Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Στον Τσιρώνη για τους ΣΜΑ

Χαλκίδα, 18 Μαΐου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Τσιρώνη.
Αντικείμενο της συνάντησής τους αποτέλεσαν, το πρόβλημα της διαχείρισης  των απορριμμάτων που ταλανίζει εδώ και χρόνια τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου  αλλά και θέματα που αφορούν την λουτρόπολη της Αιδηψού.
Για το ζήτημα των απορριμμάτων στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς Αθανάσιος και ο Αντιδήμαρχος κ. Μπαράκος Νικόλαος. Τόσο ο κ. Πρατσόλης όσο και οι κ.κ. Μπουραντάς και Μπαράκος αναφέρθηκαν στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με την διαχείριση των απορριμμάτων ζητώντας να ισχύσει και για την Εύβοια η Νομοθεσία που ισχύει για όλα τα άλλα νησιά ώστε να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει στην κατασκευή δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στις θέσεις των πρώην Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) που έχουν ήδη αποκατασταθεί. Ο κ. Τσιρώνης με τη σειρά του, τους διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί το πρόβλημα και θα ανάψει το πράσινο φως για την κατασκευή των ΣΜΑ με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη βουλή το επόμενο διάστημα.
Όσον αφορά το θέμα της λουτρόπολης της Αιδηψού, συζητήθηκε ο χαρακτηρισμός των ιαματικών νερών - υγρών αποβλήτων των υδροθεραπευτηρίων, ως βιομηχανικά απόβλητα. Αποτέλεσμα του εν λόγω χαρακτηρισμού είναι ότι πολλές τουριστικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας. Πρόθεση του Υπουργείου είναι να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό των ιαματικών νερών ως βιομηχανικά απόβλητα, στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την απροβλημάτιστη λειτουργία των υδροθεραπευτηρίων και εν γένει των τουριστικών επιχειρήσεων που διαθέτουν υδροθεραπευτήρια αλλά και τον εφοδιασμό τους με νόμιμες άδειες λειτουργίας που πολλές εκ των επιχειρήσεων στερούνταν όλα αυτά τα χρόνια.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου