Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

                                                                    Λαμία  11  Σεπτεμβρίου  2014


  Από την  Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας γίνεται γνωστό ότι,  σύμφωνα με τον κατ’ εξουσιοδότηση Καν(ΕΕ) 932/2014 της Επιτροπής θεσπίζονται προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης παραγωγών ορισμένων φρούτων και λαχανικών, εξαιτίας της απρόβλεπτης κρίσης που προκλήθηκε από την απαγόρευση της ρωσικής κυβέρνησης στις εισαγωγές ορισμένων οπωροκηπευτικών προϊόντων.
Από τα μέτρα αυτά μπορούν να επωφεληθούν Οργανώσεις Παραγωγών (ΟΠ) οπωροκηπευτικών ή/και παραγωγοί μη μέλη ΟΠ που καλλιεργούν και εμπορεύονται εκτός από τα ροδάκινα και νεκταρίνια και τα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά όπως:
ντομάτες, καρότα, λάχανα, γλυκοπιπεριές, κουνουπίδια, μπρόκολα, αγγούρια, κολοκύθια, μανιτάρια, μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα, κόκκινα φρούτα, επιτραπέζια σταφύλια και ακτινίδια,
που προορίζονται για νωπή κατανάλωση, με σκοπό την ομαλοποίηση των γεωργικών αγορών.
Η στήριξη χορηγείται στα μέλη των οργανώσεων παραγωγών στον τομέα των οπωροκηπευτικών που έχουν αναγνωριστεί σύμφωνα με το άρθρο 154 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013, καθώς και στους παραγωγούς που δεν είναι μέλη των οργανώσεων αυτών.
Τα ανώτατα ποσά στήριξης εξαρτώνται από το είδος της διάθεσης (δωρεάν διανομή κ.α) και αναφέρονται στο παράρτημα XI του Καν (ΕΕ) 543/2011 και της επιτροπής και στο παράρτημα I του Καν (ΕΕ) 932/2014. Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. καταβάλλεται στον παραγωγό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
  Το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έχει εκδώσει την αριθμ 3715/110509/5-9-2014  Εγκύκλιο με λεπτομέρειες εφαρμογής των «προσωρινών μέτρων στήριξης των παραγωγών» η οποία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Υπουργείου Α.Α.Τ  www.minagric.gr και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ www.diavgeia.gov.gr αναζήτηση με (ΑΔΑ: 7Δ4ΧΒ-ΒΜ6).

  Επίσης για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στις  Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ

Ανακοίνωση για τα διόδια στην Περιφέρεια Στερεάς
Για άλλη μια φορά το θέμα των διοδίων απασχολεί την κοινωνία της Περιφέρειας Στερεάς. Εχθές στη Στυλίδα και τη Τραγάνα, σήμερα στο Μώλο και στον Μπράλο στη Φθιώτιδα, αύριο στο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα (σε ένα δρόμο με πολλές κακοτεχνίες, χωρίς φωτισμό και με πολλά επικίνδυνα για ατυχήματα σημεία). Μεθαύριο δεν ξέρουμε που.
Το θέμα έχει πολλές διαστάσεις και πολλά ερωτήματα υπάρχουν και χρειάζονται απαντήσεις:
Η δημιουργία των διοδίων σε όλα αυτά τα σημεία που “ξεφυτρώνουν” έχουν προβλεφθεί στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εταιρίες με το ελληνικό Κράτος ; Και εάν έχουν προβλεφθεί με βάση ποιες μελέτες έχουν καθοριστεί τα σημεία και το κόστος διέλευσης ; Η Περιφέρεια και οι αντίστοιχοι Δήμοι είχαν ενημερωθεί πριν υπογραφούν οι συμβάσεις ; Το σύστημα της ενιαίας χιλιομετρικής χρέωσης γιατί δεν υλοποιείται ; Είναι νόμιμες όλες οι κινήσεις των εταιριών που δημιουργούν μετωπικά και πλευρικά διόδια σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας ;
Χρειάζεται άμεσα το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο να εξετάσει το θέμα, με ενημέρωση όλων των παραμέτρων του προβλήματος για όλη την Περιφέρεια, ώστε να καθορίσουμε τη στάση μας και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα πριν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
10-9-2014
Ενεργοί Πολίτες Στερεάς
Κώστας Χαϊνάς Περιφερειακός Σύμβουλος



ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

                  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Ημ/νία: 09-09-2014
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                              

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς , 2014-2015, αισθάνομαι την υποχρέωση να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ευχηθώ ολόψυχα η χρονιά αυτή να είναι δημιουργική, ενδιαφέρουσα , με πολλές χαρές, επιτυχίες και ευκαιρίες βελτίωσης.
Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας χρονιάς, με όνειρα φιλοδοξία, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο.
Στην προσπάθεια αυτή είναι αναγκαίο να συμμετέχουν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με την σχολική κοινότητα , διδακτικό προσωπικό , γονείς, μαθητές , αλλά και η Δημοτική αρχή , προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
  Ο χρόνος ανάληψης των καθηκόντων, δεν μας επέτρεψε να είμαστε έτοιμοι στο βαθμό που επιθυμούμε.
Αυτές οι υστερήσεις, δεν θα επιτρέψουμε να σταθούν εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, δεδομένου ότι ο μηχανισμός του Δήμου τίθεται  σε συναγερμό για την επίλυση κάθε προβλήματος .
Σε αυτή  την προσπάθεια , είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε όλοι για να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιωθούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Στο νέο ξεκίνημα , στο δρόμο της γνώσης και της προόδου , στεκόμαστε με ελπίδα , αισιοδοξία , διάθεση για δουλειά , σε μία προσπάθεια να οικοδομήσουμε μια χρονιά εποικοδομητική, σε σχολεία που βασίζονται, σε αρχές ,αξίες , ήθος, εφόδια γνώσης, προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας συνολικά.
Η κοινή αγάπη μας για τους μαθητές και η επιθυμία μας για καλύτερο μέλλον των παιδιών μας ας είναι φωτεινός φάρος των ενεργειών όλων μας.
Εύχομαι ολόψυχα , στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και γονείς, υγεία δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους .
  
                                                             Με ιδιαίτερη εκτίμηση
                                                       ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

                                                  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7.30 μ.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ με ΘΕΜΑ : ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς όλους τους Εργάτες , Εργαζόμενους , Συνταξιούχους , Ανέργους , Νέους και Γυναίκες 
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΑΛΛΟ Ο ΛΑΟΣ .
ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ , ΜΑΣ ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ , ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ , ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΩΝ ΜΑΣ , ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΕΡΙΑ .
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Δε μας μένει άλλη επιλογή , δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να τους σταματήσουμε παρά μόνο Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ .
Όλοι μαζί πρέπει να μπούμε μπροστά για να εμποδίσουμε την ολοκλήρωση της καταστροφής και να ανοίξουμε το δρόμο για να πάρουμε τον πλούτο που παράγουμε για να ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο τα παιδιά μας . Τα μέτρα δεν αφορούν κάθε φορά ομάδες του πληθυσμού αλλά όλο τον εργαζόμενο ΛΑΟ.
Για σκέψου πως επιβιώνουν σ΄αυτή την κατάσταση 1,5 εκατομμύριο άνεργοι 500 χιλιάδες απλήρωτοι , 200 χιλιάδες υποαπασχολούμενοι.
Όπως αυτοί ( βιομήχανοι , τραπεζίτες , εφοπλιστές ) παρά τις αντιθέσεις τους ( ο ένας θέλει να φάει τον άλλο ) είναι ενωμένοι εναντίον μας , έτσι πρέπει και εμείς ενωμένοι να συγκρουστούμε μαζί τους σαν ΤΑΞΗ με ΤΑΞΗ , παραμερίζοντας τους υπηρέτες τους , Κυβερνήσεις , Κόμματα , Εργοδοτικό Κυβερνητικό Συνδικαλισμό .
Σαν πρώτο βήμα στην ανάγκη κοινής δράσης οργανώνουμε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7.30 μ.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ με ΘΕΜΑ :
ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Συνάδελφε , Συναδέλφισσα
  Όσο μένεις σπίτι τους δίνεις το κλειδί  για να σε κρατάνε σκλάβο τους , όσο σκύβεις τη μέση τους δίνεις το σβέρκο για πιο δυνατές καρπαζιές .
ΑΝΕΡΓΕ μην αισθάνεσαι αποπαίδι της ζωής , είσαι ο δημιουργός του πλούτου που έχουν συγκεντρώσει ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.
Παίρνουμε όλοι μαζικά μέρος στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ και γινόμαστε οι φορείς μετάδοσης της ανάγκης κοινής δράσης μέσα από το Σωματείο το Σύλλογο μας και τη δημιουργία Λαϊκής Επιτροπής με αιχμή την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ανέργων και τη συστράτευσή τους στον ΑΓΩΝΑ
Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο κόσμο .
Με Ταξικούς Αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Οι Διοικήσεις των Σωματείων :
Παράρτημα Συνταξιούχων Νότιας  Εύβοιας , Συνδικάτο εργατών Μετάλλου Ν. Εύβοιας , Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης , Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών εκπ. Περιφέρειας Κύμης, Σωματείο εργαζομένων Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, Σωματείο εργατοτεχνιτών οικοδόμων Νοτ. Εύβοιας, Παράρτημα Ιδιωτικών υπαλλήλων Νοτ. Εύβοιας , Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Νοτ. Εύβοιας , Ομάδα Γυναικών Αλιβερίου της ΟΓΕ .

ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ

Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410


Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Οι βουλευτές: Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης, Γιώργος Λαμπρούλης
Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το Υπόμνημα των κατοίκων του χωριού Αγίου Λουκά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Νομού Ευβοίας, με 641 υπογραφές, στο οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μονάδας καύσης βιοαερίου, δίπλα στο χωριό, που θα στηρίζεται σε υγρά απόβλητα από χοιροστάσια – βουστάσια.
                                                                                                                                                             Αθήνα, 11 Σεπτέμβρη 2014

                                                                                      Οι καταθέτοντες βουλευτές



Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΥΜΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   ΓΙΑ   ΤΟ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΑΓΗΣ   ΕΙΣΟΔΟΥ   ΣΤΗΝ   ΑΓΟΡΑ   ΕΡΓΑΣΙΑΣ   ΓΙΑ   ΤΟΥΣ   ΝΕΟΥΣ   ΗΛΙΚΙΑΣ 
25  έως   29  ΕΤΩΝ   ( 1985  έως  1989 )
ΚΑΙ
18  έως  24  ΕΤΩΝ   ( 1990 έως 1996)
ΣΕ   ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ   ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ   ΓΙΑ   ΑΠΟΚΤΗΣΗ   ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ    ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ. 
ΟΣΟΙ   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ   ΚΑΙ   ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ  ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ   ΑΙΤΗΣΗ,
ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ   ΑΙΤΗΣΕΙΣ
έως   12-9- 2014   για  τις   ηλικίες
25  έως   29  ΕΤΩΝ   ( 1985  έως  1989 )
ΚΑΙ
Έως   19-9-2014 για  τις   ηλικίες
18  έως   24  ΕΤΩΝ   ( 1990  έως  1996 )
ΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΘΕΩΡΙΑΣ:         80 ΩΡΕΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ:   450 ΩΡΕΣ
ΑΜΟΙΒΕΣ:  2.550,00 €  για αποφοίτους ΑΕΙ – ΤΕΙ
               2.280,00 €  για αποφοίτους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής  Εκπαίδευσης
ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ  30  ΕΩΣ 66 ΕΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ   ΤΑ   ΝΕΑ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   
OI   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ    ΓΙΑ    ΝΑ   ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ   ΤΗΝ   ΑΙΤΗΣΗ   ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ   ΕΧΟΥΝ  ΜΑΖΙ   ΤΟΥΣ
1.    ΑΣΤ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
2.    ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
3.    ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
4.    ΑΡΙΘ. ΜΗΤΡΩΟΥ  ΙΚΑ
5.    ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ  2013
6.    ΑΜΚΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ: 2222-0-24048
                                     6978845715                                                                                   
                                                                                       ΕΚ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ
                                                                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                ΑΘΑΝΑΣΙΑ  ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ


Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Στα σπίτια υπαλλήλων του Δήμου Μαραθώνα βρέθηκαν αρχεία του δήμου μετά από σημερινούς ελέγχους της αστυνομίας που ακολούθησαν τις καταγγελίες του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, μετά από σχετική καταγγελία δημοτικού υπαλλήλου.
Συγκεκριμένα, άνδρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν τα ξημερώματα σε πέντε ελέγχους και κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους οποίους έστειλαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για εξέταση.
Η έρευνα ξεκίνησε όταν μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα κατήγγειλε ότι λίγες μέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα δημοτική αρχή, ξηλώθηκαν  όλοι οι σκληροί δίσκοι από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του οικονομικού τμήματος του δήμου.
Για το λόγο αυτό ο κ. Ψινάκης επισκέφθηκε προχθές τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη ΓΑΔΑ και σήμερα τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 8/2/2015 Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Παράταση μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2015 δίνει η Κυβέρνηση για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων  των δήμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναγκάστηκαν να αναστείλουν από 1ης Σεπτεμβρίου τη λειτουργία τους.
Η παράταση δίδεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος,  ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.

Η νέα παράταση αποφασίστηκε μετά από σχετικό αίτημα της ΚΕΔΕ.  Σύμφωνα με την ΚΥΑ οι διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις οποίες εκκρεμεί η αδειοδότηση ή οι φορείς στους οποίους αυτές ανήκουν υποχρεούνται να αποστείλουν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου στον γενικό γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατάσταση σχετική με τις εκκρεμότητες που έχουν ως προς την αδειοδότηση και στο τέλος κάθε μήνα, ως και τον Ιανουάριο του 2015, έκθεση προόδου αναφορικά με τις γενόμενες εργασίες.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Ο Βασίλης Μούντριχας, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και εκ των βασικών στελεχών της Συμπολιτείας γράφει στο facebook λόγια ενθουσιασμού και στήριξης για τον Βαγγέλη Μπελιά.
“Είμαι πολύ χαρούμενος για την δικαίωση ενός μοναχικού αγωνιστή εναντίον του συστήματος Θωμά, ενός ανθρώπου που ορισμένοι, ακόμα και της παράταξής του, ήθελαν να τον εμφανίσουν στο ευρύ κοινό ως <<γραφικό>>, ενός ανθρώπου που έχει μάθει να παλεύει για τις ιδέες του, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς με τον τρόπο του ή όχι. Βαγγέλη Μπελιά, καλό κουράγιο, καλή δύναμη, μην αλλάξεις!!!”

Με αυτά τα εφόδια ο Βαγγέλης δεν πρόκειται να αποτύχει. Συνεπής, αγωνιστής και κυρίως, με κάθε κόστος, ασυμβίβαστος.

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ

                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


                 ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Συμπολίτες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Λίγο μετά την τριπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου  ανέκυψαν σημαντικά πολιτικά ζητήματα  ( ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ, ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΟΙ) τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τα ανέδειξε αλλά με  καυστικό τρόπο αποκάλυψε και στηλίτευσε σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο τονίζοντας με έμφαση το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και γης από την συγκυβέρνηση ΝΔ—ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με επιταγές της Τρόικας προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ιδιωτικών συμφερόντων.  
Τον Ιούλιο ανέκυψαν άλλα δύο ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο (ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΊΑ-ΒΙΟΑΕΡΙΟ) τα οποία αποτέλεσαν ,δυστυχώς, πεδίο σπέκουλας-πολιτικής εκμετάλλευσης- με αστήριχτα επιχειρήματα που δεν έχουν επιστημονική-τεχνοκρατική βάση και επιδιώκουν τη δημιουργία αρνητικού κλίματος εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του περιφερειακού συμβούλου του στην Στερεά Ελλάδα.
Στο καίριο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών  πρωταγωνίστησαν πολιτικοί φορείς (δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπουραντά )και κόμματα (ΚΚΕ)που καταλόγισαν ευθύνες για την μετεγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή μας χωρίς όμως να λαμβάνουν υπόψη σημαντικές παραμέτρους (χωροταξικό ιχθυοκαλλιεργειών-ΠΟΑΥ- μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για ιχθυοκαλλιέργειες) που καταψηφίστηκαν στην περιφέρεια από τον ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν πληρούσαν όρους και προϋποθέσεις μιας υγιούς ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προγραμματικές του θέσεις και θα αναγγείλει το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.
Η απομόνωση και η προβολή μιας επιμέρους απόφασης, που σημειωτέον έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, από τη μια πλευρά και η απόκρυψη του συνόλου των αποφάσεων από την άλλη που είναι καταγραμμένες στα πρακτικά των περιφερειακών συμβουλίων απηχεί προβοκατόρικη λογική και όχι πολιτική κριτική στα δρώμενα. Η μισή αλήθεια είναι ένα μεγάλο ψέμα που γιγαντώνεται ,παραπληροφορεί και λειτουργεί με εκφασίζουσα λογική επηρεασμού της  κοινής γνώμης, ενώ οι πραγματικοί ένοχοι που συγκυβερνούν τη χώρα  εδώ και δεκαετίες και υπογράφουν κατάπτυστες αποφάσεις βρίσκονται στο απυρόβλητο. Αυτό λέγεται διαστρέβλωση της αλήθειας και μαύρη προπαγάνδα.
Να σημειωθεί ακόμη ότι εδώ και καιρό πολλοί παράγοντες που σήμερα φωνασκούν και εμφανίζονται ως όψιμοι οικολόγοι ( η δημοτική αρχή με δήμαρχο το Θωμά, η αντιπολίτευση και σημερινή νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Μπουραντά αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ που κατάγεται από τις περιοχές όπου πρόκειται να γίνουν μετεγκαταστάσεις μονάδων) είχαν ενημερωθεί από την Περιφέρεια, γνώριζαν το ζήτημα αλλά ουδέποτε συγκάλεσαν τους τοπικούς φορείς που πλήττονται από το ζήτημα για δημόσια διαβούλευση.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ




Όπως προαναφέραμε ο Βαγγέλης Μπελιάς αναλαμβάνει την Αντιπροεδρία της ΔΕΥΑΚΑ με Πρόεδρο τον ίδιο τον Δήμαρχο. Στην ΔΕΥΑΚΑ όμως προορίζεται  ως Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου και Προέδρου της και ο Θοδωρής Βαρδακώστας. Ο κ. Βαρδακώστας ήταν μέλος στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚΑ εκ μέρους της Αντιπολίτευσης και έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου. 
Ο κ. Βαρδακώστας είναι πολύ παλιός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρημάτισε επί οκτώ χρόνια Πρόεδρος της Κοινότητας Οκτωνιάς, Υποψήφιος Δήμαρχος το 1998 και εν συνεχεία Δημοτικός Σύμβουλος Αυλώνος το 1999-2002 και Αντιδήμαρχος Αυλώνος το 2003-2004 επί Δημαρχίας Δημήτρη Κατσούλη.
Το δίδυμο Βαρδακώστα- Μπελιά έχει μπροστά του τιτάνιο έργο για να ξεμπερδέψει το κουβάρι της ΔΕΥΑΚΑ αλλά μπορεί να τα καταφέρει και να βάλλει την Επιχείρηση σε σωστό δρόμο.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Οι νέοι Αντιδήμαρχοι που ορίζει εντός ολίγου ο  Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς είναι:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΑΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Εντός των ημερών θα εκδοθεί η Απόφαση για την κατανομή των αρμοδιοτήτων τους 

Επίσης ως εντεταλμένος σύμβουλος για την προώθηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων και στην διαπραγμάτευση με την Κυβέρνηση για τα έργα και τις δράσεις στον Δήμο ορίζεται ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗΣ.

Ο άλλος Βαγγέλης, o ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΛΙΑΣ θα αναλάβει αντιπρόεδρος στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΚΑ) όπου πρόεδρος θα είναι ο Δήμαρχος.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                       
     Αλιβέρι 7/9/2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Στη πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού   Συμβουλίου ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τοποθετούμενη δήλωσε.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες, τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουμε.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι το πολιτικό, κοινωνικό σύστημα μέσα στο οποίο θα κινηθούμε βρίσκεται σε σήψη και παρακμή.
Η κυβέρνηση υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, από τη μια χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων με μείωση μισθών, ακύρωση ασφαλιστικών και εργασιακών κατακτήσεων, από την άλλη τους ανοίγει δρόμους για επενδύσεις, κέρδη και σε τομείς λειτουργιών του δήμου.
Μετατρέπουν τις βασικές ανάγκες όπως διαχείριση απορριμμάτων, νερό δημόσιους χώρους σε πεδίο εκμετάλλευσης. Θα αντισταθούμε στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν να βάλλουν στο χέρι δομές και λειτουργίες του δήμου. Είμαστε αντίθετοι στην εκχώρηση στα επιχειρηματικά συμφέροντα του θαλάσσιου μετώπου.
Είναι γνωστό ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την φοροληστεία του λαού μας, υπηρετούν την ανάγκη ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας , η λειτουργία του δήμου θέλουν να εξασφαλίζεται με αύξηση της τοπικής φορολογίας παντού, ανταποδοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου, με αποτέλεσμα τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και με σκοπό την κατάργησή τους.
Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοτικών επενδύσεων αλλά και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές, προνοιακές και πολιτιστικές ανάγκες, για έργα αντισεισμικής – αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.
Θα αποτελέσουμε στήριγμα στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας. Στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκονται όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας. Ιδιαίτερα τα επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας και της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων.

Αρχή  των αγώνων μας είναι η έμπρακτη συμπαράσταση μας στον αγώνα των κατοίκων του Αγίου Λουκά ενάντια στην υποβάθμιση του χωριού τους προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.»

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκπρόσωποι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας εκλέχθηκαν οι ακόλουθοι
Από την πλειοψηφία (ψήφισαν μόνο οι 16 σύμβουλοι της πλειοψηφίας)
Θεοδώρου Αλέξανδρος 14 ψήφοι
Μπόκαρης Γιώργος 13  ψήφοι
Μπαράκος Νίκος 14 ψήφοι
Επιλαχόντες είναι:
Μούντριχας Δημήτρης 4 ψήφοι
Κότσαρης Γιώργος 3 ψήφοι
Από την μειοψηφία (ψήφισαν μόνο οι 11 σύμβουλοι της μειοψηφίας)
Δημήτρης Θωμάς 8 ψήφοι
Βασίλης Ντόβολης 8 ψήφοι.

Έτσι εκτός του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά η αντιπροσωπεία του Δήμου στην ΠΕΔ αποτελείται από τους: Αλέξανδρο Θεοδώρου, Γιώργο Μπόκαρη, Νίκο Μπαράκο, Δημήτρη Θωμά και Βασίλη Ντόβολη.

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Εκλέχθηκε η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέγονται:
Από την πλειοψηφία:
Αναστασίου Φώτης     (25 ψήφοι)
Μούντριχας Δημήτρης   (25 ψήφοι)
Παγώνης Γιώργος       (25 ψήφοι)
Πιλάτης Γιάννης          (25 ψήφοι)
Από την Μειοψηφία:
Θωμάς Δημήτρης   (  15 Ψήφοι)
Κιούσης Νίκος           (16 ψήφοι)
Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
Από την πλειοψηφία:
Κότσαρης Γιώργος    (22 ψήφοι)
Κούκης Γιάννης       (22 ψήφοι)
Μπελιάς Βαγγέλης    (22 ψήφοι)
Από την μειοψηφία:
Μπάτσα Αρετή   ( 14 ψήφοι)
Ντούρας Στράτος (15 ψήφοι)

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Από την πλειοψηφία εκλέγονται:
Δημάς Κώστας   (25 ψήφοι)
Κότσαρης Γιώργος  ( 25 ψήφοι)
Μπαράκος Νίκος    (25 ψήφοι)
Σαμαράς Χρήστος   (23 ψήφοι)
Από την μειοψηφία:
Θωμάς Δημήτρης   ( 19 ψήφοι)
Βλάχος Τάσος         ( 21 ψήφοι)
Αναπληρωματικά μέλη εκλέγονται:
Από την πλειοψηφία:
Αγγελόπουλος Γιώργος ( 25 ψήφοι)
Μπόκαρης Γιώργος( 25 ψήφοι)
Χουλιαράς Σταμάτης ( 25 ψήφοι)
Από την μειοψηφία εκλέγονται:
Ντόβολης Βασίλης (19 ψήφοι)
Μέξη Αικατερίνη  (20 ψήφοι)

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΘΗΤΑΚΗΣ
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου


ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου