Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΛΑ ΤΟ!!!


Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, την Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2011 το Λαλα το έκανε το πρώτο βήμα του στο διαδίκτυο. Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια. Το καθημερινό πλήθος των αναγνωστών, η γενική αποδοχή και η εκτίμηση όλων των αναγνωστών ακόμη και όσων ενοχλήθηκαν μας δείχνει τον δρόμο της συνέχειας. 
ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ 

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αγαπητοί φίλοι
Προεκλογικά είχα θέσει ένα ερώτημα προς την απερχόμενη Δημοτική Αρχή για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (10 μήνες σχεδόν χωρίς ανακύκλωση) και η απάντηση ήταν ότι δεν είχαν πάρει άδεια για το καινούργιο απορριμματοφόρο .
Θα ήθελα να επανέλθω και προς την νέα Δημοτική Αρχή για το θέμα της ανακύκλωσης, πότε προτίθετε να ξεκινήσει την ανακύκλωση; και ποια νέα μέτρα σκέφτεστε να λάβετε για την καλύτερη οργάνωση αλλά και την  επέκτασή της;
Πιστεύω, μάλιστα μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ότι η οποιαδήποτε καθυστέρηση έναρξης της ανακύκλωσης σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ζημία για τον Δήμο μας και κατά συνέπεια για τους δημότες του. Με την ανακύκλωση θα χρειαζόμαστε πολλή λιγότερα σκουπίδια για την χωματερή ή την μετάβαση τους .
Γιαυτό τον λόγο θέλει καλύτερη οργάνωση, ενημέρωση με φυλλάδια και διαφήμιση , κίνητρα στους δημότες ώστε συντομότερα να κατανοήσουν την ανάγκη της ανακύκλωσης και τα οφέλη που θα έχουν από αυτήν .
Πρώτα θα πρέπει να ξεκινήσετε από τα καταστήματα που έχουν τον μεγαλύτερο όγκο ανακυκλωμένου υλικού δίνοντας περισσότερα κίνητρα ώστε να εξαναγκαστούν να προχωρήσουν στην ανακύκλωση ( εδώ πρέπει να προχωρήσει και στην κομποστοποίηση .
Πρέπει λοιπόν από χτές να ξεκινήσει η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ , πολύ πιο οργανωμένη, ώστε να φέρει χρήμα στον Δήμο και λιγότερα σκουπίδια προς την χωματερή.
Φιλικά

Κεχρης Δημήτριος κάτοικος Διρρευμάτων Κονιστρών

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

10/12/2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομοσχέδιο "Πράξεις Εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις", ο βουλευτής Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
"Τέσσερις μήνες μετά την επέλαση στα δάση με το ν.4280/14 έρχεστε σήμερα να εξαφανίσετε και την τελευταία ασπίδα προστασίας που προσφέρουν στο φυσικό περιβάλλον τα άρθρα 24 και 117 του συντάγματος. Δυο φορές έχει επιχειρηθεί ως τώρα η συνταγματική τους αναθεώρηση και δεν περπάτησε. Και έρχεστε εσείς σήμερα με ένα άρθρο να το κάνετε.
Και η ειρωνεία είναι ότι αυτές τις διατάξεις που αχρηστεύετε σήμερα τις έχετε προτείνει για συνταγματική αναθεώρηση. Δεν το ξέρατε ή έχετε προβλέψει ότι δε θα προχωρήσει η αναθεώρηση; 
Αποσύρτε τη συγκεκριμένη διάταξη, δηλαδή το άρθρο το 18, όχι γιατί θα κριθεί αντισυνταγματική (το τελευταίο που σας νοιάζει…εσείς αυτό που σκέπτεστε τώρα είναι πως θα επιβιώσετε στις εκλογές που έρχονται και γι΄ αυτό τα ισοπεδώνετε όλα) αλλά γιατί σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή τέτοιων περιβαλλοντοκτόνων ρυθμίσεων.
Είναι δυνατόν έτσι απλά να τροποποιείτε κυρωμένους δασικούς χάρτες και να ανακαλείτε αναδασωτέες πράξεις; Δεν γνωρίζετε ότι έχουν συνταγματική ισχύ;
Σας το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε. Προβλήματα υπάρχουν στο δασικό χώρο. Εσείς και οι προκάτοχοί σας τα δημιούργησαν. Εμείς προτείνουμε λύσεις αλλά μόνον μετά την καταγραφή τους .

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.


ΤΟΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΜΟΝΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ.
Με μοναδική εξαίρεση την αρνητική ψήφο του Επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Κώστα Μιχαήλ ψηφίστηκε χθες βράδυ το Προυπολογισμός του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για το έτος 2015. Εξάλλου τον Προυπολογισμό τον είχε συντάξει η απελθούσα δημοτική αρχή του κ. Θωμά και θα ήταν παράδοξο να μην ψήφιζαν το δημιούργημά τους οι της μείζονος αντιπολίτευσης. Το πώς όμως θα εφαρμοστεί είναι θέμα της Δημοτική Αρχής η οποία πρέπει να κινηθεί με μεγάλη μαεστρία για να ορθοποδήσει ο Δήμος. 

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2015 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Την Κυριακή, προχθές ψηφίστηκε στη βουλή ο Κρατικός προϋπολογισμός για το 2015.
Η χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών, όπως καταγράφεται στην Εισηγητική Έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού 2015, όχι μόνο εντάσσεται στο νέο Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018, αλλά αποτελεί βασικό κρατικό εργαλείο για την προώθηση των αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο (για μας αντιδραστικών αλλαγών), όπως αυτές προωθούνται με το «Πρόγραμμα Καλλικράτης».
Αποδείχθηκε στην τετραετία εφαρμογής του Καλλικράτη, η ορθότητα της εκτίμησης της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι η Τοπική Διοίκηση, σαν αναπόσπαστο κρατικό όργανο του αστικού κράτους σε Τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο, έχει αποστολή την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσα από την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις των εργαζομένων, την παραπέρα εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, προς όφελος της επιχειρηματικής δράσης των ομίλων, σε βάρος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.
Κάθε χρόνο στα Δημοτικά Συμβούλια γίνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου. Ποιο το ύψος του; Θα είναι ισοσκελισμένος, που θα διανεμηθεί;
 Σωστά και εύλογα ερωτήματα, αλλά όχι πάντα τα ποιο κρίσιμα.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιος καλείται να πληρώσει τον προϋπολογισμό του Δήμου και ποιος ωφελείται από αυτόν.
Είναι σημαντικό από τη μεριά των εργαζομένων και των κατοίκων να κατανοηθεί η ταξική φύση του προϋπολογισμού και στους Δήμους.
 Ότι ο Δήμος δεν είναι ένας λαϊκός θεσμός αλλά ένας κρατικός θεσμός.
 Ότι σε τοπικό επίπεδο είναι το εργαλείο αναδιανομής του πλούτου και πάλι προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων, των  εργολάβων και όχι υπέρ των λαϊκών αναγκών.
Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να καταφέρουν να θεμελιώσουν αυτή την αντιλαϊκή ανατροπή ως προς τα έσοδα των Δήμων είχαν και έχουν  την στήριξη των δημάρχων και των οργάνων τους (π.χ. η στήριξη των δημάρχων, ώστε να μειωθούν οι ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) προς τους δήμους για να μπούμε στην ΟΝΕ!)
 Στόχος να λειτουργήσουν οι δήμοι ως μέρος του αντιλαϊκού κρατικού μηχανισμού με την παραπέρα επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και δομών, την σύμπραξη με ιδιωτικά κεφάλαια, την ώθηση των Δήμων στον τραπεζικό δανεισμό ως Α.Ε.
Ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι κομμάτι και φωτογραφία της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής και συνδέεται με τις επιταγές της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.
Ενσωματώνει την κατεύθυνση για μείωση των λειτουργικών δαπανών στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου, όπως:
Η στρατηγική λογική που υπηρετεί και υλοποιεί με συνέπεια η δημοτική αρχή και μέσα από τον προϋπολογισμό είναι η συνεχής υποβάθμιση και υποστελέχωση των υπηρεσιών, στρώνοντας σταδιακά το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση τους όπως είναι το έργο της καθαριότητας, η σύμπραξη με  εργολάβους στην αυτεπιστασία αφού το τεχνικό συνεργείο δεν επαρκεί ποια από εργαζόμενους.
Οι  κοινωνικές δομές μετατρέπονται σε ευκαιριακές δράσεις, μοιράζοντας ψίχουλα στους πιο εξαθλιωμένους, γίνονται πεδίο δράσης της πλημμυρίδας  των Μ.Κ.Ο που εκμεταλλεύονται τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, αντικαθιστώντας τις σταθερές  δημόσιες κοινωνικές δομές  κλπ.
Το κράτος από τη μια μειώνει τις δαπάνες για την υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την πρωτοβάθμια υγεία, τα προνοιακά επιδόματα, την χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και από την άλλη ο δήμος προσπαθεί να γίνει μοχλός απορρόφησης της λαϊκής αγανάκτησης με δωρεάν εξετάσεις, αλλά όχι αγωγή. Δηλαδή «να δώσουμε πιπίλα στο μωρό, για να σταματήσει να κλαίει από τη πείνα».

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

46 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟΥ

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου Γιώργος Κατσαμάγκος δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο στην σελίδα του στο facebook. Μας θυμίζει μια αποφράδα μέρα για τον τόπο μας και την εργατική του τάξη. Το πολύνεκρο δυστύχημα στο Λιγνιτωρυχείο. Το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο και υποκλινόμαστε στην μνήμη των επτά εργατών που τους κόπηκε το νήμα της ζωής 
"46 χρόνια μνήμη στους νεκρούς του λιγνιτωρυχείου
Αλιβέρι, σούρουπο 9 Δεκέμβρη του ’68, γιορτή της Αγίας Άννας. Τα καταστή-ματα κλείνουν ο κόσμος μαζεύεται στα σπίτια. Ο Σωτήρης ο Μπ. πήρε κάτι πράγματα που περίμενε και πήρε την ανηφόρα για το σπίτι.. Έπρεπε να κολατσίσει και να ξαπλώσει νωρίς. Το πρωί πήγαινε πρώτος στο λιγνιτωρυχείο να ελέγξει τα «φανάρια» ώστε μόλις θα’ ρθει η βάρδια να’ ναι όλα έτοιμα και ασφαλή. Ο Λάζαρος έκλεισε το φαρμακείο κι’ ετοιμαζότανε να πάει στη γιορτή της Άννας.
Ξάφνου ουρλιαχτά από σειρήνες ασθενοφόρων ξέσκισαν την ήσυχη νύχτα. Κανείς δεν κατάλαβε τι τρέχει. Οι καιροί ήταν δύσκολοι (δεύτερος χρόνος δικτατορίας) ο φόβος φώλιαζε στις καρδιές. Οι κλούβες πέρναγαν κι ανηφόριζαν τον « τσούλουρα ». Εκεί στην αυλή της παλιάς κλινικής παίχτηκε ένα ακόμα δράμα από αυτά που η οικογένεια των λιγνιτωρύχων έζησε και ζει σ’ όλο τον Κόσμο. Δεκάδες κορμιά νεκρά ή χτυπημένα, βογκητά, πανικός. Το κόκκινο αίμα ανακατεμένο με τη μαύρη μουτζούρα κυλούσε στη σκάλα. Το έργο της διαλογής, σου πάγωνε το αίμα. Από κει οι νεκροί, από δω οι τραυματίες. Ο παπα-Πλούταρχος να προσπαθεί να συγκεντρώσει ακρωτηριασμένα μέλη.
Πως έγινε τόσο κακό;
Λιγνιτωρυχείο απόγευμα.
Τουλάχιστον 250 άτομα δουλεύουν 170 μέτρα κάτω από την επιφάνεια . Μια λάθος ενέργεια του επιστάτη, και το κακό γίνεται! Η τεράστια έκρηξη δημιουργεί ένα φοβερό κύμα που έφτασε μέχρι την επιφάνεια. Τραγικό αποτέλεσμα 7 νεκροί πάρα πολλοί τραυματίες..
Οι άτυχοι μεροκαματιάρηδες προστέθηκαν στο πάνθεο των 25 νεκρών από δυστυχήματα στο ορυχείο, από το 53 μέχρι το 85. Δεκάδες ακρωτηριάστηκαν, πέθαναν από πνευμονοπάθειες, καρκίνο.
Η περιοχή αναπτύχθηκε οικονομικά, το βιοτικό επίπεδο ανέβηκε. Ας μη ξεχνούν όμως οι νεότεροι ότι το χρωστούν σ’ αυτούς που δώσανε τη ζωή τους, κάτω από τη γη η σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου.
Αιωνία τους η μνήμη!
Δροσάτος Νίκος……………44, από Παρθένι
Κιούσης Δημήτρης ………. 28, από Αη-Γιάννη
Μαζαράκης Χαράλαμπος. 52, από Γυμνό
Μάτζαρης Σταμάτης…….. 55, από Αη-Γιάννη
Ρήγας Θρασύβουλος……. 50, από Αη-Γιώργη
Τζελάτης Γιάννης……….. 28, από Αχλαδερή
Τρακοσάρης Βαγγέλης… 33, από Αη-Γιώργη
Πάτζαλης Βαγγέλης ……. 34, από Κριεζά."

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2014
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού
Θέμα: Ανάγκη άμεσης επίλυσης του ζητήματος της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας
Η υπόθεση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας εξελίσσεται σε μια οδύσσεια για την πόλη σχεδόν δέκα χρόνια (15.05.2006) μετά την υπουργική απόφαση Βουλγαράκη περί χαρακτηρισμού της ως διατηρητέο μνημείο. Ήδη, πολλά χρόνια πριν την απόφαση αλλά και έπειτα, διαχρονικά οι Δημοτικές Αρχές της πόλης επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία στην προστασία και την προφύλαξη του περιβάλλοντος χώρου και των κτιριακών εγκαταστάσεων, επιτρέποντας σταδιακά να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και υγειονομική βόμβα για την υγεία των δημοτών της πόλης και να απαξιωθεί στα μάτια των δημοτών.
Όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2013 και για τυπικούς λόγους ακύρωσε την απόφαση του Υπουργείο Πολιτισμού, δημιούργησε νέα δεδομένα στην υπόθεση, ανοίγοντας την όρεξη σε πολλούς “μνηστήρες”, οι οποίοι ήδη εποφθαλμιούσαν την κατεδάφιση της αγοράς χωρίς ωστόσο να προτάσσουν ένα ξεκάθαρο σχέδιο και να δηλώνουν τις προθέσεις τους. 
Φτάνουμε λοιπόν στις 13.3.2014 όταν Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) από κοινού γνωμοδοτούν εκ νέου υπέρ του συνολικού χαρακτηρισμού της αγοράς ως διατηρητέου μνημείου. Έκτοτε εννέα ολόκληροι μήνες έχουν περάσει και ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τασούλας δεν έχει υπογράψει ακόμη τη σχετική απόφαση. Μάλιστα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σκοπεύει να εισαγάγει και πάλι το θέμα για συζήτηση στο ΚΑΣ-ΚΣΝΜ στις 18 του μηνός με τη δικαιολογία ότι η γνωμοδότηση είχε περάσει με οριακή πλειοψηφία (9 ψήφισαν υπέρ και 8 κατά).
Αυτή η κωλυσιεργία και η εξακολουθητική διφορούμενη στάση έρχεται να προστεθεί στην αγανάκτηση του κόσμου και στη διχασμένη τοπική κοινωνία, η οποία αναζητά επιτέλους λύση. Η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Δήμου Χαλκιδέων τίθεται με δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις της αναφανδόν υπέρ της κατεδάφισης, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την εγκατάλειψη της αγοράς, εικόνα για την οποία ευθύνεται καθώς επιλέγει να μη συμμορφώνεται στις υποδείξεις της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων για:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕ ΕΚΠ/ΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ


Εδώ και ένα μήνα ένας νέος δίνει μια μάχη ζωής για να σπουδάσει. Ο Νίκος Ρωμανός μαζί με άλλα τρία παιδιά, φυλακισμένα στον Αυλώνα, φέτος έδωσαν πανελλήνιες και πέρασαν σε διάφορα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σπουδαία επιτυχία και των παιδιών και των διδασκόντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο που λειτουργεί εντός της φυλακής που σε τόσο δυσμενείς συνθήκες τα κατάφεραν. Από τα τέσσερα παιδιά που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο, μόνο σε δύο δόθηκε όμως η προβλεπόμενη εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσουν τη σχολή τους. Ο ένας από αυτούς που δεν πήραν άδεια, είναι ο Νίκος Ρωμανός. Γι’ αυτό προχώρησε από τις 10/11 σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά του στην εκπαιδευτική άδεια. Σήμερα, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και η κατάστασή του βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αλιβέρι 7/12/2014
Προς  : ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΜΠΕΝΑΚΗ
ΘΕΜΑ : ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
Παρακαλούμε όπως προ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης στη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου την ΤΡΙΤΗ 9-12-2014 συζητηθεί το θέμα:
«ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ»
  Η διάρκεια της εισήγησης υπολογίζεται σε 5΄περίπου.
για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ο Δημοτικός Σύμβουλος

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 



Υ.Γ. Προφανώς ο κ. Μιχαήλ εννοεί την συνεδρίαση της Τετάρτης διότι την Τρίτη συζητείται αποκλειστικά ο Προϋπολογισμός και δεν μπορούν να μπουν άλλα θέματα.

ΜΠΑΡΑΖ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΑΣΑΡΧΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΠΡΟΥΠΙΘΕΣΕΩΝ.

ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΑΛΑ ΤΟ!!!
Τις τελευταίες ημέρες βούηξε ο τόπος από την σκανδαλώδη χρηματοδότηση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ από το Υπουργείο Ανάπτυξης παρότι σχετικό έγγραφο της Δασάρχου Αλιβερίου ενημέρωνε για την μη πλήρωση των προϋποθέσεων χρηματοδότησης. Μεταξύ των πολλών δημοσιευμάτων  αναδημοσιεύουμε το σχετικό αποκαλυπτικο ρεπορτάζ  της ενημερωτικής ιστοσελίδας AVANTI POPOLO http://www.avantipopolo.gr/2014/12/285.html  καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του Υφυπουργού κ. Μηταράκη
"Μπαράζ χρηματοδοτήσεων από το υπουργείο Ανάπτυξης προς την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ακολούθησε το έγγραφο του Δασαρχείου Αλιβερίου Εύβοιας που απαγόρευε την πληρωμή των συγκεκριμένων επιδοτήσεων! Από τις 24 Νοεμβρίου 2014, όταν το Δασαρχείο ενημέρωσε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι η ΤΕΡΝΑ δεν έχει καταθέσει τα δικαιολογητικά για να πληρώνεται, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης της έχει δώσει 28.350.000 ευρώ!
Το θέμα αποκάλυψε με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου.
Στην Κάρυστο της νότιας Εύβοιας η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΦΗΡΕΩΣ ΑΕ και η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ & ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΕ
έχουν εγκαταστήσει αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 165 MW και έχουν ενταχθεί στον επενδυτικό νόμο.
Όμως για να πληρωθούν χρειάζεται, σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση, να υποβάλλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά: πρέπει να υποβληθεί στην Δασική Υπηρεσία αίτηση για καθορισμό του ανταλλάγματος χρήσης, να εγκριθούν οι
οριστικές μελέτες των συνοδών έργων, καθώς και η απαιτούμενη φυτοτεχνική μελέτη αποκατάστασης του έργου. Η ΤΕΡΝΑ αυτά δεν έχει καταθέσει! Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδας (Διεύθυνση Δασών Ευβοίας - Δασαρχείο Αλιβερίου), που δημοσιεύει η "Κυριακάτικη Αυγή", απευθύνεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και είναι σαφές: "δεν έχει υποβάλλει στην υπηρεσία μας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά" (αρ. πρωτ. 3899/238466/24.11.2014).
Έξι αποφάσεις
Το λογικό αποτέλεσμα του εγγράφου θα ήταν το υπουργείο Ανάπτυξης να σταματήσει τις εκταμιεύσεις προς την ΤΕΡΝΑ, τουλάχιστον μέχρι να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Όμως για τον Ν. Μηταράκη σημαίνει το ακριβώς αντίθετο! Από τις 24 Νοεμβρίου που δημοσιεύθηκε το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, και μέσα σε μία
εβδομάδα, υπέγραψε ούτε μία ούτε δύο, αλλά 6 υπουργικές αποφάσεις για εκταμίευση ποσών προς την ΤΕΡΝΑ! Από την ημέρα που έμαθε ότι δεν πρέπει να πληρώνει, της έδωσε 28,350 εκατ. ευρώ!
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύπτει η "Κυριακάτικη Αυγή", ο Ν. Μηταράκης έδωσε εντολή να εκταμιευθούν στην ΤΕΡΝΑ
-στις 28 Νοεμβρίου: 6.300.000 ευρώ
-στις 28 Νοεμβρίου: 6.300.000 ευρώ
-στις 28 Νοεμβρίου: 3.150.000 ευρώ
-στις 28 Νοεμβρίου: 5.670.000 ευρώ
-στις 1 Δεκεμβρίου: 4.410.000 ευρώ
-στις 1 Δεκεμβρίου: 2.520.000 ευρώ
Δηλαδή έδωσε 21.420.000 ευρώ την Παρασκευή και άλλα 6.930.000 ευρώ την Δευτέρα.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για εσπευσμένη εκταμίευση χρημάτων, η οποία δεν δικαιολογείται στην υπουργική απόφαση. Επισημαίνεται πως ο Ν. Μηταράκης σπεύδει να κάνει τις εκταμιεύσεις επικαλούμενος παλαιότερη βεβαίωση του Δασαρχείου Αλιβερίου, και όχι την πρόσφατη που υπογράφει η δασάρχης Αγγελική Γκοτζαμάνη."
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΞΙ (6)  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ-ΕΝΤΟΛΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναστάσιος Μίχας
Διοικητής Νοσοκομείου Καρύστου
Σύμφωνα με την ενημερωτική επιστολή που έχει σταλεί από τον Διοικητή του Νοσοκομείοιυ Καρύστου, κ. Μίχα Αναστάσιο, τόσο προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) όσο και προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.), από το μεσημέρι της Τρίτης 9 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καρύστου.
Οι εργασίες προβλέπουν επέκταση και ανακαίνιση του υπάρχοντος χώρου και γίνονται στα πλαίσια του προγράμματος αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Κατά την διάρκεια των εργασιών το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά στο χώρο του χειρουργικού ιατρείου το οποίο έχει διαμορφωθεί καταλλήλως.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής

Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΚΥΜΗ, ΚΑΡΥΣΤΟ, ΑΙΔΗΨΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΑ



Πηγή: EYBOIA2020
Η Hellenic Seaplanes αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στον διαγωνισμό του Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας για την ανάπτυξη 4 υδατοδρομίων σε Χαλκίδα, Κάρυστο, Κύμη και Αιδηψό, καθώς και μιας τεχνικής βάσης στη Χαλκίδα.
Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ) έβαλε στόχο την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο να υπάρχουν όχι ένα αλλά τέσσερα υδατοδρόμια στο νησί της Εύβοιας και να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στις μετακινήσεις με υδροπλάνα, ολοκληρώνοντας τις διαγωνιστικές διαδικασίες.
Η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Κύμη και η Αιδηψός είναι οι πόλεις που θα αναπτυχθούν τα υδατοδρόμια και θα συνδεθούν με το υπόλοιπο δίκτυο υδατοδρομίων. Παράλληλα, ξεκινάει η πρώτη τεχνική βάση υδροπλάνων στην Χαλκίδα για τη συντήρηση, τον τεχνικό έλεγχο και την επιδιόρθωση των αεροσκαφών.
Προσωρινός ανάδοχος ορίστηκε η εταιρία «Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ», θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A., μετά την υποβολή της προσφοράς της και την επιτυχή αξιολόγησή της από την επιτροπή διαγωνισμού του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, βάζοντας την Εύβοια στον χάρτη των υδατοδρομίων.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!!!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                 
Ταχ. δ/νση Κ.Μπακόλα 30
Τκ 34500 Αλιβέρι
Τηλ. 2223350311
Fax. 2223024558
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επειδή εκφράστηκε η απορία για την υπογραφή μου υπέρ της αναπαλαίωσης της αγορά της Χαλκίδας, θυμίζω ότι την  απόφαση για την κατεδάφιση είχε πάρει το Ν.Σ. όταν Δήμαρχος ήταν ο Δ. Αναγνωστάκης .
Από τότε, ολοκληρώθηκε η θητεία του Δ. Αναγνωστάκη, πέρασαν και (8) χρόνια θητείας του Θαν. Ζεμπίλη, δηλαδή 10-12 χρόνια και δυστυχώς δεν έγινε ούτε ένα βήμα .
Αυτό που προέχει σήμερα είναι να γίνει κάτι, να μη μολύνεται ο τόπος και να μην αδικείται η Πρωτεύουσα του Νομού , στα μάτια των επισκεπτών.
Άλλωστε σε θέματα που δεν ήμαστε ειδικοί, καλό είναι να αφήνουμε τους ειδικούς να πάρουν τις αποφάσεις ανεπηρέαστοι.
Πρέπει επίσης να μη ξεχνάμε, ότι πάρα πολλά νεοκλασικά της Χαλκίδας γκρεμίστηκαν και στην θέση τους κατασκευάστηκαν νέα σύγχρονα κτίρια , πάντα με καλές προθέσεις, δηλαδή για το καλό του τόπου, αλλά τώρα που βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε  να τα επαναφέρουμε.                                  
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ


H Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου, τίμησε τη μνήμη του Οσίου  Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου , στη γενέτειρά του, τον Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου.
Μέγας πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε το Σάββατο 06 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.
Αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων υπήρξε το πρωί της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου κατά την οποία τελέστηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.
Στη συνέχεια ακολούθησε, σε κλίμα μεγαλοπρέπειας και λαμπρότητας, πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας, Ωρωπού και Αμαρουσίου κ. Κυρίλλου και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου.
Στο κλίμα αυτό συνέβαλαν και οι χοροί, ο δεξιός υπό τη διεύθυνση του πατρός Χρήστου Κυριακόπουλου, Γενικού Αρχιερατικού της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας και ο αριστερός υπό τη διεύθυνση του πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Σωτηρίου Τσούγκα με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Καρύστου, που απέδωσαν με το αρμόζον ύφος και την κατάλληλη σοβαρότητα την υμνολογία της ημέρας.
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Οσίου Πορφυρίου που ήταν φως για τον κόσμο. Επίσης, επεσήμανε το γεγονός, ότι η ζωή του Αγίου δεν είναι αυτόφωτη, αλλά ετερόφωτη αντλώντας το φως της από την Τρισήλιο Θεότητα, τον Πατέρα τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.
Αυτό το τεκμηρίωσε μέσα από τα λεγόμενα του Αγίου Πορφυρίου αναφερόμενος στην ερώτηση κάποιου πιστού που ετέθη προς τον Άγιο, περί του πώς έρχεται ο αγιασμός στη ζωή του ανθρώπου, ο Άγιος υπέδειξε τη συνεχή μνήμη του Χριστού και του θανάτου μας!
Τη λατρευτική σύναξη σφράγισε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Πορφυρίου στους δρόμους του χωριού όπου είδε για πρώτη φορά το φως του κόσμου και ως παιδί περπάτησε.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


Συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο με κυριότερα θέματα την έγκριση των τριμηνιαίων εκθέσεων της Οικονομικής Επιτροπής για το τρέχον έτος 2014 και τον ορισμό των Ορκωτών Ελεγκτών για τις ανέλεγκτες χρήσεις 2012-2014.  Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών (αριθ. αποφ. 210/2014), την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 με τα παρακάτω  θέματα της  ημερήσιας διάταξης:
Περί ορισμού ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τον τακτικό έλεγχο της οικονομικής χρήσης έτους 2012, λόγω ανέλεγκτης χρήσης αυτής.
Περί ορισμού ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τον τακτικό έλεγχο της οικονομικής χρήσης έτους 2013, λόγω ανέλεγκτης χρήσης αυτής.
Περί ορισμού ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τον τακτικό έλεγχο της οικονομικής χρήσης έτους 2014.
Έγκριση  έκθεσης 1ο τριμήνου προϋπολογισμού 2014
Έγκριση έκθεσης 2ο τριμήνου προϋπολογισμού 2014
Έγκριση  έκθεσης 3ο τριμήνου προϋπολογισμού 2014
Κατανομή ΣΑΤΑ
Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2014
Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου «Συντήρηση οδοστρωμάτων Αλιβερίου»
Έγκριση παράτασης προθεσμίας για το έργο: «Τσιμεντοστρώσεις –ασφαλτοστρώσεις δρόμων ΔΚ Κύμης»
Έγκριση  πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου : Αποπεράτωση ισογείου και διαμόρφωση εξωτερικού χώρου 2ο Δημοτικού Σχολείου Κύμης
Καθορισμός ανώτατου επιτρεπτού ορίου κλήσεων κινητής τηλεφωνίας
Έγκριση  της 8/2014 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Σχετικά με την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Αλιβερίου
Σχετικά  με την κατάργηση της μεταβατικής έδρας των Μονομελών Πλημμελειοδικείων
Σχετικά με το Ταχυδρομείο-ΕΠΑΛ της Δ.Ε  Κονιστρών


ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015



Δήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
ευδιάθετοι την ημέρα της ορκωμοσίας....
.
Σε Ειδική Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών), την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00, θα αποφασίσει :
Περί ψήφισης του Προϋπολογισμού του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου οικ. έτους 2015
Περί έγκρισης Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Στοχοθεσίας) Δήμου Κύμης-Αλιβερίου οικ. έτους 2015


Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΣΤΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ (Θ.ΚΑΜΑΡΑΤΟΣ) ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Δελτίο τύπου
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 3 Δεκέμβρη η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποχώρησε κατά τη συζήτηση του 20ου θέματος, που αφορούσε τη λήψη απόφασης για τη μετατροπή της νομικής μορφής του περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας σε Ανώνυμη Εταιρεία, καλώντας  και τους δημοτικούς συμβούλους  των άλλων  παρατάξεων να κάνουν το ίδιο. Προς τιμή τους ανταποκρίθηκε η πλειοψηφία των παρόντων συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής.
Με την αποχώρησή μας δηλώσαμε την απόλυτη αντίθεσή μας και καταδικάσαμε όσα μεθοδεύονται.
Η παρουσίαση - ενημέρωση που αφορά τον Περιφερειακό ΦΟΣΔΑ έγινε από τον κ. Τσοκανή, ο οποίος είναι σημαντικό στέλεχος, εκπρόσωπος  Ανώνυμης Εταιρείας, της ΔΕΠΟΔΑΘ, που δραστηριοποιείται στο χώρο των απορριμμάτων και του ΦΟΣΔΑ της Περιφέρειας, που εξ αντικειμένου  συνδέεται πολλαπλά με όσους ενδιαφέρονται να πωλήσουν τεχνολογία με την εμπλοκή του μεγάλου κεφαλαίου στη διαδικασία.
Οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο περιβάλλον και στην κοινωνία από αυτούς τους σχεδιασμούς είναι σημαντικές. Ό,τι είχε κατακτήσει η τοπική αυτοδιοίκηση σε εμπειρία, δυνατότητες, συνθήκες παραγωγής, αποτελέσματος θα μεταβιβαστούν σε μια εταιρεία.
Υποστηρίζουμε ότι η καθαριότητα και Διαχείριση των Απορριμμάτων πρέπει να αποτελεί μια αμιγώς Δημοτική λειτουργία και να ασκείται με την συμμετοχή και τον έλεγχο των πολιτών.
Υποστηρίζουμε ένα σύστημα διαχείρισης που θα δίνει έμφαση στην διαλογή στην πηγή με κατεύθυνση την ανακύκλωση του μεγαλύτερου μέρους των απορριμμάτων, μια κατεύθυνση που θα εξασφαλίσει χαμηλό κόστος για τους πολίτες και το περιβάλλον και τις περισσότερες θέσεις εργασίας με πλήρη απασχόληση και εργασιακά δικαιώματα.