Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

O ΣΥΡΙΖΑ Κύμης - Αλιβερίου καταγγέλλει τον Διευθυντή ΑΗΣ Αλιβερίου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 3  Τ.Κ. 34500
                            ΑΛΙΒΕΡΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Αν ο τοπικός Εκπρόσωπος της ΔΕΗ δεν μπορεί να διαχειριστεί  τις σχέσεις Επιχείρησης και Τοπικής Κοινωνίας ας παραιτηθεί.  Αλλιώς, η Κεντρική της Διοίκηση οφείλει  να τον παραιτήσει.
    Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε Εξώδικο Δήλωση που επέδωσε- μέσω Δικαστικού Επιμελητή-  ο Διευθυντής του ΑΗΣ Αλιβερίου της ΔΕΗ προς την Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου για την «εντός 7 ημερών  κατεδάφιση  ή απομάκρυνση των πλωτών εξεδρών» από την παραλία της Ανθούπολης.
     Ο εν λόγω κύριος Διευθυντής, αντί τις δύσκολες ώρες που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μάχεται να διατηρήσει στοιχειώδη χαρακτηριστικά Δημόσιας λειτουργίας της ΔΕΗ απέναντι στις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για πλήρη ιδιωτικοποίηση της και απέρριψε  τις πιέσεις τους για μεταφορά του ΦΠΑ στην ενέργεια από 13 στο 23%, την ώρα που η Διοίκηση της ΔΕΗ ανακοινώνει ουσιαστικά μειώσεις στα τιμολόγιά της μέχρι και 15% και ρυθμίσεις των χρεών για ουσιαστική ελάφρυνση των εξόδων οικογενειών και επιχειρήσεων, ανοίγει μέτωπο με την Τοπική Κοινωνία.
     Ο εν λόγω κύριος Διευθυντής, εν είδη όχι μόνο διευθυντού της Κτηματικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά  και στρατηγού του Λιμενικού Σώματος, αποφαίνεται ότι οι πλωτές εξέδρες που εδώ και πέντε χρόνια χρησιμοποιούν εκατοντάδες παιδιά να προπονούνται και να αθλούνται «παραμένουν σήμερα κατασκευές αυθαίρετες και παράνομες», ζηλεύοντας δε την δόξα νομικών επιλέγει να κάνει διδακτορικό επί της σχετικής νομοθεσίας.
     Ο εν λόγω κύριος Διευθυντής εν είδη υγιεινολόγου και προστάτη της Δημόσιας Υγείας,  τρίτων όμως και όχι μερικών εκ των ελαχίστων οικιστών της στην εν λόγω περιοχή , επικαλείται απόφαση του Νομάρχη από το 1988 – τότε που το εργοστάσιο δούλευε και απαγορευόταν η κολύμβηση στα 100 μ από τις εκβολές των βιομηχανικών αποβλήτων- απειλώντας αυτή τη φορά ως δικαστής: «επιφέρει στους παραβάτες σοβαρές κυρώσεις τόσο διοικητικές (υψηλά πρόστιμα) όσο και ποινικές».
Ο εν λόγω κύριος Διευθυντής εν είδη  πλιατσικολόγου διεκδικεί ιδιοκτησιακά δικαιώματα επί θαλάσσης, αιγιαλού και παραλίας, διαμορφώνοντας ουσιαστικά και νέο συνταγματικό πλαίσιο.
Και βέβαια το μεγάλο ερώτημα που θέλει απάντηση είναι αν ο εν λόγω κύριος Διευθυντής  είχε την έγκριση για την πράξη του αυτή της κεντρικής Διοίκησης της ΔΕΗ; Και κυρίως,     Τι έχει αλλάξει, πέρα από το ότι το εργοστάσιο έχει παύσει να λειτουργεί, που πέντε χρόνια τώρα κανείς άλλος Διευθυντής δεν προέβη σε μια τέτοια ενέργεια; Μήπως ο κ. Διευθυντής , εξυπηρετεί άλλου είδους συμφέροντα  ευθέως πολιτικά υπονόμευσης της Κυβέρνησης σε μια περίοδο που το παλιό πολιτικό σύστημα ψυχορραγώντας δίνει τις τελευταίες του μάχες χαρακωμάτων.
     Όπως και να είναι . Η Περιοχή και οι κάτοικοί της , όλα αυτά τα χρόνια από την δεκαετία του 50 που ήρθε στο Αλιβέρι, γνώρισαν και συμβίωσαν με μια ΔΕΗ με ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο που έφερε ευημερία και ανάπτυξη , για αυτό και αγόγγυστα, παρ όλες  τις αρνητικές –κυρίως περιβαλλοντικές επιδράσεις - από την λειτουργία της, ανέχτηκε πλήρως την παρουσία της και αποδέχτηκε την παρουσία μιας βαριάς βιομηχανίας υψηλής όχλησης μπροστά από τα παράθυρά της.
     Αν αυτό το κρίσιμο θέμα, ο εν λόγω  Διευθυντής κ.  Βιττώριας το αγνοεί, κακό του κεφαλιού του.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Ο.Μ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΚΥΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου