Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Συλλογή Ανακυκλώσιμων Υλικών

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Πέμπτη 30 Ιουλίου, μπαίνει σε λειτουργία η διαδικασία συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας.
Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι συνδημότες μας, επιδεικνύοντας την ανάλογη οικολογική ευαισθησία, να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους γνωστούς μπλέ κάδους, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα. Παρακαλούνται επίσης να αποφεύγουν να αποθέτουν στους μπλέ κάδους, απορρίμματα  τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στην ανακύκλωση.
Στόχος της ανακύκλωσης είναι, η  εξοικονόμιση ενεργειακών πόρων, η μείωση του όγκου των απορριμμάτων και ο περιορισμός του κόστους διαχείρισης τους.
Τα συνεργεία του Δήμου σε πρώτη φάση θα πραγματοποιούν την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών , δύο φορές την εβδομάδα, ξεκινώντας από την Πέμπτη το πρωί.
Επισημαίνουμε σε όλους τους συνδημότες μας, πως στους μπλέ κάδους θα πρέπει να αποθέτουν αποκλειστικά και μόνο, χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο και να αποφεύγουν την απόθεση κάθε άλλου υλικού που δεν προορίζεται για ανακύκλωση.
Ενημερώνουμε επίσης όλους τους συνδημότες μας , ότι την ίδια ημέρα, Πέμπτη 30 Ιουλίου θα γίνει  τοποθέτηση ειδικών κωδώνων για την υποδοχή κάθε γυάλινου αντικειμένου. Για τους χώρους που θα γίνει η τοποθέτηση των κωδώνων θα υπάρξει αντίστοιχη ενημέρωση των Δημοτών.
Η Δημοτική Αρχή μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ξεκινά την υλοποίηση της διαδικασίας της ανακύκλωσης όπως είχε δεσμευθεί και φιλοδοξεί σε συνεργασία με όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να περιορίσει τα απορρίμματα στο ελάχιστο, προς όφελος του περιβάλλοντος ,της Δημόσιας Υγείας και της τοπικής οικονομίας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου