Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Γιώργος Θεοδώρου: «Και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον».



Στο Αυλωνάρι υπήρχε ένα κόσμημα, η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο παλιό Γυμνάσιο, δίπλα στην Εκκλησία.
Η αίθουσα, στη δημαρχία Κατσούλη ανακατασκευάστηκε και εξοπλίσθηκε πλήρως,  με έδρανα, καθίσματα, μικροφωνική εγκατάσταση, προτζέκτορα, κουρτίνες, αιρ-κοντίσιον ενώ αλλάχτηκαν και τα κουφώματα. κλπ.
Στη διάρκεια της  δημαρχίας Θωμά,  ακριβώς λόγω της κεντροβαρικής θέσης του χωριού,  εξυπηρετούσε τις ανάγκες συνεδριάσεων φορέων, όπως των συλλόγων του Δήμου, συνολικά ή κατά ενότητα,  συνεδριάσεις της δημοτικής ενότητας Αυλώνος,  υποδοχή εκπροσώπων της πολιτείας ή της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ. Δεν είχε μόνο πρακτική χρησιμότητα αλλά αναδείκνυε την κεντρική θέση  του Αυλωναρίου. Η αίθουσα αυτή αιφνίδια, χωρίς καμία ειδοποίηση, καμία διαβούλευση, γυμνώθηκε παντελώς και θα παραδοθεί, ακούγεται, στο ζωγράφο Παπασάββα ως μόνιμο εκθετήριο.
Τα αντικείμενα της αίθουσα διανεμήθηκαν, άτακτα και ακατάστατα, σε προέδρους τοπικών κοινοτήτων, αγροτικά ιατρεία κλπ Σήμερα πλέον το Αυλωνάρι δεν έχει καμία αίθουσα που να μπορεί να φιλοξενήσει  ευπρόσωπα οποιαδήποτε συνεδρίαση
Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή προσβάλλει το χωριό μας και υποσκάπτει την θέση του.
Ας σημειωθεί ότι είχε προταθεί οι πίνακες αυτοί να εκτεθούν σε αίθουσα του Λυκείου Αυλωναρίου όπου εκτός των άλλων η πρόσβαση είναι ευολότερη.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά, που επί δημαρχίας Μπουραντά, το Αυλωνάρι υφίσταται πλήγματα. Όλη αυτή η υποβάθμιση χρεώνεται στον αντιδήμαρχο Γιάννη Κούκη και τον πρόεδρο Βασίλη Μαυρομάτη.
Γιώργος Θεοδώρου
Τοπικός Σύμβουλος Αυλωναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου