Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ξεκίνησε Υλοποίηση Προγραμμάτων Εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ΟΧΓΦ στο Κέντρο «Δήμητρα» Νέας Αρτάκης.

          ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Ξεκίνησε στο Κέντρο «Δήμητρα» Νέας Αρτάκης η  Υλοποίηση Προγραμμάτων Εξετάσεων  Πιστοποίησης γνώσεων  ΟΧΓΦ. Σημαντική ήταν η βοήθεια  του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Φάνη Σπανoύ και  του κ. Γεωργίου Κελαϊδίτη Αντιπεριφερειάρχη Οικονομίας & Κτηνιατρικής  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  οι οποίοι μας παραχώρησαν υπολογιστές  προκειμένου να οργανώσουμε το Κέντρο Εξετάσεων.
Με δωρεάν Σεμινάριο Κατάρτισης και  με το ελάχιστο κόστος, πληρώνοντας μόνο το παράβολο 25€   του  ΥΠΑΑΤ, οι επαγγελματίες που κάνουν χρήση γεωργικών φαρμάκων μπορούν να πάρουν το πιστοποιητικό  που απαιτείται σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 4 του άρθρου 20 του νόμου 4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8), καθότι από 26  Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων, εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση, περιορίζεται μόνο στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών  φαρμάκων.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με  το Δελτίο τύπου  της 18ης Νοεμβρίου 2015, ανακοινώνει -ενόψει και της ημερομηνία λήξης της προθεσμίας (26η Νοεμβρίου 2015) για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών ουσιών- ότι προωθείται αλλαγή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης που θα δίνει δυνατότητα παράτασης της συγκεκριμένης διαδικασίας και μετά την ημερομηνία αυτή. Το όλο σύστημα κατάρτισης και πιστοποίησης επανεξετάζεται με σκοπό να βελτιωθεί η ποιότητα και να απλοποιηθεί η όλη διαδικασία. Η δυνατότητα διάθεσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων από τα σημεία διάθεσης στους χρήστες θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.
Εμείς, ενόψει και των νέων αποφάσεων του Υπουργείου, συνεχίζουμε στο Κέντρο Δήμητρα Νέας Αρτάκης τη διεξαγωγή των σεμιναρίων κατάρτισης και των εξετάσεων. Ήδη περισσότεροι από εκατό (100) υπόχρεοι απέκτησαν  το πιστοποιητικό και έπεται συνέχεια. (Πληροφορίες - Αιτήσεις  Υπεύθυνη:  Ελένη Πινακούλα     Τηλ.:  2221042124, email: kdnartaki@yahoo.gr ).
Ευχαριστούμε θερμά  όλους  όσους βοήθησαν   αυτή την προσπάθεια μας, τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες, τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταύρο Τζελά, το Τμήμα Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, τον Τμηματάρχη κ. Ηρακλή Ζάχο και τα και τους υπαλλήλους της Πληροφορικής που συνέδραμαν καθοριστικά, καθώς και  τον κ. Αράπογλου  από το Κέντρο πληροφορικής και νέων τεχνολογιών  της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.
 

  Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ   ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΠΙΝΑΚΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου