Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ!!!


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, το Δεκέμβρη του 2014, τέθηκε στην ημερήσια διάταξη το Θέμα : «Παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με δημοπρασία, εμβαδού 337.680 τ.μ στην περιοχή Αγίου Λουκά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου» .
Η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε με το αιτιολογικό να εξεταστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και να εκφραστεί η θέση του. 
Πρόκειται για χτήματα 337 στρεμμάτων στην περιοχή Αποκάλυψη , Αβρακαρή , Κάναλος , Σκορδιλάκη, Μουρτερό κλπ που είχε απαλλοτριώσει αναγκαστικά η ΔΕΗ , το 1978-1979 για να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του «επιφανειακού» λιγνίτη , έργο το οποίο κατάστρεψε  μια ολόκληρη περιοχή και εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια.
Τα χτήματα αυτά παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Γεωργίας –Αγροτικής Ανάπτυξης και  μισθώνονται αυτά τα χρόνια για αγροτική χρήση.
Σήμερα, γύρω από τα χτήματα αυτά έχουν «βγει τα μαχαίρια», ανταγωνίζονται συμφέροντα για την απόκτηση τους με στόχο να γίνουν η βάση επιχειρηματικών συμφερόντων και να αλλάξει η χρήση γης.
Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει,  οι διεκδικητές είναι πολλοί.
Άλλοι τα θέλουν για να στήσουν φωτοβολταϊκό πάρκο, άλλοι για Βιοαέριο, άλλοι για φυτώρια, θερμοκήπια κλπ , κλπ.
Όμως…..ανταγωνίζονται σε ξένο αχυρώνα……!!  Γιατί τα χτήματα αυτά τα πήρε η ΔΕΗ με αναγκαστική απαλλοτρίωση έναντι απαράδεκτα χαμηλού τιμήματος, οι κάτοικοι του χωριού Άγιος Λουκάς, η Κοινότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος είχαν θέσει ως αίτημα και είχαν διεκδικήσει την επιστροφή των χτημάτων στους δικαιούχους τους.
Ο όρος της επιστροφής των χτημάτων στους δικαιούχους είχε περιληφθεί στην αρχική σύμβαση και αναιρέθηκε στη συνέχεια.    
Έτσι, σήμερα που είναι φανερό ότι εξελίσσεται σχέδιο αλλαγής χρήσης γης και πέρασμα των εκτάσεων αυτών σε συμφέροντα, σε επιχειρηματίες, απαιτούμε να σταματήσει κάθε συζήτηση για την παραχώρηση αυτών των εκτάσεων, απαιτούμε να σταματήσει η πίεση σε βάρος αυτών που έχουν μισθώσει και καλλιεργούν τα χτήματα αυτή τη χρονιά  και θέτουμε και πάλι το ζήτημα της επιστροφής των χτημάτων που απαλλοτριώθηκαν στους δικαιούχους, στους ιδιοκτήτες τους.
Το αίτημα αυτό  το κοινοποιούμε  στον Δήμο Κύμης –Αλιβερίου, στην Περιφέρεια Στερεάς και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά θα το διεκδικήσουν μαζικά         
Γενάρης 2015       
                                                                                  Γιώργος Μαρίνος
                                                                     ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 

                                                                           ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου