Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΤΟ STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΟΥΣΑ

Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΜΠΟΥΣΑ. Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΡΟΔΕΣ

Μαίνεται  η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Λαμπούσας. Τώρα η πύρινη λαίλαπα κινείται προς Λάτα και Κατακαλού. Προηγούμενα όμως είχε κλείσει ο δρόμος προς Κύμη στο ύψος της Λαμπούσας και για τρεις ώρες οι διερχόμενοι ταλαιπωρήθηκαν. Ιδιαίτερο πρόβλημα είχαν οι κατευθυνόμενοι προς Σκύρο. Δεν απειλείται πάντως κατοικημένη περιοχή. Η μείωση του ανέμου θα βοηθήσει τον πλήρη έλεγχο και την κατάσβεση.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν τώρα, 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, 3 υδροφόρα Ο.Τ.Α., 2 Α/Φ & 1 Ε/Π. Σημαντική είναι η παρουσία των εθελοντών και των ιδιωτών με τα οχήματά τους καλύπτοντας το κενό στον εξοπλισμό του Δήμου που όπως φαίνεται ένα από τα πυροσβεστικά του είναι προ πολλού παροπλισμένο στα Κριεζά χωρίς ρόδες. Καλά εάν δεν έπρεπε να είναι τώρα προτεραιότητα η επισκευή του πότε θα είναι; Τα χριστούγεννα;

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΟΥΣΑ ΤΩΡΑ


Πυρκαγιά ξέσπασε πριν δυόμιση ώρες στην Λαμπούσα του Νεοχωρίου. Ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να την αναχαιτήσουν. Προς το παρόν δεν έχει τεθεί σε έλεγχο.

4 ΝΕΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΙΣΧΥΟΣ 64,8 ΜW ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ



Την προσεχή Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, στην τελευταία ίσως συνεδρίαση αυτής της θητείας με κυριότερα θέματα την έγκριση των ΜΠΕ πέντε αιολικών πάρκων εκ των οποία τα τέσσερα συνολικής ισχύος 64,8 ΜW τοποθετούνται στον ήδη υπερκορεσμένο Δήμο Καρύστου.
Από τα θέματα ξεχωρίζει επίσης η ΜΠΕ  ενός ακόμη ισχθυοτροφείου στην θέση Όρμος Σαλαμίνα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου καθώς και η ΜΠΕ για το έργο Αντιµετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της δηµοτικής οδού Στόµιο –  διασταύρωση µε Ε.Ο. 8 (Οξύλιθος – Πλατάνα) ΄΄ στο ∆ήµο Κύµης – Αλιβερίου
Συγκεκριμένα μεταξύ των θεμάτων είναι:
ΘΕΜΑ 5ο: Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) Αιολικού σταθµού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 6,3 MW της εταιρείας ΄΄ ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο.Ε  ΄΄ στη θέση ΄΄ Πυργάρι - Ντάρδιζα ΄΄ του ∆ήµου Καρύστου Ν. Ευβοίας.
Εισηγητής : Ο Προϊστάµενος του ∆/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασµού κ.  Τερζής Αντώνης.
ΘΕΜΑ 6ο: Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) Αιολικού σταθµού παραγωγής  ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 19,8 MW της εταιρείας ΄΄ ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο.Ε
΄΄ στη θέση ΄΄ Γκαλόσι - Ρικέζα ΄΄ του ∆ήµου Καρύστου Ν. Ευβοίας.
Εισηγητής : Ο Προϊστάµενος του ∆/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασµού κ.  Τερζής Αντώνης.
ΘΕΜΑ 7ο: Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) Αιολικού σταθµού παραγωγής  ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 19,8 MW της εταιρείας ΄΄ ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο.Ε  ΄΄ στη θέση ΄΄Καραµπίλα ΄΄ του ∆ήµου Καρύστου Ν. Ευβοίας.
Εισηγητής : Ο Προϊστάµενος του ∆/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασµού κ.  Τερζής Αντώνης.
ΘΕΜΑ 8ο: Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) Αιολικού σταθµού παραγωγής  ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 18,9 MW της εταιρείας ΄΄ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΥΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο.Ε ΄΄  στη θέση ΄΄ Εξώστης ΄΄ του ∆ήµου Καρύστου Ν. Ευβοίας.
Εισηγητής : Ο Προϊστάµενος του ∆/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασµού κ.  Τερζής Αντώνης.
ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την περιβαλλοντική  αδειοδότηση : α) ενιαίας πλωτής µονάδας πάχυνσης θαλασσίων Μεσογειακών Ιχθύων  σε θαλάσσια έκταση 40 στρεµµάτων (µετεγκατάσταση πλωτής µονάδας πάχυνσης 10  στρεµµάτων από τη θέση «Όρµος Παναγιά» στη θέση «Όρµος Σαλαµίνα» + υφιστάµενη  πλωτή µονάδα πάχυνσης 30 στρεµµάτων) στη θέση «Όρµος Σαλαµίνα» του ∆ήµου  Κύµης – Αλιβερίου Ν. Εύβοιας, β) συσκευαστηρίου και άλλων χερσαίων εγκαταστάσεων  υποστήριξης της πλωτής µονάδας πάχυνσης, γ) αδειοδότηση συνοδών συνοδών έργων  εντός ζώνης αιγιαλού και παραλίας (προβλήτα, τσιµεντόστρωση, κλπ. χωµατουργικές  εργασίες) στη θέση «Κοτσυφός» του ∆ήµου Κύµης – Αλιβερίου Ν. Εύβοιας, της εταιρείας  «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε.».
Εισηγητής : Ο Προϊστάµενος του ∆/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασµού κ.  Τερζής Αντώνης.  
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου ΄΄ Αντιµετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της δηµοτικής οδού Στόµιο  διασταύρωση µε Ε.Ο. 8 (Οξύλιθος – Πλατάνα) ΄΄ στο ∆ήµο Κύµης – Αλιβερίου Ν.  Ευβοίας.

Εισηγητής : Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασµού κ.  Τερζής Αντώνης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΟΥΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Κ.Ο. ΚΚΕ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

     Εκδήλωση - Συζήτηση                

 ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Τα αίτια που τον γεννούν και τον τρέφουν 
μέσα από το βιβλίο «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση»
Την  Παρασκευή 18 Ιουλίου, στις 8:30μμ,
στο προαύλιο του Γιοκαλείου
Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς
μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση βιβλίου της
«Σύγχρονης Εποχής» 


Κομματική Οργάνωση Καρύστου





Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ:" ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ"

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ κ. Θωμάς
Εκεί στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου εξακολουθούν να μας εκπλήσσουν. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι πληρώθηκαν έργα χωρίς να γίνουν. Μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική δικαστική έρευνα.
Παρόλα αυτά και ενώ στην μεταβατική περίοδο έως την ανάληψη της Δημαρχίας από τον Θανάση Μπουραντά ο νόμος απαγορεύει τις αναθέσεις έργων πλην εκείνων που είναι άκρως επείγοντα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚΑ στις 2 Ιουλίου 2014, με οριακή απαρτία ενός μόνο μέλους (πέντε παρόντες τέσσερις απόντες» αποφασίζει την εκτέλεση με αυτεπιστασία  14 νέων έργων με τον ίδιο τίτλο και το ίδιο ποσόν, «Τεχνικά έργα ομβρίων» στα οποία οι οικοδομικές εργασίες και ενδεχομένως όπου χρειαστεί και χωματουργικές θα γίνουν με αναθέσεις σε ιδιώτες. Και τα 14 έργα έχουν το ίδιο προυπολογισμό και όπως φαίνεται δεν έχουν τεχνική περιγραφή ενώ αναφέρονται σε χωριά διαφορετικής έκτασης και συνεπώς διαφορετικών αναγκών. Συνολικά πρόκειται για ένα ποσόν 98.000 ευρώ!!!
Οι 14 αποφάσεις είναι πανομοιότυπες και αλλάζει μόνο το όνομα της τοπικής κοινότητας:
«I. Εγκρίνει την εκτέλεση του έργου «Τεχνικά έργα ομβρίων Τ.Κ Ενορίας»  προϋπολογισμού 7.000,00 € (συμπ/νου Φ.Π.Α) , με αυτεπιστασία του Προέδρου και  με βάση την τεχνική περιγραφή , τον προϋπολογισμό του έργου καθώς και τους  πίνακες των απαιτούμενων εργασιών, υλικών και μηχανικού εξοπλισμού, όπως  αυτά συντάχθηκαν από την υπηρεσία .
Σε ότι αφορά τις προβλεπόμενες εργασίες τοποθέτησης σωλήνων, εξαρτημάτων  δικτύων κλπ. αυτές θα εκτελούνται από το εργατοτεχνικό προσωπικό της επιχείρησης , ενώ για τις απαιτούμενες εργασίες εκσκαφών- επιχώσεων, μεταφορών αδρανών υλικών θα χρησιμοποιούνται μηχανήματα έργου της επιχείρησης , αν αυτό είναι  δυνατό , με βάση τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της , ή θα γίνεται μίσθωση  μηχανημάτων έργου. Με ανάθεση σε ιδιώτες θα εκτελούνται και οι απαιτούμενες  οικοδομικές εργασίες.
II. Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α οικ. έτους 2014 και τον  Κ.Α 11.02.0069 σκέλους των εξόδων του στο οποίο υπάρχει γραμμένη εξειδικευμένη  πίστωση 7.000,00 € με τον τίτλο «Τεχνικά έργα ομβρίων Τ.Κ Ενορίας».
Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο Δ.Σ Βαρδακώστας Θεόδωρος εξαιτίας όπως είπε  απουσίας σχετικής τεχνικής περιγραφής και των διατάξεων του άρθρου 65 παρ.5 του  Ν.3852/2010, καθώς και ο ΔΣ Νικόλαος Μπότης γιατί όπως είπε τα έργα δεν θα γίνουν.»
Θα πει κανείς εντάξει ο κ. Βαρδακώστας είναι αντιπολίτευση και δεν θέλει να γίνουν έργα!!! Αλλά ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Νίκος Μπότης, Δημοτικός Συμβουλος της Πλειοψηφίας καταψηφίζει και τις 14 Αποφάσεις με την ίδια αιτιολογία δηλαδή ότι «όπως είπε τα έργα δεν θα γίνουν»!!! Τι εννοούσε ο κ. Αντιπρόεδρος δεν θα γίνουν γιατί κανείς δεν θα κάνει ή δεν θα γίνουν ως τεχνικό αντικείμενο αλλά θα γίνουν ως οικονομικό, λαμβάνοντας υπόψη την ευρισκόμενη σε εξέλιξη δικαστική έρευνα; Πάντως κάτι ήθελε να πει!!!
Τώρα ψάξτε τις επόμενες ημέρες στα ακόλουθα χωριά για να διαπιστώσετε ότι γίνονται τεχνικά έργα ομβρίων δαπάνης 7000 έκαστο: Κονίστρες, Βρύση, Μακρυχωρι, Μονόδρυ, Ανδρονιάνοι, Ενορία, Άνω Ποταμία, Πύργος, Ταξιάρχες, Πετριές, Βέλος, Κριεζά, Οκτωνιά, Πυργί.

1η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ,ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014


26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΝΩ ΚΟΥΡΟΥΝΙ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΞΥΛΙΘΟ


ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι, διοργανώνει προβολές ταινιών με αντιφασιστικό χαρακτήρα, στην ταράτσα των γραφείων της, στο  κέντρο της πόλης.
Ε ί σ ο δ ο ς   ε λ ε ύ θ ε ρ η.

Η πρώτη προβολή, ένα ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου, που διηγείται μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής.
Είναι η Χρυσή Αυγή τελικά τόσο αντισυστημική όσο θέλουν να μας την πλασάρουν;
Π  έ  μ  π  τ  η   10/7, 21.45

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΩΡΑΙΑ « ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΣΙΝΑ» ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΙΩΡΓΙΟ, ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΥ


Ξεκίνησαν να καθαρίσουν τον χώρο διάθεσης των λυμάτων της αποχέτευσης Αγίου Γεωργίου  αλλά το παράτησαν στην μέση και το ξέχασαν πολύ καιρό τώρα. Αυτή η «καταπράσινη πισίνα» παραμένει για μήνες ανοικτή, γεμάτη λύματα που τώρα αρχίζουν να ξεραίνονται. Κατά τα λοιπά τα λύματα όπως έρχονται από το δίκτυο πέφτουν κατευθείαν στο Χόνδρο και θα προσμένουν τις βροχές του φθινοπώρου για να φθάσουν στον τελικό τους αποδέκτη. Ο νοών νοείτω.
Ίσως, κατά άλλη εκδοχή περιμένουν να εγκαινιάσουν οσωνούπω, δηλαδή έως τις 31 Αυγούστου τον ΒΙΟΚΑ Αυλώνος του οποίου ολοκληρώνεται η κατασκευή!!!!
Ας σπεύσουν να διαμορφώσουν και να λειτουργήσει κανονικά ο χώρος της χαβούζας του Αγίου Γεωργίου προτού τα κουνούπια και ότι άλλο φέρνει η «πισίνα» αρρωστήσουν τον κόσμο γιατί την άλλη εκδοχή την πήγαν περίπατο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ 2Ο14


ΤΕΤΑΡΤΗ 13-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Αθλοπαιδιές, δημιουργικά παιχνίδια, διαγωνισμοί, βραβεύσεις κ.λ.π. δίνουν απίστευτη χαρά στα
παιδιά, σε γονείς και σε παππούδες που τα καμαρώνουν. Τις μεταμεσονύκτιες ώρες η βραδιά παίρνει χαρακτήρα "παρτυ" στο οποίο η νεολαία της περιοχής ξεφαντώνει μέχρι πρωίας.
ΠΕΜΠΤΗ 14-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Μεγάλη λαϊκή συναυλία με τον τραγουδοποιό ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΛΑΜΑ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15- ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
Το πανηγύρι του χωριού. Το συγκρότημα του Γιώργου Δρακούλη σε πλήρη σύνθεση, θα συμβάλει στην όπως κάθε χρόνο εκτόξευση στα ύψη του κεφιού. Αγκαλιασμένοι συμπατριώτες, θα ανανεώσουμε τους δεσμούς που μας συνδέουν μεταξύ μας, θα τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και θα διασκεδάσουμε δίνοντας κουράγιο ο ένας στον άλλον, να ξεπεράσουμε τις δύσκολες μέρες που ζει η πατρίδα μας.
ΣΑΒΒΑΤΟ 16-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Χορευτικά συγκροτήματα, με μπροστάρηδες τους ΖΟΡΜΠΑΔΕΣ και τα ΖΟΡΜΠΑΔΑΚΙΑ, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, σε μια βραδιά γεμάτη ενθουσιασμό και υψηλό φρόνημα. Είναι βέβαιο ότι θα υποχρεώσουν το πλήθος που θα έχει κατακλύσει την πλατεία, να τους χειροκροτεί όρθιο ασταμάτητα.

- ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ-


             
ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 
1/7/14.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, μετά την κατάρρευσή της στις ευρωεκλογές και εκτιμώντας ότι το τέλος της πλησιάζει, προσπαθεί να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της χώρας. Είναι γνωστό ότι έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο για την δημιουργία της Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικού Ρεύματος, της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ». Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει το μεγάλο εθνικό και οικονομικό έγκλημα της πλήρους ιδιωτικοποίησης, διάσπασης και διάλυσης της μεγαλύτερης και πιο σημαντικής δημόσιας επιχείρησης της χώρας, της ΔΕΗ. Έχει προηγηθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της στρατηγικότερης υποδομής της χώρας, των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (του ΑΔΜΗΕ), ακολούθησε την 1η Απριλίου η μεταφορά και της διαχείρισης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό να πωληθεί σε κερδοσκοπικά κεφάλαια.
·         Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χαρίζουν στους ιδιώτες δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης αξίας.
·         Τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υδροηλεκτρικά, ορυχεία, δικαιώματα στους λιγνίτες αλλά και την διαχείριση των υδάτων!!!.
·         Παραχωρούν στους ιδιώτες υποχρεωτικά και 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ!!!.
·         Βγάζουν στο σφυρί δέκα μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και μεγάλος μέρος των κοιτασμάτων λιγνίτη που αντιστοιχούν σε κοιτάσματα 450 εκατομμυρίων τόνων!
·         Κόβουν από τη ΔΕΗ το 30%, το πιο προσοδοφόρο κομμάτι.
·         Συνολικά ξεπουλάνε μονάδες συνολικής ισχύος 2.768 μεγαβάτ (2318 εν λειτουργία συν την άδεια παραγωγής για τη μονάδα Φλώρινας (Μελίτης) 2 ).
Κεντρικό καθήκον μας είναι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με το λαό για να αποτραπεί το περαιτέρω ξεπούλημα της ΔΕΗ. Να μην περάσει η Πράξη 15/24-7-2013 της κυβέρνησης και να αποτραπεί το ξεπούλημα των Δικτύων Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), της «Μικρής ΔΕΗ» και η πώληση του 17% και του μάνατζμεντ σε ιδιωτικά κεφάλαια σε ιδιώτες.
Η ιδιωτικοποίηση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΡΙΠΛΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΑΪΟΥ 2014

           
     

ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 
 4 ΙΟΥΛΙΟΥ  2014  
Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που στην δύσκολη πολιτικά μάχη των τριπλών εκλογών του Μαΐου έδωσαν το δικό τους μήνυμα σε κάθε μια κάλπη που προσήλθαν:
1. Στις Ευρωεκλογές  με την ιστορική νίκη που έδωσαν στην Αριστερά αναδεικνύοντάς την- για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία του τόπου -πρώτο κόμμα Πανελλαδικά, στο Νομό και στον Δήμο μας, με σαφή υποχώρηση των δυνάμεων της συγκυβέρνησης  (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ),και έτσι εξέφρασαν το ισχυρό προβάδισμα της Αριστεράς και ένα σαφές μήνυμα ανατροπής των μνημονιακών  πολιτικών. Με ταυτόχρονο όμως μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν τους έχει ακόμη πείσει για το σύνολο, την καθαρότητα και ρεαλιστικότητα των επαγγελλόμενων πολιτικών του. Με προειδοποίηση πως πρέπει να ξεφύγει από τον τρόπο και σκέψης δράσης ενός αντιπολιτευτικού κόμματος της τάξης του 4-5%, και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας του κοινωνικής βάσης του παγιωμένου πια ποσοστού του (γύρω στο 28%), και να γίνει κόμμα που διεκδικεί να ασκήσει Κυβερνητική Εξουσία.