Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Καταιγισμός Διαταγών Πληρωμής σε βάρος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου


Καταιγίδα Διαταγών Πληρωμής φθάνει στο Δημαρχείο Κύμης Αλιβερίου καθημερινά. Προμηθευτές, εργολάβοι κ.ο.κ. που είχαν εκτελέσει εργασίες όλα τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να έχουν πληρωθεί σπεύδουν τώρα εκδίδουν Διαταγές Πληρωμής και κάνουν τον Δήμο να ψάχνει για Δικηγόρους να τρέξουν να απαντήσουν με αιτήσεις ανακοπής. Το φαινόμενο αγγίζει διαστάσεις βιοτεχνίας Διαταγών Πληρωμής.
Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας  καμιά εικοσαριά περιπτώσεις των τελευταίων ημερών. Όλες επικαλούνται προφορικές εντολές  που εδόθηκαν μεταξύ 2011 και 2014. Τα συμφωνητικά επίσης φέρουν ημερομηνίες 2011 έως 2014  το ίδιο και οι Βεβαίωσεις Παραλαβής πλην όμως τα φορολογικά παραστατικά κόπηκαν στις περισσότερες από αυτές τον Ιανουάριο του 2015!!! Εύλογο για φορολογικούς λόγους.
Το παράδοξο είναι ότι υπογράφηκαν συμφωνητικά με βάση προφορική εντολή!!!! Δηλαδή ενώ η συμφωνία έλαβε έγγραφο τύπο, η Απόφαση παρέμεινε προφορική!!! Ούτε προηγήθηκε έκθεση ανάληψης δαπάνης ούτε τίποτε. Τότε ως προς τι η υπογραφή συμφωνητικών, Βεβαιώσεων κατόπιν Παραλαβής κ.ο.κ. Ας είναι… δείγμα μίας διαχείρισης που είχε τσακωθεί άγρια με την νομιμότητα.
Στις Επιτροπές Παραλαβής η μία απόφαση όπου βασίζεται η νόμιμη σύστασή της είναι για εντελώς άλλο αντικείμενο, ενώ και οι άλλες Αποφάσεις δεν αφορούν Επιτροπή που έχει ως αρμοδιότητα το περιεχόμενο των συγκεκριμένων «προφορικών εντολών».
Το ερώτημα που πλανάτε όμως είναι άλλο. Όλες αυτές οι οφειλές αφορούσαν την περίοδο 2011-2013. Γιατί δεν έσπευδαν οι πιστωτές του Δήμου να εκδώσουν διαταγές πληρωμής έως το 2014; Τι περίμεναν; Ότι  κάποτε θα πάρουν τα χρήματά τους; Δεν τα πήραν από αυτούς που τους έδωσαν την προφορική εντολή και τελικά τους φέσωσαν. Και σπεύδουν τώρα να τα διεκδικήσουν από τον νέο Δήμαρχο. Κάνουν πολύ καλά!!! Δεν έχουν άλλο τρόπο. Το σημαντικό όμως είναι άλλο. Κάπου το νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Ας το κοιτάξει αυτό ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του και να ενημερώσουν τους ανυποψίαστους πολίτες!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου