Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πρόεδρος της Βουλής η -εν μέρει- ευβοιώτισσα Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την μητέρα της
κ. Λίνα Αλεξίου 
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι από σήμερα η νέα Πρόεδρος της Βουλής, η δεύτερη γυναίκα(είχε προηγηθεί η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη)  στο τρίτο κατά σειρά πολιτειακό αξίωμα (μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό) και η νεότερη σε ηλικία στην ιστορία του Κοινοβουλίου, μόλις 38 χρονών.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έλκει κατά το ήμισυ την καταγωγή της από την Εύβοια αφού η μητέρα της είναι η Λίνα Αλεξίου, κόρη του επί πολλά χρόνια Δημάρχου Αιδηψού αειμνήστου Γιάννη Αλεξίου, και υποψήφια Δήμαρχος Αιδηψού το 2006. Από την Αιδηψό κατάγεται και ο σύζυγος της Προέδρου της Βουλής ο κ. Αποστόλης Μαντής όπου τελέστηκε το περσινό καλοκαίρι και ο γάμος τους.
Ασφαλώς γνωστότερος στο ευρύ κοινό είναι ο πατέρας της, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αλλά σημαντικότατη είναι και η προσωπικότητα της μητέρας της, της δημοσιογράφου Λίνας Αλεξίου.


Ο αείμνηστος Γιάννης Αλεξίου
Δήμαρχος Αιδηψού
παππούς  της Προέδρου της Βουλή
ς
 
Ο παππούς της Ζωής και πατέρας της Λίνας, ο Γιατρός Γιάννης Αλεξίου (1905-1988) εκλέχθηκε Δήμαρχος της Αιδηψού επί δέκα έξι χρόνια και είναι ο σημαντικότερος Δήμαρχος της πόλης στις δεκαετίες του 50 και του 60 όταν η πόλη γνώρισε την νέα άνθισή της.
Έχουμε λόγους να καμαρώνουμε στην Εύβοια για την Πρόεδρο της Βουλής διότι είναι κάτι παραπάνω από το μισό Ευβοιώτισσα.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ταλαιπωρία για δύο μήνες στο πέρασμα από το Βασιλικό


Έργα ξεκινά από τις 10 Φεβρουαρίου 2015 η ΔΕΥΑ Χαλκίδας στον κεντρικό δρόμο του Βασιλικού, στην οδό Αγίου Ιωάννου, δηλαδή στον Εθνικό Δρόμο που διέρχεται από το Βασιλικό. Έτσι όλοι οι διερχόμενοι από την Νότια Εύβοια προς Χαλκίδας και αντιθέτως θα δεινοπαθήσουν για να περάσουν από το Βασιλικό. Πρόκειται για κατασκευή κεντρικού αγωγού αποχέτευσης. Τα έργα θα ολοκληρωθούν στις 2 Απριλίου  2015 και η κυκλοφορία θα γίνεται με φανάρι στην μία μόνο λωρίδα. Πριν από λίγο καιρό είχαμε την ταλαιπωρία στην Αμάρυνθο. Αλλά ας κάνουμε υπομονή. Αυτή ειδικά την εποχή ευτυχώς που γίνονται έργα. Εξάλλου όσο οι παρακάμψεις των πόλεων και οικισμών δεν δρομολογούνται θα μοιραζόμαστε την ταλαιπωρία με όλους τους κατοίκους της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα τιμήσει, όπως πάντα,  τις προσδοκίες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων των συνταξιούχων, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.
Θα είναι μαζί τους, στο πλευρό τους, θα αποτελεί σημαντικό συστατικό μέρος μιας δυναμικής εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης.
Κριτήριό μας θα είναι να ενώσουμε όλους τους εργάτες, τα λαϊκά στρώματα στον αγώνα για το δίκιο τους, άσχετα από την επιλογή που έκαναν στις εκλογές της 25ης του Γενάρη.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψει το ΚΚΕ και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα.
Τα κριτήρια με τα οποία θα δράσουμε είναι τα ίδια τα λαϊκά συμφέροντα, οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, η διεκδίκηση για την ανάκτηση απωλειών που είχαν στη διάρκεια της κρίσης.
Θα συμβάλλουμε στην άνοδο της απαιτητικότητας, αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς στόχους των κυβερνητικών επιλογών, πίσω από διάφορους προπαγανδιστικούς θεατρινισμούς.
Το βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο των κομμουνιστών βουλευτών και των συνεργαζόμενων μαζί τους, είναι η σύνδεση τους με τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, γενικότερα με τους τόπους δουλειάς, σε αντιπαράθεση με την εργοδοτική επιθετικότητα και τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, με το καθεστώς της εκμετάλλευσης.
Θα είναι μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου στις εργατογειτονιές, στήριγμα των εργατικών, λαϊκών  κινητοποιήσεων.
Θα είναι η φωνή του λαού, των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του, θα προσπαθήσει να εκφράσει τις αγωνίες, τα βάσανα του λαού μας. 
Θα καταγράφει, θα αναδεικνύει και θα παρεμβαίνει πολύμορφα για κάθε λαϊκό πρόβλημα και θα συνδυάζει αποτελεσματικά την εξωκοινοβουλευτική και την κοινοβουλευτική πάλη, με αναφορές, ερωτήσεις, επερωτήσεις, με κάθε πρόσφορο μέσο και σε συνεργασία με τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
Θα συγκρουστούμε με τις πολιτικές του μεγάλου κεφαλαίου,  της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με την αντιλαϊκή πολιτική και κάθε αντιλαϊκό μέτρο.
Θα απαιτήσουμε την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων που χρησιμοποιούνται στο οπλοστάσιο των μονοπωλίων για να γονατίζουν το λαό μας.
Σε αυτά τα πλαίσια η Κοινοβουλευτική Ομάδα με τις παρεμβάσεις της  στην  βουλή, θα  συμβάλλει:

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑ ΩΣ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ"- ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ


Ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015,  η νέα προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Επιτροπές του ΟΑΕΔ Πανελλαδικά, η οποία λήγει την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (ΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΤΕΚΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ, ΤΕΚΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ) και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.
Τα έντυπα των αιτήσεων–υπεύθυνων δηλώσεων, αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εκδώσει έως και 3/03/2015, αναφέρονται στο Β΄ τεύχος ΦΕΚ με αρ. 3408/18-12-2014.

Για την εξυπηρέτηση των προστατευομένων, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ βρίσκονται αναρτημένα το έντυπο της αίτησης, το παραπάνω αναφερόμενο ΦΕΚ, οι προκηρύξεις των 14 αρμόδιων Επιτροπών όπως και οι διευθύνσεις τους καθώς και έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, με το οποίο δίνονται επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τις θέσεις που προκηρύσσονται.

ΠΑΜΕ: ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Την προηγουμένη συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την διαδέχτηκε η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Όμως μαζί με την παλιά κυβέρνηση δεν έφυγαν και τα προβλήματά μας. Αυτά είναι εδώ και μεγαλώνουν. Πριν από όλα είναι εδώ ο βασικός και κύριος αντίπαλός μας:
Η Ε.Ε., οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι απαιτήσεις τους για μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, τα Μνημόνια Διαρκείας, οι ματωμένοι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα κ.α.
Είναι εδώ όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.

             Είναι εδώ οι μισθοί πείνας, οι τεράστιες απώλειες στο εισόδημα, στα ασφαλιστικά ταμεία, στο εφάπαξ.
             Είναι εδώ τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, οι άδειες από χρήματα σχολικές επιτροπές
             Είναι εδώ τα παιδιά που προσπαθούν να πάνε στο σχολείο χωρίς να υπάρχει πούλμαν, με ευθύνη κι έξοδα των γονιών τους
             Είναι εδώ τα 27-28αρια τμήματα, τα σχολεία που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν, τα ευρωπαϊκά προγράμματα που διαλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και τη σκέψη του παιδιού
             Είναι εδώ οι επιχειρηματίες, που βγάζουν κέρδος από το αγαθό της υγείας και της παιδείας, απομυζούν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα
             Παραμένουν σε ισχύ οι καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα
Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος...

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


Στις 25 Γενάρη οι πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας καταδικάστηκαν απο την ετυμηγορία του λαού. Οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον δρόμο της ελπίδας, της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Προέκυψε κύβερνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει διαφορετική πολιτική προσέγγιση σε σχέση με το παρελθόν.
Με μια πρώτη ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, οι κάτοικοι του Δήμου Καρύστου στράφηκαν προς τις αντιμνημονιακές δυνάμεις τις οποίες υπερψήφισαν, ενώ παράλληλα μειώθηκαν τα ποσοστά των κομμάτων της απερχόμενης συγκυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε απόλυτη αύξηση κατα 1.089 ψήφους που αντιστοιχεί σε 13,73 ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών του Ιουνίου 2012, ενώ ήρθε πρώτος και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου (Κάρυστο, Μαρμάρι, Στύρα & Καφηρέα). Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια εξέλεξε δυο Βουλευτές, το Βαγγέλη Αποστόλου (18.943 σταυροί) και το Γιώργο Ακριώτη (10.632 σταυροί).
Εύλογα, ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς έχει ασχοληθεί επί χρόνια και είναι γνώστης των αγροτοδιατροφικών θεμάτων. Επίσης, είναι γνωστό οτι έχει ασχοληθεί και έχει προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν τον τόπο μας όπως η κτηνοτροφία, το ιδιοκτησιακό, τα δασικά και τη λατομική δραστηριότητα. Αποκτούμε έτσι, ως περιοχή, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια που κάνουμε για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.
Η ΟΜ Καρύστου του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να κινητοποιηθούν οι ενδιαφερόμενες κοινωνικές ομάδες και συλλογικότητες να διεκδικήσουμε την επίλυση αυτών των θεμάτων από τη νέα κυβέρνηση.


Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καρύστου

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΒΟΗΘΟΥ

Σοκ και δέος μας προκαλεί το απίστευτης βιαιότητας περιστατικό της κακοποίηση και του βασανισμού της Βουλγάρας υπηκόου, οικιακής βοηθού, Αναστασίας Τοντόροβα Ραίτσεβα, από συγγενείς της ηλικιωμένης κυρίας που αυτή φρόντιζε στην Ιστιαία.
Θα ευχόμασταν να πρόκειται για ένα μεμονωμένο και ατυχές επεισόδιο, καταδικαστέο απερίφραστα από όλους/ες μας, το οποίο είμαι βέβαιος ότι έτσι κι αλλιώς η δικαιοσύνη θα ελέγξει ενδελεχώς και παραδειγματικά.
Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς παρά να προβληματιστεί για το υπόβαθρο της εγκληματικής κουλτούρας του ρατσισμού που υφέρπει πίσω από τη συγκεκριμένη πράξη, γιατί αυτή η «συμπεριφορά», ιδιαίτερα της απεχθούς μορφής του βασανισμού, υποδηλώνει την αίσθηση «φυλετικής ανωτερότητας» απέναντι σε κάποιο ον που του αξίζει αντιμετώπιση υπανθρώπου.
Όπως επίσης δεν μπορούμε παρά να υπογραμμίσουμε ότι οφείλουμε ως κοινωνία και πολιτεία να υποστηρίξουμε τη δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών και ενεργητικής αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας, κυρίως οικονομικούς μετανάστες, που, υποκαθιστώντας τα τραγικά ελλείμματα των κοινωνικών δομών, ως οι «αόρατοι εργαζόμενοι της διπλανής πόρτας», παρέχουν φροντίδα στους ηλικιωμένους γονείς ή τα παιδιά μας. Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται και αξίζουν κοινωνική αναγνώριση, ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.    

ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΜΕΩΝ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τους στενούς συνεργάτες του γραφείου του συνάντησε ο Συμέων Κεδίκογλου και τους ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά τους τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και στην προηγούμενη διάρκεια για την προώθηση θεμάτων της Εύβοιας. Τους διαβεβαίωσε ότι απ´ όπου και όπως μπορεί θα συνεχίσει να είναι κοντά στους πολίτες, να παρακολουθεί και να βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων τους.

                                                                Συμεών Κεδικογλου

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΕΠΙΤΡ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας γνωμοδότησε αρνητικά για τις μεταβολές στις σχολικές μονάδες κατά το προσεχές σχολικό έτος απορρίπτοντας τις προτάσεις της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ευβοίας. Συγκεκριμένα η Απόφαση αναφέρει ότι: «Σύμφωνα με το υπαρ. 842/21-1-2015 έγγραφο της Δ/νσης Α/θμιας εκπ/σης ζητείται από το Δημοτικό Συμβούλιο το αργότερο μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2015 να γνωμοδοτήσει για τις παρακάτω Μεταβολές Σχολικών μονάδων σχολ. έτους 2015-2016 που εισηγείται η Α/θμια εκπ/ση:
·         Τον υποβιβασμό του Δημ. Σχολείου Κονιστρών από 8/θέσιο σε 7/θέσιο λόγω χαμηλότερου αριθμού μαθητών από τον προβλεπόμενο (αρ. μαθητών σχολ. έτους 2014-2015: 121
·         Τον υποβιβασμό του Δημ. Σχολείου Οκτωνιάς από 2/θέσιο σε 1/θέσιο λόγω χαμηλότερου αριθμού μαθητών από τον προβλεπόμενο (αρ. μαθητών σχολ. έτους 2014-2015: 11
·         Τον υποβιβασμό του Δημ. Σχολείου Οξυλίθου από 6/θέσιο σε 5/θέσιο λόγω χαμηλότερου αριθμού μαθητών από τον προβλεπόμενο (αρ. μαθητών σχολ. έτους 2014-2015: 65
·         Την κατάργηση του Νηπιαγωγείου Πρασίνου λόγω έλλειψης μαθητών»

Ανάλογη και ίσως περισσότερο αυστηρή πρέπει είναι η γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας στην αντίστοιχη πρόταση που επεξεργάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με την οποία προσπαθεί να αποδεκατίσει τα Γυμνάσια Κύμης και Αυλωναρίου για να εξυπηρετηθούν συμπάθειες με ελατήρια πολιτικά, συντεχνιακά και παρεϊστικα. Είναι φρόνιμο η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης να αποφύγει αυτό το ατόπημα. Εμείς το παρακολουθούμε και θα «λαλήσουμε» δυνατά…

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ               3-2-2015
Δημήτρης Θωμάς: Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1/2/2015 στο κέντρο "Φίλερι" στο Αυλωνάρι, η κοπή της βασιλόπιτας των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ. Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Θωμάς, έδωσε στην ομιλία του το στίγμα της νέας προσπάθειας του συνδυασμού, τόσο για την διατήρηση των επιτευγμάτων των προηγούμενων χρόνων, όσο και για την προσπάθεια της αντιπολίτευσης πλέον του Δήμου ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών.
"Χάσαμε στα σημεία τον προεκλογικό αγώνα" είπε ο Δημήτρης Θωμάς και συμπλήρωσε: "Έχουμε ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε να παλεύουμε, ασκώντας εποικοδομητική αντιπολίτευση".
Ο επικεφαλής των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ τόνισε ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο συνδυασμός θα βρεθούν υπό κατάσταση πολιτικής ομηρίας, καθώς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, ενώ κατηγόρησε το νέο Δήμαρχο Θανάση Μπουρανά ότι επιδιώκει την πόλωση, καθώς δεν έχει κατανοήσει ακόμη ότι είναι Δήμαρχος και όχι αντιπολίτευση.
Αναφορικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημήτρης Θωμάς κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι τις έχει σκοπίμως μετατρέψει σε "γήπεδο" με μοναδικό στόχο να μην ακούγεται η φωνή της αντιπολίτευσης.
"Κατήργησαν την δημοκρατική λειτουργία του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου" κατήγγειλε ο Δημήτρης Θωμάς και συμπλήρωσε: "Φτάσαμε στο σημείο να αναγκαστούμε να πάμε στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου να δώσουμε συνέντευξη τύπου, προκειμένου ν' ακουστεί η άποψή μας, γιατί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας επέτρεψαν να την εκφράσουμε".

Αναφερόμενος στον σημερινό τρόπο λειτουργίας του Δήμου, ο Δημήτρης Θωμάς είπε ότι πρόκειται πλέον για έναν απρόσωπο μηχανισμό, όπου κανείς δεν μπορεί να δει το Δήμαρχο, σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι πόρτες του Δήμου και του Δημάρχου ήταν ανοιχτές για όλους.

ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ....

Επιτέλους, μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης μέσα στην βρώμα και στη δυσωδία η Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας αποκτά στοιχειωδώς την απαιτούμενη καθαριότητα για να μην είναι καταφύγιο των τρωκτικών της πόλης. Η χθεσινή μέρα με κάποια υπερβολή χαρακτηρίστηκε ιστορική. Απλώς εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού τα συνεργεία του Δήμου  άρχισαν να καθαιρούν όλα τα πρόσθετα, λαμαρίνες, σίδερα κ.ο.κ. Η Αγορά σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα καθαριστεί, θα απολυμανθεί και θα παραμείνει απροσπέλαστη έως ότου συνταχθούν οι μελέτες για την ανακατασκευή της πάντοτε υπό την εποπτεία των αρχαιολόγων αφού ένα τμήμα της ορθά χαρακτηρίστηκε ως μνημείο και στο υπόλοιπο υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι δόμησης.  Όταν κάτι γίνεται να το λέμε και να μην γκρινιάζουμε. Εξάλλου γίνονται τόσα στραβά σε άλλα ώστε έχουμε υλικό να δουλέψει η γκρίνια.

...."ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΒΙ......."

Τώρα που οι εκλογές πέρασαν και η χώρα απέκτησε σταθερή και μάλιστα προοδευτική Κυβέρνηση είναι καλό να μαζευτούν και οι της αυτοδιοίκησης και να φροντίσουν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τα τοπικά προβλήματα. Οι δυσκολίες είναι τεράστιες διότι η πρώτη δημοτική αρχή του καλλικρατικού Δήμου Κύμης Αλιβερίου έκανε ότι μπορούσε για να διαλυθεί κάθε προοπτική οργάνωσης και σωστής λειτουργίας αυτού του όντως πολύ μεγάλου αλλά ταυτόχρονα πολύ δυναμικού Δήμου. Έτσι ο δυναμισμός πήγε περίπατο και η απόλυτη αποδιοργάνωση, η εγκατάλειψη των ενδιάμεσων δημοτικών ενοτήτων, η διάλυση των υπηρεσιών έφθασε στο «κόκκινο»

Σχεδόν έξι μήνες μετά η νέα δημοτική αρχή βολοδέρνει για να βάλλει μία τάξη την οποία δεν πρόκειται να βάλει όσο η ίδια δεν έχει ούτε συνοχή ούτε πυξίδα ούτε προσανατολισμό. Η στρεβλή εμπειρία σε συνδυασμό με την απειρία των πολιτικών στελεχών της έχει επιφέρει μία απραξία και στα σημαντικά και στα τρέχοντα. Ο χρόνος είναι αδίστακτος. Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα απόκτησης συνοχής, επιχειρησιακού προσανατολισμού και κυρίως στρατηγικού σχεδιασμού το πλοίο θα βυθιστεί αύτανδρο. Και καλά θα έρθει η κατάργηση του Καλλικράτη  για να διασώσει μερικούς; Κάνουν λάθος!!! Δεν θα σωθούν με τίποτε. 

ΧΑΪΝΑΣ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Οι εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου, έδωσαν μια λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας, με το σχηματισμό μιας Κυβέρνησης συνεργασίας. Ίσως όχι της καλύτερης συνεργασίας. Τις αμφιβολίες -ή τις βεβαιότητες για κάποια πράγματα -τις έχουμε πολλοί, απέναντι στη νέα Κυβέρνηση. Αλλά κανένας σώφρων άνθρωπος δεν θέλει να πανηγυρίσει μια αποτυχία της χώρας του. Δύο δυνάμεις λοιπόν, που δεν έχουν ιδιαίτερη ιδεολογική και πολιτική συγγένεια, –έτσι τουλάχιστον συμπεραίνει όποιος προσπαθήσει να συγκρίνει τις πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές των δύο κομμάτων με τα κλασσικά εργαλεία της πολιτικής ανάλυσης -, συνεργάστηκαν και σχημάτισαν μια Κυβέρνηση συνεργασίας, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Κάποιοι μίλησαν για ανορθόδοξη συνεργασία. Για τερατογένεση. Δεν ξέρω αν είναι ανορθόδοξη, αλλά ο προεκλογικός τους λόγος ήταν σχεδόν ταυτόσημος. Κοινή γραμμή συνάντησης και συμπόρευσης ο ευρωσκεπτικισμός μέχρι αντιευρωπαϊσμού και ένας διάχυτος εθνικισμός σε όλες τις θέσεις για τη χώρα, το διεθνές περιβάλλον και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Κάποιες διαφορές σε κοινωνικά θέματα δεν είναι τόσο καθοριστικά για τη συνάντησή τους και την συμπόρευσή τους, στη φάση αυτή. Στο μέλλον δεν είναι δεδομένη η σημερινή Κυβερνητική συνεργασία. Θα εξαρτηθεί από την πορεία των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, αλλά και από το πώς θα ρυθμιστούν οι σχέσεις μας με τους εταίρους μας. Ελπίζοντας να πάνε τα πράγματα καλά για τη χώρα, ευχόμαστε καλή επιτυχία στους χειρισμούς της Κυβέρνησης. Όμως πέρα από τις ευχές υπάρχει και η πραγματικότητα, η οποία είναι αμείλικτη. Και εξηγούμαι:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: ΝΑI, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!


Η αρχή της προοδευτικής διακυβέρνησης μας γέμισε αισιόδοξα συναισθήματα, στη ρεαλιστική βάση ότι πραγματικά μπορεί να  βρεθεί ένας άλλος τόπος συνεννόησης με τους εταίρους μας, ένα νέο modus vivendi, διασφαλίζοντας έτσι  και τους πιστωτές μας αλλά και την αναγκαία κοινωνική συνοχή.
Η μόλις ολίγων ημερών κυβερνητική θητεία απόδειξε πόσο αναγκαία ήταν η προσφυγή στις κάλπες και στη λαϊκή ετυμηγορία. Όχι μόνο γιατί υπήρξε εκτόνωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας αλλά γιατί φαίνεται πως  μπορεί να υπάρξει μία συνολικότερη αναθεώρηση, ως προς τις εφαρμοζόμενες εγχώριες και ευρωπαϊκές πολιτικές.
Η συζήτηση στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να επανέλθει στην ορθολογική ανάλυση των δεδομένων, πέραν οποιασδήποτε κινδυνολογίας, με βάση ότι η πολιτική της λιτότητας υπονόμευσε την ίδια την ύπαρξη της Ε.Ε., οδηγώντας παράλληλα και ταυτόχρονα σε αδιέξοδο, κυρίως  τους πολίτες του ευρωπαϊκού νότου.
Στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους, η κάθε πλευρά αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της και διαθέτει τα επιχειρήματά της.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΣ. ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΑ ΚΡΙΕΖΑ


ΚΕΝΤΡΟ << ΑΙΘΡΙΟ >> ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ: ΓΙΩΡΓΟ ΠΙΛΑΤΗ ΒΙΟΛΙ, ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΛΙΑΝΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΙΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΙΛΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ, ΦΡΥΓΑΝΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΡΜΟΝΙΟ. ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!!!! ΣΑΒΒΑΤΟ 21/2/2015

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΙΡΤΖΗ

Η ανάληψη του τομέα των υποδομών από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Χρήστο Σπίρτζη δημιουργεί αισθήματα αισιοδοξίας. Τον τομέα των έργων στην Κυβέρνηση Τσίπρα, ανέλαβε ένας άνθρωπος που γνωρίζει από έργα και ξέρει να αφουγκράζεται την αγωνία των τοπικών κοινωνιών για έργα υποδομών που λείπουν. Είναι επίσης ο Υπουργός που θα σταθεί απέναντι στους μεγαλοεργολάβους που λυμαίνονται την χώρα ή που περιμένουν να κερδοσκοπήσουν μόλις ξεκολλήσει το «κάρο» της Ανάπτυξης. Για την περιοχή μας η παρουσία του Χρήστου Σπίρτζη στην Κυβέρνηση ανοίγει ορίζοντες αισιοδοξίας για την ολοκλήρωση του Φράγματος των Μανικίων, την βελτίωση του οδικού δικτύου και των αντιπλημμυρικών έργων που έχει ανάγκη η περιοχή και βαλτώνουν από την πάλαι ποτέ περίοδο των δήθεν παχέων αγελάδων. Αναμένουμε αποτελέσματα!!!

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ K.Y.AΛΙΒΕΡΙΟΥ



Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Κ.Υ.Αλιβερίου όπως κάθε χρόνο έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο χώρο του Κ.Υ. παρουσία των μελών του.   Η Πρόεδρος του Σωματείου Ντινάκη Κυπαρισσία αφού έκοψε την πίτα ευχήθηκε σε όλους Υγεία Αγάπη  Ευτυχία προσωπική και οικογενειακή ,δημιουργικότητα για ένα καλύτερο 2015, επίσης αναβάθμιση του Κ.Υ αλλά και γενικά των υποδομών Υγείας. Τυχερή για το 2015 είναι η ταμίας του συλλόγου –χειρίστρια του ακτινολογικού Πόγκα Δήμητρα η οποία βρήκε το φλουρί. Η συνέχεια δόθηκε σε ταβέρνα της περιοχής με πλούσιο γεύμα  και διασκέδαση. Το Δ.Σ  του Σωματείου ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, επιμελητές αλλά και αγροτικούς ιατρούς, συναδέλφους που έχουν συνταξιοδοτηθεί αλλά και όλους τους εργαζόμενους που υπηρετούν στο χώρο.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΥΜΑΙΩΝ

                                                                  Κύμη, 1 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Εν Αττική Κυμαίων παραβρέθηκε την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, ο Αντιδήμαρχος Κύμης –Αλιβερίου Αλέξανδρος Θεοδώρου, εκπροσωπώντας το δήμαρχο, Θανάση Μπουραντά.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Γερανίου 44, στην Ομόνοια, στις 11:30, το πρωί. Ο Πρόεδρος κ. Ελευθερίου, το Δ. Σ του Συλλόγου και οι παραβρισκόμενοι υποδέχτηκαν τον κ. Θεοδώρου με ένα θερμό χειροκρότημα.
Αφού τον ευχαρίστησαν που τους τίμησε με την παρουσία του, του ζήτησαν να βρεθούν σύντομα στο γραφείο του στην Κύμη, προκειμένου να συζητήσουν από κοντά τις θέσεις και τις προτάσεις του Συλλόγου για την Κύμη.
Ο κ. Θεοδώρου στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:
«Σήμερα είμαστε εδώ σε μία πετυχημένη εκδήλωση ενός δραστήριου Συλλόγου που απαρτίζεται από περισσότερα από 500 μέλη. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι ανάμεσα σας και είμαι έτοιμος να συζητήσουμε μαζί τις σκέψεις και τις θέσεις σας για μία Κύμη, όπως την ονειρευόμαστε όλοι. Δεν είναι ώρα να σας ενημερώσω για τις δράσεις του δήμου στους πέντε μήνες που έχει αναλάβει καθήκοντα. Θα το κάνω σύντομα στο δημαρχείο, όπου με πολύ χαρά θα σας υποδεχτώ να συζητήσουμε για όλα. Καλή Χρονιά, με υγεία πάνω από όλα. Ευελπιστώ σε μια καλή συνεργασία που θα καταστεί εποικοδομητική για τον τόπο μας.»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ