Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

Μία εκ των δύο φωτογραφιών που συνοδεύουν το Δελτίο Τύπου του Περιφερειάρχη
Η άλλη είναι παλιά πανοραμική βγαλμένη από τον Οξύλιθο
Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς εξέδωσε ανακοίνωση για την ολοκλήρωση των έργων στο Λιμάνι της Κύμης. Αφού περιγράφει το έργο καυχάται γιατί τελείωσε σε δύο χρόνια, πως άλλωστε αφού εκπνέει το ΕΣΠΑ και το έργο ήταν μεταξύ εκείνων που παρακολουθούσε άμεσα η task force. Στο τέλος δε ευχαριστεί την Δημοτική Αρχή (εννοεί την απερχόμενη, όπως αυτός) τους θεσμικούς παράγοντες και τους «Αντιπεριφερειάρχες» και Περιφερειακούς Συμβούλους. Γιατί άραγε; Ξεχνά πάντως να αναφερθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Εύβοιας που επέβλεψαν αυτό το μεγάλο έργο καθώς και την κωφαμάρα των άλλων υπηρεσιών του όταν με τρόπο τεχνικά και περιβαλλοντικά ληστρικό κακοποιήθηκε ο χείμαρρος Μανικιάτης από την παράνομη αμμοληψία. Αλλά ως γνωστόν τώρα  έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον τους. Δεν ανέφερε ούτε  και τον ντόπιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Μπουραντά που δικαίως θα μπορούσε να δικαιολογήσει τα συγχαρητήρια διότι ήταν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, πχ. Τι έκανε η Γιώτα η Γαζή (αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας) ή ο Θωμάς Στάϊκος από τον Λαμία; Δεν καταδέχεται όμως να αναφέρει το όνομά του!!!
Είναι δε τέτοια η βιασύνη του κ. Περγαντά να βγάλει ανακοίνωση για τα έργα του, τα οποία προφανώς δεν έχει επισκεφθεί ποτέ, ώστε το Δελτίο Τύπου συνοδεύει φωτογραφία του Λιμανιού πριν από τα έργα!!! Καλά δεν είχε κάποιον δικό του να βγάλει μία φωτογραφία; Εμείς βρήκαμε μία στο διαδίκτυο, από αρχές Ιούλη και την δημοσιεύουμε μπας και δει το έργο. Ασφαλώς υπάρχουν και πιο πρόσφατες.

Πρέπει κανείς να πει σε αυτόν τον ευτυχώς απερχόμενο τύπο ότι υπάρχει και στοιχειώδης αξιοπρέπεια την οποία καλό είναι να προσπαθούν οι πολιτικοί όπως και οι πολιτικάντηδες να την διατηρούν. Αλλιώς υπάρχει το απάνεμο λιμάνι της σιωπής!!!
Στη συνέχεια ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του κ. Περγαντά:

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ- Τ.Τ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ                                                             SOCIETY STUDIES OF EYBOEAN
    ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                  LOCAL BRANCH OF ALIVERI
    Τ.Κ 34500 ΑΛΙΒΕΡΙ                                                                                        GR – 34500  ALIVERI
    ΤΗΛ – FAX: 22230 23244                                                                            TEL : 22230 23244



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Τοπικό Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών πραγματοποίησε στις αρχές του Ιουλίου, εξαήμερη περιηγητική εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές, τέταρτη κατά σειρά μετά τις εκδρομές στην Κάτω Ιταλία, στην Τήνο-Δήλο και στην  Μικρά Ασία. Τα μέλη και οι φίλοι της ΕΣΣ επισκεφτήκαν την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία, και τα Σκόπια. Περιηγηθήκαν στις πόλεις Ντουμπρόβνικ, Μπούτβα, Κότορ, Ποντκόριτσα, Τίρανα την Βυζαντινή Οχρίδα, το Μοναστήρι κτλ και πήραν μια γεύση από τα γειτονικά μας κράτη, τον τόπο, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους. Οι δαντελωτές ακτές της Δαλματίας, οι ιστορικές μονές, οι μεσαιωνικές καστροπολιτείες  ενθουσίασαν τους ταξιδιώτες σ΄αυτόν τον ιδιαίτερο προορισμό στα Βαλκάνια.
Αλιβέρι 14-7-2014
                                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ,
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ Η ΤΑΜΙΑΣ
                                                                                                           (Διοργανωτές της εκδρομής)
    Γ. Τζάνης                                                                               Θ. Γκέκας            Λ. Μεγαρίτη


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ "ΑΥΛΩΝΑΡΙ 2014"


Σας ενημερώνουμε πως την Κυριακή 20 Ιουλίου ξεκίνησε το Τουρνουά Μπάσκετ «ΑΥΛΩΝΑΡΙ 2014» στο γήπεδο του Γυμνασίου Αυλωναρίου. Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά  τη διοργάνωση ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο σύλλογός μας
Φέτος συμμετέχουν 16 ομάδες από όλη την κεντρική και νότια Εύβοια. Τα παιχνίδια  διαιτητεύουν επαγγελματίες διαιτητές μέλη του Σ.Δ.Κ.Α.Σ.Ε. και τη γραμματεία  απαρτίζουν κριτές μέλη του Σ.Κ.Κ.Α.Σ.Ε.
Καθημερινά διεξάγονται 2 παιχνίδια στις 19:30 και 21:30.Οι τελικοί και οι απονομές θα  γίνουν την Τετάρτη 13 Αυγούστου . Αναλυτικά το πρόγραμμα, περισσότερες πληροφορίες  και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε : στη σελίδα του συλλόγου μας στο facebook Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Αυλωναρίου , και στην ομάδα ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΥΛΩΝΑΡΙ 2012 .
Τηλέφωνα επικοινωνίας : Σπύρος 6976557439  Νίκη 6973165787
Με εκτίμηση για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Αυλωναρίου,
 Ο πρόεδρος                                                                           Η Υπεύθυνη επικοινωνίας
Σπύρος Μαρούλης                                                                          Νίκη Σκουρλή

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΑΤΙΝΑ ΡΕΤΣΑ

Η κ. Ρέτσα με τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας
κ. Mario Monti
Τη Νότια Εύβοια οργώνει κυριολεκτικά κάθε Σαββατοκύριακο η υπ. βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ  Ματίνα Ρέτσα. Γνωρίζοντας  τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή από πρώτο χέρι μιας και είναι ο τόπος καταγωγής της, συνομιλεί με τους πολίτες καταγράφωντας τις απόψεις τους τις οποίες δεσμεύεται να μεταφέρει σε κεντρικό επίπεδο.
Ακόμη η κ. Ρέτσα πραγματοποιεί συναντήσεις με τοπικούς φορείς, εκπροσώπους φορέων όπου γίνεται μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για το πως μπορούν όλοι από κοινού να προσφέρουν στην περιοχή προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βέβαια πάντα με την ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων μιας και τους δίνεται η δυνατότητα με τα προγράμματα που υπάρχουν κατά διαστήματα μέσω του ΕΣΠΑ και της γυναικείας επιχειρηματικότητας να επενδύσουν στην περιοχή τους.
Τέλος η υπ. Βουλευτής έχει μια πολύ καλή συνεργασία εν όψει και του καλοκαιριού τόσο με τον Λιμενάρχη Αλιβερίου κ. Μόρφη για να διατηρηθούν καθαρές οι παραλίες της Ν. Εύβοιας όσο και με το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αλιβερίου και τον αναπληρωτή προιστάμενο, πυρονόμο κ. Αργύρη  καθώς στις πρόσφατες πυρκαγιές που ταλαιπώρησαν το Δήμο Κύμης - Αλιβερίου ήταν παρούσα έχοντας επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κικίλια, ζητώντας εναέρια μέσα για την κατάσβεση.
Η κ. Ρέτσα αναμένεται να κάνει περιοδείες στην Κεντρική αλλά και τη Βόρεια Εύβοια.