Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Στη σελίδα του, στο facebook ο Βουλευτής Εύβοιας και Υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου έγραψε: 
"Αγαπητοί φίλοι,
Επειδή πολλοί ρωτάτε τη γνώμη μου για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, και καθώς δε συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα ούτε είχα την ευκαιρία να εκφραστώ από άλλο μέσο ως τώρα, θα ήθελα να τοποθετηθώ για να μη θεωρηθεί ότι αποφεύγω το ερώτημα.
Καταρχάς θεωρώ ότι με την παρούσα κατάσταση, αν δεν συμβούν μεγάλες αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης, που δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι, για να μην καλλιεργούμε μεγάλες προσδοκίες, κι οι εκλογές γίνουν σύντομα πριν τα όποια οικονομικά επιτεύγματα περάσουν στην καθημερινότητα του πολίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται. Αυτό βέβαια ίσως αποτελέσει και το τέλος των ψευδαισθήσεων.
Αντί όμως ν’ ασχοληθώ με το πόση δυναμική δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή πόσες ψήφους έχασε η ΝΔ, θα κοιτάξω το αποτέλεσμα του δικού μου κόμματος, του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να ομολογήσουμε ότι το αποτέλεσμα συνιστά μια αποτυχία. Όχι τόσο μεγάλη όσο περιμέναμε, χάρη στη συσπείρωση των τελευταίων ημερών, αλλά πάντως αποτυχία, καθώς χάσαμε 1 στους 3 ψηφοφόρους μας. Και σκεφτείτε ότι το κλίμα σε επερχόμενες εθνικές εκλογές θα είναι ακόμη πιο πολωμένο και δύσκολο. Οι συγκρίσεις πρέπει πάντα να γίνονται με ποσοστά εκλογών κι όχι με ποσοστά δημοσκοπήσεων.
Ξέρω επίσης από την επαφή μου μαζί σας ότι αυτό που σας κράτησε ήταν κυρίως οι δεσμοί με τη δημοκρατική παράταξη κι ότι η ψήφος σας ήταν ψήφος μιας τελευταίας ευκαιρίας για ν’ αλλάξουμε πολλά. Συχνά μου θύμιζε τη φράση της αείμνηστης Μελίνας «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε πια». Είναι διαφορετικό ένα ενθουσιώδες 8% από ένα 8% βαθέως προβληματισμού. Το συνέδριο που θα γίνει δε θα πρέπει να είναι συνέδριο πανηγυρικής επιβεβαίωσης του πόσο καλοί είμαστε, προεκλογικού χαρακτήρα, ούτε κομματικών μηχανισμών αποκομμένων από την κοινωνία. Θα πρέπει ν’ ακουστεί αυθεντικά η φωνή της βάσης. Θα πρέπει να τα δούμε και να τα επανεξετάσουμε ΟΛΑ.
Αν δεν το κάνουμε τώρα, τότε πότε; Πήγαμε από το 45% στο 12% κι από εκεί στο 8%. Θα περιμένουμε την οριστική μας εξαέρωση; Λέω αυτές τις σκέψεις γιατί αισθάνομαι υποχρεωμένος να μεταφέρω το μήνυμα που απ’ όλες τις επαφές μας προκύπτει, γιατί πάνω απ’ όλα μετράει η μεταξύ μας σχέση εμπιστοσύνης και η συνείδησή μου.
Ο αγώνας για τη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά συνεχίζεται…"

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Δελτίο Τύπου
Επ’ αφορμή της λήξης του σχολικού έτους 2013-14, το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 (7.45 μ.μ.)
Παρουσίαση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων από την Ε’ τάξη.
·       «Ενεργώντας για την ενέργεια γινόμαστε ενεργοί πολίτες», πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
·       «Το σπίτι των παιδιών» , πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
Τρίτη 10 Ιουνίου (7.00μ.μ.)
Εκδήλωση λήξης σχολικού έτους. Μουσικοχορευτική παρουσίαση με τη συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων
Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 (7.30)
Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση Στ’  τάξης
·         Ο Πλούτος. Διασκευή της ομώνυμης κωμωδίας του Αριστοφάνη από τους μαθητές του Στ1 τμήματος
·         Σαν το αλάτι.  Θεατρική διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού από τους μαθητές του Στ2 τμήματος

http://blogs.sch.gr/2dimalive
Από τη Διεύθυνση του 2ου Δ.Σ. Αλιβερίου



Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ο ΘΩΜΑΣ "ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ" ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ. ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΓΙΟΚ!!!

Δήμος Κύμης-Αλιβερίου                           3-6-2014                                                                           
Σε σχέση με το πρόσφατο εξώδικο του κ. Μπουραντά
Σύμφωνα με την προσφιλή μέθοδο του κ. Μπουραντά, για τη δημιουργία εντυπώσεων ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για την εξώδικη δήλωση του.
Σε μια ανέξοδη καταγγελία η οποία στηρίζεται στο «εάν αληθεύουν», προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες. Φυσικά αποκρύπτει επιμελέστατα :  ότι ήδη, μετά από δικό του αίτημα την προηγούμενη εβδομάδα, συμφωνήσαμε μεταξύ μας, να αρχίσει να ενημερώνεται  σιγά – σιγά από την επόμενη εβδομάδα για την πορεία των οικονομικών και των έργων του Δήμου, ώστε να προετοιμαστεί το δυνατό καλύτερα ενόψει της  ανάληψης  των καθηκόντων του. Συμφωνία που πλέον από μόνος του, μετά την ενέργειά του αυτή, ακυρώνει.  Να τονίσουμε επίσης ότι, ούτε ως αντιπεριφερειάρχης, ούτε ως υποψήφιος είχε  ποτέ ενδιαφερθεί να μάθει το τι γίνεται στο Δήμο.    
Λυπούμαστε πάντως, αν το μόνο που οραματίζεται για τον τόπο είναι οι εξώδικες επιστολές, ευελπιστώντας ότι μέσα από αυτές θα βρει άλλοθι για την έλλειψη προγράμματος και έργου στο μέλλον.
Η δικαιοσύνη μας έχει όλες τις φορές δικαιώσει και γνωρίζει ότι δεν φοβηθήκαμε ποτέ την κρίση της.
Η διαχείριση του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην θητεία μας ήταν και είναι καθ’ όλα  ξεκάθαρη. Ας κάνει υπομονή και θα το διαπιστώσει την 1 Σεπτέμβρη του 2014. Έως τότε ας επιδείξει την δέουσα σοβαρότητα και τον δέοντα  σεβασμό σε αυτή τη Δημοτική αρχή η θητεία της οποίας, όπως πολύ καλά γνωρίζει, λήγει στις 31/8/2014.   
                                                            Δημήτρης Γ.Θωμάς

                                                   Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΕΞΩΔΙΚΟ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΕ ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚΑ

ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Ή ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Αθανασίου Μπουραντά του Γεωργίου και της Βασιλικής, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και νεοεκλεγέντος Δήμαρχου Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας, κατοίκου Χαλκίδας, λεωφ. Χαϊνά, αρ. 93, Α.Δ.Τ. ΑΕ 481479/7-12-2006 Τ.Α. Χαλκίδας και Α.Φ.Μ. 007274044.
ΠΡΟΣ
Δημήτριο Θωμά, Δήμαρχο Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας, κάτοικο Αλιβερίου Ευβοίας.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ
            1. Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, που κατοικοεδρεύει στην Χαλκίδα, λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, αρ. 7.
            2. Στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, λεωφ. Κηφισίας, αρ. 1-3 και λεωφ. Αλεξάνδρας.
            3. Στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, που κατοικοεδρεύει στην Λάρισα, οδός Σωκράτους, αρ. 111.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατηγορηθήκατε ενυπόγραφα, ότι στην ΔΕΥΑΚΑ, στην οποία έχετε την ιδιότητα του Προέδρου, εμφανίσατε εκατοντάδες έργα, τα οποία δεν κατασκευάστηκαν ποτέ, πλην όμως πληρώθηκαν.
Επίσης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά και μετά τις εκλογές μέχρι σήμερα, μας έχουν γίνει καταγγελίες ότι καλείτε διάφορους συνεργαζόμενους με το Δήμο και τους ζητάτε να εκδώσουν εικονικά παραστατικά είσπραξης χρημάτων για δήθεν έργα που έχουν εκτελεστεί, δήθεν υλικά που σας έχουν προμηθεύσει και δήθεν υπηρεσίες που σας έχουν παράσχει, χωρίς να εισπράττουν τα ανάλογα χρήματα, με σκοπό να καλύψετε αδικαιολόγητες δαπάνες και ελλείμματα του ταμείου, για τα οποία δεν έχετε τα ανάλογα νόμιμα παραστατικά.
Παράλληλα την προεκλογική περίοδο, αναθέσατε και πάλι απευθείας δύο (2) έργα 7.000€ και 5.000 € στο γιο του συνεργάτη σας, Αντιδημάρχου, του οποίου τον γιο, υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων, ρωτήσατε το προηγούμενο διάστημα, αν είναι γιος του πατέρα του, για να «αποδείξετε», ότι δεν το γνωρίζατε, ώστε να αποφύγετε τις συνέπειες από τη συμμετοχή του πατέρα του στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Είναι επίσης γνωστό, ότι απασχολούσατε ορισμένες δεκάδες εργαζομένων, οι οποίοι δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με το Δήμο και αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τους «απολύσατε».
Σε κάποιους από αυτούς, ίσως και από όλους, ζητήσατε να υπογράψουν αποδείξεις πληρωμής, πάνω από 20.000 € ο καθένας, χωρίς να δικαιούνται τέτοιο ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες και σύμφωνα με τις παράνομες και απαράδεκτες προσωπικές σας συμφωνίες.
Επειδή ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και όσοι συμμετέχουν στη διοίκηση του Δήμου και των νομικών προσώπων του οφείλουν να ενεργούν με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΓΕΙΡΑ


Αγαπητοί Δημότες και Δημότισσες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου,
Ευχαριστώ θερμά όσους με την ψήφο σας με τιμήσατε στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου. Η ευρεία αποδοχή σας δηλώνει ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη αλλά και την εντολή εκπροσώπησης στο δημοτικό συμβούλιο. Η 2η όμως σειρά  κατάταξης στη δημοτική ενότητα Κονιστρών δε μου επιτρέπει να σας εκπροσωπήσω στο δημοτικό συμβούλιο, διότι οι δημότες επέλεξαν για δημοτική αρχή τη Συμπολιτεία και έτσι η δημοτική ενότητα Κονιστρών καταλαμβάνει μόνο μία έδρα από τους Νέους Ορίζοντες του κ. Θωμά.
Στα 3,5 χρόνια  της θητείας μου είτε από τη θέση του Αντιδημάρχου είτε από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου έκανα ό,τι ήταν δυνατό ακόμη και μέσα από συγκρούσεις για να προσφέρω στον τόπο μου. Το σίγουρο όμως είναι ότι και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου δε θα πάψω να ενδιαφέρομαι, να προτείνω αλλά και να πιέζω προς αυτή την κατεύθυνση.
 Εύχομαι στη νέα δημοτική αρχή καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της, στο οποίο θα είμαι συμπαραστάτης της όταν αυτό παραχθεί σε επίπεδο ευπρέπειας, ισότητας, πολιτικού πολιτισμού και ανιδιοτέλειας. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα.
 Ευχαριστώ θερμά τους άμεσους συνεργάτες μου, τον κ. Τάσο Βλάχο και τον κ. Γεώργιο Κόκκο για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο έργο μου, αλλά και τους υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες του δήμου μας για την άοκνη κι αγόγγυστη προσφορά τους προς τους δημότες μας. Επίσης ευχαριστώ τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων (προέδρους, παρέδρους, τοπικούς συμβούλους)για την άριστη συνεργασία που είχαμε. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους εθελοντές και χορηγούς, δημότες της δημοτικής ενότητας Κονιστρών, για την σημαντική βοήθειά τους στο έργο μου ως αντιδήμαρχος.    Ευχαριστώ τους πολιτιστικούς συλλόγους των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι ήταν συνοδοιπόροι στο έργο μας.
Ευχαριστώ το φίλο μου και Δήμαρχο, Δημήτρη Θωμά, για τη μεγάλη προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο αγώνας του ήταν πάντα έντιμος, πολιτισμένος και ανιδιοτελής. Επιτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια σπουδαίο έργο προς όφελος του τόπου μας, αλλά και δρομολόγησε και πολλά έργα που θα ολοκληρώσουν οι επόμενοι. Τον ευχαριστώ για την εμπειρία και τις γνώσεις που απέκτησα κοντά του τα τελευταία 12 χρόνια όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση. Ήταν τιμή μου που ήμουν δίπλα του και συνεργαστήκαμε.
Κλείνοντας αυτήν την ενότητα τον ευχαριστώ γιατί, λόγω της ενασχόλησής μου με τα κοινά, γνώρισα περισσότερο τους ανθρώπους και τον τρόπο λειτουργίας τους. Γνώρισα αυτούς που έχουν αξίες κι αυτούς που δεν έχουν. Γνώρισα τους πραγματικούς μου φίλους αλλά και τους φίλους <<φίδια>>. Γνώρισα καλούς και κακούς ανθρώπους, ψεύτες κι ειλικρινείς, εργατικούς και τεμπέληδες, καλοπροαίρετους και κακοπροαίρετους, ιδιοτελείς κι ανιδιοτελείς, ηθικούς κι ανήθικους, υποτελείς κι ανεξάρτητους.
    Τέλος, γνώρισα ανθρώπους που με αγαπούν πραγματικά, που με στήριξαν και με στηρίζουν γι’ αυτό που είμαι. Αν κατά τη θητεία μου έκανα λάθη ή στενοχώρησα κάποιους καλοπροαίρετους ανθρώπους, τους ζητώ συγγνώμη. Άλλωστε, όποιος εργάζεται κάνει και λάθη. Κακό όμως, με την κυριολεκτική σημασία της λέξεως, δεν έκανα σε κανέναν. Πρόσθεσα κι εγώ με προσωπικές κι οικογενειακές θυσίες κάποια λιθαράκια για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος κι είμαι υπερήφανος γι’ αυτή την προσφορά μου.
                                             Με σεβασμό στους δημότες μας,
                                             Ο πρώην αντιδήμαρχος  Κονιστρών                         
                                             και δημοτικός σύμβουλος

                                            Δημήτριος Μάγειρας       

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 18. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗ ΚΥΜΗ

Η Πρόεδρος των Πολυτέκνων Κύμης και Περιχώρων
κ. Αθανασία Χονδρονικόλα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΥΜΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
 ΟΣΟΙ   ΕΙΝΑΙ  ΑΝΕΡΓΟΙ  ΚΑΙ  ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ  ΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ     ΣΕ  ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΝΩ  ΤΩΝ  18  ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΣΤΑ  ΓΡΑΦΕΙΑ  ΤΗΣ  ΕΝΩΣΕΩΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΚΥΜΗΣ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ .
 ΑΠΟ  2-6-2014 ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΕΩΣ   13-6-2014 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    9-12 πμ
OI ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ  ΓΙΑ   ΝΑ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ  ΤΗΝ  ΑΙΤΗΣΗ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΕΧΟΥΝ  ΜΑΖΙ  ΤΟΥΣ
1.            ΑΣΤ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
2.            ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
3.            ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
4.            ΑΡΙΘ. ΜΗΤΡΩΟΥ  ΙΚΑ
5.            ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ  2013
6.            ΑΜΚΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ: 2222-0-24048
                                     6978845715                                                                                   
                                                                                       ΕΚ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ
                                                                                           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                ΑΘΑΝΑΣΙΑ  ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ