Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ο Μαρινόπουλος απολύει εργαζόμενους.



 ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
email: unionidiotikoi.ch@gmail.com
τηλ: 6978017641, 6942875947


Δελτίο Τύπου

Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ «ΟΙΚΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ»
ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Με τη σημερινή μας συμβολική κινητοποίηση στο κατάστημα της Ληλαντίων (Χαλκίδα) καλούμε τους εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα Μαρινόπουλος να μην υποχωρήσουν μπροστά στα καινούρια σχέδια του εργοδότη, τις απολύσεις, της «οικιοθελείς αποχωρήσεις». 
Συντονίζουμε τη δράση μας πανελλαδικά, με δεκάδες κλαδικά σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων που προχώρησαν σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις.
Η εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Προχώρησε σε εξαγορά άλλων μικρότερων Σούπερ Μάρκετ με αποτέλεσμα σήμερα να είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ και να απασχολεί  πανελλαδικά 14.000 εργαζομένους. Ταυτόχρονα παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχει. Εκείνη κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους  μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Η κερδοφορία και η ηγεμονική της θέση όμως είναι αποτέλεσμα τις άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, στο τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Αυτοί οι εργαζόμενοι ξανά, «πληρώνουν το μάρμαρο» για τα επόμενα σχέδια της εταιρίας.      


Κανέναν εργαζόμενο να μην τον πάρει από κάτω αυτό που ζει καθημερινά στη δουλειά και στο σπίτι του. Μη μείνουμε στην οργή και την αγανάκτηση, γενικά και αόριστα χωρίς να την κάνουμε αγώνα. Η ανεργία, η καθημερινή απειλή της απόλυσης, η κατηφόρα στους μισθούς, η συλλογή από απλήρωτους φόρους, τα συνεχόμενα χαράτσια, τα χρέη στις τράπεζες, δεν αντιμετωπίζονται με κατάρες και μιζέρια.

Μπορούμε να βάλλουμε εμπόδια στην εργοδοσία.
Κανείς να μην μείνει ανοργάνωτος.

Συσπειρωμένοι στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας μπορούμε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να παλέψουμε. Να οργανώσουμε την πάλη κατά των αποφάσεων της εργοδοσίας.

Σε κάθε κατάστημα, να συζητήσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν καθημερινά, για την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις απλήρωτες ώρες, τα  κομμένα ρεπό, τις επιπλήξεις που πέφτουν βροχή, τις δυσμενής μετάθεσης, τις απολύσεις, να καταλήξουμε πως με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και όποια άλλη μορφή δράσης επιλέξουμε θα διεκδικήσουμε από την εργοδοσία :

•             Καμιά Απόλυση. Καμία «Οικιοθελής Αποχώρηση». Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις.
•             Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
•             Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
•             8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και  σταθερή εργασία.
•             Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
•             Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
•             Κανένας εργαζόμενος με δουλειά 2 και 3 ημερών με μισθούς 250 και 300 ευρώ.
•             Να υπογραφεί άμεσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς.

Ηχηρή απάντηση να δοθεί με μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 12 ΝΟΕΜΒΡΗ. Χαλκίδα – Πλατεία Αγοράς – 10.30πμ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου