Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Βασίλης Κούκης: Υπάρχουν και θετικά... πλην όμως να μην ξεχνάτε ότι "το πιο ατίθασο άλογο είναι το καλάμι"

Αγαπητό λάλατο,  πριν 10 μέρες έγραψα κάποιους προσωπικούς προβληματισμούς για την λειτουργία της νέας δημοτικής αρχής και ομολογουμένως δεν περίμενα την ανταπόκριση που είχε αυτή η επιστολή, τόσο στην ‘’εξουσία’’ παλιά και νέα, όσο και σε απλούς δημότες…
Δύο πράγματα θέλω να συμπληρώσω σήμερα γράφοντας αυτές τις σκέψεις,  για να συνεχίσω αυτό το μικρό ηλεκτρονικό διάλογο και να προσθέσω και μια ακόμη  διάσταση της λειτουργίας της εξουσίας.
Έγινα δέκτης πολλών παραπόνων από τους παλιούς συντρόφους και σημερινούς άρχοντες, ότι όλα αρνητικά τα βλέπεις φίλε Βασίλη και τίποτα θετικό δεν έχεις να μας προσάψεις?? Έχουν ανάγκη και αυτοί, όπως όλοι μας, από καμιά καλή κουβέντα και ένα χάιδεμα στη πλάτη για να πάρουν κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια που έχουν μπροστά τους. Κατανοητό και ειλικρινέστατο θα έλεγα εκ μέρους τους.
Σίγουρα υπάρχουν και θετικά πράγματα να προσάψουμε στο νέο αυτό σχήμα που δημιουργήθηκε μετά την ξεκάθαρη λαϊκή εντολή τις 25ής Μαΐου του 2014. Θέλω να αναφέρω 3 μικρά, αλλά ξεκάθαρα παραδείγματα, όπου και τα τρία έχουν την ίδια αρχή – της μεγαλύτερης διαφάνειας στο δημόσιο χρήμα-
Σήμερα στις Κονίστρες ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας γνωρίζει πόσα λεφτά εισπράττει ο δήμος κάθε Κυριακή από την λαϊκή αγορά και που αυτά δαπανούνται, ενώ μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014 κάποιοι δεν ήθελαν να ξέρει και τον αγνοούσαν επιδεικτικά. Ο ίδιος άνθρωπος ήταν και τότε και τώρα, τώρα όμως έχει και γνώση αλλά και κάποιο μικρό λόγο. Φέτος στο Αυλωνάρι μάθαμε πόσα χρήματα είσπραξε ο δήμος μια εβδομάδα μετά το τέλος του παζαριού και ποιες ‘’τρύπες’’ έκλεισαν με αυτά. Και τέλος το ποιο σημαντικό,  είναι ότι σταματήσαμε να είμαστε χορηγοί της ομάδας ποδοσφαίρου της Κύμης με το ζόρι, και πλέον τα χόμπι της κάθε οικογένειας τα πληρώνει η οικογένεια και μόνο αυτή….
Όλα τα παραπάνω, σε άλλες κοινωνίες θεωρούνται αυτονόητα και προφανή αλλά εμείς εδώ δεν ανήκαμε σε αυτές μέχρι πριν λίγο καιρό. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα θετικά που έχουν συμβεί στο τόπο μας τους τελευταίους 6 μήνες, συγχωρέσετε με όμως για ότι δεν γνωρίζω. Απλά αυτά έχουν γίνει αντιληπτά από το μέσο πολίτη και με αυτά τα λίγα πορευτήκαμε.
Αφού ξεκαθαρίσαμε και τα θετικά των έξι μηνών, φίλοι παλιοί μου σύντροφοι, θα ήθελα να πω ακόμα πως ο μοναδικός μου σκοπός ήταν με την παρέμβασή μου, να χτυπήσω ένα μικρό καμπανάκι στην εξουσία, που είστε εσείς οι ίδιοι πλέον, και να σας σπρώξω με τον τρόπο μου στα σοβαρά προβλήματα του δήμου μας, και τίποτα άλλο…
Για τελευταίο κράτησα μια συμβουλή να σας δώσω στη δύσκολη συνέχεια που έχετε μπροστά σας, ‘’ το ποιο ατίθασο άλογο είναι το καλάμι’’ προσέχετε το!! Γιατί ο κόσμος δεν περνάει καλά τα τελευταία χρόνια και χρειάζεται και αυτός ένα χάιδεμα στη πλάτη και μία επαφή ποιο συχνή από την κάθε προεκλογική περίοδο……
  ΚΥΜΗ -28 Φεβρουαρίου 2015
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Βασίλη, μήπως έχεις μπερδευτεί; Μήπως νομίζεις ότι είσαι απέναντι από την εξουσία; Μήπως δεν είναι απαραίτητο να σπρώξεις την εξουσία να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θα πρέπει να συνεργαστείς μαζί της και να συμβάλλεις στην επίλυση των προβλημάτων; Η νέα δημοτική αρχή έχει σηκώσει τα μανίκια και δουλεύει μέρα νύχτα. Τα καλάμια άλλοι τα είχαν καβαλήσει με τα καμώματά τους και έχουν χρεώσει τον Δήμο κάποια εκατομμύρια ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΕΒΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ ΨΙΛΟΕΧΕΙΣ.
    ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΟΚΑΜΟΙ ΤΟΥ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ''ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ'' ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΕΒΑΖΑΝ ΤΗ ΧΟΥΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΝΙΣΚΟΙ.
    ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝ, ΑΝΕΥ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΟΝΟΝ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΞΕΣΥΝΝΕΦΙΑΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ.
    ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ''ΝΥΝ'' ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ..
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ;;;;
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ;;;;;
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΖΩΗ;;;; ΝΑ ΞΕΒΑΛΤΩΣΕΙ;;;;
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΒΑΣΙΛΗ, ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ... ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ... ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΛΑΤΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε Βασιλη μπραβο και γιαυτο το αρθρο σου.και τα καλα και τα πρεποντα.Η Κονιστρα ομως εχει Κυριακατικο ΠΑΖΑΡΙ που γινεται πανω στην ΝομαρχιακηΟδο και χρειαζεται προσωπικο απο 7.00 μεχρι 15.00 .ετσι λοιπον τις εισπραξεις ΠΡΕΠΕΙ να τις διαχειριζεται το Τ.Σ. Κονιστρων για ρυθμιση κυκλοφοριακου,εισπραξη,καθαριοτητα κ.λ.π. .Οσον αφορα τωρα τα ...ΠΡΕΠΟΝΤΑ του Δημου μας ...καλα "σπρωχνεις" γιατι .Ο ΥΠΝΟΣ ΣΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ ΦΕΡΝΕΙ .....ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ. Φιλικα Χριστος Χαραρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή