Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Νέοι Ορίζοντες: Μια Οφειλόμενη απάντηση στον Φώτη Αναστασίου

«ΝΕΟΙ  ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΓΙΑ ΤΟ
ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Δημήτρης  Θωμάς                                                                                25-7-2015

Προς κ. Φώτη Αναστασίου, Αντιπρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α



Κύριε Αναστασίου,
Δεν θα σας ακολουθήσουμε   στο ύφος, την φρασεολογία και το υβρεολόγιο της από 10-7-2015 γραπτής ανακοίνωσης σας. Ο τρόπος με τον οποίο ο καθένας αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση  και τα όρια  της είναι προσωπικός και αναλόγως κρίνεται. Το πολιτικό ήθος πάντως, είτε υπάρχει είτε όχι, είναι  δύσκολο να διδαχθεί.
Οφείλουμε όμως μια απάντηση στα όσα ψευδώς και ανυπόστατα  αναφέρονται σε αυτήν σε σχέση με την δική μας θητεία στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α .
Πρώτα από όλα για το  «περιβόητο» ταμειακό έλλειμμα που ισχυρίζεστε ότι δημιουργήσαμε. Γνωρίζετε και εσείς καλά ότι είναι ανύπαρκτο, αφού  «προκύπτει» από την δική σας άρνηση να αναγνωρίσετε δαπάνες της Επιχείρησης για τις οποίες υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά.
Σε ότι αφορά την έκθεση ορκωτών λογιστών που επικαλείσθε, έντεχνα αποκρύπτετε ότι αυτή δεν είναι η ετήσια διαχειριστική έκθεση ελέγχου της Επιχείρησης από Ορκωτούς Λογιστές που ορίζονται για αυτό από την Περιφερειακή Διοίκηση   και αφορά το σύνολο λειτουργίας της, αλλά για λογιστές που εσείς ορίσατε, με συγκεκριμένο «σκοπό» και «κατεύθυνση» ελέγχου. Ίσως για αυτό η έκθεση ρητά αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, κάτι βέβαια που εσείς δεν είχατε δυσκολία να καταστρατηγήσετε.
Σε σχέση με τις οφειλές της Επιχείρησης προς προμηθευτές να σας γνωρίσουμε ότι, παρά ότι το γνωρίζετε αλλά το αποκρύπτετε, οι αντίστοιχες οφειλές που εμείς παραλάβαμε ανέρχονταν στο ύψος του 1.600.000 €, παραδίδοντάς τες  σε εσάς σε ύψος 900.000 € , μειωμένες δηλαδή σε ποσοστό 45%.
Γενικότερα δε σε ότι αφορά τις οφειλές της επιχείρησης προς προμηθευτές και άλλους πιστωτές (Δ.Ε.Η, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί κλπ) παραλάβαμε χρέος 2.750.000 € περίπου και παραδώσαμε οφειλές 2.000.000 € περίπου.
Εάν λοιπόν μας «εγκαλείτε» για το ότι στις δύσκολες περιόδους που διερχόμαστε δεν καταφέραμε να μηδενίσουμε το χρέος, αυτό το θέτουμε στην κρίση του κάθε σώφρονα πολίτη.
Και μια και αναφερθήκαμε σε δυσκολίες να σημειώσουμε ότι όλα αυτά έγιναν:
- Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο , όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε  και που αναγνωρίζουμε ότι αφορά και την δική σας Διοίκηση, αλλά και της μεταβατικότητας της από την πρώτη εφαρμογή του Νόμου  «Καλλικράτης».
-  Με ελάχιστο μόνιμο,  κύρια εργατοτεχνικό προσωπικό. Να σημειώσουμε εδώ ότι σε αυτό τον τομέα η συνεισφορά του πρώην Δήμου Δυστίων , στον οποίο επί σειρά ετών διατελέσατε αντιδήμαρχος , ήταν μηδενική!!
-  Με  μεγάλα προβλήματα σε ότι αφορά την διοικητική οργάνωση αλλά και τις υποδομές των δικτύων. Ο πρώην Δήμος Δυστίων πχ μας κληρονόμησε τα περισσότερα προβλήματα ( καταναλώσεις που είχαν 4 χρόνια να μετρηθούν και να αποσταλούν λογαριασμοί, ανύπαρκτο αρχείο καταναλωτών που δημιουργήθηκε από την αρχή, μεγάλα τμήματα αγωγών υδροδότησης που ήταν επιφανειακά κλπ.)
Τέλος σε ότι αφορά την «προίκα» του δανείου που αναφέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην θητεία μας δεν συνάφθηκε κανένα δάνειο από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.  Οι δανειακές υποχρεώσεις στις οποίες αναφέρεστε μας παραδόθηκαν και εμάς ως «προίκα» από την προηγούμενη από εμάς Διοίκηση. Μας φόρτωσαν μάλιστα με επιπρόσθετα έξοδα από την ανάγκη να κατασκευαστούν με ίδιους   πόρους της Επιχείρησης έργα που προβλεπόταν να γίνουν και να  χρηματοδοτηθούν από το δάνειο αυτό και που ουδέποτε εκτελέστηκαν όπως πχ  ο αγωγός αποχέτευσης  του Πρασίνου.
Και βέβαια να αναφέρουμε ότι όταν παραλάβαμε τον Δήμο, στο προσωπικό της ΔΕΥΑ Αλιβερίου οφείλονταν 8 μηνιαίοι μισθοί!
Ως προίκα μας παραδόθηκαν και οι οφειλές προς το Ι.Κ.Α, για τις οποίες καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να ενταχθούν σε ρύθμιση και να μην διογκώνονται από πράξεις επιβολής προστίμων.
Κύριε Αναστασίου,

Κλείνοντας αυτή μας την απάντηση, αν κατά ανάγκη πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι με εσάς, τότε να συμφωνήσουμε αυτούσια με αυτό που εσείς αναφέρετε: «Τα ψέματα και οι θεατρινισμοί  δεν πείθουν πλέον κανένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου