματικό. Θέλουμε την ανασυγκρότηση της περιφέρειας μας χωρίς μνημόνια και τις ισχύουσες σήμερα ρυθμίσεις τους. Πάνω απ’ όλα θέλουμε να δώσουμε χώρο στην δημιουργική δραστηριότητα των πολιτών και των νέων ανθρώπων με όνειρα και όραμα που δεν κουβαλούν όμως δεσμεύσεις και βάρη ενός ξεπερασμένου παρελθόντος. Μια περιφέρεια με Δημοκρατικό σχέδιο, κοινωνική ευθύνη, συμμετοχή, συνέπεια, εμπιστοσύνη και αποτελεσματικότητα. Όλα πρέπει να αλλάξουν. Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης στην περιφέρεια και στη πατρίδα μας με συλλογική αυτογνωσία και ενεργή συμμετοχή των πολιτών.
Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή τη χώρα και όλοι μας έχουμε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αναφοράς. Η δήθεν ανεξαρτησία που κρύβει πολιτικά τζάκια, ολιγαρχικά συμφέροντα, καναλάρχες, υπόγειες διασυνδέσεις, κρυφές συμφωνίες και μνημονιακές επιλογές δεν μπορεί να δώσει λύσεις στη κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας. Στις επαναληπτικές εκλογές θα ψηφίσουμε όχι μόνο για τη διακυβέρνηση της για τα επόμενα πέντε χρόνια αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας στο τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και μεγαλώνουν…

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΟΠΠΑ: ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΕΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ;

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014
Μαριλένα Κοππά
Ευρωβουλευτής,
 Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη
 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Όσο η αφήγηση του success story συνεχίζεται, όσοι πιστεύουμε ότι πρόκειται για αντικατοπτρισμό, κατηγορούμαστε ότι είμαστε εγκλωβισμένοι στη μιζέρια και δεν έχουμε πρόταση για το αύριο. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι όσοι απευθύνουν αυτήν την κατηγορία μας γεμίζουν με αφηρημένες αναφορές για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Συνήθως, πρόκειται για απορρυθμίσεις.
Η ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική συνεργασία δεν είναι ενάντια στις λεγόμενες «Μεταρρυθμίσεις», αλλά έχει άλλους στόχους:
Πρώτον, σ’ ένα κράτος που παράγει, υπάρχουν συμβόλαια που τηρούνται.
1. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι κανένας επενδυτής δεν έρχεται σε μια χώρα όπου για να επιβάλεις τους όρους ενός συμβολαίου θέλεις το λιγότερο τρία χρόνια δικαστικό αγώνα, επειδή η δικαιοσύνη υπολειτουργεί. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που δεν έρχονται ξένες επενδύσεις στη χώρα μας.
2. Κανένας δεν ξεκινά μια καινοτόμα επιχείρηση όσο έχουμε ένα πτωχευτικό δίκαιο που τιμωρεί την αποτυχία. Η Καλιφόρνια περηφανεύεται ότι το πτωχευτικό της δίκαιο είναι το κλειδί της καινοτομίας.
Δεύτερον, επείγει να ξαναδούμε από την αρχή τον τρόπο που διοχετεύουμε ρευστότητα στην αγορά. Ζούμε στη χώρα που τεσσερισήμισι συστημικές τράπεζες έχουν μερίδιο 95% της αγοράς της λιανικής τραπεζικής. Για την ακρίβεια, αυτή η κατάσταση είναι προϊόν «μεταρρυθμίσεων». Αυτές οι τράπεζες καλούνται να χρηματοδοτήσουν σε ένα πλαίσιο ασφυκτικών αξιώσεων κεφαλαιακής επάρκειας, σε περιβάλλον αποπληθωρισμού, ενώ έχουν μηδενικό ανταγωνισμό. Ακόμα και σε καλές εποχές, η ασφυκτική αυτή αγορά έκανε την Ελλάδα εχθρική σε νεοφυείς επιχειρήσεις αφού είναι συχνά μικρές και η δραστηριότητά τους εμπεριέχει ρίσκο.
Τρίτον, όποιος θέλει ένα «Νέο Παραγωγικό Μοντέλο» επενδύει στη γνώση, δηλαδή την έρευνα και στο ανθρώπινο δυναμικό:
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Back to Work της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην οποία θα ενταχθεί και η ΔΗΜΑΡ, μιλάει για το τέλος στις πολιτικές λιτότητας για τις δαπάνες για την παιδεία, διεκδικώντας τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και 3% για την έρευνα. Αυτά με όρους ευρωπαϊκού μέσου όρου. Εάν μιλήσουμε με όρους σύγκλισης και ισόρροπης ανάπτυξης, η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει πολύ περισσότερα.
Και εδώ πρέπει να δώσουμε προσοχή στη μεγαλύτερη εικόνα. Επειδή η καινοτομία απαντά σε ανάγκες, το πρόγραμμα αποσάθρωσης της αγοράς εργασίας, όπως και το δουλεμπόριο των μεταναστών στο παρελθόν, η αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων είναι τελικά εμπόδιο για την καινοτομία. Όταν είναι τόσο φθηνή η εργασία, γιατί να επενδύσει η αγορά σε τεχνολογικές λύσεις αύξησης της παραγωγικότητας; Όμως, αυτές είναι οι μόνες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είναι ικανή αυτή η κυβέρνηση. Η Ελλάδα ταΐζει τον εθισμό της -από δόση σε δόση- στη φθηνή εργασία.
Για να μη μείνουμε στις διαπιστώσεις. Πρέπει σήμερα να ενισχύσουμε εναλλακτικές μορφές διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά. Ο παραδοσιακός δρόμος είναι ο κρατικός τραπεζικός πυλώνας ή οι συνεταιριστικές τράπεζες. Στη Βρετανία, στην Ολλανδία, στην Εσθονία υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης, που είτε διευκολύνουν τη χρηματοδότηση μιας συγκεκριμένης επιχειρηματικής ιδέας (crowdfunding), είτε συνδέουν απευθείας αποταμιευτές και επιχειρηματίες (crowdbanking). Σε κάθε περίπτωση, κάτι πρέπει να κάνουμε προς μια ή όλες τις κατευθύνσεις αυτές.
Σύμφωνοι, πρέπει να ξεφύγουμε από μερικές παιδικές αρρώστιες της αριστεράς. Δεν μπορεί να θεωρούμε ταμπού τις συμμαχίες γνώσης μεταξύ ιδιωτικού τομέα. Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να θεωρούμε ότι θα ξεκινήσουμε την παραγωγική μας αναδιάρθρωση απολύοντας τους εργαζόμενους στους Ειδικούς Λογαριασμούς των Πανεπιστημίων, που διαχειρίζονται κοινοτικά κονδύλια, επειδή απλά αυτοί έχουν συμβάσεις και δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Προσωπικά, αυτές τις Μεταρρυθμίσεις εννοώ προοδευτικές, αυτές συνάδουν με το πρόγραμμα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και σήμερα μόνο η ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία τις εκφράζει.


Άρθρο στο «Protagon.gr», 20/05/2014

"ΜΑΝΩΛΗ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΣ" ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014



ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ

"Μανώλη, με ξέχασες;" θα μου πει κάποιος σύντροφος που χάθηκε, κάποιος σύντροφος που εκτελέστηκε, κάποιος σύντροφος από τα οδοφράγματα - κι εγώ θεωρώ ότι δεν μπορώ να απέχω. Θέλω, άλλωστε, να μεταφέρω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όχι το πείραμα που έγινε εις βάρος της χώρας μας, αλλά το ξεκίνημα που αυτή κάνει.  

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΝΑΚΗΣ, τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΚΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νικήτας Κανάκης γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Λακωνία και την Αρκαδία. Σπούδασε οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ειδικεύτηκε στην παιδοδοντία και την οδοντιατρική ειδικών ασθενών στο Πανεπιστήμιο του Leeds στη Μεγάλη Βρεταννία.Είναι επίσης απόφοιτος (MSc) του τμήματος Διεθνούς Ιατρικής- Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.Μέλος των Γιατρών του Κόσμου εδώ και είκοσι χρόνια έχει συμμετάσχει σε εκαντοντάδες ανθρωπιστικές και επείγουσες ιατρικές αποστολές σε όλο τον κόσμο (Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Κόσοβο, Ερυθραία, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ινδία, Τουρκία, κλπ).
Έχει διατελέσει πρόεδρος Της Οργάνωσης.

Πολιτικά αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Συμφωνίας της οποίας είναι σήμερα Γενικός Γραμματέας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ", ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Δημήτρης Μπουραντάς
Πρόεδρος και
 υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ‘’κοινωνίας αξιών’’
Συγγραφέας, Καθηγητής.

Τα παλαιά κόμματα, ανάλογα με την ευθύνη του καθένα, οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική, κοινωνική, αξιακή και εθνική χρεοκοπία. Αυτό έχει  ως αποτέλεσμα τη ρευστοποίηση του κατεστημένου πολιτικού συστήματος, τη δημιουργία νέων κομμάτων με παλαιά υλικά της ΝΔ, όπως ΑΝΕΛ και πολλές μεταγραφές κυρίως από το ΠΑΣΟΚ που κατέρρευσε, στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ.
Στα πλαίσια αυτής της ρευστοποίησης νέα κόμματα, όπως π.χ. το ‘’Ποτάμι’’ και η ‘’κοινωνία αξιών’’, έχουν εμφανισθεί και διεκδικούν την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών. Αυτό είναι βεβαίως θετικό. Από την άλλη όμως κάθε νέο δεν είναι και πιο αξιόπιστο ή καλύτερο από τα παλαιά. Συνεπώς, ως πολίτες οφείλουμε να τα αξιολογήσουμε με αντικειμενικά κριτήρια και ερωτήματα κοινής λογικής.
Πρώτο: σε ποιο βαθμό τα νέα κόμματα διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο και σαφές ιδεολογικό πλαίσιο που απαντά τα σύγχρονα προβλήματα του ανθρώπου-πολίτη, της κοινωνίας και της χώρας.
Δεύτερο: σε ποιο βαθμό τα νέα κόμματα διαθέτουν ένα εθνικό, συνεκτικό στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο που στηρίζεται σε ριζοσπαστικές και εναρμονισμένες αλλαγές στη δημοκρατία, την επιχειρηματικότητα, την παιδεία, την υγεία, την οικολογία κλπ σε πρακτικά και αποτελεσματικά μέτρα εστιασμένα σε βραχυ-μεσοπρόθεσμους στόχους που είναι απαραίτητοι για την έξοδο από την κρίση και την πρόοδο της χώρας.
Τρίτο: σε ποιο βαθμό τα νέα κόμματα έχουν σαφείς προτάσεις για ουσιαστική δημοκρατία στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων της ΕΕ καθώς και για τις πολιτικές που αφορούν την ανάπτυξη, την ανεργία, τη φτώχεια, το κοινωνικό κράτος, την εξωτερική πολιτική, την άμυνα, τη μετανάστευση, την οικολογία κλπ.
Τέταρτο: σε ποιο βαθμό τα νέα κόμματα στηρίζονται όπως και τα παλαιά στο εμπόριο ελπίδας, υποσχέσεις, εντυπωσιασμούς και σε αμφιλεγόμενες επιλογές προσώπων, μόνο και μόνο για ψηφοθηρική προπαγάνδα, πολιτικό μάρκετινγκ και προβολή από τα ΜΜΕ κλπ.
Πέμπτο: σε ποιο βαθμό τα νέα κόμματα δεν είναι αρχηγικά και λειτουργούν με ουσιαστική εσωτερική δημοκρατία.
Έκτο: σε ποιο βαθμό τα πολιτικά στελέχη λόγω της επαγγελματικής και κοινωνικής διαδρομής τους και τα αποτελέσματά τους εγγυώνται αξίες όπως ακεραιότητα, κοινωνική υπευθυνότητα, εντιμότητα, ειλικρίνεια, συνέπεια, σεμνότητα, συνεργασία, γνώσεις και ικανότητες να συνεισφέρουν στην ποιότητα της πολιτικής ζωής, στην έντιμη και αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας.
Έβδομο: σε ποιο βαθμό το ευρωψηφοδέλτιο των νέων κομμάτων περιλαμβάνει υποψήφιους με τεχνογνωσία και εμπειρία σε διεθνείς οργανισμούς, διαπραγματεύσεις και ζητήματα λειτουργίας των οργάνων της ΕΕ και των ευρωπαϊκών πολιτικών.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, τα νέα κόμματα είναι περισσότερο αξιόπιστα και καλύτερα από τα παλαιά όχι μόνο όταν πληρούν μερικά από τα παραπάνω κριτήρια αλλά στο σύνολό τους. Συνεπώς και πρέπει και μπορούμε να τα βαθμολογήσουμε σε όλα τα κριτήρια και να επιλέξουμε εκείνο που μπορεί να υπηρετήσει αξιόπιστα και αποτελεσματικά το κοινό καλό βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Σας καλούμε με αυτά τα κριτήρια, ορθολογικά και αντικειμενικά, ν’ αξιολογήσετε την ’κοινωνία αξιών’’ και αν πιστεύετε ότι αξίζει να τη στηρίξετε και τη διαδώσετε.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΒΒΗΣ;

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΒΒΗΣ
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Γεννήθηκε το 1962 στην Απολακκιά Ρόδου. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Από το 1983 εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Από το 1994 ως το 2002 υπηρετεί ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στο Δήμο Ροδίων.
Το 2003 εκλέγεται Δήμαρχος Νότιας Ρόδου και το 2006 επανεκλέγεται. Το 2007 εκλέγεται Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου Α.Ε. Το 2010 εκλέγεται στον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Ρόδου και υπηρετεί ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομικών Εφαρμογών. Από το 2013 επέστρεψε πλήρως στην εργασία του με προσωπική επιλογή.
Επίσης συμμετείχε στην οικονομική επιτροπή διεθνών σχέσεων και την επιτροπή θεσμών της ΚΕΔΚΕ. Στη ΔΗΜΑΡ συμμετέχει από την ίδρυσή της.

Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Μαριέττα Γαβριλιώτη και έχουν δυο παιδιά.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΡΓΥΡΑΚΟΥ;

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014
Μαργαρίτα Αργυράκου, 
Υποψήφια Ευρωβουλετής με την ΕΛΙΑ- Δημοκρατική Παράταξη
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 βρίσκεται στην Ελλάδα μόνιμα, παντρεμένη με Έλληνα που γνώρισε στην Πολωνία. Δραστηριοποιείται στον αγροτικό συνδικαλιστικό χώρο και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, καθώς και υπεύθυνη γυναικών της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος. Από τότε που ήρθε στην Ελλάδα συντάχθηκε αμέσως με το ΠΑΣΟΚ: «εγώ το ΠΑΣΟΚ δεν το κληρονόμησα, όταν ήρθα στην Ελλάδα πρώτη φορά το 1989 προβληματίστηκα για το ποιος πολιτικός χώρος με εκφράζει και επέλεξα το ΠΑΣΟΚ».
Η Μαργαρίτα είναι ένα γνωστό πρόσωπο στον αγροτικό κόσμο. Αποφάσισε  να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία το 1991 όταν πέρασε μαζί με τον άνδρα της 6 μήνες στην Ολλανδία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έχοντας πάρει την απόφαση να μείνουν πλέον μόνιμα εκεί αγοράσανε 46 κατσίκες. Τα βιώματα από την άγρια προσαρμογή στον καπιταλισμό της χώρας της το 1989, καθώς και των μεγάλων απολύσεων το 1992 την είχαν σκληρύνει. Σήμερα εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του κ. Βενιζέλου αφού όπως λέει η ίδια  «δεν υπάρχει κανείς στη Βουλή των Ελλήνων που να είναι αγρότης, όχι απλά να δηλώνει».

Την πρόταση την αποδέχτηκε ως μια ευκαιρία για την ίδια να προβληθούν με μεγαλύτερη έμφαση τα προβλήματα της αγροτιάς. «Εμείς στηρίζουμε το ΑΕΠ και εμείς θα είμαστε ο μοχλός επανεκκίνησης της οικονομίας, μόνο που προς το παρόν δεν βλέπουμε τον τρόπο», λέει. Δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει να ενδιαφέρεται για την πολιτική. «Είμαι άνθρωπος που παθιάζομαι με αυτό που κάνω σήμερα και όταν θα έρθουν βουλευτικές εκλογές βλέπουμε.  Για να κάνω κάτι τέτοιο θα πρέπει να πάρω εντολή από τους αγρότες, αν θέλουν κάτι τέτοιο θα σηκώσω το γάντι που θα μου πετάξει η μοίρα».

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Βάσω Κιντή,
 Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης
Πανεπιστήμιο Αθηνών

της Βάσως Κιντή, 
Υποψήφιας Ευρωβουλευτού με το ΠΟΤΑΜΙ

Οι ευρωεκλογές είναι για τη χώρα μας ένα τεστ. Θα δείξουν εάν μετά από τέσσερα χρόνια κρίσης έχουμε καταλάβει ως κοινωνία τι μας έχει συμβεί και κατά πόσον θέλουμε να αλλάξουμε.
Θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στην υποκρισία της πολιτικής ζωής με τους πολιτευτές και τα κόμματα να μας παραπλανούν συστηματικά για να διαιωνίζουν την παρουσία τους στους χώρους της εξουσίας;
Θέλουμε να επιτρέψουμε στα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ να εξακολουθήσουν να χειρίζονται τις τύχες μας ερήμην μας για να εξυπηρετούν το δικό τους ιδιοτελές συμφέρον εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος;
Θέλουμε να παραδώσουμε τη χώρα σε ένα συνονθύλευμα αγανακτισμένων ατάκτων που μόνο στόχο έχουν την κατάληψη της εξουσίας για να δοκιμάσουν ανεύθυνους πειραματισμούς;
Θέλουμε μετά από τέσσερα χρόνια θυσιών να σπρώξουμε τη χώρα στην αβεβαιότητα της απομόνωσης και σε έναν νέο κύκλο δεινών;
Ή προτιμάμε να δώσουμε δύναμη σε ένα κίνημα πολιτών που βλέποντας τέσσερα χρόνια άγονης προσπάθειας, άφησαν τις δουλειές τους για να βοηθήσουν να γίνει το σωστό για τη χώρα τους; Δηλαδή
Να υπάρχει δικαιοσύνη και όχι κολλητοί και ημέτεροι
Να υπάρχει συνετή και διαφανής διαχείριση του κόπου όλων μας
Να υπάρχει εμπιστοσύνη και στήριξη στους νέους
Να υπάρχει σεβασμός στους πολίτες που σήμερα αντιμετωπίζονται ως βάρος για το κράτος και ως πηγή εσόδων του.
Να γίνει η χώρα ένας τόπος αλληλεγγύης, δημιουργίας και κοινής προσπάθειας.
Η χώρα πήγε στα βράχια από τους πολιτικούς της και κρατήθηκε στη ζωή από τους απλούς υπεύθυνους πολίτες της που αντιστάθηκαν με εγκαρτέρηση στους αεριτζήδες, και τους δημοκόπους.
Πρέπει να στερεώσουμε αυτή την κατάκτηση όσο υπάρχει χρόνος. Να κάνουμε το σωστό! Να εμπιστευθούμε τη δύναμή μας. Να φουσκώσουμε το ρεύμα του Ποταμιού.

19 Απριλίου 2014



Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΛΑΘΟΣ!!!

Δύο αναθέσεις σε στενό συγγενή συγκεκριμένου δημοτικού παράγοντα στο παραπέντε των εκλογών  είναι σαν να ρίχνεις λάδι στην φωτιά ή σαν να μην φιλάς τα ρούχα σου. Σίγουρα έχει χαθεί το μέτρο αλλά και η αυτογνωσία. Πως θα εξηγηθεί άραγε μία τέτοια σπουδή;. Λάθος !!!

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Στην πρώτη Κατανομή μοιράστηκαν 14 έδρες με απλή αναλογική. Έμειναν αδιάθετες για την δεύτερη 13 έδρες οι οποίες θα κατανεμηθούν μεταξύ των δύο μονομάχων της ερχόμενης Κυριακής έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 16 εδρών για τον νικητή (3/5). Αυτές οι 14 έδρες με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα της 18ης Μαίου 2014 κατανεμήθηκαν ως εξής: Μπουραντάς 7, Θωμάς 6 και Μιχαήλ 1.
Συνεπώς έχουν εκλεγεί ήδη 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Η κατανομή των εδρών έγινε ως εξής:
Ο Μιχαήλ παίρνει μία έδρα εκεί που έχει το υψηλότερο υπόλοιπο, δηλαδή στο Αλιβέρι και εκλέγεται ο ίδιος. Θα μείνει με αυτήν την έδρα μόνο.
Ο Θωμάς παίρνει από  μία έδρα στις Δημοτικές Ενότητες Αυλώνος, Δυστίων, Κονιστρών και Ταμυναίων και δύο έδρες στη Δημοτική Ενότητα Κύμης.
Ο Μπουραντάς παίρνει  από μία έδρα στις Δημοτικές Ενότητες Αυλώνος, Δυστίων, Κονιστρών και από δύο  στις Δημοτικές Ενότητες Κύμης και Ταμυναίων.
Συγκεκριμένα οι 14 έδρες καταλαμβάνονται από τους ακόλουθους Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι έχουν ήδη εκλεγεί:
Συνδυασμός Μπουραντά (7): Γιάννης Κούκης, Γιάννης Μπενάκης, Δημήτρης Μούντριχας, Βαγγέλης Αμπελιώτης, Αλέξανδρος Θεοδώρου, Γιώργος Μπόκαρης, Γιάννης Πιλάτης.
Συνδυασμός Θωμά (6): Άγγελος Ποθητάκης, Νίκος Μπότης, Τάσος Βλάχος, Αρετή Μπάτσα, Βασίλης Παππάς, Νίκος Κιούσης.
Συνδυασμός Μιχαήλ (1): Μιχαήλ

Οι υπόλοιποι 13 θα εκλεγούν  με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών της 25η Μαίου 2014 και σύμφωνα με δύο σενάρια:
Σενάριο Νίκης Μπουραντά:
Μπουραντάς 16 Δημοτικούς Συμβούλους, δηλαδή εννέα επιπλέον, τους εξής: Κότσαρης, Σαμαράς, Χουλιαράς, Β. Κούκης, Μπελιάς, Αγγελόπουλος, Παγώνης, Μπαράκος, Αδάμης Νικ.
Θωμάς δέκα Δημοτικούς συμβούλους δηλαδή άλλους τέσσερις, τους εξής: Θωμάς,  Ντούρας, Λαθουράς, Μέξη.
Σενάριο Νίκης Θωμά:
Θωμάς 16 Συμβούλους, δηλαδή άλλους δέκα επιπλέον τους εξής: Ντούρας, Ζέρβας, Λαθουράς, Ντόβολης Ευ. Μάγειρας, Χριστόπουλος, Κουϊμτζίδου, Μέξη, Ντόβολης Βασ., Στουπή.
Μπουραντάς δέκα συμβούλους, δηλαδή άλλους τρεις, τους εξής: Μπουραντάς, Σαμαράς, Μπελιάς. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΣΟΛΑΚΗ

Φίλες και φίλοι,
Τώρα που λίγο καταλάγιασε ο θόρυβος από τα αποτελέσματα του Α’ γύρου Αυτοδιοικητικών εκλογών, θέλω να σας απευθύνω, μέσα από την καρδιά μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη στην παράταξή μας και σε μένα προσωπικά.
Στρατεύτηκα στον συνδυασμό «Η Στερεά σε νέα τροχιά» στο πλευρό του Βαγγέλη Αποστόλου με σκοπό να συμβάλλω στην προσπάθεια για μια περιφέρεια της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της μείωσης της ανεργίας των νέων.
Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα και μια άνιση μάχη καθώς είχαμε να παλέψουμε με το συνασπισμό δυο σκληρών κομματικών μηχανισμών και συστήματα χρόνια ριζωμένα και παγιωμένα στην περιοχή.
Είχαμε όμως την στήριξη των απλών ανθρώπων, των ανθρώπων που ελπίζουν και προσδοκούν καλύτερες μέρες, με πρόοδο και δημοκρατία.
Εσείς, οι απλοί άνθρωποι, αυθόρμητα και ακηδεμόνευτα, με κατατάξατε στην πρώτη σειρά του αγώνα για την τελική νίκη που Μαζί θα φέρουμε την Κυριακή 25 Μαΐου.
Θέλω να απευθύνω πρόσκληση αγώνα σε όλους εσάς που μας εμπιστευτήκατε την πρώτη Κυριακή, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας που βιώνουν τη σκληρή πολιτική των κυβερνήσεων της λιτότητας και αναζητούν δημοκρατική έξοδο από τον ασφυκτικό της κλοιό!
Καλώ τους νέους της περιοχής μας να γίνουν το πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα ανατροπής για μια Στερεά της Προόδου και μια Εύβοια της Προκοπής.
Η νίκη βρίσκεται στα χέρια μας!

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες που στήριξαν και συμπορεύτηκαν με το συνδυασμό μας στη δύσκολη μάχη των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Αντιπαλεύοντας κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς, τα ψεύτικα διλλήματα, τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, η ανοδική πορεία του συνδυασμού μας, δίνει δύναμη και κουράγιο να παρέμβουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, να συγκρουστούμε με κάθε τι αντιλαϊκό που θα προωθείται για μια ακόμα φορά μέσα από τους δήμους, να ανοίξουμε το δρόμο, να συμβάλουμε στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, στη δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας.
  Για τον ενιαίο χαρακτήρα των τριών κάλπεων έχουμε μιλήσει ξανά. Όλες και Όλοι, με τη δυναμική που τους διακρίνει, με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πείσμα να ριχτούν στη μάχη αυτή την εβδομάδα σπίτι το σπίτι, χώρους δουλειάς και γειτονιές, για την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ την άλλη Κυριακή, στις ευρωεκλογές. Τόσο η κυβέρνηση Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνάμεις που υποστηρίζουν την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, υποστηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η δυνάμωση των ταξικών δυνάμεων, μπορεί να αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στην ευρωβουλή, στο εργατικό λαϊκό κίνημα για θετικές διεργασίες που θα μας πάνε μπροστά.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ


Συνδημότισσες και συνδημότες
Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στο δημοτικό συνδυασμό ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ,δώσαμε, σε όλο το προεκλογικό διάστημα, ένα καθαρό και έντιμο αγώνα, μακριά από μεθόδους και πρακτικές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια των πολιτών.
Με σεβασμό και εντιμότητα, απέναντι σε κάθε συνδημότη μας, κατορθώσαμε να δώσουμε όραμα και προοπτική σε μιά κοινωνία που στενάζει κάτω από καθεστώς αδιαφάνειας και ανυποληψίας.
Αποκαλύψαμε, την πραγματικότητα που επικρατεί στην διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, την κατασπατάληση του Δημόσιου χρήματος, την ανυπαρξία Δημοτικού έργου και την αφερεγγυότητα του απέναντι στην τοπική αγορά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κατασκευάσει  τα αναγκαία έργα και να προβεί στις απαραίτητες προμήθειες.

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Περιφερειακές Εκλογές 18ης Μαΐου 2014  
- Αποτελέσματα Ψήφων Νομού -  
ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
466

ΣΥΝΟΛΟ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
466

ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ
ΨΗΦΙΣΑΝ
ΑΚΥΡΑ
ΛΕΥΚΑ
ΕΓΚΥΡΑ
203.627
137.055
5.898
6.286
124.871

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ
ΟΝΟΜΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ/ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΩΝ
ΠΟΣΟΣΤΟ
http://www.naevias.gr/ekloges2014/peri_2014/004.bmp
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΣΠΑΝΟΣ ΦΑΝΗΣ
52.578
42,11%
http://www.naevias.gr/ekloges2014/peri_2014/003.bmp
ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ
Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ - ΣΤΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
26.739
21,41%
http://www.naevias.gr/ekloges2014/peri_2014/002.bmp
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΝΤΟΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
12.979
10,39%
http://www.naevias.gr/ekloges2014/peri_2014/001.bmp
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - ΜΑΛΙΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
12.325
9,87%
http://www.naevias.gr/ekloges2014/peri_2014/006.bmp
ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ
9.143
7,32%
http://www.naevias.gr/ekloges2014/peri_2014/007.bmp
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ - ΧΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6.938
5,56%
http://www.naevias.gr/ekloges2014/peri_2014/005.bmp
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΖΟΥΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
4.169
3,34%


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ 46,8%
ΘΩΜΑΣ 45,5%
ΜΙΧΑΗΛ 7,7%

ΣΥΝΟΛΟ
Αλιβέρι
Αυλωνάρι
Δύστος
Κονίστρες
Κύμη
ΘΩΜΑΣ
10387
2635
1704
1386
1398
3264
ΜΙΧΑΗΛ
1752
804
311
186
202
249
ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ
10678
2927
1794
2002
1454
2501


Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ





ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΝΕΟ ΞΕΚΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ - ΡΑΒΙΟΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ τ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ4.55951,58%
ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑΚΑΡΥΣΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ τ ΙΩΑΝΝΗ3.02834,26%
ΑΛΛΙΩΣ!ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "ΑΛΛΙΩΣ!" - ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ τ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ99111,21%
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ - ΒΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ τ ΝΙΚΟΛΑΟΥ2612,95%

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ : ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ με ΓΝΩΣΗ και ΕΥΘΥΝΗ!


Ευχαριστούμε τους δημότες για την στήριξη τους.  Όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, αναγνωρίζοντας το έργο μας και τη  δημιουργική προσφορά μας.  Κάναμε  έναν ειλικρινή  αγώνα για το καλό του τόπου μας. Αποδείχτηκε όμως ότι, τα οργανωμένα συμφέροντα  εξακολουθούν να είναι ακόμη ισχυρά.  Καταφέραμε  όμως για άλλη μια φορά να κάνουμε τη διαφορά και ενώ ενώθηκαν όλες οι παλαιοκομματικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης απέναντι μας, είμαστε με περίπου +13,7 %  παραπάνω ποσοστό,  από την αντίστοιχη πρώτη Κυριακή των εκλογών του 2010.  Ενώ οι δυνάμεις αυτές, παρότι ενωμένες  μείωσαν περίπου -14,7%  το ποσοστό τους. Συνεχίζουμε Δυναμικά και αποφασιστικά με γνώση και ευθύνη για το μέλλον της περιοχής μας.  
Ο  Δήμος Κύμης – Αλιβερίου  δεν επιτρέπεται να μετατραπεί σε πεδίο σύγκρουσης προσωπικών συμφερόντων και κομματικών σχεδίων, όπως έχουμε κατ΄ επανάληψη δει να συμβαίνει στο παρελθόν. 
Ο συνδυασμός  ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου,  είναι ο μόνος υπερκομματικός και ανεξάρτητος επί 12 χρόνια. Με ξεκάθαρες αντιμνημονιακές απόψεις και θέσεις.
Καλούμε, όλους όσους πιστεύουν στην συνέχιση  της  αναπτυξιακής πορείας  του τόπου μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτή την ανοδική πορεία.
Καλούμε  όλους  τους δημότες,  να προσέλθουν συνειδητά στις κάλπες της επόμενης Κυριακής.   Να κρίνουν , να συγκρίνουν και να αποφασίσουν για την πορεία του Δήμου μας. 


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ KAI ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Χαιρετίζουμε θερμά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες που στήριξαν το συνδυασμό μας στις περιφερειακές εκλογές αντιπαλεύοντας κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς, τα ψεύτικα διλλήματα.
Η  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όπως όλα αυτά τα χρόνια θα αξιοποιήσει τη δύναμη που της έδωσε ο λαός  για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης , για τα εργατικά,  λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές ανάγκες.
Η ανοδική πορεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ μέσα σε δύσκολες συνθήκες και η συσπείρωση που επιτεύχθηκε μας δίνει δύναμη να παρέμβουμε αποφασιστικά μέσα στην περιφέρεια και στους δήμους και να συγκρουστούμε με κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να αναπτύξουμε τη δράση μας, μαζί με τους εργαζόμενους, για κάθε λαϊκό πρόβλημα.
Η πείρα του λαού της Στερεάς αποδεικνύει ότι οι δυνάμεις του δικομματισμού αξιοποιούν τη λαϊκή ψήφο και την επομένη των εκλογών περνούν στην επίθεση, υλοποιούν αντιλαϊκά μέτρα, κινούνται στη λογική της λεγόμενης ανταποδοτικότητας, υποκλίνονται στις αποφάσεις της Ε.Ε και στα μεγάλα συμφέροντα.
Η στάση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  στο δεύτερο γύρο έχει τεθεί αναλυτικά κατά την προεκλογική περίοδο, είναι στάση αρχών και εναντιώνεται σε κάθε συνδυασμό υπερασπιστή της Ε.Ε, φορέα της αντιλαϊκής πολιτικής.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.   
Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες της Στερεάς, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, γιατί θα δυναμώσουν τη δική τους φωνή.
Τόσο η κυβέρνηση Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνάμεις που υποστηρίζουν την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, υποστηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Οι διαξιφισμοί, οι αντιθέσεις τους αφορούν ποιο αντιλαϊκό μίγμα διαχείρισης θα εφαρμοστεί την επόμενη περίοδο,  ο λαός δεν πρόκειται να ανακουφιστεί.
Ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές για να πολλαπλασιαστεί η λαϊκή δύναμη, να οργανωθεί από καλύτερες θέσεις η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, να δυναμώσει το διεκδικητικό κίνημα και η εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση αφού ο λαός μας είναι στην αντιπολίτευση.
Ψήφος στο ΚΚΕ για να σπάσουμε τα δεσμά των μονοπωλίων και της Ε.Ε.
Ισχυρό ΚΚΕ  παντού γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού.