Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αποφάσισαν στους Κήπους και στον Οξύλιθο να πάνε τον ΣΜΑ στο Οριό!!!


Διακινείται στο διαδίκτυο απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Οξυλίθου που αποδέχεται πρόταση των φορέων των Κήπων να πάνε τον Σταθμό μεταφόρτωσης στα όρια με το Οριό και σε πολύ μικρή απόσταση από το Οριό ενώ έτσι και αλλιώς τα χωριά τους είναι πολύ μακριά. Όσο για τους Οριώτες προφανές δεν έχουν πάρει μυρωδιά ότι ο ΣΜΑ θα εγκατασταθεί επί του επαρχιακού δρόμου εκεί που παλιά ο Δήμος Αυλώνος είχε τοποθετήσει κοντέινερ για την ανακύκλωση των Ηλεκτρικών Συσκευών σε περιορισμένο και πάντα καθαρό χώρο. Τώρα εκεί θέλουν να μεταφέρουν όλα τα σκουπίδια της Κύμης και των Κονιστρών. Αφού έκαναν τον ΣΜΑ μπαλάκι που κατρακύλησε από την Κύμη στο Μονόδρι και μετά στις Κοκκινοκκλησιές τώρα θέλουν να το πάνε στον γείτονα, στο Οριό λές και το Οριό και ο Δήμος Αυλώνος είναι ο σκουπιδοτενεκές των δημοτικών ενοτήτων Κύμης και Κονιστρών.
Καλά δεν υπάρχει κατάλληλο μέρος και μάλιστα δημοτικό ή δημόσιο στους πρώην Δήμους Κύμης και Κονιστρών για να δημιουργηθεί ένας σωστός ΣΜΑ; που δεν είναι ούτε χωματερή όπως το αίσχος της Χωματερής Κύμης ούτε καταστροφή για την ιστορία τους όπως υπονοούν οι κλασικές πλέον συνήθεις διαμαρτυρίες που συνήθως υποδαυλίζουν ή αγκαλιάζουν παλαιοί και νεόκοποι δήθεν «προοδευτικοί» πολιτικοί παράγοντες … τρομάρα τους, γλάστρες του νεοδεξιού παραγοντισμού!!! Κακά τα ψέμματα στις προαναφερόμενες διαμαρτυρίες περιλαμβάνονται επιχειρήματα που δείχνουν πλήρη άγνοια του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων και σύγχυση μεταξύ των διαφόρων συστημάτων διαχείρισης, με άλλα λόγια αντί να πληροφορούν εντείνουν την σύγχυση και άγνοια των κατοίκων.
Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης εφόσον είναι σωστός, και είναι ευθύνη  των τοπικών αρχών να είναι σωστός, δεν αποτελεί πληγή για το περιβάλλον ούτε καταστροφή. Όμως για τον λόγο αυτόν και για λόγους τεχνοκρατικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς πρέπει να είναι κεντροβαρικός εντός των δημοτικών ενοτήτων Κύμης και Κονιστρών και σε καμία περίπτωση κοντά ή εντός της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος…. Τελεία και παύλα…!!!

Ο αγωνιζόμενος Οριώτης

8 σχόλια:

  1. Τη λες βρε σαλιαρη τοσα χρονια που ειναι στην κυμη ειμαστε σκουπιδοντενεκες εισαι και φενεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προβοκάτσια το άρθρο αφού στο μόνο που αποσκοπεί είναι να βάλει τα χωριά να τσακωθούν. Δεν ισχύει το χαρτί. Αυτοί που το υπερψήφισαν έχουν πάρει ήδη πίσω την υπογραφή τους και συντάσσονται με επιστολές τους ΚΑΤΑ της κατασκευής ΣΜΑ στην ευρύτερη περιοχή (ούτε λίγο παραπάνω ούτε λίγο παρακάτω).
    Τον περιφερειακό σχεδιασμό - που τόσο κόπτεται το άρθρο - ο πρώτος που τον πετάει στα σκουπίδια είναι ο Δήμαρχος, ο οποίος επιλέγει τα πιθανά σημεία του ΣΜΑ με τη μέθοδο της ρουλέτας. Δεν του έκατσε το Κακολύρι (λόγω Αμπελιώτη) και τώρα πάει στις Κοκκινοεκκλησίες. Μελέτη που να αποδεικνύει την ορθότητα της θέσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Όσο για την διαχείριση των απορριμμάτων, ο δήμαρχος αντί να λύσει το πρόβλημα της τελικής διάθεσης (ΧΥΤΑ) ή να προχωρήσει σε λύσεις μείωσης των απορριμμάτων στην πηγή (π.χ. ανακύκλωση), αποφάσισε να ξεκινήσει από τον ενδιάμεσο κρίκο (του ΣΜΑ), στέλνοντας "ταξίδι" τα σκουπίδια σε Θήβα, Ιστιαία και Χαλκίδα (αν επεκταθεί εκεί ο ΧΥΤΑ).
    Το έργο είναι δεδομένο ότι θα υποβαθμίσει και τα 5 γειτονικά χωριά και όσο και αν προσπαθείτε - με τέτοια άρθρα να μας διχάσετε - ΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχικά θα ήθελα να μάθω ποιος είναι ο "αγωνιζομενος Οριωτης"που αρθρογραφισε το κείμενο αυτό....Εν συνεχεία εγώ θα αναφέρω πως δεν είναι καν ενημερωμένος και παρα πληροφορει την κοινή γνώμη....Το κείμενο προφανώς υποκρυπτει δόλο μιας και αναφέρεται μόνο ένα έγγραφο που πλέον εδώ και μέρες ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ, μη αναφέροντας ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΌΛΟΙΠΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.... Ο εν λογω "αγωνιζομενος Οριωτης " δεν ενημερώθηκε ούτε και επικοινώνησε με κάποιον από τους φορείς του ΟΞΥΛΙΘΟΥ να ενημερωθεί....Και μιλάω ως Οξυλιθιωτισσα.....ΔΕΝ αναφέρομαι στην θέση /κινήσεις των Κήπων.... Έτσι λοιπόν καλό θα ήταν πριν αναφερθούμε σε τόσο σοβαρά ζητήματα να ξέρουμε τι λέμε....Ας ρωτησει λοιπον να μάθει τι θέση πήραν οι Οξυλιθιωτες και σε τι κινητοποιησεις έκαναν από τις πρώτες ώρες που ενημερώθηκαν περί Του ΣΜΑ και μάλιστα τυχαία το έμαθαν....Ας ρωτήσει τους υπεύθυνους του χωριού του (Ορίου) πώς ενημερώθηκαν εκείνοι για το ΣΜΑ....Και αντί να παταπληροφορει την κοινή γνώμη ας ταχθεί μαζί μας στον αγώνα που δίνουμε κατά της δημιουργίας του ΣΜΑ. Σε όλη την περιοχή μας και σαφώς είμαστε κατά το να κατασκευαστει κοντά σε όποια κατοικημένη περιοχή καθώς και αγροτική ή προστατεύουν....Υπάρχουν αρκετά μέρη όπου η κατασκευή αυτή δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο αγωνιζομενος οριωτης μαλλον εχει πιει πολλα τσιπουρα στο οριο με φιλαρακια γνωστα στον οξυλιθο κ τα εγραψε!στον οξυλιθο εχουμε πολλους καλους προοδευτικους ανθρωπους που κατα καιρους λενε πολλα εκ του ασφαλουςκ πιθανων αμοιβομενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτελους ας αφησουν τις προβοκατσιες!!!
    Οσο θιγει τον Οξυλιθο , θιγει τους Κηπους και το Οριο το Αυλωναρι και τις γυρω κοινοτητες!!
    Οι καλοθελητες ας παψουν να μιλουν.
    Ο ΣΜΑ καταστρεφει τον τοπο και τα γειτονικα χωρια.
    Επιτελους δεν καταλαβαινουν οτι εξυπηρετουν συμφεροντα?
    Κανενας ΣΜΑστην περιοχη!!
    Οσοι λοιπον το επιθυμουν αντι να παραπληροφορουν ας κινητοποιηθουν!!
    Ας γνωστοποιησουν το προβλημα!!!
    Εκλογες ερχονται!!!
    Καμιαψηφο σε κανεναν!!
    Ολοι κινητοποιηση και δραση την ερχομενη Παρασκευη παραμονες των εκλογων!!!
    Ολοι στον δρομο στην προτεινομενη τοποθεσια!!


    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτελους ας αφησουν τις προβοκατσιες!!!
    Οσο θιγει τον Οξυλιθο , θιγει τους Κηπους και το Οριο το Αυλωναρι και τις γυρω κοινοτητες!!
    Οι καλοθελητες ας παψουν να μιλουν.
    Ο ΣΜΑ καταστρεφει τον τοπο και τα γειτονικα χωρια.
    Επιτελους δεν καταλαβαινουν οτι εξυπηρετουν συμφεροντα?
    Κανενας ΣΜΑστην περιοχη!!
    Οσοι λοιπον το επιθυμουν αντι να παραπληροφορουν ας κινητοποιηθουν!!
    Ας γνωστοποιησουν το προβλημα!!!
    Εκλογες ερχονται!!!
    Καμιαψηφο σε κανεναν!!
    Ολοι κινητοποιηση και δραση την ερχομενη Παρασκευη παραμονες των εκλογων!!!
    Ολοι στον δρομο στην προτεινομενη τοποθεσια!!


    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς θυμούνται τα χωρία μας μονο για να ξεφορτωθούν κανα μπαζο...ενωμένοι όλοι σε Οριό, Κήπους και Οξύλιθο για αγώνα με κάθε τρόπο ενάντια στις αποφάσεις τους. επιτέλους μάθετε να ψηφίζεται σαν πολίτες της περιοχής και όχι σαν κομματικά παπαγαλάκια ψηφίστε ικανούς ας είναι και αλλοδαποί, τόσα χρόνια εργα με το σταγονόμετρο από τα ωραιότερα χωρια και τα τρωει η μαρμάγκα..επειδή ποτε δεν θα μας βοηθήσουν, από μόνοι μας θα κανουμε ωραιο τον τόπο μας, φτιαχτε τις αυλές σας, τους δρόμους σας, να στε φιλόξενοι καινοτόμοι παραγωγικοί κοντα στην φύση και στην παράδοση, όλοι μαζι για να βρούμε από την αφάνεια... μας μαθαίνουν στην Ελλάδα μόνο από τέτοια σκηνικά να τρωγόμαστε. Ενωμένοι-Δυνατοι_Παραγωγικοί-Αυτόφωτοι και Αυτόνομοι και ας ερθουν να κανουν κανα λάθος..θα φάνε το γιαούρτι με την πέτσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή