Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τι άλλαξε σε αυτούς τους 6 μήνες;

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΚΗ  ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ "ΕΞΟΥΣΙΑ" ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

"Αγαπητό ΛΑΛΑΤΟ, πριν ένα χρόνο περίπου, μου έδωσες την δυνατότητα να αναφέρω μερικές προσωπικές  απόψεις για τον αγαπημένο μας  τόπο, την ευρύτερη περιοχή Κύμης – Αλιβερίου με αφορμή τις δημοτικές εκλογές που έγιναν το Μάιο του 2014. Σήμερα όμως μετά από περίπου 6 μήνες παρουσίας της νέα δημοτικής αρχής θα ήθελα να μου προσφέρεις πάλι την φιλοξενία σου, για να αναφέρω μερικές σκόρπιες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν από την λειτουργία της νέας δημοτικής αρχής.

Η πρώτη αλλαγή που έγινε αντιληπτή στη περιοχή μας και την καθημερινότητα του σαββατοκύριακου, ήταν ότι το αγαπημένο μας άθλημα έγινε πλέον το μπάσκετ και όχι το ποδόσφαιρο όπως ήταν με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Νέα δημοτική αρχή νέα έθιμα, καθώς  η ομάδα ποδοσφαίρου της Κύμης που μας <<έκανε υπερήφανους >> στην Γ εθνική τόσο καιρό, πλέον δεν υπάρχει στο ποδοσφαιρικό χάρτη. Τώρα τσακωνόμαστε για το ποιος θα κάνει τις περισσότερες  ώρες προπόνησης στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Κύμης και όχι για τις κατολισθήσεις  του ποδοσφαιρικού γηπέδου και τα αμφιβόλου ‘’ετήσια’’ έργα στήριξης  που μας απασχολούσαν τόσα χρόνια.
Μια δεύτερη αλλαγή που έγινε ήταν ότι την πρωτοκαθεδρία του δήμου την έχει πλέον το Αλιβέρι και όχι η Κύμη  που την είχε τόσα χρόνια και πρέπει να ‘’πληρώσει’’ γι αυτό, όπως ‘’πλήρωσε’’ το Αλιβέρι τα προηγούμενα χρόνια. Άρα δίνουμε προτεραιότητα στο Αλιβέρι αφού και οι συγκυρίες μας ευνοούν, καθώς η νέα κυβέρνηση του Σύριζα άνοιξε θέμα Καλλικράτη και διάσπαση του δήμου σε περισσότερους δήμους. Δηλαδή εμείς οι Κουμιώτες δεν θα ξανατρέχουμε για ψήφους στο Αλιβέρι και το Δύστο στις επόμενες εκλογές άρα δεν μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα του Αλιβερίου και το αντίθετο φυσικά ισχύει.
Τέλος μια Τρίτη αλλαγή, έχει να κάνει με τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των υπαλλήλων του δήμου, οι οποίοι πλέον αφού δεν έχουν του ενός ανδρός αρχή πάνω από το κεφάλι τους και το φόβο του ‘’ηγέτη’’ δήμαρχου να τους φοβερίζει, ασκούν πλέον τα καθήκοντα τους μόνο στις αρμοδιότητες που έχουν και τίποτα άλλο.  Ένα αποτέλεσμα του παραπάνω είναι το νερό πλέον να μην εισπράττεται στις Κονίστρες όπως γινόταν παλιά στα γραφεία της δημαρχίας, αφού η υπάλληλος που το εισέπραττε τόσο καιρό με την παλιά δημοτική αρχή τώρα θυμήθηκε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της να κάνει τον ταμία της ΔΕΥΑΚΑ όπως τον έκανε τόσο καιρό. Φαίνεται λεφτά υπάρχουν τώρα και δεν θέλουμε άλλα, αφού ως γνωστόν, τα πολλά λεφτά μόνο προβλήματα δημιουργούν και τίποτα άλλο. Λιτός βίος δηλαδή πλέον, όπως λέει και ο αρμόδιος υπουργός των οικονομικών.
Συμπεράσματα…
Τα μεγάλα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και να γιγαντώνονται όπως σκουπίδια και παράνομες χωματερές, κατεστραμμένο οδικό δίκτυο σύνδεσης οικισμών, ανύπαρκτο εντελώς αγροτικό οδικό δίκτυο, αμφιβόλου ποιότητας νερό ύδρευσης για όλους μας και τέλος ανεπάρκεια στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, οράματος δηλαδή όπως ήταν το σύνθημα της Συμπολιτείας πολιτών του δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Αλήθεια τι έγινε με την παράταξη αυτή? Ούτε μια συνάντηση, ούτε ένα γλέντι, ούτε μια πίτα δεν κόψαμε για το καλή χρονιά. Εδώ ακόμα και η δημοτική παράταξη του Σύριζα που δεν πρόκανε να κατέβει στις εκλογές, βρήκαν  χρόνο να συναντηθούν και να γιορτάσουν την νίκη τους στις εθνικές εκλογές….
        Υ.Γ. Στις 19 Φλεβάρη του 1962 πέθανε ο μεγάλος Κουμιώτης  γιατρός ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ . Εμείς εδώ στη γενέτειρα του, στις 19 Φλεβάρη του 2015  πως τιμήσαμε μια τέτοια προσωπικότητα παγκόσμιου επιπέδου? Δεν διάβασα δεν είδα και άκουσα τίποτα.  Το μόνο που ξέρω είναι ότι εκκρεμεί η παραλαβή του σπιτιού του μεγάλου γιατρού, από τον δήμο, για δημιουργία μουσείου εδώ και αρκετό καιρό….. και ότι ο φάκελος της ανακατασκευής-παραλαβής του, δεν χρειάζεται να διερευνηθεί περεταίρω σύμφωνα με τους αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου…. Οι παλιοί σύντροφοι που μίλαγαν για σκάνδαλο και βρίσκονται ακόμα σε δικαστική αντιπαράθεση με την παρελθούσα δημοτική αρχή, για το συγκεκριμένο έργο τι άποψη έχουν για όλα αυτά??? Έχω την υπομονή να περιμένω μια απάντηση, αφού το σπίτι του Παπανικολάου ανήκει σε όλους εμάς και μπορεί να δημιουργήσει μια εστία ανάπτυξης για την Κύμη.
ΚΥΜΗ -20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

3 σχόλια:

  1. Αγαπητε κ. Κουκη επειδη μαζι αγωνιστηκαμε στην ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ απο την αρχη,ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ για τιςσαφεστατες παρατηρησεις σου.νομιζω πως η πλειοψηφια των αγωνιστων της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ συμφωνουν μαζι σου. Ξεφυγαμε απο τις αρχες μας και τα οραματα μας{καθαρση,διαφανεια,οργανωση, συνεργασια,προοδος}.Αληθεια που ειναι η αναδιοργανωση του Δημου ???{εσοδα,δομες διοικησης και παραγωγικοτητας,φορεις}.Οσοι νομιζουν οτι η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ .......ΥΠΗΡΧΕ ..ΛΑΝΘΑΝΟΥΝ. Φιλικα .Χρηστος Χαραρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε λαμογια θαρθουν ξανα εκλογες κ μετα τα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΒΑΣΙΛΗ ΑΚΟΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.
    ''Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ''
    Άλλος το έγραψε, πρίν δυόμισι χιλ. χρόνια, εγώ στο μεταφέρω.
    ΣΧΟΛΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠ' ΑΥΤΟΥ.
    1. Πολίτες που ψηφίζουν πάντα σύμφωνα με το προσωπικό τους συμφέρον είναι αδύνατον να επιλέξουν να τους υπηρετήσουν άτομα που να θέλουν να υπηρετήσουν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
    αλλά αυτούς που πάντα επωφθαλμιούν την κοινωνία πάντα με γνώμονα την δική τους αυτοεξυπηρέτηση και αυταρέσκεια. Άρα πολίτες συμφεροντολόγοι πάντα επιλέγουν αυτούς που τους κτυπούν στην πλάτη και τους καθυσηχάζουν πώς θα πραγματοποιηθεί σύντομα το προσωπικό τους μικρορουσφετάκι....(κατάλαβες λοιπόν, ουδόλως φταίν οι κυβερνώντες.....αλλά όλοι οι άλλοι).
    2. Εάν κάποιοι μπορούσαν να κάνουν κάποιες αλλαγές σε αυτόν τον έρημο τόπο σίγουρα αυτοί
    θα έπρεπε να είναι κοινώς αποδεκτά, οι παιδευμένοι, οι αμέριμνοι, και οι πολλαπλώς καλλιεργημένοι.
    3. Οι άνθρωποι που αρνούνται να μάθουν την ιστορία τους συνολικά, είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν ξανά και ξανά, κάθε φορά και με χειρότερο τρόπο.
    4. Η κατάπτωση είναι γενική, μας χτυπά καθημερινώς την πόρτα και είναι αδύνατον να αποφύγουμε την καταστροφή. Ουδείς τιμωρείται, ουδείς καταγγέλεται ενώ όσοι διεφθαρμένοι κατακλέβουν το δημόσιο πλούτο, απυρόβλητοι καραδοκούν να μας ξαναλεηλατήσουν. Και αυτό γιατί όλοι είμαστε κομμάτι πια της δημόσιας διαφθοράς, της ασέβειας, της αμάθειας και της γενικής απαιδείας και αμορφωσιάς. ΟΣΟΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, Ή ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

    ΓΕΝΙΚΗ Η ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ. Είμεθα ο λαός που αρνείται πεισματικά να μάθει από πού έρχεται και πού θέλει να πάει. Εσύ λοιπόν τι περίμενες από αυτούς που επιλέχθησαν. Μας έφεραν και χαλκιδαίους μεγαλοπτυχιούχους για να μας επιμορφώσουν και να μας διεκπεραιώσουν όλα μας τα προβλήματα. Και τούς πληρώνουμε και με δημόσιο χρήμα για τις πολύτιμες συμβουλές και ρυθμίσεις που θα μας παρέχουν. Ακόμη θέλεις;;;; είχες δεί εσύ ποτέ τόσους και τέτοιους ακαδημαϊκούς συμβουλάτορες;;;; Εσένα οι μαζώξεις και οι πρωτοχρονιάτικες πίττες σε μάραναν βρε Βασίλη;;;; Ο λαός μας λοιπόν λέει, ''όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα.......''
    ΤΕΤΟΙΟΣ... ΛΑΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ.....
    Φίλος σου και συμπαραστάτης Γιάννης Αγιάννης από Τρίκερι, επαρχία Ντιριντάουα, τή χώρα Αιθιόπια.....το γένος ελληνικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή