Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Εκδήλωση Διαμαρτυρίας κατά των Ανεμογεννητριών στην Κορασίδα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η - Ε Ν ΗΜΕ Ρ Ω Σ Η

Σας προσκαλούμε στη συγκέντρωση – ενημέρωση που θα γίνει στις 17 Αυγούστου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 μ.μ. στο κέντρο ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ, στη παραλία της Κορασίδας, με θέμα τις συνέπειες από την εγκατάσταση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ (Α/Γ) στη περιοχή μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΙΟΛΟΣ, με την βοήθεια κατοίκων της περιοχής, πληροφορήθηκε φέτος την άνοιξη, την έναρξη εργασιών τοποθέτησης δύο τεραστίων Α/Γ στη θέση ΤΟΥΡΛΑ της Αχλαδερής, συνολικής ισχύος 3,6 MW, με την προοπτική τοποθέτησης άλλων τεσσάρων (4) ακριβώς δίπλα, στις θέσεις ΠΛΑΤΥ ΒΟΥΝΟ – ΚΟΥΤΟΥΠΑ.
Η αρχή για την οριστική αλλοίωση του μοναδικού τοπίου της περιοχής, την καταστροφή του περιβάλλοντος, τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, την απομείωση της αξίας της γης και της περιουσίας μας ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.
Πρέπει να τη σταματήσουμε ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, να μην επιτρέψουμε τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στα χωριά μας και να αποτρέψουμε την εγκατάσταση άλλων 43 Α/Γ στο καταφύγιο άγριας ζωής στη θέση ΚΑΛΑΜΙ και το ακρωτήριο της Οκτωνιάς (βλ. σχετικό ιστότοπο www.rae.gr)
Ο Σύλλογός μας δρώντας άμεσα έκανε χρήση ένδικων μέσων, με εξειδικευμένο νομικό γραφείο, με την υποστήριξη περίπου 170 κατοίκων της περιοχής, χωρίς την βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη η υποβολή ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
Οφείλουμε να θυμηθούμε τη πορεία των πυρκαγιών του Αυγούστου/Σεπτεμβρίου του 2012 στη περιοχή μας και να δούμε σήμερα μια μελλοντική εικόνα της, με θηριώδεις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ να περιστρέφονται, ορατές και σε ακρόαση από τη παραλία της Κορασίδας, την Αχλαδερή και όλα τα γύρω χωριά, με δεκάδες πυλώνες μέσης και υψηλής τάσης, να μεταφέρουν τη παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια «ΨΗΝΟΝΤΑΣ» όσους ζουν και κινούνται κοντά τους.
Σε αυτή τη πραγματικότητα θα «ζήσουμε»;
Αυτή τη παρακαταθήκη θα αφήσουμε στα παιδιά μας;
Η προοπτική της περιοχής μας, μεταξύ άλλων ήταν η ήπια τουριστική ανάπτυξη αλλά «κάποιοι» αποφάσισαν για μάς χωρίς εμάς, για τη μετατροπή της σε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ιδιαίτερα μετά τη ματαίωση τοποθέτησης Α/Γ στη ΚΥΜΗ και τη ΣΚΥΡΟ από το ΣτΕ, προσδοκώντας ότι οι αντιστάσεις των κατοίκων της περιοχής μας θα ήταν ασήμαντες και αδύναμες.
Ο Σύλλογός μας στο πλαίσιο της τεκμηριωμένης ενημέρωσης διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση σε συνεργασία με Δίκτυα και Κινήσεις Πολιτών της Εύβοιας, την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ» του Νασίμ Αλάτρας1 και ομιλίες για τις συνέπειες από τη λειτουργία των Α/Γ και συζήτηση για το θέμα2.
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.
Το Δ.Σ.
Εξωραϊστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κορασίδας «Ο ΑΙΟΛΟΣ»

1. Γυρίστηκε στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές της χώρας που ξεφυτρώνουν βιομηχανικά αιολικά πάρκα.

2. Υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2010 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε ημερίδα για το περιβάλλον όταν πληροφορηθήκαμε για τα σχέδια εγκατάστασης Βιομηχανικών ΑΠΕ στη περιοχή μας, και η μια βασική εισήγηση ήταν «Μύθος και πραγματικότητα για τις Α.Π.Ε. Επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής μας από την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων, Δικτύων Μεταφοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου