Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Η Ομάδα Διάσωσης της Οκτωνιάς έφθασε έως τον Άγιο Χαράλαμπο και άνοιξε τον δρόμο!!!


Έξι μοναχές που ήταν αποκλεισμένες στην Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους (Λευκών) επισκέφθηκαν πριν λίγη ώρα τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης της Οκτωνιάς.
Δύο οχήματά με πέντε άτομα κατάφεραν με μεγάλη δυσκολία να φτάσουν έως εκεί.
​Το χιόνι δυσκόλεψε λίγο αλλά ως...................
"μάχιμοι εθελοντές παντός καιρού" τα καταφέρανε.
Σκοπός αφενός ήταν να δούμε μήπως χρειάζονται κάτι οι μοναχές, αφετέρου ήθελαν  να ανάψουν το κεράκι μας αλλά και να κάνουν ποδαρικό σ’ αυτή την τόσο ιστορική μονή του τόπου μας.
Ως εθελοντές πήραν τα φτυάρια και καθαρίσανε τον προαύλιο χώρο από τα χιόνια.

Επειδή το κρύο όμως ήταν τσουχτερό, η ηγουμένη φρόντισε να τους κεράσει από ένα ποτήρι ζεστό κονιάκ, (το απόλυτο ποτό του ψύχους)

Έτσι αποχαιρέτησαν οι Ανδρονιάνοι το 2015


ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016



Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η πραγματικότητα για τον ΒΙΟΚΑ Μονοδρύου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
    ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ



 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚΑ, θέλοντας να ενημερώσει τους Δημότες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και ιδιαίτερα τους κατοίκους του  Μονοδρίου , για το σημείο το οποίο βρίσκεται το έργο του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Μονοδρίου δίνει στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν το έργο και την πορεία του.
Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια για λόγους ενημέρωσης των Δημοτών, απαντώντας ταυτόχρονα σε όσους καλοπροαίρετα ανησυχούν για την πορεία του, αλλά και σε αυτούς που ενώ γνωρίζουν προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.
 Για αυτή την πραγματικότητα η προηγούμενη Διοίκηση της επιχείρησης θα πρέπει να έχει μεγάλες ενοχές. Όχι μόνο γιατί επιχειρεί μέσω της παραπληροφόρησης να δημιουργήσει (όπως το συνηθίζει αποποιούμενη της ευθύνες της), αρνητικές εντυπώσεις για την Δημοτική Αρχή, αλλά και γιατί αποφεύγει να μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίσθηκε το συγκεκριμένο έργο.
Η αλήθεια όπως πάντα είναι αμείλικτη και μοναδική.
 Ο ΒΙΟΚΑ Μονοδρύου είναι έργο συγχρηματοδοτούμενο κατά 75% από την Δ.Ε.Η και κατά 25 % από την ΔΕΥΑΚΑ.
Δημοπρατήθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη περιελάμβανε χωματουργικές και οικοδομικές εργασίες και η δεύτερη την προμήθεια εξοπλισμού των συστημάτων επεξεργασίας των αστικών λυμάτων.              
 Η σύμβαση της πρώτης φάσης ήταν ύψους 116.499 €. H Δ.Ε.Η. έδωσε στην ΔΕΥΑΚΑ  87.375,00 € που ήταν το ποσό της δικής της συμμετοχής. Από αυτά τα χρήματα έφθασαν στον ανάδοχο μόνο 50.000 € . Που πήγαν τα υπόλοιπα;  Παράλληλα η ΔΕΥΑΚΑ έπρεπε να είχε πληρώσει την δική της συμμετοχή που όμως ποτέ δεν το είχε κάνει και επομένως υπάρχει οφειλή 66.499 €
 Η σύμβαση της δεύτερης φάσης ήταν ύψους 356.700 €, από αυτά ο προμηθευτής έλαβε μόνο τις 231.855 € . Επί πλέον μέσω δικαστικής απόφασης δημιουργήθηκε από συμπληρωματική σύμβαση πρόσθετη οφειλή 36.000 €.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή , εκτιμώντας ως ζωτικής σημασίας το συγκεκριμένο έργο,παρά την δυσχερή οικονομική πραγματικότητα στην οποία έχει περιέλθει η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α εξ αιτίας της αλόγιστης πολιτικής που ασκήθηκε από την προηγούμενη Διοίκηση , προχώρησε στην καταβολή ποσού 160.845 € για την αποπληρωμή της προμήθειας του compact και της συμπληρωματικής σύμβασης.
  Δυστυχώς όμως παρά τις προσπάθειες μας, το έργο δεν μπορεί να ξεκινήσει την λειτουργία του, λόγω σημαντικών ελλείψεων που δεν προέβλεπε η μελέτη και ως εκ τούτου δεν έχουν εκτελεσθεί. Η ολοκλήρωση αυτών των επι πλέον εργασιών απαιτεί ακόμα 80.000 €, ενώ εξακολουθεί να παραμένει ανεξόφλητο το υπόλοιπο της πρώτης σύμβασης των χωματουργικών εργασιων , ύψους 66.499 €.
Οι εναπομείνασες εργασίες για την ασφαλή λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Μονοδρίου, είναι οι παρακάτω..
1)            Σύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα.
2)              Σύνδεση με Internet;
3)            Σύνδεση με δίκτυο νερού.
4)            Σύνδεση φρεατίου εσχάρωσης με δίκτυο προσκόμισης λυμάτων.
5)            Σύνδεση  της υπερχείλισης της δεξαμενής ασφαλείας και του περιφερειακού δικτύου.
6)            Διευθέτηση της διάθεσης του επεξεργασμένου υλικού.
7)            Διευθέτηση της υπερχείλισης του φρεατίου εσχάρωσης.
8)            Τοποθέτηση γεννήτριας και αυτοματισμού εκκίνησης.
9)            Τοποθέτηση συναγερμού.
10)          Σοβάτισμα τοιχίων.
11)          Τοποθέτηση εσωτερικών κουφωμάτων.
12)          Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας.
13)          Περίφραξη του χώρου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
14)          Κατασκευή δεξαμενής για επανατοποθέτηση λυμάτων σε περίπτωση υπερχείλισης.
15)          Κατασκευή δεξαμενής για διάθεση νερού για άρδευση.
Αυτό το ανεξόφλητο και ημιτελές έργο, ο κ. Θωμάς το εγκαινίασε, προκειμένου να πείσει τους Δημότες ότι εκτελεί έργο , κραδαίνοντας το ως λάβαρο δημιουργίας, με το γνωστό θεατρινίστικο τρόπο των επιφανειακών εντυπωσιασμών, αδιαφορώντας για την ολοκλήρωση του και τις οικονομικές υποχρεώσεις που δημιούργησε .
Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚΑ, θεωρεί ως άμεση προτεραιότητα του την ολοκλήρωση του έργου του ΒΙΟΚΑ Μονοδρίου και σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται σοβαρά και προγραμματισμένα προκειμένου να αποδοθεί με ασφάλεια στην χρήση των Δημοτών.
Παρά την δυσμενή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, προχωράμε στην αποπληρωμή των ανεξόφλητων οφειλών με τις οποίες μας προίκισε η προηγούμενη Διοίκηση και προγραμματίζουμε την ολοκλήρωση των αναγκαίων εργασιών.
Σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Μονοδρίου και τους Μαζικούς Φορείς του Τοπικού Διαμερίσματος δρομολογούμε τις καλύτερες και γρηγορότερες διαδικασίες για την ολοκλήρωση του ΒΙΟΚΑ.


                                                                Για την Δ.Ε.Υ.Α.   Κύμης - Αλιβερίου

“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!”

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ευβοίας η εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Χαλκίδας “Διαγραφή του Χρέους – Ρήξη με την ΕΕ”, με θέμα:“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι:
•  Δημήτρης Σαραφιανός, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
•  Πάνος Παπανικολάου, Γιατρός, Μέλος Πρωτοβουλίας «Περιστέρι Ενάντια στους Πλειστηριασμούς», Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Περιστερίου
Η εκδήλωση είχε ως βασικό άξονα το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, το οποίο έχει ανοίξει και απασχολεί πλατιά κομμάτια του λαού. Ενός λαού ο οποίος στενάζει καθημερινά κάτω από τα βάρη του φόρτωσαν στην πλάτη για να ξεπληρωθούν τα θαλασσοδάνεια που έδιναν οι, χρεοκοπημένες πλέον, τράπεζες στο μεγάλο κεφάλαιο και το κόστος για την παραμονή εντός ευρωζώνης με κάθε τρόπο.  Τώρα ο κόσμος δυσκολεύεται, όχι μόνο να αποπληρώσει δάνεια, αλλά και να εξασφαλίσει στοιχειωδώς τα προς το ζην. Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα βασικότερα σημεία των τοποθετήσεών των δύο ομιλητών.
Δημήτρης Σαραφιανός
Η κυβέρνηση, βάσει της πρόσφατης συνέντευξης του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι κατάφερε να αυξήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας από το 0% στο 60%. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Πριν ίσχυε μια απόλυτη προστασία για την πρώτη κατοικία με νόμους οι οποίοι είχαν ψηφιστεί το 2010 και υπήρχε η απόλυτη αδυναμία να βγεί ένα σπίτι σε πλειστηριασμό όταν τα χρέη ήταν κάτω από 200.000€. Αυτή η προστασία στη συνέχεια περιορίστηκε μόνο για την πρώτη κατοικία, επεκτάθηκε όμως από πλευράς χρηματικών ορίων και καταργήθηκε το 2013 ως νομοθετική ρύθμιση. Ίσχυε όμως ως συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών μέχρι την 31.12.2015. Δηλαδή μέχρι και την 31.12.2015 καμία πρώτη κατοικία δεν μπορούσε να βγει σε πλειστηριασμό. Το δεύτερο πλαίσιο προστασίας ήταν όταν ένας πολίτης στο παρελθόν είχε πάρει δάνειο και βρισκόταν σε μόνιμη αδυναμία αποπληρωμής του να προσφύγει στο δικαστήριο και να προστατεύσει το σπίτι του αλλά και να κάνει μια ευνοϊκή αλλά και να ρυθμίσει το χρέος του. Ένα τρίτο πλαίσιο ήταν κάποιες διατάξεις μέσα στον κώδικα πολιτικής δικονομίας που δίνανε την δυνατότητα στους οφειλέτες να προσβάλλουν κάθε πράξη (κάθε φάση) πλειστηριασμού, από την κατάσχεση μέχρι την πλειστηρίασή του.

Πρόσληψη καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Κύμης

Δελτίο Τύπου 
Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων αναφορικά με την διασφάλιση, της εύρυθμης και συνεχούς λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου – ΚΥ Κύμης είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής ευθύνης του Νοσοκομείου μας, ότι ανέλαβε καθήκοντα  από 28-12-2015 και δεύτερη εξειδικευμένη  επικουρικός ιατρός με τριετή θητεία καρδιολόγος.
Η διασφάλιση της παροχής δημόσιας και δωρεάν Υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, είναι και θα παραμείνει απόλυτη προτεραιότητα, του Αναπληρωτή Διοικητή Ευάγγελου Χατζημαργαρίτη. 
Το καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου μετά την παραίτηση του δεύτερου μόνιμου καρδιολόγου πριν 6 χρονια, είχε σοβαρά προβλήματα, αφού δεν μπορούσε ο ένας καρδιολόγος  να εξυπηρετήσει τους ασθενείς, όλες τις ημέρες του μήνα.
Η παρουσία του δεύτερου γιατρού καρδιολόγου στο εν λόγω τμήμα, αποτελεί προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία του. Η γκάμα των υπηρεσιών και των εξετάσεων θα αυξηθεί ενώ, ενημερώνουμε ότι, θα πραγματοποιείται και έγχρωμο triplex καρδιάς και  24ώρου καταγραφής holter ρυθμού.

                                       Ο Διοικητής
                                    του ΓΝ-ΚΥ Κύμης

                                       Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης