Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Τίτλοι τέλους για τους «Λαφαρζικούς»

http://www.taxydromos.gr/
Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Παρελθόν από τον Ομιλο της ΑΓΕΤ η Εβελυν Μαραγκουδάκη, ενώ η τύχη του κ. Ντελαπλάν θα κριθεί μέχρι τις 13 Μαρτίου
Αρχισαν οι καρατομήσεις στελεχών, αλλαγές στις θέσεις ευθύνης του Ομίλου με φόντο τη συγχώνευση με τη Holcim
Πρόσω ολοταχώς για την «απολαφαρζοποίηση» της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Αλλαγές «μεγατόνων» σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στον Ομιλο Ηρακλής με φόντο την απορρόφηση της Λαφάρζ από τη Holcim. Η απομάκρυνση από νευραλγικά πόστα του Ομίλου κορυφαίων στελεχών που μέχρι πρότινος «έλυναν και έδεναν» στον Ομιλο και τη Λαφάρζ σηματοδοτεί και τη νέα εποχή όπου φαίνεται ότι τα ηνία παραλαμβάνει δυναμικά η Holcim που θέλει σε θέσεις «κλειδιά» να τοποθετήσει στελέχη που διαπνέονται από το δικό της όραμα.
Οι αλλαγές σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας θα ολοκληρωθούν μέχρι 13 Μαρτίου και θα σηματοδοτούν -όπως τονίστηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χαρακτηριστικά από στελέχη που χειρίζονται το θέμα της συγχώνευσης- τη νέα εποχή και θα αφορούν κυρίως στον έχοντα τον πρώτο λόγο στον Ομιλο της ΑΓΕΤ Ηρακλής.
Στο πνεύμα αυτό, παρελθόν από τις αρχές της εβδομάδας για τον Ομιλο της ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι η κ. Εβελυν Μαραγκουδάκη, Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων και η πιο στενή συνεργάτης του διευθύνοντα συμβούλου Nτομινίκ Ντελαπλάν. Τη θέση της στην ΑΓΕΤ ανέλαβε από χθες η Ειρήνη Τζανέτου που μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της ΔΕΗ από τον Ιούνιο του 2008.


Η κ. Ειρήνη Τζαννέτου ήταν σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και οργάνωσης στη ΔΕΗ ΑΕ από το Νοέμβριο 2007, ενώ είναι Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της ΔΕΗ ΑΕ από τον Ιούνιο του 2008. Από το 2003 έως το 2007 διετέλεσε σε θέσεις ανώτερου συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, τη HayGroup ΑΕ και τη Blanchard International. Στο διάστημα 2001-2003 διετέλεσε διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων στη Δέλτα Συμμετοχών ΑΕ (νυν Vivartia). Από το 1998 έως το 2000 εργάστηκε στη Citibank ως αντιπρόεδρος και αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού. Επίσης, έχει εργαστεί στην εταιρεία ACNielsen (1996-1998) ως διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων στην Ελλάδα και στην Κεντροανατολική Ευρώπη και στην KPMG Ελλάδας ως σύμβουλος (1994-1996). Παράλληλα, διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Human Resources Management του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό τίτλο MSc και PhD από το University of Manchester Institute of Science & Technology.

Πηγές του Ομίλου, «βλέπουν» ότι οι αλλαγές θα συνεχιστούν και σε πιο υψηλά κλιμάκια, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιη και η αποχώρηση του κ. Ντελαπλάν που βρίσκεται στον Ομιλο σε αυτή τη θέση από τον Οκτώβριο του 2008, εάν και αυτό θα ξεκαθαρίσει στις 13 Μαρτίου που σε επίπεδο Λαφάρζ και πάντα σε συνεργασία πλέον με την Holcim που είναι ο Leader, θα κριθούν οι διευθύνοντες σύμβουλοι ανά τον κόσμο όπου υπάρχει παραγωγική δραστηριότητα του νέου κολοσσού που δημιουργείται στο χώρο του τσιμέντου.


Η Εβελυν Μαραγκουδάκη που αποχώρησε είχε ενταχθεί στην εταιρεία το Δεκέμβριο του 2002 ως Διευθύντρια Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων, θέση από την οποία σχεδίασε, οργάνωσε και διηύθυνε επιτυχώς την εφαρμογή νέων προγραμμάτων, πολιτικών και εργαλείων Ανθρώπινου Δυναμικού, καταφέρνοντας να βελτιώσει τη δομή και την ανάπτυξη της οργάνωσης και συμβάλλοντας στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων. Το Μάιο 2008, η Εβελυν Μαραγκουδάκη διορίστηκε Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων της ΑΓΕΤ Ηρακλής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της εταιρείας. Από το 2012 ήταν Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων Ομίλου μέχρι και τις αρχές της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου