Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η Αγγέλα Καράπα για το εκλογικό αποτέλεσμα: "Οι πράξεις κάνουν τη διαφορά και όχι τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα....."


Η πρώην Υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα με κείμενό της στην σελίδα της στο facebook
"Τις τελευταίες μέρες, όπως καταλαβαίνετε γίνομαι αποδέκτης ποικίλλων σχολίων σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, από φίλους και μη.
Κατά βάση οι περισσότεροι θέλουν να μου απαριθμήσουν τι έχασα με τη μη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές και κάποιοι άλλοι να με συγχαρούν για τη στάση μου.
Οι πρώτοι αναφέρονται στον μισθό του βουλευτή ,τα προνόμια, στο κοινωνικό status και στην ανάγκη να έχουν έναν δικό τους άνθρωπο μέσα στη βουλή. Σε αυτούς λοιπόν απαντώ ....Τίποτα από τα παραπάνω δεν μου έλειπε άρα δεν νιώθω ότι έχω χάσει κάτι .
Δεν ήμουν ούτε θα γίνω υποψήφια παντός καιρού μια αντιμνημονιακή και μια μνημονιακή και πρωτοτύπησα κρατώντας την υπόσχεση που είχα δώσει σε όσους με ψήφισαν στις 25 Ιανουαρίου όπως έλεγε και κάποιος άλλος ονόματα να μη λέμε ...
Το μόνο που με στεναχωρεί είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος εκλεγμένος βουλευτής από την Κεντρική -Νότια Εύβοια, ελπίζω ότι δεν θα μας ξεχάσουν...
Ας μου επιτραπεί να κάνω και μια σύντομη αποτίμηση του εκλογικού αποτελεσματος.
1] Το μνημόνιο Νο 3 νομιμοποιήθηκε.
2] Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ακυρώθηκε.
3]Οι κακοί αριστεροί του ΣΎΡΙΖΑ εξοστρακίστηκαν.
4]Ο πολιτικός εκβιασμός νομιμοποιείται στις συνειδήσεις μας και απενοχοποιείται γενικότερα..
5]Ο Λεβέντης μπήκε επιτέλους στη Βουλή αλλά 650.000 ψηφοφόροι απείχαν από τη διαδικασία σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές , αλλά ποιος να ασχοληθεί με αυτούς ..
6] Όλοι κέρδισαν παρόλο που τα περισσότερα κόμματα έχασαν ένα μέρος από τους ψηφοφόρους τους.
Αφαιρετικά πολλές φορές προσθέτεις στη ζωή σου άλλα και στους άλλους.

Οι πράξεις κάνουν τη διαφορά και όχι τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα....."

Απεβίωσε ο πατέρας του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά

Απεβίωσε, πλήρης ημερών, σε ηλικία 95 ετών ο Γιώργος Μπουραντάς  πατέρας του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στον Δήμαρχο και στους οικείους του  εκλιπόντος.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου για την Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα


Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ναυτικής ημέρας, θα πραγματοποιηθεί στην χώρα μας την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, με θέμα την « Ναυτική παιδεία κι εκπαίδευση».
Ο εορτασμός αυτός έχει καθιερωθεί από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό κι εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Στόχος του εορτασμού είναι να εστιάσει την προσοχή στην σημασία της Ναυτιλίας, της ασφάλειας στην θάλασσα και στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Ο Δήμος μας, έχοντας δύο μεγάλα λιμάνια, αυτά της Κύμης και του Αλιβερίου, μια Ναυτική Σχολή στην Κύμη, κι έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους στις Πετριές, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα Ναυτικής εκπαίδευσης κι ασφάλειας, γι’ αυτό συμμετέχει στον εορτασμό και προσυπογράφει το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα IMO, Kozi Sekimiju, το οποίο και σας επισυνάπτουμε.

Γραφείο Τύπου

Διαχείριση Απορριμμάτων στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου Κατασκευή Σ.Μ.Α. στους Βόρειους Δήμους Κύμης και Κονιστρών. Άγνοια και ανευθυνότητα ή σκόπιμη διαστρέβλωση ;

Γράφει ο Τάσος Κ. Βελλισαρίου, Τεχνικός Γεωλόγος

Τα τελευταία χρόνια γίνεται κάθε μέρα και πιο επιτακτική η ανάγκη διαχείρισης των σκουπιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα δε θα μπορούσε να μην βρίσκεται μεταξύ των κρατών αυτών που πρέπει να βρουν λύσεις στο θέμα αυτό. Άλλωστε σαν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει να εφαρμόσει τη σχετική κοινοτική οδηγία κλείνοντας τις χωματερές και να σταματήσει να πληρώνει πρόστιμα. Πρόστιμα που επιβάλλονται σαν ποινή για την αδυναμία συμμόρφωσης στην προαναφερόμενη ευρωπαϊκή οδηγία.
Στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, έχουν αρχίσει οι διαδικασίες δημιουργίας δύο (2) Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), ένας εκ των οποίων βρίσκεται μεταξύ Οξυλίθου και Κήπων.
Οι διάφορες συζητήσεις που γίνονται και οι απόψεις που ακούγονται δείχνουν ότι οι δημότες δεν είναι ενημερωμένοι, ίσως γιατί όσοι θέλουν να τεθούν επικεφαλής κινήσεων ματαίωσης των ΣΜΑ ή αγνοούν τι είναι ΣΜΑ ή σκόπιμα διαστρεβλώνουν.
Ο δημότης ακούει από άλλους ή από ραδιόφωνο και τηλεόραση διάφορους όρους όπως ΧΑΔΑ, ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ, ΣΜΑ και δυστυχώς κανείς δε μπαίνει στο κόπο να τον ενημερώσει με δύο λόγια απλά.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Βελτίωση της κυκλοφορίας στην Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Χαλκιδέων, με στόχο την ασφαλή διάβαση των πεζών και την καλύτερη κίνηση των οχημάτων, αρμόδια συνεργεία προχώρησαν σε κατασκευή κυκλικής νησίδας σε τμήμα της οδού Ληλαντίων στην περιοχή Αλατσάτων, προς Αγία Ελεούσα και Δυο Δένδρα, στην οποία διασταυρώνονταν πέντε οδοί.
Παράλληλα, κατασκευάστηκαν διαχωριστικές νησίδες κυκλοφορίας επί της οδού Αγγελή Γοβιού στη Χαλκίδα, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων σε δύο λωρίδες για όσους κινούνται προς την πλατεία Αθανάτων και όσους κινούνται προς την περιοχή Κανήθου.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χ. Παγώνης επεσήμανε ότι πρόκειται για παρεμβάσεις που γίνονται μετά από σχετική μελέτη ομάδας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και στοχεύουν στη βελτίωση των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών και στη λειτουργικότητα βασικών οδικών σημείων. 

   Γραφείο Τύπου  

Δήλωση Γ. Ακριώτη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για το αποτέλεσμα των εκλογών

Δελτίο Τύπου
22-09-15

Στις 20 Σεπτέμβρη ο ελληνικός λαός μίλησε και έστειλε στο πυρ το εξώτερων το σενάριο της αριστερής παρένθεσης και κούνησε το δάχτυλο σε αυτούς που λυσσαλέα  υπερασπίζονται και διαπλέκονται με τις σκληρότερες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις εντός και εκτός χώρας.
Στις 20 Σεπτέμβρη απάντησε στους όψιμους Βοναπάρτες, στους σκελετούς από την ντουλάπα και στους προστατευόμενους των διαπλεκόμενων καναλαρχών.
Στις 20 Σεπτέμβρη ο λαός μας χτύπησε στην πλάτη δίνοντας μας κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε και αυτό που οραματιστήκαμε. Ο λαός ξέρει, ο λαός είδε. Ξέρει ποιον θέλει να σταθεί για αυτόν απέναντι σε μιαν Ευρώπη με 18 νεοφιλελευθέρους πρωθυπουργούς, ξέρει ποιος θέλει και μπορεί να φτιάξει ένα κράτος δίκαιο. Ο λαος ξέρει ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και θα χρειαστούν προσπάθειες και θυσίες αλλά θέλει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για να τον διαβεί και να τα καταφέρει.
Σε αυτό τον δύσκολο δρόμο, σε αυτή την ατέρμονη μάχη είμαι και πάλι συνοδοιπόρος για δεύτερη φορά. Από τη βουλή των Ελλήνων με καθαρό βλέμμα και με θέληση και πείσμα θα τα καταφέρουμε. Μια άλλη χώρα, μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή και μαζί θα τα καταφέρουμε!


Γραφείο Τύπου
Ακριώτη Γιώργου
βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 20ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ




1. Η ΚΕ χαιρετίζει τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, όλους όσοι έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν μαζί του. Το Κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό 5,6% και διατήρησε τους 15 βουλευτές του. Αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει το συνολικό αρνητικό ταξικό συσχετισμό δυνάμεων, τη γενικότερη υποχώρηση του εργατικού λαϊκού κινήματος σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, το επίπεδο της ταξικής πάλης στη χώρα μας και διεθνώς.
Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πολιτική εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη στην τιτάνια προσπάθεια που χρειάζεται να γίνει από εδώ και μπρος για την ανασύνταξη και ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος, ευρύτερα του λαϊκού κινήματος, την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συμμαχίας, για να δυναμώσει η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης, της συνολικής αμφισβήτησης και αντίθεσης με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν το δρόμο.
Η συγκέντρωση δυνάμεων σε αυτήν την κατεύθυνση, η πολιτική χειραφέτηση του εργαζόμενου λαού από ψεύτικα διλήμματα και σκοπέλους που καλλιεργεί το αστικό πολιτικό σύστημα, μέσα από την εναλλαγή κομμάτων και προσώπων σε διάφορους ρόλους, είναι προϋπόθεση για την αγωνιστική παρεμπόδιση αντιλαϊκών μέτρων και την απόσπαση επιμέρους κατακτήσεων, μέχρι την οριστική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.
Ιδιαίτερα, θέλουμε να χαιρετίσουμε αυτούς που για πρώτη φορά ψήφισαν το ΚΚΕ, εκτιμώντας τη συνέπεια, την ανιδιοτέλειά του, τη μαχητικότητά του στην πάλη για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, ακόμη και αν δε συμφωνούν με το σύνολο των θέσεών του. Χαιρετίζουμε όσους με την ψήφο τους επικρότησαν ότι το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο 7μηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κόντρα στο ρεύμα των προσδοκιών και ψεύτικων ελπίδων που καλλιέργησε η κυβερνητική εναλλαγή τον περασμένο Γενάρη, αποκάλυψε ότι στο έδαφος της καπιταλιστικής κυριαρχίας και των διεθνών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δεν μπορεί αντικειμενικά να υπάρξει διαχείριση και διαπραγμάτευση προς όφελος του λαού.
Απευθυνόμαστε και σε όσους και όσες, αν και εκτιμούν την αγωνιστική φιλολαϊκή στάση του ΚΚΕ, δεν έκαναν ακόμα το αποφασιστικό βήμα της ψήφου, κυρίως κάτω από την πίεση της πόλωσης και του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε την ψήφο «για να μην επιστρέψει το παλιό», ή προτίμησαν την αποχή.

Μήνυμα της Ν.Ε. Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ

Νομαρχιακη Επιτροπή Εύβοιας


 Ευχαριστούμε τον ευβοικό λαό για την εμπιστοσύνη του. Εμπιστοσύνη που έδειξε στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τον διαψεύσουμε. Οι 4 βουλευτικές έδρες, είναι για μας εργαλείο, που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της Εύβοιας, της Εύβοιας της εγκατάληψης τόσων χρόνων
Το αποτέλεσμα συνιστά επιβράβευση τόσο της σκληρής διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη, που δημιούργησε ρήγματα στη νεοφιλελεύθερη συναίνεση, όσο και του 7μήνου πλούσιου κυβερνητικού έργου, έργο που είχε την μεροληψία υπέρ των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών μας.
Μετά την ετυμηγορία του Λαού μας, από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η χώρα έχει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα και με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.  Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι, συνεκτικοί και δυνατοί, για να υλοποιήσουμε πρόγραμμα 4ετίας, με  σταθερότητα και προοπτική.
Τις συλλογικές μας αποφάσεις θα τις πάρουν τα όργανα του Κόμματος. Η χώρα θα κυβερνηθεί μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις και δεσμεύσεις που θα αποτυπώνουν τη βούληση του ελληνικού λαού για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τομές.


Χαλκίδα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Για την Ν.Ε. Ευβοιας
Ο Συντονιστής

Σιόλιας Νικόλαος

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Οι νέοι Βουλευτές της Εύβοιας


Οι νέοι Βουλευτές της Εύβοιας είναι
ΣΥΡΙΖΑ
Βαγγέλης Αποστόλου
Γιώργος Ακριώτης
Τάσος Πρατσόλης
Ζωή Λιβανίου
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σίμος Κεδίκογλου
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Νίκος Μίχος

Κώστας Χαϊνάς: Πρώτες σκέψεις για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 (Τώρα έρχονται τα δύσκολα)




Η 20η Σεπτεμβρίου ήταν μια νίκη του Αλέξη Τσίπρα. Πέρα από κάθε ορθολογισμό, το εκλογικό σώμα, παρά την προβληματική επτάμηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόσθεσε νέα δεινά στην ήδη καθημαγμένη οικονομία της χώρας, του έδωσε εντολή να ολοκληρώσει το έργο που υποτίθεται ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2015, χωρίς διαμεσολαβητές και με τον ίδιο σύμμαχο. Από μια άποψη ίσως είναι και καλύτερα. Γιατί τώρα ο κος Τσίπρας δεν θα μπορεί να επικαλεστεί τα γνωστά, δεν ήξερα, δεν  το περίμενα, αιφνιδιαστήκαμε και άλλες αστείες δικαιολογίες που επικαλέσθηκε για την 7μηνη διακυβέρνησή του και το σκληρό μνημόνιο που υπέγραψε.

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Γιατί ο κος Τσίπρας είχε εκδηλώσει την προτίμησή του στον συνεταίρο του κο Καμμένο πριν τις εκλογές και αυτό κάτι ασφαλώς σημαίνει, όσον αφορά τις προτεραιότητες του ΣΑΥΡΙΖΑ. Αναμένονται λοιπόν νέοι φόροι, νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ένα σκληρό ανελαστικό μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί από τη νέα Κυβέρνηση, εάν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει χρηματοδότηση της οικονομίας μας από τους εταίρους και εάν δεν θέλει να επαναλάβει τα πειράματα του περασμένου επταμήνου. Και εδώ θα δοκιμαστεί για άλλη μια φορά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η σταθερότητα της χώρας. Το άμεσο μέλλον αβέβαιο.

Η εκλογική σταθερότητα της ΧΑ δείχνει ότι ένα τμήμα του εκλογικού σώματος, πεισματικά επιμένει να ψηφίζει αυτό το μόρφωμα. Η επιμονή αυτή πρέπει να προβληματίσει το πολιτικό σύστημα και γενικότερα την πολιτεία και τη δικαιοσύνη. Δεν ξέρω εάν αυτή η δικαστική διελκυστίνδα, όπως και η απαγόρευση προβολής και συμμετοχής της ΧΑ στη δημόσια συζήτηση ωφέλησε τη Δημοκρατία. Εφόσον η δικαιοσύνη κρίνει ότι αυτό το μόρφωμα μπορεί να λειτουργεί ως πολιτικό κόμμα, τότε δεν μπορεί να το έχεις κρυμμένο πίσω από την κουρτίνα. Γιατί μάλλον τότε λειτουργούν άλλα κριτήρια για την επιλογή του από το εκλογικό σώμα και το κυριότερο ο λόγος του μένει στο απυρόβλητο, χωρίς αντιπαράθεση, χωρίς κρίση και τελικά χωρίς απόρριψη.

Νέο Ιδιωτικό ΙΕΚ στο Αλιβέρι

Σας ενημερώνουμε ότι, στο Αλιβέρι λειτουργεί το νέο Ι.Ι.Ε.Κ ΕΞΑΝΤΑΣ.
   Το Ι.Ι.Ε.Κ ΕΞΑΝΤΑΣ είναι Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας (Αριθμός Πιστοποίησης:137390/Κ1). 
   Για τη νέα σχολική χρονιά, Χειμερινό Εξάμηνο 2015 / Α΄,  γίνονται εγγραφές για τα εξής τμήματα - ειδικότητες:

-              Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
-              Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
-              Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν 30/09/2015.

   Για περισσότερες πληροφορίες:
                μπορείτε να επισκεφθείτε:
-              το site μας: http://www.iekexandas.gr/
-              τη σελίδα μας στο facebook: “Ι.Ι.Ε.Κ Εξάντας” , “ΙΙΕΚ Εξάντας  Αλιβέρι”
       και στα τηλέφωνα: 22230 25950 – 22230 25951.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης,

  Καλαφάτης Αριστοτέλης

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Το δεύτερο exit poll. Προβλέπει καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το τελικό  κοινό exit poll που παρουσίασαν MEGA, ANT, ALPHA στις 20:00 τα ποσοστά των κομμάτων εμφανίζονται ως εξής:

ΣYPIZA  33% -35%

NΔ 28,5 30 %

Xρυσή Aυγή  7- 8%

ΠAΣOK 6- 7%

KKE 5,5 - 6,5

ΠOTAMI  4%, ως 4,5

Eνωση Κέντρώων 3- 4,%  

Ανεξάρτητοι 'Ελληνες 3- 4% 


ΛAE 2,5- 3%

Το πρώτο EXIT POOL

Από 8 μέχρι και 9 κόμματα θα μπορούν να συμμετέχουν στο κοινοβούλιο με βάση το Exit poll που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο όπου καταγράφει μία τάση πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ, αν και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων σημειώνουν ότι με βάση τα στοιχεία της έρευνας είναι όλα ανοιχτά μέχρι και την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται μεταξύ 30 και 34% και η ΝΔ μεταξύ 28,5-32,5%. Μάχη γίνεται για την τρίτη θέση μεταξύ Χρυσής Αυγής – ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με μικρό προβάδισμα της Χρυσής Αυγής που καταγράφεται από 6,5% μέχρι και 8% ενώ από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ κινούνται στα ίδια επίπεδα από 5,5-7%. «Πεσμένο» εμφανίζεται το Ποτάμι (4-5,5%) ενώ κερδίζουν την μάχη για την είσοδό τους στην βουλή – όπως φαίνεται στο exit poll- οι ΑΝΕΛ και το κόμμα του Β. Λεβέντη ενώ στο όριο του 3% βρίσκεται η ΛΑΕ.
Υπολογίζοντας τις έδρες των κομμάτων με βάση τα μικρότερα ποσοστά από το εύρος της δύναμης που καταγράφονται στο exit poll και με την υπόθεση ότι η ΛΑΕ καταφέρνει να μπει στην βουλή τότε:
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 135 έδρες, η ΝΔ 80, η ΧΑ 18, το ΠΑΣΟΚ 15, το ΚΚΕ 15, το Ποτάμι 11, από 9 έδρες το κόμμα του Β. Λεβέντη και οι ΑΝΕΛ και 8 έδρες η ΛΑΕ.
Με βάση αυτό το σενάριο τότε ο σχηματισμός κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και την συμμετοχή των ΑΝΕΛ προσεγγίζει τις 144 έδρες περίπου, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστεί τρίτος εταίρος για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των 151 βουλευτών. Ο πιο πιθανός εταίρος φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι το ΠΑΣΟΚ που – με βάση το παραπάνω σενάριο- θα έχει 15 βουλευτές διαμορφώνοντας μια ενδεχόμενη κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΠΑΣΟΚ στις 158-160 έδρες. Όμως στην Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν φωνές που εισηγούνται στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ σε ένα κυβερνητικό σχήμα όπως φαίνεται ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί και το Ποτάμι ως τρίτος κυβερνητικός εταίρος. Με βάση αυτήν την εκδοχή φαίνεται να δημιουργείται αδιέξοδο στον σχηματισμό κυβέρνησης ή σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, υπάρχει το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με ψήφο ανοχής από ΠΑΣΟΚ και πιθανότατα Ποτάμι. Σε κάθε περίπτωση, με βάση τα παραπάνω στοιχεία και εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων, η συμμετοχή των ΑΝΕΛ σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί προβλήματα και νέα αδιέξοδα στην δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας.