Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ "ΟΝΕΙΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΉΣ" ΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

O Αντώνης Περδικάρης
Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας
του Δήμου Κύμης Αλιβερίου
Ορίστηκαν νέοι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, με απόφαση του νέου Δημάρχου κ. Θανάση Μπουραντά. Στην Τεχνική Υπηρεσία παρέμεινε η κ. Σκιάνη, στην Διοικητική Υπηρεσία ορίστηκε ο κ. Αθανάσιος Κριτσιώτης, στο Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης η κ. Όλγα Χαλδούπη- Μπόκαρη ενώ στην Οικονομική Υπηρεσία ο γνωστός ποιητής κ. Αντώνης Περδικάρης. Οι ανωτέρω είχαν κριθεί ως προϊστάμενοι εδώ και πολλούς μήνες από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αλλά δεν είχαν τοποθετηθεί από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση ενός καταξιωμένου λογοτέχνη, του ποιητή Αντώνη Περδικάρη στο τιμόνι της νευραλγικής και κατά μία έννοια «ποιητικής» οικονομικής υπηρεσίας. Είναι ποιητική με την ετυμολογική έννοια της λέξης διότι διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στην τσέπη του Δήμου σε καιρούς ισχνών αγελάδων. Αγελάς επίσης διότι από αυτή αρμέγουν οι λοιπές δαπανηβόρες συντεχνίες του Δήμου. Τώρα με έναν πραγματικό ποιητή στο τιμόνι της μπορεί να απογειωθεί και υπό την λογοτεχνική έννοια. Δεδομένου ότι η ποίηση ανατάσσει την ψυχή και ανοίγει τους ορίζοντες του νου, μπορεί να ομορφύνει την ζοφερή και ενδεχομένως τραγική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου. Ευχόμαστε τα νέα υπηρεσιακά καθήκοντα του νέου προϊσταμένου να μην επηρεάσουν την εγνωσμένη λυρικότητα αλλά και την λογοτεχνική παραγωγικότητα του Αντώνη Περδικάρη του οποίου η τελευταία ποιητική συλλογή «Ονειροκατασκευαστής» έχει μεγάλη απήχηση και τον καθιέρωσε στο λογοτεχνικό στερέωμα. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗ

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την καλοκαιρινή 20ήμερη ανάπαυση επιστρέφουμε και σας περιμένουμε όλους στην ανανεωμένη μας στέγη, στην διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου στο Αλιβέρι (δίπλα από το μικροβιολογικό εργαστήριο Μπαλάφα), για συλλογή τροφίμων και φαρμάκων.
Συνεχίζουμε δυναμικά με πολιτιστικές και καθημερινές κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης αλλά και μεγάλες διοργανώσεις μέσα στον χειμώνα.
Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 13/09 και ώρες 10:00-12:00πμ στον καινούργιο μας χώρο, στο σπίτι της καρδιάς μας.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Μπορείς να εγγραφείς στο ΣΔΕ Αλιβερίου και να πάρεις Απολυτήριο Γυμνασίου σε ΔΥΟ χρόνια
Θα έχεις την υποστήριξη των καθηγητών.
Με το απολυτήριο ανοίγονται νέες ευκαιρίες στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2223029824 , κιν.: 6934846419
Οι εγγραφές άρχισαν.
Σχολικό συγκρότημα έναντι Κέντρου Υγείας, Αλιβερίου 5-8 το απόγευμα.
Ο Διευθυντής του σχολείου

Μανώλης Φραγκούλης

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              ΑΛΙΒΕΡΙ 4/9/2014
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΑΛΙΒΕΡΙ Κ. ΜΠΑΚΟΛΑ 30
Τ.Κ.34500




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, Θανάσης    Μπουραντάς, εκ μέρους του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου, συγχαίρει τον Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου για την πρωτιά που κατέκτησε, στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης Συλλόγων  που πραγματοποιούν την προετοιμασία τους στην θάλασσα .
Η παρουσία του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή του Δήμου μας και καθιστά ιδιαίτερα υπερήφανους για τις επιτυχίες των αθλητών και των νέων του τόπου μας .
Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Γενική Βαθμολογία η πρωτιά στις 6 από τις 9 κατηγορίες , τα ατομικά και τα 4 ομαδικά μετάλλια που κατέκτησαν φανερώνει το μέγεθος της δουλειάς  που πραγματοποιείται στον Σύλλογο.
Αξίζουν συγχαρητήρια ιδιαίτερα σε κάθε έναν αθλητή που συμμετείχε στο πρωτάθλημα , στους προπονητές Προκόπη Αλέξη , Λάμπρο Σαλταρίκο , Δήμητρα Πλάκα και Γιώργο Στουπή , η δουλειά των οποίων αποδεικνύεται από το συνολικό άριστο αποτέλεσμα .
Συγχαίρουμε επίσης την Πρόεδρο Ν.Ο.Α. κ. Δήμητρα Ράπτη και το Διοικ. Συμβούλιο και δηλώνουμε πως η δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης των προσπαθειών του στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν στο Δήμο μας.

Γραφείο Τύπου

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ  

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ: ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο από την 1η  Σεπτεμβρίου ανέλαβε την διοίκηση των περιφερειακών πραγμάτων για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι προκλήσεις είναι πολλές και μεγάλες. Τα προβλήματα πολλά και οξυμένα. Η παραγωγική ανασυγκρότηση και ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο, που θα δώσει ώθηση σε νέες καινοτόμες επενδυτικές δραστηριότητες, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αξιοποιήσει τα στρατηγικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέριας και μια σειρά άλλες μεγάλες προτεραιότητες που προβάλλαμε την προηγούμενη περίοδο, είναι οι νέες προκλήσεις για όλους μας. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Θα μπορέσει το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο να ανταποκριθεί ; Η απάντηση θα δοθεί στο τέλος της θητείας.
Εμείς, οι Ενεργοί Πολίτες Στερεάς, εκείνο που μπορούμε σήμερα να δεσμευθούμε είναι ότι θα πορευθούμε, όπως δεσμευθήκαμε την προεκλογική περίοδο. Με ευθύνη, με συναίνεση, με συνεννόηση. Με κριτήρια, το καθολικό συμφέρον της κοινωνίας των πολιτών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Περιφέρειας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ημέτερες προτιμήσεις και εξυπηρέτηση ειδικών συμφερόντων, χωρίς συντεχνιασμούς και τοπικισμούς, θα πορευτούμε με ευθύνη. Δεν θα λειτουργούμε με βάση την παλιά λογική και τυπική θέση και αντίθεση, Συμπολίτευση – Αντιπολίτευση. Θα καταθέτουμε εμείς οι ίδιοι, επεξεργασμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και πρωτοβουλίες για κάθε πρόβλημα της Περιφέρειας που θα θεωρούμε ότι χρειάζεται να αντιμετωπισθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Δεν θα περιοριστούμε σε μια αντιπολιτευτική τοποθέτηση στις πρωτοβουλίες της πλειοψηφίας. Θα προσπαθήσουμε να υπερβούμε αυτό το μοντέλο του παρελθόντος. Θα υποστηρίξουμε κάθε θετική πρωτοβουλία, κάθε καλή πρόταση για την προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων της Περιφέρειας, ανεξάρτητα από ποιον θα κατατεθεί, είτε από την συμπολίτευση, είτε από την αντιπολίτευση. Θα είμαστε όμως αυστηρά απέναντι σε κάθε πολιτική που δεν θα εξυπηρετεί το καθολικό συμφέρον των πολιτών, την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας, την περιφερειακή ενότητα και άμβλυνση των ανισοτήτων των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Θα συνεγασθούμε με όλες τις παρατάξεις και με όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, που θα εργάζονται για την επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων, και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμιση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων τους, ώστε να μην καταντήσουν απλοί παρατηρητές των αποφάσεων ενός στενού κύκλου επιτελών.
Θα συνεγασθούμε με όλες τις υπηρεσίες και τα στελέχη της Περιφέρειας, γιατί θεωρούμε κλειδί για μια άλλη πορεία των περιφερειακών πραγμάτων, την συνειδητή ενεργοποίηση και αξιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και των λειτουργών χωρίς αποκλεισμούς, με αξιοκρατία και με ανταπόδοση της προσφοράς τους.
Θα συνεργασθούμε πολύ στενά με την τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού, με όλους τους Δημάρχους και τα νέα δημοτικά συμβούλια της Περιφέρειας. Θα είμαστε παρόντες και σύμμαχοί τους για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων του κάθε δήμου, της κάθε περιοχής.
Θα συνεργασθούμε με όλους του επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του ρόλους τους στα Περιφερειακά πράγματα, ώστε να αποτελέσουν τους πραγματικούς και καθημερινούς συμβούλους της Περιφέρειας και δεν θα περιορίζονται σε μια απλή και τυπική συμμετοχή στις διαδικασίες της διαβούλευσης.
Θα έχουμε τέλος, ανοικτά τα μάτια και τα αυτιά μας προς τους πολίτες, την συμμετοχή των οποίων στα περιφερειακά πράγματα, θεωρούμε εκ των ων ουκ ανευ. Θα χρειαστούμε τις παρατηρήσεις, τις κριτικές, τις προτάσεις των πολιτών σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε θέση που θα παίρνουμε. Θα μας βοηθήσουν να γινόμαστε καλύτεροι. Θα χρειαστούμε την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες που θα τους καλούμε. Η επιτυχία της δικής μας παρουσίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον έλεγχο και την κριτική που θα μας ασκήσουν οι πολίτες.

4-9-2014
Ενεργοί Πολίτες Στερεάς
Κώστας Χαϊνάς, περιφερειακός Σύμβουλος

Η ΡΟΖΥ ΚΑΡΑΒΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ;


Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία μετάταξης της πρώην Περιφερειακής και Νομαρχιακής Συμβούλου κ. Ρόζυς Καραβά από την Περιφέρεια στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής των διαδικασιών της εθελοντικής κινητικότητας των υπαλλήλων των ΟΤΑ. Η στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με ένα τόσο έμπειρο και παλαιό στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης είναι ένα θετικό δείγμα για την νέα οργάνωση του Δήμου. Η εμπειρία της κ. Καραβά μάλλον την οδηγεί στο τιμόνι της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Επίσης στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας μετακινούνται στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου οι κ.κ. Τρακόσιας και Πυρπιρής (Υδραυλικός και Οδηγός) από τον Δήμο Καρύστου.

Στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου υπάρχει ασφαλώς καλό ανθρώπινο δυναμικό που όμως δεν αξιοποιήθηκε λόγω της οργανωτικής ανικανότητας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Με τους νέους που έρχονται και όσους έρθουν εάν η νέα δημοτική αρχή το θέλει μπορεί να οργανώσει έναν σωστό Δήμο. Προϋπόθεση γιαυτό να αφήσει στην άκρη πρακτικές που γνώριζε από το παρελθόν διότι άλλο Περιφέρεια και Νομαρχία και άλλο Δήμος, και άλλο Δήμος υπό οργάνωση και τέτοιου τύπου και άλλο Δήμος Χαλκιδέων. Από την αποτυχία στην επιτυχία και τούμπαλιν ο δρόμος είναι πολύ σύντομος.

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!!!

Εικόνες απόλυτης διάλυσης συναντάται παντού σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Μηχανήματα και Οχήματα δεν έχουν καύσιμα και ανταλλακτικά και οι κωδικοί είναι σχεδόν άδειοι τέσσερις μήνες πριν την λήξει του Οικονομικού Έτους. Ακόμη δεν έχουν δει τίποτε.  Περιμένουμε να μάθουμε τι χρήματα έχει το Δημοτικό Ταμείο, τα χρηματοκυβώτια και οι λογαριασμοί του Δήμου και των Δημοτικών Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων. Ποια μηχανήματα λειτουργούν και ποια είναι παροπλισμένα; Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να διαμορφώσει το ταχύτερο δυνατόν εικόνα και να ενημερώσει τους δημότες. Όταν η Αντιπολίτευση ζητούσε στοιχεία έπαιρνε αρνήσεις. Τώρα λοιπόν δεν χρειάζονται παρακάλια. Όσα η προηγούμενη δημοτική αρχή κρατούσε στο σκοτάδι πρέπει να βγουν στο φως. Έτσι τουλάχιστον θα φανεί η διαφορά…. Διαφορετικά ας ετοιμάσουν την θηλιά στα μέτρα τους…..

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Την Τεταρτη 3 Σεπτέμβρη 2014 και ώρα 19.00 
στο μνημείο της μάχης της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ,
διοργανώνουμε εκδήλωση και σας καλούμε,
να τιμήσουμε:
Ø Τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας.
Ø Την νίκη του ΕΛΑΣ στη μάχη της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ.
Ø Το Βασίλη Μήτρου, καθώς επίσης και όλους τους ήρωες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του  ΔΣΕ
Αχτιδική  Επιτροπή  Νότιας  Εύβοιας   ΚΚΕ

Παραρτήματα  ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ  Εύβοιας

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ)

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Γενική άποψη της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις ΕΠΑ.Σ. του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Σπουδές για μια σύγχρονη Γεωργική Εκπαίδευση προσφέρει ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ σε απόφοιτους της Α΄ Λυκείου.
Οι εγγραφές στις ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματικές Σχολές) του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2014. Για το σχολικό έτος 2014- 2015 θα λειτουργήσουν έξι ΕΠΑ.Σ. με επτά ειδικότητες και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, στη Λάρισα, στην Καλαμπάκα, στην Κρήτη, στη Νεμέα και στο Μαρούσι.
Η φοίτηση στις Σχολές που εποπτεύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι διετής και στους σπουδαστές παρέχεται δωρεάν σίτιση και στέγαση.
Στις ΕΠΑ.Σ. εγγράφονται οι μαθητές που προάγονται στη Β΄ τάξη των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων, T.Ε.Λ., Εν. Λυκείων, ΛΕΝ, ΕΠΛ ημερησίων και εσπερινών, καθώς επίσης και κάτοχοι πτυχίου ΤΕΛ, ΤΕΣ, ΕΠΑ.Σ, ΤΕΕ (Α΄ ή Β΄ κύκλου) και των ισότιμων σχολών για την απόκτηση άλλης ειδικότητας. Οι απόφοιτοι παίρνουν πτυχίο επιπέδου 3 το οποίο τους παρέχει τη δυνατότητα να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να εγγράφονται στα δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους ΕΠΑ.Σ. :
· Γαλακτοκομική ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων: Εθνικής Αντιστάσεως 3, Κατσικάς Ιωαννίνων,   τηλ. 26510 92219
· Αβερώφειος ΕΠΑ.Σ. Λάρισας: 4ο  χλμ. οδού Τρικάλων - Λάρισας,  Λάρισα, τηλ.2410 611093
· ΕΠΑ.Σ. Καλαμπάκας: Ιωαννίνων 95, Καλαμπάκα, τηλ. 24320 22781
-ΕΠΑ.Σ. Κρήτης: Π.Γ.Σ. Γορτύνας Μεσσαράς, Μεσσαρά Κρήτης, τηλ. 28920 31259, 28920 31500
· Γεωργική ΕΠΑ.Σ. Νεμέας: Μαθητικής εστίας 37, Νεμέα, τηλ. 27460 23032
· ΕΠΑ.Σ. Συγγρού: Λ. Κηφισίας 182, Μαρούσι Αττικής τηλ. 210 8012701
Ειδικότητες για το σχολικό έτος 2014 - 2015
1. ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΣ  ΕΠΑ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
1. Αγροτικών Μηχανημάτων
2. Ζωοτεχνίας
2. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΑ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας
3. ΕΠΑ.Σ. ΚΡΗΤΗΣ Θερμοκηπιακών Κατασκευών και Καλλιεργειών
4. ΕΠΑ.Σ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ Τεχνιτών Ξυλογλυπτικής-Διακοσμητικής Επίπλου
5. ΓΕΩΡΓΙΚΗ  ΕΠΑ.Σ. ΝΕΜΕΑΣ Αμπελουργίας - Οινοτεχνίας
6. ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής τοπίου