Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΔΥΣΤΟΥ

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίς το βράδυ στην Λίμνη του Δύστου. Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πήρε έκταση και κατακαίει καλάμια μέσα στη Λίμνη ενώ κατευθύνεται τώρα προς την πλευρά του Πρασίνου. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα. Η καταστροφή στον υγροβιότοπο είναι τεράστια.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΓΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF


Παρέμβαση του Γ. Λαγανά πρόεδρου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κύμης Αλιβερίου στις 17-10-2014
 "Κύριε Δήμαρχε,κ Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου κκ. επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων κκ Δημοτικοί Σύμβουλοι κ Πρόεδρε και σύμβουλοι της τοπικής κοινότητας Αλιβερίου κκ, δημοσιογράφοι που ήρθατε από μακριά για να καλύψετε  αυτό το σοβαρό θέμα, κάτοικοι του Αλιβερίου που παρακολουθείτε αυτή την κρίσιμη συνεδρίαση.
Στα κρυφά μέσα στο καλοκαίρι όπως κάνει χρόνια η ΑΓΕΤ LAFARGE ζήτησε και πήρε αμέσως από το πάντα «πρόθυμο» Υπουργείο Περιβάλλοντος ,την 4η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της μέχρι το 2021.
• όλα τα απόβλητα της βαριάς βιομηχανίας και  των διυλιστηρίων, ( σκουριές στάχτες κλπ) έρχονται από στεριά και θάλασσα  στο Αλιβέρι.
• το RDF  έρχεται χύμα πια, σε πολλαπλάσιες ποσότητες, ακόμα και με πλοία, και με υποτυπώδη έλεγχο
60.000 τόνοι λυματολάσπη από τους αστικούς βιολογικούς καθαρισμούς (π.χ. Ψυτάλλεια) έρχονται για να καούν σε απόσταση αναπνοής από το Αλιβέρι , φέρνοντας τον καρκίνο και το θάνατο  μέσα στα σπίτια μας
Οι καρκινόγονες διοξίνες, τα φουράνια ,ο υδράργυρος και αλλά βαρέα μέταλλα θα είναι η καθημερινότητα μας ,αυτό που θα αναπνέουμε όλοι.
Αυτή η άδεια καύσης πάσης φύσεως απορριμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να της δίνουν άδεια να φέρνει και από το εξωτερικό, είναι η χαριστική βολή για το Αλιβέρι και την ευρύτερη περιοχή..
Έτσι μια κραταιά τσιμεντοβιομηχανία μετατρέπεται σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών.
Εμείς οι μαζικοί φορείς του  Δήμου Κύμης Αλιβερίου ζητάμε
1) Nα σταματήσει άμεσα η ΑΓΕΤ LAFARGE κάθε ενέργεια για να κάψει κάθε είδους απόβλητα στο εργοστάσιο στο Μηλάκι.
2) Το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ανακαλέσει άμεσα την άδεια καύσης των αποβλήτων και να ζητήσει από την ΑΓΕΤ  νέα  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΜΠΕ χωρίς τα εναλλακτικά καύσιμα και την εμπορία ασβεστόλιθου που θα διαλύσει τα σπίτια βόρεια του Αλιβερίου.
3) Ο Δήμος , η Περιφέρεια , τα πολιτικά κόμματα και οι βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την καύση των αποβλήτων στο Αλιβέρι .
Ήρθαμε εδώ και ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο καθαρές κουβέντες   θέση  χωρίς αστερίσκους και παραπομπές πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα.
Ο Δήμος παίρνει την υπόθεση στα χέρια του, όπως λέει καταλήγοντας η νέα άδεια της ΑΓΕΤ επιδέχεται αίτηση θεραπείας , πρέπει ο Δήμος κάνοντας τα λόγια πράξη να κάνει την αίτηση θεραπείας. Να προχωρήσει σε δικαστικό αγώνα μαζί με τους μαζικούς φορείς που αγωνίζονται οχτώ χρόνια για να μην περάσει αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα αυτό της καύσης όλων των απορριμμάτων στο Αλιβέρι.
Αυτοί για τα κέρδη τους, οι κάτοικοι τoυ Αλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής για την ζωή τους
Σας ευχαριστώ
 Γ.Λαγανάς 


ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF


ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ "ΒΑΓΙΑ" ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου στην χθεσινή του συνεδρίαση δεν γνωμοδότησε θετικά για την εγκατάσταση Μονάδας Καύσης Βιοαερίου με παραγωγή ενέργειας στην θέση Βάγια του Αγίου Λουκά. Ως γνωστόν στην συγκεκριμένη επένδυση υπήρξε έντονη αντίδραση μεγάλου αριθμού κατοίκων του Αγίου Λουκά ενώ η πρωτοβουλία της διαμαρτυρίας ξεκίνησε κυρίως από την Λαϊκή Συσπείρωση. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε επιφυλάξεις για την θέση της Μονάδας και τις επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα.
Όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις παρατάξεις και κόμματα τοποθετούνται σε επιστημονικά θέματα ενώ αποφεύγουν να τοποθετούνται αρκετές φορές σε πολιτικά θέματα. Η ουσία είναι ότι πρόκειται για μία επένδυση σε έναν περιβαλλοντικό τομέα κρίσιμο για το μέλλον, την παραγωγή ενέργειας από καύση βιοαερίου και την αξιοποίηση γιαυτό αποβλήτων της ζωϊκής παραγωγής. Η επένδυση γίνεται από μία Εταιρία νέων επιστημόνων και αυτό δεν πρέπει κανείς να το παραβλέπει, αντιθέτως μάλιστα οι νέοι πρέπει να ενθαρρύνονται σε καινοτόμες ή μη επενδυτικές δράσεις. Ενδεχομένως η επιλογή της θέσης να μην είναι η κατάλληλη ή εφόσον το λέει αυτό και το αρμόδιο για να εκφράσει την τοπική κοινωνία όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο η άποψη αυτή έχει βαρύτητα.
Θα ήταν χρήσιμο όταν άρχισε η διαδικασία διαβούλευσης, αντί να θαφτεί ο φάκελος στα συρτάρια,  αλλά και πρωτύτερα να είχε διερευνηθεί η θέση και να είχε κατευθυνθεί η επένδυση σε κατάλληλη θέση. Μακάρι αυτό να μπορεί να γίνει τώρα. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

Συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά τον ορισμό του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  στις 20 Οκτωβρίου  2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 στην αίθουσα της "οικίας Παπανικολάου" με τα παρακάτω θέματα:
"1.Συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
2.Εκλογή Αντιπροέδρου
3.Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την πορεία και την προοπτική του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ"


ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ


Στα πλαίσια της συζήτησης για τα διόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο και της συμμετοχής μας στην επιτροπή που συγκροτήθηκε για τη μελέτη του θέματος και της εισήγησης προς το ΠΣ, συμμετείχαμε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου και καταθέσαμε τις παρακάτω προτάσεις :
1. Το θέμα των διοδίων έχει δύο διαστάσεις. Η μία διάσταση είναι η περιφερειακή. Αφορά το πρόβλημα όπως εκδηλώνεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η δεύτερη διάσταση αφορά το γενικότερο θέμα των Συμβάσεων παραχώρησης που έχουν ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή και έχουν ρυθμίσει γενικότερα το θέμα των διοδίων για όλη τη χώρα και τους όρους παραχώρησης. Δεν είναι ανεξάρτητες οι δύο διαστάσεις και θα πρέπει εμείς ως επιτροπή να εξετάσουμε και νομικά τη σχέση αλλά και πως μπορούμε κάποιες πλευρές του προβλήματος που συνδέονται με την Περιφέρειά μας να αντιμετωπισθούν στα πλαίσια μιας γενικότερης αναθεώρησης των Συμβάσεων παραχώρησης από την ελληνική Βουλή, που ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον καλεστεί να αντιμετωπίσει. Επειδή ακούγονται από διάφορες πλευρές, προτάσεις οι οποίες είναι κατά την γνώμη μας ανεδαφικές και λαϊκίστικες, πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να σκεφτούμε και να λειτουργήσουμε με ρεαλισμό ώστε να έχουμε αποτελέσματα και να μην μείνουν ως κενά συνθήματα οι όποιες διεκδικήσεις μας.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ανησυχία των κατοίκων των περιοχών της Κύμης μετέφερε την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου το πρωί ο αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Αλέξανδρος Θεοδώρου, στον Διοικητή του Νοσοκομείου Κύμης κ. Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μετοχίου  κ. Αναστάσιο  Σφύρλα και τον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου κ. Γιάννη Τομαρά.
Ο κ. Θεοδώρου το τελευταίο διάστημα έγινε δέκτης παραπόνων από τους δημότες που επιθυμούν να έχουν μόνιμο αγροτικό ιατρό στα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα της Κύμης.
Ο κ. Χατζημαργαρίτης ο οποίος καταβάλει σοβαρές προσπάθειες ασκώντας πιέσεις στο Υπουργείο, για τη στελέχωση του Νοσοκομείου από ιατρικό προσωπικό, διαβεβαίωσε τον κ. Θεοδώρου ότι σύντομα τα δημοτικά διαμερίσματα : Βρύση, Μακρυχώρι, Κονίστρα, Οξύλιθος και το Βίταλο θα αποκτήσουν το δικό τους αγροτικό ιατρό ο οποίος θα εφημερεύει στο Νοσοκομείο της Κύμης.
Που σημαίνει, ότι οι κάτοικοι των παραπάνω δημοτικών διαμερισμάτων θα μπορούν να απολαμβάνουν των ιατρικών υπηρεσιών τους, παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα.
Στο Μετόχι όπου υπάρχει ήδη αγροτικός ιατρός ο οποίος το επισκέπτεται δύο φορές την εβδομάδα, γίνονται προσπάθειες από την στιγμή που υπάρχει πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, το οποίο τεκμηρίωσαν και οι δύο παριστάμενοι πρόεδροι, να παραμείνει μόνιμα εκεί, εφόσον λυθούν λειτουργικά προβλήματα που έχουν προκύψει, και αφού το επιθυμεί και ο ίδιος ο γιατρός.
Ο κ. Θεοδώρου συνεχάρη τον  κ. Χατζημαργαρίτη για το έργο που επιτελεί στο Νοσοκομείο της Κύμης και αφού τον ευχαρίστησε για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση που τους έκανε για το θέμα των αγροτικών ιατρών, δήλωσε πως θα βρίσκεται δίπλα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, σε οτιδήποτε χρειαστεί.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας  πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 14 Οκτώβρη  στις 7 το απόγευμα στο Αλιβέρι, από το:
Συνδικάτο  Εργατοϋπαλλήλων  Μετάλλου  Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
Σωματείο Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας
Σωματείο Συνταξιούχων Νότιας Εύβοιας
Αγροτικός  Σύλλογος   Νότιας  Εύβοιας
Ομάδα  Γυναικών  Αλιβερίου   της  ΟΓΕ
μετά την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής  Αλλαγής στις 24-9-2014, να τροποποιήσει  προηγούμενη απόφαση του και να χορηγήσει άδεια στην εταιρία  <<ΑΓΕΤ  ΗΡΑΚΛΗΣ>> με αναβάθμιση  διαχείρισης  του εναλλακτικού καυσίμου RDF  προσθέτοντας σαν καύση 60.000 τόνους λυματολάσπης, επίσης απόβλητα βαριάς βιομηχανίας και διυλιστηρίων (λάσπες, στάχτες, σκουριές, υπολείμματα αποβλήτων  κλ.)
Στην ουσία το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ αλλάζει το χαρακτήρα του και από τσιμεντοβιομηχανία γίνεται αποτεφρωτήρας επικινδύνων αποβλήτων!

Στο συλλαλητήριο και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους του Αλιβερίου οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν την αποφασιστικότητα τους να μην επιτρέψουν να υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου, γνωρίζοντας πολύ καλά τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται  πίσω από την απόφαση και την αντίθεση τους σε μια ανάπτυξη που αποσκοπεί, τα αφεντικά να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας του λαού της περιοχής μας.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Γ.Σ.ΚΥΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ Κ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΜΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 19-10-2014


ΠΛΑΤΑΝΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΑ ΠΟΤΑΜΟΥ


Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν λόγο για αντιπλημμυρική προστασία που δεν είχε γίνει ΠΟΤΕ ξανά στο παρελθόν θέτοντας σε κίνδυνο οικογένειες που ζουν δίπλα στον ποτάμι.Η συνεργασία της προέδρου Δέσποινας Ταμβακη με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο για την καθαριότητα κ.Νικο Μπαρακο απέφερε αποτελέσματα.
Όταν η προσπάθεια είναι συλλογική υλοποιείται κάθε σχέδιο ανάπτυξης. Άλλωστε αυτήν την ανάπτυξη την επιζητά και την διεκδικεί αυτός ο τόπος ύστερα από τόσα χρόνια αδράνειας και προεκλογικών υποσχέσεων.


ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ


Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων – Κρεμαστού
 Τραχήλι  12 – 10 -  2014
Πληροφορίες: Θεοδώρου Γεώργιος  6944723887
                           Σμπιλίρης Άγγελος     6944847867
                           Τσάλας Ευάγγελος     6977706419

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ένα νέο περιβαλλοντικό έγκλημα επιχειρείται και συντελείται στην περιοχή μας.
Η LAFARGE ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ενώ εκκρεμεί προσφυγή κατοίκων και φορέων της περιοχής στο Συμβούλιο της επικρατείας για την καύση του RDF, με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης κατάφερε και πήρε μέσα στο κατακαλόκαιρο (24-9-2014) την τέταρτη τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας μέχρι το 2021. Εκτίμησαν, παρ’  όλο ότι γνωρίζουν πως για αυτό το κρίσιμο θέμα υπάρχει αντίθετη άποψη των κατοίκων και των φορέων της περιοχής και ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι δε χρειάζεται οι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους.
      Με τα γνωστά τερτίπια, να παίρνεις μια έγκριση Περιβαλλοντικών όρων με διαβούλευση και εγκρίσεις υπηρεσιών και γνωμοδοτήσεις φορέων, για ένα χρονικό διάστημα, και στη συνέχεια κάθε χρόνο να γίνονται ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε αυτούς τους όρους, με την έγκριση της γνωστής υπηρεσίας του ΥΠΕΚΑ, χωρίς να απαιτείται και να ζητείται η έγκριση κανενός άλλου φορέα της περιοχής που είναι μέσα στο πρόβλημα, η Lafarge ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ πέτυχε να χρησιμοποιεί ως καύσιμο:
•  Απόβλητα βαριάς βιομηχανίας και διυλιστηρίων (λάσπες, στάχτες, σκουριές, υπολείμματα αποβλήτων  κλ.)
• Μεγάλες ποσότητες «Αναβαθμισμένου» RDF,  χύμα και χωρίς ουσιαστικό έλεγχο
• 60.000 τόνους το χρόνο λυματολάσπη από βιολογικούς καθαρισμούς
   Με την άδεια αυτή μπορεί ακόμη:
•  Να εμπορεύεται ασβεστόλιθο που είναι η πρώτη ύλη του τσιμέντου.
Αλήθεια που θα γίνεται η εξόρυξη; Στο νταμάρι στο Πράσινο; Σε τι ποσότητες; Μήπως το εργοστάσιο της LAFARGE ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ μετατραπεί σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών και διακινητή αδρανών υλικών:
Το Σωματείο  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων – Κρεμαστού:
               Αγωνίζεται και απαιτεί:
•  Να ακυρωθεί κάθε άδεια που έχει δοθεί για την καύση RDF στην ΑΓΕΤ. Καμία τέτοια δραστηριότητα δε μπορεί να γίνει στην περιοχή μας
•  Να σταματήσει ο σχεδιασμός για την καύση αποβλήτων. Δεν μπορεί και δε θα γίνει το Αλιβέρι και η περιοχή μας χαβούζα του Νομού
•   Το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ζητήσει νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την ΑΓΕΤ, καθότι έχουν δημιουργηθεί νέες δυσμενέστερες για την περιοχή περιβαλλοντικές επιπτώσεις
Καλεί:
•τη Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση να πάρουν θέση στο συγκεκριμένο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής μας.
•την Περιφέρεια να είναι αρωγός και σύμμαχος στους αγώνες των κατοίκων και των φορέων της περιοχής κατά της καύσης του RDF και  της λυματολάσπης από την ΑΓΕΤ
•Τα κόμματα και τους βουλευτές του νομού να στηρίξουν τον αγώνα μας
Δηλώνει:
Την αγωνιστική του παρουσία στο μεγάλο  αυτό πρόβλημα της περιοχής μας και τη συμμετοχή του σε κάθε συλλογική προσπάθεια που γίνεται από τους κατοίκους της περιοχής, τους φορείς και τα μαζικά κινήματα.
Ο αγώνας θα φέρει τη νίκη. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Αυτοί αγωνίζονται για το χρήμα, εμείς για ποιότητα ζωής, για καθαρό περιβάλλον, για το πολυτιμότερο αγαθό την υγεία μας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

H ΜΠΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ…

 ΟΙ ΑΛΙΒΕΡΙΩΤΕΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ  ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!!!


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο έφερε ως έκτακτο και κατεπείγον θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης την «Απόφαση Τροποποίησης  Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από το ΥΠΕΚΑ , για την λειτουργία του εργοστάσιου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μυλάκι  Αλιβερίου Ευβοίας (ΑΔΑ: ΩΨΣΥ0-ΘΡΝ – Αρ. Πρωτ. 164449/24-9-2014)», η παράταξη «Η Στερεά σε Νέα τροχιά» .
Με εισηγητή τον Περιφερειακό της Σύμβουλο Νίκο Στουπή, πρότεινε  σε συνέχεια των Ομόφωνων Αποφάσεων του που στο παρελθόν είχε πάρει επί της Άδειας Λειτουργίας του ίδιου εργοστασίου, να αποφασίσει :
1. Την εκτίμηση πως με την εν λόγω απόφαση εισάγονται προς χρήση  για την λειτουργία του εργοστασίου, πρώτες ύλες και καύσιμα που ανατρέπουν τους ήδη εγκεκριμένους όρους λειτουργίας του, εισάγοντας δυσμενέστερες περιβαλλοντικά συνθήκες για την ήδη επιβαρημένη περιοχή και τους κατοίκους της.
2. Την διατύπωση ερωτηματικών για την θεσπισμένη και ακολουθούμενη διαδικασία Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, να εκδίδονται Περιβαλλοντικοί Όροι με ισχύ εφταετίας και από την επόμενη και κάθε χρόνο να υποβάλλονται αιτήματα τροποποίησης που μπορεί και να ξεφεύγουν των προβλέψεων της αρχικής, και όμως να υιοθετούνται από το ΥΠΕΚΑ , χωρίς να επανέρχονται διαδικασίες διαβούλευσης και εγκρίσεων επί της νέας κατάστασης εξ υπαρχής, παρά μια απλή αναφορά του θέματος προς δημοσιοποίηση. Και ταυτόχρονα με την κάθε τροποποίηση να παίρνουν και χρόνο μιας καινούργιας εφταετίας.
3. Την διαμαρτυρία του, γιατί όπως φαίνεται έχει γίνει συνήθεια με την συγκεκριμένη εταιρεία κάθε σοβαρή απόφαση που την αφορά να  εξελίσσεται σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών.
4. Την εκτίμηση πως η καθ ύλη αρμόδια υπηρεσία της Εύβοιας, επέδειξε ανύπαρκτα αντανακλαστικά δυσανάλογα με την μεγάλη σημασία που γνωρίζει πως το Περιφερειακό Συμβούλιο προσέδιδε και προσδίδει στο συγκεκριμένο θέμα, και τον ορισμό διαδικασιών για την απόδοση πιθανής αμέλειας και ευθυνών υπαλλήλων.
5. Την συμπαράστασή του στα αιτήματα των κατοίκων της Περιοχής. Την επαναβεβαίωση  παλιότερης απόφασής του για την νομική συνδρομή της προσφυγής τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την ανάληψη της  υποβολής Αίτησης Θεραπείας κατά της συγκεκριμένης απόφασης.
6.    Τον ορισμό  Επιτροπής Περιφερειακών Συμβούλων για να παρακολουθεί το θέμα.

ΣΙΝΕΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΙΑ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΕ ΨΟΦΙΑ ΛΑΒΡΑΚΙΑ


Το άρθρο του Γεωπόνου κ. Βαγγέλη Αβδελά που αναρτήσαμε σήμερα το μεσημέρι έχει κάνει μεγάλη αίσθηση. Μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος της ρύπανσης στο θαλάσιο και παράκτιο περιβάλλον της ακτογραμμής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου προς τον Ευβοϊκό, από την ακτή Νηρέως έως το Πόρτο Μπούφαλο. Η καταστροφή δεν είναι θεωρητική αλλά είναι μπροστά μας ζωντανή. Οι εικόνες που έστειλε προ μηνός αναγνώστης με ψόφια λαβράκια στην ακτή είναι παραστατικές για την ζημιά που έχει υποστεί ο τόπος.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Την Δευτέρα στις 13/10/2014 συνεδρίασε η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Ευβοίας στα νέα της γραφεία. Στην συνεδρίαση μετείχαν μέλη  περιφερειακών ,νομαρχιακών και τοπικών μας οργάνων , ο βουλευτής του νομού σ Συμεών Κεδίκογλου ,αυτοδιοκητικά στελέχη ,ο γραμματέας της Νεολαίας Πασόκ  Εύβοιας και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ο σ Βασίλης  Νούσιος.
Ο σύντροφος  Νούσιος ενημέρωσε τα μέλη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις  και εν συνεχεία ακολούθησαν τοποθετήσεις στελεχών .Κοινός παρανομαστής όλων όσων τοποθετήθηκαν ήταν η ανάγκη ο πολιτικός μας χώρος άμεσα να προχωρήσει σε έκτατο συνέδριο. Ένα συνέδριο της δράσης και της ανασύστασης του κινήματος μας  που θα τα συζητήσουμε ΟΛΑ και όχι σε ένα συνέδριο ενός εναπομείναντος μηχανισμού που θα μας οδηγήσει σε προειλημμένες αποφάσεις.

Εμείς οι θεσμικοί εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος στην Εύβοια που ανιδιοτελώς όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι και ματώσαμε για αυτήν την παράταξη οφείλουμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση ξεκαθαρίζοντας παντού πως οι τακτικισμοί  , οι ομαδοποιήσεις και  οι παλιοί εσωτερικοί  διαχωρισμοί δεν μας αφορούν.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ!!!
Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουν εκείνοι που σήκωσαν στην πλάτη τους το κίνημα επί δεκαετίες ,ήρθε η ώρα να μιλήσουν εκείνοι που με την ψυχή και την καρδία τους έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ μια τελευταία ευκαιρία ,ήρθε η ώρα να μιλήσει η βάση και τα περήφανα στελέχη της δημοκρατικής παράταξης.
Για την Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ                 
Ο Γραμματέας    Χαράλαμπος Καραβάς 

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΑΔΑ

Η αποχώρηση του Α.Ο.Κύμης από το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής δεν είναι βεβαίως ευχάριστο γεγονός. Εντούτοις έγινε σε χρόνο και με αιτιολογία που έχει πολιτικές προεκτάσεις και από σήμερα θα απασχολεί όλο και περισσότερους. Συγκυριακά ίσως η αδυναμία της Ομάδας συνδέεται με την αλλαγής την ηγεσία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε ταυτιστεί με τον Α.Ο.Κύμης αφού την συνέδεαν στενοί δεσμοί αίματος. Κατά άλλους η ομάδα ήταν ένας πυλώνας της πολιτικής επιρροής του προηγουμένου Δημάρχου ο οποίος λειτουργούσε ως το πραγματικό αφεντικό της. Το επόμενο χρονικό διάστημα όλα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν. Πως ξαφνικά χάθηκαν οι οικονομικοί υποστηρικτές; Ποιοι ήταν αυτοί που τώρα γύρισαν την πλάτη στον Ομάδα; Ποιος ήταν ο προϋπολογισμός της Ομάδας; Γιατί μία Ομάδα με τόσο υψηλούς στόχους δεν πέφτει σαν χάρτινος πύργος επειδή δεν της διαθέτουν ένα λεωφορείο ή γιατί την αδίκησε ο διαιτητής σε έναν αγώνα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ: Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Μετά  από τον λόγο της κας Γεννηματά στην Βουλή, για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Ελληνική Κυβέρνηση και όσα διθυραμβικά δήλωσε για την σωτηρία των ΕΑΣ και τις  900 απολύσεις που δεν έγιναν, της υπενθυμίζουμε ότι ξέχασε να αποδώσει φόρο τιμής στους 54 ΠΕΣΟΝΤΕΣ εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής που θυσιάζονται για «να σωθούν τα ΕΑΣ» (!).
Θυσία ανείπωτη και πρωτοφανής, αφού το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα ΕΑΣ αντιμετωπίζουν  τους εργαζομένους της ΗΜΚ ως <<ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ>>, πραγματικό όνειδος, που εσκεμμένα θέλουν να «ξεχνούν» και τους αφήνουν απλήρωτους και εξαθλιωμένους εδώ και 21 μήνες, αδιαφορώντας πλήρως για την ίδια τους την επιβίωση!!!
Τι και αν ψηφίστηκε τροπολογία για τα δεδουλευμένα τους, τι και αν πήραν υποσχέσεις-δεσμεύσεις από πρώην Υπουργούς ότι θα αντιμετωπιστούν ισότιμα με τους συναδέλφους τους, των ΕΑΣ, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο:
ΚΟΡΟΊ΄ΔΙΑ , ΨΕΜΑΤΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!!!
  Ν Τ Ρ Ο Π Η  Σ Α Σ !
Αναπάντητα ερωτήματα  ταλανίζουν τους εργαζόμενους για την περίφημη τροπολογία:
•   Γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα;;;
• Γιατί θα πρέπει τα χρήματα να δοθούν μέσα από τον «Νεκροθάφτη» της Ηλεκτρομηχανικής, εννοώντας τα ΕΑΣ, ενώ η τροπολογία αναφέρει ότι <<Το  Ελληνικό Δημόσιο δύναται κατόπιν αιτήματος του εποπτεύοντος Υπουργείου προς το Υπουργείο Οικονομικών, να επιχορηγεί την καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων σε οποιαδήποτε από τις θυγατρικές αυτές εταιρείες που έχει ή πρόκειται να τεθεί σε ειδική εκκαθάριση  κατά τις διατάξεις του άρθρου 14Α του ν. 3429/2005;>>
• Γιατί θα πρέπει να τοποθετηθεί εκκαθαριστής πριν από την εκταμίευση, όταν η τροπολογία αναφέρει ότι " Ακολούθως, η θέση σε εκκαθάριση με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου δεν πρέπει χρονικά να απέχει περισσότερο του εξαμήνου από την εκταμίευση της  επιχορήγησης".
Τελικά, γιατί θέλουν να συνδέσουν την καταβολή των οφειλομένων των εργαζομένων με την εκκαθάριση του εργοστασίου;;; Ποιοι εξυπηρετούνται;;;
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ
 Εμείς οι εργαζόμενοι δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε κάθε σχέδιο εκκαθάρισης - ιδιωτικοποίησης, πιστεύοντας ακράδαντα στο δημόσιο χαρακτήρα του εργοστασίου, καθώς και στις δυνατότητές του να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να προασπίζει την εθνική ασφάλεια με τα πολεμικά προϊόντα που παράγει. Υπάρχει  ξεκάθαρη λύση για το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής και αποτελεί μονόδρομο, ενάντια σε κάθε σχεδιασμό εκμετάλλευσης του από επίδοξους μνηστήρες – «επενδυτές». Να γίνει   απορρόφηση της ΗΜΚ  από το ΥΠΕΘΑ, (βάσει αντίστοιχης πρότασης Υπ. Εθν. Άμυνας κ. Αβραμόπουλου, για την ΕΛΒΟ), σε αντικατάσταση της στρατιωτικής βάσης στον Πειραιά (700 ΣΕ), η  οποία, είτε  υπολειτουργεί  , είτε δεν λειτουργεί εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και παράλληλα δεν έχει την ικανότητα να παράγει και να τροφοδοτεί τις  Ε.Δ με κράνη, αλεξίσφαιρα, στολές ΡΒΧΠ, στολές παραλλαγής, εξαρτήσεις, απάρτια όλμων, και τόσα άλλα προϊόντα  που παράγει η ΗΜΚ. Προϊόντα τα οποία θεωρούνται πολεμικό υλικό (ΑΡΘΡΟ 346, Ν. 4028/2011,  ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΘΑ αριθμ.121078/2006).   
 Νωπή είναι η μνήμη από τον άδικο χαμό των τριών παλικαριών που ανέδειξε για άλλη μία φορά τις τεράστιες  ελλείψεις που έχουν οι ΕΔ σε προϊόντα ατομικής προστασίας (Κράνη, Αλεξίσφαιρα κ.α).
Είναι απορίας άξιο, πως το μοναδικό κρατικό εργοστάσιο που μπορεί να παράγει τέτοιου είδους προϊόντα, θέλουν να το οδηγήσουν στο κλείσιμο και βαφτίζουν τα προϊόντα του πολιτικά.
Η διάσωση του, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη του, όπως έχουμε τονίσει, θα δώσει νέα οικονομική & εργασιακή πνοή στην περιοχή της Κύμης που είναι χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική, με ανεργία που ανέρχεται στο τεράστιο ποσοστό του 80%.           
Εμείς οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τα κλειδιά της εταιρίας μας. Περιφρουρούμε τη λειτουργία του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την ανάπτυξή του.
Εναντιωνόμαστε σε όσους  υπονομεύουν τη λειτουργία του και το εργασιακό μας μέλλον.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                                     Ο Πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας
                                      Γ. Θεοδώρου                                       Β. Γκατζιώνη


     


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Α.Ο.Κ. κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΘΩΜΑ

                                                                                               Κύμη, 14 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με έκπληξη ενημερώθηκα από το διαδίκτυο, ότι ο Πρόεδρος του Α.Ο Κύμης, κ. Παναγιώτης Θωμάς  καταγγέλλει στα ΜΜΕ, ότι στόχος της νέας δημοτικής αρχής, είναι να περιορίσει ή να μηδενίσει τη δραστηριότητα της ομάδας του, πετώντας ταυτόχρονα το μπαλάκι των ευθυνών στον Αντιδήμαρχο αθλητισμού.
Ο Πρόεδρος της ομάδας, προτίμησε μία δημόσια καταγγελία από το να καταθέσει τους προβληματισμούς του στο Δήμο. Πάγια τακτική για να μπορέσει προφανώς να πάρει λίγη από τη λάμψη της δημοσιότητας, κάνοντας το άσπρο μαύρο. Κρατώντας παράλληλα επικριτική στάση απέναντι στο νέο αντιδήμαρχο!
Σε μία αβάσιμη καταγγελία, τρία σε ένα, αναφέρει αρχικά ότι ο αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου, έχει απαγορεύσει την είσοδο στα Τμήματα μπάσκετ του Α.Ο. Κύμης. Από την άλλη, λίγο παρακάτω αναφέρεται στο πρόγραμμα των προπονήσεων που είναι αναρτημένο εδώ και ένα μήνα περίπου, σύμφωνα με το οποίο οι προπονήσεις των τμημάτων μπάσκετ του Α.Ο.Κ, γίνονται κανονικά στο Κλειστό Γυμναστήριο Κύμης, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
Συνεπώς, ο κ. Θωμάς αυτοδιαψεύδεται! Καμία ευαισθησία από τον Πρόεδρο του Α.Ο.Κ, για τυχόν αλλαγή στις ώρες προπόνησης, όταν αναρτήθηκε δημόσια το πρόγραμμα. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή ένσταση ή έστω διαμαρτυρία στο Δήμο, από τους παράγοντες του Σωματείου.
Γιατί κ. Θωμά, δεν φέρατε εγγράφως στο δήμο αίτημα αλλαγής των ωρών μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην διαταραχτεί το πρόγραμμα και των υπολοίπων ομάδων;
Στη συνέχεια, της  καταγγελίας  ο κ. Θωμάς αναφέρεται στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Κύμης, κάνοντας λόγο για αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τη συντήρηση του γηπέδου, όπως και όλων εκείνων των διαδικασιών που αφορούν την άδεια λειτουργίας του όπως προβλέπει ο Νόμος.
Για το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Κύμη, οι απαντήσεις δόθηκαν από τον πρώην δήμαρχο Κύμης –Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά, τον αδερφό σας, παρουσία και της συζύγου σας κας Αρετής Μπάτσα, πρώην αντιδημάρχου, αρμόδιας για θέματα αθλητισμού. Ο πρώην δήμαρχος  στον απολογισμό που έκανε στο Εργατικό Κέντρο στο Αλιβέρι, πριν από λίγες μέρες, ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα, απάντησε :
«Το γήπεδο της Κύμης είναι ιδιαίτερο γήπεδο. Υπάρχει το θέμα των κατολισθήσεων και από πάνω και από κάτω και δημιουργούνται προβλήματα όταν υπάρχουν βροχοπτώσεις. Με τα πενιχρά μέσα που είχαμε προσπαθήσαμε να το  αντιμετωπίσουμε. Δεν είχαμε άλλους τρόπους ούτε να βάλουμε πασσάλους να το κρατήσουμε το γήπεδο, ούτε να κάνουμε κάτι άλλο… »
Πώς λοιπόν απαιτείτε για κάτι που η προηγούμενη δημοτική αρχή  δεν κατάφερε επί 12 χρόνια, και η σύζυγός σας κα Μπάτσα αρμόδια για θέματα αθλητισμού, να τα φτιάξει η παρούσα δημοτική αρχή, η οποία διανύει μόλις το δεύτερο μήνα της θητείας της;

ΕΠΕΣΕ ΑΔΟΞΑ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο.ΚΥΜΗΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!!

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΜΗΣ             
  Κύμη 14 Οκτωβρίου 2014

                    
                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ          

Ο Αθλητικός  Όμιλος Κύμης ενημερώνει τους φιλάθλους για την διακοπή της συμμετοχής της ομάδας ποδοσφαίρου στην Γ’ Εθνική Κατηγορία για την συνέχεια του πρωταθλήματος 2014-2015, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και έλλειψης δυνατότητας κάλυψης των αναγκών της ομάδας. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ.
Με την έναρξη της φετινής περιόδου η διοίκηση όπως κάθε χρόνο ήρθε σε επαφή με φιλάθλους που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν οικονομικά. Δυστυχώς όμως λόγω της οικονομικής κρίσης δεν υπήρξε ανταπόκριση ή τήρηση των όσων μερικοί εξ αυτών υποσχέθηκαν. Προτείναμε ακόμη σε κάποιους συντοπίτες μας που θεωρούμε ότι έχουν τις οικονομικές δυνάμεις, να αναλάβουν την ομάδα αλλά και εκεί αντιμετωπίσαμε άρνηση.
Πρόσφατα επίσης νοιώσαμε για τα καλά την απαξίωση της Ιστορικής ομάδας του τόπου μας από την νέα Δημοτική Αρχή, η οποία αντί να σταθεί αρωγός και να συνδράμει με τις δυνάμεις που διαθέτει στην ομάδα που εκπροσωπεί ποδοσφαιρικά τον Δήμο μας πανελλαδικά, δυστυχώς το μόνο που έκανε ήταν να θέτει εμπόδια στην προσπάθειά της. Αρκεί να αναφέρουμε ότι διέκοψε ακόμη και την παροχή λεωφορείου για τις μετακινήσεις του Α.Ο.Κ., επιβαρύνοντας την διοίκηση με επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία. Συνάμα η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί πλήρως για την επισκευή- συντήρηση του γηπέδου, αλλά και για τις εργασίες που επιβάλλεται άμεσα να πραγματοποιηθούν στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, προκειμένου να εξασφαλιστεί το συντομότερο η επιβαλλόμενη πλέον άδεια λειτουργίας του.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στον προχθεσινό εκτός έδρας αγώνα της ομάδος μας με τον Αστέρα Μαγούλας, μια ανεπαρκής, εχθρική και προκλητική διαιτησία (για την οποία εκδώσαμε την επομένη του αγώνα έντονη έγγραφη διαμαρτυρία) καταδίκασε σε ήττα την ομάδα μας, ενώ απέβαλε αναιτιολόγητα έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες του ΑΟΚ. 
Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, οποιαδήποτε προσπάθεια καθίσταται πλέον μάταιη , καθώς είναι αδύνατον να συνεχίσει τις προσπάθειές του ένα σωματείο το οποίο δεν έχει βοήθεια ούτε από οικονομικούς παράγοντες του τόπου, ούτε από το Δήμο, ούτε νιώθει ότι αντιμετωπίζεται ισότιμα από τους θεσμούς του ποδοσφαίρου, ένας εκ των οποίων είναι η διαιτησία, αλλά απεναντίας αισθάνεται ότι αντιμετωπίζεται ως ο «φτωχός συγγενής».
Η διοίκηση και οι φίλαθλοι του ΑΟΚ σε μια 25ετη συνεχή προσπάθεια κατέθεσαν τις δυνάμεις τους, τον χρόνο τους, αλλά και την ψυχή τους, για την καλύτερη οργάνωση και την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας ταυτόχρονα την Κύμη περισσότερο γνωστή στο Πανελλήνιο. Η επιτυχής πορεία στην Γ’ Εθνική την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ήταν μια σημαντική δικαίωση των προσπαθειών μας. 
Ζητάμε την κατανόηση των λιγοστών έστω φιλάθλων που ήταν το τελευταίο διάστημα κοντά στην ομάδα, των παικτών οι οποίοι τον Δεκέμβρη μπορούν να μεταγραφούν σε ομάδες της αρεσκείας τους σύμφωνα μα τα ισχύοντα από εφέτος για τις μεταγραφές, του τεχνικού team και των φροντιστών της ομάδας, καθώς και του προπονητή κ. Βαγγέλη Ντόβολη τον οποίο ευχαριστούμε και συγχαίρουμε για το ήθος του, τις προπονητικές του γνώσεις, την εργατικότητά του και γενικά για την σημαντικότατη προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα μας.
Από την διοίκηση θα καταβληθεί στη συνέχεια κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν όλα τα τμήματα του μπάσκετ, καθώς και οι ακαδημίες του ποδοσφαίρου. Τμήματα τα οποία επί σειρά ετών λειτουργούν προς όφελος της νεολαίας κι αυτό για εμάς αποτελεί τη μέγιστη συνεισφορά μας στον τόπο μας.
Με την ελπίδα ότι την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα μπορέσει να επανέλθει ο ΑΟΚ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, η διοίκηση ευχαριστεί όλους όσους διαχρονικά βοήθησαν τον ΑΟ Κύμης.
Ένας ποδοσφαιρικός κύκλος για τον ΑΟ Κύμης έκλεισε, η Ιστορία τον κατέγραψε, η προσπάθεια του ιστορικού μας σωματείου σίγουρα δεν πρόκειται να σταματήσει.

Για το ΔΣ του ΑΟ Κύμης 
   ο Πρόεδρος          

Παναγιώτης Θωμάς

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ!!! ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ "ΚΑΛΩΣ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ


Του Βαγγέλη Αβδελά (Γεωπόνου)
Τα ιχθυοτροφεία παρουσιάστηκαν στην περιοχή μας  το 1987 με τον κ. Κόκοτα. Ήταν το 2ο μετά από αυτό της Κεφαλλονιάς. Μάλιστα εγκαταστάθηκε στο νησάκι Δασκαλιό, απέναντι  και σε μικρή απόσταση από το Πόρτο Μπούφαλο και αργότερα  στο Κοτσυφό.
Το 1999 με την είσοδο των εταιρειών Selonda και Νηρέας στο  χρηματιστήριο, η εταιρεία του κ. Κόκοτα δεν άντεξε τον ανταγωνισμό και οδηγήθηκε στην πλήρη καταστροφή.
Σήμερα από τον όρμο του Αλιβερίου μέχρι τον όρμο του Αλμυροποτάμου, έχουν εγκατασταθεί 10 - 12 μονάδες. Στην αρχή οι  κάτοικοι των παραπάνω περιοχών αντιμετώπισαν θετικά των ερχομό τους, προσδοκώντας οφέλη έπειτα από πολλές υποσχέσεις.
• Δημιούργησαν θέσεις εργασίας;
Η απάντηση είναι, ελάχιστες. Η πλειοψηφία των εργαζομένων  είναι αλλοδαποί και οι οποίοι μάλιστα ασφαλίζονται στον ΟΓΑ!
Ποιος γνωρίζει βέβαια τις συνθήκες διαβίωσής τους, αφού η πρόσβαση στους χώρους απαγορεύεται αυστηρά (300 μ.)
Που πάνε τα απόβλητα, τα λύματα, υπάρχει βιολογικός καθαρισμός;
• Ωφέλησαν εμπορικά την περιοχή;
Όχι. Όλες οι αγορές τους γίνονται από την Αθήνα ή το εξωτερικό.
• Επιπτώσεις στους επαγγελματίες ψαράδες.
Από τότε που ήλθαν τα ιχθυοτροφεία, παρουσιάστηκαν δελφίνια, τούνες μεγάλες, με αποτέλεσμα να σκίζουν τα δίχτυα των ψαράδων, τρώγοντας τα ελάχιστα ψάρια που έχουν πιάσει. Δεν υπάρχουν ψάρια προς αλίευση σε όλη την περιοχή. Ακούγεται ότι έχουν φτιάξει παγίδες που διοχετεύουν, τα ελεύθερα  μέσα σε αυτές και τα πουλούν παράνομα.
Σε μία εβδομάδα κάθε παγίδα πιάνει 20 Kg ψάρια. Εάν έχουν  πχ. 20 τέτοιες παγίδες πιάνουν 400 kg ψάρια εβδομαδιαία (Σάλπες, κεφαλόπουλα, μουρμούρες, τσιπούρες κ.α.)
Στο Πόρτο Μπούφαλο υπάρχουν 7 καϊκια που ζουν από αυτά  30 άνθρωποι. Τι θα απογίνουν αυτοί;
Ρίχνουν 12 km δίχτυα και όπως λένε χαρακτηριστικά δεν πιάνουν ούτε λέπι. Πως θα τα βγάλουν πέρα αυτοί οι ψαράδες; Το  ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι συνάδελφοί τους από τον  Κάραβο, τον Αλμυροπόταμο κλπ).
Δεν θα υπάρξουν κανόνες προστασίας για αυτούς, παρά μόνο  για τις μεγάλες εταιρείες;
• Υποβάθμιση περιουσιών σε περιοχές που σίγουρα θα είχαν  κτιστεί εξοχικές κατοικίες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια όπως πχ στο  Καμάρι, σήμερα η αξία τους είναι μηδενική.
Γνωρίζουμε επίσης ότι:

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΝΑΣ: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΟΙΤΗΣ ΜΕΛΑΝΑ ΠΟΤΑΜΟΥ

Τοπικής Κοινότητας Πλατάνας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού της κοίτης του Μελανα πόταμου στην Τ.Κ.Πλατάνας.
 Χρειάστηκαν περίπου 5 χρόνια για να γίνει ξανά καθαρισμός της κοίτης του ποταμού  παρά τις ενέργειες του προηγούμενου προέδρου Θεοδόσιου Κατσίκα που συνεχώς απορρίπτονταν.
 Ο καθαρισμός αυτός ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή καθημερινότητα των κάτοικων όσο και για την τήρηση υγιεινής που όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της.
 Σημαντικότερα για αυτούς που ζουν κοντά στους ποταμοβραχιονες και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πλημμύρας τους χειμερινούς μήνες όσο και για αυτούς που περπατούν στο χωριό και βλέπουν μια εικόνα τάξης και καθαριότητας.
 Ετσι σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο για την καθαριότητα κ.Νικο Μπαρακο  και την διάθεση κατάλληλου μηχανήματος και υπάλληλων του δήμου ολοκληρώθηκε εν μέρη ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούσε το μεγαλύτερο μέρος των κάτοικων του χωρίου.
 Συνοψίζοντας αξίζει να σημειωθεί πως έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για αυτήν μας την ενεργεία λογω της δυσμενής οικονομικής κατάστασης του δημου.Οι υπηρεσίες καθαριότητας καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες για να κρατήσουν τον δήμο καθαρό ενώ οι ελλείψεις είναι τεράστιες.
Η Πρόεδρος
Τοπικής Κοινότητας Πλάτανας
Δέσποινα Ταμβάκη

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ

Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων – Κρεμαστού
 Τραχήλι  21 – 8 -  2014
Πληροφορίες: Θεοδώρου Γεώργιος  6944723887
 Σμπιλίρης Άγγελος     6944847867
Τσάλας Ευάγγελος     6977706419

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ. Σ. Του Σωματείου Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων – Κρεμαστού, συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 21/8/2014 σε ανοικτή συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα του Αγίου Λουκά με Θέμα την έγκριση της  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της δραστηριότητας Περιβαλλοντική αδειοδότηση μονάδας παραγωγής βιοαερίου με αναερόβια χώνεψη και ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιοαερίου ισχύος 250 ΚWe , της Trading Energy  στη θέση ΄΄ ΒΑΓΙΑ΄΄, Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λουκά  Δ. Κύμης – Αλιβερίου, Π.Ε. Ευβοίας.
     Το Σωματείο ομόφωνα αποφάσισε:
1.    Συμπαραστεκόμαστε και είμαστε αρωγοί στον αγώνα των κατοίκων του Αγίου Λουκά, στη θέλησή τους να μην γίνει η παραπάνω μονάδα στη θέση «Βάγια», μακριά από σκοπιμότητες από οποιουσδήποτε επιχειρούνται.
2. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση να πάρουν θέση στο συγκεκριμένο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής μας.
3.  Η Δημοτική Αρχή  να προχωρήσει στον Χωροταξικό Σχεδιασμό του Δήμου μας, έτσι ώστε να μην επιχειρεί ο καθένας αυθαίρετα την οποιαδήποτε επένδυση μικρή ή μεγάλη όπου τον εξυπηρετεί, αλλά εκεί που οργανωμένα θα έχει επιλεγεί.
4.  Τέλος καλούμε και τους άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής, άσχετα αν το πρόβλημα αυτό λόγω απόστασης δεν τους αγγίζει να πάρουν θέση, γιατί η αυθαιρεσία και η ανοργανωσιά θα δημιουργούν πάντα προβλήματα, που ίσως φτάσουν και στη δική τους πόρτα.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ 75 ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΓΚΟΣΙΜΙΔΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ

4.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ με την Κίνηση 75 που εκπροσωπεί ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζητάνε αλλαγή πορείας στο ΠΑΣΟΚ. Το μακροσκελές κείμενο τους καταλήγει «Το εξαγγελθέν συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» θα πρέπει να συζητηθεί και αποφασιστεί ΜΕΤΑ την διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι οφθαλμοφανές ότι :
• Η επιτυχία των όποιων πρωτοβουλιών για την επανένωση της κεντροαριστεράς και της συνεργασίας όλων των δυνάμεων της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, προϋποθέτει ένα αναγεννημένο , ισχυρό, ενωμένο, ανανεωμένο και με προοδευτικό λόγο ΠΑ.ΣΟ.Κ..
• Η επανάληψη του εγχειρήματος της ΕΛΙΑΣ ως « Δημοκρατική Παράταξη» , με μόνο πολιτικό αποτέλεσμα την επιστροφή όσων λίγων έφυγαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ευπρόσδεκτοι ασφαλώς) , δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν την προσπάθεια σε πλήρη αποτυχία, με κίνδυνο όχι μόνο τις αρνητικές επιπτώσεις στην εκλογική προσπάθεια του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και με κίνδυνο να επηρεάσουν αρνητικά την ιστορική αναγκαιότητα της επανένωσης της Δημοκρατικής Παράταξης.
• Σε κάθε περίπτωση επιμένουμε ότι μόνο ένα έκτακτο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να καθορίσει τους πολιτικούς όρους ανάληψης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.
Διεκδικώντας την ιστορική μας δικαίωση.
Διεκδικώντας αποκατάσταση των δυνάμεων μας σε κεντρική κομματική έκφραση όλων εκείνων των κοινωνικών μας δυνάμεων που καταγράφουν συνεχώς επιτυχίες στην Αυτοδιοίκηση, στους χώρους δουλειάς, στις επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις, δυνάμεις που η σημερινή ηγεσία δεν μπόρεσε να φέρει κοντά της.
Αρνούμαστε την στρατηγική μας ταύτιση με τον ιστορικό μας πολιτικό αντίπαλο, που είναι η δεξιά.
Δεν μπορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ., σεβόμενο την ιστορία και την προσφορά του, να έχει μοναδικό σύμμαχο την δεξιά και αντίπαλο όλη την Αριστερά.
Πιστεύουμε ότι το συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να καθορίσει την ευθύνη μας για την ανασύνταξη και αναγέννηση του Κινήματος.
Δεν συμβιβαζόμαστε με ένα μικρό και φοβικό ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Θέλουμε να αγωνιστούμε για ένα μεγάλο ΠΑ.ΣΟ.Κ. κορμό της Δημοκρατικής Παράταξης.
Θέλουμε να κατοχυρώσουμε μέσα από το συνέδριο την επανένωση μας με τις εκατοντάδες χιλιάδες των στελεχών, μελών , φίλων και ψηφοφόρων του Κινήματος, μέσα από την επανακατοχύρωση της Σοσιαλιστικής πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματος, των αρχών και ενός προοδευτικού προγράμματος που θα εκφράζει και θα δίνει ελπίδα στον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στις μη προνομιούχες τάξεις.
Να διατηρήσουμε την αυτοτέλεια και την πολιτική αυτονομία ενός ΠΑ.ΣΟ.Κ. που διαρκώς θα διευρύνει την επιρροή του στην κοινωνία και θα συνδέει το σήμερα και το αύριο με τις παρακαταθήκες του ιστορικού του παρελθόντος.
Να αρνηθούμε ένα μικρό και εξαρτημένο ΠΑ.ΣΟ.Κ. , ουρά είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ.»
Όλόκληρο το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε στο blog http://kinisi75pasok.blogspot.gr/ όπου αναγράφονται και τα 4.000 ονόματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα ακόλουθα 28 ονόματα από την πάλαι ποτέ πράσινη  Εύβοια. Ξεχωρίζουν οι Γιάννης Γκοσιμίδας, Δημήτρης Ιωάννου, Γιάννης Παπουτσής, Μίνα Παπαναστασίου, Μανώλης Λέκκας, Γιώργος Παπαδιόχος και Γίωργος Μπαντούνας.
Συγκεκριμένα οι Ευβοείς είναι:

ΝΕΚΡΟΣ ΕΠΕΣΕ 34 ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ


Ένας 34χρονος Τεχνίτης ο οποίος εργαζόταν σε συνεργείο της ΔΕΗ στην περιοχή της Καρύστου βρήκε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία. Πρόκειται για καταγόμενο από τον Οξύλιθο και κάτοικο του Λοφίσκου. Ο άτυχος νέος ασκούσε το επάγγελμα του υδραυλικού και είχε πιάσει δουλειά σε συνεργείο εργολάβου της ΔΕΗ. Ερωτήματα εγείρονται για την ύπαρξη των των κατάλληλων συνθηκών εργασίας με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 

ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 13-10-2014
Αίτημα προς το Δημοτικό συμβούλιο κατέθεσε σήμερα ο επικεφαλής της Συμμετοχικής Δημοτικής κίνησης Αλλιώς Ισίδωρος Δ. Παπαλυμπέρης με το οποίο ζητά να συζητηθεί το ζήτημα της ποιότητας των τηλεφωνικών συνδέσεων και της παροχής υπηρεσιών internet σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.
Είναι γνωστό ότι σε μεγάλο μέρος του Δήμου (Καφηρέας, χωριά Μαρμαρίου κ.α.) δεν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης συνδέσεων adsl. Το ζήτημα αφορά όχι μόνο την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και τα θέματα της διασύνδεσης των κατά τόπους σχολείων και ιατρείων.
Με το αίτημα προς συζήτηση που κατατέθηκε, ζητάμε να ασκηθούν απ` το Δήμο μας οι απαραίτητες πιέσεις προς τον ΟΤΕ ώστε να εκσυγχρονισθεί το δίκτυο και να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να χρησιμοποιήσουν το σύνολο των υπηρεσιών του, δίνοντας έτσι ένα ακόμα χτύπημα στην απομόνωση που βιώνουν οι κάτοικοι αυτών των τμημάτων του Δήμου μας.