Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΑΓΙΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου εορτάζουν οι Άγιοι Τερέντιος, Νεονίλλη και τα 7 Παιδιά αυτών,  Προστάτες της Πολύτεκνης Οικογένειας.
Η Ένωση Πολυτέκνων Κύμης & Περιχώρων για να τιμήσει την μνήμη των Αγίων θα τελέσει αρτοκλασία στις 5:00 μμ στην εκκλησία της Παναγίας Λιαουτσάνισσας στην Κύμη.
         Εκ του ΔΣ
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  ΑΘΑΝΑΣΙΑ  ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ

ΘΩΜΑΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΑΝΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΚΛΙΣΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου             25-10-2014

ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!
ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ

Μετά  την προκλητικότατη σημερινή  ανακοίνωση του κ. Μπουραντά σχετικά με την διάθεση των λεωφορείων του Δήμου και τις μετακινήσεις των πολιτών, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστά τα εξής :
Η διακοπή  της εξυπηρέτησης των μαθητών, των ηλικιωμένων, αλλά και των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας με τα μικρά λεωφορεία του Δήμου, δεν είναι μια εξήγηση που πρέπει να δοθεί  σε εμάς από τον κ. Μπουραντά, αλλά στους δημότες.
Είναι κάτι για το οποίο όφειλε να τους είχε ενημερώσει και προεκλογικά,  ότι θα το έπραττε.
Ας τους εξηγήσει τουλάχιστον σήμερα,  γιατί άλλοι Δήμοι  διαθέτουν τα λεωφορεία τους  σε αντίθεση με τον δικό μας. 
Όπως επίσης να τους εξηγήσει με σαφήνεια, γιατί τα διαθέτει προκειμένου να μεταφέρουν κόσμο μέχρι τις Κονίστρες ( αυτό δεν είναι παράτυπο;) και όχι μέχρι το Νοσοκομείο της Κύμης, ή αρνείται την μεταφορά των παιδιών  από τους Ανδρονιάνους  στο σχολείο του Βιτάλου, κτλ.
Ας μην παραπληροφορεί τον κόσμο, προσποιούμενος κατά την προσφιλή του μέθοδο ότι δεν γνωρίζει. Ξέρει καλά ότι την προηγούμενη Δημοτική περίοδο τα λεωφορεία  διατίθεντο δίχως εξαιρέσεις σε όλα τα αθλητικά σωματεία που τα ζητούσαν και όχι μόνο στο αθλητικό σωματείο  που υπονοεί.
Είναι αλήθεια ότι στο να θολώνει  τα νερά και να παραποιεί  την αλήθεια (όπως και τα πρακτικά συμβουλίων και επιτροπών) έχει εξαιρετική έφεση και  ικανότητα, για αυτό άλλωστε και δεν τα δίνει στη δημοσιότητα όταν του τα ζητούν.
Εξάλλου η παραποίηση πρακτικών της Οικονομικής επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ένας από τους λόγους που κατηγορείται και διώκεται για την θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης  Εύβοιας.
Να θυμίσουμε όμως και μερικά ακόμη γεγονότα που τον χαρακτηρίζουν. Βασιζόμενα σε στοιχεία, και όχι επειδή κάποιος – γενικά και αόριστα- έτσι μας είπε, όπως αυτός συνηθίζει να λέει.
Στα μέσα του Ιουλίου του 2014  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Περικλής Καραΐσκος, αναφερόμενος σε  μια συνεδρίαση : «σταθμό και ορόσημο για την λειτουργία των θεσμικών οργάνων», όπως την χαρακτήρισε,  ανέφερε μεταξύ άλλων για τον κ. Μπουραντά:
1)«Χάρη και στην νομική παρατηρητικότητα του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας   Θύμιου Καραΐσκου και του κ.Χατζημπύρρου μάθαμε για ενέργειες που ξεπερνούν ακόμη και την φαντασία μας για τα όσα συνέβαιναν στην περιοχή της Εύβοιας, από την  τοπική περιφερειακή ενότητα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα θα  απασχολήσουν  και  τις δικαστικές αρχές και πιθανόν με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.  Με την αποπομπή του κ. Μπουραντά  από την Προεδρεία της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος από τον τότε Περιφερειάρχη, αυτή άρχισε να λειτουργεί με πνεύμα συνεργασίας και προς όφελος των πολιτών».
2) Με έγγραφό του ο προϊστάμενος της ΔΤΥ της Αντιπεριφέρειας Εύβοιας επιβεβαίωσε ότι σε συνεννόηση και συμφωνία  με τον κ. Μπουραντά  προχώρησαν  στην συμπληρωματική  ανάθεση με προφορική εντολή  3  εκατομμυρίων ευρώ σε έργο που εκτελείτο  στην Εύβοια.
3)Υπάρχουν σοβαρά θέματα παρατυπιών σε σχέση με συμπληρωματική σύμβαση 500.000 ευρώ σε έργο στο Γενικό Λύκειο της Δροσιάς, αρχικού προϋπολογισμού  2,8  εκατομμυρίων. Συμπληρωματική σύμβαση που  δόθηκε στην κατασκευαστική εταιρία με  ποσοστό έκπτωσης 5% ενώ σε μικρότερης κλίμακας έργα οι εκπτώσεις συνήθως ήταν της τάξης του 40,50 ή και 60%.
4) Σε απαίτηση εργολάβου (για την κατασκευή του Διοικητηρίου της Εύβοιας) ποσού 900.000 περίπου ευρώ επιπλέον της σύμβασης, η Αντιπεριφέρεια δεν παρέστη  στο Δικαστήριο για να αντικρούσει αυτή την απαίτηση, παρότι  υπήρχαν σοβαροί λόγοι και ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της για να προβάλει. Αποτέλεσμα η Περιφέρεια να χρεωθεί με ποσό άνω των 530.000 ευρώ!  Δια της απουσίας του δεν υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της Εύβοιας. 

Για αυτό τα περί χρηστής διοίκησης, νομιμότητας, διαφάνειας,  ηθικής και άλλα τέτοια «γλαφυρά» από τον  κ. Μπουραντά επιτέλους ας εκλείψουν! 
Πες - πες θα μας κάνουν να πιστέψουμε και εμείς οι άπιστοι... πως προήλθε  από παρθενογένεση!!
Ας σταματήσει  επιτέλους  να   «λειτουργεί»  ως ο πιο νομοταγής πολιτικός που έβγαλε ο τόπος.    Δεν πείθει κανέναν! 
Ας αφήσει την καραμέλα της "καμένης γης" και ας προσπαθήσει  σιγά- σιγά να μάθει  τα θέματα του Δήμου. Συνεργαζόμενος και αξιοποιώντας το προσωπικό και μη απαξιώνοντάς το, ας δρομολογήσει μια όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματική διοίκηση. 
Τα προβλήματα των δημοτών δεν μπορούν να περνάνε από  «Γκοσιμιδικά» φίλτρα.
Η περίοδος χάριτος γι αυτόν σιγά- σιγά έχει αρχίσει να τελειώνει.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά ακόμη για «τα έργα και τις ημέρες του» και το ξέρει καλά. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας.  Ας μη μας προκαλεί όμως άλλο!!!  Μας ενδιαφέρει τα μέγιστα το πώς θα πορευτεί ο τόπος μας την επόμενη πενταετία και είμαστε διατεθειμένοι να « βάλουμε πλάτη» σε ό,τι θετικό επιχειρείται, αλλά από την άλλη να αντιδράσουμε με όλο μας το «είναι» σε κάθε καταστροφικό και άδικο επιχειρηθεί.     
 Οι δημότες  τον έστειλαν από την 1η Σεπτεμβρίου να ασκήσει διοίκηση και να πάρει αποφάσεις για το μέλλον αυτού του τόπου και όχι να προσπαθεί συνεχώς και συστηματικά να διασύρει, ή να συκοφαντεί  την προηγούμενη διοίκηση. 
Ας μάθει επίσης ότι  όσα δε φτάνει η αλεπού.. καλό είναι να πηδάει και να τα φτάνει αν πρόκειται να  κάνει δουλειά και όχι να αφήνει ανθρώπους, αβοήθητους αδιαφορώντας γι αυτούς, υπηρετώντας την γραφειοκρατία, ή οτιδήποτε άλλο έχει στο μυαλό του. 

(ΥΓ). Στους ακόλουθους συνδέσμους υπάρχουν όλες οι προηγούμενες αναφορές μας, γιατί έχουμε μάθει να μιλάμε εμπεριστατωμένα και όχι «επειδή κάποιος μας είπε».
http://www.lamiafm1.gr/index.php/component/k2/1-topika-nea/2696/karaiskos-periklis-oikonomiki-epitropi
http://www.lamiafm1.gr/index.php/component/k2/1-topika-nea/2855/karaiskos-periklis-oikonomiki-epitropi
                                                

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Ημ/νία: 24-10-2014
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                              
Ταχ. δ/νση Κ.Μπακόλα 30
τκ 34500 Αλιβέρι
τηλ. 2223350311
Fax. 2223024558

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο  στείρας αντιπαράθεσης.
Αντίθετα πρέπει να  είναι αντικείμενο κοινού ενδιαφέροντος για την επίλυση τους.
Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, σε αυτή την κατεύθυνση, κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την  επίλυση τους, κινούμενη πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, αλλά και της νομιμότητας.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υ.Δ.Μ. και Ηλ. Διακυβέρνησης η μετακίνηση των Δημοτών δεν αναγνωρίζεται ως αρμοδιότητα των Δήμων και η χρήση των Δημοτικών Λεωφορείων γίνεται αποκλειστικά για την μετακίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων και μόνο για εργασίες που αφορούν το Δήμο.
Στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Κονιστρών, με Δήμαρχο τον Δημ. Παπαναστασίου, πήρε έγκριση  από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για την μετακίνηση των  Δημοτών στα όρια του Δήμου Κονιστρών και σε οικισμούς που δεν είχαν εξυπηρέτηση από τα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα.
 Η απελθούσα δημοτική αρχή ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για  ανανέωση της άδειας ή την επέκταση της γραμμής. Συνέχισε χωρίς καμιά έγκριση διάφορα δρομολόγια, ενώ μετέφερε παράνομα και την ποδοσφαιρική ομάδα που ανήκει στην οικογένεια του πρώην Δημάρχου, εκθέτοντας τον Δήμο σε τεράστιους κινδύνους.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα, με το πρόσχημα ότι « με τη νομιμότητα δεν μπορείς να προχωρήσεις », είχε καθιερώσει παράνομους τρόπους λειτουργίας, σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα ευαίσθητους, που ενδιαφέρουν όλους τους πολίτες. Για αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να «ωθήσει» και τη σημερινή Δημοτική Αρχή σε μη νόμιμες ενέργειες για να ισχυριστεί, ότι και η νέα Δημοτική Αρχή ενεργεί όπως περίπου και η προηγούμενη.
Όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν ελπίζουμε σύντομα, για να σταματήσει η υποκρισία και το δήθεν ενδιαφέρον, το οποίο προσπαθούν να «επιδείξουν» σήμερα ορισμένοι με θεατρικού τύπου ενέργειες. 
Για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας, ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι κάνουμε και θα συνεχίσουμε, κάθε προσπάθεια να μας δοθούν οι αναγκαίες άδειες για τη χρήση του λεωφορείου για τη μεταφορά πολιτών. Άλλωστε πρέπει να θυμίσουμε ότι η άδεια που υπάρχει από το 2009, έχει την υπογραφή του σημερινού Δημάρχου, με την ιδιότητα του Νομάρχη που είχε τότε.
Αν όμως δεν δοθεί η άδεια που ζητάμε, εμείς δεν θα παρανομήσουμε σε καμιά περίπτωση, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις σε βάρος του Δήμου.
                                                                             
 Γραφείο Τύπου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΜΕΛΩΝ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΩΝ ΣΕ ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΑΛΙΒΕΡΙ, ΤΟ 2016

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου» 


Προς:  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
                                              
                                              ΑΙΤΗΣΗ
Σας προσκαλούμε όπως στη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριλάβατε ως θέμα συζήτησης και το: «Σχετικά με την κατάργηση της μεταβατικής έδρας των Μονομελών Πλημμελειοδικείων».
Ακολουθεί η ΕΙΣΗΓΗΣΗ για την συζήτηση του θέματος
«Σχετικά με την κατάργηση της μεταβατικής έδρας των Μονομελών Πλημμελειοδικείων»
                                                1.-
Στη περιφέρεια του Δήμου  Κύμης-Αλιβερίου λειτουργούν τα Ειρηνοδικεία  Αλιβερίου και  Κύμης.
Στα Δικαστήρια αυτά, εκτός από τις υποθέσεις αρμοδιότητας τους,  εκδικάζονται ποινικές υποθέσεις αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, υποθέσεις που έρχεται και τις δικάζει πλημμελειοδίκης από την Χαλκίδα.
Στη Κύμη, η μεταβατική έδρα, συνεδριάζει 5-6 φορές τον χρόνο και στο Αλιβέρι 8-9 φορές τον χρόνο, με εγγεγραμμένες υποθέσεις στο πινάκιο περίπου 50 κάθε φορά.
Με την υποδοχή των υποθέσεων αυτών, αφενός διασφαλίζεται περισσότερο η συνέχεια της λειτουργίας των Ειρηνοδικείων και επέκταση οι θέσεις εργασίας  του  προσωπικού τους και αφετέρου εξυπηρετούνται οι δημότες, αφού δικάζονται πολύ κοντά στους τόπους κατοικίας τους και  αποφεύγουν την ταλαιπωρία των μετακινήσεων.
                                                         2.-
Τον περασμένο  Ιούλιο ψηφίστηκε ο Νόμος 4274/2014, στο άρθρο 38 του οποίου  προβλέπεται ότι
«1. Οι μεταβατικές έδρες των ειρηνοδικείων και πταισματοδικείων των περιφερειών των πρωτοδικείων, καθώς και των μονομελών και των πολυμελών πρωτοδικείων και των πλημμελειοδικείων των περιφερειών των εφετείων της χώρας καταργούνται, εκτός από αυτά που λειτουργούν σε νησιά ευρισκόμενα εκτός της έδρας του δικαστηρίου.
 2. Πολιτικές και ποινικές υποθέσεις αρμοδιότητας των δικαστηρίων που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο, οι οποίες εκκρεμούν προς εκδίκαση στις καταργούμενες μεταβατικές έδρες και για τις οποίες δεν έχει οριστεί δικάσιμος μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εκδικάζονται στην έδρα των ανωτέρω δικαστηρίων.»
                                                      3.-
Με τη διάταξη αυτή τα Ειρηνοδικεία, από το 2016, θα σταματήσουν να λειτουργούν ως μεταβατικά ποινικά δικαστήρια και επομένως  οι δημότες μας θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Χαλκίδα για να εκδικαστούν  οι υποθέσεις τους. Να μεταβαίνουν μάλιστα όχι μία, αλλά περισσότερες φορές, αφού  τα δικαστήρια ως γνωστόν δεν εξαντλούν τις υποθέσεις του πινακίου στο ωράριο.
Ταυτόχρονα είναι εμφανής η «σαλαμποίηση» της ύλης των Δικαστηρίων και η προοπτική συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων.
Ήδη, υποθέσεις που δεν είχαν προσδιοριστεί να δικαστούν στις υπάρχουσες δικασίμους στα Ειρηνοδικεία, εισάγονται προς συζήτηση στα δικαστήρια της Χαλκίδας,
Πρόκειται ασφαλώς για μία άδικη μεταχείριση των δημοτών, που θίγει υπέρμετρα τους δημότες μας, αφού τους επιβαρύνει με σημαντικά έξοδα και απώλεια χρόνου μετακίνησης στα δικαστήρια της Χαλκίδας.
Το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι δημότες των Δήμων Καρύστου και Ιστιαίας, στις έδρες των οποίων επίσης λειτουργούν Ειρηνοδικεία.
4.-
Προτείνεται για τους λόγους αυτούς η διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου  στη παραπάνω νομοθετική ρύθμιση.
Επειδή, όμως η  αυτοτελής διαμαρτυρία θα είναι μειωμένης αποτελεσματικότητας σε σχέση με την ομαδική αντίδραση των πληττόμενων Δήμων του Νομού, κρίνεται σκόπιμο να συγκροτηθεί μια ενιαία διαδημοτική επιτροπή σε συνεννόηση με τους άλλους ενδιαφερόμενους Δήμους, η οποία με την βοήθεια και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων  του Νομού να προωθήσει την  κατάργηση της απαράδεκτης αυτής ρύθμισης.
                                                   
                                                    25 ΟΚΤ 2014
                                   Για τον συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες»
                                              
                                               Δημήτρης Γ. Θωμάς


Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ…SUCCES STORY ΤΗΣ κ. ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΗΜΑΤΑ



Στις 21 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νησιών Θοδωρή Δρίτσα, τον Συντονιστή της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Βαρεμένο, τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής Βουλευτή Αχαΐας Βασίλη Χατζηλάμπρου, Βουλευτή Β’ Αθηνών Ελένη Αυλωνίτου, Βουλευτή Σάμου Αγνή Καλογερή και εκπροσώπους των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στις αμυντικές βιομηχανίες. 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι 55 εργαζόμενοι παραμένουν εδώ και 21 μήνες απλήρωτοι, ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Παρά τις υποσχέσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά για εξόφληση των δεδουλευμένων, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ το αίτημά τους για συνάντηση με την κ. Φ. Γεννηματά παραμένει αναπάντητο αρκετούς μήνες.
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν υποβάλει πρόταση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για μετατροπή της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης σε Στρατιωτικό Εργοστάσιο, προκειμένου να αποφευχθεί η διάλυση της εταιρείας μέσω της θέσης της σε εκκαθάριση.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την απόλυτη συμφωνία τους με το αίτημα πλήρους και ολοσχερούς εξόφλησης των εργαζομένων και δεσμεύτηκαν να αναλάβουν κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες τόσο για την ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος, όσο και για την πραγματοποίηση συνάντησης ανάμεσα στους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και την Αναπληρώτρια Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά.
Αποτελεί πάγια δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι παραγωγικές μονάδες δεν κλείνουν, αλλά ανασυγκροτούνται παραγωγικά. Προς αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανοιχτός στο διάλογο με τους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και επεξεργάζεται ήδη τις προτάσεις τους, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΘΩΜΑΣ ΠΡΟΣ ΜΠΕΝΑΚΗ: ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

Δημήτρης Γ. Θωμάς                                      
Επικεφαλής του συνδυασμού                                                                    23 ΟΚΤ 2014
«Νέοι Ορίζοντες για το Δήμο Κύμης- Αλιβερίου»        
                                                                    
Προς:       Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου - Κύμης-  Αλιβερίου κ. Μπενάκη
Κοινοποίηση:   Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος Τμήμα Διοικητικού- Οικονομικού Ν. Ευβοίας, Ελ. Βενιζέλου κ. Βελισαρίου 2   Χαλκίδα          
        
            Θέμα:  « Εκ νέου αίτηση για την χορήγηση χειρόγραφων πρακτικών»

Στις 13-10-2014 σας υποβάλλαμε αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 25717/13-10-14 προκειμένου να μας χορηγήσετε τα χειρόγραφα πρακτικά που αφορούν στο 8ο θέμα της ημερήσιας διάταξης με θέμα: «Σχετικά με τους ορκωτούς λογιστές για τον έλεγχο χρήσεων των ετών 2011, 2012,2013». Δυστυχώς όμως, παρά και τις επανειλημμένες τηλεφωνικές μας οχλήσεις, τα αντίγραφα των πρακτικών δεν μας έχουν ακόμη αποδοθεί εκ μέρους σας.
Κατά της απόφασης αυτής  που πήρε τον αριθμό  174/2014 όπως αυτή συντάχθηκε και υπογράφτηκε από εσάς και αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» στις 30-9-14, έχουμε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση θεωρώντας ότι με τα γραφόμενα  σε αυτήν αλλοιώνεται και πλαστογραφείται  η βούληση του σώματος του ΔΣ, αφού η απόφαση δεν ενσωματώνει τον άμεσο έλεγχο των οικονομικών χρήσεων του Δήμου και των προηγούμενων του 2011 ετών που δεν είχαν ελεγχθεί.
Είναι κατανοητό λοιπόν ότι τα αιτούμενα  χειρόγραφα  πρακτικά είναι λίαν απαραίτητα για την εκδίκαση της προσφυγής. Επιπρόσθετα  τίθεται και σοβαρό θέμα ακυρότητας της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών ορκωτού ελεγκτή- λογιστή που εξέδωσε ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς στις 1-10-2014.
Αιτούμαστε για άλλη μια φορά λοιπόν την ΑΜΕΣΗ χορήγηση των πρακτικών αυτών λόγω της σοβαρότητας του θέματος.
       Δημήτρης. Γ. Θωμάς


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ENERGY TRADING A.E. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ LALA TO 
ENERGY TRADING AE
Αμαρουσίου Χαλανδρίου 94
151 25 Μαρούσι
τηλ. (+30) 210 6996260
φαξ. (+30) 215 5306979
url. www.entrade.gr
                                                                                                               
Μαρούσι, 21 Οκτωβρίου 2014
               
ΠΡΟΣ
Δήμο Κύμης – Αλιβερίου
Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Κύμης – Αλιβερίου
Τοπικό Συμβούλιο Αγ. Λουκά

Θέμα: Ενημέρωση Πολιτών και Δημοτικού Συμβουλίου σε συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής  17 Οκτωβρίου 2014 σχετικά με τη μονάδα Βιοαερίου.

Στις 17.10.2014 ημέρα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Μετά από σχετική πρόσκληση η εταιρία μας έδωσε το παρόν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Σκοπός της παρουσίας μας ήταν τόσο να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο για την επένδυση μας, όσο και για να διευκρινίσουμε τυχόν απορίες που δημιουργούνταν κατά την διαδικασία.
Η εταιρία μας παρέστη στο Δημοτικό Συμβούλιο με δύο από τα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου της και πιο συγκεκριμένα με τους Γιώργο Μάρκου, Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΕΜΠ και Διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ και τον Δρ. Παναγιώτη Ζέρβα, Διδάκτωρ Χημικό Μηχανικό ΕΜΠ. Η κατάρτιση των εν λόγω είναι άριστη και εξειδικευμένη πάνω στο αντικείμενο και στόχο είχαμε να διαφωτίσουμε κάθε θολό σημείο που τυχόν υπήρχε ή δημιουργούνταν. Για λόγους που δεν κατανοούμε και δεν μπορούμε να αναλύσουμε βρεθήκαμε σε θέση κατηγορούμενου για ζητήματα που όχι απλώς δεν προκαλέσαμε, αλλά αντιθέτως δεν έχουν βάση.
Πιο συγκεκριμένα με την παρούσα νιώθουμε την ανάγκη να αποσαφηνίσουμε ζητήματα που ακούστηκαν και ανέκυψαν κατά την συνεδρίαση και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις.
Ιστορικό
Για την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών και του δήμου ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένες ενέργειες καμία εκ των οποίων δεν παρέλειψε να ακολουθήσει η εταιρία μας. Πιο συγκεκριμένα:
Α) Αιτήθηκε από 03.09.13 την έκδοση βεβαίωσης χρήσεων γης για την επικείμενη θέση εγκατάστασης στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου κάνοντας γνωστή την πρόθεση της για εγκατάσταση της εν λόγω τεχνολογίας και έλαβε στις 04.09.2013 τη σχετική βεβαίωση.
Β) Στις 25.07.2013 υπέβαλε προς έγκριση την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) στην αδειοδοτούσα αρχή, ενώ στις 18.11.2013 υποβλήθηκε εκ νέου η ΜΠΕ κατόπιν διευκρινίσεων που ζητήθηκαν από την υπηρεσία.
Γ) Με την ολοκλήρωση του ελέγχου της πληρότητας του φακέλου από την αρμόδια υπηρεσία, αντίγραφα της ΜΠΕ διαβιβάστηκαν σε όλους τους αρμόδιες υπηρεσίες στις 19.02.2014. Στις εν λόγω υπηρεσίες συμπεριλαμβάνεται τόσο ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης)
Σύμφωνα με το έγγραφο της ΠΕΧΩ της ΑΔΘΣτΕ, η διαδικασία γνωμοδοτήσεων θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εντός τριάντα πέντε (35) εργάσιμων ημερών από τη δημοσιοποίηση της ΜΠΕ.
Δ) Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και με εντολή του Περιφερειακού Συμβουλίου, πραγματοποίηθηκε δημοσίευση στις κάτωθι εφημερίδες σχετικά με την ΜΠΕ του έργου
 «ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ» (καθημερινή κυκλοφορία φύλλο Τρίτης 11 Μαρτίου 2014)
 «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΒΟΙΑ» (καθημερινή κυκλοφορία φύλλο Σαββάτου 8 Μαρτίου 2014)
«ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟ ΒΗΜΑ» (εβδομαδιαία κυκλοφορία φύλλο Πέμπτης 13 Μαρτίου 2014)
Η μελέτη ήταν διαθέσιμη στο τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Εύβοιας στη Χαλκίδα από 6/3/2014 – 6/4/2014 για παροχή στοιχείων και πληροφοριών. Σύμφωνα με την υπηρεσία δεν υποβλήθηκαν παρατηρήσεις από ενδιαφερόμενους φορείς ή πολίτες.
Η προθεσμία των τριάντα πέντε (35) ημερών εντός των οποίων έπρεπε να έχουν γνωμοδοτήσει όλες οι υπηρεσίες έληξε στις 6/5/2014. Με την πάροδο της προθεσμίας η εταιρεία είχε έννομο συμφέρον να αιτηθεί στην ΠΕΧΩ της ΑΔΘΣτΕ την σύνταξη της ΑΕΠΟ άνευ των γνωμοδοτήσεων του Δήμου και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η εταιρεία όμως δεν ακολούθησε αυτή την πρακτική γιατί δεν ήθελε να «λειτουργήσει εν κρυπτώ» όπως κατηγορείται από διαφόρους, αντ’ αυτού περίμενε την συνεδρίαση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να λάβουν γνώση οι κάτοικοι της περιοχής
Ε) Στις 13 Αυγούστου δημοσιεύτηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση ανακοίνωση που διατύπωνε επιφυλάξεις ως προς το έργο και έθετε συγκεκριμένα ερωτήματα, κυρίως τεχνικής φύσεως. Η εταιρία μας εκείνη τη χρονική στιγμή κατανόησε ότι είχε ανακύψει μία συζήτηση γύρω από το έργο που στην τοπική κοινωνία έπαιρνε διάσταση άνευ λόγου. Ουδέποτε είχαμε φανταστεί αυτή τη διάσταση του ζητήματος καθότι η εγκατάσταση μας είναι μικρής δυναμικής και σε κάθε περίπτωση, όπως και ανάλογες εγκαταστάσεις αυτού του είδους, καλούνταν να λύσει τοπικά προβλήματα παρά να δημιουργήσει νέα (κοπριά που δεν δύναται να επεξεργαστεί σήμερα με άλλο τρόπο και αναγκαστικά γίνεται διάθεση αυτής στο έδαφος, υπολείμματα αγροτικών προϊόντων που μέχρι σήμερα στην καλύτερη περίπτωση καίγονται ανεξέλεγκτα στα χωράφια πριν την νέα σπορά ή καλάμια που αποτελούν πόλο εντόμων και παράγοντα αρνητικής ανάπτυξης για τις παρακείμενες καλλιέργειες). Η εταιρία μας με συνέπεια και καλή προαίρεση απαντά στις 21.08.2014 στην εν λόγω ανακοίνωση με τεχνικούς όρους και ανάλυση, καλώντας σε ανοικτή συζήτηση επεξήγησης της τεχνολογίας. Σε συνδυασμό με τα ανωτέρω ετοιμάζουμε τετρασέλιδο έντυπο και το μοιράζουμε στον Αγ. Λουκά προς ενημέρωση των κατοίκων.
ΣΤ) Σε συνέχεια των προηγούμενων ενεργειών η εταιρεία στις 21.08.2014 απηύθυνε πρόσκληση διοργάνωσης ημερίδας.
Η) Η ΠΕΧΩ της ΑΔΘΣτΕ απηύθυνε εκ νέου επιστολή στις 27.08.2014 στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, υπενθυμίζοντας ότι έχει παρέλθει το προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό διάστημα για την αποστολή γνωμοδότησης και παρακαλεί για την άμεση αποστολή των απόψεων του Δήμου.
Είναι εμφανές ότι η εταιρεία σε κανένα σημείο σε όλη τη διάρκεια ανάπτυξης του έργου δεν λειτουργήσει κάτω από μυστικότητα και ουδέποτε είχε στόχο να αποκρύψει την επένδυση και να παρακάμψει την τοπική κοινωνία.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙ


Πριν από δύο ώρες ξεκίνησε μία ακόμη πυρκαγιά από την θέση Παρασπόρια ή Πλατάνες Ωρολογίου, πίσω από το Εξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων  στην είσοδο του χωριού και επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων στις παρυφές του Ωρολογίου απειλώντας μάλιστα και δύο σπίτια στην έξοδο του χωριού προς Οριό. Ευτυχώς οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι Εθελοντές των Κονιστρών και της Οκτωνιάς  και οι κάτοικοι του χωριού έχουν ριχτεί στην μάχη σώζοντας έως τώρα το χωριό.Η φωτιά όμως συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. 
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την αποτροπή αναφλέξεων.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 21 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, 2Ο ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, 10 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ 4 ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ.

ΜΟΝΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Δ.  ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ 

Σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτώβρη 2014, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων  για 252  θέσεις προσωρινής απασχόλησης στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, στην Εύβοια ως μέρος των 27.948 θέσεων που έχει το πρόγραμμα πανελλαδικά. Οι θέσεις ανά δήμο είναι: Ερέτριας 20 - Ιστιαίας-Αιδηψού 17 - Καρύστου 10 - Κύμης-Αλιβεριου 21 - Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας 11 - Χαλκίδας 14 - Σκύρου 4.
Η απασχόληση είναι για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για άνεργους άνω των 25 ετών και 17, 1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 427 ευρώ τον μήνα για άνεργους κάτω των 25 ετών. Θα έχουν όμως με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Οι συμβάσεις εργασίας είναι πεντάμηνες ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, όπως στα σχολεία, οι συμβάσεις φτάνουν έως και τους έξι μήνες και 15 μέρες.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:
1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Οι ειδικότητες που αφορά το πρόγραμμα είναι μεταξύ άλλων οι εξής: κλητήρες, αποθηκάριοι, επιμελητές, φύλακες, προσωπικό καθαριότητας, αρχειοθέτες, προσωπικό μαγειρείου, εργάτες διαφόρων ειδικεύσεων και βοηθητικό προσωπικό, ψυχολόγοι, ειδικότητες ΤΠΕ (Τεχνολογίες των Πληροφοριών και Επικοινωνιών) κ.λπ.
Προβάδισμα στο διορισμό έχουν οι άνεργοι – μέλη οικογενειών που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, καθώς και οι μακροχρόνια άνεργο
Μετά την υπόδειξή τους, οι επιλεγέντες πρέπει να προσκομίσουν αυτοπροσώπως, στον επιβλέποντα φορά που θα απασχοληθούν, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και τα γενικά και τα ειδικά τυπικά προσόντα πρόσληψης, πρωτότυπα ή σε επικυρωμένα αντίγραφα. Επίσης θα πρέπει να προσκομίζονται:
α) Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
β) Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
γ) Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ – ΑΤΑ
δ) Νομιμοποιητικό έγγραφο της ταυτότητας

ε) Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού IBAN, όπου ο ωφελούμενος να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΣΙΝΕΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΥΣΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Την Παρασκευή 17 Οκτώβρη συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου το θέμα της εγκατάστασης μονάδας καύσης Βιοαερίου, (με πρώτη ύλη απόβλητα από χοιροστάσια και Βουστάσια), της Εταιρείας «ΕΝΕΡΤΖΙ ΤΡΑΙΙΝΤΙΝΓΚ», στο χωριό Άγιος Λουκάς, που έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική συζήτηση  απέρριψε την εγκατάσταση της μονάδας στο χωριό και η απόφαση αυτή πρέπει να αποσταλεί στην Περιφέρεια και στους άλλους αρμόδιους φορείς. 
Σημαντικό στοιχείο αυτών των εξελίξεων είναι η πάλη των λαϊκών οικογενειών του Αγ. Λουκά οι οποίες με την κινητοποίηση τους και το υπόμνημα που υπεγράφη από 700 κατοίκους εκφράσανε την αντίθεση τους στην μονάδα καύσης Βιοαερίου.   
Στο σχετικό υπόμνημα που έχει αποσταλεί στην Περιφέρεια Στερεάς , το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και το Υπουργείο Ανάπτυξης, οι κάτοικοι του χωριού αναφέρουν:        
«Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην εγκατάσταση μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, της εταιρείας «ΕΝΕΡΖΙ ΤΡΕΙΝΤΙΝΓΚ», που θα στηρίζεται  στην καύση βιοαερίου με πρώτη ύλη υγρά απόβλητα από κτηνοτροφεία ( χοίρων και βοοειδών) και ποιος γνωρίζει …. τι άλλο, στην περιοχή «Βάγια», «Σταφιλέου», στο χωριό μας.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα στην απόφαση της «Επιτροπής Περιβάλλοντος» της Περιφέρειας για την  έγκριση που έδωσε στην μονάδα αυτή. 

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας  έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας  από την επιδημία του καταρροϊκού πυρετού που έχει προσβάλλει τα πρόβατα. Για τον λόγο αυτόν σας γνωρίζουμε ότι για την διαχείριση των νεκρών ζώων ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνείτε στα εξής τηλέφωνα:
Για τις ΔΕ Ταμυνέων-Δυστίων  τηλ. 2223022306 υπεύθυνος  κος Ελευθερίου
Για την ΔΕ Αυλώνος   τηλ. 2223031111 υπεύθυνος κος Γκαρούτσος
Για τις ΔΕ Κύμης-Κονιστρών τηλ.   2222058252 υπεύθυνος κος Τσιλικόχρυσος

ΓΛΕΝΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΔΥΣΤΟΥ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΑΥΡΗ ΛΙΜΝΗ"