Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ψηφοδέλτιο Δημοψηφίσματος. Βάζουμε σταυρό μέσα στο τετράγωνο. Διαφορετικά μπορεί να βγει άκυρο


Αγγέλα Καράπα: Στις 5 Ιούλη λέμε ΟΧΙ. ΟΧΙ στην Λιτότητα, Όχι στη Διαπλοκή, Όχι στον Φόβο

Φίλες και Φίλοι πέρασαν πέντε μήνες από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πέντε μήνες που όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σκληρής προσπάθειας που καταβάλλεται μέσα σε συνθήκες ασύμμετρου πολέμου τόσο από το ντόπιο κατεστημένο όσο και από το εξωτερικό με σκοπό την αποδόμηση, απαξίωση και τον οικονομικό στραγγαλισμό της κυβέρνησης και κατ’επέκταση του ίδιου του Ελληνικού Λαού.
Οι ίδιοι άνθρωποι που εδώ και σαράντα χρόνια κρατούσαν την τύχη του Ελληνικού λαού στα χέρια τους, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Των οποίων οι πολιτικές στέρησαν την πρόσβασή εκατομμυρίων συμπολιτών μας στη Εργασία, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. την πρόσβαση των παιδιών μας σε ένα δωρεάν σύστημά παιδείας και που τελικά στέρησαν σε μεγάλη μερίδα του Ελληνικού Λαού το δικαίωμα στο φαγητό, στην στέγαση στον ηλεκτρισμό και στη θέρμανση. Αυτοί, λοιπόν, οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα κουνούν το δάκτυλο και απειλούν από τα κανάλια της διαπλοκής την κυβέρνηση με περίσσιο θράσος.
Την κυβέρνηση που σε πέντε μήνες, μέσα σε κλίμα οικονομικής ασφυξίας , σταμάτησε τους πλειστηριασμούς, την κυβέρνηση που σε πέντε μήνες έδωσε το δικαίωμα σε όλους τους ανασφάλιστους να έχουν νοσοκομειακή περίθαλψη την κυβέρνηση που επανασύνδεσε το ηλεκτρικό σε χιλιάδες νοικοκυριά ,την κυβέρνηση που ψήφισε τον νόμο για την σίτιση και επιδότηση ενοικίου για αυτούς που βρίσκονται σε ακραία φτώχια.
Το παρωχημένο πολιτικό σύστημα επανεμφανίζεται σήμερα με μια στρατιά διαπλεκόμενων δημοσιογράφων, συνδικαλιστών και ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ξαναέρχονται στο προσκήνιο λες και δεν ήταν αυτοί που διαχειρίστηκαν τα εκατομμύρια ευρώ που οι κυβερνήσεις, που στήριζαν, τους παρείχαν. Έχουμε ΜΝΗΜΗ και είναι τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ να μας προκαλούν με ανακοινώσεις ότι τάχα νοιάζονται για την Πατρίδα και τον τόπο μας. Φίλες και Φίλοι κανείς δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε, κανείς δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να λέμε ΟΧΙ και να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο, να αντιστεκόμαστε στον φόβο και στους εκβιασμούς.
 Στις 5 του Ιούλη λεμε ΟΧΙ . ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ

ΚΑΡΑΠΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν ΕΥΒΟΙΑΣ

Δήλωση του Βουλευτή Γιώργου Ακριώτη



 Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε κυνικά ότι "με το Ναι οι Έλληνες θα αποδείξουν ότι αποδέχονται περισσότερη λιτότητα". Ο Σουλτς τον συμπλήρωσε δηλώνοντας ότι το δημοψήφισμα αποσκοπεί "στο να τελειώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ", τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Ελληνικού Λαού. Οι εκβιασμοί έγιναν πράξη μέσα από τα ΑΤΜ που έκλεισε ο Ντράγκι και τις οθόνες της τηλεόρασης που σκηνοθέτησαν ένα όργιο τρομοκρατίας.
Αλλά ο Ελληνικός Λαός απάντησε, απάντησε ήδη με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με ένα περήφανο ΟΧΙ από μυριάδες στόματα, ΟΧΙ της δημοκρατίας, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στην υποδούλωση. Νικήσαμε τον φόβο ήδη. Με θάρρος, αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια, να δώσουμε την ίδια απάντηση και στις κάλπες. Και με συνέπεια να υπηρετήσουμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού από τη Δευτέρα.
Ακριώτης Γιώργος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για την Εύβοια

Οι Κουμιώτες υποδέχτηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την ιταλική αντιπροσωπεία

Κύμη 4 Ιουλίου 2015
Οι  Κουμιώτες υποδέχτηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την ιταλική αντιπροσωπεία από την αδερφοποιημένη πόλη «Bacoli» στην εκδήλωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημήτρη Θωμά.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 3/7/2015 η προγραμματισμένη εκδήλωση φιλοξενίας εκ μέρους του πρ. Δημάρχου Δημήτρη Θωμά προς την ιταλική αντιπροσωπεία από την αδερφοποιημένη πόλη «Bacoli», η οποία αυτές τις ημέρες επισκέπτεται την Πόλη μας.
H έναρξη της εκδήλωσης έγινε με τους χαιρετισμούς του πρ. Δημάρχου και του εκπροσώπου των επισκεπτών, Elio  Guardascione, ενός ανθρώπου που μαζί με τον Γιάννη Δαουράκη τον καθηγητή συμπατριώτη μας που ζει στην Ιταλία, προσπαθούν άοκνα όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου  να διατηρηθεί ζωντανή η αδερφοποίηση των δύο πόλεων.
Η ένθερμη εξάλλου συνεργασία του Elio  Guardascione και του Γιάννη Δαουράκη με τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά είχε ως αποτέλεσμα  το 2013  την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων, κάτι το οποίο συνεχίζεται και σήμερα.
Στη συνέχεια ο πρ. Δήμαρχος απένειμε αναμνηστικά δώρα στους δύο εκπροσώπους των επισκεπτών.
Τα δώρα περιλάμβαναν αναμνηστική πλακέτα, dvd-ντοκιμαντέρ με θέμα τις δύο αδερφοποιημένες πόλεις,  παραδοσιακά προϊόντα Κύμης και μια ξύλινη τριήρη.
 Οι προσκεκλημένοι ανταπέδωσαν τα δώρα, μαζί με ένα dvd που έχει καταγεγραμμένη την επίσκεψη του πρώην Δημάρχου στο Bacoli το 2013, καθώς και του εφηβικού χορευτικού συγκροτήματος του Δήμου και του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου.
Ακολούθησε, σε πρώτη προβολή, 20άλεπτο απόσπασμα από το Dvd «Κύμη-Bacoli” του σκηνοθέτη Σταύρου Ιωάννου που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και έξοδα του Δήμου το 2013-2014, ενώ μετά από αυτό τη σκυτάλη πήρε η παιδική χορευτική ομάδα Κύμης «Αξάνεμες», η οποία κατέπληξε με την εμφάνισή της τους παρευρισκόμενους. 
Όλοι οι Ιταλοί επισκέπτες, (41 άτομα), από το Bacoli παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα, ενώ στα παιδιά του χορευτικού δόθηκαν προσωπικές αναμνηστικές γκραβούρες.
Τη σεμνή τελετή έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας & Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, δίνοντας έμφαση στους δεσμούς των ανθρώπων αλλά και στις αγνές προθέσεις των προγόνων μας που αναζήτησαν μια καινούρια πατρίδα. Εξήρε δε την αρτιότητα της εκδήλωσης και ευχήθηκε οι δεσμοί μεταξύ των δύο πόλεων να διατηρηθούν για πολλούς ακόμη αιώνες.
Στην επιτυχία της εκδήλωσης-ενίσχυσης της αδερφοποίησης, συνέβαλε ο κόσμος από την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή με τη θερμή παρουσία του, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, όσοι εθελοντικά συνέδραμαν, καθώς επίσης και οι μικρές χορεύτριες.


Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ραβιόλος: Με νηφαλιότητα και υπολογίζοντας τις συνέπειες θα πρέπει να αποφασίσουμε για το κοινό όφελος

Αγαπητοί μου συνδημότες,
Σε αυτή την κρίσιμη χρονικά συγκυρία που περνάμε ως Έθνος, σας ζητώ να παραμείνετε ψύχραιμοι και να συλλογιστείτε ο καθένας από την πλευρά που του αναλογεί, με γνώμονα το κοινό συμφέρον,  την τελική απόφαση για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να δείξουμε ομοψυχία, σεβασμό στον συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας και να προχωρήσουμε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.
 Ως Δήμαρχος σας διαβεβαιώνω πως κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ώστε αυτές τις ημέρες οι υπηρεσίες του Δήμου μας να λειτουργούν απρόσκοπτα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Σας διαβεβαιώνω επίσης, ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η Δημοτική αρχή θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους δημότες και την επόμενη ημέρα προσπαθώντας να φανεί ακέραιη και να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα όποια απόφαση πάρει ο Ελληνικός λαός.
Φίλες και φίλοι,
Αυτό που πρέπει να συλλογιστούμε ως Δήμος,  είναι η παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση  αφού μέσα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ, κ.α.) χρηματοδοτούνται δράσεις και σημαντικά έργα στο Δήμο μας και σε όλους τους Δήμους της Χώρας, που αποτελούν κύριο μοχλό ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινότητάς  μας. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.
Ζητώ από το Δημοτικό συμβούλιο , από τους εργαζομένους στο δήμο μας αλλά και από τους δημότες μας αυτήν την ιστορική στιγμή να διατηρήσουμε την ομοψυχία μας και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια προς όφελος του Δήμου μας. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα να δυναμιτίσουμε το ήδη βεβαρυμμένο  κλίμα , δεν ωφελεί σε τίποτα η πόλωση και ο διχασμός. Με νηφαλιότητα και υπολογίζοντας τις συνέπειες θα πρέπει να αποφασίσουμε για το κοινό όφελος.
Αγαπητοί μου συνδημότες,
Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του καθενός ξεχωριστά.
Στην προσπάθειά μας λοιπόν να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και  γνωρίζοντας ότι όποιον δρόμο και αν διαλέξουμε αυτός θα έχει τις δικές του δυσκολίες και θα απαιτεί τις δικές του θυσίες, θέλω να κλείσω αυτήν την επιστολή, ελπίζοντας  στη δύναμη και στην αποφασιστικότητα ενός λαού που ξέρει να αντιμετωπίζει τις δύσκολες στιγμές και ζητώντας  για ακόμη μια φορά να παραμείνουμε ενωμένοι και οπλισμένοι με θάρρος και ελπίδα!

                                                                                                          Ο Δήμαρχος Καρύστου

                                                                                                                Λευτέρης Ραβιόλος

Μαρίνος: Ακυρώνουμε τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα στο Αλιβέρι , μίλησε, την Πέμπτη, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του Π.Γ της Κ.Ε και βουλευτής Ευβοίας του κόμματος.
Ο Γ. Μαρίνος μεταξύ των άλλων ανέφερε :
Έχει μεγάλη σημασία που ένα τμήμα του λαού αντιστέκεται σθεναρά και μαζί με το ΚΚΕ αποκαλύπτει τους επικίνδυνους στόχους που υπηρετεί το δημοψήφισμα που οργανώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιώντας μια στημένη ερώτηση για να αρπάξουν τη λαϊκή ψήφο , την λαϊκή έγκριση στα αντιλαϊκά μέτρα , σε νέα μνημόνια. 
ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ μαζί με τους συνεργάτες τους , μέσα από προκλητικούς εκβιασμούς προσπαθούν να ρίξουν τους εργαζόμενους μέσα σε μια καλοστημένη παγίδα.
Η παγίδα αυτή έχει το εξής «μυστικό». 
Ότι και να ψηφίσει ο λαός,  ΟΧΙ η ΝΑΙ,  ψηφίζει για νέα αντιλαϊκά μέτρα , ψηφίζει για νέα μνημόνια .
Το ΝΑΙ της Ν.Δ , του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και το ΌΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ , των ΑΝΕΛ και της «Χρυσής Αυγής» σημαίνουν διατήρηση των μνημονίων και των αντιλαϊκών νόμων που φτώχευσαν το λαό μας.
Σημαίνουν διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων σκληρών φορολογικών μέτρων , διατήρηση των μέτρων που ξήλωσαν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα , που μείωσαν δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις .
Πάνω σ αυτή τη βάση προσπαθούν εκβιαστικά να κλέψουν την ψήφο του λαού για να φέρουν νέα δανειακή σύμβαση , νέο μνημόνιο , πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που θα ληστέψουν πάρα πέρα το λαό μας και θα του πάρουν από την τσέπη πάνω από 8 δισεκατομμύρια Ευρώ, σε φορολογία, περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες , στους μισθούς και τις συντάξεις.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που κρύβουν πίσω από την πόλωση που δημιουργούν , πίσω από τη διαφήμιση της Ε.Ε , της λυκοσυμμαχίας που βάζει τη σφραγίδα της σε όλες τις επιθέσεις κατά των εργατικών –λαϊκών δικαιωμάτων.
Αν πέσει ο λαός στην παγίδα τους, τη Δευτέρα Τσίπρας και Σαμαράς,  μαζί με το Γιούνκερ , τη Μέρκελ , τη Λαγκάρντ και τα άλλα κοράκια του κεφαλαίου , θα σηκώσουν ψηλά τα αποτελέσματα της κάλπης και θα τα χρησιμοποιήσουν για να εντείνουν την αντιλαϊκή επίθεση.
Οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν τώρα , άμεσα , πριν είναι αργά.
Να στηρίξουν την περήφανη στάση του ΚΚΕ και το αγωνιστικό του ψηφοδέλτιο που γράφει :
ΟΧΙ στην πρόταση  Ε.Ε –Ε.Κ.Τ – Δ.Ν.Τ .
ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης.
Αποδέσμευση από την Ε.Ε με το λαό στην Εξουσία.

Αυτό είναι το μεγάλο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα , αυτό είναι το μεγάλο ΝΑΙ στην πάλη για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων , στην πάλη για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων , αυτή η επιλογή εκφράζει  την αντίσταση του λαού μας .     

Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου για το Δημοψήφισμα

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ

         ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΡΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκύρου εκφράζει την στήριξη του στην ομαλή και απρόσκοπτη έκφραση γνώμης του λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Με νηφάλιο τρόπο θα πρέπει ο Ελληνικός λαός και οι Σκυριανοί-ες, να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα μαζικά εκφράζοντας την κυρίαρχη γνώμη τους. Το κλίμα εκφοβισμού, οι ωμές παρεμβάσεις από το εξωτερικό, η καλλιέργεια ακραίων συνθηκών πόλωσης με όργιο προπαγάνδας, σκοπό έχουν να αλλοιώσουν και να ακυρώσουν την δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος. Οι πολίτες καλούνται στην πράξη να ακυρώσουν τις αντιδημοκρατικές πρακτικές και να σταθμίσουν την ψήφο τους, απορρίπτοντας τα όποια ψεύτικα διλλήματα με βάση την άποψη τους για την σημερινή κατάσταση μετά από πέντε χρόνια λιτότητας, και τις προσδοκίες τους για το μέλλον. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκύρου, εκφράζει την αντίθεση του στις προσπάθειες διάφορων κύκλων και στην προπαγάνδα, που αντικειμενικά υποστηρίχτηκε από τις απαράδεκτες πρακτικές της ΚΕΔΕ να εμφανίσει ότι ολόκληρη η τοπική αυτοδιοίκηση τάσσεται υπέρ μιας συγκεκριμένη άποψης. Το Δημοτικό Συμβούλιο, για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, θέτει τον Δήμο στις υπηρεσίες των πολιτών με πρόσθετα μέτρα που θα ανακοινωθούν από την διοίκηση του Δήμου.


Εκ του Δήμου

Δήλωση 7 Πρώην Δημάρχων


ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,
ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

3 Ιουλίου 2015

Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή των τελευταίων δεκαετιών. Μετά από πέντε χρόνια λιτότητας και θυσιών οι πολίτες αντί να βρεθούν στην μετά- κρίση εποχή στοιχίζονται στις ατέλειωτες ουρές έξω από τις κλειστές Τράπεζες και δεν ξέρουν εάν αύριο έχουν ακόμη και αυτήν την “ευκαιρία”.
Οι πολίτες την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, καλούνται σε ένα αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα να αποφασίσουν επί ασαφούς και ενδεχομένως  ανυπόστατου  ερωτήματος.
Οι πολίτες καλούνται ταυτόχρονα  να απαντήσουν ΤΩΡΑ για την προοπτική της χώρας, για το μέλλον των παιδιών τους και της πατρίδας τους ανεξαρτήτως του ερωτήματος. Καλούνται να επιλέξουν μεταξύ:
 του ΝΑΙ που κρατά την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη και καθιστά ισχυρότερη την θέση στη διαπραγμάτευση για μία δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία που θα έχει ως ορίζοντα την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα και την ανάπτυξη,
 του ΟΧΙ που οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια, που αντιτάσσει αδιαλλαξία και αδιέξοδο στην αδιαλλαξία των δανειστών και συνηγορεί στα σχέδια όλων εκείνων των κύκλων που σχεδιάζουν προ πολλού να διώξουν την Ελλάδα από το Ευρώ και την Ευρώπη. Το ΟΧΙ οδηγεί στην νέα δραχμή, στην Ελλάδα της χρεωκοπίας και της απομόνωσης.
Εμείς, πολίτες που υπηρετήσαμε ως Δήμαρχοι τις τοπικές μας κοινωνίες και γνωρίζουμε άμεσα τι σημαίνει συμμετοχή στην μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης επιλέγουμε τον δρόμο του ΝΑΙ, τον δρόμο της Ευρωπαϊκής Ελλάδας.
Επειδή γνωρίζουμε τι σημαίνει προσδοκία των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για την εκτέλεση προγραμμάτων και έργων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών της Εύβοιας. Επειδή  γνωρίζουμε πως χωρίς την Ευρώπη πολλές από τις υποδομές των πόλεων και χωριών της Εύβοιας δεν θα είχαν γίνει.
Επειδή γνωρίζουμε ότι μόνο  στις χρηματοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών Θεσμών μπορούμε να προσδοκούμε για την απόκτηση των υποδομών που έχει ανάγκη η Εύβοια.
Επειδή γνωρίζουμε ότι  η Ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο ήταν ο μοχλός που οδήγησε στην αναβάθμιση και την ισχυροποίηση της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα στα χρόνια της συμμετοχής μας στην Ένωση, ήταν η ασπίδα για  την άμυνα της Αυτοδιοίκησης στα χρόνια της κρίσης.
Εμείς, έχοντας επίγνωση της ιστορικότητας και της κρισιμότητας των στιγμών καλούμε τους πολίτες των Δήμων της Εύβοιας να μην κλείσουν με επιλογές οργής και θυμού την πόρτα στην Ευρώπη και στο Ευρώ, να κρατήσουν ανοικτό τον Ευρωπαϊκό Δρόμο της Ελλάδας, να πουν ΝΑΙ στο Ευρώ, Ναι στην Ευρώπη, ΝΑΙ στον δημοκρατικό κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης.

Πρόδρομος Ενωτιάδης, Πρώην Δήμαρχος Κηρέως
Δημήτρης Κατσούλης, Πρώην Δήμαρχος Αυλώνος
Κώστας Μάρκου, Πρώην Δήμαρχος Ελυμνίων
Πολυχρόνης Ματάκιας, Πρώην Δήμαρχος Αιδηψού
Γιάννης Μπουροδήμος, Πρώην Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων
Γιάννης Περήφανος, Πρώην Δήμαρχος Νηλέως
Κατερίνα Καράπα, Πρώην Δήμαρχος Ταμυναίων

Ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνει ο κ. Θωμάς για την Αντιπροσωπεία του Bacoli. Θα μας μάθουν και έξω...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΥΜΗ 3/7/2015

Πληροφορηθήκαμε  έκπληκτοι σήμερα, την προσπάθεια  του Δημοτικού συμβούλου και τέως Δήμαρχου Κύμης  κ. Δ. Θωμά να πραγματοποιήσει παρασυγκέντρωση, χωρίς καμιά συνεννόηση με την Δημοτική αρχή, η οποία διοργανώνει κεντρική εκδήλωση υποδοχής των Ιταλών φίλων μας αντιπροσώπων της αδελφής πόλης του   BACOLI.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια  χειραγώγησης των αντιπροσώπων της αδελφής Ιταλικής πόλης και την χρησιμοποίησή τους σαν σκηνικού για την  προσωπική του προβολή.
Η ενέργειά του αυτή, δείχνει για ακόμη μια φορά, την  παντελή απουσία  πολιτικά ορθής πρακτικής  εκ μέρους του και την έλλειψη σεβασμού απέναντι στην εκδήλωση που ο Δήμος διοργανώνει  στο Δημαρχείο της Κύμης προς τιμή των  αντιπροσώπων της  πόλης του BACOLI.
Με την αυθαίρετη αυτή ενέργειά του, αδιαφορεί για την βλάβη που μπορεί να προξενήσει  η ενέργειά του αυτή, στις δημόσιες - διεθνείς σχέσεις  της πόλης μας της Κύμης και συνολικά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Τέλος καλούμε τον κύριο Θωμά να σταματήσει την διχαστική αυτή πρακτική και να περιοριστεί στο νέο θεσμικό του ρόλο.- 

 Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε.ΚΥΜΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο πρόεδρος της Δ.Κ.ΚΥΜΗΣ
ΠΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο Αντιπρόεδρος Δ.Κ.ΚΥΜΗΣ 
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΛΙΝΟΣ
Ο Σύμβουλος Δ.Κ.ΚΥΜΗΣ
ΔΡΑΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Νίκος Στουπής: Ένα ΟΧΙ... ,με θετικό πρόσημο! Για ποιά Ελλάδα σε ποιά Ευρώπη μιλάμε;


       Με αφορμή  το κείμενο των “προθύμων  στο ΝΑΙ” Αυτοδιοικητικών παραγόντων

" Φίλε και φίλη Συμπολίτη Στερεο- Ελλαδίτη

 Σε μια δύσκολη για την χώρα και τους Πολίτες συγκυρία, όλοι οφείλουμε, με νηφα-λιότητα και ευθύνη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα,  να παρακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά και να  συνδράμουμε ο καθένας με τον τρόπο του και την θεσμική του δυνατότητα στην απρόσκοπτη πορεία της χώρας μας , της Ελλάδας, και του λαού της προς την πρόοδο ,την ευημερία, και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Σε αυτή την σημαντική συγκυρία, όλοι οφείλουμε,  μακριά από τα όποια μικροπο-λιτικά διαχωριστικά ψευτοδιλήμματα του χθες και με καθαρή φωνή να ζητήσουμε, να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε, δυστυχώς το αυτονόητο, την διασφάλιση δηλ. μιας πορείας που:
--- θα αφαιρεί και δεν θα συσσωρεύει νέα δυσβάστακτα βάρη στην πλάτη του Ελληνικού λαού μετά από μια πενταετία λιτότητας
--- θα μειώνει το χρέος και δεν θα το φορτώνει σε τρίτη και τέταρτη γενιά από σήμερα
--- θα βοηθά στην ανάκαμψη της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και δεν θα την υπονομεύει, ιδιαίτερα  μετά από μια πενταετία ύφεσης
--- θα αποκαθιστά την κοινωνική συνοχή και δεν θα διογκώνει τις κοινωνικές ανισότητες , που διευρύνθηκαν την τελευταία πενταετία.
Σε αυτή την σημαντική συγκυρία, όλοι οφείλουμε, να διασφαλίσουμε  την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, στις σταθερές αρχές της Δημοκρατίας , της Αλληλεγγύης, και του κοινωνικού κεκτημένου, πάνω στις οποίες  – κατ εξαγγελία τουλάχιστον – γεννήθηκε, συγκροτήθηκε και αναπτύχθηκε η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιτροπή υπέρ του Ναι στην Νότια Καρυστία

Μένουμε Ευρώπη για να την αλλάξουμε: Λέμε ΝΑΙ στην ασφάλεια και την αξιοπρέπεια

Μετά από τέσσερις δεκαετίες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, η χώρα μας ξανά ζει ιστορικές στιγμές που θα καθορίσουν όχι μόνο το βιοτικό μας επίπεδο για τα επόμενα χρόνια αλλά και το μέλλον της πατρίδας μας στην Ευρώπη και τον κόσμο για τις επόμενες γενιές.
Η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ύστερα από την αδιαμφισβήτητη αποτυχία της να διαπραγματευτεί με συνέπεια και σχέδιο απέναντι στους εταίρους μας στην Ευρώπη, έχει ως μόνο στόχο να ταλαιπωρήσει ακόμη περισσότερο έναν ήδη εξαντλημένο λαό και να τον παραπλανήσει προς μια άγνωστη και αβέβαιη κατεύθυνση.
Ο ακραίος κυβερνητικός λόγος και η πόλωση των τελευταίων ημερών αποσκοπούν αποκλειστικά στο διχασμό της ελληνικής κοινωνίας και στον αποπροσανατολισμό των πολιτών από το πραγματικό ερώτημα- διακύβευμα του δημοψηφίσματος  της 5ης Ιουλίου που δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και το Ευρώ.

Δήλωση Αλέξανδρου Θεοδώρου για το Δημοψήφισμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κύμη, 2 Ιουλίου 2015
Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Σαν εκλεγμένος εκπρόσωπός σας, θέλω κι εγώ, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των μαζικών φορέων της πατρίδας μας, αυτοδιοικητικών, οικονομικών, επιστημονικών, κοινωνικών κλπ, να εκφράσω τις σκέψεις μου για την κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας και να πάρω δημόσια θέση για το "δημοψήφισμα" στο οποίο οδηγούμαστε την ερχόμενη Κυριακή. Ένα δημοψήφισμα χωρίς πραγματικό αντικείμενο, με θολά ερωτήματα, που όμως κρύβει έναν μεγάλο κίνδυνο: το διχασμό του λαού μας.
Πραγματικά αγανακτώ τις τελευταίες μέρες όταν περνώ έξω από τις κλειστές τράπεζες και βλέπω να περιμένουν στις ουρές δεκάδες ηλικιωμένοι συμπολίτες μας για να εισπράξουν την ελεημοσύνη των 60 ευρώ, που το κράτος αποφάσισε ότι δικαιούνται.
Αγανακτώ μπροστά στα άδεια μαγαζιά και στο απελπισμένο βλέμμα των ανέργων.
Και ανησυχώ για τον κίνδυνο του διχασμού, που είναι πλέον ορατός και απειλεί να πλήξει ακόμα και τις μικρές τοπικές μας κοινωνίες.
Γι' αυτό κάνω έκκληση σε όλους να επικρατήσει ψυχραιμία και λογική, ώστε να εκτελέσουμε το ύψιστο δημοκρατικό μας δικαίωμα με νηφαλιότητα και ανεπηρέαστοι από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Μοναδικό μας κριτήριο πρέπει να είναι η σωτηρία της πατρίδας μας, όχι μόνο από τους οικονομικούς, αλλά και από τους εθνικούς κινδύνους, που μας απειλούν. Κι ακόμα το μέλλον το δικό μας και το παιδιών μας, που δεν έχουμε το δικαίωμα να το παίξουμε στα ζάρια. Και αυτά πιστεύω ότι διασφαλίζονται με σοβαρές διεκδικήσεις και αγώνες μόνο μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά και πραγματικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε ξανά τη χαμένη μας αξιοπιστία και τους παραδοσιακούς μας συμμάχους.
Είμαι αισιόδοξος ότι την επόμενη Δευτέρα θα ανατείλει μια καινούργια μέρα για την πατρίδα μας.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Αλέξανδρος Ι. Θεοδώρου

Εμποροπανήγυρης Αγ. Μαρίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης της Αγ. Μαρίνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί  από 15 Ιουλίου 2015 έως 18 Ιουλίου 2015.
Προκειμένου να πραγματοποιηθούν έγκαιρα οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο προγραμματισμό  της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, καλούνται οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής.
 Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα Αλιβερίου, στον αρμόδιο υπάλληλο Γεώργιο Κηρύκο ή να επικοινωνούν μαζί του  στα τηλέφωνα, 2223350323 και 69322262516.


                                                                                             Γραφείο Τύπου

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δήλωση Ορέστη Παπαστρατή υπέρ του ΝΑΙ


Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ορέστης Παπαστρατής δήλωσε ότι υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις του την πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτών ΝΑΙ στην Ελλάδα ΝΑΙ στην Ευρώπη και θα συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες για τη νίκη του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015


Δραστηριότητες της Κ.Ο. Εύβοιας του ΚΚΕ αύριο 2 Ιουλίου 2015

Με αφορμή τις εξελίξεις και το δημοψήφισμα η Κ.Ο Εύβοιας του ΚΚΕ την Πέμπτη 2 Ιούλη θα έχει τις παρακάτω δραστηριότητες:
10.00 π.μ. Περιοδεία στην Εφορία Χαλκίδας.
12.00 π.μ Περιοδεία στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με επικεφαλής το Γ. Μαρίνο
8.00 μ.μ. Συγκέντρωση στη Λάμψακο, με ομιλητή τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

8.30 μ.μ. Συγκέντρωση στο εργατικό Αλιβέρι- συγκέντρωση Εργατικό Κέντρο, με ομιλιτή το Γ.Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Ο πρώην Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης "ΝΑΙ στην Ευρώπη"

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με αφορμή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιπέσει η πατρίδα μας, λόγω των εγκληματικών λαθών της κυβέρνησης και της ανηθικότητας της να μεταβιβάσει τις δικές της ευθύνες στο λαό, μέσω ενός διχαστικού δημοψηφίσματος που έχει ήδη προκαλέσει ανυπολόγιστη οικονομική, κοινωνική και εθνική ζημία, σας καλώ όπως προχωρήσετε άμεσα στη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για αύριο, Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 20:30.
Ως τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες, να τους υπογραμμίσουμε τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας και να πάρουμε θέση.
Προσωπικά στέκομαι, χωρίς ενδοιασμό, στο ΝΑΙ στην Ευρώπη. Παρότι οι ερασιτεχνισμοί της ελληνικής κυβέρνησης έχουν αυξήσει κατά πολύ το κόστος της διάσωσης, η εναλλακτική επιλογή του ΟΧΙ και της επιστροφής στη δραχμή ισοδυναμεί με μια νέα εθνική τραγωδία.

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Μανώλης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Πρώην Δήμαρχος Καρύστου

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ο Δήμος εκμισθώνει κατάστημα στην Ακτή Νηρέως. Με πλειοδοτική δημοπρασία την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015


Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου προκηρύσσει, φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση καταστήματος με δυνατότητα λειτουργίας επιχείρησης μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος ζεστής-κρύας κουζίνας, επιχείρηση αναψυχής (αναψυκτήριο, μπαρ) και επιχείρηση προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών  στην Ακτή Νηρέως, Τ.Κ. Αγ. Ιωάννη, ΔΕ Ταμυνέων σε τρίτους με αντάλλαγμα.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015, και ώρα  10:00π.μ. (ώρα λήξης υποβολής προσφορών) στο Δημαρχείο, Κ. Μπακόλα 30, Αλιβέρι.
Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα παραπάνω ημέρα και ώρα, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
Τιμή εκκίνησης ορίζονται τα 500€ μηνιαίως.  Οι ενδιαφερόμενοι για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, πρέπει μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά,  να καταθέσουν εγγυητική επιστολή ύψους  600€
Πληροφορίες για τη δημοπρασία  παρέχονται από την κα Μιχαλοπούλου, τηλ. 2223350327, e-mail anast.mixal@0902.syzefxis.gov.gr, κος Κηρύκος  τηλ 2223350323 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα ποσά που θα πάρει κάθε Ομάδα από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου

Σύμφωνα με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου τα Αθλητικά Σωματεία θα ενισχυθούν με τις παρακάτω χρηματοδτήσεις

1 Α.Ο. ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ 2.500,00 €
2 Φ.Σ. ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 2.500,00 €
3 Α.Ο ΖΑΡΗΤΡΑ 2.000,00€
4 Α.Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ 2.000,00€
5 Α.Ο ΔΥΣΤΟΥ 2.000,00€
6 ΑΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ «ΝΗΛΕΑΣ» 2.000,00€
7 ΑΟ ΚΟΣΚΙΝΩΝ 2.000,00€
8 ΑΟ ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ 2.000,00€
9 ΑE ΑΡΤΕΜΙΣ1989 ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2.000,00€
10 ΑΟ ΚΡΙΕΖΩΝ 1.500,00€
11 ΑΟ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ 1.500,00€
12 Α.Σ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ 1.500,00€
13 ΑΡΗΣ Α.Ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝOY 1.500,00€
14 ΑΟ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ 1.500,00€
15 ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 1.000,00€
16 ΑΟ ΚΥΜΗΣ 500,00€
17 ΑΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 500,00€

18 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 1.500,00€

Δημήτρης Κατσούλης: Αυτή είναι η ύστατη ώρα των Αποφάσεων και της Ενότητας. Μετά από λίγες ώρες όλα θα είναι αλλιώς


Αυτή, την κυριολεκτικά ύστατη στιγμή, πυκνώνουν οι φήμες ότι αναπτύσσεται κινητικότητα μεταξύ Κυβέρνησης και Εταίρων- Πιστωτών για την εξεύρεση λύσης και συμφωνίας. Μακάρι να μην είναι φήμες και τελικά έστω και στο τελευταίο λεπτό να αποφύγουμε τα χειρότερα, δηλαδή την λήξη του προγράμματος και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από μηδενική βάση, με τις τράπεζες κλειστές, την Ελλάδα χρεοκοπημένη και το χρέος άμεσα απαιτητό, δηλαδή σε συνθήκες εκτελεστικού αποσπάσματος. Εάν πράγματι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση πιστεύουν ειλικρινά ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο Ευρώ πρέπει να προσπαθήσουν έστω και τώρα. Εξάλλου το δημοψήφισμα φαίνεται ότι ήδη λειτούργησε ως διαπραγματευτικό τρικ διότι ως κανονικό δημοψήφισμα έχει πολλά προβλήματα για να γίνει. Ας αξιοποιήσουν αυτό το αποτέλεσμα και να κάνουν την κίνηση που έχει ανάγκη η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός.
Ο δρόμος της δραχμής είναι δρόμος της καταστροφής και εφόσον δεν υπάρξει εγκαίρως συμφωνία η καταστροφική πορεία έχει πλέον ξεκινήσει. Όλοι, τόσο στην Κυβέρνηση όσο και οι πολίτες που αγωνιούμε κάθε στιγμή βιώνοντας πρωτόγνωρα μέρες ταπείνωσης μπροστά στα ΑΤΜ και στις κλειστές τράπεζες, ας κατανοήσουμε ότι αυτή δεν είναι η ώρα «χάρτινων» πολιτικών εγωϊσμών και ανώφελων διχασμών, είναι η ώρα της ευθύνης και της ενότητας. Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, στον δύσβατο και ακόμη δυσκολότερο πλέον δρόμο μέσα στο ευρώ, την αυστηρή πλην όμως ασφαλή Ευρώπη, όταν είμαστε μέσα, αλλάζοντας πρώτα απ΄όλα την ίδια την πολιτική μας συμπεριφορά και αντίληψη κυβερνώντες και πολίτες, μπορούμε με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης να κάνουμε την Ελλάδα πιο δυνατή με την κοινωνία όρθια και μόνο τότε θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην αλλαγή της Ευρώπης. Ο δρόμος του αγώνα για την Ελλάδα, την Ευρώπη, τους λαούς χαράζεται και διαβαίνει μέσα στο ευρώ και την Ευρώπη. Έξω από αυτήν ο δρόμος γίνεται καταστροφικός γκρεμός ιδιαίτερα για ένα λαό που έχει πονέσει και πληγωθεί τόσα χρόνια τώρα.
Τούτη είναι η τελευταία στιγμή για να πάρει ο Πρωθυπουργός και όσοι συνεργάτες του ειλικρινά πιστεύουν στο Ευρώ και την Ευρώπη τις κρίσιμες και λυτρωτικές Αποφάσεις. Μετά από λίγες ώρες όλα θα έχουν γίνει τόσο δύσκολα γιατί η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας θα έχει πλέον εξασθενίσει εάν δεν έχει εκμηδενισθεί. Μετά από λίγες ώρες όλα θα είναι αλλιώς!!!

Δήλωση του Γ.Ε. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα


«Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα δεν αθροίζεται με καμία πρόταση των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, που την ψήφισαν στη Βουλή. Ο λαός πρέπει να επιλέξει το ψηφοδέλτιο που προτείνει το ΚΚΕ.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές είπε:

«Πρέπει άμεσα να λυθεί ως εξής το ζήτημα : Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι να έχει δυνατότητα ο κάθε εργαζόμενος, ο ελληνικός λαός να κάνει ανάληψη όλου του μισθού, ολόκληρης της σύνταξης, ολόκληρου του επιδόματος ανεργίας. Να μπορούν οι μικροκαταθέτες να κάνουν αναλήψεις ποσών, που χρειάζονται για τις ανάγκες τους, να παγώσουν αυτό το διάστημα όλες οι δόσεις, τα χρέη προς τις εφορίες, προς τις τράπεζες, ιδιαίτερα οι λογαριασμοί για φως, νερό, τηλέφωνο. Να μπορούν οι εργαζόμενοι, ο λαός, οι συνταξιούχοι να μετακινούνται δωρεάν απ’ όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να καταργηθούν τα διόδια και βεβαίως να μην υπάρχει καμιά συμμετοχή σε ιατρικές εξετάσεις και για την αγορά φαρμάκων, να μην πληρώνει τίποτε ο εργαζόμενος αυτές τις ημέρες. Κι αν θέλετε η μόνη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα είχε κάποιο νόημα αυτή τη στιγμή – αφού η κυβέρνηση τις επιλέγει πάρα πολύ αυτόν τον καιρό – είναι να περάσει με ΠΝΠ όλα αυτά τα μέτρα εδώ και τώρα.»


Κλέαρχος Περγαντάς:Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, ψηφίζουμε ΝΑΙ στο Ευρώ, ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Την επόμενη μέρα η κυβέρνηση και οι εταίροι θα πρέπει άμεσα να διαμορφώσουν ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας που να στοχεύει στην απομείωση του χρέους, στην ανάπτυξη, σε μια δικαιότερη κοινωνία.
Κλέαρχος Περγαντάς
π. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
                Αθήνα, 30 Ιουνίου  2015


Αποστόλου: Ιδού τα μέτρα-ταφόπλακα του αγροτικού τομέα που ζητούν οι δανειστές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα μέτρα που περιλαμβάνει η πρόταση των δανειστών όσον αφορά τον αγροτικό τομέα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε ότι από την ελληνική κυβέρνηση ζητήθηκε να αποδεχτεί τα παρακάτω μέτρα:
1.Εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
2.Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13 % σε 26%.
3.Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.
4.Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ.
5.Κατάργηση της επιστροφής  για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.
6.Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.
7.Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
8.Τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ.
9.Αύξηση Φ.Π.Α αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13%.
10. Αύξηση του Φ.Π.Α συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων στο 23%.

«Η αποδοχή αυτής της πρότασης θα αποτελούσε την ταφόπλακα για τον αγροτικό χώρο» δήλωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου και πρόσθεσε: «οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν ότι το μοναδικό ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής αφορά την αποδοχή ή την απόρριψή της. Θα πουν λοιπόν ένα βροντερό και περήφανο όχι, ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι για το Δημοψήφισμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                        ΑΛΙΒΕΡΙ 30-6-2015
Την ΠΕΜΠΤΗ 2-7 στις 8.30 το απόγευμα στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στο ΑΛΙΒΕΡΙ το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους της περιοχής για το δημοψήφισμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Οχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.
Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης.
Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.
Λέμε ΝΑΙ στην κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων.
Λέμε ΝΑΙ στη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
Λέμε ΝΑΙ στην αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, στην κοινωνικοποίηση, στη μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.
Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή αμφισβήτηση για την ΕΕ και να συναντηθεί με την αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης, που προτείνει το ΚΚΕ


Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Δήλωση του Δημήτρη Τούση (Ποτάμι) για το δημοψήφισμα

´´Ανίκανοι γιατι, με νωπή λαϊκή εντολή, χάσανε Πέντε μήνες και δεν μπόρεσαν να κάνουν μια αξιοπρεπή συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης για την χώρα...
το ότι κάποιος πετάει στους άλλους το μπαλάκι να αποφασίσουν, γιατι δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα 5 μήνες δεν είναι δημοκρατία είναι υπεκφυγή...
Κύριοι της κυβέρνησης, Αν ο στόχος σας ήταν να διχάσετε τον ελληνικό λαό τα έχετε ήδη καταφέρει...

Δημήτρης Τούσης
Οικονομολόγος

Πολιτευτής με το Ποτάμι"

Πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος

               
Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410


Η κυβέρνηση προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα αν ο λαός εγκρίνει ή απορρίπτει την πρόταση για συμφωνία των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θεωρεί ότι τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού είναι τα παρακάτω:
1.            ΟΧΙ στις προτάσεις για συμφωνία των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης
2.            Αποδέσμευση από την ΕΕ - Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών τους νόμων

Αθήνα 27 Ιουνίου 2015
Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΒΑΡΔΑΛΗΣ ΣΑΚΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΦΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ