Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ 27 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ!!!

Αναδημοσίευση από Σελίδα του κ. Σιαγιάννη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Προς : - κ. Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής
- Οικονομική Επιτροπή
Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
Κύριοι,

«Η Οικονομική Επιτροπή είναι όργανο παρακολούθησης και έλεγχου της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου» .
Σήμερα καλείται κατά προφανή παράβαση της Νομοθεσίας και των θεσμικών κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, να αποφασίσει για θέματα – 27 απ ευθείας αναθέσεις έργων – για τα οποία ο Νόμος δεν της επιτρέπει κατηγορηματικά αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο να το πράξει.
Λαμβάνοντας λοιπόν υπ όψη :
1. Ότι ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχος κ. Θωμάς εισηγούμενος το θέμα, κατά την άποψη μου παραβιάζει τις αρχές λειτουργίας της ορθής κρίσης του αξιώματος του, τις αρχές λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, καθώς και τις αρχές της χρηστής Διοίκησης και της Διαφάνειας.
2.< Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων." > : παρ 5 άρθρου 65 Ν.3852/10 .
- άρθρο 7 παρ. 1 του Ν.3852/10
- άρθρο 61 παρ. 1 του Ν. 3852/10
- άρθρο 72 παρ. 1 του Ν. 3852/10
Σας καλώ να μην προβείτε στην πραγματοποίηση αυτής της συνεδρίασης.
Σε αντίθετη περίπτωση είμαι υποχρεωμένος υπερασπιζόμενος τη νομιμότητα να αποχωρήσω, επιφυλασσόμενος για τις ενέργειες που ο Νόμος και ο κώδικας ηθικής δεοντολογίας μου επιβάλλουν.

Αλιβέρι 4/7/14
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΑ 2014


"ΚΟΥΜΙΩΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ" ΣΤΟ ΚΟΙΛΙ


EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ


Την 30η Ιουνίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, μετέβη στη γενέτειρα του, Κοσμά Κυνουρίας, για να χοροστατήσει στις πανυγηρικές ακολουθίες προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων, ενός εκ των οποίων έλαβε και το χωριό την ονομασία του.
Ο περικαλης Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων, όπως και η αρχοντική πλατεία του χωριού, είχαν από νωρίς γεμίσει απο ευλαβείς προσκυνητές, Κοσμίτες και μη, οι οποίοι ανελλιπώς κάθε χρόνο προσέρχονται με κατάνυξη στο χωριό, από κάθε τόπο, για να τιμήσουν τους προστάτες Αγίους την ημέρα της εορτής τους.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε τόσο στον πανυγυρικό Εσπερινό μετ᾽ Αρτοκλασίας, ο οποίος συνοδεύτηκε και από Παράκληση προς τους εορτάζοντες Αγίους, όσο και στη Θεία Λειτουργία της επομένης.
Τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Αναργύρων και τεμαχίων των τιμίων λειψάνων τους.
Στο τέλος των πανυγυρικών εκδηλώσεων, ως είθισται στο χωριό, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τα ονόματα των Κοσμιτών φοιτητών νέων, που για φέτος θα λάβουν χρηματικό βοηθημα. Τα χρήματα αυτά προέρχονται απο το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα που ίδρυσε ο αδελφός του Σεβασμιωτάτου.
Ο Σεβασμιώτατος, ιδιαίτερα συγκινημένος, έδωσε τις επιταγές στους δικαιούχους, με την αναφορά ότι απο το χωριό δεν έχουν λείψει ποτέ οι ευσεβείς ευεργέτες και με την παραίνεση αυτοί να βρουν μιμητές και στο μέλλον.

Στη συνέχεια, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του εορτάζοντος Ιερού Ναού, παρέθεσε σε παρακείμενο κέντρο, γεύμα στον Σεβασμιώτατο, στη συνοδεία του και στις αρχές του τόπου.
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονη της μετανοίας του, στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελώνης, στην οποια φιλοξενείται και η ομώνυμος θαυματουργος εικόνα.

Εκεί χοροστάτησε στον Εσπερινό, την Παράκληση προς την Παναγία και στη Θεία Λειτουργία της επόμενης ημέρας, ακολουθίες αφιερωμένες στην εορτή της κατάθεσης της Τιμίας Εσθητας της Θεοτόκου.

ΤΑΧΥΡΥΘΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» 14-15-16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 - ΚΑΔΙ ΚΥΜΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΤΑΧΥΡΥΘΜΗ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ 
 του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» 
  14-15-16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014     ΚΑΔΙ  ΚΥΜΗΣ

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, ώρα 16:00μ.μ.-21:00μ.μ.
Θέμα: Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις) –Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης  μελισσοσμηνών 
Εισηγητής: Μπίστη  Μαρία, Γεωπόνος
Τρίτη  15 Ιουλίου 2014,   ώρα  16:00μμ - 21:00μμ
Θέμα:  Τυποποίηση – Εμπορία – Προώθηση - Σήμανση των μελισσοκομικών Προϊόντων
Εισηγητής: Μπίστη Μαρία, Γεωπόνος 
Τετάρτη  16 Ιουλίου 2014,   ώρα 16:00μ.μ.-21:00μ.μ.
Θέμα: Εχθροί & ασθένειες Μελισσών   των μελισσών,  τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης τους (συμβατικές και εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης)
Εισηγητής: Νίκος Γιουσμαδάκης  Πτυχιούχος Α.Ε.Ι.
Πληροφορίες : κ. Δημήτρη Ελευθερίου- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΔΙ  34016      ΤΗΛ.: 2222058001   6986865733 sineterismoskimi-aliveri13@hotmail.com   


ΙΣΙΔ.ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ: ΗΡΘΕ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

Ξεκινώντας να γράψω αυτές τις γραμμές γνωρίζω ότι θα βρεθούν κάποιοι που θα τις χαρακτηρίσουν «θεωρίες» και «μεγάλα λόγια» ή θα μονολογήσουν «εδώ ο κόσμος καίγεται…», αλλά επειδή θεωρώ ότι ακριβώς αυτός είναι ο κίνδυνος θα αποτολμήσω να εκφράσω τις σκέψεις μου.
Η αφορμή γι` αυτό το μικρό άρθρο είναι δύο γεγονότα:
- Η ένταξη μιας παραλίας στα όρια του Δήμου Καρύστου στο ΤΑΙΠΕΔ (βλέπε σχετικό χάρτη).

 
- Η διαφαινόμενη έναρξη των έργων εγκατάστασης δεκάδων νέων ανεμογεννητριών στα όρια του Δήμου μας.
Φίλε αναγνώστη, θα σε παρακαλούσα να μην προτρέξεις να τοποθετηθείς υπέρ ή κατά. Ας μην διαιωνίσουμε αυτό το λάθος.
Τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα και το ζητούμενο δεν είναι να χαρακτηρίσουμε ο ένας τον άλλο.
Ζούμε σε μια περιοχή που μαστίζει η ανεργία, με εκατοντάδες συμπολίτες μας να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.
Αυτό φυσικά έρχεται ως απόρροια της κρίσης και των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια και εντάθηκε απ` την ανυπαρξία ενός τοπικού σχεδίου ανάπτυξης πολλά χρόνια τώρα.
Έτσι, είναι απολύτως φυσιολογικό όταν έρχεται κάποιος και υπόσχετε ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και εισόδημα απ` το πουθενά, όλοι να τασσόμαστε υπέρ.
Φυσικά και είναι απαραίτητη η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Φυσικά και για να επιτευχθεί η οικονομική πρόοδο απατούνται επενδύσεις.
Όμως, όλα αυτά γίνονται με ένα σχέδιο, με κάποιο πλάνο, βασιζόμενα πάνω σε βασικές αρχές ανάπτυξης (όπως για παράδειγμα η αειφορία) και – το σημαντικότερο- το όφελος που αποκομίζουμε απ` τις εν λόγω επενδύσεις μοιράζετε προς σημαντικό μέρος της τοπικής κοινωνίας ή το καρπώνονται λίγοι;
Δυστυχώς, όλοι μας σύντομα θα αντιμετωπίσουμε διάφορα ψευτοδιλήμματα που θα μας μιλούν για το μονόδρομο της ανάπτυξης με βάση ένα μοντέλο που θα πρέπει να ξεπουλήσουμε τις παραλίες μας, να δεχθούμε τις άναρχες εγκαταστάσεις ΑΠΕ και η ανταποδοτικότητα να είναι ελάχιστη. Θα μας μιλήσουν για δήθεν θέσεις εργασίας. Άραγε ποίες και με ποιούς όρους;    
Η πρόοδο και η οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου δεν έρχεται με μονόδρομους, ψεύτικες υποσχέσεις, ασυδοσία και ξεπούλημα.
Η πρόοδο, η δική μας και των παιδιών μας, έρχεται έπειτα από σχεδιασμό, σοβαρές αποφάσεις και προγραμματισμό που λαμβάνει υπ` όψιν του τις τοπικές κοινωνίες και το μέλλον και δεν άγεται και φέρεται από επιχειρηματικά συμφέροντα!
Ο τόπος μας έχει ανάγκη (πριν να είναι πολύ αργά) από ένα ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Ένα σχέδιο που θα καθορίσει τους στόχους και τις προτεραιότητες, θα βάλει τους κανόνες και με βάση την αρχή της αειφορίας και του κοινωνικού οφέλους θα περιλαμβάνει όλες τις πιθανές οικονομικές δραστηριότητες που ΕΜΕΙΣ επιθυμούμε να αναπτύξουμε και όχι οι δανειστές, το ΤΑΙΠΕΔ και οι εταιρείες.

Ιδού λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ

Κονίστρες, 01/07/2014
Τάσος Βλάχος
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Κύμης – Αλιβερίου

                                                                           Προς
Τοπικά Μ.Μ.Ε. 
    
    Με επιστολή μου στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Θωμά υπέβαλα την παραίτηση μου την 30-02014, από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου της ΔΕ Κονιστρών.
Η απόφαση μου αυτή είχε σχέση καθαρά με την υπηρεσιακή μου κατάσταση ως εκπαιδευτικού κατόπιν νέων δεδομένων όπως αυτά διαμορφώθηκαν στην υπηρεσία μου  και έπρεπε να ήταν άμεση.
Δράττομαι όμως της ευκαιρίας να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς τον κ. Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου και την τιμή που μου έκανε να με ορίσει Αντιδήμαρχο στη ΔΕ Κονιστρών και για την συμπαράσταση του στα καθ’ ύλην και κατά τόπου καθήκοντα μου.
Όπως επίσης να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου αντιδημάρχους των άλλων Δ.Ε. Ενοτήτων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Προέδρους των Τ.Κ. της Δ.Ε. Κονιστρών με τους οποίους είχα αγαστή συνεργασία. Ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου Δημοτικούς Συμβούλους της ΔΕ Κονιστρών κ. Δημήτρη Μάγειρα και κ. Γεώργιο Κόκκο για την συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα που ήμουν Αντιδήμαρχος, εξάροντας τη συμβολή και συμπαράσταση του τελευταίου στην επίλυση καίριων θεμάτων που απασχολούσαν τη ΔΕ Κονιστρών. Χωρίς τη συμμετοχή του θα είχα πετύχει λιγότερα στην άσκηση των καθηκόντων μου.
Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω και το προσωπικό της ΔΕ Κονιστρών για την άψογη συνεργασία που είχαμε, την εργατικότητα του αλλά και την διάθεση για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας.
            Τελειώνοντας, με τα μέσα που διέθετα, το μειωμένο προσωπικό  και σε συνάρτηση με τον όγκο των καθημερινών προβλημάτων εξάντλησα όλες μου τις δυνάμεις και θεωρώ ότι συνέβαλα και εγώ ελάχιστα στο καλό του τόπου μας.
            Στο έξης κατά την νέα δημοτική περίοδο, θα αγωνίζομαι για την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου μας ως Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη των «Νέων Οριζόντων» πάντα σύμφωνα με το νέο ρόλο που μας ανέθεσαν οι πολίτες.
Ευχαριστώ,

                                                                   Τάσος Βλάχος

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΛΗ 10 πμ

ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΙΧΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΜΕΤΩΠΟ ΚΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 
Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέθεσε το νομοσχέδιο για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ», το οποίο θα συζητηθεί στη βουλή  στις 2 ΙΟΥΛΗ.
                                                    Το νομοσχέδιο προβλέπει:
Την δημιουργία θυγατρικής εταιρείας, της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», η οποία θα πάρει το 30%    της  παραγωγής και εμπορίας  της σημερινής ΔΕΗ και θα πουληθεί σε μονοπωλιακούς ομίλους
Η «μικρή ΔΕΗ» θα παράγει Ηλεκτρική Ενέργεια περίπου 2.318 MW, θα πάρει από τη μητρική εταιρεία πελατολόγιο με 2 εκατ. καταναλωτές οικιακούς και βιομηχανικούς  και 3.000 από τους σημερινούς υπαλλήλους της ΔΕΗ ΑΕ.
Θα ακολουθήσει η πώληση ενός ακόμη μέρους (17%) από τη μητρική εταιρεία σε  «στρατηγικό επενδυτή».
Το νομοσχέδιο αυτό είναι συνέχεια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης που ξεκίνησε πολύ πριν τα μνημόνια και υπηρετεί την στρατηγική της Ε.Ε για την πλήρη απελευθέρωση –ιδιωτικοποίηση της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
Από τη μέχρι τώρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τις επιπτώσεις τις βιώνουν τα λαϊκά στρώματα  με τις τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος και πάνω από 350.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης αυτή η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Ήδη έχουν προγραμματιστεί αυξήσεις για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά (καταναλώσεις μέχρι 800kwh) από 1 ΙΟΥΛΗ.
Την πληρώνουν και οι εργαζόμενοι του κλάδου της Ηλεκτρικής Ενέργειας με την συρρίκνωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την κατάργηση της σταθερής εργασίας, την άνθηση των εργολαβιών με μεροκάματα πείνας και απλήρωτης εργασίας.
Τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων της ΔΕΗ θα χτυπηθούν ακόμα πιο βάναυσα, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Η κερδοφορία των μονοπωλίων, στα οποία θα παραδοθεί ολοκληρωτικά ο ενεργειακός τομέας, απαιτεί αυξήσεις στις τιμές της kwh και μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Το νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί και η ανάλογη πείρα από  τις άλλες ΔΕΚΟ δεν αφήνει χώρο για αυταπάτες.
Συνυπεύθυνοι  σε αυτή την πορεία είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) στην ΔΕΗ που σε όλες στις φάσεις της ιδιωτικοποίησης, έβαλε πλάτη να προχωρήσει η πολιτική της ιδιωτικοποίησης (από το 1999 που ψηφίστηκε  ο πρώτος νόμος μέχρι πρόσφατα στον νόμο που προβλέπει τον διαχωρισμό της ΔΕΗ).
Δημιούργησε αυταπάτες λέγοντας ότι μπορεί να εφαρμοστεί η απελευθέρωση της αγοράς και ταυτόχρονα να έχουμε φτηνό ρεύμα για τους καταναλωτές και δικαιώματα για τους εργαζόμενους στην ενέργεια.
Σήμερα καλούν σε μέτωπο ενάντια στο νόμο για την δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» αλλά δεν λένε κουβέντα για την απελευθέρωση, την ιδιωτικοποίηση που μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει, για τα μονοπώλια που ήδη ελέγχουν μεγάλο μέρος της παραγωγής.
Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας αφορά όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα και όχι μόνο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά συνολικά να ορθώσουμε τοίχο αντίστασης και ανατροπής ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για την μικρή ΔΕΗ.
Ταυτόχρονα ο αγώνας πρέπει να βάλει στο στόχαστρο του ολόκληρη την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας που προωθείται εδώ και χρόνια από την Ε.Ε και τις ελληνικές κυβερνήσεις με την αρωγή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Η λύση προς όφελος του λαού είναι η πρόταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, για ενέργεια κοινωνικό αγαθό κόντρα στην Ε.Ε. και τις κατευθύνσεις της. Για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας, που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών, θα σχεδιάζει τα ενεργειακά έργα με πανεθνικό σχεδιασμό, επιστημονικά, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας.
Σε ένα τέτοιο φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης μπορούν να εξασφαλιστούν ταυτόχρονα: φτηνό ρεύμα για το λαό, εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην Ενέργεια, μείωση του βαθμού ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας για την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων.
Με αυτή τη γραμμή πάλης, ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ σήμερα μπορεί να αποκτήσει την αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων, να έχει νικηφόρα προοπτική και να εμποδίσει τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. 


ΨΩΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΕΣΠΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ.



Περίπου πάνω από 60.000 ευρώ κοστίζει ο εξοπλισμός του Ινστιτούτου Παπανικολάου σύμφωνα με τα συμφωνητικά που υπογράφτηκαν στις 27 Ιουνίου 2014. Το ποσόν αυτό μοιράζεται μεταξύ τριών προμηθευτών. Την μερίδα του λέοντος, περίπου 40.000 ευρώ κοστίζει ο εξοπλισμός, κομπιούτερ, χαρτί κ.ο.κ. που θα προμηθεύσει η Μπελέση Παρασκευή που έχει κατάστημα στον Άλιμο.
Αναρωτιώμαστε ως προς τι όλη αυτή η σπουδή και μάλιστα με κατατμήσεις και προμήθειες χωρίς διαγωνισμό. Κοντά σε αυτά και η δαπάνη των 20.000 ευρώ σε Πρακτορείο Τουρισμού για την διοργάνωση τον προσεχή Σεπτέμβριο Συνεδρίου στην Κύμη.

Έχει ενημερωθεί για όλα αυτά η νέα Δημοτική Αρχή; Δεν θα έπρεπε να έχει λόγο αφού τον Σεπτέμβριο θα είναι αυτή στο τιμόνι του Δήμου και του Ινστιτούτου; Όλες οι σχετικές Αποφάσεις έχουν ληφθεί με οριακή απαρτία αφού μετείχαν τέσσερις από τα επτά μέλη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου.Ως προς τι αυτή η βιασύνη; Το Συνέδριο θα μπορούσε να πάει έναν μήνα πίσω και τις Αποφάσεις να τις λάβει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει. 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΟΣ ΝΕΟΣ" ΔΙΜΗΝΙΤΗΣ" ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ

O απερχόμενος Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Θωμάς συνεχίζει να αλλάζει τους Αντιδημάρχους λίγο πριν την αποχώρηση από το Δημαρχείο. Η άλλιώς κάποιοι σπεύδουν να παραιτηθούν για να απολαύσουν το καλοκαιράκι. Με την απόφαση Αριθ. Απόφ: 1134/1-7-2014 όρισε από σήμερα "Διμηνίτη" Αντιδήμαρχο τον κ. Γιώργο Κόκκο. Συγκεκριμένα Α. Ορίζει τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Κόκκο Γεώργιο, χωρίς αντιμισθία, ως κατά τόπον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Κονιστρών, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, με θητεία από 1-7-2014 μέχρι 31-8-2014 αρμόδιο εκτός των κατά τόπων αρμοδιοτήτων όπως προβλέπονται από τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άθρου 59 του Ν.3852/2010 και για τις εξής καθ΄ύλην αρμοδιότητες α) Παιδείας β) τέλεση πολιτικών γάμων , παρακολούθηση και έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, και τις αρμοδιότητες που απορρέουν από την παρ. 6 του άρθρου 80 του Ν. 3463/2006, αδειών μουσικών οργάνων, παιγνιόχαρτων στην Δημοτική Ενότητα Κονιστρών"
Για να συμβεί αυτό "1. Αποδέχεται την από 30-06-2014 υποβληθείσα έγγραφη παραίτηση του κ. Βλάχου Αναστάσιου, από το αξίωμα του Αντιδημάρχου της Δ.Ε Κονιστρών." η οποία υποβλήθηκε με την με αρ. πρωτ. 17010/30-06-2014 αίτηση παραίτησης

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014, ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΧΗΛΙ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
 Ο Δήμος  Κύμης – Αλιβερίου, κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου, και της υπ΄αριθ. 141/02-07-2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την πώληση της Δ.Ε.Η.

Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση στο θερινό τμήμα της Βουλής Νομοσχέδιου για την πώληση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» και των Δικτύων Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ).
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν προσβάσεις όλοι οι άνθρωποι (κυρίως οι πιο αδύναμοι) και δεν μπορεί να αποτελεί κατεξοχήν αντικείμενο επιχειρηματικής κερδοσκοπίας.
Η ενέργεια έχει στρατηγική σημασία για την χώρα μας και πρέπει να υπόκειται σε Δημόσιο έλεγχο και Εθνικό Σχεδιασμό.
Εκχωρείται Δημόσιος πλούτος σε ιδιώτες με μόνο σκοπό το κέρδος.
Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πλήττει τους εργαζόμενους, τη χώρα και όλο το λαό γιατί έχει αποδειχτεί από ανάλογες εμπειρίες ότι τα τιμολόγια έχουν αυξηθεί έως και 100%.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση και της δικής μας περιοχής. Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Καλούμε τους εργαζόμενους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς σε κοινή προσπάθεια, ώστε να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης .
Ζητάμε την άμεση απόσυρση του σχεδίου Νόμου από το θερινό τμήμα της Βουλής.


ΑΨΟΓΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Ως υπεύθυνος λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρύστου “Π. ΜΏΡΟΣ”, μετά την απομάκρυνση και των τελευταίων Αφγανών προσφύγων, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου δημόσια, σε όσους βοήθησαν για να κάνουμε τη διαμονή αυτών των ταλαιπωρημένων “κρατούμενων” ανθρώπων, όσο γινόταν καλύτερα.
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, τους όποιους Συλλόγους – Φορείς, τα όποια καταστήματα και ιδιαιτέρως τους απλούς πολίτες του Δήμου μας, που παρά τις δυσκολίες που περνάμε όλοι μας, προσέφεραν από το υστέρημα τους.
Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρύστου, που για μια ακόμη φορά πρόσφερε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν  στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Με συντονιστή το γιατρό κ. Στάθη Παναγιωτίδη και τη βοήθεια των υπολοίπων γιατρών, έφεραν εις πέρας ένα τιτάνιο έργο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους πολίτες της Καρύστου, για τα εύλογα ερωτήματα που τυχόν έχουν, ότι όλοι όσοι “φιλοξενήθηκαν” μέσα στο Γυμναστήριο Καρύστου ήταν υγιείς (αυτό επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στο Νοσοκομείο Καρύστου).
Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω την Αστυνομία (Καρύστου – Αλιβερίου – Χαλκίδας) και την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., για την τέλεια συνεργασία που είχαμε κατά τις ώρες που βρισκόντουσαν στο Γυμναστήριο και εύχομαι και αυτοί να νιώθουν το ίδιο. 
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την κ. Μαρία Λαψάτη, που εργάζεται στο Δήμο Καρύστου, που ήταν παρών όλες αυτές τις ημέρες και βοηθούσε σε όλους τους τομείς.
Κλείνοντας θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες του Δήμου μας, ότι η συμπεριφορά όλων των “φιλοξενούμενων” ήταν άψογη και δεν δημιούργησαν την παραμικρή ζημιά στις εγκαταστάσεις του Γυμναστηρίου. Συγχρόνως έχουν ξεκινήσει  όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη απολύμανση των χώρων για να παραδοθεί το Γυμναστήριο στους πολίτες, χωρίς να υπάρχει και ο παραμικρός ενδοιασμός,  τις προσεχείς  ημέρες .
Υ.Γ. Η επιστολή των ανθρώπων αυτών που είδε τη δημοσιότητα, είναι η ανταμοιβή μας. Μακάρι όλοι να βρίσκουν αυτήν τη φιλοξενία, οπουδήποτε στον κόσμο.
Ο υπεύθυνος λειτουργίας του
κλειστού γυμναστηρίου “Π. ΜΩΡΟΣ”

Κωνσταντίνος Δρόσος

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 21-23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ

ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΝΕΑΣ  ΑΡΤΑΚΗΣ                                                                                                                                                                                                            1/07/2014

                                                                                               Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
       3ΗΜΕΡΗ  ΤΑΧΥΡΥΘΜΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Ταχύρρυθμη  εκπαίδευση Μελισσοκόμων  διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην  Αίθουσα  Κατάρτισης του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 21, 22, 23 Ιουλίου,  ώρα 16.00μμ - 21.00 μμ.  Εκπαιδευτής  είναι ο κ. Πασχάλης  Χαριζάνης   Καθηγητής  Μελισσοκομίας Γεωπονικού  Πανεπιστημίου  Αθηνών
Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι   θα εκπαιδευτούν στις θεματικές ενότητες: Βασιλοτροφία, παραγωγή  βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης – Μελισσοκομικά φυτά – Αρχές οργάνωσης λειτουργίας μελισσοκομείου – Παραγωγή σύνθετων προϊόντων κυψέλης με βάση τα προϊόντα κυψέλης. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη  Εκπαίδευσης του  Κέντρου  «ΔΗΜΗΤΡΑ»  Νέας Αρτάκης  κ.  Ελένη  Πινακούλα  στο Τηλ.-Fax:  22210-42124, Δ/νση : Εν Αμερική Αρτακινών 9,  34600 Νέα  Αρτάκη email: kdnartaki@yahoo.gr   

ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΣΑΝΙΔΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
"ΘΕΜΑ 9ο:Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την μετεγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας από τη θέση «Ανατολικά της Νήσου Αταλάντης» του Δήμου Λοκρών Ν. Φθιώτιδας, στη θέση «Νότια Ακρωτηρίου Κοτσυφού», του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Ν. Εύβοιας, τον εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων, την μετατροπή των εκτρεφομένων ειδών σε Θαλάσσιους Μεσογειακούς Ιχθύες και την αλλαγή επωνυμίας του φορέα λειτουργίας σε «ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε.».
Εισηγητής : Ο Προϊστάμενος του Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Τερζής Αντώνης.
ΘΕΜΑ 10ο:Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την μετεγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας από τη θέση «Αταλαντονήσι» του Δήμου Λοκρών Ν. Φθιώτιδας στη θέση «Τουρκολίμανο» του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Ν. Εύβοιας, την επέκταση της πλωτής μονάδας, τον εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων, την μετατροπή των εκτρεφομένων ειδών σε Θαλάσσιους Μεσογειακούς Ιχθύες και την αλλαγή επωνυμίας του φορέα λειτουργίας σε «ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε.».
Εισηγητής : Ο Προϊστάμενος του Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Τερζής Αντώνης.
ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την μετεγκατάσταση πλωτής μονάδας πάχυνσης εκτροφής Θαλασσίων Μεσογειακών Ιχθύων, δυναμικότητας 300 τον/έτος, σε θαλάσσια έκταση 20 στρεμμάτων από τη θέση «Κακιά Σκάλα» Αλιβερίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Νομού Ευβοίας στη θέση «Μπογαζάκι» Αλιβερίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ΝομούΕυβοίας, με αύξηση δυναμικότητας από 300 τον/έτος σε 375 τον/έτος της εταιρείας «SEAFARMIONIANA.E.».
Εισηγητής : Ο Προϊστάμενος του Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Τερζής Αντώνης.
ΘΕΜΑ 14ο:Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της δραστηριότητας Περιβαλλοντική αδειοδότηση μονάδας παραγωγής βιοαερίου με αναερόβια χώνεψη και ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιοαερίου ισχύος 250 ΚWe , της Trading Energy στη θέση ΄΄ ΒΑΓΙΑ΄΄, Δ. Κύμης – Αλιβερίου, Π.Ε. Ευβοίας.
Εισηγητής : Ο Προϊστάμενος του Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Τερζής Αντώνης."


Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΑΣ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ 
ΧΗΛΗ ΚΥΜΗΣ  ΤΚ:34003 ΤΗΛ:22220-23053,23142 ΦΑΞ:22220-23669, e-mail somateioHMK@yahoo.gr Κύμη, 30/6/2014 Αρ.Πρωτ.: 11


Στις 30 Μαΐου, λίγες  ημέρες πριν φύγει, ο «άμεμπτος»  Υπουργός Οικονομικών και λάτρης των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ διόρισε με Υπουργική απόφαση ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ 45 ημετέρους με την διαδικασία της απόσπασης. Ανάμεσα τους, ο μοναδικός, στην ειδικότητα του, Χημικός Επιστήμονας της εταιρείας. Κίνηση που προκαλεί εύλογες απορίες:
 Ποιος υπέγραψε την απόσπαση, δεδομένου ότι στην εταιρεία δεν υπάρχει διαχειριστής;;;
Πως έγινε η απόσπαση, όταν η εταιρεία έχει μόνο 55 εργαζόμενους, υπάρχει ήδη ένας αποσπασμένος στο ΥΠΕΧΩΔΕ και είναι παράνομο να γίνει άλλη απόσπαση,  τουλάχιστον χωρίς την έγκριση της εταιρείας;;;
Αν την έγκριση την έχουν δώσει τα ΕΑΣ, τότε εγείρονται εύλογες απορίες, αφού όλο αυτό το διάστημα των 18 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΚ διατείνονται ότι είμαστε ξεχωριστή εταιρία (!)...
Πως το ΥΠΟΙΚ τώρα και μας βλέπει και μας ξέρει, αφού αποσπά υπάλληλο της ΗΜΚ στην Υπηρεσία του;;; Κε Υπουργέ των Οικονομικών, είμαστε άλλοι 54.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, έφτασε στα αυτιά μας ότι ο Σύμβουλος των ΕΑΣ μετά από οχλήσεις που δέχτηκε από πρώην Υπουργό, Βουλευτές, δηλώνει δυσαρεστημένος <<ΑΚΟΥΣΟΝ(!) ΑΚΟΥΣΟΝ(!)>> γιατί έχουν καθυστερήσει τα υπηρεσιακά έγγραφα του αποσπασμένου να πάνε στο ΥΠΟΙΚ, για να αρχίσει να πληρώνεται. << ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!>>
<<ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΕΘΑΝΕ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ!>> 
Να θυμίσουμε λοιπόν στον κύριο Σύμβουλο των ΕΑΣ ότι:

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΚΟΙΛΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014


La Grèce ou le sens du tragique

Πως είδε ένα γαλλικό περιοδικό την νίκη της Εθνικής και ως προγνωστικό για τον αποψινό αγώνα. Ο Δίας θα κάνει το χρέος του (Lala to)
Η ΕΛΛΑΔΑ ή ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ
Του Thibaud Leplat
Μετάφραση Βασίλης Μάστορης

Η Ελλάδα ή το νόημα του τραγικού
Κάθε μεγάλη διοργάνωση το ίδιο παραμύθι. Ποτέ δεν είναι φαβορί. Παρόλα αυτά είναι από τους λίγους Ευρωπαίους να έχουν προκριθεί για τους οκτώ της τελικής φάσης. Γιατί λοιπόν; Γιατί κανείς δεν θέλει την Ελλάδα;
Είναι καιρός να ζητήσουμε από τον αναγνώστη να επιδοθεί στην ονειροπόληση. Φανταστείτε ότι καταλαβαίνετε αυτό το αλφάβητο και αυτή τη γλώσσα με τους γνωστούς ήχους - το σφύριγμα των Πορτογαλλικών, την ένταση των γαλλικών, την αυστηρότητα των γερμανικών. Τώρα κοιτάξτε τον κόσμο σαν να είχατε γεννηθεί σε ένα νησί της Μεσογείου. Σαν να ζούσατε απέναντι από τη Λιβύη και την Τουρκία, αλλά να είσαστε η καρδιά της Ευρώπης, το συναισθηματικό κέντρο της. Θα είσαστε οι εφευρέτες όλων αυτών των πραγμάτων που δεν λένε τίποτα στους εμπόρους της παγκοσμιοποίησης, αλλά που διαμορφώνουν την ανθρώπινη κοινότητα: του θεάτρου, της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, των παιχνιδιών. Θα σας περίπαιζαν γι΄αυτές τις απολαύσεις όπως και θα έκαναν πλάκα με εσάς, την ομάδα σας την τόσο μικρή, την τόσο μίζερη. Θα έλεγαν και θα ξαναέλεγαν ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια των τελευταίων είκοσι ετών - το δικό σας, η νίκη στο Euro 2004 - ήταν μόνο ένα θλιβερό ατύχημα της ιστορίας, ένας τρόπος για να γυρίσουμε τους μετρητές στο μηδέν. Είχατε κερδίσει το Ευρωπαϊκό, είχατε κερδίσει τους καλύτερους, είχατε επιδείξει ψυχραιμία τρομακτική. Βεβαίως. Αλλά θα προτιμούσαμε να κατατάξουμε αυτό το συμβάν κάτω από τη στοίβα  των αναμνήσεων για να το ξεχάσουμε όσο πιο ευσυνείδητα γίνεται. Ωστόσο, χθες το βράδυ, δώσατε ένα μάθημα από αυτά που δεν σβήνονται έτσι εύκολα. Είχαμε ξεχάσει σε αυτό το παγκόσμιο, όπου άμυνες των πέντε παικτών είχαν εγκλωβίσει κάθε απόπειρα διάκρισης, ότι ο ενθουσιασμός και η ανιδιοτέλεια αποτελούν εξίσου αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά. Τα ευρωπαϊκά έθνη είχαν πέσει το ένα μετά το άλλο. Εκτός από την Ελλάδα. Και η Ελλάδα, είμαστε εμείς.
Ο Έλληνας Zlatan