Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ.....


Επί μήνες πάνε και έρχονται οι διαμαρτυρίες για την κατάσταση στο χώρο διάθεσης λυμάτων του Ωρολογίου. Το έργο αυτό κατασκευάστηκε το 2002-2003  και η λεκάνη συλλογής έχει πλέον υπερκαλυφθεί. Την χρονική περίοδο πριν από το 2011 αδειαζόταν κανονικά.  Την τελευταία τριετία δεν έχει αδειαστεί ποτέ σύμφωνα με έρευνα την οποία κάναμε. Χρειάζεται να αδειάσει και να καθαριστεί  έτσι ώστε να μην καταστραφεί εντελώς το έργο. Έτσι έχουν πάρει τον δρόμο και μολύνουν όλη την γύρω περιοχή. Παρά τις συνεχείς  εκκλήσεις του Τοπικού Συμβουλίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν μπορεί να βρει τσάπα!!!!.Δεν χρειάζεται μόνο τσάπα χρειάζεται και βυτιοφόρο. Κατά τα άλλα οι αναθέσεις στην ΔΕΥΑΚΑ πάνε ρολόι. Δεν είναι ώρα να έρθει το υγειονομικό και να κόψει κεφάλια; Δεν είναι ώρα για να παρέμβει ο Εισαγγελέας; Τόσες αναθέσεις γινόταν καθημερινά στην ΔΕΥΑΚΑ έως 14 Αυγούστου που έκλεισε το έλλειμα σε έναν άνθρωπο φιλότιμο δεν μπορούσαν να πείσουν για να κάνει αυτή την δουλειά; Η Υγεία των κατοίκων όμως δεν μπορεί να περιμένει ούτε μία βδομάδα πόσο μάλλον  σε κατάσταση καύσωνα!!!


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ


Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ

Σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος επισκέφθηκε το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και έδωσε λόγια ελπίδας για την απρόσκοπτη ροή της χρηματοδότησης και της ολοκλήρωσής του. Είναι ίσως η κατάλληλη μέρα για να αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη της περιοχής του Αλιβερίου. Ειδικότερα στην παντελή εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου το οποίο παραμένει υποστελεχωμένο σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού και ιδίως στο νοσηλευτικό, στους οδηγούς και στους συντηρητές των εγκαταστάσεων.
Η διεύθυνση του Κέντρου φαίνεται ότι δεν θέλει να ταράξει τον ύπνο ή την αδιαφορία του Διοικητή του Νοσοκομείου της Χαλκίδας ο οποίος δεν έχει δώσει την παραμικρή σημασία στα προβλήματα του Κέντρου Υγείας και φροντίζει μόνο για την υποβάθμισή του.  Ίσως είναι απασχολημένος με τις εσωκομματικές κόντρες και τις βολές που δέχεται από εσωκομματικούς του αντιπάλους αλλά όπως φαίνεται δίνει και ο ίδιος λαβές. Αυτό είναι το κατάντημα όταν εισχωρούν τα κομματικά φέουδα στη διοίκηση των Νοσοκομείων.
Εν προκειμένω το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου οδηγείται στην απαξίωση την στιγμή που είναι η Δημοσία εκείνη Υπηρεσία που δέχεται και εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο αριθμό των κατοίκων της περιοχής.
Η αναβάθμιση της θέσης του Κέντρου Υγείας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, την απόδοση του αναγκαίου για την σωστή λειτουργία προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες αλλά και με την εγκατάσταση νέων υπηρεσιών υγείας που ενδείκνυνται λόγω της κεντρικότητας της θέσης του στην ευρύτερη περιοχή και επειδή το Αλιβέρι  είναι η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής της Ανατολικοκεντρικής Εύβοιας. Τούτο επ ουδενι δεν μπορεί να γίνει σε βάρος των δύο Νοσοκομειακών Μονάδων Κύμης και Καρύστου αλλά συμπληρωματικά και αυτοτελώς.
Τέλος είναι αναγκαία λόγω γεωγραφικής θέσης η εγκατάσταση της έδρας του ΕΚΑΒ Νότιας Εύβοιας στο Αλιβέρι δεδομένου ότι βρίσκεται στο κέντρο της Νότιας Εύβοιας ενώ η υλικοτεχνική υποδομή του Κέντρου Υγείας μπορεί να υποστηρίξει την εύρυθμη λειτουργία του.
Είναι καιρός για κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν τα βουλωμένα αυτιά των αρμοδίων.

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Η "ENERGY TRADING" ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ. ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ


Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αργυρού340 17 Αργυρό Ευβοίας

Προς ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
          ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
          Υπόψη  κ. ΜΠΟΥΡΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Κοινοποίηση:
1.            κ. ΗΛΙΑ ΣΑΝΙΔΑ – Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος & Πρόεδρο Επιτροπής Περιβάλλοντος.
2.            κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΥΡΔΑΝΟ – Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
3.            κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ – Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας
4.            κα ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ – Διεύθυνση Περιβάλλοντος Π.Ε. Εύβοιας
5.            Εμπορικό Επιμελητήριο Εύβοιας
6.            Οικονομικό Επιμελητήριο Εύβοιας
7.            Αναπτυξιακή Εταιρεία Εύβοιας
8.            κ.  ΣΤΑΥΡΟ ΤΖΕΛΛΑ – Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
9.            κ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΕΡΖΗ – Διευθυντή Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού
10.          ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
11.          Τοπική Κοινότητα Αργυρού
Κύριοι,
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κοινότητας Αργυρού Ευβοίας, με την παρούσα επιστολή, θέλει να δηλώσει την πλήρη αντίθεση του, στην εγκατάσταση στην περιοχή μας  των ιχθυοκαλλιεργειών της Ζώνης 9, 10, 11, 12 και 13 όπως αυτές εμφανίζονται στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Εφαρμογή Π.Ο.Α.Υ. Βορείου & Νοτίου Ευβοικού Κόλπου και Διαύλου Ωρεών, εκπόνησης ΝΑΥΣ Ε.Π.Ε., Αριθμός Σχεδίου 6.
Οι περιοχές που έχουν επιλεχθεί να τοποθετηθούν οι ζώνες αυτές, είναι ο Όρμος Μπουφάλου και ο Όρμος Αλμυροποτάμου,  που είναι εν δυνάμει τουριστικές περιοχές, πολύ κοντά στην Αθήνα, κάτι που τις κατατάσει σε προνομιακή θέση όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη τους.
Η εγκατάσταση αυτών των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας,  θα υποβαθμίσει πλήρως την περιοχή, τόσο λόγω της ρύπανσης των υδάτων και του βυθού που επιβεβαιωμένα προκαλείται από τις τροφές, τα αντιβιοτικά και τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων που απαιτούνται για την λειτουργία τους, όσο και λόγω των εγκαταστάσεων που θα πρέπει να αναπτυχθούν σε μεγάλη ακτίνα στην χερσαία γη,  για την υποστήριξη της λειτουργίας τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπάρχουσα ιχθυοκαλλιέργεια στην περιοχή ΚΑΜΑΡΙ, που έχει προκαλέσει την πλήρη υποβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής, που κάποτε διέθετε ίσως την ομορφότερη θάλασσα και ακτή στην ευρύτερη περιοχή. Σήμερα, το ΚΑΜΑΡΙ δεν έχει καμμία απολύτως ανάπτυξη και έχει πλήρως υποβαθμιστεί ,τόσο λόγω της μόλυνσης της θάλασσας και του βυθού ο οποίος έχει καταστραφεί, όσο και λόγω της επιβάρυνσης  της γύρω χερσαίας περιοχής και των δρόμων που οδηγούν στις εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί,  για την υποστήριξη αυτής της ιχθυοκαλλιέργειας.
Αξιοπερίεργο δε της απόφασης της εγκατάστασης των  νέων ιχθυοκαλλιεργειών, είναι το ότι όλες αυτές οι ζώνες επιβαρύνουν τον Οικισμό του Αγ.Δημητρίου Κοινότητας Αργυρού, που βρίσκεται στον Όρμο Αλμυροποτάμου, που το ίδιο το κράτος έχει βγάλει προς πώληση μέσω του ΤΑΥΠΕΔ ένα μεγάλο κτήμα – το μοναδικό στην νότιο Εύβοια – στα πλαίσια της ανάπτυξης της περιοχής.
Πως άραγε θα αναπτυχθεί η περιοχή με τόση επιβάρυνση (θαλάσσια και χερσαία)?
Δεν είμαστε αντίθετοι στις ιχθυοκαλλιέργειες και το έχουμε αποδείξει με τις 2 ήδη εγκατεστημένες ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή μας.
Γνωρίζουμε την αναγκαιότητα των όποιων επενδύσεων στα πλαίσια της ανάπτυξης της οικονομίας του τόπου μας, παρότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.
Πιστεύουμε όμως, πως η ανάπτυξη αυτή θα πρέπει να γίνει σωστά και να εξισορροπηθεί ο όγκος και το βάρος των αρνητικών επιπτώσεων που επιφέρει και που είναι μεγάλα.
Δεν πρέπει επ΄ουδενί να υπάρξει μία τόσο μεγάλη επιβάρυνση γης και θάλασσας, σε μία συγκριτικά τόσο μικρή περιοχή του Ευβοικού κόλπου, που είναι ήδη επιβαρυμένη και λόγω των υπαρχουσών ιχθυοκαλλιεργειών, αλλά και λόγω των αποβλήτων των εργοστασίων που λειτουργούν στην περιοχή.
Για όλα τα παραπάνω όλοι εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μας και σας θέλουμε συνοδοιπόρους..
                                                                                       Αργυρό 10 Αυγούστου 2014 
                                                                                        Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αργυρού







ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ENERGY TRADING A.E. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ

ENERGY TRADING A.E.
Αμαρουσίου Χαλανδρίου 94
151 25 Μαρούσι
τηλ. (+30) 210 6996260
url. www.entrade.gr
mail. info@entrade.gr

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Προς:
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά Κλέαρχο
Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης
Ενημερωτικό bloglala-to.blogspot.gr
Παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
          Κάθε ενδιαφερόμενο       


ΘΕΜΑ: Σχόλια επί της επιστολής της παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά Κλέαρχο

Αγαπητοί,
Σε απάντηση της επιστολής που απέστειλαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κ.κ. Τάσος Χρονάς, Σοφία Ντούρου και Γιώργος Γκικόπουλος σχετικά με την θετική απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης  για την Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων [Μ.Π.Ε.] του έργου της εταιρίας μας Energy Trading: «Αδειοδότηση μονάδας παραγωγής βιοαερίου με αναερόβια χώνεψη και ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιοαερίου ισχύος 250 kWe στην περιοχή 'Βάγια' Τ.Κ. Αγίου Λουκά Δ.Ε. Ταμυνέων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας», έχουμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:
1ον – ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ: Η μονάδα παραγωγής βιοαερίου που σχεδιάζεται έχει πολύ μικρή εγκατεστημένη ισχύ και δυναμικότητα. Ενδεικτικά η ισχύς των 250 kWe αντιστοιχεί στην ιπποδύναμη 335 hp, δηλαδή 3 ΙΧ αυτοκινήτων και λιγότερο από την ισχύ ενός τυπικού αγροτικού ή φορτηγού οχήματος! Η δυναμικότητα επεξεργασίας αγροτικών και κτηνοτροφικών υπολειμμάτων είναι μικρότερη από την παραγωγή των εν λόγω υπολειμμάτων της πολύ κοντινής περιοχής (ακτίνας 20χλμ). Για αυτόν τον λόγο άλλωστε και η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης  τόνισε πως πρόκειται για ένα ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ που θα ωφελήσει στην διαχείριση των υπολειμμάτων της περιοχής και θα βελτιώσει την υφιστάμενη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Οι εγκαταστάσεις (δεξαμενές και υπαίθριες αποθήκες και σιλό αγροτικών προϊόντων) θα έχουν κάλυψη δύο (2) περίπου στρεμμάτων εντός ιδιόκτητου αγροτεμαχίου έκτασης έντεκα (11) στρεμμάτων.
2ον – Α’ ΥΛΕΣ: Η μονάδα έχει σχεδιαστεί να διαχειρίζεται κατά βάση αγροτικά υπολείμματα όπως στελέχη καλαμποκιού, άχυρα, στελέχη καλαμιού, κλαδέματα δένδρων κ.ο.κ. καθώς και την υγρή κοπριά από δύο και όχι περισσότερα κοντινά βουστάσια (το ένα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου στα πέριξ  του χωριού Αγ. Λουκάς και το άλλο σε απόσταση περίπου 20χλμ που βρίσκεται στο χωριό Ωρολόγιο. Όπως είναι γνωστό σε όσους είναι σχετικοί με την τεχνολογία αναερόβιας χώνευσης καθώς και σε όσους μελέτησαν την σχετική Μ.Π.Ε. της εταιρίας, οι διεργασίες επεξεργασίας των πρώτων υλών γίνονται σε ερμητικά κλειστές δεξαμενές απουσία αέρα (καθώς πρόκειται για τεχνολογία αναερόβιας χώνευσης). Είναι προφανές πως με την τεχνική αυτή οι οσμές που αναφέρθηκαν στο σημείωμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ελαχιστοποιούνται και σε κάθε περίπτωση θα βελτιώσουν αισθητά το υφιστάμενο πρόβλημα. Άλλωστε πλήθος εγκαταστάσεων στο εξωτερικό πιστοποιούν την σχεδόν απουσία οσμών από τις εγκαταστάσεις της εν λόγω τεχνολογίας, οι οποίες χωροθετούνται πλησίον του αστικού ιστού, και πολλές φορές εντός αγροικιών καθώς τέτοιες μονάδες χρησιμοποιούνται ως μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης αγροτικών και κτηνοτροφικών υπολειμμάτων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Α.Ο. ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ BABYLONIA


 

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ



                                             Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Όλοι στο πόδι , για να ματαιωθεί  η εγκατάσταση μονάδας καύσης βιοαερίου στο χωριό μας, που θα στηρίζεται σε υγρά απόβλητα από χοιροστάσια και βουστάσια η άλλα υλικά.
Ο Συνδυασμός «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» που στηρίζεται από το ΚΚΕ έχει δεσμευτεί και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για κάθε λαικό πρόβλημα.
Έτσι, από την πρώτη στιγμή  κατήγγειλε πως η εταιρεία «ΕΝΕΡΤΖΥ ΤΡΑΙΙΝΤΙΝΓ ΕΠΕ» ετοιμάζεται να εγκαταστήσει μονάδα καύσης Βιοαερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με πρώτη ύλη απόβλητα από χοιροστάσια και Βουστάσια η άλλα υλικά.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Η μονάδα αυτή σχεδιάζεται να εγκατασταθεί  στο χωριό, στη θέση «Βαγιά» , « Σταφιλέου», σε μικρή απόσταση από τα σπίτια, δίπλα σε δύο ρεματιές, πάνω στις πηγές ύδρευσης, στις γεωτρήσεις και στις δεξαμενές, μέσα στους ελαιώνες.
Τα φορτηγά θα κουβαλάνε τα απόβλητα και τη λάσπη.
Θα οργιάσει η βρώμα και το κουνούπι, θα καταστραφεί ο υδροφόρος ορίζοντας , το περιβάλλον. Θα γίνει η ζωή μαρτύριο.           
ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ.
Οι πολιτικές ευθύνες είναι πολύ μεγάλες.
Η γενικότερη αντιλαική πολιτική Ευρωπαικής Ενωσης –Κυβέρνησης εκφράζεται και στην  απελευθέρωση της ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι αλλά και κάθε λογής συμφέροντα έπεσαν σαν τα κοράκια για να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες του λαού για ηλεκτρικό ρεύμα και να πλουτίσουν.
Μεγάλες ευθύνες έχει η περιφέρεια και ιδιαίτερα η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» που πήρε την προκλητική απόφαση να επιτρέψει την εγκατάσταση της επιχείρησης καύσης Βιοαερίου στο χωριό μας. 
Την απόφαση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ η Περιφερειακή Σύμβουλος της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Σοφία Ντούρου, ενώ υπέρ ψήφισαν οι άλλες παρατάξεις.
Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μια κατέθεσε  ψήφισμα εναντίωσης στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και από την άλλη ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ της εγκατάστασης ιδιωτικής επιχείρησης καύσης Βιοαερίου με τη χρησιμοποίηση ζωικών αποβλήτων, στην καρδιά του Αγίου Λουκά, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες.
Αυτή η στάση επιβάλλεται να καταδικαστεί μαζικά και να απαιτηθεί η άμεση ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.
Τα περί « ανάπτυξης» της περιοχής και εξασφάλισης θέσεων εργασίας είναι για τα μωρά παιδιά. Η ανάπτυξη που έχει κριτήριο το κέρδος δεν συνυπήρξε και δεν μπορεί να συνυπάρξει με την ικανοποίηση των λαικών αναγκών.
Το παράδειγμα της εγκατάστασης της μονάδας Βιοαερίου είναι χαρακτηριστικό. Προκειμένου  να πλουτίσουν κάποιοι γίνονται αδίστακτοι και θέτουν σε κίνδυνο την Υγεία, τη ζωή των κατοίκων του χωριού μας. Oι λαικές οικογένειες έχουν ανάγκες και παλεύουμε για την ικανοποίηση τους.      
Κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Η Δημοτική Αρχή του δήμου Κύμης –Αλιβερίου απαιτείται να πάρει άμεσα θέση, να απορρίψει την απόφαση της επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Καλούμε του Αγιολουκαίτες και τις Αγιολουκαίτισσες να ξεσηκωθούν , τους μαζικούς φορείς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πάλης για την αποτροπή της καταστροφής του χωριού μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, το Σάββατο 23/8  9 μ.μ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»   
                                                            
                                                              Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΌΣ  «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

 20.8.14                                                                Δήμου Κύμης –Αλιβερίου           

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ

Η επιστολή- καταγγελία των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) για την έγκριση από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας της ΜΠΕ για την εγκατάσταση Μονάδας Καύσης Βιοαερίου το οποίο θα παράγεται από λύματα ζωϊκής παραγωγής στη θέση ΒΑΓΙΑ του Αγίου Λουκά έχει αναστατώσει το χωριό και την ευρύτερη περιοχή. Το έργο ετοιμαζόταν πολύ καιρό πριν, εμείς είχαμε την πληροφορία αυτή από πέρυσι και φέτος μόλις έφθασε στην Περιφέρεια εγκαίρως το είχαμε γράψει (http://lala-to.blogspot.gr/2014/08/blog-post_6.html). Η Μονάδα αυτή, όπως και κάθε ανάλογη επένδυση δεν πρέπει να δαιμονοποιείται αλλά αντίθετα να διασφαλίζεται η σωστή και χωρίς επιβάρυνση στο περιβάλλον χωροθέτησή της. Απ΄ότι διαβάσαμε στην Απόφαση της Επιτροπής την οποία το Λαλα το!!!  έχει προ καιρού δημοσιεύσει μπήκαν και κάποιοι πρόσθετοι όροι από Αγιολουκαϊτη μέλος της Επιτροπής το οποίο ψήφισε θετικά. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητα των όρων αλλά ίσως έπρεπε προηγουμένως ο Δήμος στον οποίο είχε έλθει για γνωμοδότηση το έργο καθώς και ο ντόπιος περιφερειακός Σύμβουλος να είχαν  ενημερώσει και να είχε κάνει διαβούλευση με το χωριό εγκαίρως για να μην γίνεται τώρα η υπόθεση αντικείμενο εκμετάλλευσης ακόμη και διαπαραταξιακής διαμάχης στον χώρο της Αριστεράς, καθώς όπως λέγεται εμπλέκονται στην υπόθεση και περισσότεροι του ενός ή της μίας τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, δηλαδή υποψήφιοι συγκεκριμένης περιφερειακής παράταξης. Σε κάθε περίπτωση το χωριό πρέπει να μάθει με ποιες προϋποθέσεις οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία μηδενίζονται και ποια θα είναι τα οφέλη που θα υπάρξουν στην τοπική κοινωνία, να μάθει επίσης εάν η συγκεκριμένη επένδυση στη συγκεκριμένη περιοχή σχετίζεται με την προσπάθεια του απερχόμενου Δημάρχου να εγκαταστήσει Μονάδα Επεξεργασία Απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή, διότι μάλιστα είχε προταθεί και πλησιέστερη στο Άγιο Λουκά θέση, και γενικώς όλα όσα οι κάτοικοι πρέπει να γνωρίζουν για να αποφασίσουν εάν αποδέχονται και αγκαλιάζουν την επένδυση.

Η ΤΑΤΙΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ!!!


Αναδημοσίευση από FREEGOSSIP.GR


Τα παιδιά τρελαίνονται για τις διακοπές στο χωριό. Γιατί χωριό σημαίνει, ξυπολησιά, ελευθερία, ανεμελιά.
Έτσι και η Λυδία. Τρελαίνεται για τις μέρες που περνάει με τη γιαγιά και τον παππού στο Αυλωνάρι της Εύβοιας. Είναι οι μέρες που η μαμά και ο μπαμπάς πάνε μόνοι τους διακοπές (και ζουν ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ).
Η Λυδία έχει λοιπόν τους παππούδες να… λιώνουν και να της κάνουν όλα τα χατίρια. Έχει τα παιδιά του χωριού να παίζει όλη τη μέρα στα καλντερίμια, αφού δεν υπάρχουν αυτοκίνητα - μόνο ο γάιδαρος του μπάρμπα Λιά χωράει να περάσει από τα σοκάκια. Ακόμη στα πλεονεκτήματα του χωριού συγκαταλέγεται το τέλειο κρυφτό στην πλατεία το βράδυ, οι μεγάλες βόλτες στο ρέμα με τους μύλους και τα παιχνίδια με τα μεγάλα κύματα στην παραλία της Μουρτερής. Τι άλλο μπορεί να ονειρευτεί ένα πιεσμένο παιδί της πόλης από τις διακοπές του;
Οι γονείς μου έγιναν Αυλωναρίτες από επιλογή. Δεν έχουν σχέση με την περιοχή. Αποφάσισαν ότι ο παραδοσιακός αυτός οικισμός, με τον ενετικό πύργο στην κορυφή, θα είναι το χωριό τους. Αγόρασαν ένα μισογκρεμισμένο τοσοδούλι σπιτάκι μέσα στον οικισμό με τα πετρόχτιστα οικήματα και το έκαναν κουκλί.
Νιώθω γαλήνη σε αυτό το σπίτι. Οι αργοί ρυθμοί του χωριού. Η θέα του κάμπου. Τα φρέσκα αυγά από τις κότες της κυρά Αγγελικώς και η τεράστια αγκαλιά της μάνας μου, κάνουν πάντα τα μαγικά τους στην ψυχολογία μου.
Υπάρχουν χιλιάδες εγκαταλελειμμένα σπίτια στα ελληνικά χωριά που με λίγη προσωπική δουλειά και ελάχιστα χρήματα γίνονται καινούρια και μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό καταφύγιο για όλες τις εποχές. Το Αυλωνάρι είναι ακόμη πιο όμορφο χειμώνα και το ανθισμένο, μυρωδάτο Πάσχα.
Βέβαια και σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο έχουν βάλει το χεράκι τους οι ανίκανοι και άχρηστοι κυβερνώντες, τοπικοί παράγοντες. Το νερό στο χωριό κόβεται συχνά. Κάποιες φορές και 12 ώρες. Πολλά σπίτια ζουν γεμίζοντας μπουκάλια με νερό και πλένοντας τα ρουχα με βιάση και πανικό τις ώρες που το νερό επαρκεί. Μήπως να καλέσουμε τη UNICEF; Εκτός από την Αφρική να κάνει και κανένα έργο ύδρευσης στο Αυλωνάρι;
Φιλάκια,

Τατιάνα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΔΡΥΟΥ


                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                                                         Μονόδρυ 17/08/2014
                                                                             
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κοινοτικό κτίριο του Μονοδρίου, τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Μετά το σχηματισμό της προβλεπόμενης απαρτίας, πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ.
Αφού ολοκληρώθηκαν τα ως άνω, εκλέχθηκε η εφορευτική επιτροπή διεξαγωγής αρχαιρεσιών για την εκλογή νέων μελών στα όργανα του Συλλόγου. Κατόπιν της σχετικής ψηφοφορίας που ακολούθησε, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:
Για το ΔΣ
1.            ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                          ψήφοι 24
2.            ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ)           ψήφοι 27
3.            ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ)                     ψήφοι 20
4.            ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ                                              ψήφοι 23
5. ΖΩΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ                                                                           ψήφοι 19
6.            ΚΑΠΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                          ψήφοι 16
7.            ΚΕΧΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                    ψήφοι 23
8.            ΜΑΡΤΣΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                 ψήφοι 23

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
1.            ΣΑΣΣΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                         ψήφοι 34
2.            ΤΣΟΥΤΣΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ                                            ψήφοι 34
3.            ΧΑΤΖΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ                                                   ψήφοι 32


Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΟΥΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΣΑΤΗΡΗ ΗΡΩ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΗ ΚΥΜΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ


Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΨΕΚΑΣΤΕ, ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!!


Συμβάσεις ύψους 155.000 ευρώ έχει υπογράψει ο Δήμος μετά τις Εκλογές και έως σήμερα. Η μερίδα του λέοντος περιορίζεται σε τρεις μόνο εργολάβους. Παραδόξως τα έργα αυτά, καθώς και άλλα για τα οποία δεν έχει αναρτηθεί η Σύμβαση αλλά υπάρχουν αποφάσεις ανάθεσης δεν γράφτηκαν στα συνεχιζόμενα έργα του Τεχνικού Προγράμματος που ψηφίστηκε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Τούτο σημαίνει ότι είτε έχουν κοπεί και τιμολόγια ή ακόμη ότι έχουν πληρωθεί!!! Ψεκάστε, Σκουπίστε, Τελειώσατε.
Εάν δούλευε με αυτή την ταχύτητα ο Δήμος δεν θα είχε τόσα εργάκια ανεκτέλεστα ύψους άνω του 1.500.000 ευρώ στο τρέχον τεχνικό πρόγραμμα από πόρους της ΣΑΤΑ;. Δεν είναι παράξενη αυτή βιασύνη; Δηλαδή έπρεπε να χάσουν τις εκλογές για να πάρουν μπροστά;
Επειδή  πάντως η απερχόμενη αντιπολίτευση έκανε και καταγγελία για την οποία διενεργείται προανάκριση για έργα που φαίνεται ότι πληρώθηκαν αλλά δεν έγιναν ας είναι περισσότερο πονηρή… Εκτός εάν η έλευση προς την εξουσία την κάνει να ξεχάσει όσα έλεγε. Αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται…..

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ....

Δουλεύουν ασταμάτητα και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου ακόμη και τις αργίες. Είναι πρωτοφανές στα στελέχη μίας απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να παράγει τέτοιο διοικητικό έργο λίγες ημέρες πριν την έξοδό της από την Εξουσία. Βραδάκι του Δεκαπενταύγουστου στο  Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ αναρτήθηκαν στο διαύγεια Συμβάσεις ανάθεσης Προμηθειών οι οποίες είχαν αποφασιστεί από την Πρόεδρο στις 12 Αυγούστου και Υπογράφτηκαν από την Αντιπρόεδρο στις 13 Αυγούστου. Συνολική δαπάνη γύρω στις 40.000 Ευρώ. Με τέτοια ταχύτητα μπορεί σήμερα να έχουν αποπληρωθεί. Φτιάχνουν γήπεδα, βάφουν ΚΑΠΗ, αγοράζουν μπάλες δεν έχουν σταματημό…..
Στη  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ( ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.ΠΟ.Κ.Α. ) που συνήθως δεν αναρτά Αποφάσεις και έγγραφα στο Διαδίκτυο αλλά μόνο στην χάση και στην φέξη χθες το βραδάκι Κυριακάτικα αναρτήθηκε πλήθος συμβάσεων και Αποφάσεων που είχαν εκδοθεί το 2013!!!Τόση βιασύνη σε αργία και μάλιστα απόγευμα;
Όσο για την Νέα Δημοτική Αρχή τρίβει τα χέρια της γιατί δεν θα έχει πολύ δουλειά να κάνει, όλα έγιναν μετά τις εκλογές και όλα τα προβλήματα λύθηκαν. Εξάλλου Κόρακας Κοράκου μάτι δεν βγάζει…..

ΓΕΜΑΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΡΕΥΣΤΟ ΘΑ ΒΡΕΙ Ο ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ




Ο απερχόμενος Δήμαρχος ετοίμασε το Τεχνικό Πρόγραμμα και οσονούπω έχει έτοιμο και τον προϋπολογισμό. Όπως διαπιστώνεται έχει κρατήσει καβάτζα την ΣΑΤΑ (Επιχορήγηση για έργα) από το το 2011 έως το 2014 αφήνοντας προίκα στον Μπουραντά τουλάχιστον 1.534.289 ευρώ  τα οποία θα είναι είτε στο Δημοτικό Ταμείο είτε στους Λογαριασμούς του Δήμου. Ψίχουλα βέβαια  σε σχέση με αυτά που χρειάζονται αλλά τριπλάσια από την ΣΑΤΑ του 2015. Την 1η Σεπτέμβρη 2014 ο νέος Δήμαρχος θα βρει αυτή την καβάτζα από την αφάγωτη ΣΑΤΑ στο Ταμείο. Αυτά μόνο από την ΣΑΤΑ διότι στο Ταμείο λιμνάζουν χρηματοδοτήσεις για συγκεκριμένα έργα που έχουν έρθει στον Δήμο πλην όμως δεν έχουν πληρωθεί οι εργολάβοι.  Κάτι ανάλογο και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό θα συμβεί στην ΔΕΥΑΚΑ  όπου η καβάτζα από συγκεκριμένα έργα με χρηματοδοτήσεις που ήρθαν στην ΔΕΥΑ και έμειναν στο ταμείο (αφού δεν πληρώθηκαν εκείνοι για τους οποίους προορίζονταν) έχει τιγκάρει. 

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ



Με μεγάλη βιασύνη έσπευσε σε αρμόδια Υπηρεσία την οποία επόπτευε ηγετικός τοπικός παράγοντας για να τακτοποιήσει εκτεταμένες αποκλίσεις. Ίσως δεν φανταζόταν ότι η εξουσία δεν είναι αιώνια και αν ξεκαβαλικέψεις απρόοπτα σε κυριαρχεί ο πανικός και η απόγνωση. Άντε και καλά ξεμπερδέματα.