Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου»                   04/10/2014

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Μπενάκης
στο στόχαστρο των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ
Καταγγελία για την αντιδημοκρατική μεθόδευση φίμωσης της μείζονος Αντιπολίτευσης, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης- Αλιβερίου κ. Μπενάκη, υπό την ανοχή (τουλάχιστον) του κ.  Μπουραντά
Εξίσου αντιδημοκρατική η απόφαση της πλειοψηφίας να μη συζητηθεί το θέμα της καύσης του RDF και τις νέες εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα.
Ανοιχτή συνέντευξη τύπου  την Τρίτη 7/10/2014 και ώρα 12:30μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου για την κατάσταση και τα οικονομικά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου
 Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φιμώνεται αυτή η αντιπολίτευση

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου Γιάννη Μπενάκη, για απαξίωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, από το οποίο μεθοδευμένα και προκλητικά προσπαθεί να αφαιρέσει τον θεσμικό και δημοκρατικό του ρόλο.  
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης την Παρασκευή 3/10/2014 ο κος Μπενάκης καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας αλλά και των δικαιωμάτων των Δημοτικών Συμβούλων που απορρέουν από τον κανονισμό λειτουργίας, απαγόρευσε επανειλημμένως το δικαίωμα λόγου  στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και εκπρόσωπο του 48,2% των πολιτών Δημήτρη Θωμά, παρότι εκείνος μιλούσε εντός του προβλεπόμενου χρόνου από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι «δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» του.
Υποδείξεις οι οποίες είχαν να κάνουν με το κατά πόσον ο κ. Μπενάκης συμφωνούσε ή δεν συμφωνούσε με τα όσα ανέφερε ο κ. Θωμάς, αλλά και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας που επιχείρησαν να πάρουν το λόγο,  ή κατά πόσον αυτά που έλεγε είχαν κατά την γνώμη του επικοινωνιακό χαρακτήρα και δεν ήταν επί της ουσίας!
Με λίγα λόγια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανερυθρίαστα, τσαλαπατώντας κάθε έννοια  Δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης, επιχείρησε να μετατρέψει την συνεδρίαση σε εγκριτικό μηχανισμό, υποβαθμίζοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον ρόλο τους. Απαγορεύοντας ακόμη και την ενημέρωση για θέματα για τα οποία είχαν κληθεί ν' αποφασίσουν.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Η καύση του RDF στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι, έστω και υποτιθέμενη ως δοκιμαστική, έχει ήδη ξεκινήσει προ πολλού. Είχε προηγηθεί η χορήγηση των σχετικών αδειών καθώς και της πολεοδομικής άδειας από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο κ. Θωμά. Εξάλλου η ΑΓΕΤ είχε τον τρόπο με τις χορηγίες να τακτοποιεί της υποθέσεις της. Τώρα το ΥΠΕΚΑ προχώρησε στην έκδοση και νέων αδειών και καθώς λέγεται διευρύνει την γκάμα του RDF που επιτρέπεται να καεί στο Αλιβέρι. Πάλι θα αναζητηθούν ευθύνες των υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του Δήμου και της Περιφέρειας. Πάλι θα ζητηθούν αποφάσεις των οργάνων και δικαστική συμπαράσταση. Το θέμα προσφέρεται για πολιτική συσπείρωση. Όμως όταν έπρεπε να σταματήσει η δοκιμαστική καύση και να μην επιτραπεί με βίαιους τρόπους που όφειλαν να επινοήσουν οι ηγέτες των κινητοποιήσεων αυτό δεν έγινε. Καλά είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει περίπτωση δικαστικής δικαίωσης; Αλλά φαίνεται ότι αυτό βολεύει. Και τώρα το ίδιο θα γίνει, επίκληση του δικαίου, καταγγελίες, άντε και καμιά διαμαρτυρία και το RDF θα καίγεται!!!
Το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! είναι κατά της καύσης του RDF αλλά πέρα από την φωνή του δεν έχει άλλο μέσο για να το σταματήσει. Συνεπώς παρακολουθεί ενημερώνοντας για τα τεκταινόμενα και επίσης παρακολουθεί την οργάνωση αγώνων βοηθώντας στην επίτευξη της νίκης αρκεί αυτή να επιδιώκεται!!! Επίσης περιμένουμε να δούμε συγκεκριμένες προτάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα και την ύπαρξη εναλλακτικών προτάσεων που θα ματαιώνουν το συγκεκριμένο καύσιμο αλλά θα λύνουν και το ιδιοκτησιακό θέμα του Εργοστασίου. Θα κρατικοποιηθεί, θα εθνικοποιηθεί ή θα αλλάξει απλώς χέρια; Γιατί οι αγώνες πρέπει να γίνονται σε ζωντανά εργοστάσια για να φέρουν αποτελέσμα. Συνεπώς πρέπει να υπάρξει και σχέδιο αποτροπής εκβιαστικών τετελεσμένων τύπου τσιμεντάδικου της Χαλκίδας. Χρειάζεται ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για να αποτραπεί η καύση του RDF μόνιμα, οριστικά και τελεσίδικα.

"ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ"

Τι άλλο θα ακούσουνε τα αυτιά μας; Περίπου 1.000.000 διέθεσε ο Δήμος από το ταμείο του στις  δύο Σχολικές Επιτροπές έτσι ώστε οι δαπάνες τους έφθασαν περίπου στο 1.800.000 την στιγμή που η ετήσια χρηματοδότηση από το Υπουργείο δεν υπερβαίνει τα 260.000 ευρώ. Εκτός των παραπάνω άφησαν και οφειλές που είναι πάνω από 300.000 ευρώ!!! Όλα αυτά είναι πρωτάκουστα γιατί η δουλειά των Σχολικών Επιτροπών δεν είναι να κάνουν έργα και γιατί έργα δεν γίνανε. Οι ορκωτοί θα βρουν ασφαλώς που πήγαν αυτά τα χρήματα. Εάν είχαν διατεθεί όλα για να την αναβάθμιση των Σχολείων τώρα τα σχολεία του Δήμου έπρεπε να είναι παλατάκια. Όλη αυτή η ιστορία θυμίζει bay pass. Αλλά δεν νομίζουμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Εξάλλου στις διοικήσεις των δύο Σχολικών Επιτροπών μετέχουν και εκπαιδευτικοί που δεν θα επέτρεπαν στον εαυτό τους παρατυπίες. Επίσης σύμφωνα με τις εγκυκλίους το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων των Σχολικών Επιτροπών πρέπει να το διαχειρίζονται οι διευθυντές των Σχολείων και όχι ο Πρόεδρος της Επιτροπής. Στα βιβλία των Σχολείων και στο Δι@γεια στο οποίο αναρτώνται όλες οι δαπάνες μπορεί κανείς να βρει επαρκή ενημέρωση για να μην ψάχνει ψύλλους στα άχυρα.  Καθημερινή ενημέρωση έως και τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, όταν ολοκληρώθηκαν τα μεγάλα έργα που ξεκίνησαν από τις αρχές του χρόνου. Διάστημα άσχετο με τις εκλογές γιαυτό και δεν φρέναραν!!! Αν όλα τα δούμε με λίγη φαντασία …….κάτι άλλο συμβαίνει που χρειάζεται να το μάθει και η νέα Δημοτική Αρχή έτσι ώστε να το ακολουθήσει ως καλή πρακτική. Τα καλά παραδείγματα πρέπει να προβάλλονται!!!

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Την Προκήρυξη τριών (3)  Επικουρικών Ιατρών πέτυχε ό Αναπληρωτής Διοικητής Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κύμης για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου.
Καθώς με την παρέμβαση του, το Υπουργείο Υγείας προέβη στην ορθή επανάληψη της απόφασης του (http://www.moh.gov.gr/) με την προσθήκη τριών (3)  θέσεων επικουρικών ιατρών για το Π.Π. Ιατρείου Σκύρου.
Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν 29/9/ 2014 Αριθμ. πρωτ. Υ10α/Γ.Π. οικ. 83440 (Ορθή Επανάληψη) αφορούν:
•             2 ΘΕΣΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΔΥ-ΠΠ Ιατρείου  ΣΚΥΡΟΥ
•             1 ΘΕΣΗ - ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΔΥ-ΠΠΙ ΣΚΥΡΟΥ
Η ιατρική κάλυψη του ΠΠ Ιατρείου  Σκύρου είναι σημαντικό στοίχημα από την έναρξη των αρμοδιοτήτων του αναπληρωτή διοικητή με συνεχείς συντονισμένες προσπάθειες, καθώς είναι  3η φορά προκήρυξης θέσεις επικουρικών ιατρών για την Σκύρο, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες για την προκήρυξη της θέσης του Διευθυντή Ιατρού που κατείχε ο κος Καστάνης.
Επί προσθέτως σημειώνουμε ότι, έχει γίνει συνεννόηση μεταξύ του Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου –ΚΥ Κύμης, κου Χατζημαργαρίτη Ευάγγελου, με  την Δημοτική  Αρχή της Σκύρου, Δήμαρχο κο Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη,   για δωρεάν παραχώρηση διαμονής των Ιατρών που θα καλύψουν τις θέσεις.
Τέλος σας γνωστοποιούμε  ότι, μέσα στον επόμενο μήνα τελειώνει η διαδικασία διορισμού μόνιμου Οδοντίατρου για το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Σκύρου.


ΤΟ ΣΚΑΣΕ Ο ΘΩΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.



Κατά την αποψινή συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά την συζήτηση του τρίτου θέματος «Έγκριση ή μη παράτασης προθεσμίας του έργου: «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου ΔΔ Αλιβερίου» επέμενε να ενημερώσει για την ιστορία αυτού του έργου παρότι δεν ήταν αυτό το θέμα. Μετά την άρνηση του Προέδρου κ. Μπενάκη να του επιτρέψει αγόρευση εκτός θέματος πήρε τους Συμβούλους του και αποχώρησε. Φαίνεται ότι δεν είχε υπομονή για την συζήτηση του θέματος «Αίτηση συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες», για σύγκλιση Δ.Σ με θέμα: «Ενημέρωση του Σώματος από τον πρώην Δήμαρχο για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής περιόδου καθώς και την οικονομική κατάσταση του Δήμου» που ήταν 13ο αλλά και για άλλα ενδιάμεσα θέματα. Είναι απορίας άξιο να ζητάς την συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος και μετά να φεύγεις για να μην συζητήσεις αυτό που εσύ ζήτησες να εισηγηθείς. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή ο κ. Θωμάς δεν ήθελε να συζητηθεί η οικονομικά κατάσταση του Δήμου επί των ημερών του ή δεν έχει καταλάβει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει κανόνες λειτουργίας και δεν μπορεί να κάνεις ο καθένας ότι του κατέβει. Το θέμα ήταν παράταση της προθεσμίας ενός έργου και όχι η αναδρομή στην ιστορία του έργου. Συγχωρείται όμως διότι δεν έχει ξανακαθίσει στην θέση της Αντιπολίτευσης και δεν ξέρει τι είναι αυτό και πως το κάνουν. Γιαυτό σε ένα μήνα αντιπολίτευσης έχει κάνει περισσότερες πατάτες από όσες έκανε σε έναν μήνα δημαρχίας του. Η Αντιπολίτευση θέλει την στρατηγική της και τον τρόπο της και ιδίως όταν τα πέντε χρόνια είναι πολλά!!!

Ο ΘΩΜΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΚΟΣΙΜΙΔΑ !!!

     Κύμη, 03/10/2014

          Προς  : Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κύμης-Αλιβερίου
 κ.Μπουραντά Αθανάσιο    

Κοινοποίηση : Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-  Στερεάς Ελλάδας            
  Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας
   Διεύθυνση Διοίκησης Τμήμα Διοικητικού-                                                             Οικονομικού Ν. Ευβοίας  - Ελ. Βενιζέλου κ Βελισσαρίου 2,   κ. Ψιλάκη

Ο κ. Γκοσιμίδας
Στην συνεδρίαση της 2/10/2014 του νέου ΔΣ της ΔΕΥΑΚΑ ενημερωθήκαμε  ότι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Γκοσιμίδας, από τα μέσα Σεπτέμβρη 2014 είναι  δημότης Κύμης- Αλιβερίου.  Η  ενημέρωση έγινε κύριε Πρόεδρε από εσάς  αλλά και τον παριστάμενο στη συνεδρίαση κ. Γκοσιμίδα, μετά από την ερώτηση μας: «Αν και κατά πόσο είναι νόμιμη η συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚΑ, εφόσον εκκρεμεί  προσφυγή Δημοτών στην  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-  Στερεάς Ελλάδας (η οποία μας κοινοποιήθηκε), βάση της οποίας ο κ. Ιωάννης Γκοσιμίδας δεν είναι δημότης του Δήμου μας και επομένως μπαίνει σοβαρό θέμα σε σχέση με το σύννομο της σύστασης-λειτουργίας του ΔΣ της ΔΕΥΑΚΑ».
Κατόπιν της αποσαφήνισης εκ μέρους σας ότι πλέον ο κ. Γκοσιμίδας είναι δημότης του Δήμου μας, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε και εγγράφως  χορηγώντας μας όλα τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν- χρησιμοποιήθηκαν γι αυτήν την μεταδημότευση. 
Παρακαλούμε το συντομότερο δυνατόν για την απάντηση σας διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της ακυρότητας των αποφάσεων της ΔΕΥΑΚΑ, κάτι που θα επιφέρει σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ
Επικεφαλής του συνδυασμού

Η LAFARGE-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ KAI ΠΑΛΙ…. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ….. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;;;


                       
                          ΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΝΙΚΟΥ ΣΤΟΥΠΗ
                            
Mε αφορμή την τροποποίηση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του εργοστάσιου παραγωγής και διάθεσης τσιμέντων  της εταιρείας  LAFARGE-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μυλάκι Αλιβερίου , από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος ,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας Νίκος Στουπής δήλωσε:
«Η ΑΓΕΤ ξανακτύπησε. Όπως σε ρεπορτάζ της αποκάλυψε η εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ», και αναλυτικά ενημερωθήκαμε από το Διαύγεια, η παραπαίουσα μνημονιακή συγκυβέρνηση λίγο πριν την πτώση της και μαθημένη στην εξυπηρέτηση των πιστωτών και των αφεντι-κών της χώρας στους οποίους έχει εκχωρήσει τα κλειδιά διαχείρισής της , έκανε ένα ακόμα δώρο κερδοφορίας στην πολυεθνική . LAFARGE-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ , που διαρκώς πίεζε και απαιτούσε, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της το συμφέρον της περιοχής του Αλιβερίου, των κατοίκων της και τις διακηρυγμένες αντίθετες θέσεις και απόψεις όλων των θεσμικών φορέων της Εύβοιας (συλλογικών, μαζικών  και  επιστημονικών φορέων) και της Αυτοδιοίκησης (Όλοι οι Δήμοι, η Περιφερειακή Ενότητα και η ίδια η Περιφέρεια).

ΛΑΛΑ ΤΟ!!! ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΙΣ 700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ

Πριν λίγες ημέρες σε συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου ένας εκ των συμβούλων της πλειοψηφίας στο συγκεκριμένο χωριό αδυνατούσε να αντιληφθεί ότι δαπάνες για την οδοποιία μπορεί να έχουν διατεθεί αλλά οδοποιία δεν έγινε. Έτσι ψήφισε την διερεύνηση του θέματος. Μαζί με τον σύμβουλο της μειοψηφίας σχημάτισαν ευκαιριακή αλλά σημαντική πλειοψηφία των δύο από τους τρεις. ‘Ελα όμως που την επομένη και ενώ είχε γίνει χαμός στον συνδυασμό της πλειοψηφίας στο χωριό και της μειοψηφίας στο Δήμο ο εν λόγω Σύμβουλος με επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε ανέκρουσε πρύμνα και υπαναχώρησε με το φοβερό επιχείρημα ότι δεν κοιτάμε πίσω, ότι έγινε έγινε μας ενδιαφέρει μόνο το παρόν και το μέλλον. Καλό ακούγεται αυτό αλλά και κουτοπόνηρο όταν πίσω έχουν καταγγελθεί τόσες και τόσες εικονικές αναθέσεις. Το ζητούμενο εξακολουθεί να είναι; Έγιναν τα έργα οδοποιίας στο χωριό, εάν ναι έγιναν τόσα όσα στοίχισαν, εάν όχι θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι και να γυρίσουν οι πιστώσεις στο χωριό; Διότι διαφορετικά κάθε φορά θα επαναλαμβάνεται στο ίδιο παραμύθι, οι λιγοστοί πόροι θα πάνε περίπατο και η καθημερινότητα του χωριού θα γίνεται βασανιστική. Την σωστή στάση περιμένουν οι δημότες και όχι κουκουλώματα!!! 

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΓΙΑ ΚΑΥΣΗ RDF


KΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής "ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Προς  : ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΜΠΕΝΑΚΗ
ΘΕΜΑ : ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
Παρακαλούμε όπως προ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης στη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 3-10-2014 συζητηθεί το θέμα:
 «ΑΠΟΦΑΣΗ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΚΑ - ΓΕΝ. ∆/ΝΣΗ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ - Δ/ΝΣΗ Ε.Α.Ρ.Θ.  - ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ για Τροποποίηση της υπ΄αρ. πρωτ. 160275/29-6-09 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), όπως έχει τροποποιηθεί µε τις υπ΄αρ. πρωτ. 167579/17-5-2010 και 212972/1-8-2012 ΑΕΠΟ, του εργοστασίου παραγωγής και διάθεσης τσιµέντων της εταιρείας «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ » που λειτουργεί στη θέση Μυλάκι Αλιβερίου του Ν. Ευβοίας.»
Η διάρκεια της εισήγησης υπολογίζεται σε 5΄περίπου.
για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο παζάρι Αυλωναρίου,με ανταλλακτικό πάγκο από 6-14 Οκτωβρίου,υπό την στήριξη του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Στον πάγκο της ομάδας θα γίνεται συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες της περιοχής μας.
Σας περιμένουμε όλους να στηρίξουμε την προσπάθεια.
Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου


ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ "ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ"

                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ                                      
                                          «ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ»



ΑΛΙΒΕΡΙ 30/09/2014

Η Δημοτική παράταξη  «ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Νέα Αρχή» που στηρίζεται στην εθελοντική ένωση δημοκρατών, προοδευτικών, ριζοσπαστών και αριστερών πολιτών με διευρυμένη βάση μελών και νέα γραμματεία, ανασυγκροτείται και οργανώνει  την δράση της, στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα πράγματα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Η Δημοτική παράταξη αποτελεί μαχητική συμμετοχική αγωνιστική αυτοδιοικητική δύναμη που στη βάση αρχών επεξεργάζεται θέσεις, διαμορφώνει πρόγραμμα, οργανώνει παρεμβάσεις με σκοπό την βελτίωση των όρων διαβίωσης των συνδημοτών – συμπολιτών μας, την παραγωγική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου, την ποιότητα ζωής των κατοίκων του, την οικολογική προστασία, την πολιτιστική πρόοδο, τον εξανθρωπισμό των κοινωνικών σχέσεων, την διεύρυνση της Δημοκρατίας και της διασφάλιση της Ελεύθερης έκφρασης των πολιτών,  την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό αναχρονιστικών θεσμών και την καταπολέμηση φασιστικών – ξενοφοβικών– ρατσιστικών αντιλήψεων. Στηρίζεται από τον  Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) και απευθύνεται σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και τις κινήσεις που συμφωνούν με τους σκοπούς της και τους στόχους της.
Η Δημοτική Παράταξη απευθύνεται σε όλους τους δημότες ανεξάρτητα φύλου, επαγγέλματος, ηλικίας, εθνότητας, πολιτικών-θρησκευτικών  και κομματικών πεποιθήσεων, και επιδιώκει να διαμορφώσει μαζί τους έναν νέο τύπο Δημοτικής παράταξης πέραν του αρχηγικού μοντέλου και των σχέσεων εκλογικής πελατείας.
Η ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα αποτελεί κεντρικό άξονα στη λειτουργία της παράταξης. Για αυτό και  βασικότερη αρχή στην εσωτερική της λειτουργία αποτελεί η μόνιμη, σταθερή και επίμονη επιδίωξη εξασφάλισης ομοφωνίας στις αποφάσεις της ,και όπου αυτό δεν καθίσταται εφικτό, αυτές να διαμορφώνονται με αυξημένη πλειοψηφία. Η επιδίωξη της ,με κάθε μέσο, επικοινωνίας με τους δημότες και η συμμετοχή τους στα δρώμενα αποτελεί την ραχοκοκαλιά των στόχων της παράταξης και την μεγαλύτερη ευθύνη της νεοεκλεγείσας Γραμματείας της.
Με τις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου η νέα γραμματεία που εξελέγη αποτελείται από τους :
Νεάκη Δημήτρη, γραμματέα-συντονιστή και υπεύθυνο επικοινωνίας της παράταξης
Φρυγανιώτη Βάνα
Μαρίνου Δέσποινα
Σίμωση Γεωργία
Καράπα Αγγέλα
Καράπα Τάσο
Τριανταφύλλου Αντρέα
Η νέα γραμματεία στην πρώτη συνεδρίαση της θα ορίσει κατά τομείς επιτροπές παρέμβασης και ελέγχου για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες μας και παραμένουν άλυτα εδώ και δεκαετίες.
  Καλούμε σε πλατιά συμπαράταξη και ενότητα όλους τους δημότες που ενδιαφέρονται στην πράξη και συναινούν με τις ιδρυτικές μας αρχές, στη διαμόρφωση ενός ισχυρού κινήματος τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ    «ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

ΜΕ ΤΟΝ MITSO GLAROS ΚΑΙ ΤΗΝ GUEST BARWOMAN ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΕΙ ΤΟ CAFE ZERO ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ, ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

TO ΠAZAΡΙ ΑΡΧΙΖΕΙ....ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Mitso Glaros ...ΜΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΕΦΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ...!GUEST BARWOMAN ΛΑΜΠΡΙΝΗ!!

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ-ΛΟΓΙΣΤΗ


Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου βάσει των άρθρων 65 και 72 του Ν. 3852/2010 και δυνάμει υπ’ αριθμ. 174/2014 απόφασης του Δ.Σ. προσκαλεί φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων, να υποβάλλουν προσφορά
για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου καθώς και κάθε νομικού προσώπου του ιδίου Δήμου, με την επέκταση του ελέγχου σε κάθε αναλυτικό λογαριασμό αυτών (οικονομικών καταστάσεων), των χρήσεων 2011,2012,2013 και για τη χρήση 2014 το διάστημα από 1/1/2014 έως 31/8/2014 για την ανάθεση των Υπηρεσιών Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή, εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από την ανάρτηση της παρούσας στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
1. Αντικείμενο:
Οι υπηρεσίες αφορούν τον έλεγχο της νομιμότητας και ακρίβειας των εγγραφών στα βιβλία του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, τον έλεγχο κάλυψης των εγγραφών με νομότυπα δικαιολογητικά, την επαλήθευση-εξακρίβωση και διασταύρωση των εσόδων και εξόδων (με τη συνεργασία πραγματογνωμόνων) καθώς και την τήρηση των όλων προβλεπομένων που διέπουν την λειτουργία του Δήμου, στα πλαίσια των ελεγκτικών αρχών και κανόνων που ακολουθεί το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, που είναι σύμφωνες με τα Διεθνή Ελεγκτικά πρότυπα.
2. Τόπος παροχής των υπηρεσιών είναι η έδρα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και κάθε άλλο γραφείο του ιδίου Δήμου που κριθεί απαραίτητο.
3. Χρονοδιάγραμμα:
Η παροχή των υπηρεσιών θα διαρκέσει από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης έως και το τέλος του έργου (ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών και δημοσίευση), που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου.
4. Δικαιούμενοι συμμετοχής:
Υποψήφιοι μπορούν να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων που εργάζονται ή λειτουργούν νομίμως στην Ελλάδα ως Ορκωτοί Ελεγκτές-Λογιστές.
5. Τόπος και χρόνος υποβολής προσφοράς και απαιτούμενα δικαιολογητικά:
Η οικονομική προσφορά θα υποβάλλεται εντός είκοσι (20) ημερών από σήμερα, ήτοι έως 21/10/2014, και θα συνοδεύεται από τα κάτωθι δικαιολογητικά :
α) Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπογεγραμμένη.
β) Βεβαίωση εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ).
γ) Πιστοποιητικά ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας που θα ισχύουν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της προσφοράς.
δ) Αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία για παρόμοιους ελέγχους καθώς και οποιαδήποτε άλλη βεβαίωση πρόσθετης επαγγελματικής δραστηριότητας.
Οι οικονομικές προσφορές μαζί με τα ζητούμενα δικαιολογητικά θα υποβληθούν σε σφραγισμένο φάκελο στο πρωτόκολλο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και θα περιέχουν την αμοιβή για τον έλεγχο (ολογράφως και αριθμητικά καθώς και με και χωρίς Φ.Π.Α). Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της προσφοράς είναι η 21 Οκτωβρίου 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00, όποτε και θα αποσφραγιστούν ενώπιον επιτροπής. Προφορές που δεν θα συνοδεύονται από τα ζητούμενα δικαιολογητικά θα απορριφθούν ως απαράδεκτες. Το κριτήριο ανάθεσης της εργασίας είναι η πλέον συμφέρουσα προσφορά.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2223350311 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΑΛΛΙΩΣ" ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 01-10-2014 
Παρέμβαση για δυο πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Καρύστου έκανε σήμερα η παράταξη μας, ζητώντας να χορηγηθούν τα σχετικά στοιχεία.
Οι Δημότες πρέπει να είναι ενήμεροι ότι ο Δήμος Καρύστου έχει εμπλακεί σε πλήθος δικαστικών υποθέσεων, καθώς και ότι ολοκληρώθηκε και είναι στα χέρια του Δήμου το Πόρισμα Οικονομικού Ελέγχου του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τον πρώην Δήμο Στυρέων, εκ του οποίου πιθανόν να προκύπτουν οικονομικές ατασθαλίες.
Θεωρούμαι ότι η εξέλιξη αυτών των ζητημάτων είναι πολύ σημαντική τόσο για την οικονομική λειτουργία όσο και τη διαφάνεια του Δήμου Καρύστου.

Η αίτηση που καταθέσαμε έχει ως εξής:
"Με την παρούσα αίτηση παρακαλώ να μου χορηγηθούν τα εξής στοιχεία:
1.         Αναλυτική κατάσταση εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων του Δήμου που να περιέχει:
i)          Ημερομηνία εκδίκασης,
ii)         Στοιχεία αντιδίκων,
iii)        Περίληψη της υπόθεσης,
iv)        Νομικό εκπρόσωπο του Δήμου.
2.         Πόρισμα Οικονομικού Ελέγχου του πρώην Δήμου Στυρέων. Σε περίπτωση που τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων παρακαλώ όπως μου χορηγηθεί το εν λόγω έγγραφο με διαγραμμένα ονόματα και ιδιότητες.

3.         Παρακαλώ να μου γνωστοποιηθεί εάν ο Δήμος Καρύστου έχει προσφύγει στα Αστικά Δικαστήρια ώστε να διασφαλιστεί η επιστροφή των χρημάτων σε περίπτωση που προκύπτει ζημία από το Πόρισμα Οικονομικού Ελέγχου."

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΝΩΡΙΣ



Ολοκληρώθηκε  το  τουρνουά μπάσκετ,  στην μνήμη  του πολυτάλαντο, που  δεν είναι πλέον μαζί  μας  Γιώργου Τσομάκα ,  η τελευταία  του ομάδα, τον τίμησε  υψώνοντας στο δημοτικό  στάδιο Αυλίδας  την φανέλα  με το νούμερο ‘’ 12 ‘’   την αγωνιστική Φανέλα του Γιώργου Τσομάκα. 
Πλούσιο θέαμα  το διήμερο  των εκδηλώσεων  , χάρισαν οι τέσσερεις  ομάδες  που πήραν μέρος, ο νικητής  ‘’ Καδμός  Θήβας ‘’ που νίκησε  στον τελικό τον Γ.Σ  Α υλίδας , σχετικά  εύκολα  με  το ρεκόρ  του τουρνουά  6/7  τρίποντα από τον παίχτη  του  ‘’ ΚΑΔΜΟΥ ‘’  τον Ηλία   Τομαρά  ,  πήρε την νίκη με 55-68 .
 Γ.Σ  Αυλίδας  (  ΑΝΑΓΝΏΣΤΟΥ ) ΚΑΡΑΜΟΛΕΝΓΚΟΣ , ΚΟΥΤΗΣ(5) , ΤΣΙΡΙΜΟΚΟΣ(9), ΚΟΥΡΤΗΣ(6) , ΚΟΛΟΒΟΣ , ΝΑΣΑΚΗΣ (8) , ΠΡΟΚΟΠΑΚΗΣ (12), ΤΣΙΤΣΗΣ(3) , ΑΧΜΑΤΙΩΤΗΣ(2)  , ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ(5) , ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (1)
 Καδμός  Θήβας  (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ)ΧΑΡΑΤΣΗΣ Π. ,  Γ. ΧΑΡΑΤΣΗΣ (4) , ΤΟΜΑΡΑΣ ((21 (6/7), ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ (6) , ΔΡΑΚΑΚΗΣ (8) , ΝΙΚΟΛΑΟΥ(2) , ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ , ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ(3) , ΣΑΜΟΥΡΕΛΗΣ (11) , ΚΟΥΜΠΕΖ (7)
 
Η μητέρα  και ο πατέρας
 με τον κύριο Ιωαννίδη πρόεδρο της ομάδας της Αυλίδας
δίνει την τιμητική πλακέτα
Στον μικρό τελικό  νικητής  ήταν το Χαλάνδρι που επικράτησε του ‘’ Αλέξανδρου Νέας Αρτάκης με 75-51, όλοι έδωσαν  τον καλύτερό τους  εαυτό  για να τιμήσουν τον ‘’ Γιώργο Τσομάκα ‘’ η ποιο  συγκινιτική στιγμή η τελετή μνήμης όπου στο δημοτικό στάδιο Αυλίδας σηκώθηκε η φανέλα με το νούμερο ‘’12 ‘’  που θα θυμίζει για πάντα τον Γιώργο Τσομάκα τον υπέροχο  άνθρωπο  τον αφοσιωμένο αθλητή  τον αθλητή που αγάπησε  την στρογγυλή  θεά  την πορτοκαλί  στρογγυλή θεά, αλλά και τις  γυμναστικές  μπάρες, έφυγε ένας  φοβερός άνθρωπός, ένα παράδειγμά για όλους μας. Συγκίνησαν τα λόγια του πατέρα του Γιώργου όλο το στάδιο, έκλεισε με την φράση να μην ζήσει γονιός αυτό που έζησαν οι ίδιοι.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Τ.Δ.Ε. ΕΤΕ/ ΔΕΗ
ΑΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 29/09/2014
ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΤΗΛ. : 22230 26290
ΕΔΡΑ :  ΑΛΙΒΕΡΙ                                                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Εβδομάδα που μας πέρασε άναψαν και μπήκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ με επιτυχία οι δυο πετρελαϊκές μονάδες του ΑΗΣ Αλιβεριου (Νο 3 και Νο 4 ) .
Στα πλαίσια της κάλυψης τυχόν  εκτάκτων αναγκών σε περίπτωση κρίσης του φυσικού Αερίου.
Αν και είχαν πολύ καιρό ασυντήρητες η Διοίκηση και οι Εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Αλιβερίου απέδειξαν με τη τεχνογνωσία τους και κατάφεραν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα,  από τη στιγμή που πήραν την εντολή από τη Γ. Δ. Παραγωγής, να τις συντηρήσουν ώστε να είναι έτοιμες να μπουν στο δίκτυο και να παράγουν το <<κοινωφελές αγαθό>> , το ηλεκτρικό ρεύμα για τον έλληνα πολίτη .
Ο ΑΗΣ Αλιβεριου μαζί με τους εργαζόμενούς του θα είναι πάντα έτοιμος και με τις τρεις μονάδες που διαθέτει (Νο 3, Νο 4 , Νο 5) να προσφέρει οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί την ενέργεια που χρειάζεται η πατρίδα μας .
ΓΙΑ ΤΟ   Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΡΟΚΟΣ Κυριάκος                            ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Ιωάννης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΜΗΣ!!!

   
Δημήτρης Γ.Θωμάς                                                                                       

πρώην Δήμαρχος Δήμου Κύμης- Αλιβερίου

                                                                                                                Κύμη 29-9-14    
                                                              Προς:      κ. Αθανάσιο Μπουραντά
                                                                                Δήμαρχο Δήμου Κύμης - Αλιβερίου

                                                              Κοινοποίηση: 
                              1) Υπουργείο Πολιτισμού και                   Τουρισμού, Εφορεία Νεωτέρων  Μνημείων.                                        
                                                                                      2)  Αντιδήμαρχο Κύμης 
                                                                             3) Τοπικό Συμβούλιο Κύμης                                                                                                                         
                                                                                      4)Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Νηπιαγωγείου Κύμης. 

Θέμα : Αποκατάσταση 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης. 
Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στις 4/4/2014 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης, ο Δήμος είχε προγραμματίσει, μετά από επαφές που πραγματοποίησε με το Υπουργείο Πολιτισμού,  να αναλάβει την εκπόνηση της απαιτούμενης γεωτεχνικής έρευνας-  μελέτης στον χώρο του Σχολείου καθώς και την εκπόνηση της αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του κτιρίου, συνδράμοντας στο θέμα αυτό στο Υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκατάστασής του.
Δεδομένης της προθυμίας των Υπηρεσιών του Υπουργείου να εκπονήσουν την μελέτη αποκατάστασης  και εν συνεχεία να επιβλέψουν την εφαρμογή της, και δεδομένου ότι οι μελέτες αποκατάστασης που εκπονούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες  του ΥΠΠΟΤ είναι τεχνικά και επιστημονικά απόλυτα άρτιες, πιστεύουμε ότι ο Δήμος πρέπει να επανέλθει στο Υπουργείο ζητώντας την ανάληψη της περαιτέρω διαδικασίας (εκπόνηση μελέτης κλπ) από τις Υπηρεσίες του.
Όπως γνωρίζουμε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας έχει σχεδόν ολοκληρώσει την αποτύπωση του κτιρίου. Σας αποστέλλουμε επίσης σχετική οικονομοτεχνική προσφορά που μας είχε προσκομισθεί για την σύνταξη της απαιτούμενης γεωτεχνικής έρευνας-μελέτης και την ανόρυξη των δειγματοληπτικών  γεωτρήσεων που απαιτούνται λόγω των γεωτεχνικών προβλημάτων που υπάρχουν στην εν λόγω περιοχή, για την καλύτερη ενημέρωσή σας.
           

                                                                                                           Δημήτρης Γ. Θωμάς

ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΟΥ

Χθες, Κυριακή, 28 Σεπτέμβρη, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του λιμανιού του Καράβου Αλιβερίου με πρωτοβουλία της ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Η ΟΜΑΔΑ Ευχαριστεί όλους τους φίλους και εθελοντές της ομάδας και καθένα ξεχωριστά για την πολύτιμη συμμετοχή και βοήθειά τους. Με την βοήθεια των καταδυτών και των εθελοντών ανασύρθηκαν από τον βυθό:
500Kg πλαστικά
100Kg αλουμίνια
50 ρόδες φορτηγών και αυτοκινήτων
1 μπαταρία αυτοκινήτου
διάφοροι σωλήνες, πλαστικοί κάδοι και αντικείμενα
Επίσης καθαρίστηκαν από σκουπίδια και κλαδιά οι παραλίες "Σεργιάννη'' και ''Καπνίση''.Η μελέτη θα κατατεθεί στο δίκτυο "Μεσόγειος SOS" όπου και διεξάγονται έρευνες για την θαλάσσια μόλυνση.
Ευχαριστεί θερμά για την εθελοντική έμπρακτη στήριξη, συμμετοχή και παρουσία,τους:
-ΟΛΝΕ-Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας ΑΕ
-Δήμος Κύμης Αλιβερίου
-Tους Αντιδημάρχους κ.Γιώργο Μπόκαρη, κ.Νίκο Μπαράκο,τον κ.Χρήστο Φούντα πρόεδρο της Δ.Κ. Αλιβερίου καθώς και τον αντιπρόεδρο της Δ.Κ. Αλιβερίου κ.Γιώργο Παπαδιόχο
-Τομέας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και όλους τους εργαζόμενους
-«Νηρεύς Ιχθυκαλλιέργειες» Αλιβερίου, το προσωπικό και τους δύτες
-Δ’ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου
-Την σχολή κατάδυσης «Thalassa Diving Center» τους δύτες και τον κ.Μοναστήρογλου Γιώργο
-Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλιβερίου
-Ναυτικός Ομίλος Αλιβερίου
-Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αλιβερίου
-Τον ιατρό ασφάλειας κ.Ντόβολη Βασίλη
-Τον φωτογράφο κ.Λάμπρου Δημήτρη
Τα καταστήματα:
-«Σαλέας»- Ψητοπωλείο Πηλιχού Βασιλική-Κάραβος Αλιβερίου
-Παγοποιείο Θοδωρή και Αλέξανδρου Δήμου- Αλιβέρι
-«Οινοποιείο Χαλδούπης»-Κάραβος Αλιβερίου
-«ΑΦΟΙ Γ.Δροσάτου»-Κάβα Αλιβερίου
-«Γκόρος Ιωάννης» -Εμπόριο Ψαριών Αλιβέρι
-«Conti» -Πιτσαρία Κάραβος Αλιβερίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ   ΕΛΛΑΔΑΣ
Κ. Ο. ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Τηλ. 2223023708  Fax: 2223023708


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                 ΑΛΙΒΕΡΙ 27-9-2014

Η Κ.Ο. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ του ΚΚΕ
σας καλεί
την ΤΡΙΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΡΗ στις 8μμ
στη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο ΑΛΙΒΕΡΙ
Στη παρουσίαση του βιβλίου
 «Κόμμα παντός καιρού - ιδεολογική - πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ»
Την παρουσίαση θα κάνει
 ο σ. ΜΑΚΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
 μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Τον τελευταίο καιρό αυγατίζουν τα φαινόμενα της αλαζονείας, της υποκρισίας και της υποτίμησης της νοημοσύνης του μέσου πολίτη. Τα φαινόμενα αυτά γίνονται επικίνδυνα προκλητικά όταν  προβάλλουν με θράσος την παρανομία ως καπατσοσύνη και την πολιτική αυθάδεια ως έπαινο. Πως αλλιώς καταγράφονται προσπάθειες κάποιων αυτοδιοικητικών που χωρίς ντροπή θεωρούν την τήρηση της νομιμότητας, την διαφάνεια και την λογοδοσία ως τροχοπέδη για την δήθεν παραγωγή έργου; Που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα, αρκούνται στην τεχνιτή νομιμοφάνεια ή με θράσος βολεύονται στην διπλή εντολή προς τους υπαλλήλους για να πετύχουν τους όποιους σκοπούς τους.Κάνουν την παρανομία κανόνα και την νομιμότητα εξαίρεση. Πως αλλιώς μπορεί να λέγεται και να είναι εκείνος που δεν  φέρνει κανένα αποτέλεσμα μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες- αλλά ούτε και με τις παρανομίες κατορθώνει κάτι καλό για την πόλη-  γιατί απλούστατα δεν τις σέβεται, που νομίζει ότι διοίκηση είναι να διαφεύγεις από τον νόμο, να πουλάς φίκια για μεταξωτές κορδέλες; Στην δική μας γλώσσα λέγεται και είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ όχι μόνο για να του εμπιστευτείς την διαχείριση της πόλης αλλά και για του αναθέσεις έναν πάγκο στο παζάρι. Γιατί ο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ακόμη και όταν είναι αγαθός ή βλάκας είναι ζημιά για την πόλη και η συναναστροφή μαζί του πέρα από χάσιμο χρόνου είναι εξίσου επιζήμια γιατί δεν καταλαβαίνει ότι δεν κάνει γιαυτή την δουλειά, νομίζει ότι είναι κάποιος και συνεχίζει να ταλαιπωρεί την πόλη και τους θεσμούς της έτσι ώστε γίνεται διαρκώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΛΟΤΕΡΟΣ.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΤΕ ΤΕΦΤΕΡΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ή ΣΒΗΣΤΕ!!!

Το είχαμε ακούσει αλλά δεν το πιστεύαμε. Διαβάσαμε σήμερα την δήλωση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Σαμαρά στο EVIAKOSMOS. Οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Κύμης Αλιβερίου έχουν συνολικές οφειλές 260.000 ευρώ!!!. 180.000 η πρωτοβάθμια και 80.000 η δευτεροβάθμια. Οι Σχολικές Επιτροπές εισέπραξαν βέβαια την τριετία 2011-2013 περίπου 600.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Σχολείων και περίπου 100.000 ευρώ για το 2014!! Ποιες είναι αυτές οι έκτακτες ανάγκες που φέσωσαν σχεδόν το ποσόν ενός επί πλέον έτους και βάλε; Αξίζει να κοιτάξουμε με προσοχή το είδος, το ύψος και  τον χρόνο δημιουργίας αυτών των οφειλών. Ήταν άραγε οι Σχολικές Επιτροπές το bay pass για να πληρωθούν χρήματα που δεν επιτρέπεται να πληρώνει ο Δήμος; Πόσα χρήματα διαχειρίστηκαν την προηγούμενη περίοδο οι Σχολικές Επιτροπές; Πως διατέθηκαν αυτά τα χρήματα; Ποια η συμβολή των Σχολικών Επιτροπών στο έλλειμμα του Δημοτικού Ταμείου όπως αυτό είχε διαμορφωθεί την επομένη των εκλογών; Πως τακτοποιήθηκαν όλα αυτά; Ευτυχώς που ο κ. Θωμάς θα απαντήσει για όλα αυτά αναλυτικά και με στοιχεία την ερχόμενη Παρασκευή. Οι παριστάμενοι στο Δημοτικό Συμβούλιο ας πάρουν τεφτέρι να γράφουν. Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει πάντως να έχει κάνει την δική της έρευνα. Ένας μήνας είναι αρκετός για να διαπιστωθούν τα προφανή!!!