Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 εορτάζεται η ιερά μνήμη του Αγίου Πορφυρίου στην γενέτειρά του

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
Τήν Ἱεράν Μνήμην τοῦ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ἐπιτελοῦντες εἰς τήν γενέτειραν Αὐτοῦ ΑΓΙΟΝ ΙΩΑΝΝΗΝ, τήν Κυριακήν 13 Δεκεμβρίου 2015, ἐκτιμῶντες τήν πρός τόν Ὅσιον εὐλάβειάν σας, τήν πρός Αὐτόν ἐκδήλωσιν τῆς ὀφειλομένης τιμῆς καί ἀπολαβῆς τῶν Εὐλογιῶν Αὐτοῦ, καλοῦμεν ὑμᾶς
εἰς τάς Λατρευτικάς Συνάξεις:
α. Ἑσπερινόν : Σάββατον 12-12-2015, ὥρα 5.00΄μ.μ.
β. Ὄρθρον καί Θ. Λειτουργίαν : Κυριακή 13-12-2015, ὥρα 7.00΄ π.μ.
Ἡ παρουσία καί ἡ συμμετοχή σας θά εἶναι ἀπόδοσις τιμῆς πρός τόν
Ὅσιον, ἔκφρασις χαρᾶς πρός ἡμᾶς καί ὠφέλεια διά τούς πόθῳ καί πίστει
ἐπιτελοῦντας τήν μνήμην Αὐτοῦ.

ΔΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Πρωτ. Εὐάγγελος Βογιατζῆς

Η Σκύρος τιμά την AEGEAN για την προσφορά της στο νησί μας Τιμητική βράβευση από το Δήμο Σκύρου στον Πρόεδρο της AEGEAN κ. Θεόδωρο Βασιλάκη

Δελτίο Τύπου


Τον Πρόεδρο της AEGEAN Θεόδωρο Βασιλάκη βράβευσε για την προσφορά του στη Σκύρο ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Μιλτιάδης Ε. Χατζηγιαννάκης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, στο χώρο του κλειστού γηπέδου Δήμου Σκύρου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο τέως Δήμαρχος Σκύρου κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης -μιας και κατά την διάρκεια της θητείας του ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια-, ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ.α. στελέχη της αεροπορικής εταιρείας. Οι προσκεκλημένοι αφίχθησαν στο νησί με ειδική πτήση και στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Μιλτιάδης Ε. Χατζηγιαννάκης. Ακολούθως οδηγήθηκαν προς τον χώρο της εκδήλωσης, η οποία και ξεκίνησε με μια παρουσίαση της Σκύρου από την εκπρόσωπο του γραφείου ΣΕΤΕ Στερεάς Ελλάδος κ. Άννα Κουτσούπη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκης αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή της AEGEAN στην τουριστική ανάπτυξη της Σκύρου, που είναι σημαντική τα τελευταία χρόνια, καθώς η εταιρεία έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην σύνδεση της Σκύρου με την Αθήνα που σε συνδυασμό με τα αεροπλάνα μεγαλύτερης χωρητικότητας έχουν δώσει δυναμική τουριστική ώθηση. Συγκεκριμένα τόνισε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, επειδή μια ελληνική εταιρεία με αυτό το μέγεθος και τη δυναμική, δείχνει τη δέουσα προσοχή και συνεισφέρει ουσιαστικά στον τόπο μας. Ο αριθμός των αυξημένων προγραμματισμένων αεροπορικών κρατήσεων συνέβαλε σε ένα πολύ θετικό τουριστικό αποτέλεσμα για τη Σκύρο φέτος, γεγονός που μας κάνει ευτυχείς για τις δυνατότητες που έχει το νησί μας. Η συνεισφορά της AEGEAN και προσωπικά του κ. Θεόδωρου Βασιλάκη για εμάς του Σκυριανούς είναι αναμφισβήτητη, γι’ αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ».

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, η Λευκή Νύκτα στο Αλιβέρι

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
TΑΜΥΝΕΩΝ 65-67    ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ Τ.Κ.34500
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. :6972271171                
                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                           
                                                      
 Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, στην έναρξη της φετινής εορταστικής περιόδου στην πόλη του Αλιβερίου.
 Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015
σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την
1η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ»
μετά τις 7 το απόγευμα και εώς τα μεσάνυχτα.
Η πόλη θα είναι ντυμένη από άκρη σε άκρη γιορτινά, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά με  μοναδικές προσφορές κι εκπτώσεις  ενώ παντού θα υπάρχει χορός, μουσική, κεράσματα και ατέλειωτες εκπλήξεις. 
με εκτίμηση
για το Δ.Σ
                                                                              
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Σοφία ΚΟΛΛΙΑ-ΒΟΤΣΗ                                          Σταματούλα ΛΕΒΕΝΤΗ

«Όχι στις μνημονιακές πολιτικές, που στέλνουν τα ΑμεΑ στον κοινωνικό καιάδα».


Οι μνημονιακές πολιτικές της σκληρής και απάνθρωπης λιτότητας, που εφαρμόζονται στη χώρα μας εδώ και 6 χρόνια, έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των ατόμων με αναπηρία.
Στην Ελλάδα σήμερα,, τα Άτομα με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και οι οικογένειές τους, βιώνουν τη διάκριση, την αδικία και την φτωχοποίηση  σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.
Το 3ο Μνημόνιο, που ψήφισαν από κοινού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ, με μια σειρά ανθρωποκτόνων μέτρων, φέρνει νέα επώδυνη μείωση εισοδήματος, κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων, μείωση των αναπηρικών συντάξεων, αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας, κατάρρευση της κοινωνικής πρόνοιας, διάλυση του τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης και εξοστρακισμό των παιδιών με αναπηρία, λουκέτα σε δομές που φιλοξενούν Άτομα με Αναπηρία και επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης.
Η αδικία και η ανισότητα, φαινόμενα που σήμερα στις εποχές των μνημονίων γνωρίζουν ακόμα μεγαλύτερη έξαρση, δημιουργούν εντάσεις και αντιδράσεις, εντείνοντας τον κοινωνικό ρατσισμό. Τα όρια αντοχής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους έχουν εξαντληθεί.
Η διαδικασία και ο βαθμός εκπολιτισμού μιας κοινωνίας, όμως, απαιτεί την ενσωμάτωση και ένταξη και όχι τον αποκλεισμό της ανθρώπινης πολυμορφίας. Το εγγυημένο εισόδημα για μια αξιοπρεπή ζωή, οι οικονομικά προσιτές και ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, η αξιοπρεπής εργασία και η πλήρης συμμετοχή στην κοινωνία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους είναι αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους με την πρωτοφανή σε μέγεθος συμμετοχή τους στην πανελλαδική συγκέντρωσή τους στις 4 του περασμένου Νοέμβρη απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι αναλαμβάνουν δράση, αφυπνίζουν τις συνειδήσεις τους, παραμερίζοντας τη μοιρολατρία, την αδράνεια, τον συμβιβασμό!
Δεν αποδέχονται τον κοινωνικό Καιάδα, στον οποίο οι δανειστές της χώρας, η κυβέρνηση και τα παλαιομνημονιακά κόμματα επέλεξαν να τους καταδικάσουν!
Αγωνίζονται για την ακύρωση των μνημονίων και για την προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, για να σταματήσει το καθεστώς διωγμού των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των ΑμεΑ!

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 
Δίνει το παρόν, συνεχίζει στο πλευρό του Αναπηρικού Κινήματος τις μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις και στηρίζει τις ιστορικές κατακτήσεις του.
Αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις, ώστε να παρθούν μέτρα προστασίας κι όχι ευθανασίας των ΑμεΑ και για  να μην γίνουν περικοπές και σ' αυτά τα πενιχρά αναπηρικά επιδόματα που χορηγούνται σήμερα.
Υποστηρίζει σταθερά τα Άτομα με Αναπηρία, που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και αντιμετώπιση, όχι από οίκτο ή φιλανθρωπία, αλλά γιατί η στήριξή τους αποτελεί ηθική και  δημοκρατική υποχρέωση μιας οργανωμένης κοινωνίας και των θεσμών της.


Το γραφείο τύπου

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Συγκέντρωση Σωματείων στο Αλιβέρι στις 3 Δεκέμβρη, στις 10 πμ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
ΑΛΙΒΕΡΙ 1-12-2015

Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ 10.00 π.μ.
Απαιτούμε και βροντοφωνάζουμε
ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης
Ανάκληση όλων των απωλειών που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης
Επιστροφή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα
ΟΧΙ στις νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές που φέρνει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός
ΟΧΙ στη νέα φοροκαταιγίδα που τσακίζει τις ζωές μας.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ!
Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα! Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!


Ο Βαγγέλης Αποστόλου για το θέμα των ανακτήσεων ενισχύσεων από την Ε.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους σχετικά με την προσθήκη που αναφέρεται στο θέμα των ανακτήσεων ενισχύσεων από την Ε.Ε. η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες, δήλωσε τα εξής:

“Σχετικά με τις ανακτήσεις και ειδικά τις ανακτήσεις από το «πακέτο  Χατζηγάκη» για τις οποίες μας πιέζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν υπάρχει σήμερα κάποια απόφαση τελική.
Σε αυτήν την πίεση που μας ασκείται από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσπαθούμε όσο το δυνατόν να μειώσουμε τα ποσά και να διαπραγματευθούμε το θέμα. Προσπαθούμε επίσης μέσα σε αυτήν την διαπραγμάτευση να δείξουμε από τη δική μας πλευρά ότι δεν αγνοούμε το θέμα, ότι κάνουμε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί αλλιώς η χώρα κινδυνεύει με τεράστια πρόστιμα.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι έχουμε μπροστά μας έναν «μαραθώνιο» διαπραγματεύσεων ώστε να απαλύνουμε και να μηδενίσουμε, αν είναι δυνατόν, την υποχρέωση ανακτήσεων.
Πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει ήδη ο Νόμος  που προβλέπει πως γίνονται οι ανακτήσεις και προβλέπει διαδικασίες πολύ αυστηρές. Με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή προβλέπεται ότι, αν τελικά γίνουν κάποτε ανακτήσεις από τους αγρότες, αυτές να γίνονται όχι με την αυστηρή διαδικασία που προβλέπει σήμερα ο Νόμος, αλλά με άλλη διαδικασία, ηπιότερη, σε βάθος χρόνου, που θα την περιγράψει μια Υπουργική Απόφαση που θα υπογραφεί τότε από τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Από εκεί και πέρα θέλω να γίνει κατανοητό: Οι πληρωμές των ενισχύσεων του αγροτικού χώρου που ξεκινούν  να γίνονται αυτές τις μέρες, από την Παρασκευή, θα γίνουν στο ακέραιο. Επαναλαμβάνω στο ακέραιο θα κατατίθενται τα ποσά που δικαιούται κάθε αγρότης στον τραπεζικό του λογαριασμό.
Ξέρουν οι αγρότες τι μάχες έχουμε δώσει και τι ακόμα μάχες θα δώσουμε μαζί τους.

Δεν είναι δικό μας το «πακέτο Χατζηγάκη», άλλοι έχουν τις βαρύτατες ευθύνες. Επιτέλους όλοι αυτοί που έφτασαν τον αγροτικό χώρο να έχει αυτές τις συνέπειες πρέπει και οι ίδιοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Για αυτό και από το βήμα της Βουλής τόνισα ότι οποιαδήποτε απόφαση για ανακτήσεις από τον αγροτικό χώρο, αν τυχόν προκύψει τέτοιο θέμα και όποτε προκύψει, θα είναι συναπόφαση μέσα από τη Βουλή. Όχι να μας ζητάνε και τα ρέστα εκείνοι που δημιούργησαν τα ζητήματα αυτά με τις ανεύθυνες και καταστροφικές επιλογές τους”.

Επιστολή Μπουραντά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης



ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την συγκέντρωση της Κύμης για την διατήρηση του
              Αστυνομικού Τμήματος Κύμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ: α) Α.Π. 22946/16-11-2015 έγγραφό μας προς τον Υπουργό
                   β) Ψήφισμα των φορέων της Κύμης


Κύριε Υπουργέ
            Μετά την ενημέρωσή μας στην Λαμία, την Τετάρτη 18/11/2015, για τον σχεδιασμό του Υπουργείου, να υποβαθμίσει το Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης σε Αστυνομικό Σταθμό, σας στέλνουμε Δελτίο Τύπου για την μεγάλη συγκέντρωση πολιτών της Κύμης την Παρασκευή 20/11/2015, που διαδήλωσαν την έντονη αντίδρασή τους σε μία τέτοια απόφαση και την πρόθεση όλων για συνεχείς κινητοποιήσεις κάθε μορφής, γιατί δεν δόθηκε καμία πειστική εξήγηση για τον σχεδιασμό της υποβάθμισης του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης.
Την ίδια στιγμή σε άλλους Δήμους με το 1/3 του πληθυσμού του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, διατηρούνται δύο τμήματα, χωρίς κάποιους σοβαρότερους λόγους από την δική μας περίπτωση.
Όλα αυτά προκαλούν πικρία και απογοήτευση, αφού οι πολίτες περίμεναν διαφορετική πολιτική από την σημερινή κυβέρνηση.
Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας όσα αναφέρονται στα σχετικά έγγραφα, όπως και το γεγονός ότι ο Δήμος δήλωσε στην συγκέντρωση της Κύμης ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος σε δικό του χώρο χωρίς οικονομική επιβάρυνση της ΕΛ.ΑΣ.


                                                                                    Με εκτίμηση
                                                                                    Ο Δήμαρχος
Κοινοποίηση :
-          Υπουργό κ. Ευαγ. Αποστόλου
-          Γεν. Γραμ. κ. Δ. Αναγνωστάκη
-          Γεν. Γραμ. κ. Ν. Στουπή
-          Βουλευτές Ν. Εύβοιας                                 Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς
κ.κ  Γ. Ακριώτη
      Αν. Πρατσόλη
      Ζ. Λιβανίου
      Σ. Κεδίκογλου
          -     Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Δημ. Τσακνάκη
          -     Γενικό Περιφερειακό Αστυν. Δ/ντη Στερεάς κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο
          -     Αστυνομικό Δ/ντη Εύβοιας κ. Λάμπρου.


                                                                        

Εκδήλωση με θέμα: «Τα λιμάνια της Χαλκίδας και της Κύμης κινητήριοι μοχλοί μιας βιώσιμης ανάπτυξης».

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωσης της Επιτροπής για την ανάδειξη των Λιμανιών της Χαλκίδας και της Κύμης, που έγινε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας στην Χαλκίδα, με θέμα «Τα λιμάνια της Χαλκίδας και της Κύμης κινητήριοι μοχλοί μιας βιώσιμης ανάπτυξης».
Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κος Ακριώτης Γιώργος  και η κα Λιβανίου Ζωή. Ο καθηγητής του ΕΜΠ κος Μουτζούρης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, ο εκπρόσωπος του ΓΕΝ Αντιπλοίαρχος κος Μητσόπουλος, ο αντιδήμαρχος Χαλκιδέων κος Καρκαντελίδης Διαμαντής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ευβοίας κος Λάππας Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος Εφετών κος Καλαμάρας Ιωάννης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ κος Γκάρτζιος Γιώργος, ο Επιστημονικός Διευθυντής της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας κος Αντωνίου Αντώνης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κύμης κος Πόγκας Δ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραλίας Αυλίδας «Αγαμέμνων» κος Μπαρούλης Παναγιώτης  και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της Εύβοιας.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Δρίτσας ο οποίος ζήτησε να του αποσταλούν και τα πορίσματα της εκδήλωσης.

Πιέσεις για τη μη κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων στην Εύβοια

Δελτίο Τύπου

Τη δέσμευση, ότι δεν θα ζημιωθεί η ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού όσο και του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου  από την επικείμενη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων, καθώς και ότι θα υπάρξει επανεξέταση του σχεδιασμού   απέσπασαν ο Σίμος Κεδίκογλου , η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού  κα  Ελένη Ευσταθίου και φορείς του Δήμου κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη Δημήτρη.
Στη συνάντηση εκφράστηκε η έντονη αντίθεση στον προβλεπόμενο σχεδιασμό κατάργησης των Αστυνομικών Τμημάτων και ζητήθηκε η εξαίρεσή τους, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα, που θα ακυρώσουν τις προσπάθειες για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών της Εύβοιας, που ήδη έχουν υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και προκειμένου να μην αποδυναμωθούν περαιτέρω.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι ενδεχόμενη  κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Αιδηψού και Κύμης θα στερήσει από την Εύβοια την προοπτική ανάπτυξης, αφού τα δύο Λιμάνια είχαν μόλις γίνει, ύστερα από πολλές προσπάθειες, Πύλες Εισόδου της Ζώνης Σένγκεν για να μπορούν να υποδέχονται κρουαζιερόπλοια. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «καμία εταιρεία κρουαζιερόπλοιων- παρότι ήδη ενδιαφέρονται για νέους προορισμούς στην Εύβοια- δεν θα δεχτεί να αποβιβάσει χιλιάδες τουρίστες σε μία περιοχή, όπου έχει καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι  οι δύο Δήμοι Κύμης-Αλιβερίου και Ιστιαίας-Αιδηψού είναι υπερδιπλάσιοι των Καλλικρατικών Δήμων σε άλλους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας, που έχουν κατά μέσο όρο 10.000 κατοίκους, ενώ ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού έχει 23.000 και ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου 28.000 κατοίκους. Αυτό συνεπάγεται ότι  με βάση την πληθυσμιακή αναλογία θα πρέπει να παραμείνουν δύο Αστυνομικά Τμήματα, ενώ είναι γνωστό ότι η Αστυνομία χρειάζεται ενίσχυση των Δυνάμεών της για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της.


Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Λευκή Νύκτα στο Αλιβέρι!!!


Εκδήλωση για την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


"Λευκή Νύχτα” με μαύρη προοπτική

                                        Γράφει ένας Αλιβεριώτης αυτοαπασχολούμενος 

"Αγαπητοί συνάδελφοι
το Δ.Σ του συλλόγου μας ακούγοντας με προσοχή τους προβληματισμούς και τις απόψεις όλων των μελών του, βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της εικόνας και της κατάστασης της τοπικής αγοράς.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έχουμε ξεκινήσει την διοργάνωση της πρώτης «Λευκής Νύχτας» στο Αλιβέρι το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 με σκοπό να αφυπνίσουμε την εορταστική διάθεση όσο το δυνατό νωρίτερα στην πόλη μας.
Η έναρξη έχει οριστεί στις 19:00 η ώρα με την φωταγώγηση ενός πανύψηλου, 6 μέτρων, Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Θα ακολουθήσουν πολλά φαντασμαγορικά χορευτικά σόου σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και μια εκπληκτική μουσική συναυλία από καλλιτέχνες της περιοχής μας.
Κοντά μας θα βρίσκεται και ο Αϊ Βασίλης μέσα στο ξύλινο σπιτάκι του για να κεράσει τα παιδιά και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Στο εορταστικό ταχυδρομείο οι μικροί μας φίλοι θα γράφουν και θα στέλνουν τις ευχές τους και τις επιθυμίες τους για την Πρωτοχρονιά."
Διαβάσαμε την παραπάνω ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου. (και πρώτα γελάσαμε και μετά θυμώσαμε)
-Μια χαρούμενη και αισιόδοξη ανακοίνωση!!!!!
-Μια άκρως αποπροσανατολιστική (μέχρι βλακείας!) προσπάθεια εφησυχασμού των εμπόρων του ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑΤΙ ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΕΙ!!!
ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΗΣΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΨΩΝΙΖΟΝΤΑΣ!!!
ΓΙΑΤΙ! Ο θεσμός της "Λευκής Νύχτας " έρχεται να προστεθεί στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων εργασίας, δημιουργώντας συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο
ΓΙΑΤΙ! Φέρνουν το μεσαίωνα στις ζωές μας αναγκάζοντας τους εμποροϋπαλλήλους να δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο. Αιτιολογώντας την απαράδεκτη απόφασή τους, δηλώνουν με θράσος ότι η "λεύκη νύχτα" θα έχει μεγάλη επιτυχία και θα δώσει μια ξεχωριστή νότα στην πόλη. Αποφάσισαν δηλαδή να ανταγωνιστούν τη πανήγυρη με μια άλλη, όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν το ρόλο της αρκούδας που θα χορεύει στον σκοπό του "έκανα τη νύχτα... μέρα".
ΓΙΑΤΙ; Αναρωτήθηκαν άραγε, ποιος θα δουλέψει τα καταστήματα μέχρι τα μεσάνυχτα; Ρώτησαν τους εργατοϋπαλλήλους που και την επόμενη μέρα Κυριακάτικα θα δουλεύουν;
ΓΙΑΤΙ! Πρόκειται για απόφαση εξοντωτική για τους εμποροϋπάλληλους και χωρίς κανένα αντίκρισμα για τους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους, που στριμώχνονται ολοένα και περισσότερο στον ανταγωνισμό με τα εμπορικά μεγαθήρια.
ΓΙΑΤΙ! Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι ματώνουν από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια;
ΓΙΑΤΙ! Την ίδια ώρα που οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια και κυνηγούν τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, χαρίζουν  χρέη και μοιράζουν μποναμάδες και προκλητικές φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο.
ΓΙΑΤΙ! Η «λευκή νύχτα» είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα «της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων».
ΓΙΑΤΙ! Στη μεγάλη γενική απεργία της 21-11 παρά την πίεση ιδιοκτητών καταστημάτων δεν πάρθηκε απόφαση συμμετοχής σε αυτήν με κλείσιμο των μαγαζιών και κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο θα κάνουν με την άλλη μεγάλη γενική απεργία της 3-12 που έχουμε μπροστά μας.
ΑΛΙΒΕΡΙ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

ένας Αλιβεριώτης αυτοαπασχολούμενος 

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Εύβοιας

Εύβοιας
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές  του Συλλόγου Δ/Ν Χαλκίδας, της 25ης Νοεμβρίου  2015 για την ανάδειξη του νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας για την επόμενη διετία 2015-2017.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που με την ψήφο τους έδωσαν δύναμη στη φωνή του ΠΑΜΕ και όσους το εμπιστεύτηκαν και το ψήφισαν για πρώτη φορά.
Σε μια κρίσιμη περίοδο, που δεχόμαστε τη σφοδρότερη επίθεση και το ανελέητο χτύπημα όσων πανανθρώπινων  κοινωνικών δικαιωμάτων απέμειναν το  αποτέλεσμα των εκλογών το κρίνουμε καλό για την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» και όχι ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (παλιότερη ονομασία) το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ.  Καταφέραμε, μέσα σε αντίξοες για το εργατικό κίνημα γενικότερα συνθήκες και παρά την προσπάθεια να εμποδιστούμε που έγινε επιμελώς μέχρι και την ώρα των εκλογών με τη «λάθος» εκτύπωση του παλιού ονόματος του ψηφοδελτίου, να εκλέξουμε μία έδρα στο νέο ΔΣ και αύξηση της δύναμής μας από 14,52% σε 16,85%.
Θεωρούμε όμως  ότι ο συσχετισμός δυνάμεων  στο Σύλλογό μας είναι αρνητικός για την πορεία του κινήματος, για τη διεκδίκηση των απωλειών μας, για να μπει φραγμός στα νέα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποδέχονται  και τα άλλα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, η φασιστική Χρυσή Αυγή.
Η αυτοδυναμία του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού με την «άψογη» συνεργασία ΔΗ-ΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) και ΔΑΚΕ (που δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο στις εκλογές), αλλά και η διατήρηση των δυνάμεων του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (Τελευταίο Θρανίο), δυνάμεων δηλαδή που στηρίζουν το μονόδρομο της ΕΕ και την πολιτική της,  που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, είναι τροχοπέδη για το ζωντάνεμα  του κινήματος στην εκπαίδευση. Γιατί όλες αυτές οι δυνάμεις,  όσο κι αν καμουφλάρονται,  κινούνται στη γραμμή του συμβιβασμού και της αποδοχής του βάρβαρου αυτού οικονομικού συστήματος, του καπιταλισμού και καλλιεργούν το συμβιβασμό, την υποταγή, την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία
Ο αρνητικός αυτός συσχετισμός   μπορεί να ανατραπεί με τη συμμετοχή όλων στο σωματείο και στο ανώτατο όργανο του, στις Γενικές Συνελεύσεις, όπου με συλλογικές αποφάσεις μπορούμε να ανατρέψουμε το συμβιβασμό και την υποταγή που καλλιεργούν ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός .

Ο Ευβοϊκός λαός να αντισταθεί στις κατασχέσεις κατοικιών και στις διακοπές της ηλεκτροδότησης

Τζαχρήστας Νικόλαος

Μέλος της Γραμματείας της Πολιτικής Επιτροπής Λαϊκής Ενότητας Χαλκίδας

Πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκαν κάποια άρθρα σε τοπικά site της Εύβοιας και όχι μόνο που ανήγγειλαν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Χαλκίδα και Ερέτρια από την ΔΕΗ λόγω χρεών. Εμφανίστηκαν και κάποιες ειδήσεις για την εκκίνηση των κατασχέσεων λαϊκών κατοικιών-μικρών επιχειρήσεων και τις κραυγές αγωνίας των πολιτών για τις οικογένειές τους που πετάγονται στον δρόμο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χθες μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που οφείλουν λιγότερα από 1000€. Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι δεν θα πειράξει τις λαϊκές κατοικίες. Όμως οι διαβεβαιώσεις ή μένουν στα λόγια ή δεν φτάνουν για να καλύψουν την καταστροφή που έχουν υποστεί οι πολίτες από τις μνημονιακές πολιτικές.
Αλλά ας πάρουμε την αληθινή διάσταση των γεγονότων στην Ελλάδα των μνημονίων. Πως γίνεται ένα νοικοκυριό να ανταποκριθεί οικονομικά στις σημερινές απαιτήσεις του κράτους όταν:
Η ανεργία αυξάνεται ραγδαία και στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα νοικοκυριά μπορεί να έχουν και έναν και δυο ανέργους μέσα στο σπίτι.
Ο ΕΝΦΙΑ που υποτίθεται ότι θα είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να υπάρχει ίσως και πιο αυξημένος.
Τα τιμολόγια της ΔΕΗ μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι είχαν ανοδικές τάσεις.
Τα τέλη κυκλοφορίας αυξήθηκαν και προστέθηκαν και σε εκείνα τα οχήματα που μέχρι πρότινος χαρακτηρίζονταν ως «πράσινα».
Οι συντάξεις από τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν και άλλο πληρώνοντας οι συνταξιούχοι και αναδρομικές περικοπές.
Οι μικρές επιχειρήσεις κυρίως, σε αυτή την μνημονιακή λαίλαπα, με την ζήτηση να έχει μειωθεί ραγδαία προσπαθούν να μειώσουν το εργασιακό κόστος με αποτέλεσμα να ελαστικοποιούν σχέσεις εργασίας και να κάνουν περικοπές στους μισθούς.

Ερωτώ λοιπόν ειδικά τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας πως γίνεται ένα νοικοκυριό που συνεχώς μειώνονται οι αποδοχές του να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που αυξάνονται συνεχώς προς το κράτος. Πως μπορεί ο πολίτης που παίρνει συνεχώς λιγότερα να δίνει συνεχώς περισσότερα. Την ίδια στιγμή που σε κόμματα, τηλεοπτικά κανάλια, μεγάλες εταιρείες χαρίζονται ή δεν απαιτούνται να επιστραφούν δάνεια και οφειλές προς το δημόσιο. Το κράτος ζητά να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα» αυτοί που έχουν υποστεί μια ιδιότυπη γενοκτονία (μικρά και μεσαία στρώματα) αλλά από αυτούς που έχουν και κατέχουν δεν ζητούν τίποτε. Αυτή είναι η κοινωνία της δικαιοσύνης και της ισότητας των μελών της που επαγγέλεστε;
Από την πλευρά μας εμείς οι πολίτες της Εύβοιας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιδράσουμε και να αποτρέψουμε την περαιτέρω φτωχοποίησή μας από μια κυβέρνηση που παρά το γεγονός ότι θέλει να έχει τον τίτλο της αριστερής κυβέρνησης  είναι πιο κυνική από όλες τις κυβερνήσεις του μνημονίου που πέρασαν μέχρι τώρα. Καλώ λοιπόν τον Ευβοϊκό λαό να κατεβεί στα κινήματα που αντιστέκονται στο όνομα όλης της κοινωνίας που πλήττεται. Να αναζητήσουν κινήσεις-επιτροπές αγώνα και να σταθούν αλληλέγγυοι σε όλους τους συμπολίτες μας. Η αλληλεγγύη και η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις είναι το μεγαλύτερο όπλο της κοινωνίας ενάντια στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.  Όσο δεν αντιστεκόμαστε τόσο η κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα θα γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι. Επίσης πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η απεργία της 12ης Νοέμβρη και πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν και στην απεργία της 3ης Δεκεμβρίου που αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι,νοικοκυρές έχουν πολλούς λόγους, λόγους επιβίωσης για να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις που έρχονται.