Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


Δελτίο Τύπου
Η Εύβοια πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να κρατηθεί η Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά

Συγκινητική και δυναμική ήταν η συμμετοχή  του κόσμου στην  ομιλία του Σίμου Κεδίκογλου στο  Αλιβέρι από όπου έστειλε το μήνυμα, ότι η  Νέα Δημοκρατία πρέπει να κερδίσει τη μάχη των πιο κρίσιμων εκλογών για να μπορέσει η Ελλάδα να παραμείνει στον πυρήνα της Ευρώπης.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές για μικροκομματικά καθαρά συμφέροντα οδήγησε σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τη στιγμή που είχαν αρχίσει ήδη να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.
Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, που με  ψεύτικες υποσχέσεις προσπαθεί να αναλάβει την εξουσία, να απαντήσει που θα βρει τα χρήματα,  αν διακοπεί η κοινοτική χρηματοδότηση, υπογραμμίζοντας ότι το πιο επικίνδυνο ψέμα είναι το  ότι εγγυάται τις καταθέσεις.
Όπως κατηγορηματικά επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου :  «καμία κυβέρνηση -  ούτε η δική μας - δεν μπορεί να εγγυηθεί τις  καταθέσεις. Για να γίνει αυτό σημαίνει ότι έχεις τα μετρητά σε περίπτωση που χρειαστεί να καλύψεις την εγγύηση. Τις καταθέσεις τις εγγυάται η ΕΚΤ στις χώρες εκείνες που τηρούν τις  δεσμεύσεις τους απέναντί της και το πρώτο πράγμα που σκοπεύει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να τις αθετήσει»
Οι Έλληνες που έκαναν αιματηρές θυσίες για να αρχίσει να κερδίζει  η οικονομία μας την εμπιστοσύνη των επενδυτών έχει σημασία να γνωρίζουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει αυτά που λέει θα στραγγίξει η χώρα από ρευστό και α  μόνα λεφτά που θα υπάρχουν στην Ελλάδα θα είναι τα λεφτά από τις καταθέσεις των Ελλήνων τα οποία δεν θα έχουν πλέον την εγγύηση της ΕΚΤ και εκεί θα φτάσουμε στον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό.
Οι πολίτες πρέπει να θυμούνται πότε άκουσαν ξανά «λεφτά υπάρχουν» και ποιες ήταν οι συνέπειες. Πρέπει να γνωρίζουν ότι εκείνοι  που θα βγουν χαμένοι είναι οι ασθενέστεροι και  εκείνοι που θα κερδίσουν τα περισσότερα είναι  αυτοί  που έχουν βγάλει  τα λεφτά τους  στο εξωτερικό.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα όσα έχουν επιτευχθεί σε περίοδο κρίσης στην Εύβοια,  όπου μετά από πολλά χρόνια εκτελούνται και έχουν δρομολογηθεί ανεπιστρεπτί έργα μεγαλύτερης αξίας απ’ ότι στο παρελθόν με πρώτο μεγάλο έργο, από την εποχή της Υψηλής Γέφυρας, την παράκαμψη της Χαλκίδας, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ. Επίσης, μόλις το 2013 εντάχθηκε η Εύβοια στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα που σημαίνει ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν από κοινοτικούς πόρους τα οδικά μας έργα. Εξίσου σημαντικό είναι το ότι  Εύβοια είναι ο μόνος και πρώτος Νομός της Ελλάδας μέχρι στιγμής που έχει Οργανισμό Λιμένων  και χάρη σε αυτό απορροφήσαμε  πάνω από το μισό εθνικό προϋπολογισμό.  Χάρη στον ΟΛΝΕ καταφέραμε πολύ γρήγορα να ολοκληρώνεται το λιμάνι της Κύμης και ιδρύονται πύλες εισόδου στα λιμάνια μας για να ενταχθεί ο Νομός στους προορισμούς των κρουαζιερόπλοιων.
Τα έργα που γίνονται όπως ανέφερε είναι  πολλά και  για το Αλιβέρι, η παράκαμψη Αμαρύνθου, Βασιλικού επιτέλους ξεκινάνε,  και στη Νότια Καρυστία ολοκληρώνεται ο δρόμος στο  Κάβο Ντόρο, στη Βόρεια Εύβοια ολοκληρώνονται οι μελέτες του βόρειου οδικού άξονα, γίνεται νέος δρόμος Αιδηψός-Αγιος Νικόλαος – Γιάλτρα, ολοκληρώνεται η παράκαμψη της Αιδηψού.
«Η Εύβοια- είπε-  ο Σίμος Κεδίκογλου- πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να κρατηθεί η Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Η ΝΔ και οι Νεοδημοκράτες  της Εύβοιας πρέπει να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερο αγώνα. Η ΝΔ πρέπει να έρθει πρώτη στις εκλογές για να ηγηθεί μίας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης αλλιώς η Ελλάδα μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες».

Ο Σίμος Κεδίκογλου έστειλε το μήνυμα ότι η ΝΔ πρέπει να έχει βουλευτές εμπιστοσύνης γιατί στις εκλογές οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμματα,  επιλέγουν  και πρόσωπα.  Πρέπει να  ξέρουν,  ότι ο βουλευτής που ψηφίζουν  θα παραμείνει στο κόμμα του με συνέπεια και σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου