Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ


Όπως είχα ενημερώσει τους κατοίκους της Εύβοιας και ιδιαιτέρως της ευρύτερης περιοχής Κύμης – Αλιβερίου, τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο προσπαθώ με συντονισμένες ενέργειες να αναβιώσω το έργο του φράγματος στα Μανίκια, το οποίο θεωρώ κεφαλαιώδες για την ανάπτυξη της περιοχής. Στα πλαίσια αυτά έχουν γίνει κατ’ επανάληψη συναντήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ώστε να εντοπιστούν τα σημεία που είχε «κολλήσει» το έργο, να χαραχθεί συγκεκριμένη στρατηγική και να συντονιστούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους.
Η πρώτη οικονομική πράξη απεγκλωβισμού του έργου ήταν να εξοφληθούν οι επιπλέον μελέτες τις οποίες χρειάστηκε να κάνει ο ανάδοχος του έργου λόγω προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του έργου και ελλείψεων στις αρχικές μελέτες. Με τη βοήθεια του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη βρέθηκαν τα χρήματα από εθνικούς πόρους, υπήρξε συμφωνία με την εταιρία και ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης της σχετικής πίστωσης και εκταμίευσης των χρημάτων.
Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα λάβει 537.408,67 Ευρώ ώστε να εξοφληθούν οι μελέτες του εργολάβου και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην συνέχεια του έργου.
Σε συνεργασία με τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και τις υπηρεσίες του Υπουργείου θα συνεχίσουμε τις ενέργειες που έχουμε συμφωνήσει για επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών μελετών και ένταξη του έργου σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Συνεχίζω με δραστικές ενέργειες για την αναβίωση του έργου και την ανάπτυξη της περιοχής Κύμης – Αλιβερίου.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΓΟΡΑ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ Γ.Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ



Η έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου  οριστικής παραλαβής του έργου: Αγορά-επισκευή και συντήρηση σπιτιού Γ.Ν. Παπανικολάου ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Πρόκειται για έργο που είχε συναντήσει την έντονη αντιδικία μεταξύ της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και την προηγούμενης Αντιπολίτευσης τόσο στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου όσο και παλαιότερα στον Δήμο Κύμης, την περίοδο του οποίου αφορά κυρίως. Συνέπεια αυτών ήταν οι επιφυλάξεις που εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ιδίως εκείνοι που είχαν ασχοληθεί με το θέμα. Έτσι τελικά αναβλήθηκε η οριστική παραλαβή του έργου  η οποία όμως επέρχεται αυτοδικαίως μετά την παρέλευση ορισμένου χρονικού διαστήματος. Η αναβολή θα δώσει πάντως την ευκαιρία στους δημοτικούς συμβούλους να δώσουν απαντήσεις- ίσως για πρώτη φορά- στα ερωτήματά τους σχετικά με τις διαδικασίες εκτέλεσης, επίβλεψης και διαχείρισης αυτού του έργου το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΟΥ RDF ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ.


Ο Κώστας Μαρκόπουλος ενημέρωσε την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής για το θέμα που έχει προκύψει με την άδεια καύσης RDF που δόθηκε στο εργοστάσιο της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής - LAFARGE στο Μηλάκι Αλιβερίου και ζήτησε να εξεταστεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εξέδωσε Απόφαση Τροποποίησης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, με βάση την οποία η ΑΓΕΤ Ηρακλής – LAFARGE θα μπορεί να καίει στο εργοστάσιο της στο Αλιβέρι Ευβοίας, RDF και άλλα εναλλακτικά όπως λυματολάσπη.
Η απόφαση αυτή εκδόθηκε χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και φορείς. Δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία νέας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και με αυτό τον τρόπο παρακάμφθηκε και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η ΑΓΕΤ έχει προχωρήσει σε δοκιμαστικές καύσεις.

 Ο Κώστας Μαρκόπουλος, μέλος της επιτροπής επί δέκα έτη, χαρακτήρισε το θέμα άκρως σοβαρό και σημαντικό, το οποίο απασχολεί την τοπική κοινωνία της Εύβοιας, αλλά αποτελεί γενικότερο θέμα προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και ζήτησε να μπει στον προγραμματισμό εργασιών ως θέμα που θα απασχολήσει την επιτροπή σε επόμενες συνεδριάσεις.

ΑΥΡΙΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ


ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ & ΣΚΥΡΟΥ
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Η Σ   Ε Ο Ρ Τ Η Σ

Ἡ Ἱερά Μνήμη τοῦ Ὁσίου Πατρός ἡμῶν

Π   Ο   Ρ   Φ   Υ   Ρ   Ι   Ο   Υ
Τ Ο Υ    Ν Ε Ο Υ

Θά ἑορτασθῆ πανηγυρικά εἰς τήν γενέτειραν αὐτοῦ  
τήν Ἐνορίαν   ΑΓΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΟΥ
Τήν Κυριακήν  7ην  Δεκεμβρίου 2014
κατά τό ἀκόλουθον Πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 6/ 12      
Μέγας Πανηγυρικός, Πολυαρχιερατικός
Ἑσπερινός μετ΄Ἀρτοκλασίας, Παρακλήσεως
καί Λιτανεύσεως τῆς Εἰκόνος.
                                                               Ὥρα 5:00΄ μ.μ.
                                                                   ΚΥΡΙΑΚΗ 7/12      
                                                               Ὄρθρος καί Πολυαρχιερατική
                                                             Θεία Λειτουργία.
                                                             Ὥρα 7:00' π.μ.

                                                             ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ



Εκατοντάδες πολίτες της περιοχής Αλιβερίου αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες απέκλεισαν την πύλη του εργοστασίου τη ΑΓΕΤ LAFARGE  στο Μυλάκι Αλιβερίου βροντοφωνάζοντας όχι στην καύση  rdf  ,λυματολάσπης και άλλων αποβλήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στην συγκέντρωση που οργάνωσε ο Δήμος μαζί με του Μαζικούς Φορείς της περιοχής, παρευρεθήκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης  Σπανός , ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Ν. Στουπής ,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Ι. Μπενάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.Γ. Μπόκαρης  και Ν. Μπαράκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Γ .Παγώνης ,Γ Κότσαρης ,Δ. Θωμας. Β. Ντόβολης ,Ν. Κιουσης ,Στρ. Ντούρας ,Κ. Μιχαήλ ,ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλιβερίου κ.Χρ. Φούντας και οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ Γ. Παπαδιόχος και κ. Κ. Παπουτσή.
Τέλος ο βουλευτής Β. Αποστόλου έστειλε μήνυμα συμπαράστασης γιατί τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα δεν του επέτρεψαν να παραστεί
Στην συγκέντρωση παρευρεθήκαν και έδωσαν ένα ξεχωριστό αγωνιστικό παλμό αντιπροσωπεία μαθητών  από τα σχολεία της περιοχής
Σε σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης κ .Φ. Σπανός εξέφρασε την συμπαράσταση της Περιφέρειας στους αγωνιζόμενους κάτοικους της περιοχής. Εκ μέρους του Δήμου μίλησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Μπαράκος που τόνισε την ανάγκη παύσης της καύσης του RDF από τη τσιμεντοβιομηχανία και ότι ο αγώνας δεν στρέφεται εναντίον  των εργαζομένων της ΑΓΕΤ,  άλλα έχει σκοπό τη προάσπιση της υγείας των κατοίκων. Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής μίλησε ο Γ.Λαγανάς τονίζοντας ότι το Αλιβέρι δεν θα γίνει ο αποτεφρωτήρας της Ευρώπης  ,και κατέληξε «Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι θα υποστείλουμε την σημαία του αγώνα μας ,στις 10 Δεκεμβρίου 2007 ήμαστε πάλι εδώ  στην πύλη ,σήμερα 26 Νοέμβρη του 2014 είμαστε πάλι εδώ , και το 2017 και το 2024 πάλι εδώ θα ήμαστε μέχρι να δικαιωθούμε ,έχουμε το δίκαιο και την αλήθεια με το μέρος μας και θα νικήσουμε»

Από τον Γραμματέα του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ευαγ. Σπίθα διαβάστηκε το ψήφισμα των κατοίκων που ζητούν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ


•   Η Δημοτική Παράταξη Ανατροπή Νέα Αρχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου συμμετέχει στην δράση της Ομάδας «Αλληλεγγύη» με σκοπό τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου  ώρα 10΄00πμ -13¨.00μμ  στην αίθουσα βυζαντινής μουσικής Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας στο Αλιβέρι και στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στην Κύμη. Καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και κάθε συνδημότη μας που δύναται, να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή με σκοπό τη στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τις ανελέητες πολιτικές των μνημονίων.
• Σας ενημερώνουμε επίσης ότι την Κυριακή 30/11/2014 στην αίθουσα του Γυμνασίου Αλιβερίου  και ώρα 18.30 θα γίνει προβολή της ταινίας  «Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» από την Κινηματογραφική Λέσχη  του πολιτιστικού συλλόγου «Παρέμβαση» σε συνεργασία με την «ομάδα Αλληλεγγύη». Μια   βαθιά αισιόδοξη και έντονα πολιτικοποιημένη ταινία του Γαλλοαρμένιου  Robert Guédiguian, που ξεκινάει με είκοσι απολύσεις για να καταλήξει στον ορισμό της αλληλεγγύης. Μια ταινία που αποκαλύπτει στους ανθρώπους το μεγαλείο που έχουν μέσα τους. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της παράταξης με την παρουσία τους να ενισχύσουν την αγορά φαρμάκων για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜ.ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ-ΑΡΧΗ


Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΖΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Στην κεντρική πλατεία Αλιβερίου πραγματοποιήθηκε μαζική απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ.
Συμμετείχαν τα Σωματεία:
Σωματείο  Συνταξιούχων  νότιας Εύβοιας, με ομιλητή τον Δημήτρη Πηλιχό    Σωματείο Οικοδόμων νότιας Εύβοιας, με ομιλητή τον Χρήστο Χαρπαντίδη, από το Σωματείο του Νοσοκομείου Κύμης, ομιλητής ο Θεοτόκης Κοντός, από την Ομάδα Γυναικών Αλιβερίου-ΟΓΕ, ομιλήτρια Κατερίνα Παπουτσή, την Κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Εύβοιας, Γιάννης Θαλασσινός.
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι σε δημόσιο- ιδιωτικό τομέα να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, συγκροτημένα και οργανωμένα  μέσα από τα σωματεία  τους, απαίτησαν να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για το δικαίωμα της απεργίας και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Η  σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν στο εργατικό κίνημα τόνισαν δεν θα περάσει.

Επίσης καταγγέλθηκε η απόφαση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ να καίει RDF, λυματολάσπη και απόβλητα βαριάς βιομηχανίας, στην ουσία από τσιμεντοβιομηχανία να γίνει αποτεφρωτήρας επικίνδυνων αποβλήτων με ότι συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων της περιοχή μας, καθώς και η στάση της διαπαραταξιακής επιτροπής, που υπονομεύοντας και την απεργία και την διαμαρτυρίας στην πύλη της ΑΓΕΤ, προχώρησε σε διαμαρτυρία την προηγούμενη μέρα της απεργίας, αν και υπήρχε πρόταση των ταξικών σωματείων να γίνει η διαμαρτυρία στην ΑΓΕΤ,  την ημέρα της απεργίας. Πρόταση, που θα έδινε την δυνατότητα  στην εργατική τάξη και στους συμμάχους της να συγκρουστεί μ’αυτή τη αντιλαϊκή πολιτική και τους νόμου της , με την δήθεν «ανάπτυξη» που σκοπό έχει τα αφεντικά ν’αυξάνουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας του λαού της περιοχής μας.
27 Νοέμβρη 2014


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
2) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση επενδυτικών  σχεδίων Αιολικών Πάρκων στο δήμο Καρύστου Ν. Εύβοιας                       
Όπως είναι γνωστό οι εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Εύβοια έχουν ξεπεράσει τα όρια κορεσμού και μάλιστα σε προκλητικό βαθμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι και η ίδια ΕΕ έχει τονίσει με επιστολή της στ ο Υπουργείο Εξωτερικών ότι η κατάσταση αυτή καθιστά έωλο το ελληνικό Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις ΑΠΕ. Πάραυτα οι αδειοδοτήσεις συνεχίζονται, ενώ παράλληλα εξελίσσεται στην περιοχή μια πρωτοφανής διαδικασία επιδότησης συγκεκριμένων επενδύσεων για εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
Ειδικότερα, οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΦΗΡΕΩΣ ΟΕ (ήδη ΑΕ) και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ & ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΟΕ ήδη (ΑΕ) που έχουν υπαχθεί με αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργού Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας  στις διατάξεις του νόμου 3299/2004 για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων τους, με επιχορήγηση ύψους 30% επί της συνολικής επένδυσης, για το έργο «Αιολικοί σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 165 MW και των συνοδών σε αυτό έργων των εταιρειών ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΦΗΡΕΩΣ ΟΕ, στις θέσεις «Βίος – Καλαμάκι – Μπάθιριζα, Τσούκα – Μανδραγιάρα, Τσούκα – Σκούρα, Μηλιά, Ντούγκζα – Αντιάς, Μούριζα – Μεγάλη Πέτρα – Βρανούλι» ισχύος 24 MW, 21 MW, 30 MW, 30 MW, 12 MW και 27 MW και των εταιρειών ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ & ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΟΕ στις θέσεις «Μεγάλη Πέτρα – Λιοφάντιζα, και Αηδόνι», ισχύος 6 MW και 5 MW, του Δήμου Καρύστου Ν. Εύβοιας και διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς 150 KV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης Ν. Αττικής».

"ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 500.000 ΕΥΡΩ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΚΥΜΑΣΙ".... ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ εξασφάλισε ο Σίμος Κεδίκογλου για λιμενικά έργα σε Κύμη και Κυμάσι
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ παράλληλα με τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σκρέκα Κώστα για τη συνεργασία του και τις κοινές προσπάθειες με τον Οργανισμό Λιμένων Εύβοιας,  που είχαν ως αποτέλεσμα να εγκριθούν πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ για την υλοποίηση σημαντικών λιμενικών έργων στην Κύμη και το Κυμάσι, τα οποία είναι  απαραίτητα για τη δημιουργία των προϋποθέσεων οικονομικής, εμπορικής και τουριστικής περιφερειακής ανάπτυξης.
Ουσιαστικά με την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του οράματος για την αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης ως «πύλη» της Ελλάδας στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και για την αξιοποίηση του λιμένα Μαντουδίου στο Κυμάσι, που θα εξυπηρετήσει τις εμπορευματικές ανάγκες της περιοχής.

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΟ RDF ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΑΠΌ ΤΟΥΣ "ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

Δημήτρης Γ. Θωμάς
επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης
του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου                                                         27-11-2014
                                               Προς:
                                               Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπενάκη

Κύριε Πρόεδρε,
Αιτούμεθα  όπως προ ημερήσιας διάταξης στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης -11-2014, συζητηθούν τα θέματα:
α). Περί μονάδας ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι.
β). Εκτιμήσεις και περαιτέρω δράσεις ενάντια στην καύση RDF, λυματολάσπης και βιομηχανικών αποβλήτων από την ΑΓΕΤ- LAFARGE στο Αλιβέρι.
                                                                                        Δημήτρης Γ. Θωμάς

ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΩΝ "ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ" ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου             27-11-2014


Ακολουθώντας την γνωστή και παγιωμένη τακτική του, ο  κ . Μπουραντάς εξαπολύει με την χθεσινή του ανακοίνωση μύδρους κατά του απελθόντος Δημάρχου  και των Αντιδημάρχων του  προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις», να «δικαιολογήσει» τα αδικαιολόγητα και να καλύψει τις αδυναμίες της δημοτικής του αρχής και την ανεπάρκεια της, η οποία έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο.
Κύριε Μπουραντά,
Στην θητεία μας ως Αντιδήμαρχοι δώσαμε  καθημερινό αγώνα για το καλό του τόπου  στον οποίο γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε. Ίσως  βέβαια δεν το γνωρίζετε μια  και  δεν κατοικούσατε  στον Δήμο μας. . Αυτό όμως δεν σας  δίνει το δικαίωμα να χαρακτηρίζετε  «μαριονέτες» όλους εμάς που επί 3,5 και πλέον χρόνια παλέψαμε για το καλύτερο και μάλιστα μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και σκληρό περιβάλλον για το Δήμο μας.
Παραλάβαμε έναν Δήμο τεράστιο σε έκταση, με 47 τοπικές κοινότητες και 111 οικισμούς, όπου επικρατούσε μια δυσκολότατη και προβληματική κατάσταση και μπορέσαμε να τον παραδώσουμε με την καλύτερη δυνατή οργάνωση που μπορούσε να επιτευχθεί. Και όλα αυτά  την στιγμή που η Πολιτεία παραχώρησε στους Δήμους με την εφαρμογή του Καλλικράτη 200 και πλέον νέες αρμοδιότητες δίχως την απαιτούμενη στήριξη και  τους απαραίτητους πόρους. Παραδώσαμε επίσης έναν Δήμο το δυνατόν πιο αξιόπιστο και φερέγγυο και με μείωση χρέους 73% περίπου, κάτι που δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.  
Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται είναι κουβέντες υποτίμησης της πραγματικής εικόνας και εμπαιγμοί σε βάρος των συνδημοτών μας.
Κύριε Μπουραντά,
Ως έμπειρος αυτοδιοικητικός  θα έπρεπε να σέβεστε την ιεραρχία  και να γνωρίζετε ότι στην προγραμματισμένη από καιρό επίσκεψη ενός  Υπουργού είναι υποτιμητικό να απουσιάζει ο Δήμαρχος του τόπου. Χαιρόμαστε που δεν είναι οι Αντιδήμαρχοί  σας μαριονέτες και ότι μια χαρά κινούν τα νήματα όταν  εσείς είστε απών.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ"

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
(ΚΥΡΙΑΚΗ 18,30 ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ)
«Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο»
 2011  Έγχρωμη  Γαλλική ταινία,  Διάρκεια: 90'
Σκηνοθεσία Ρομπέρ Γκεντιγκιάν
με τους: Ζαν-Πιερ Νταρουσέν, Αριάν Ασκαρίντ, Ζεράρ Μεϊλάν
«Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» αφηγούνται μια συγκινητική ιστορία συλλογικότητας με αφορμή ένα ταξίδι στην Τανζανία που δεν θα γίνει ποτέ.
Πρόκειται για μια ταινία που για μια ακόμα φορά εξετάζει με έναν πραγματικό τρόπο το νόημα της λέξης «ομάδα».
Βαθιά αισιόδοξη και έντονα πολιτικοποιημένη η νέα ταινία του Γαλλοαρμένιου  Robert Guédiguian, ξεκινάει με είκοσι απολύσεις για να καταλήξει στον ορισμό της αλληλεγγύης. Χωρίς καμία διάθεση εξωραϊσμού αλλά με πίστη στη δύναμη των ενωμένων ανθρώπων, το νήμα της ιστορίας μπερδεύει γλυκά τους ήρωες σε ένα ηλιόλουστο και καλοκαιρινό παραλίγο εφιάλτη με την καλοσύνη να επιβάλλεται στο τέλος.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΧΗΛΙ

         Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός  Σύλλογος  Τραχηλίου         


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΠΟ ΤΙΣ 18:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 21:00 ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΔΙΤΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΟ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ(21:00) ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ & ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ , ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ Α.με.Α
«ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΕΛΠΙΔΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Με την ευκαιρία της  Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας  Ατόμων με Αναπηρία η Ομάδα Θεατρική Δημιουργίας  ΑμεΑ του Πανευβοϊκού Συλλόγου «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός»  θα παρουσιάσει  την Θεατρική Παράσταση
                                                                                                              
«Ο Ψαράς και η Ψυχή του» του Όσκαρ Ουάιλντ
διδασκαλία – σκηνοθεσία : Αριστέα Κοντραφούρη  & Σοφία Λιάκου
επίσης συμμετέχουν ένας  μαθητής Γυμνασίου και μια μαθήτρια Λυκείου

στο Θέατρο Παπαδημητρίου  2 και 3 Δεκεμβρίου 2014  πρωινές ώρες  μετά από έγκριση της Α/βαθμίου και Β/βαθμίου Εκπαιδεύσεως με σκοπό οι μαθήτριες και οι μαθητές  να κατανοήσουν ότι η διαφορετικότητα δεν είναι εμπόδιο στη συμπόρευση μας  μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Ημέρες  και Ώρες  Παραστάσεων  :
Γυμνάσια και Λύκεια  2 Δεκεμβρίου 2014
Πρώτη Παράσταση    Πρωί   10:30 – 11:30
Δεύτερη Παράσταση  Μεσημέρι  12:00 – 13:00
Δημοτικά  3 Δεκεμβρίου  2014
Πρώτη Παράσταση    Πρωί   09:30 – 10:30
Δεύτερη Παράσταση  Μεσημέρι  11:00 – 12:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας  22210 29139   από 10:30  πρωινή – 12:30 μεσημβρινή 
δήλωση συμμετοχής  : μέχρι και Παρασκευή 1η  Δεκεμβρίου 2014 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας            Προαιρετική  συνεισφορά  ανά μαθητή 1,00 Ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ:ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!!



Στους Συντρόφους του ΚΚΕ
Εδώ και αρκετό χρόνο φαίνεται στις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις σας ότι ο βασικός σας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι χώροι γενικότερα που εκφράζονται από αυτόν σε δημοτικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο καθώς και οι συνδικαλιστικοί φορείς στους εργασιακούς χώρους.
Καλοδεχούμενη κάθε τεκμηριωμένη κριτική- και όχι η κριτική καφενείου με ηλεκτρονική προβολή- διότι ουδείς αλάνθαστος και ουδείς κατέχει την απόλυτη αλήθεια , την οποία ως φαίνεται την διεκδικείται για τον εαυτό σας.
Καλοδεχούμενη η καλοπροαίρετη κριτική για να διορθώνουμε τα όποια λάθη μας αλλά ανεπίτρεπτη για αριστερό κόμμα η διαστρέβλωση της αλήθειας όπως επιχειρείται σε τακτά διαστήματα για να αποκομίσετε μικροκομματικά οφέλη.
Αποδεκτή η κριτική σας , εφόσον αυτή δεν στηρίζεται σε αποσπασματικές δηλώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ, διότι σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για μαύρη προπαγάνδα και για σπέκουλα χείριστης μορφής.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΊΟΥ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΣΤΟ ΜΥΛΑΚΙ

Σήμερα Τετάρτη 26/11 και ώρα 12:00 με 13:00  έλαβε χώρα το συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του εργοστασίου της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι Αλιβερίου από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ και διακόσιους περίπου κατοίκους της περιοχής.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας  από τη πλευρά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση αυτή, παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Μπαράκος και Γιώργος Μπόκαρης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Μπενάκης. ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων Δημήτρης Θωμάς και ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Μιχαήλ. Όπως ήταν φυσικό το παρόν έδωσε και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου με το πρόεδρο κ.Λαγανά και το Γραμματέα κ. Σπίθα καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Για πρώτη φορά πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση είχαν τόσο υψηλή εκπροσώπηση. Οι ομιλητές επεσήμαναν την ανάγκη παύσης της καύσης του RDF από τη τσιμεντοβιομηχανία και ότι ο αγώνα τους, ο οποίος δεν στρέφεται εναντίον  των εργαζομένων της ΑΓΕΤ, έχει σκοπό τη προάσπιση της υγείας των κατοίκων.


ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ: ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΩΜΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αμετροέπεια και ο φανφαρονισμός, είναι το κύριο χαρακτηριστικό των Δελτίων  Τύπου του απελθόντος Δημάρχου και του συνδυασμού των Νέων Οριζόντων.
Κουνώντας απειλητικά το δάχτυλο κατά πάντων, μας εγκαλεί μονίμως, θεωρώντας ότι η πολιτική είναι θέατρο και η δράση επαναστατική γυμναστική.
Τελευταίο δείγμα η ανακοίνωση των νέων Οριζόντων στην οποία καυτηριάζει την απουσία του Δημάρχου από τα εγκαίνια του τομέα ΕΚΑΒ στην Κύμη, και την μη αξιοποίηση της παρουσίας του Γενικού Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να τεθούν τα αιτήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του.
Τον πληροφορούμε λοιπόν, για να μην ανησυχεί πως ο Δήμαρχος βρισκόταν σε προγραμματισμένο ραντεβού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο ΕΠΕΡΑΑ και πως οι αντιδήμαρχοι αυτής της δημοτικής Αρχής δεν είναι μαριονέτες, αλλά πολιτικές οντότητες που εκφράζουν και εκπροσωπούν το Δήμο και τις θέσεις του, τις οποίες και κατέθεσαν στον Γενικό Γραμματέα.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το Ινστιτούτο Γ. Παπανικολάου, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κατόπιν ενεργειών του Βουλευτή κ. Μαρκόπουλου εντάχθηκε στους φορείς του άρθρου 2, παρ.2 νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την έρευνα και την τεχνολογία. Την σχετική τροπολογία αποδέχθηκε ο Υπουργός Παιδείας. Αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι σύμφωνα με το άρθρο 1 «η προαγωγή της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτοµίας µε την υλοποίηση των ορισµών του άρθρου 16 του Συντάγµατος, καθώς και του άρθρου 179 της Ενοποιηµένης Συνθήκης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΛΕΕ)»
Στο δε άρθρο 3, παρ.2 του νομοσχεδίου στο οποίο προστέθηκε το Ινστιτούτο Παπανικολάου
αναφέρεται ότι «2. Tα ερευνητικά κέντρα της Ακαδηµίας Αθηνών,  το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Ίδρυµα Ευγενίδου, το Ίδρυµα Ορµύλια, το Ίδρυµα Μείζονος Ελληνισµού, το Εθνικό Σύστηµα Υποδοµών Ποιότητας, η Θεολογική Ακαδηµία Βόλου, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και το Ερευνητικό Κέντρο Μοχάµετ Άλι, δύνανται να χρηµατοδοτούνται για την επιστηµονική έρευνα που διεξάγουν, η οποία εντάσσεται στη συνολική ερευνητική προσπάθεια της χώρας, µέσω των προγραµµάτων της ΓΓΕΤ και µε τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται στον παρόντα νόµο.»
Η εξέλιξη αυτή εφόσον τελικά γίνει νόμος αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για το Ινστιτούτο. Για να αξιοποιήσει όμως αυτή την διάταξη θα πρέπει να επανέλθει στον κανονική του πορεία ως ερευνητικό κέντρο και όχι ως γραφείο τελετών και ταξιδίων. Διαφορετικά θάρθει η στιγμή που θα γίνουμε ρεζίλι και η προαναφερόμενη πρωτοβουλία θα καταλήξει σε ιλαροτραγωδία.
Για να δούμε εν συνεχεία πως ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου θα χειριστεί αυτή την εξέλιξη…….

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε χωριά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου βρέθηκε το διήμερο 21 και 22 Νοεμβρίου 2014 ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου  στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί  με τους κατοίκους και εκπροσώπους τοπικών φορέων.
Ο βουλευτής επιδιώκοντας  την προσωπική επαφή με τους πολίτες  επισκέφθηκε την Κύμη, το Αλιβέρι, τις Κονίστρες, το Αυλωνάρι και το Βίταλο, όπου άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.  Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να  ενημερώσει για σειρά ενεργειών του προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις, που θα οδηγήσουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, είναι και οι  προσπάθειες να ιδρυθεί νέα πύλη διαβατηριακού ελέγχου εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Κύμης, ενώ και στον τομέα της υγείας έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η εξασφάλιση της ενίσχυσης των δομών του ΕΚΑΒ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου επισκέφθηκε και τον αθλητικό Σύλλογο TAEKWONDO Κονιστρών τονίζοντας ότι θα συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων στην προσπάθεια να εξελιχθεί και να προοδεύσει ο Σύλλογος. Ως ένα πρώτο δείγμα της συνεργασίας τους προσέφερε φανέλες για την κάλυψη μέρους των αναγκών του Συλλόγου.

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ;

Με γρήγορα και σίγουρα βήματα προχωρά η απαξίωση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας φαίνεται ότι επιμένει στην διάλυση του Κέντρου Υγείας που εξυπηρετεί μία ευρύτατη περιοχή. Πέρα από άλλα κατορθώματα αδιαφορίας για την στελέχωσή του και την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής έχει ουσιαστικά καταργήσει το Ακτινολογικό και τον Υπέρηχο αφού για πολύ καιρό τα μηχανήματα παραμένουν εκτός λειτουργίας. Φαίνεται ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας προκρίνει την εξυπηρέτηση των ανέργων, συνταξιούχων και γενικώς των μη εχόντων τα αναγκαία προς το ζην, από τα ιδιωτικά ιατρεία, ή την μετάβαση στα άλλα νοσοκομεία και σε αυτό της Χαλκίδας που και εκεί συνήθως τα μηχανήματα χαλάνε.
Για όλο αυτό το διάστημα κανείς δεν διαμαρτύρεται στο Αλιβέρι και κανενός δεν Ιδρώνει το αυτί στην Χαλκίδα. Ο διορισμένος κομματικός Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας φαίνεται δεν ξέρει κατά που πέφτει το Αλιβέρι ή μάλλον δεν ενδιαφέρει τον κομματικό παράγοντα που του εξασφάλισε το Διοικητηλίκι και για τον οποίο πρωτίστως ενδιαφέρεται να εξυπηρετεί.  Αυτό είναι το χάλι τους…..

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΠΙΘΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο.)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λήξη εργασιών 24ου Συνέδριου ΠΑΝΔΟΙΚΟ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 24ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Δίκτυου Οικολογικών Οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα στην Καρδίτσα στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2014.
Πρόεδρος του Συνεδρίου εξελέγη ομόφωνα ο Σπίθας Ευάγγελος Αντιπρόσωπος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου
Αντιπρόεδρος ο Λυπουρίδης Δημήτριος Αντιπρόσωπος της Αιτωλικής Εταιρείας Προστασίας Τοπίου και Περιβάλλοντος &
Γραμματέας  η Χουλιέρη Μαρία Αντιπρόσωπος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Χαλκίδας
Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων εξέλεξε τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία και τη νέα Εξελεγκτική Επιτροπή του Δικτύου.
Λίμνη Πλαστήρα 23/11/2014
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης 
Βαγγέλης Σπίθας