Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Θωμάς: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Επιβεβλημένη επί της ουσίας, αλλά λάθος επί της διαδικασίας.

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου                               27-04-2015

 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Επιβεβλημένη επί της ουσίας, αλλά λάθος επί της διαδικασίας.
Δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να αντισταθούμε στο εθνικό κάλεσμα.

O συνδυασμός ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, δεν παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25-04-2015 λόγω της επαναλαμβανόμενης υποβάθμισης του σώματος από την μη χορήγηση εισηγήσεων πριν την συνεδρίαση. Γεγονός που καταγγέλθηκε και ακόμη δεν έχει απαντηθεί επί της ουσίας από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου.
Στην συνεδρίαση, εκτός ημερησίας διάταξης, λήφθηκε απόφαση κατά της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για  την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων. στην Τράπεζα της Ελλάδος  
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να σταθεί στο πλευρό της μάχης που δίνει η Κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα οφείλει να απαιτήσει ισότιμο διάλογο, να διεκδικήσει της δική της χαμένη αξιοπρέπεια, την επαναφορά του Αυτοδιοίκητου που καταργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.. Εφ’ όσον εκτιμάται ότι  η χώρα έχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και είναι απαραίτητα και τα Ταμειακά αποθέματα της Αυτοδιοίκησης για να κρατηθεί ζωντανή, θα πρέπει να διατεθούν προς τον σκοπό αυτό. Τουλάχιστον εκείνα που δεν προορίζονται για την κάλυψη άμεσων αναγκών, με ξεκάθαρη δέσμευση της Κυβέρνησης, για επιστροφή τους σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
Γιατί βέβαια αν καταρρεύσει η χώρα, η μοίρα της Αυτοδιοίκησης δεν θα είναι διαφορετική.  Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει, η απόφαση αυτή να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία των ΟΤΑ και των κρισίμων δομών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών που αυτοί εξυπηρετούν.

Δυστυχώς  πολλοί από αυτούς που σήμερα πνέουν τα μένεα  «υπερασπιζόμενοι» την αυτοτέλεια των Δήμων  υπήρξαν οι ίδιοι  φανατικοί οπαδοί, όργανα  και  θιασώτες των κομμάτων. Υποτυπώδεις έως και ανύπαρκτες ήταν οι αντιδράσεις τους  όταν τα τελευταία  χρόνια επιβλήθηκαν περικοπές των πόρων προς τους Δήμους, απολύσεις ,μειώσεις μισθών, κατάργηση υπηρεσιών κλπ. Στήριζαν αποφάσεις που αποστράγγισαν τα ταμεία των Δήμων και οδήγησαν την κοινωνία στην δίνη της ανθρωπιστικής κρίσης.
Οι ακραίες δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, επιβάλλουν σύνεση και πνεύμα συνεργασίας όλων μας ώστε να αποφευχθεί ένα οδυνηρό πιστωτικό γεγονός. 
Επιτέλους ας πάψουμε να χωριζόμαστε σε κομματικά στρατόπεδα ως λαός και να γινόμαστε υπηρέτες των όποιων κομματικών συμφερόντων.  
Ο συνδυασμός ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ , ως ανεξάρτητος και υπερκομματικός, διαφωνεί όμως με τον  σημερινό  αιφνιδιασμό  της Αυτοδιοίκησης, την  έλλειψη διαλόγου  και  συνεννόησης και την χρησιμοποιούμενο μέθοδο της ΠΝΠ. Μέθοδο που καταδίκαζε τόσα χρόνια η σημερινή Κυβέρνηση, όταν γινόταν η χρήση της από την σημερινή Αντιπολίτευση. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ
Επικεφαλής του συνδυασμού

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου