Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:   1) Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κο Ι.Βρούτση
                2) Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Ν.Δένδια
ΘΕΜΑ: Απλήρωτοι Εργαζόμενοι στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης
Στην Εύβοια, στη περιοχή του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, που είναι χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική και με ποσοστό ανεργίας που φτάνει το 80%, λειτουργεί από το 1988 το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ. Το εργοστάσιο αυτό ανήκει στον όμιλο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ, δηλαδή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι άρτια εξοπλισμένο και με εξειδικευμένο προσωπικό, που αντικείμενο έχει την παραγωγή αναλώσιμων πολεμικών προϊόντων, όπως για παράδειγμα κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα και στολές Ραδιοβιοχημικού Πολέμου.
Σύμφωνα με επιστολή η οποία αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο, οι εργαζόμενοι στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης (ΗΜΚ) καταγγέλλουν την κυβέρνηση και ειδικά την αναπληρώτρια Υπουργό Εθνικής Άμυνας κα Γεννηματά "για αχαρακτήριστο μένος εναντίων των εργαζομένων" που είναι απλήρωτοι εδώ και 24 μήνες και έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση.
Όπως αναφέρεται, η κα Υπουργός αποφεύγει επιδεικτικά να συναντήσει αντιπροσωπεία των εργαζομένων, ενώ δέχεται άλλα σωματεία (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΜΒΗ). Μάλιστα την κατηγορούν ότι ψεύδεται όταν λέει ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν από τα 25εκ.ευρώ που έλαβαν ως επιχορήγηση τα ΕΑΣ. Υποστηρίζουν ότι ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κος Δεμίρης τους ενημέρωσε ότι πλέον αποτελούν άλλη εταιρεία και δεν έχουν καμία σχέση με τα 25εκ. ευρώ, ενώ πλέον ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου.
Με "έντεχνο" τρόπο οι κυβερνώντες οδηγούν σε αφανισμό μια ολόκληρη παραγωγική μονάδα και μάλιστα σε μια εποχή "που έχουν κάνει σημαία" την προσπάθεια για ανάπτυξη. Τον Οκτώβριο του 2013, παραιτήθηκε ο διαχειριστής της εταιρείας και ουδείς τον έχει αντικαταστήσει μέχρι σήμερα.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν οτι εκκρεμεί υπόθεση κατασκευής κρανών για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που θα έδινε πνοή στο εργοστάσιο για τουλάχιστον 5 χρόνια και θα το καθιστούσε το μοναδικό, ελληνικό, δημόσιο εργοστάσιο στην κατασκευή αντιβαλλιστικών κρανών.
Τέλος δηλώνουν την κάθετη αντίθεσή τους σε κάθε σχέδιο εκκαθάρισης και προκειμένου να διασωθεί το εργοστάσιο προτείνουν να γίνει απορρόφηση της ΗΜΚ από το ΥΠΕΘΑ βάσει του Ν.3978/2011 σε αντικατάσταση της στρατιωτικής βάσης Πειραιά (700 ΣΕ) η οποία είτε υπολειτουργεί είτε δεν λειτουργεί εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και παράλληλα δεν έχει την ικανότητα να παράγει και να τροφοδοτεί τις Ε.Δ με κράνη, αλεξίσφαιρα, στολές ΡΒΧΠ, στολές παραλλαγής, εξαρτήσεις απάρτια όλμων και άλλα προϊόντα που παράγει η ΗΜΚ. Προϊόντα τα οποία θεωρούνται πολεμικό υλικό (Άρθρο 346, Ν.4028/2011, Απόφαση ΥΠΕΘΑ αριθμ. 121078/2006).
Κατόπιν των παραπάνω:
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
1)            Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους;
2)            Σε μια περιοχή με 80% ανεργία, σκοπεύετε να υποστηρίξετε την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να δοθεί μια αναπτυξιακή πνοή στην γύρω περιοχή;
3)            Με δεδομένο οτι η λειτουργία του εν λόγω εργοστασίου αποτελεί ζήτημα εθνικής σημασίας εφόσον τα προϊόντα που παράγει χρησιμοποιούνται από τις Ε.Δ, ποιος ο λόγος απαξίωσης τόσο των εγκαταστάσεων όσο και των εργαζομένων;
4)            Προτίθεστε να υιοθετήσετε την πρόταση των εργαζομένων για απορρόφηση της ΗΜΚ από το ΥΠΕΘΑ βάσει του Ν.3978/2011;

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ

ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΥΝΘΟ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ


Στα πλαίσια του εκτελούμενου έργου, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 4-12-14 θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού αποχέτευσης επί του κεντρικού παραλιακού δρόμου Αμαρύνθου (Β. Κων/νου και Κων/νου Καραμανλή). Επισημαίνεται ότι κατά την εκτέλεση των εργασιών, που θα διαρκέσουν 20 ημέρες , η κυκλοφορία των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο υποχρεωτικώς θα διακοπεί. Η κίνηση των οχημάτων θα εκτραπεί μέσω δυο άλλων διαδρομών όπως απεικονίζονται στο συνημμένο σχεδιάγραμμα και θα απαγορεύεται η στάθμευση αυτοκινήτων καθ΄όλο το μήκος τους.
Συγκεκριμένα η κίνηση των  οχημάτων θα γίνεται δια μέσω των κάτωθι οδών :
Α.  Κατεύθυνση προς Αλιβέρι
Είσοδος από Βασιλίσσης Σοφίας  ακολούθως Παύλου Μελά, Εθνικής Αντιστάσεως και έξοδος στη 2ουσα Εθνική Οδό Χαλκίδας – Λεπούρων.
Β. Κατεύθυνση προς Χαλκίδα
Είσοδος από Εθνικής Αντιστάσεως, ακολούθως 25ης Μαρτίου, Πετρογιάννη, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Ρήγα Φεραίου και έξοδος στη 2ουσα Εθνική Οδό Χαλκίδας –Λεπούρων.
Η στάση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας για το χρονικό διάστημα των 20 ημερών, όπου η παραλιακή οδός Αμαρύνθου θα παραμείνει υποχρεωτικώς κλειστή, θα γίνεται επί των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα στο ίδιο ύψος με την υπάρχουσα θέση στάσης.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΣΙΜΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.


Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κρίθηκε αβάσιμη η προσφυγή των Άγγελη Μαργέλη και Λουκά Παππά σχετικά με την μεταδημότευση του Γιάννη Γκοσιμίδα. Είχαμε γράψει προ πολλού ότι μόνο ένας τρόπος υπήρχε ο κ. Γκοσιμίδας να γίνει δημότης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Να αποκτήσει την δημοτικότητα που απέκτησε η σύζυγός του. Η σύζυγός του απέκτησε νόμιμα την δημοτικότητα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου με βάση τη διάταξη για την ανάκτηση παλαιάς δημοτικότητας, δηλαδή ξαναέγινε Δημότης Κύμης Αλιβερίου αφού στο παρελθόν υπήρξε Δημότης της Κοινότητας Αλιβερίου από την οποία κατάγεται. Σε αυτή την περίπτωση και ο σύζυγός της έχει το δικαίωμα να ακολουθήσει τη δημοτικότητα της συζύγου του. Ακριβώς αυτό γράφει και η Απόφαση της Αποκεντρωμένης.
Επειδή οι δύο προσφεύγοντες είναι άπειροι στα δημοτικά έπρεπε αυτοί που τα ξέρουν να τους είχαν εξηγήσει έτσι ώστε να μην κάνουν την «πατάτα».

Τελικά νόμιμα ο κ. Γκοσιμίδας έγινε δημότης Κύμης Αλιβερίου και νόμιμα ορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κύμης Αλιβερίου. Εξάλλου κανείς δεν είχε αμφιβολία γιαυτό. Ο ίδιος ο Κυρ Γιάννης αυτές τις διαδικασίες τις παίζει στα δάκτυλα. Όσο για τους άλλους το πάθημα να γίνει μάθημα!!!

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ης Υ.Π.Ε. ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ο Διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. κ. Λάζαρος Μακρής

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες, ο Διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. κ. Μακρής, μαζί με τον Διευθυντή της 5ης Υ.Π.Ε κ. Κοκογιάννη, επισκέφτηκαν τις Υγειονομικές Υπηρεσίες που βρίσκονται στο Αλιβέρι, εξαιρώντας από το πρόγραμμα τους το Κ. Υ.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε και τους δύο, ότι στο Αλιβέρι υπάρχει Κ. Υ., το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας ευρύτερης περιοχής με μεγάλο πληθυσμό, ιδιαιτερότητες και άσχημο οδικό δίκτυο.
Ιδιαίτερα αυτή τη μεταβατική περίοδο, όπου το Κ. Υ. από τη Διοίκηση του Γ. Ν. Χαλκίδας μεταφέρεται στην Διοίκηση της 5ης Υ.Π.Ε., εκτιμούμε πως ήταν αναγκαίο για την καλύτερη γνώση των προβλημάτων που απασχολούν την λειτουργία του, να επισκεφτείτε τουλάχιστον το Κ. Υ. για να διαπιστώσετε την πραγματικότητα.
Ελπίζουμε ότι το γεγονός που δεν επισκεφτήκατε το Κ. Υ. Αλιβερίου, δεν έχει καμία σχέση με όσα διαχέονται περί μεθοδευμένης απαξίωσης του.
Αντίθετα πιστεύουμε, πως θα θέλατε να μας επισκεφθείτε, σε αποκλειστική επίσκεψη, δεδομένου των μεγάλων προβλημάτων που μας απασχολούν, προκειμένου να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της λειτουργίας μας και την καλύτερη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στο πλήθος των περιστατικών που αντιμετωπίζουμε.

  Η Γραμματέας                                                                     Η Πρόεδρος 
Μπούγα Μαγδαληνή                                                        Ντινάκη Κυπαρισσία

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Χαλκίδα  2/12/2014
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε  χθες ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για το "Ασφαλιστικό", με ομιλητές τον Σάββα Ρομπόλη, Ομότιμο Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και επί σειρά ετών Επιστημονικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και τον Σταμάτη Βαρδαρό, πολιτικό επιστήμονα, μέλος και υπεύθυνο της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση.
Ο Σάββας Ρομπόλης αναφέρθηκε στις γενικότερες οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού και στον τρόπο που αυτές επηρεάζουν την πορεία των ασφαλιστικών συστημάτων. Ανέλυσε τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα κατά τη μνημονιακή περίοδο, μίλησε για την ανάγκη το σύστημα να "βρει" πόρους άμεσα και εξήγησε ότι ακόμη και σαν ένα σύστημα πλήρως ανταποδοτικού χαρακτήρα, η σχέση εισφορών σε σχέση με τις προβλεπόμενες παροχές είναι ασύμφορη για τον μέσο ασφαλισμένο. Εξέλιξη που θα εντείνει ακόμη περισσότερο την έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης και την ροπή προς την ιδιωτική ασφάλιση. Συνεπώς είναι απόλυτα αναγκαία η παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα σε μία κατεύθυνση εντελώς διαφορετική από την ακολουθούμενη.
Ο Σταμάτης Βαρδαρός αφού επισήμανε ότι βασικός στόχος της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η αντιμετώπιση του κινδύνου φτώχειας στην τρίτη ηλικία, τόνισε ότι αυτό μπορεί να συντελεστεί μόνο με συλλογικό τρόπο, μέσω δηλαδή ενός ασφαλιστικού συστήματος, που θα λειτουργεί με την εγγύηση του κράτους. Ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι οι συντάξεις είναι αναγκαίο να συνοδευτούν από τον ανάλογο "κοινωνικό μισθό", ενώ επαναδιατύπωσε τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για άμεση αποκατάσταση της 13ης σύνταξης, καταρχήν στους χαμηλοσυνταξιούχους. Σημείωσε δε ότι ακόμη και στο πλαίσιο μιας άλλης οικονομικής πολιτικής και πολιτικής απασχόλησης, εκτός Μνημονίου, είναι αναγκαία η αξιοποίηση πρόσθετων πόρων για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, τους οποίους ανέλυσε διεξοδικά.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, εκφράστηκε μεταξύ άλλων η αγωνία του ακροατηρίου για τις συνεχείς αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και ειδικότερα εκείνες που αφορούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και το ύψος των συντάξεων.

N.E. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας , ο Δήμαρχος Κύμης –Αλιβερίου, Αθανάσιος Μπουραντάς, αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Υ. Αλιβερίου, στις παρεχόμενες από το ΕΚΑΒ Υπηρεσίες και ζητά την αναβάθμιση τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Επισυνάπτεται η επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στην 5η ΥΠΕ , την Διοίκηση του Γ.Ν. Χαλκίδας και στους Βουλευτές του Νομού και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας
Γραφείο τύπου
                                            
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ"


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 24 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!!! Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την στάση της αναπληρώτριας Υπουργού Εθν.Άμυνας. Tο μένος που δείχνει σε 55 οικογένειες σε μια περιοχή που η ανεργία έχει κτυπήσει κόκκινο (ποσοστό που πλησιάζει το 80%) είναι αχαρακτήριστο. Στάση η οποία χρήζει ψυχιατρικής έρευνας. Αυτό δεν είναι  success story,  κα Γεννηματά, αλλά η γαλέρα με τους σκλάβους -εργαζόμενους.
 Ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, εξακολουθεί να αποφεύγει επιδεικτικά του εργαζόμενους της ΗΜΚ, ενώ παράλληλα δέχεται όλα τα άλλα σωματεία (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΜΒΗ). Τι φοβάται άραγε; Τρέχει να «σώσει» -δήθεν- την ΕΑΣ, θυσιάζοντας το εργοστάσιο της ΗΜΚ και αφήνοντας τους  εργαζόμενους απλήρωτους και στο έλεος του Θεού. Λέει συνεχή και ασύστολα ψεύδη, ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν από τα 25εκ. ευρώ που έλαβαν ως επιχορήγηση τα ΕΑΣ. Την διέψευσε όμως, ο «Ναυαρχούκος» Πρόεδρος της ΕΑΣ, κος Δεμίρης. λέγοντας μας μάλιστα, «ότι δεν προβλέπεται που μας μιλάει, γιατί πλέον είμαστε άλλη εταιρία και δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με τα ΕΑΣ, αλλά ούτε και με τα 25εκ ευρώ και ότι ανήκουμε πλέον στην αρμοδιότητα του Υπουργείου».  
  ΨΕΜΑΤΑ , ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ!!!  Ν Τ Ρ Ο Π Η  Σ Α Σ !
      Μάλιστα γινόμαστε θεατές ενός τραγέλαφου με την «προσπάθεια» του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του, να «σώσουν» την ΕΛΒΟ, αφού πρώτα την έθεσαν σε ειδική εκκαθάριση!!! Κύριοι, η ανάπτυξη δεν έρχεται με ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ και δη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, αλλά με την παραγωγική αναδιάρθρωση τους.
Έχετε βάλει ως στόχο το εργοστάσιο της ΗΜΚ, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
Έχετε βάλει ως στόχο την πολύπαθη περιοχή της Κύμης- Αλιβερίου.
Έχετε βάλει ως στόχο τον νομό της Εύβοιας, τον νομό της Ανεργίας.
      Μας θεωρήσατε «εύκολη λεία», «φρέσκο αίμα» για τα δόντια της ΤΡΟΪΚΑΣ, προκειμένου να τους δείξετε ότι κάτι «θυσιάζετε», καταστρέφοντας ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, μοναδικό στο είδος του, και αδιαφορώντας πλήρως για την ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ, την οποία εσείς και οι συνεργάτες σας μεθοδεύσατε. Προφανώς πιστεύετε ότι σας βοηθάει το δυσπρόσιτο της περιοχής μας και η χαμηλή δημοσιότητα, ώστε να «πεθάνουμε αθόρυβα». ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
     Δεν υποχωρούμε. Δεν παραιτούμαστε. Δεν πρόκειται να υποταχθούμε. Θα παλέψουμε ως το τέλος, με μοναδικό όπλο την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ μέχρι να δικαιωθούμε. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΦΕΥΓΕΤΕ…
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ
      Εμείς οι εργαζόμενοι δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε κάθε σχέδιο εκκαθάρισης - ιδιωτικοποίησης, πιστεύοντας ακράδαντα στο δημόσιο χαρακτήρα του εργοστασίου, καθώς και στις δυνατότητές του να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να προασπίζει την εθνική ασφάλεια με τα πολεμικά προϊόντα που παράγει. Υπάρχει  ξεκάθαρη λύση για το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής και αποτελεί μονόδρομο, ενάντια σε κάθε σχεδιασμό εκμετάλλευσης του από επίδοξους μνηστήρες – «επενδυτές». Να γίνει   απορρόφηση της ΗΜΚ  από το ΥΠΕΘΑ, βάσει του ν.3978/2011, σε αντικατάσταση της στρατιωτικής βάσης στον Πειραιά (700 ΣΕ), η  οποία, είτε  υπολειτουργεί  , είτε δεν λειτουργεί εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και παράλληλα δεν έχει την ικανότητα να παράγει και να τροφοδοτεί τις  Ε.Δ με κράνη, αλεξίσφαιρα, στολές ΡΒΧΠ, στολές παραλλαγής, εξαρτήσεις, απάρτια όλμων, και τόσα άλλα προϊόντα  που παράγει η ΗΜΚ. Προϊόντα τα οποία θεωρούνται πολεμικό υλικό (ΑΡΘΡΟ 346, Ν. 4028/2011,  ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΘΑ αριθμ.121078/2006).   
        Είναι απορίας άξιο, πως το μοναδικό κρατικό εργοστάσιο που μπορεί να παράγει τέτοιου είδους προϊόντα, θέλουν να το οδηγήσουν στο κλείσιμο και βαφτίζουν τα προϊόντα του πολιτικά.
     Η διάσωση του, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη του, όπως έχουμε τονίσει, θα δώσει νέα οικονομική & εργασιακή πνοή στην περιοχή της Κύμης. Εμείς, οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ, δεν θα παραδώσουμε τα κλειδιά της εταιρίας μας. Περιφρουρούμε τη λειτουργία του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την ανάπτυξή του.
Εναντιωνόμαστε σε όσους  υπονομεύουν τη λειτουργία του και το εργασιακό μας μέλλον.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 Ο Πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας

                            Γ. Θεοδώρου                                           Β. Γκατζιώνη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ανάγκη να συνεργαστούν όλοι οι φορείς προκειμένου να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία για να δρομολογηθούν στην περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου έργα ανάπτυξης σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι το λιμάνι της Κύμης γίνεται πύλη εισόδου στη ζώνη Σένγκεν τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ.
Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Αλιβέρι και στον δημοσιογράφο Βασίλη Γκότση την οποία παραχώρησε με αφορμή την επίσκεψη  που πραγματοποίησε στις 28 Νοεμβρίου 2014 και τις επαφές που είχε με τον Δήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου και εκπροσώπους τοπικών φορέων αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων, όπως  η λειτουργία του  ΕΚΑΒ, διευκρινίζοντας πως μία περιοχή σαν το Αλιβέρι δεν είναι δυνατόν να μην έχει ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση. Όπως δήλωσε μάλιστα το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκήρυξης για τους νέους οδηγούς στο ΕΚΑΒ.
Ιδιαίτερη αναφορά ο βουλευτής έκανε και στις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να αξιοποιηθεί το λιμάνι της Κύμης και να γίνει πύλη εισόδου στη ζώνη Σένγκεν και ήδη προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει επαφές με εταιρείες κρουαζιέρας. Χαρακτηριστικά τόνισε: «το λιμάνι της Κύμης μπορεί να είναι «φάρος» για το μέλλον, για το που μπορεί να προχωρήσει η περιοχή. Με το που γίνεται πύλη εισόδου μπαίνει στο χάρτη της κρουαζιέρας, στο χάρτη των τουριστικών προορισμών πολύ πιο δυνατά  απ’ ότι ήταν στο παρελθόν. Πρέπει όμως και εμείς να προετοιμαστούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία με τον καλύτερο τρόπο».
Κληθείς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις και τα περί πρόωρων εκλογών απάντησε ότι το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι οι εκλογές και αυτό που προέχει είναι να σταθεί η οικονομία μας σε γερές βάσεις, γιατί μόνον έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για το ένα εκατομμύριο και πλέον ανέργων, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα πρυτανεύσει η εθνική ευθύνη. Απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά την εμπειρία του Λονδίνου ίσως καταλάβει ότι κανένας δεν σου δανείζει τσάμπα και βερεσέ.
Ακολουθεί η συνέντευξη:

ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ!!!



Σε δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας (ΕΘΝΟΣ) με τίτλο « Αδειάζουν τις παράνομες χωματερές - Σε ποιους δήμους θα γίνει «εξαγωγή» σκουπιδιών» παρουσιάζεται η επικείμενη απόφαση του ΥΠΕΚΑ  για την μεταφορά των απορριμμάτων της Νότιας Εύβοιας, δηλαδή των Δήμων Καρύστου και Κύμης Αλιβερίου στην Θήβα!!!. Αυτό θα γίνει άμεσα προκειμένου να κλείσουν οι λειτουργούσες χωματερές και να μειωθεί το πρόστιμο των 22.000.000 ευρώ που πρόκειται να υποβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Ελλάδα.
«Επιπλέον τα πρόστιμα δεν αναμένεται να επιβληθούν αμέσως αλλά θα παραχωρηθεί από την ΕΕ περίοδος διαβουλεύσεων ενός μηνός, κατά την οποία η ελληνική πλευρά θα έχει την ευκαιρία να διαπραγματευτεί περαιτέρω, παρουσιάζοντας τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.
Σύμφωνα με την εισήγηση της Γενικής Εισαγγελέως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επιβάλλονται στην Ελλάδα: α) κατ΄ αποκοπή πρόστιμο 22 εκατομμυρίων ευρώ για μη συμμόρφωση με την πρώτη δικαστική απόφαση του 2005 που όριζε κλείσιμο μέχρι το 2009 όλων των παράνομων χωματερών, β) ημερήσιο πρόστιμο 54.450 ευρώ, το οποίο θα απομειώνεται κατά 150 ευρώ / ημέρα κάθε φορά που θα παύει η λειτουργία ενός ΧΑΔΑ ή θα ξεκινά η αποκατάσταση ενός ΧΑΔΑ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ

Οδηγίες για την αποφυγή πυρκαγιάς κατά την περίοδο των εορτών από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ
Χρησιμοποιείτε πάντα φωτιστικά και διακοσμητικά προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση καταλληλότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιθεωρείτε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά σας για διαρροές, κοψίματα, ή καμένες λάμπες καθώς και το φις για καλή προσαρμογή με την πρίζα για την αποφυγή σπινθηρισμών.
Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή για την τοποθέτηση των φωτιστικών, καθώς κάποια είναι κατασκευασμένα για εσωτερική ή εξωτερική χρήση, αλλά όχι και για τα δύο.
Αν σκοπεύετε να στολίσετε με φωτιστικά και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, να το κάνετε πάντα κατά τη διάρκεια της μέρας για να μπορείτε να βλέπετε τυχόν φθορές στις καλωδιώσεις ή υγρασία που μπορεί να έχει εισχωρήσει στις επαφές. Αν έχουν επαφή με μεταλλικά αντικείμενα μην τα ανάψετε, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και λειτουργούν κανονικά.
Ελέγξτε τα volt των φωτιστικών με αυτά της πρίζας καθώς και σημάνσεις του ΕΛΟΤ για βεβαίωση ελέγχου από αρμόδιο εργαστήριο.
Μην αφήνετε τα φωτιστικά να ακουμπούν σε υλικά που πιάνουν εύκολα φωτιά όπως χαρτιά ή υφάσματα κ.α.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήστε το κάπου που να σας ικανοποιεί σαν θέση, αλλά θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο από το τζάκι ή άλλες εστίες και να έχει και την απαιτούμενη ασφάλεια σε ότι αφορά την στήριξη του και να μην είναι σε επαφή με άλλα αντικείμενα του χώρου σας ή να φράσει εξόδους του σπιτιού.
Αν στολίσετε «φυσικό» δέντρο προσέξτε να μην είναι ξεραμένο και προσπαθήστε να το διατηρείτε υγρό με συχνό πότισμα.
Εάν αγοράσετε τεχνητό δέντρο, βεβαιωθείτε πως φέρει πιστοποίηση ότι είναι κατασκευασμένο από βραδυφλεγή υλικά.
Τα παιδιά μαγεύονται από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και δεν θα πρέπει ποτέ να τα αφήνετε να παίζουν χωρίς επιτήρηση κάτω από αυτό. Αναπτήρες, σπίρτα, καλώδια, πρίζες και φωτάκια θα πρέπει να μην είναι προσεγγίσιμα από τα παιδιά. Για να αποφύγετε ανατροπές ή τραυματισμούς, μπορείτε να κόψετε τα χαμηλότερα κλαδιά ή να το στερεώσετε στο ταβάνι με πετονιά.
Αποσυνδέετε πάντα τα φωτιστικά του χριστουγεννιάτικου δέντρου πριν φύγετε από το σπίτι ή πριν πάτε για ύπνο.
ΚΕΡΙΑ
Αν ανάβετε κεριά στο χώρο σας, πρέπει πάντα να τα τοποθετείτε σε σταθερές βάσεις (όχι πλαστικά ή άλλα εύφλεκτα υλικά), να τα έχετε σε απόσταση από κουρτίνες και ποτέ μην τα αφήνετε αναμμένα όταν φεύγετε. Κράτησε τα μακριά από χώρους που μπορεί να υπάρξει ρεύμα αέρα.
Μην τα τοποθετείτε κάτω από ράφια ή άλλες επιφάνειες και αφήστε 10 cm τουλάχιστον απόσταση μεταξύ δύο κεριών.
Ποτέ μη χρησιμοποιείτε αναμμένα κεριά για να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, και βεβαιωθείτε ότι κάθε αναμμένο κερί στο χώρο είναι τοποθετημένο μακριά από τα κλαδιά του δέντρου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ

Άγιος Δημήτριος, Χάνια Αυλωναρίου
Η περιοχή του τέως Δήμου Αυλώνος έχει προικισθεί από την ιστορία με ορισμένα από τα πλέον σημαντικά Βυζαντινά, θρησκευτικά και μη, Μνημεία της Εύβοιας. Ο Πύργος Αυλωναρίου (12ου Αιώνα), ο Άγιος Δημήτριος στα Χάνια (11oςαιώνας) η Αγία Θέκλη (13ος αιώνας), η Ιερά Μονή Λευκών (11oς αιώνας), ο Άγιος Ιωάννης στον Χόνδρο (13oς αιώνας), η Παναγία στο Κάστρο Ποτήρι (13ος αιώνας) και της μεταβυζαντινής εποχής όπως η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Πυργί (16oς αιώνας), ο Άγιος Ιωάννης στις Καρυές (16oς αιώνας) και ο Άγιος Δημήτριος Καταρράκτη Οκτωνιάς (16oς αιώνας) κ.α.
Σήμερα τα περισσότερα από αυτά τα μνημεία έχουν υποστεί την φθορά του χρόνου η οποία είναι αμείλικτη όταν οι αρμόδιοι διοικητικοί και επιστημονικοί φορείς της Πολιτείας δεν φροντίζουν για την διάσωση και την προστασία τους. Πόσα άραγε άλλα χάθηκαν γιατί η αδιαφορία της Πολιτείας άφησε έδαφος στην άγνοια και την αμάθεια εκκλησιαστικών επιτροπών και πολιτών που οδήγησαν στην καταστροφή και την τσιμεντοποίηση.
Από τα προαναφερόμενα μνημεία άμεσος είναι ο κίνδυνος για την Αγία Θέκλη στο ομώνυμο χωριό, για τον Άγιο Δημήτριο στα Χάνια όπου καταστρέφεται το εσωτερικό του και οι εναπομείνασες αγιογραφίες παρότι αποκαταστάθηκε ημιτελώς το εξωτερικό του μνημείου, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Πυργί, ναός με σπάνιες τοιχογραφίες που έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών επιστημονικών εργασιών.
 
Αγία Θέκλη, στο ομώνυμο χωριό

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΕΔΕ ΖΗΤΗΣΕ ΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΛΑΤΗΣ

Κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου την 28η/11/2014, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Πιλάτης ζήτησε εκτός της Ημερήσιας Διάταξης, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις τελευταίες πληροφορίες που είχε για τους ψιθύρους που ανακυκλώνονται, ότι έως τώρα ο Δήμος δεν εισέπραττε τα τέλη εβδομαδιαίως από τις λαϊκές αγορές, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να έχει στερηθεί νόμιμα έσοδα. Το πόρισμα δε της ΕΔΕ, ζήτησε να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλα στο φως στο Δήμο - Κύμης Αλιβερίου, για την πλήρη ενημέρωση των Δημοτών και το οικονομικό όφελος του Δήμου. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ


Στην ομιλία του στη Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία ο βουλευτής Ευβοίας και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Π.Σ. της Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Αποστόλου στάθηκε ιδιαίτερα στο σχεδιασμό της αυριανής ημέρας για τη Περιφέρεια :
«Κυρίες και κύριοι , φίλες και φίλοι
σας ευχαριστώ κι εγώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Να καλωσορίσω και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρό μας τον Αλέξη τον Τσίπρα, που ξεκινά σήμερα ένα οδοιπορικό, από την Περιφέρειά μας, από τη Λαμία, με στόχο να καταθέσει και στις τοπικές κοινωνίες το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε σύζευξη με την περιφερειακή του εξειδίκευση, που ως αυριανός πρωθυπουργός θα υπηρετήσει.
Η παράταξή μας στην Περιφέρεια, Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ, οραματίζεται τη δημιουργία μιας ανοικτής περιφέρειας, με ταυτότητα, με πόρους και αρμοδιότητες, με διεκδικητική λειτουργία, μια περιφέρεια που να μπορεί να εξομαλύνει τις περιφερειακές ανισότητες και να εδραιώσει τη περιφερειακή συνείδηση.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΙΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ


Προσκλητήριο ενότητας του λαού και σωτηρίας του τόπου απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Λαμία, στην πρώτη σειράς περιφερειακών συσκέψεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, επικαλέστηκε το ενωτικό παράδειγμα που έστειλε ο Γοργοπόταμος, όχι πολύ μακριά από εκεί, αλλά και την ιστορική ομιλία του Άρη Βελουχιώτη, από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, περί «νέου πατριωτισμού».

Είναι όμως η ώρα για κάθε πολίτη χωριστά, να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Αλ. Τσίπρα, που επανέλαβε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, την πρόσκλησή του για συνεννόηση σε ένα και μόνο θέμα: τη συμφωνία ημερομηνίας διεξαγωγής καθαρών, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκλογών. Και ζήτησε «εκλογές τώρα, πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες».
Πόσο μάλλον που, όπως είπε για τον Αντώνη Σαμαρά, έχει μετατρέψει την Προεδρική εκλογή σε εκτροπή, και με όλα τα μέσα, «θεμιτά και αθέμιτα», όπως υπογράμμισε, με στόχο «να συρράψει μια ετερόκλητη πλειοψηφία των 180».