Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Άνευρη συζήτηση με κάποιες κρίσεις πανικού στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου

Χθες στο ίδιο συνηθισμένο πλέον επίπεδο  η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου. Τον χρόνο έκλεψε η συζήτηση του πρώτου θέματος για την εφαρμογή της «ηλικιωμένης» πλέον μελέτης Κοκκινάκη για την χάραξη της παράκαμψης του Αλιβερίου στο ύψος των Βελουσίων. Όσο οι μελέτες προχωράνε σαν χελώνες και όσο  οι πολεοδομίες δεν δουλεύουν με προτεραιότητα στον σχεδιασμό και αλλά την έκδοση οικοδομικών αδειών αδιακρίτως, δηλαδή ως μπακάλικα, ή ακόμη ως "μαγαζάκια" τόσο θα αυξάνονται οι αντιρρήσεις και τα προβλήματα στην φάση  της ολοκλήρωσής τους. Κάτι ακούστηκε και για το ΣΧΟΟΑΠ Δυστίων, που καρκινοβατεί χρόνια τώρα. Σίγουρα ένα ΣΧΟΟΑΠ δεν τροποποιεί τον σχεδιασμό των διευρωπαϊκών οδικών αξόνων, συνεπώς άστοχη η συζήτηση. Αλλά μήπως και τα ΣΧΟΟΑΠ δεν είναι «πατσαβούρα» στον συγκεριμένο Δήμο Κύμης Αλιβερίου τουλάχιστον;
Κατά τα άλλα ένταση και τσαμπουκάς από την μία πλευρά με κρίσεις πανικού και από την άλλη νωχελική αντίδραση χωρίς πολιτικό νεύρο και κυρίως όραμα διοίκησης. Δεν έλειψαν και τα σόου ενός υποσυστήματος που θεωρεί ότι μπορεί ακόμη να παίζει με στημένα παιχνίδια.
Εξαιρετική πάντως η στιβαρή προεδρία Μπενάκη αλλά η γενική εικόνα απογοητευτική. Κάποιοι σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι σίγουρα δεν μπορούσαν να καταλάβουν το θέμα και την σοβαρότητα της συζήτησης. Τουλάχιστον είχαν την αυτογνωσία να μην μιλήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου